It's aliiiiiive

Mungolife

SE ON HENGISSÄ. Tai siis meitsi. Elossa ja hengissä, hengittää en vieläkään pysty kunnolla ja elokin on aika lailla kuumehuuruista. Tai tänään ei oo enää asteet noussu pahemmin, mutta oli kyllä aivan helvetillinen flunssa tämän viikon seuranani.

Launantaina jo tuntui kurkku karhealta ja pientä flunssaa pukkasi päälle, mutta sunnuntai löi kyllä meikäläisen ihan matalaksi hillittömällä kuumeella ja niin järkyttävällä köhällä, että melkeen itku pääsi kun joutui yskimään. Siinä vaiheessa kun tiistaina yski ja niisti verta, oli vähän huumoriton olo suoraan sanottuna. Ja tietenkin, TAAS, just sillon kun mies oli työmatkalla viikon ja olin yksin kotona. Laura onneksi haki Bentskun vähän energisempään kotiin pariks päiväks hoitoon, mua särki nimittäin jokaikiseen lihakseen ja luuhun niin paljon, että pienen ulos vieminenkin oli aika mahdoton homma. Le influenssahan se siellä kuten lääkäri jo lauantaina varoitteli. On kuulemma tosi paljon liikkeellä nyt. Peskää siis maanisesti käsiänne ihmiset hyvät. Tää ei oo ollu mitenkään fantsuu. Ihan uutuusoireena tällä kertaa niin järkyttävä silmien särky, että kirkas läppärin ruutu meinasi aiheuttaa itkukohtauksia. Päätin siinä heti maanantaina, että en edes mieti blogia niin kauan kun yskä taittaa kaksin kerroin, joten tässä sitä ollaan, kuusi päivää myöhemmin. Sori jos joku säikähti, was not my intention. Oletin, että Instagramissa on nähty, että tämä täti ei ole ihan terveenä. Tänään pääsi jo onneksi töihin, koska olo oli melko mökkihöperö. Mieskin palasi jo kotiin, ja tänään jaksoi jo hieman muutakin kuin maata sohvalla ja uikuttaa kipua.

Voin muuten kertoa, että oli aika priceless ulkomuoto eilen. Laura tuli käymään illalla Jutin kanssa (henkensä uhalla, mind you) viihdyttämään pörröpalloa, niin oli pakko raahautua suihkuun. Haisin ihan kodittomalle, joka ei ole nähnyt suihkua vuoteen, mutta toi tukka oli kyllä todellisen seksikäs. Se oli jo vähän likainen kun tulin kipeeksi, mutta nythän se vasta viehkeä oli. Päässä oli myös koko takaraivon kokoinen rasta. Ä lyt tö män nättii. Sain itseni eilen Filmtowniin hakemaan karkkia ja samalla postiin hakemaan pari pakettia. Siinä mun viikon aktiviteetit.

Tänään on sentään jo vähän energiaa ilmassa. Vaikka vieläkin joutui pienet päikkärit nukkumaan töiden jälkeen, niin jaksoimme viedä sentään Benjin trimmaukseen. Se näyttää niin koomiselta, en kestä :D Mun on pakko yrittää ottaa joku kuva teille, en vaan voi lakata hihittelemästä kun katson tota pientä pölypalloa! Se nuoreni ainakin viis viikkoa ja painoakin lähti varmaan parisataa grammaa. Laura oli varoitellut jo meidän luonteikkaasta monsterista trimmaajalla ja itsekin puhelimessa varoittelin, mutta tyyppi oli kovin vieraskoree ja yritti purra harjaa vaan pari kertaa. Nyt vaan haistelen koko ajan sitä kun se makaa sylissä ja tuoksuu huumaavalle. Money well spent. Alko toi koirakin näyttää ihan omistajalleen, eli melkeinpä kodittomalle.

Tässä mä nyt istun pukeutumishuoneen rahilla ja naputtelen terveisiä teille kun mies rakentaa senkkiä pukeutumishuoneeseen. Mulla on hirvee vimma vähän tehä kaikkee täällä kotona, mikä ei sinänsä ehkä yllätä viiden päivän neljän seinän sisällä istuskelun jälkeen. Saatiin vuokraisännältä lupa tehdä pientä maalausremppaa täällä, mikä on ihan mukavaa. Tää kämppä on musta aivan ihana muuten, mutta makkarin ja pukeutumishuoneen paria koristetapettia vihaan koko sydämeni kyllyydestä. Nyt laitetaan pukeutumisthuoneessa järjestystä uusiksi ja jahka tässä on tervehdytty kunnolla, alkaa tapettien repiminen ja seinien maalailu. Innolla odotan :) Harkittiin tuossa jo kämpän ostamista, mutta kaikki laskelmat huomioon ottaen, tultiin siihen tulokseen, että nyt ei oo paras aika. Säästellään siihen ja nautitaan tästä mukavasta kämpästä ja kivasta vuokraisännästä. Ei tee mieli nyt muuttaa tätä pienempään tai rumempaan ainakaan kovin pitkäksi aikaa, ja kun asunnot ei Kuopiossa nyt varsinaisesti kovin haipakkaan vaihda omistajia, niin todettiin, että mieluummin säästellään tässä pikkuhiljaa parempaan kämppään :) On meillä tässä elämässä vielä hyvin aikaa olla asunnonomistajia.

Mies ehti olla kotona ehkä puoli tuntia työmatkan päätteeksi, ja nyt se jo rakentaa tossa IKEAn senkkiä samalla kun mä siemailen teetä ja naputtelen vieressä. Vaikka välillä joutuu kyseenalaistamaan koko miesrodun olemassaolon tarvetta, niin kyllä tässä ehkä aika hyvin menee. Valuvasta nenästä ja seksikkäästä viskibassosta huolimatta :)

Translation:// I've been having the flu for almost a week, and this is the first day that my eyes or head isn't hurting so much that it's impossible to write. So nothing new interesting here. I've been sick as a dog and the actual dog , Beji, has been spending time with more energetic company of my friend. Today it's the first day I got to go to work and didn't feel completely sh***y, so I hope this is a good sign :) Sorry for the disappearance, but I hope you all knew this from my Instagram :)

Kommentit

mallu (Ei varmistettu)

Koitahan tervehtyä täysin! :) ja kuvia trimmatusta hauvavauvelista odotellaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sofie (Ei varmistettu)

Ihan pakko kysyä, minkä ihmeen takia trimmasitte koiran? Kyseessä on kuitenkin turkkirotu, joka on tarkoitettu elämään turkkinsa kanssa niin kylmällä kuin lämpimällä kelillä. Itse omistan mittelspitzin ja tuttuni, jolla on pari mittelspitziä on loistava esimerkki siitä miksi saksanpystykorvan turkkia ei kannata leikata. Hän leikkasi toiselta uros mittelspitziltään turkin ja turkki ei ole koskaan kasvanut samanlaisena takaisin, koska hän leikkasi sen väärässä karvankasvuvaiheessa.

(Ei varmistettu)

Kyseessä on käsittääkseni ihan hyvin trimmattava rotu, ja mielestäni on jotenkin jännä vetää jotain johtopäätöksiä enempää näkemättä. Benskun päällimmäiset karvat oli jo ihan älyttömän pitkät, ja se oli koko ajan ihan kodittoman näköinen. Mehän ei tosiaan siltä viety koko sen turkista, vaan lähinnä tasoiteltiin se vähän fiksumma näköiseksi :D Siltä vietiin vaan ne pisimmät karvat, tai siis tasoitettiin se. Benji trimmattiin jo kasvattajalla, ja kyseessä tosiaan on koira, jota me aiomme trimmata. Emme halua, että Bentsku on koko ajan superpörröinen, vaan kesällä sitä karvaa tullaan lyhentämään ja aina kun se alkaa näyttää epäsiistiltä. Samalla tavalla kuin esim Juti, joka on aina vähän trimmattu :)
Instagramissa näkyy kuva Bentskusta trimmauksen jälkeen, ja ei se nyt kovin pahalta näytä :D

milunen (Ei varmistettu)

Vooii, melkee se influenssarokote kannattaa ottaa :) hyvä, että oot takas elävienkirjoissa

Anna (Ei varmistettu)

Joo, alan jo harkitsemaan pikkuhiljaa :)

Minski (Ei varmistettu)

Kiva kun olet taas palannut blogin ääreen? Tulin semmoista ajatelleeksi, että kun kännykällä lukee blogia niin näkyykö sun blogissa vielä niitä tageja esim. Asuja, ruoka yms. Ois helpompi päästä etsimälleen asulle :)

Minski (Ei varmistettu)

Jaaa voisinki ottaa silmän käteen ja selata ihan alas jolloin tageja tulee hirmuisesti :D

Minski (Ei varmistettu)

Ja toi kysymysmerkkikin tuli väärään kohtaan. :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, ne meni kaikki nappiin :D Mut joo, I'm back :)

Elli (Ei varmistettu)

Minä kanssa podin influenssan viime viikolla. Nyt pitää vain malttaa parantua kunnolla ettei tule mitään inhottavia jälkitauteja.

Anna (Ei varmistettu)

Jep, eli taas pois salilta ja treeneistä :(

Jasmin (Ei varmistettu)

Ikävä että olet ollut kipeänä taas. Kannattaa muistaa nyt kun olet ulkopuolisella töissä, niin tänä päivänä työterveyslääkärit ja hoitajat +pomot ovat todella tarkkoja poissaoloista. Kun sairaspoissaoloja keräytyy tietynverran vuodessa, niin voit joutua kolmikantakeskusteluun. Siinä käydään sinun, esimiehen ja ttlääkärin kanssa läpi syitä poissaoloihisi. Ja en siis tarkoita että poissaolosi olisi luvattomia tms. mutta tänä päivänä yritykset ovat vaan niin tarkkoja poissaoloista ja onhan sairaspoissaolot firmalle aina tappiopäiviä. Terveempää alkanutta vuotta siis sinulle!

Anna (Ei varmistettu)

No kyllä ihmisellä on oikeus sairastaa vaikka olisikin ulkopuolisella töissä :) Meidän työpaikalla ei onneksi ole mitään älytöntä natsikuuria, vaan siellä kyllä nähdään kun työntekijä on kipeä. Kävin töissä jo perjantaina, ja kyllä siellä ihan hyvin pomot on nähny nää mun kaks kovempaa flunssaa/influenssaa ja varmasti itsekin nähneet, että kyseessä ei ole mitään "luvatonta" tai motivaatio-ongelmaista :D

p.marie (Ei varmistettu)

Minuakin kiinnostaisi kuulla trimmauksesta enemmän :) Tai siis, että miksi päädyitte trimmaamaan? Itselläni on kleinspitz, jota en ole koskaan trimmannut (tassukarvoja lukuunottamatta). Yksi syy rotuvalintaan oli juuri turkin helppohoitoisuus, ja ettei ole trimmattava rotu.
Benji on kyllä aivan valloittavan suloinen! <3 Jos joskus päädyn hankkimaan toisen koiran, haluaisin ehdottomasti soopelin oman mustaharmaan tyttöni kaveriksi.

Anna (Ei varmistettu)

No me otettiin Benji ihan sillä näkökulmalla, että se on meillä sellainen koira, jota trimmataan. Ei haluta, että se on ihan sellanen räjähdysmäisen pörröinen, ja koira oli trimmattu jo kerran kasvattajankin toimesta. Tässä ei nyt mitään ihan lyhytkarvaista koiraa trimmattu, vaan ne pisimmät karvat vaan pois :) Instassa onkin kuva, miltä tyyppi näytti trimmattuna :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Tottakai on lupa sairastaa ja pitääkin sairaana jäädä kotiin. Kolmikantakeskustelu ei tosiaan ole mikään sairaslomien kyseenalaistaminen, vaan siinä katsotaan miksi olet ollut poissa, ettei taustalla ole vaikka jotain vakampaa sairautta tms.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, jotenkin tuo kommentti kuulosti hieman hassulta. Tai siis itse en kokisi mitenkään olennaiseksi miettiä jonkun muun kipeänä oloja ja sen vaikutuksia töihin, kun ne työt eivät liity tähän blogiin millään lailla :)

Maija (Ei varmistettu)

Hei Anna,
Ymmärrän, ettet halua tehdä mitään home tourneeta, mutta olisiko mahdollista saada pientä sneak peekkia teidän kodista? Ainakin tuosta pukeutumishuoneesta :) Se kuulostaa upealta. Toivottavasti olet nyt sairastanut kahden vuoden edestä. Tsemppiä paranemiseen :)

Anna (Ei varmistettu)

Varmaan jotain yksityiskohtakuvia tulee jossakin vaiheessa, mutta en sitä lupaa. Jotenkin tuntuu että jo valmiiksi arvostellaan joka ikistä aluetta elämästämme, joten en jaksaisi vielä yhtä tuoda arvosteltavaksi :) Toisaalta meillä on ihana koti, josta voisin joitakin sisustusratkaisuja vilautella :) Katsotaan :)

Julia (Ei varmistettu)

Ihme koira-asiantuntijoita täällä :-D On ihan yleistä, että Pomerania trimmataan. Muistaakseni Pomeranian yhdistyksen sivuillakin sanotaan, että Pomerania on trimmatava rotu. Hienoa, että pidätte koiran turkista huolta ! Kannattaa tosin valita tarkoin minne vie koiraa trimmattavaksi ja olla itse aina mukana. Monet trimmaajat ovat todella kovakouraisia, jopa väkivaltaisia koiraa kohtaan. Itselläni on trimmatava rotu ja valitettavan monta tarinaa on nähnyt ja kuullut näistä huonoista trimmaajista.

Kommentoi