Instagram week

Mungolife

Huomentapäivää Lontoosta!!

Perille on päästy ilman häivääkään myrskystä ja lentomatka oli ehkä mukavin ikinä.

Singaporen kentällä asiakaspalvelija ilmoitti, että kone on puolityhjä, onko paikkatoiveita. Exit rown ikkuna kiitos. Jalkatila ei ole koskaan pahitteeksi, varsinkin kun kintut ei ole sieltä lyhimmästä päästä. Koneessa huomasin, että molemmat vieruspaikat oli vapaita ja seuraava rivikin täysin vapaa! Mun siinä rivissä ei saanut niitä käsinojia ylös, kun niissä on telkkaritkin kiinni, joten hyökkäsin seuraavaan riviin heti kun turvavyövalo oli sammunut, asettelin 5 tyynyä itselleni mukavasti siihen (napsin ne jokaiselta tyhjältä istuimelta), nostin käsinojat ylös ja tuhisin siinä mahtavt 11,5 tuntia :D Heräsin siihen, kun piti istua kiltisti laskuun. Nyt on sangen virkeä olo. Äkkilaskulla Singaporen viiden yön unisaldo on jotain 21-23 tunnin väliltä, joten toi 11 tuntia tuli todellakin tarpeeseen.

Olen jo ehtinyt tilaamaan huomiseksi uudelle asunnolle sängyn ja pöydän peilin, varaamaan mulle ja ystävälleni Pariisin matkan ja lukemaan lempiblogini läpi :D Täysin normaalisti. Muutaman päivän ihan väsypallona elävän ja kuolleen rajamailla kuljettuani oon tänään täynnä energiaa. Siihen tarvittiin yhet kunnon yöunet.

Olette vähän valitelleet sivujen hitaudesta. Tutkittiin asiaa, ja eniten aikaa vie kuvien lataus tällä hetkellä. Vähennettiin nyt ainakin alkajaisiksi yksi postaus etusivulta, eli nyt on viiden sijaan neljä ensimmäistä näkyvissä. Samalla pohdittiin vaihtoehtoja. Mä vihaan sellasta "read more..." toimintoa, joten se ei ole vaihtoehto. Tässä tekniikka tutkii, josko saataisiin sellainen "lazy loading" -toiminto sivulle, että ensimmäisen postauksen kaikki kuvat lataa heti, mutta muut ei. Sitten kun toisen postauksen otsikko on ruudulla, niin lataa nekin kuvat jne. Miltä tällainen kuulostaisi teistä? Mulla itselläni siis lataa ihan tavallisesti, mutta muutama on muutoksen jälkeen valitellut tämän uuden sivuston hitautta, ja toki halutaan parantaa sitä niin paljon kuin mahdollista :)

Oletteko muuten huomanneet nuo sivupalkkiin muokkautuneet Instagramin ja Pinteresin linkit? Olen peräti päivitellytkin Pinterestiä ahkerasti, ja Instagramiinkin yleensä päivittyy vähintään päivittäin jotain :) Jos haluaa ajanmukaisinta kuulumista Mungomaailmasta, niin ne on IG:ssä kyllä. Instagramissa mut löytää @mungoanna ja Pinterestissä ihan Mungolife:na :) Lisäksi tuolta sivupalkista on tosiaan siirtyny paljon materiaalia yläpalkkiin, siellä on mm. bloggaajan esittelyä (uusille lukijoille) ja seurantalinkkejä.

Pitkään aikaan ei ole nähty muuten IG-postauksia ja ajattelin palauttaa ne nyt tiistaivakkariksi.

1. Viime viikko alkoi lounaalla SushiSambassa, Lontoon city-alueen yllä. Sumusta huolimatta ihana paikka olla lounaalla, suosittelen!
2. Kävin asioilla, ja palkitsin itseni ahkeruudesta Mr. Pretzels -pretselillä. Noi on niiiiin parhaita! Noita saa mm. Westfield-ostoskeskuksista, maksaa 2,50 puntaa, ja on jotain niin törkeen hyvää, ettei sanat riitä. Superpehmoista taikinaa pyöriteltynä sokerissa ja kanelissa tuo siis.
3. Ahdistuin pakkaamisesta, niinkuin aina matkalle lähtiessä.
4. Ja intoilin aamulla koneessa tulevaa reissua!

1. Kuvailin videon huoneestani Instagramiin, kun maisemat ja huone oli niin upeat.
2. Maisemat oli vieläkin mainiommat yöaikaan, joten hyvät yöt toivottelin aika valoisista maisemista :)
3. Tukka koki villiintymisen kosteudessa, mutta siitä huolimatta olin innoissani valmis uuteen päivään Singaporessa.
4. Höyryävän hyvää mättöä oli pakko hehkuttaa myös Instagramin puolella :)

1. Hotellin aamupalat on jotain niin parasta!
2. Muistatteko miten skidinä kaikilla oli tamagochi? Esittelin Instagramissa mun uuden appin, Plant Nannyn, jonka tehtävä on muistuttaa mua juomaan vettä! Nähtävästi itsestäni en osaa pitää huolta, mutta supersöpölle kukkavauvalle mun on pakko antaa vettä, ja samalla muistan itsekin juoda paremmin :)
3. Ilta meni jälleen Singaporen skylinea ihastellen
4. Ja seuraavana aamuna ehti hieman leikkimään hotellin infinity poolissa.

Sunnuntain viimeisinä ihastelin Singaporea ja sen kuvauksellisuutta :)

Todella Singapore-painotteinen Instagram -viikko, mutta eipä tuo mikään yllätys ole, kun bloggaajakin siellä viisi päivää vietti :)

Ainiin, ja tuo sivumaininta Pariisista? Joo, hyvä kun ehdin olla tunnin kotona, ennen kuin seuraava reissu lyötiin lukkoon :D Mutta, tällä kertaa ihan puhtaasti lomareissu, joka on oikein lyhkäinen. Mun läheinen ystävä tulee käymään Lontoossa marraskuun puolessavälissä viideksi päiväksi, ja me olimme puhuneet, että mentäisiin käymään Brysselissä tai Pariisissa. Lontoo on niin upean lähellä kaikkea, että olen jo pitkään halunnut hyödyntää tätä sijaintia. Haluan käydä Irlannissa ja Skotlannissa, vierailla Luxemburgissa ja Liechtensteinissa, mutta nyt päätettiin aloitta...

... no Pariisista! Mun neljän vuoden takainen pettymys Pariisista on laskenut sen verran, että olen vihdoin valmis antamaan sille uuden mahdollisuuden. Ystäväni tunee Pariisia hyvin, joten saan vähän erilaisen pintakosketuksen kaupunkiin, ja muutenkin näin 25-vuotiaana näkemykseni ovat niin erilaisia, että varmasti tällä kertaa koen kaupungin aivan eri tavalla :) Lähdemme junalla aikaisin aamulla ja palaamme samana iltana. Eurostar kuskaa Pariisiin ja takas alle 100 eurolla, ja mä rakastan junia! Kiva istua tuijottelemassa ikkunasta kahvia siemaillen ystävän kanssa rupatellen :)

Suunnitelmana Pariisille on tutkia nähtävyyksiä ja maisemia, juoda paljon kahvia ja syödä leivoksia, käydä hyvässä ravintolassa syömässä ja ei-yhtään-vähäisimpänä, metsästää toi pirun Celine Luggage Minina.

Vertailin tuossa Celinen hintoja eri maissa, ja laukku on huomattavasti huokeampi Pariisissa kuin Lontoossa. Hintaero on n. 400 euroa, ja kun tämän bongasin, lähti M:lle heti viesti, että mitäs jos mentäs Pariisiin Brysselin sijaan. Suunnitelma kaupunkiverailusta on ehkä syntynyt ennen laukkuhankintapäätöstä, mutta kaupunki valikoitui kyllä osittain tämän mukaan. Olin ihan hämmentynyt, kun tämä miespuolinen ystäväni oli vartissa tutkinut kaikki Celinea myyvät liikkeet ja tehnyt toimintasuunnitelman.. Laukku oli kuulemma jopa hänen mielestään todella kaunis, ja mielellään kuulemma kiertää pari ostoskeskusta, kun viime Pariisin-reissulla jäi shoppailut vähiin. LOTTOVOITTO! Toisaalta, olemme tunteneet vuosia, joten hänelle tuskin tuli yllätyksenä, että mun kaupunkivalinnan takana on joku materialistinen toive.

Odotan kyllä innolla sitä, että Pariisi voisi hurmata minut, se on tässä niin lähellä ja helppojen yhteyksien päässä, että mielelläni sen hyväksyisin yhdeksi lemppareikseni Euroopan kaupungeista!

Nyt mä kuitenkin lähden IKEAan metsästämään pakkauslaatikoita, vaatepusseja ja kuplamuovia ja nauttimaan todella aikaisen lihapullalounaan. Ei muuta kuin pakkaamisen kimppuun tänään siis, mutta teille on tulossa illalla lisää Singapore-juttuja luettavaksi :)

Translation: Coming up!!

Kiitokset eShish.fi, joka tarjoaa alennuksen lukijoilleni! :)

Kommentit

L (Ei varmistettu)

Pariisi on kyllä ehdottomasti parempi valinta! Just tullu takasin Brysselistä ja vaikka olikin ihanaa ja kiva kaupunki niin en lähtis suosittelemaan. Oli pienoinen pettymys, oli jotenkin "tunkkainen" kaupunki. Menisin ehkä johonkin toiseen kaupunkiin Belgiassa, esim antwerp oli huomattavasti kivempi ja Brugge myös.

Anna (Ei varmistettu)

Noniin, hyvä, annetaan sille vielä toinen mahdollisuus :)

Männynkäpy (Ei varmistettu)

Skotlanti <3

Jos vähänkään kiinnostaa maisemallinen kylttyyri niin kannattaa mennä ehdottomasti käymään ylämailla. Toureja lähtee säännöllisesti ympäri vuoden niin Glasgow'sta kuin Edinburghistakin. Itse vietin puoli vuotta vaihdossa St Andrews'ssa ja Skotlanti vei sydämen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiinnostaa oikein paljon itse asiassa, eli ehdottomasti noihin maisemiin haluan suunnata :)

Ihanan värisiä noi pinkit eshishot =) onko noissa jotain "haitta-aineita" kuin tupakassa? en jaksa guuggelia käyttää jotta saisin selville asiasta =D

Anna (Ei varmistettu)

Ne on kyllä söpöjä :) Tervaa, tupakkaa tai nikotiinia niissä ei ole, eikä mitään muutakaan röökin n. 4000 haittatuotteesta. Ainoastaan kasvisglyseriiniä löytyy, joka kuumennettuna saattaa aiheuttaa joitakin terveyshaittoja, mutta tästäkin on ristiriitaista dataa :)

tiuku (Ei varmistettu)

hei, tosi hienoa, että annat pariisille uuden mahdollisuuden! :) itsellenikin jäi pariisista vähän ristiriitaiset fiilikset. paikka oli kaunis kuin mikä, mutta säät eivät suosineet, joten muistot eivät ole kovin lämpimät.. toivottavasti sulla nappaa tällä kertaa paremmin!

Anna (Ei varmistettu)

Toivotaan! :)

Juuls (Ei varmistettu)

Mäki menossa Pariisin ensi kuussa!! Odotan niin innolla! :) Aloin jo pohtimaan et mun pitää pitää silmät auki jos bongaisin sut Pariisissa mut te tuutte sinne vasta sillon ku me ollaa just edellisenä päivänä lähetty.

Anna (Ei varmistettu)

No voi hitsi :/

Carmabella (Ei varmistettu) http://el-amor-es-eterno.blogspot.fi/

Haha, ihana sillisalaatti tää sun postaus! ;) Täytyi kommentoida kuitenkin ihan vaan sen takia, että kiitos siitä, että et aio blogiisi laittaa sitä "read more.." namiskaa. Mä yleensä skippaan kaikki semmoset blogit ihan suosiolla missä toi ominaisuus on, koska vihaan sitä niin syvästi. :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä en kestä sitä yhtään :D Ja kiitoksia, otan ton sillisalaatin vaan positiivisesti tällä kertaa :D

Carmabella (Ei varmistettu) http://el-amor-es-eterno.blogspot.fi/

Sillisalaatti tässä tapauksessa oli vain kohteliaisuus. :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, näin ajattelinkin :D

Krisse (Ei varmistettu)

Mikä on sun lempiblogi? :)

Night (Ei varmistettu)

Hei, jos ette oo vielä lyöny lukkoon sitä hyvää ravintolaa Pariisissa, niin suosittelen Gare De Lyonin juna-aseman Train Bleu -nimistä raflaa. Ihan loistavaa laaturuokaa! (No, ei kyllä halvintakaan mahdollista...) Itse ravintola on aika elämää nähneen aseman yläkerrassa, mut siis tosiaan kannattaa :) Toivottavasti tulee hyvä minimatka ja opit tykkäämään Pariisista, ainakin mulle se nimittäin tosiaan on yks niistä Euroopan lempparikaupungeista! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, meidän juna lähtisi sopivasti sieltä :) Kiitos suosituksesta! :)

tiiakristiina (Ei varmistettu)

Hei Anna! Kun "mainostat" noita Vapeluxin tuotteita, niin mitä mieltä olet niistä terveyden kannalta? Hirveästi noista löytyy keskusteluja netistä, niin puolustavia kuin myös todella negatiivia asioita? Käytätkö itse usein, vai esimerkiksi viikonloppuisin kun olet juhlimassa tms? Itsellä ex-satunnaisella tupakoitsijalla haluttas hirveesti tollasta kokeilla, koska tietää miten "kivaa" oli tupakkaakin poltella viihteellä, niin oliskos tässä nyt sitte terveellinen vaihtoehto sille...? Varsinki toi cappuccino kuulostaa hyvältä!

Anna (Ei varmistettu)

Näistähän ei ole kukaan tehnyt puolueetonta tutkimusta, joten vaikea sanoa. Moni järjestö mm. FDA on nämä hyväksynyt täysin vaarattomiksi. Huooooomattavasti terveellisempiä ne on kuin tupakka, ja esim. Britti-tutkimusten mukaan kyseinen tuote on äärimmäisen hyvä keino lopettaa tupakointi, ja Briteissä ainakin tuotteella on erinomainen maine, juurikin sen takia, että se on jo olemassaolollaan tupakanvastainen tuote. Suomalainen meinkin on ihan naurettavaa hyssyttelyä ja holhoomista, ja kaikki tutkimuksetkin on väritettyjä mitä leveimmillä pensseleillä, ja faktoja käännellään sopimaan omaan teoriaan :) Itselläni tuo on käytössä eniten juurikin illanvietossa, vaikka välillä ihan kotonakin saatan leikkiä noilla :)

mariiy (Ei varmistettu)

Kannattaa ehdottomasti käydä Irlannissa !:) Käytiin juuri pari viikkoa sitten ja on kyllä ihana paikka. Ei hirveästi mitään erikoista nähtävää, mutta ihmiset siellä ovat tosi ystävällisiä ja mukavia. Kiva istuskella vain pubissa ja katsella menoa..

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ehdottomasti listalla :)

Tuikku (Ei varmistettu)

Hei Anna, tiesitkö, että näiden Eshish-tuotteiden mainonta on Suomessa kielletty?

"Tupakkalain mukaan tupakan, tupakkatuotteen, tupakointivälineen, tupakan vastikkeen ja tupakkajäljitelmän mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kielletty.

EY:n tupakkatuotteita koskevan mainontadirektiivin mukaan mainonta, joka ei ole sallittua lehdistössä ja muissa painetuissa julkaisuissa, ei ole sallittua tietoyhteiskunnan palveluissa.

Tupakkatuotteiden ja niiden tavaramerkkien (ml. tuotenimien) kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista tupakkatuotteiden mainontaa.

Tupakkalain mainontakielto koskee myös tupakointivälineitä, tupakan vastikkeita ja tupakkajäljitelmiä. Näin ollen myös niiden kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista mainontaa"

http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/tupakka/mainonta/mainonta_internetissa

"Sähköistä vesipiippua markkinoidaan muun muassa sillä, ettei se sisällä tupakkaa, nikotiinia tai tervaa. Valviran mukaan esimerkiksi Vapelux-yrityksen myymä Eshish -tuote ei ole tupakkalain mukainen tupakkatuote, mutta tuotteen sisältämä neste vastaa käyttötarkoitukseltaan tupakkaa ja se katsotaan tupakkalain mukaiseksi tupakan vastikkeeksi."

http://yle.fi/uutiset/suomeen_rantautuneiden_elektronisten_vesipiippujen_vaaroista_ei_tiedeta/6724938

"Sähkösavukelaite on tupakkalaissa tarkoitettu tupakkajäljitelmä silloin, kun se muistuttaa muodoltaan läheisesti tupakkatuotetta tai tupakointivälinettä.

Sähkösavukkeessa käytettävä nikotiiniton neste on tupakkalaissa tarkoitettua tupakan vastiketta."

"Tupakkalain mukaan tupakkajäljitelmän ja tupakan vastikkeen mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kielletty. Sähkösavukkeen mainontakielto on yhtä laaja kuin tupakkatuotteilla ja tupakointivälineillä."

http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/tupakka/sahkosavuke

Anna (Ei varmistettu)

Minä en mainosta eShish-tuotteita :) En saa mitään korvausta tästä, eikä tämä ole mainontaa, vaan kerron, miten eShishin asiakkaat saavat alennuksen tuotteesta, jos näin haluavat :) Siksi postauksesta puuttuu Commercial -tägi, kyseessä kun ei ole mainospostaus millään lailla. Itse ostan ko. tuotteet täällä apteekista ja Suomessa tuolta nettisivulta, ja tää on vähän sama kun jos kertoisin, että S-Marketissa on bisse alessa. Ei ole laitonta, kun kyseessä ei ole mainos :)

Mun mielestä sitä paitsi tässä asiassa Valvira on mennyt todella pitkälle holhoamisen puolelle, niinkuin Suomessa muutenkin on tapana. Tai tää on niin naurettavaa. Odotan innolla, milloin Suomessa kielletään jokin asia koska siinä on liian komea mies. Sehän voi aiheuttaa nautintoa tai vaikka pakkomielteen, saattaapi olla vaarallista. Ihan samaa sarjaa sen "puuma"-mainoksen kanssa, joka vedettiin pois :D Vaan koska nelikymppinen nainen unelmoi kaksvitosta jäbästä. Välillä hävettää miten konservatiivinen kukkahattutätimaa Suomi on.

Kukkahattutäti (Ei varmistettu)

Valvirahan vain valvoo eduskunnan säätämän lain toteutumista. Asioista voi tietysti olla montaa mieltä, mutta oma mielipide ei kai oikeuta lakia rikkomaan.
"Tupakkatuotteiden ja niiden tavaramerkkien (ml. tuotenimien) kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista tupakkatuotteiden mainontaa.

Tupakkalain mainontakielto koskee myös tupakointivälineitä, tupakan vastikkeita ja tupakkajäljitelmiä. Näin ollen myös niiden kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista mainontaa"

http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/tupakka/mainonta/mainonta_internetissa

Anna (Ei varmistettu)

Se on MAINONTAkielto. Tämä ei ole millään muotoa mainos sen enempää kuin vaate, jonka laitan päälleni.

Kukkahattutäti (Ei varmistettu)

En periaatteessa tykkää inttämisestä, mutta tuossahan oli määritelty, mikä sitä mainontaa on: "kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista mainontaa”.
Tupakkalaki määrittelee mainonnan muusta mainontaa ja markkinointia koskevista säädöksistä poikkeavasti.

Tuikku (Ei varmistettu)

Hei Anna,

Eikö mielestäsi alennuskoodin antaminen ole myynninedistämistä?

Korostan myös uudelleen edellisen kommenttini tätä osaa:

"Tupakkatuotteiden ja niiden tavaramerkkien (ml. tuotenimien) kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista tupakkatuotteiden mainontaa.

Tupakkalain mainontakielto koskee myös tupakointivälineitä, tupakan vastikkeita ja tupakkajäljitelmiä. Näin ollen myös niiden kuvien ja muun tuotetiedon liittäminen internetsivustoille on tupakkalain vastaista mainontaa”

Anna (Ei varmistettu)

Tässä pitää erottaa mainos ja bloggaajan suositus. Mainos on johonkin korvaukseen perustuva, tavoitteellinen teko. Mä en saa mitään etua tässä :)

Halleluja! Olen niiiin samaa mieltä tossa sun kommentissa!:) ei vois paremmin kuvata nykysuomen meininkiä liiallisilla säännöillä ja holhouksella ja muulla "maailman parantamisella" :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä en vaan pysty ymmärtämään. Välillä olisi hyvä ihmisten pohtia itsekin asioita. Tutkia esim. mitä samat terveysviranomaiset ovat mieltä tuotteesta Jenkeissä ja Briteissä (positiivinen reaktio) ja Suomessa. Ja miettiä, miksi Suomessa on esim. niin suurta alkoholiongelmaa, vaikka on yksi ainoita maita, missä alkoholin runsausalennus on kielletty. Ja yksi todella harvoja maita, joissa ei saa viiniä ihan normikaupassa. Miksiköhän monessa maassa, jossa teinit saavat tilata viiniä ravintolassa, viiniä saa halvalla kaupoista ja alkoholiakin saa mainostaa paljousalella ja ostaa sitä viiniä vaikka 6 kpl neljän hinnalla, on huomattavasti vähemmän alkoholiongelmia? Koska Suomessa on tällaisella saatanan holhoamisella ja hyysäämisellä tehty tabuja, joita teinit kapinapäissään alkavat rikkomaan. Tai pitkäaikaisjuopoiksi päädytään kun tissutellaan salaa itsekseen, koska parin viinilasin tai bissen nauttiminen illallisen aika seurassa on niin saatanallisen kallista ja paheksuttavaa. Varmasti hyvää tarkoitetaan näillä suomalaisilla säädöksillä, mutta jos tuloksia katsoo, niin sangen outoja ne ovat tässä kontekstissa.

kukkahattutäti (Ei varmistettu)

” Sain muuten Mungolifen lukijoille eksklusiivisen alennuksen eShishoihin, nimittäin jos tilaatte eShishoja ennen 3.11, niin saatte niistä 15 % alennuksen :) Ale koskee nimenomaan eShishoja (ei valitettavasti Luleja), joihin lukeutuu siis myös nuo Mintsit. Yksittäispakattujen myyntihinta Suomessa on 14,90 e (kestää 500 henkäystä) ja pakkauksen 39,90 e ( 5 kpl per 300 henkäystä ).
Käyttäkää koodia MUNGOLIFE kun tilaatte, niin saatte alenuksen :)”
”Kiitokset eShish.fi, joka tarjoaa alennuksen lukijoilleni! :”

Ja mitä se mainonta olikaan…..
” Mainonta on osa markkinointiviestintää. Mainonta on maksettua, tavoitteellista tiedottamista, joka yleensä kohdistuu suureen ihmisjoukkoon. Mainonta tähtää yleensä myynninedistämiseen, eli tavoitteena on yksinkertaisesti myydä joko heti tai myöhemmin. Mainoksilla tiedotetaan tavaroista, palveluista, aatteista ja ihmisistä. Mainonnan avulla luodaan brändejä eli tavaramerkkien ja tuotteen muiden aineettomien ominaisuuksien muodostamia mielikuvakokonaisuuksia….”

Ja ihan käsi sydämelläkö väität, että ostat nämä apteekista? Eikä Vapelux niitä sulle lähetä? Ja ihan hyvää hyvyyttäsi nuorelle lukijakunnallesi tällaista esimerkkiä näytät? :(

Anna (Ei varmistettu)

"Mainonta on maksettua, tavoitteellista tiedottamista". Siinähän itse kirjoitit, että tämä ei ole mainos. Minulla ei ole tässä mitään tavoitetta, enkä saa tästä mitään korvausta, rahallista tai eShishoilla.

Ihan käsi sydämellä väitän, että ostan nämä apteekista. Ei mun tarvitse edes käsi sydämellä mitään vannoa, todistusaineisto puhuu puolestaan. Minähän kirjoitin näistä blogissani kauan ennen kuin nämä edes tulivat myyntiin Suomessa. Lisäksi mulla eniten on näkynyt kuvissa valkoisia liilapäisiä eshishoja, jotka on valkoisessa paketissa; granaattiomena-eshishoja, joita ei edes saa Suomesta. Olisi jännä, miten yritys antaisi minulle tuotetta, jota eivät edes itse myy :D Se kun Harrodsin oma tuote, ainakin vielä :)

Koska olen yksi ensimmäisiä suomalaisia, joka tuotteesta on ikinä puhunut, lukijani usein kyselevät tuotteesta, ja mistä sen saa tilattua. Minä itse lähestyin yritystä ja kysyin, josko lukijani voisivat saada alennusta. Turha tässä on maalata jotain salailua tai pahaa hirviötä eshishasta. Mun mainonta on nyt kun siihen on saanut enemmän ohjeistusta, todella läpinäkyvää, ja kerron kyllä aina, jos on yhteistyö taustalla. Mikä järki mun olisi kertoa kalleista yhteistöistä, ja jättää kertomatta jostakin muutaman kympin eshishasta? :D

Saara (Ei varmistettu)

'' mainonta, epäsuora mainonta ja muu myynninedistäminen on kielletty''

On selvää että teet yhteistyötä yrityksen kanssa, sait siitä rahallista korvausta tai et. Valvira käsitellee tän asian tästä edespäin. Olen itsekin sähkötupakkaa polttanut, mutten ymmärrä miten voit toimia noin räikeästi lainsäädäntöä vastaan, vaikka mainontakielto olisi mielestäsi kuinka kukkahattutätimäinen tahansa. Etenkin kun huomioi blogisi lukijakunnan, jossa on paljon alaikäisiä. Tupakka- ja sähkötupakkafirmat käyvät jatkuvaa viivytystaistelua ja kiertävät heidän toimintaansa rajoittavia kieltoja, mutta harvemmin suosittu bloggaaja lähtee tällaiseen mukaan. Ymmärtäisin, jos esim. tupakoinnin sähköröökillä lopettanut bloggaaja kertoisi siitä blogistaaan ja yhdistäisi vielä tietyn brändinkin siihen, mutten ymmärrä tällaista hehkutusta tupakoimattomalta henkilöltä. Etenkin kun kyseessä on vahvasti mielikuva; eshish on käsittääkseni samaa kamaa kuin Suomessa myytävät muutkin sähkötupakat, mutta ne on brändätty vesipiipun korvikkeeksi, vaikka tietenkään kyseessä ei ole pelkkä vesihöyry. Lisäksi toi pakkausdesign ja maut vetoavat kyllä mielestäni enemmän nuorempaan lukijakuntaan.

Anna (Ei varmistettu)

Mistä lähtien mä teen yhteistyötä yrityksen kanssa? :D Saanenko tiedustella? Mä käytin eShishoja ja kerroin niistä blogissa kauan ennen kuin ne edes rantautuivat Suomeen kuule! Silloin ei mitään vikisty asiasta, mutta heti kun Valviralta tuli mielipide, niin boom, tämä on mainosta. Herranjumala, käytänhän mä vaikka Biancon kenkiä, ja jos kerron, että heillä on ale menossa, tai mun blogin lukijat saa alen, niin se ei ole mitenkään eri asia.

Kommentistasi huokuu tietämättömyys asiasta. eShish ja sähkörööki on kaksi eri asiaa. Ensinnäkin. Toiseksi, sun kommenttisi pohjaa sun uskomukselle siitä, että moni alkaa tätä polttamaan, koska bloggaaja mainostaa näin. Ihmiset on älykkäitä ja osaavat tehdä omia ratkaisuja. Kuitenkin, vaikka tämä vaikuttaisikin johonkin, niin mielestäni se on jopa hyvä asia :) Nuoret aikuiset kun haluavat kokeilla uusia asioita, niin mielestäni kokeilevat mieluummin eShishaa kuin oikeaa röökiä. Oli eShish mitä tahansa sinun mielestäsi, jopa sinunkin on myönnettävä, että kyllä eshish on paljon turvallisempi ja parempi vaihtoehto :)

Musta on hauskaa, että samanlaista nillitystä ja sääntelyä ei ole esim. shampanja-mainoksille blogeissa. Alkoholikin kun on paljon haitallisempi tuote :)

Kukkahattutäti (Ei varmistettu)

Musta on hassua - ja jotenkin myös vähän korniakin - että vaikka nuorten keskuudessa tupakointi on viime vuosina vähentynyt ja alkaa olla epätrendikästäkin, niin moni trendien edelläkävijöistä liputtaa eShishojen yms. puolesta. Itseäni mietityttää niissä ehkä eniten lähinnä se mahdollinen porttiteoriavaikutus, eli madaltaako niiden käyttö kynnystä siirtyä röökeihin. Onkohan siitä olemassa tutkittua tietoa? Jos nelikymppinen puuma himoitsee kaksvitosta miestä, ei se varmaan kenenkään terveyttä pilaa, mutta tupakoinnin haittavaikutukset nyt ovat kaikkien tiedossa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Mutta kun tässä tuotteessa ei nimenomaan ole niitä tupakoinnin haittavaikutuksia :) Ja mun mielestä porttiteoria on siltä osin tässä hölmö, että nimenomaan tämä tuote on vähentänyt röökinkäyttöä muilla, joten sen näkyminen on harvinaisempaa ylipäätään, jos tämä tuote menestyy. Lisäksi, jos tämä on coolimpi kuin rööki, niin ne lapset / nuoret eivät koske röökiin, vaan kokeilevat tätä mieluummin.

Kukkahattutäti (Ei varmistettu)

Toivotaan, että näin ennemmin käy: tuote syrjäyttää röökit ja meidän kukkahattutätien pelot osoittautuvat aiheettomiksi! :D

Anna (Ei varmistettu)

Sitä itsekin toivon. Ja jos luet hieman brittiläisiä tutkimuksia aiheesta, niin tuotteen on todettu laskevan tupakointia aika paljon jo yhdessä vuodessa täällä :) Itsehän olen röökiä vastaan, joten en tietenkään mainostaisi tuotetta, joka on vaan joku coolimpi versio siitä. Vaan nimenomaan sitä, mitä mahdollisuuksia eShishalla on tarjota. Se on paljon terveellisempi ja tehokkaampi keino lopettaa polttaminen kuin esim. laastarit ja purkat. Osa sen tehokkuutta on nimenomaan sen helppoudessa, tupakankaltaisessa käyttötavassa ja siinä, että se on trendikäs. Mä tunnen itsekin pari ihmistä, jotka ovat lopettaneet kokonaan polttamisen ihan vaan eShishoilla, ilman mitään nikotiinituotteita. Musta se on hienoa. Mulle tulee tästä eshish-vastaisesta suhtautumisesta ja sen villitsemänä tehdystä laista samanlainen fiilis kun aikoja sitten suhtautuminen kondomeihin. Koska seksi voisi olla vaarallista, sitä piti välttää ja kondomit koettiin sen hyväksymisenä, vaikka niiden ajatus nimenomaan oli vähentää sairauksia ja muita ongelmia. En nyt tiedä onko vertaus tässä väsyneessä mielentilassa kovin selkeä, toivottavasti pointti tulee jotenkin perille :)

Kukkahattutäti (Ei varmistettu)

Ymmärrän pointtisi kyllä - ja jos ja kun tuotteet oikeasti vähentävät tupakoimista, on se totta kai hieno juttu!

Aikuisilla (ja nuorilla), on yleensä tervettä järkeä ja omaa harkintakykyä. Itse mietin tilannetta lähinnä tosi nuorten tyyppien eli lasten näkökulmasta. Tupakointiahan on kautta aikojen mainostettu nimenomaan mielikuvilla ja sillä, että röökaaminen on coolia. Samaa tehdään mun mielestä nyt eshishojen kohdalla. Esim. tietyt kuumimmat teini-idolit (jotka väistämättä ovat roolimalleja, haluavat sen viitan tai eivät :) ) tuovat niitä esille. Toivon vain, että tosi nuorten fanien silmissä ero tupakkaan ja tupakankaltaisiin tuotteisiin on riittävän selkeä. Esim. k.o. teini-idoleiden Insta-kuvien alla viriää yleensä jokaisen eshish-kuvan yhteydessä nuorten fanien kysymysten ja kommenttien tulva, jossa usein a) paheksutaan tupakointia tai b) ihmetellään, että ai vedätkö säkin röökiä.

Jos tupakankaltaiset tuotteet toimivat siten, että ne vähentävät tupakointia, on se musta siis erittäin jees, kunhan eivät toimi toiseen suuntaan. Se onkin sitten kokonaan toinen ihmetyksenaihe, että miksi jengi ylipäätään haluaa polttaa jotain (eikä vaikka nuolla tikkaria :)), mutta en mene nyt siihen. :)

Ellen (Ei varmistettu)

Mikä on se sun lempiblogi, jonka luit läpi? :)

Oletko koskaan pelännyt lentämistä? Itse olen viimeisen parin vuoden aikana kehittänyt itselleni lentopelon ihan tyhjästä, siksi kyselen. Jos et pelkää lentämistä yhtään (kuten et ainakaan näytä tekevän), niin osaatko selittää miksi? Haluaisin niin jotenkin järkeillä itseni tästä pelosta eroon..

Anna (Ei varmistettu)

I don't understand the whole post, but I don't wanna wait till the translation is up, haha. I just love how you travel the world. You just came home from Singapore and the next trip is not far away! That's so cool. I wish I'd find a job where I can travel a lot! :)

Paris is always a good idea, isn't it? :) I've been there twice, but I haven't seen that much. But it's on my list for 2014! Oh and you need to see Ireland, I used to live there for almost a year, my uncle lives there, and it's such a beautiful country, I could tell you so many wonderful places :) You'd love it!

Next month I'm going back to Helsinki for my birthday, I can't wait! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ohh, that's so nice that you love Helsinki :) It is a gorgeous city :) And Ireland is on my visit soon!! -list as well, so hope to get to go there in 2014 :)

Anna (Ei varmistettu)

My fingers are crossed that you will make it! :) when it's time I hope you'll tell us about it, so I can give you a few tips!

Yes, Helsinki is gorgeous. I love it! :)

Anna (Ei varmistettu)

Definitely will do :)

Katja (Ei varmistettu)

Ajattelinkin eilen kirjoittaa, että kiitoksia mobiilioptimoidusta versiosta, mutta edelleenkään se ongelma ei ole poistunut että sivu lataa todella hitaasti. Mutta hyvä jos asiaan on tulossa muutosta. Itse olen aina ajatellutkin, että syy on suuressa määrässä isoja kuvia.

Paras mobiiliversio on bloggerilla, joka vaan on aika harvalla blogilla nykyisin käytössä :D Eli ensimmäisellä latauksella postauksista näkyy vain pienet pätkät ja klikkaamalla saat sitten haluamasi postauksen auki.

Anna (Ei varmistettu)

Mä en tykkää yhtään siitä bloggerin versiosta! Musta on inhottavaa joutua klikkaamaan postauksia auki :D Siksi tänne ei sitä tule :)

ulla (Ei varmistettu)

En voi uskoa, et siitä sun edellisestä Pariisin vierailusta on neljä vuotta :O Mihin nää vuodet menee ja miten hassuu on, että mä oikeesti luen vuodesta toiseen erään Annan kuulumisia :) Noh, ittekin oon menossa Pariisiin joululomalla, joten kiva nähä, mitä te sieltä bongaatte!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no niinpä, vuodet vaan vierivät, mutta ihanaa, että olette vielä mukana lukemassa :)

em (Ei varmistettu)

Ei herranjestas sentään... Mä haluaisin tietää mitä pahaa sä Anna oot tehny kun tuntuu et porukka vaan venaa että ne pääsee nillittää sulle jostain (ja soittelemaan Valviralle????)!? Tsemppiä ja ihanaa syksyä!

Anna (Ei varmistettu)

Elanyt omaa elamaani onnellisena. Se tuntuu olevan suuri ongelma monille :)

Pages

Kommentoi