Ja taas hattaraa // Kuopio

Arki vauvan kanssa on kyllä sellaista aikasyöppöyttä, että ei tosikaan. Nytkin mulla on sellainen olo, että kellohan on vasta 15, mutta jotenkin kummasti kello on jo 21 paremmalla puolen, ja me ei olla varsinaisesti saatu tänään aikaiseksi mitään. Mä sain käytyä ruokakaupassa ja mies sai siivottua auton. Minne kaikki muut tunnit tästä vuorokaudesta on menneet, onkin ihan yksi ihme. Eilen yöllä pienellä taisi olla masuvaivoja, ja nukkuminen jäi vähäiseksi koko perheelle, eli päivällä otetut kahden tunnin päikkärit ovat kyllä vieneet tästä päivästä ainakin pari tuntia todistetusti. Muuten täällä eletään aika lailla pyykki-, syöttö-, vaipanvaihto- ja nukkumisrumbaa. Jotenkin oon aina ajatellut, että päivät kotona menisi hirveän pitkäveteisesti ilman jotain ohjelmaa, mutta kyllä nää päivät vaan lentää ohi täysin huomaamatta, ja ajan kulumisen huomaa oikeastaan siitä, että vauva alkaa painaa käsiin jo huomattavasti enemmän ja kaikki arjen pikkujutut pääsee hieman kasaantumaan. Esim. vaatekasa horrortuolilla ja jääkaapin kaaos (terveisin jääkaappinatsi). Nähtävästi myös mun postailu jää aika myöhäiselle illalle tällä hetkellä.

On tää silti aika kivaa! Hieman on totuttelua toki siihen, että yöt eivät ole kovin pitkäunisia ja kaikessa mennään täysin pienen vauvan aikataulussa. On kuitenkin superhauskaa huomata joka päivä jotain uutta pienessä ja siinä, millaista hänen kanssaan elo on.

Ollaan tänään myös tutkittu hieman nimiäisjuttuja. Emme aio kastaa vauvaa kirkkoon, mutta haluamme pitää hänelle nimijuhlat lähimpiemme kanssa. Koska haluamme vauvalle ”kummit” ja meidän lähipiiristämme kunniatehtävään onkin jo suostuneet ihanat ystävämme, haluamme juhlistaa vauvan syntymää ja nimeä, mutta emme mitenkään perinteisin seremonioin. Sitä paitsi kun emme kumpikaan ole uskovaisia, eikä mies edes kuulu kirkkoon, niin olisi jotenkin outoa kastaa lapsemme virallisesti. Lyötiin vihdoin päivä juhlille lukkoon, ja nyt oonkin yrittänyt miettiä, miten järjestää juhlat omannäköiseksi ja samalla kuitenkin nimiäisten hengessä pidettäväksi. Jos Suomen kesä sen vaan sallii, niin pidetään ”puutarhajuhlat” patiollamme tai sitten juhlimme ihan vaan kotona. Nimi ei ole mikään yllätys tai salaisuus, sillä sitä käytetään jo nyt, mutta haluamme pitää sellaisen illan, kun kaikkien rakkaiden ja läheisten kanssa grillaillaan ja viihdytään, vauva juhlan päätähtenä. Samalla on tekosyy pitää juhlat perheidemme ja läheisten ystävien kesken. Koska onhan edellisistä peräti jo kolme kuukautta 😀 Jos jollain on hyviä ideoita epävirallisten ja ei-kovin-seremoniallisten nimiäisten/nimijuhlan pitämiseen, niin kertokaa ihmeessä kommenttiboksissa! Voi hyödyntää itseni lisäksi monia muita, joten laittakaas ideoita jakoon 🙂 Luulen, että vauvan nimi selviää bloginkin puolella sitten nimijuhlien aikoihin, tuskin hän ihan loputtomiin täällä on nimellä ”vauva”.

Vauvan syntymä ei ole pahemmin vaikuttanut mun vaatemakuun. Edelleen kiinnostaa harmaa ja vaaleanpunainen yhdistelmänä nähtävästi. En edes ajatellut asiaa sen tarkemmin kun puin päälleni, vaan kiskoin kaapista ekat vaatteet ja totesin, että taas tätä harmaavaaleanpunaista. Se nyt vaan näköjään tulee ekana mieleen mulle tällä hetkellä. Tosin myönnän, koitin ensin päälle keltaista takkiani, mutta totesin sen olevan hieman liian kevyt vielä, vaikka päivä olikin aurinkoinen ja lämmin. Ei muuta kuin vaaleanpunaista päälle ja menoksi siis 🙂 Onneksi Kuopiossakin alkaa näyttää siltä, että kevät oikeesti tekee tuloaan, ja pikkuhiljaa alkaa lumetkin olla sulaneita. On siis toivoa, että kohta voi pakata saappaat varastoon ja ottaa avokkaat esille. Jotenkin harvinaisen pitkän kylmä kevät ollut tänä vuonna, tai sit se vaan tuntuu siltä, koska odotan niin malttamattomana jo lämpimämpiä kelejä. Ehkä muina vuosina en oo ollut näin malttamaton, mutta nyt en malttaisi jo odottaa sitä, että olisi oikeasti lämmin. Ehkä se johtuu siitä, että loppuraskauden takia ei olla oltu talvella reissussa, joten auringon kaipuu on kova!
ACNE neule (loppuunmyyty, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
ZARA takki (loppuunmyyty, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä
H&M MAMA farkut (samantyyppiset ei-raskausfarkut *täällä, *täällä ja *täällä)
CHANEL laukku (muita kivoja mustia pikkulaukkuja *täällä, *täällä ja *täällä
CELINE aurinkolasit (samantyyppiset *täällä, *täällä ja *täällä
GUESS saappaat (*nämä (nyt -40%!), samantyyppiset *täällä ja *täällä)


Mitäs tykkäätte asusta? 🙂

Kommentit (12)
  1. Näytät kuvissa todella onnelliselta! Jos oletkin (ymmärrettävästi) väsynyt, niin sitä ei kyllä kuvista huomaisi. 🙂 Vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmä toimii tosi kivasti ja huomio kiinnittyi upeisiin aurinkolaseihin ja saappaisiin! On varmasti ihanaa suunnitella nimiäisiä. Todella hyvä syy kokoontua läheisten kanssa yhteen ja juhlia pientä ja uutta perhettä. 🙂

  2. Hei, meilläkin juhlittiin poikaamme nimiäisissä. Suosittelen kirjaa Perheen omat juhlat: http://pro-seremoniat.fi/boneyard/juhlat/kirja.phtml

    Saimme siitä hyviä vinkkejä. Kirjassa on myös muihin siviiliseremonioihin ideoita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *