IN LOVE WITH MY PHONE

*Kaupallisessa yhteistyössä: Huawei 

huaweimate20pro (3 of 13).jpg

Kirjoittelin hieman esimakua Huawei Mate 20 Pro -puhelimestani pari viikkoa sitten palattuani Lontoosta. Vaikka olin pienoisessa blogipimennyksessä, kännykkä oli kyllä päivittäin käytössä ja käyttökokemuksia Maten kanssa on kertynyt erittäin mukavasti. Mun yhden Givenchyn huulipunan lisäksi eniten kysytty kysymys yksärillä Instagramissani on puhelimeni, millä kuvaan ja millä jokin kuva on kuvattu. Ja oon saanut jo nyt niin paljon kysymyksiä tästä uudesta Huawein mallista, että on pakko vastata niihin ihan postauksen muodossa. Puhelin nimittäin tuli tänään vihdoin kaikkialle myyntiin, joten olen kerrankin ajoissa jossakin asiassa. 

Käyttökokemusta on kertynyt hieman lisää, ja on sanottava, että puhelin vain paranee käytössä. Oon ihan hullun tyytyväinen tähän, jälleen 10/10 suoritus Huaweilta!

Mikä tästä siis tekee niin unelman? 

huaweimate20pro (1 of 13).jpg

huaweimate20pro (7 of 13).jpg

Huaweicanon1.jpg

1) Kamera. Good grief paljonko meidän kotona on kuulunut sanat ”ei juma, kato tätä kameraa!” ku oon vaan räppässy jostain kuvan, ja sit oon alkanu vähän kattoo kuvanlaatua ja todennut, että jahas, onpahan aikamoista. Oon ku papukaija, ihastun tähän vaan joka päivä uudelleen enkä voi olla valistamatta asiasta miestä koko ajan 😀 Voitte tsekkaa mun IG-storysta hieman otoksia, jotka on tallentunu kännykän kameraan. Yllä on muuten mielenkiintoinen esimerkki. Mulla on tosi hyvä ammattilaisjärkkäri erittäin hyvällä objektiivilla ja käytössä pari lisävaloa kotona kuvatessa. Samoissa olosuhteissa otetut kuvat. Hieman niissä on eroa, mutta kun rupeaa tutkimaan kuvia tarkemmin, ei ihan heti arvaisi, että toinen on kännykällä ja toinen järkkärillä kuvattu. Eikö? 

Mä tykkään todella monesta asiasta tässä kamerassa. Ensinnäkin, kuvanlaatu on ihan omaa luokkaansa. Toisiks, toi yökuvaus on ihan super! Varsinkin kun nyt mennään kohti ajanjaksoa, jolloin on enemmän pimeetä ku valosaa, nii ei voi olla ku onnellinen, että ehkä saa välillä jotain tallennettua kuviinkin. Tää toimii myös tosi kauniisti ku kuvaa rakennuksia illalla, mikä tulee myöskin käyttöön aivan varmasti kun ollaan reissussa Australiassa tuossa kuukauden päästä. Odotan jo aivan innoissani mitä jälkeä saa aikaiseksi tällä kameralla Singaporen ja Sydneyn kaltaisissa kaupungeissa 🙂 

Toinen asia mihin oon ihastunut, on tuo superlaajakuva-ominaisuus. On ihanaa, kun ei tarvii hypätä tuolille, jos haluaa ruokapöydästä kuvan ja Danten saa kokonaan kuvaan hyvin lähietäisyydeltä. Kuva ei juurikaan vääristy ja sen päälle laittaminen vie sekunnin, jos sitäkään. Myös todella lähelle tuleva makro on musta aivan ihana lisä, varsinkin tällaiselle, joka tykkää välillä kuvailla esim. koruja tai vaikka mitä ihan pikkuista. 

2) Akun kesto. Kestää kaksi päivää mun käytössä. Latautuu supernopeasti ja kestää kestää kestää. 

huaweimate20pro (11 of 13).jpg

huaweimate20pro (4 of 13).jpg

3) Yhdistettävyys. Multa aina kysytään, miten tuun toimeen Huawein ja Macbookin kanssa. Oon kuullut vähän huhua, että uusin Huawein läppäri on niin hyvä, että on vaihtamisen arvoinen, mutta pysyttelen vielä skeptisenä. Vaikka omppu koristaa läppärin kantta, niin ei tulisi mieleenikään ostaa itselleni iPhonea. Mulla on iPhone 8 työpuhelimena ja inhoan sitä käytössä. Aivan tajuttoman huono verrattuna uuteen Huawihin ja mun mielestä ihan heittämällä huonompi kuin Huawei Mate 10 Pro, joka mulla oli ennen tätä. No mites sitten näiden kahden kilpailijan pyhä liitto? Monihan pelkää vaihtaa Androidiin, kun ajattelee, että on jotenkin vaikeeta. Ei ole. Huawein taustalla pyörii Google-tili ja sen Drive, ja mä ainakin käytän aina Google Chromea Maceillani, joten ei mitään ongelmia tässä asiassa. Mä en tosin koe mitään tarvetta sille, että mun puhelin ja läppäri ois jotenki synkassa. Mulla päivittyy kuvat yms. pilvelle ja meilit toimii niin, että on yhdentekevää millä laitteella luen meilin, merkkaantuu se luetuksi. En oo kertaakaan kokenut jotenkin hankalaksi kahden eri käyttöjärjestelmän liittoa. 

4) Käyttäjäystävällisyys. Nyt kun mulla on samanaikaisesti Omppu ja Huawei, mä en voi olla mitään muutaa mieltä kuin että Huawei on paljon käyttäjäystävällisempi. Varsinkin tässä puhelimessa, jossa on sormenjälkitunnistus, kasvojentunnistus ja tuo helppokäyttöisyystoiminto, jolla swaippaamalla saa tehtyä kaiken tarvittavan. Ei tarvii käyttää mitään ”nappuloita” tai nuolia ja palloja. Tää itse asiassa on samantyyppinen kuin esim. läppärissäni oleva sormien pikatoiminto, jossa voi mennä takaisin pyyhkäisemällä tiettyyn suuntaan ja palata työpöydälle tietyllä liikkeellä. Hyvin käyttöystävällistä. Ei jöki, ei töki, ei kaadu, ei hidastele. Tuplaprosessori varmistaa sen, että jaksaa pyörittää hyvällä nopeudella montaa ohjelmaa. 

huaweimate20pro (5 of 13).jpg

huaweimate20pro (10 of 13).jpg

huaweimate20pro (8 of 13).jpg

huaweimate20pro (9 of 13).jpg

5) Langaton lataus. I LOVE IT! Mä ajattelin eka että kiva lisä, mutta sinänsä turha, että onhan toi telakka kuitenkin kiinni piuhassa, niin eikö oo sama laittaako piuhaan vai telakkaan? No ei ole sama, nähtävästi 😀 En tiedä mikä siinä on niin vaikeeta aina viedä se puhelin piuhaan latautumaan, ja mulla usein ui piuhat jossain pöydän alla. Nyt sen sijaan, että laskisin kännykän pöydälle, lasken sen telakan päälle ja puhelin täyttyy nopeasti. Ihan super! Ei lataa ihan yhtä nopeesti ku Supercharge-laturi (n. 70 % täyteen akku 30 minuutissa), mutta silti 15 W nopeudella, eli tosi hyvin. Jotenki oon tykästynyt tähän ja ootan kun meidän perheessä on toinen samanlainen puhelin joskus tulevaisuudessa toivottavasti, jolloin voidaan ladata toistemme puhelimia. Eikö kuulostaki aika mielettömältä, että jos akku alkaa loppumaan, vois ladata suoraan kaverin puhelimesta? Näissä se on mahdollista. 

6) Vedenkestävyys. Oon räpsinyt Dantesta kylpykuvia ja pitänyt puhelinta ihan huoleti kokkaillessa ja keittiössä pyöriessä. Varsinkin kun perheessä on aktiivinen taapero, niin puhelimen päälle saattaa lentää niin vettä kuin maitoa leikkien tiimellyksessä. Helkkarin hyvä, että sitä ei tarvii pelätä. Nyt kun lähdetään melkein viideksi viikoksi rantaympäristöön, niin on ihan superkiva, että rannalla, altaalla yms. voi lukea kirjaa, ottaa kuvia tai kuunnella musiikkia pelkäämättä vesikontaktia 🙂 

huaweimate20pro (12 of 13).jpg

huaweimate20pro (14 of 14).jpg

7) Se on niin kaunis! Kaunis, virtaviivainen, käteen tosi mukavasti sopiva pyöristettyjen reunojen vuoksi ja aivan uskomattoman upean värinen. Mitäpä vielä voisi puhelimelta vaatia ulkoisesti? Revontulista inspiroitunut väritys on todella kaunis ja puhelin on kuin koru!

Rehellisyyden nimissä puhelimesta löytyy pari miinusta tähänastisella kokemuksella. Ne on hyvin pieniä, mutta haluan olla rehellinen käyttökokemustani jakaessa ja mainita nekin. Ensinnäkin, koska näyttö on aika pitkä, Instagram-storyjen reunat ei ihan aina näy. Koska valtaosalla ihmisistä on paljon pienemmät ja niissä on erilainen kuvasuhde, tässä jää välillä n. puoli senttiä molemmin puolin reunoista pois IG-storyista. Ei ole juuri käytössä tuntunut, ja uskon, että asiaan tullee joku päivitys jossakin vaiheessa. Toinen juttu on vielä vähemmän ärsyttävä, mutta mulla meni ehkä eka viikko tottua siihen, että pyöristetyn näytön takia näppiksen oikea ja vasen alakulma oli alkuun vähän ”hankalia” jos jompaakumpaa halusi painaa pitkään. Nyt kun uuteen näppikseen on tottunut, ei oo enää mitään ongelmia. 

huaweimate20pro (2 of 13).jpg

huaweimate20pro (13 of 13).jpg

huaweimate20pro (6 of 13).jpg

Mä haluan yrittää yhteistöissäni pitää mielessäni sen, että turhat hankinnat on, no, turhia hankintoja. Olisinko vaihtanut Huawei Mate 20 Prohon mun 10 Prosta? En. Vaikka tää on heittämällä parempi, niin mun Mate10 Pro oli vielä vuoden kohdalla aivan uudenveroisessa kunnossa ja nyt periytyi miehelleni käyttöön. Hänellä oli sitä ennen ollut vanha Huawei Mate 9 Proni, joka vielä näin kahden vuoden kohdallakin on erittäin hyvässä kunnossa. Se menee nyt sitten isälleni, jolla on ollut kai viisi vuotta sama puhelin, joka vihdoin alkaa vetelemään viimeisiä henkäyksiään. Anopillani on Huawei P8, edelleen oikein hyvässä toimintakyvyssä, vaikka on neljä vuotta vanha. Äidilläni on joku kolme vuotta vanha Honor. Yhden epäonnisen vessanpönttöön tippumisenkin jälkeen puhelin voi hyvin ja pelittää. Siskollani on Huawei Nova 3. Aika hyvin on siis mainospuhe purrut perheeseen ja lähipiiriin 😀 Mutta, on sanottava, että tämän takia, mulla on useamman vuoden kokemus Huawein puhelimista. Ei pelkästään vuosi kerrallaan jotain yhtä mallia, ennen kuin se alkaa brakaamaan. Vaan ihan oikeesti mä tiedän, miten hyvin mun neljäkin vuotta vanha puhelin pelaa edelleen. Huawei on mun mielestä sikäli kestävä ratkaisu, että oma kokemus on ainakin sellainen, että puhelin kestää useamman vuoden. 

Mutta niin, vaihtaisinko tähän vaikka iPhone 8:sta? Todennäköisesti kyllä ja kierrättäisin sen Ompun eteenpäin. Käyttökokemus on vaan niin eri leveleillä näissä. Jos siis puhelimesi todellakin kaipaa upgreidausta, niin lämmin suositus. Hintaahan tällä on, 999 € on Mate 20 Pro, mutta näin vajaan kuukauden kokemuksen perusteella sanoisin, että heittämällä joka euron arvoinen. Paljon kuvaavalle some-ammattilaiselle, joka käyttää puhelintaan aivan kaikkeen kuvaamisesta meileihin, tää on korvaamattoman hyvä. Ilo käyttää kun kaikki toimii 🙂 

Joko ootte vaihtaneet Huawein leiriin? Ootteko tykänneet? 

Kommentit (20)
 1. Täällä kanssa Huawei-leirissä jo kolmen puhelimen ajan (Honor 7, Huawei P10 ja nyt tuoreimpana Huawei P20).

  Seiskassa loppui muisti (olin hölmönä ostanut 16gb muistilla) jonka takia vaihdoin P10:n ja nyt oli mahdollisuus päivittää puhelin uuden työn myötä niin pitihän se ottaa uusin versio 🙂

  Oon ollut kanssa ihan älyttömän tyytyväinen erityisesti tähän viimeiseen, kamera ihan omaa luokkaansa puhumattakaan akun kestosta. En vaihtaisi enää muuhun malliin.

  1. Joo, mä oon tässä miettinyt, että pitää ehkä pian päivittää äidin puhelin, kun sillä on 32 GB ja se on koko ajan täynnä. Noin 29 GB Danten kuvia ja videoita, joita se ei suostu poistaa 😀 Mut kiva kuulla, että oot tykännyt 🙂 

 2. Itsellä iphone 5s minkä vaihdoin honor 8. Elämäni suurin virhe. Kyllä se ekan kuukauden oli hyvä, mutta sitten alkoi jumittamaan, akku ihan susi. Monta kertaa tuli sille kapistukselle kirottua. Ainakin oli hyvä kamera jos jotain. Muttei paljoa lohduttanut, kun akku kului hetkessä loppuun. Noin 1,5vuotta honorin kanssa yritin tehdä yhteistyötä kunnes vaan kyllästyin ja siirryin takaisin iphonelle. Paljon mulle honoria kehuttiin kestävyydestä tms mutta itse olin niin täysin eri mieltä. Kerran putosi maahan ja takalasi ja näyttö sirpaleina. Iphoneen takaisin siirryttyä ollut vaan paljon enemmän olo, että puhelin toimii ja ajaa kaiken mitä toivon. Mulle honor täysin not. En tiedä oliko sitten mulla joku maanantain malli vai mikä. Onneksi markkinoilla on eri vaihtoehtoa, jokaiselle jotakin.

  1. Jännä juttu ja tosi harmi, että sulle on selkeästi sattunut maanantaikappale. Mulla oli samanlaisia kokemuksia iPhonesta aikanaan, mutta mulla se kesti useamman mallin, joten ehkä mulla oli monta maanantaikappaletta, tai sitten iPhonet nyt vaan on sellaisia. Mut en oo kyllä noista ongelmista kuullu Huawein kohdalla, enkä Honorinkaan. Tosi harmi, että sulle osui tuollainen kokemus :/ 

  2. Mulla myös Hobor 8 ja siinä oli maailman surkein akun kestävyys. Kävin kuitenkin asiaa valittamassa Huawein liikkeessä ja kävikin ilmi, että akku oli rikki, kapasiteettia oli jäljellä enää alle puolet. N. Tunnin odotin, jonka aikana he vaihtoivat uuden akun ja näytön, tarjosivat myös varapuhelinta lainaan siksi aikaa 😀 hintaa työlle tuli 0e. Pointti siis se, että jos akun kestävyyden kanssa ongelmia, kannattaa mennä tarkastuttamaan puhelin Huawein liikkeessä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *