In Immonen we trust

Mungolife

Hola!

Täällä on kisastudio-valmistelut vahvasti menossa, mutta karkasin hetkeksi cupcakejen koristelun parista blogin puolelle. Nyt jännittää. Mulle tää tulee olee näiden olympialaisten tärkein peli, kun oon vielä Suomessa, ja ratkaisupelit tulee sitten striimattua Lontooseen.

On kyllä ollut jännä lätkäkevät. Ensin jäi Filppula ja Koivu pois, sitten Bergenheim. Pariisissa Notre Damea ihaillessa kilahti viesti puhelimeen, että nyt on muuten ketjut selvillä turnaukseen. Tanssin voiton askelia siellä Seinen varrella, kun näin ykkösketjun. Granlund - Barkov - Selänne näytti paperilla juuri niin mielenkiintoiselta ja jännittävältä, että kisajännitys nousi uusiin ulottuvuuksiin. Jos kahden muun pelaajan yhteenlaskettu ikä ei yllä samaan kuin oikean laiturin, on kyllä hieno veto valmentajalta tällainen ratkaisu. Olin omissa ajatuksissani hetken jo pohtinut, miten siistiä tällainen ketju ykkösenä olisikaan, mutten uskonut, että valmennusriveistä löytyy rohkeutta heitätä ekaan maajoukkuepeliin suoraan ykkösketjun sentteriksi Barkovia. Ja vieläpä Selännettä siihen viereen. Itävalta-pelissä ei valitettavasti päästy ihailemaan kuin 20 min tätä ketjua, ja Norja-pelissäkään ei päästy loppuun asti. Ja sitten se kävi toteen, nuorimman siskoni painajainen. Barkov ulos kisoista.

Barkov on loistelias pelaaja, ja tulevaisuuden lupaus suomalaiselle jääkiekolle. Suomenvenäläisenä voin olla aika ylpeä, miten maajoukkueesta löytyy Barkovia ja Komarovia tulevien vuosien tärkeimpien pelaajien listalta. Vaikka Barkov on toki mielestänikin ilmiömäinen, on hän sitä mielestäni nimenomaan ikäänsä nähden. Kyllä, hän on huippupelaaja, mutta väitän, että häntä hehkutettaisiin hieman vähemmän, jos ikää olisi mittarissa jo vaikka 25. En siis halua ajatella, että Suomen kisat päättyy yhden miehen menetykseen. Nyt täytyy vaan toivoa, että polvessa ole mitään pahempaa vialla, ettei miehen ura ota osumaa.

Suomi on siitä jännä joukkue, että ei heti tule mieleen toista jengiä, jonka olympialaisten ratkaisupelien ykkössentteri kävelisi peliin poppariosastolta. Materiaali on Suomella toki kapeampaa yksilötaidon osalla ku jollain Venäjällä tai Kanadalla, mutta samalla tämä kertonee jotakin joukkueen tasaisuudesta. Toki Immonen ei poppariosastolla ollut minkään epäonnistumisen takia, vaan sen takia, että Salminen ja Pihlström haluttiin kokoonpanoon, ja Immonen antoi jo tarpeelliset näytöt paikastaan ensimmäisessä pelissä. On se silti jotenkin koomista. Onneksi Immonen on yksi niitä pelaajia, jotka ovat lähes poikkeuksetta maagisia maajoukkuessa, siitä huolimattamiten seurajoukkueessa menee. Usein omassa seurassaan huippukauttaan vetävät jätkät floppaa kisoissa, mutta harvoin on Immonen aiheuttanut pettymystä. Toivottavasti Immonen ja Teemu löytää siis toisensa, ja saadaan katsoa kaunista lätkää tänään :)

Pakko kyllä sanoa, kun eilen aamulla uutinen Barkovista tuli, puhuttiin heti perheen kanssa, että nyt Immonen ykkösen keskelle ja näillä mennään. Immonen - MG neverforget2011 on vielä ehkä tuoreessa muistissa, eikä tässä tietenkään ole samat skabat, mutta no, näin lyhyessä turnauksessa henkilökemiat on tärkeitä, ja näiden kahden välillä on löytynyt jo yhteys. Toivottavasti siihen istuu tänään Selänne kuin hansikas, ja Kanadan verkko soi.

Varovaisen innostunut fiilis on nyt. Siinä missä moni taisi eilen menettää viimeisenkin toivonsa mitalista, ite oon jotenkin hirveen positiivisella fiiliksellä. Toki meiltä puuttuu meidän ykköspelaajat näistä skaboista, mutta Suomelle on aina sopinut olla altavastaaja. Ja nyt kun vastoinkäymisiä on jo näin paljon, on varmaan sellainen leijonamainen joukkuehenki päällä, ettei Suomea pysäytä mikään, ei edes Venäjä, Kanada tai Ruotsi. Sopii ainakin näin toivoa :) Vaikeuksien kautta voittoon ja sitä rataa.

Näistä menneistä parista pelistä on paha sanoa yhtään mitään joukkueesta. Vastustajat ei ole tänään vastaan asettuvan Kanadan luokkaa, mutta tuskin tänään haetaankaan mitään viiden maalin maalierolla voittoa. Hyvin on näyttänyt peli kulkevan, ja on ollut ilo katsella kyllä näitä pelejä. Suuri ilo on ollut huomata nuorten pelaajien peli-ilo ja -rohkeus :) Suomen lätkän tulevaisuus näyttää sangen valoisalta kun maajoukkueessa löytyy tulevina vuosina Barkovin ja Granlundin lisäksi Vatasta, Määttää, Teräväistä ja Ristolaista. Kaikilla mahdollisuutena dominoida omaa pelipaikkaansa niin NHL:ssä kuin maajoukkueessakin. Kivaa. Pääsee legendat siirtymään rauhassa eläkkeelle. On ollut jotenkin nostalgisen ihanaa katsella esim. Timosta, joka on aina ollut yksi lempipelaajiani. Vaikka hän vähän yössä välillä on ollutkin :D

Täällä siis koristellaan cupcaket nyt sinilipuin ja toivotaan yllätysvoittoa Kanadasta, ja samalla mahtavia ratkaisupelejä Suomelle! Mitään ketjumuutoksia en edes mielessäni haaveilisi tekeväni, kun ne näyttää jo nyt juuri siltä, miltä pitää. Ja jos saisin valita, niin Raskilla mentäisiin loppukisat. Kyllä, Lehtonen on hyvä veska. Ja kyllä, mulla on antipatioita Lehtosta kohtaan, enkä sen takia ole puolueellinen. Mutta tykkään Raskin asenteesta. Neljä päästettyä maalia on yhdentekevät, jos jengi voittaa. Itseään pitää piiskata kyllä parhaaseen suoritukseen, mutta pitää myös pitää mielessä, kannattaako sitä piiskaa käyttää neljän maalin voittoasemassa niin hirveesti. Jotenkin Lehtosen henkinen kantti ei oikeen oo koskaan vakuuttanut mua, ja uskon Raskiin tällä puolella enemmän.

Mutta nyt, herkkuja pöytään ja läheisten frendien ympäröimänä hurraamaan Suomelle parin tunnin päästä! :)

Hauskaa sunnuntai-iltaa kaikille sinne (toivottavasti) tv-ruutujen äärelle!!

Kommentit

LindaT (Ei varmistettu)

Että mä tykkään näistä sun analyyseistä!! :D Kiitos. Hihi. Mä olen aamusta asti odottanut, että kello tulisi kuusi (asun Norjassa), että peli alkaisi ja pääsisin jännittämään. Uskon Suomen pärjäävän erinomaisesti. :) Ehkä onkin hyvä, kun pakka on mennyt hieman sekaisin..ü

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia kovasti :)

Milla (Ei varmistettu)

Ikuisena (ja hulluna) lätkäfanina luen aina ihan intopiukkana nää sun lätkäpostaukset! :D Ite tuumailin kans Immosta ykkösen sentteriksi ku toi ikävä uutinen Barkovista tuli lööppeihin. Ei vaan voi ikinä unohtaa niitä immogasmeja joita kyseinen herra aiheutti keväällä 2011. Toivotaan siis tosiaan että hyvä vire löytyy ja Kanadan verkot soi!!

Eniten ärsyttää suomalaisten "kiekkofanien" käytös vuodesta toiseen. Tällä tarkotan siis sitä miten ne faneiksi itseään kutsuvat mollaavat ja haukkuvat jos Leijonien joukkueessa ei olekaan niitä kirkkaimpia tähtiä. Jos pelit ei mene niin kuin elokuvissa ollaan jo suurinpiirtein hautaamassa suomalaista kiekkohistoriaa romukoppaan. Menestyksen tullessa kuitenkin tuuletetaan ja kehutaan, noh tapansa kullakin. Oonkin siinä sun kanssa täysin samaa mieltä, että ns. altavastaajina Leijonat on usein iskenyt ja yllättänyt etenkin ne, jotka ovat jo haudanneet toivon menestyksestä. Itse ainakin uskon ja toivon Leijonien menestyvän, kultakaan ei ole mahdoton jos ja kun jätkät saavat pelinsä niitattua yhteen. Kyllähän nämä joukkueen konkaripelaajat sen kirkkaimman ansaitsevat, nuoria lupauksia tietänkään unohtamatta ;)

PEUKUT SIIS LEIJONILLE!!

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä tosi surullista. Tuo fanikulttuuri siis :/ Toivotaan nyt siis parasta mahdollista tulosta tulevaan Venäjä -matsiin! :)

http://deleted

Toivon todella että tänään tapahtuisi se ihme, että suomi voittaa suuren ja vahvan kanadan. Mutta jos kanada nyt voittaisi, olen iloinen että suomen voittaa kanada kuin ruotsi. Tuntuu että ruotsi on meidän ikuinen koulukiusaaja joka työntää meidät sinne syvimpään wc pöntön putkistoihin. Vaikka se nyt on pelkkää urheilua niin joskus kyllä risoo ja pahasti toi läntinen naapuri. Mutta onhan se tietty totta että suomella on paljon petrattavaa.

Anna (Ei varmistettu)

No ihmettä ei tapahtunut, mutta onneksi pelattiin kuitenkin mun mielestä aika hyvin :)

laura (Ei varmistettu)

Hei! Tällee asiasta toiseen:D että oliko sulla joku hyvä ohje avokadopastaan, kun muistelin että tykkäsit siitä :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se tulee pian :)

Miriam (Ei varmistettu)

Heippa!
En ole sulle laittanut ennen kommenttia, mutta nyt oli pakko. Luin uutisen, jonka iltalehti oli susta tehnyt. Siinä uutisessa sanoit, että joku oli blogissas sanonu että "Toivone että sut ois raiskattu". Muistan sen blogipostauksen, jossa kerroit siitä mitä sulle oli sattunut. Olin tosi järkyttynyt sillon ja vielä järkyttyneempi nyt kun en vois koskaan kuvitella et joku vois sanoa noin.
Mä olen sun blogin kautta aina saanut susta hirveän positiivisen ja ihanan vaikutelman. Sellaisen elämää rakastavan! Sä kirjoitat tosi fiksusti, ja otat meidät lukijat huomioon. Sä todella kirjoitat tätä blogia meille! Älä missään nimessä kuuntele niitä idiootteja, jotka ei osaa asiallisesti kommentoida! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia tosi paljon kommentistasi :)

lion (Ei varmistettu)

Kiva, että kirjoitat taas jääkiekosta! Itse jaksan seurata vaan MM-kisoja (ja tänki alotin varmaan 2011..) ja nyt olympialaiset, kun oon innostunut. Lätkätietämys ei ole siis niin laaja mutta tunnetta mukana reippaasti. Mulla on vaan yksi lätkää kattova kaveri, joka hänkin asuu eri maassa, joten fb-viestit lentää pelien aikana. Kiva siis lukea "tavallisen ihmisen" mielipiteitä ja kirjoituksia jääkiekosta :) Oon huomannu, että jotkut postaukset aiheesta on kirvoittanut kritiikkiä, mikä musta on hölmöä: eiköhän jokaisella seuraajalla oo oikeus tehdä omia pohdintoja (ja esim.muodostaa ihannejoukkueitaan), ethän sä väitäkään olevas siellä päävalmentajana..

Anna (Ei varmistettu)

Tää on just se asia, mitä moni ei tunnu ymmärtävän :) Kiitoksia kommentistasi, kiva kuulla, että näitä joku lukee :)

enhaluakertoa (Ei varmistettu)

Näkyykö Olumpialaiset Isossa Britanniassa ilmaiseksi?

Anna (Ei varmistettu)

Mä katson Areenasta proxytemppuilulla :)

Kommentoi