"It's the Eye of the Tiger / It's the thrill of the fight / Rising up to the challenge of our rival"

Mungolife

MIHINKÄ SITÄ TIIKERI RAIDOISTAAN PÄÄSISI? Nämä asukuvat on aika sopiva mun tänhetkiseen fiilikseen. Sopii hyvin tilanteeseen, missä kiroan itseäni alimpaan helvettiin ja takaisin useamman kerran päivässä. En vaan koskaan opi. Niinkuin ei tiikerikään koskaan pääse raidoistaan mihinkään. Huonot tavat on ja pysyy, vaikka kuinka yrittäisi muuttua. Mä ihan oikeesti lupaan itselleni joka jakson alussa, että nyt mä teen kouluhommat etuajassa. Ja paskanmarjat. Me saadaan meidän tehtäväannot joka jaksolle ennen kuin luennot edes alkaa. Ensimmäisellä luennolla luennoitsija sanoo, ettei kannata ennen tätä ja tätä päivää niitä tekemään, koska ei ole tarpeeksi tietoa jne. Loppujen lopuksi pari kk menee luenoilla enemmän tai vähemmän keskittymättä sen kummemmin, kun ei sitä tehtävää tarvii kuitenkaan vielä tehä, kunnes havahtuu siihen, että on aika lailla tuli perseen alla deadlinejen suhteen. AINA sama juttu. Lukiossakin olin samanlainen. Matikan seiskan keskiarvosta Laudaturiin ei todellakaan menty kolmen vuoden panoksella vaan viimeisen kahden viikon hikisellä puurtamisella. Hyvä minä.

Annika tuli eilen kotiin sellaisella "öhhh, mitäs täällä tapahtuu?!" ilmeellä. Ihan oikeutetusti. Mä nimittäin olin suunnitellut herääväni klo 8.30 tavoitteenani valmistella kulttuuriesseetäni koko päivän. Aloitin siinä puoli kymmenen maissa illalla. Sitä ennen ehdin lukemaan muutamaa blogia (no koska tää on mun työtä ja taustatutkimus on tärkeetä!!), tutustumaan todella tarkasti ASOSin valikoimaan (sama taustatutkimusperustelu tähänkin), siirtämään mun huoneen huonekalut eri paikkoihin (no koska on parempi feng shui opiskella... mulla ei muuten ole mitään käsitystä feng shuista, vaan mua alko ärsyttää etten saa otettua järkevää instagram-kuvaa ja bongasin, että mun peilin takana on yks valokatkasija, jota oon ettinyt, ja se johti koko huoneen kääntämiseen päälaelleen), käymään mun koko vaatevaraston läpi ja laittamaan sen uudelleen kaappeihin ja rekille (feng shuin saavuttamiseksi koin tarpeelliseksi, että rekillä olevat vaatteet ovat vain yksivärisiä vaatteita valkoisesta mustaan ja asetin tavoitteeksi tyhjentää vielä vähintään 15 % vaatekaapista huuto.net -kasaan.. sain aikaiseksi sinne kasaan kai kuusi vaatetta), imuroimaan ja juttelemaan Annikan kanssa kaikesta todella epätärkeästä. Kaiken kaikkiaan, mun huone on paljon kivempi kuin ennen, siellä on paremmin tilaa ja se on niin hyvässä järjestyksessä, ettei koskaan. Essee ei vuorostaan oo ihan niin lujalla mallilla.

Eilen olin päättänyt mennä nukkumaan 1 ja  herätä klo 7 suihkuun ja laittautumaan ennen kuin luento alkaisi 9. Ei taas mennyt niin kuin Strömsössä. Menin nukkumaan 2 jälkeen ja torkutin klo 8.18 asti n. 5-10 minuutin välein. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä torkuttamista. Granted, yöunista saisi varmasti enemmän irti, jos nukkuisi vaan putkeen siihen asti, kun on pakko nousta. Mutta se tunne, kun SAA mennä takaisin hetkeksi vielä nukkumaan on paljon parempi kun viikon yöunet putkeen. Oikeesti. Se, että voi vielä hetken olla siellä peiton alla ennen kuin on pakko nostaa, on paras fiilis jonka tiedän. Tässä kun en oo juurikaan poistunut himasta viiteen päivään, tai esimerkiksi pessyt hiuksia, meikannut tai pitänyt rintaliivejä yhtä pitkään aikaan, mulla oli korkeat tavoitteet tälle päivälle. Sanomattakin selvää, että kiskasin päälle ensimmäisen mukavan kollarin, laitoin hiukset donitsinutturalle, heitin kamat kassiin, sipaisin Helena Rubinsteinin taikapeittaria silmäpusseille ja viipotin kouluun. Myöhässä. Mutta vaan 5 minuuttia, koska totesin, että jos menen opiskelemaan excel-taulukointia ilman kahvia tällaisena aamuna, ei kukaan mun ympärilläkään nauti tästä päivästä. Yhtään.

Mun mökkihöperöitymisen keskellä lupasin frendille mennä tänään illalliselle. Eli toivottavasti se essee kirjoittaa itse itsensä. No, onneksi mulla on vaikein kai tehtynä. Mä en oikein osaa kirjoittaa esseitä samalla kun luen. Suurin osa mun tutuista kirjoittaa esseensä sitä mukaa kun tutkii materiaaleja. En osaa. Mun täytyy ensin käydä ne matskut kokonaisuudessaan läpi. Eilen kävin siis läpi 8 nettiartikkelia, yhden journalin ja 15 kirjaa, joista jätin 6 sellaiseksi, joita en käytä lähteinä. Ranskalaisin viivoin on merkattuna ylös millä sivulla on mikäkin tärkeä tieto. Tänään olisi tavoitteena kirjoittaa runko, ja sitten huominen meneekin merkitsemällä lähteitä, jotka tukee väitteitäni tai sotii niitä vastaan. Hyvä tästä tulee. Toivottavasti. Esseepalautus on tiistaina ja raportin palautus vasta torstaina ensi viikolla, joten mähän oon hyvällä aikataululla. Raportti on muutamaa liitettä vailla valmis, eli ei kai tässä hätää. Tosin mun sisko tulee perjantaina ja oon luvannu itelleni olla valmis siihen mennessä. Saas nähä.

Muistin tässä myös, että ne lentoliputkin voisi ehkä ostaa. Lähtöön reilu puolitoista viikkoa. Hups.

Myydään pois yhdet kaiken viime tippaan jättävät tiikeriraidat, ja ostetaan tilalle ajallaan ahkerana opiskelijana tehtävät suorittavat leoparditäplät.

Ja koska asu on täynnä kaikkia vanhoja kavereita, niin en jaksa edes avautua siitä. Ainakaan sen enempää, että tolta haluaisin näyttää tänään. Mistä tietää, millon mä mä käyn koululla ja millon mä opiskelen? Jälkimmäisen aikana olemusta kuvaa parhaiten sana "ryönäprinsessa".

Mitäs te tykkäätte mun tiikeriasusta? :) 

Kommentit

Martsun

No meitsi on sitten lumitiikeri :D Nimittäin tämä Suomen pimeä vuodenaika on heittänyt minut todella väsyneeksi ja lamaantuneeksi + harrastan lahjakkaasti tuota asioiden viime tippaan jättämistä. Mutta: oletko koskaan tehnyt mitään ajoissa? Oletko koskaan organisoinut opiskelutehtäviä niin, että olisit aloittanut ajoissa, etkä tehnyt vasta kun deadline paukkuu? En minä ainakaan! Mulla on takana jutustelut opintopsykologin kanssa ja niistä keskusteluista opin, että mitä sitten jos asioita ei tee ajoissa, mikäli oma persoona huutaa sitä vastaan! Tärkeintähän on, että opinnoista suoriutuu ja hommat ylipäätään tekee. Eihän se loppuhetken stressi mitään kivaa ole, mutta kuitenkin. Hallittu päänsisäinen kaaos - se on mun tekniikka :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahhah, sama täällä. Mä aina totean, että kaaoksen keskellä pärjää vain nero, yksinkertaisuudessa pärjää tyhmäkin :D

Carmabella (Ei varmistettu) http://el-amor-es-eterno.blogspot.fi/

Mä en oo ehkä ikinä elämäni aikana käyttäny torkkua. Vaikka mua yleensä kyrsiikin suunnattomasti aamuherätykset, niin herään silti silleen, että herätys pois päältä ja niin salamana ylös että vessaan saa yleensä kävellä tähtiä näköpiirissä, kun huippaa päässä niin paljon. Mä en vaan osaa torkuttaa, en kerta kaikkiaan osaa.

Ja mulla on ihan sama noiden esseiden kanssa. En hallitse sitä, että luen jotain matskua ja kirjotan samalla vaan teen ensin hyvin perinpohjaiset ranskalaiset muistiinpanot niistä kohdista jotka koen esseelleni tärkeäks. Sitten muodostan jonkunlaisen rungon ja alan keräillä niistä eri muistiinpanoista järjestään infoa, mikä nyt sattuu sopimaan mihinkäkin kappaleeseen. Opparin teko on alkanu samala lailla: matskua on tullu luettua jo ihan hyvin, mutta sanaakaan en oo vielä kirjottanu. :D

Anna (Ei varmistettu)

Ihmetyyppi. I LOVE my alarm clock, tai se, että voin hiljentää sen :D

fondelii (Ei varmistettu)

kuinka paljon sulla oikeen on noita rintsikoita :DD!? jeesus. tälläset "behind the scenes" -tyyppiset postaukset on just parhaita!

Anna (Ei varmistettu)

Riittävästi :D Pieni VS-addiktio selkeesti :D

Tiia (Ei varmistettu)

Ihanaa, vertaistukea! Huomenna esseen dedis, ja täällä sitä vaan luetaan blogeja :D Kyhyyyllä se tästä. Perkeleen yliopisto. Sitten kun on vielä se, että olen todella huono kirjoittamaan akateemista tekstiä, tekstini on kuulemma aina liian journalistisia. Ja tää kyseinen on kurssin loppuessee, koska siitä ei ole tenttiä. Hups.

Niin, ja mä en missään nimessä ikinä evör osaa torkuttaa, vaan pomppaan aina viivana ylös, kun kello soi :D Jos siis nukun siihen asti, yleensähän herään ja nousen 10 minuuttia sitä ennen. Hullu mikä hullu?

Anna (Ei varmistettu)

Hahhahaha, saitko tehtyä ajallaan? :D Ja kyllä, hullu. Torkutus on siisteintä ever :D

Siru (Ei varmistettu) http://www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

Aivan ihana postaus, voi vitsit miten tää piristi! Aamen taas kaikelle mitä sanoit. Viimetippaan jättämiselle, kotona höntsissä pyörimiselle, panostukselle (krhm itelläkin ehkä toinen silmä justjust sen verran auki päiväunien jäljiltä että puhelimenruudun näen... tää koeviikon raskas opiskelu ;) ja ihan kaikelle muullekin. Ihana huomata miten en oo ainut tiikeri joka ei raidoistaan, tai siis kotihöntsistään, pääse. Ainakaan ajoissa siis :DD

Ja tuosta asusta, ahh! Itse en osaisi tuota tikrutakkia pull off näyttäen mitenkään tolkun ihmiseltä (toisin kun sie jostain ihme syystä) mutta muuten toi kokomusta asu kaikkine asusteineen on ihan nappiosuma taas. Tyylikäs mutta olematta siltikään tylsä.

Täytyy muuten sanoa että naurahtelin ääneen kuinka samaa latua meiän musiikit/ajatukset on selkeestikin mennyt lately. Yks päivä kun sun postauksen otsikko oli se pätkä Recklessin Edge Of Our Dreamsistä niin mulla oli se aivan tismalleen sama lainaus oman blogipostaukseni otsikkona jokunen viikko takaperin. Ja tässä viimeaikoina olen muistaakseni myös Eye Of The Tigeriakin sinne lainannut :D

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia :D Ja heh, selkeesti aika samaa musaa tullut kuunneltua, noikin on kuitenkin niin erilaisten bändien tuotoksia :D

noora (Ei varmistettu)

"Myydään pois yhdet kaiken viime tippaan jättävät tiikeriraidat, ja ostetaan tilalle ajallaan ahkerana opiskelijana tehtävät suorittavat leoparditäplät." Sanopa muuta! Sama vika täällä. Terkkuja vaan niille parille raportille, joiden pitäisi olla valmiita perjantaina ja niille muille tehtäville, joiden palautus lähestyy uhkaavaa vauhtia. Nytkin pitäisi tehdä tehtäviä, mutta jotenkin eksyin lukemaan blogeja. :D No, kyllä se siitä. Tsemppiä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ahahhaha, perussettiä mulle :D Mun pitäis kirjoittaa / nukkua, vastaan kommentteihin. Normimeininki :D

nanna (Ei varmistettu)

Kiva nähdä kuvia ihan "oikeasta elämästä" ilman sen enempää puunattuja ja suunniteltuja kuvia :) Vähän sotkuisia nurkkia, evästyksiä tietokoneen ääressä ja kotiasua. Tuolta se opiskeluelämä täälläkin näyttää ja raidoista tahdottaisiin eroon ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, joo tällastahan se on :D

mariannaaaa (Ei varmistettu)

Hah!
Mä en oo ikinä ymmärtänyt sun kaltasias viime hetken tekijöitä, vaikka omista kavereistani varmaan about 90% sellaisia ovatkin!:D Ite oon just päinvastanen, heti kun tehtävänannot saadaan alan tekee hommia hirveetä tahtia, esim. esseitä monta tuntia päivässä yms. sit saan hommat yleensä viikossa parissa valmiiks, ja vedän lonkkaa ilman stressiä !:)) Sit kurssikaverit kadehtii aina vieressä ja murehtii kun eivät ole vielä aloittaneet ja tekemättömät työt kummittelee takaraivossa....Mietin että MIKS ETTE SITTEN ALOITA AIEMMIN? :D
Yliopistolla viidettä vuotta viedään ja oon varma et tän opiskelutyylin ansioista oon päässyt opiskeluissa suh helpolla ja ennalta ehkässy mun jumalatonta koulustressiä, joka mulla olis 24/7 jos tietäsinet vino pino hommia ois eessä enkä oo ees alottanu tekemään...
Heh, oli pakko avautua ;D

Anna (Ei varmistettu)

Hahhahahah, sulla NIIIIN palais hermot mun työskentelytapaan :D

henu (Ei varmistettu)

Kerrassaan ihana tiikeritakki grauh! Anna olisi ihana nähdä sinulla hiukset joskus suoristettuna tai jokin kampaus/normi nuttura. Tosi paljon pidät hiuksiasi auki kiharrettuna, mutta vaihtelu virkistää :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Mä en oikeen pidä hiuksia hirveen usein muulla tavoin, niin siksi ei blogiinkaan tuu niitä juttuja :) Mä tykkään niistä eniten näin :)

Emma (Ei varmistettu)

Just toi bleiseri puuttuu mun kokoelmista. Jos kaapista löytyy leopardikuvioo, liukuväriä ja kuus erilaista yksväristä niin tiikerinraidatkin on siis PAKKO saada!!!

Anna (Ei varmistettu)

Hahhahaha, se on kyllä upea, onneksi sen aikanaan Zarasta ostin :)

Lotta (Ei varmistettu) http://notallthosewho.blogspot.com

Kolmas kuva on aivan upea! Asu on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi tyylikäs - mitä sitä loppujen lopuks tarviaa kun aina tyylikästä mustaa ja hopeisia yksityiskohtia? Pointsit siis kolmannelle otokselle täältä suunnalta:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, niinhän se on, hopea ja musta on aina kova yhdistelmä :)

Ryönäprinsessa :'DDDDDDDDDD
Empatiaa tulee täältä!

Anna (Ei varmistettu)

Kauniisti ilmaistuna :D Kiitoksia :)

-erika (Ei varmistettu)

I feel you! Ton luomisen tuskan keskellä muista, että meitä on muitakin! Ite oon tässä viimesimmät kaks viikkoo kirjottanu yliopistoesseitä noin 4 esseen viikkotahdilla (onneks lähdemääriltään suppeampia ku sun!) ja alle kahen viikon päässä häämöttää ihana kuukauden joululoma. Näinä opiskelupäivinä on kyllä niin puusta pudonnu ja rähjänen olo ettei mitään rajaa. Kyl se siit vielä iloks muuttuu! :D

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa :D Jos sitä huomenna pesisi hiukset :D

samson (Ei varmistettu)

mä oon ihan samanlainen paitsi että oon jo sellaisella tasolla etten edes tarvitse tekosyitä mä en vaa tee :D älä päästä ittees samaan jamaan :D kuinka monta kertaa mäkin oon illalla sulkenut netti-ikkunan ja huomannut tyhjän wordin siinä alla. "Aha ainii se tehtävä!" mun läksyrutiinit ku meni niin että avasin Wordin ja palkitsin itteni kovasta työstä viiden tunnin nettisurffailulla.

Asiasta kakkaruukkuun tuleeko sulle stressia juhlamekkojen uudelleenkäyttämisestä? varsinkin vähän hienommat esim. sun hollywood puku tai viime vuoden synttärimekko? Mulla on sellanen ongelma että ostan melkeen joka vuos uuden uv-mekon ja stressaan aina jos täytyy taas laittaa sama bilepaita päälle vaikka harvoin käyn baarissa mutta niitä paitoja on sen 3-4 ja iiks joku on jo nähny mut täs paidas!11! haluaisin vaa tietää että onko sulla tätä onkelmaa vai yritätkö joka kerta tehä ilmeestä uuden esim vyöllä tms? Vai yritätkö heti juhlien jälkeen myydä mekon pois ja ostaa uuden ens kertaan koska mä yritän just keksiä mun tän vuoden uv-mekolle vaikka mitä kivaa tekemistä ens vuodeksi muuta kun pölyjen kerääminen...

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahah, perus. Kyllä mäkin oon melkein tolla tasolla jo :D Nytkin vastaan kommentteihin enkä kirjoita :D
Ei mulla ihan hirveesti tuu. Mulla on kaks siskoa, jotka on samankokoisia. Köhh :D Ne on aika tyytyväisiä :) Pari sellasta on, joita haluaisin pitää vaikka joka kuukausi, mutta ei oo tarpeeks sentasosia bileitä :D

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/

I so feel you noiden kouluhommien kans. Samat lupaukset aina jakson alussa ja koskaan ne ei pidä. Sitten kun vielä pitää olla niin idari, et lataa jaksoon seitsemän(!!) kurssia kun maksimimäärä on neljä, niin burn out on taattu :/ Millonkahan sitä oppis? :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahahah, ei koskaan? :D Mä ainakaan :D

Kaisa (Ei varmistettu)

En tiedä missä vika, mutta mulla näkyy jotenkin epätarkkoina nuo isot kuvat, itseasiassa parilla eri koneellakin.. Ajattelin, että ehkä sua kiinnostaa tietää.

Anna (Ei varmistettu)

Tosi outoa, oletko kokeillut päivittää selainhistoriaa? :)

alisa (Ei varmistettu)

Tykkään ihan hirrveesti tästä blogista. Oon seurannu tätä monta vuotta, kulkenu juuri sellaisena hiljaisena lukijana taustalla. Monesti oon ihan oikeesti ollu ihan hermona jostakin tekstistä, mutta aina oon tänne palannu! Ihan parasta tässä blogissa on mun mielestä kaikki tekstit, koska tykkään lukea pitkiä pohtivia tekstejä jossa on kuitenkin jotain sisältöä. Mä harvoin saan kauheesti inspiraatioo tyyliin(niin erilainen mulle), mutta silti aina ihailen sun asuja!
Oon monesti miettiny sitä, että oot saavuttanu sun elämässä niin paljon, vaikka varmasti on vielä paljon kokematta. Ihan totta, oot vielä nuori ja silti oot saavuttanu sun omilla jutuilla niin paljon! Arvostan. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no ihanaa, että oot kuitenkin palannut :) Kiitoksia kovasti ihanasta kommentistasi <3

Emmi L. (Ei varmistettu)

Kuulostaa niiiiiin tutulta! Mun pitää kanssa haalia ensin kaikki tiedot ja sitten vastaa alkaa niistä kirjottamaan :)

Emmi L.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, pakko tehä aina samalla tavalla :D

Mm (Ei varmistettu)
Anna (Ei varmistettu)

En aio katsoa tuota. Luin tuosta laajemman jutun aiemmin, ja no, sanotaanko että nyt ei angoratuotteet paljoa kiinnostele.

Kommentoi