Jaa-vittu-ha

Hello!

Ei nyt mene taas elämä ollenkaan putkeen. Ei sitten vähääkään. Postauksen otsikko rakkaalta Vivveltä.

Me hengaillaan tässä Hong Kongin kentän todella ankeella osastolla transit-tiskien edessä. Jos joku on perillä uutisista paremmin ku meitsi yleensä, niin täällä päin riehuu jonkun sortin taifuuni, jonka uskotaan iskevän tänne illalla. Meidän jatkolento Helsinkiin on tosiaan täältä suunniteltu keskiyölle, mutta vähän tässä kyllä aiheuttaa kaikkea muuta ku hilpeyttä pieni pelko persiissä siitä, että päästäänkö täältä pois. Hongkongissa on suljettu siis pörssi ja kouluja varotoimenpiteenä, ja täällä me nökötetään nyt hieman epävamoina tulevista hetkistä 😀

Meillä oli tällanen yli 9-tuntinen välilasku täällä, kun ajateltiin, että käydään Honkkarin keskustassa hieman pyörimässä. Kun kone laskeutu Samuilta tänne, todettiin että helvetin hauskaa yhdeksää tuntia meille kentällä roikkumista. Kun ei nyt varsinaisesti ollut suuria toiveita lähteä tonne ulos maalitauluiks noille kohta lentämään rupeaville puille. Sitten vielä kun otetaan huomioon se, että toi Finnairin transfer desk aukeaa vasta paikallista aikaa 21, eli kolme h ennen lentoa, niin tämähän tarkoittaa siitä, että me ei tästä transfer-puolelta päästä minnekään. Yläpuolella on yks Aasian kivoimpia lentokenttiä kauppoineen ja rafloineen, mut ei se mitään, nää epämukavat tuolit tässä apteekin edessä on ihan jees myös. Koska tonne ylöshän ei pääse ilman boarding passia. Jonka saa sieltä Finnairin tiskiltä. Klo 21. HV maailma. Kaksi nälkäistä neitiä sai siis tyytyä tuohon ainoaan ravintolaan, joka täällä transfer-puolella on, joku maailman kämäsin aasialainen pikaruokala, jossa ei edes käynyt kortti. Sattupa muuten ihan helvetisti noita Hongkongin dollareita mukaan. Arghh.

Eikä siinä vielä!

Mun superihanat alivuokralaiset Lontoossa laitto eilen viestiä, että sinne asuntoon on jotenkin tullut hiiriä. Siis täysin normaalisti mun saatanan kalliiseen vuokra-asuntoon tulee jostain hiiriä. Anteeksi mitä!? Soitin sitten paniikissa vuokranantajalle, joka reagoi asiaan about samalla mielenkiinnolla ku äiti teini-ikäisen hätäilyyn finnistä. Yhtä harvinaistakin tuntui uutinen olevan. Ihan perussettiä. Paikalle kutsuttiin pest control, ja sain tänään viestin vuokralaiseltani:

”No ekaks ne ei oo hiiriä vaan rottia :’D toiseks se ei löytäny paljon jätteit et niit ei pitäis olla paljoo, toiv. vaan ne kaks, joista toinen tapettiin jo ja toinen meni ansaan mut pääs sit karkuun. Se laitto myrkkyä tonne hanan alle kaappiin ja sit viereiselle kulmalle keittiös. Kans sohvan viereen ja kylppäriin. Ja tutkittiin ne kolot mistä ne tulee. Niin hopefully ne ei ainakaan pääse läpi enää ja syö niit myrkkyi ja kuolee sit…….”

51074-6648d7-460-375_large

Jos jo Honkkariin laskeutuessa etsin oksennuspussia istuintaskusta turbulenssin vuoksi, niin tän viestin jälkeen otin pikalähdön naisten vessaan. WC-pönttöä ei joutunut onneksi halailemaan, mutta mulla on vieläkin niin oksettava olo ja koko ajan vaan puistattaa. MITEN sivistysvaltiossa on ihan täysin normaalia, että kämppään tulee pari ROTTAA tallustelemaan ja vähän riehumaan.

Ensinnäkin, saatanasti propseja mun alivuokralaisille. Ne on mun sankareita just nyt. Urheita ja rohkeita haarniskoituja ritareita (onko naispuolisia ritareita?). Jos mä oisin bongannu mun himasta rotan, mä oisin ottanu sellasen lähdön, josta olympiajuoksijatki ois kateellisia, ja oisin juossu niin pitkälle kiljuen karkuun, ku mitä tällä rapakuntosella olemuksellani lähtee jaloista. Hrrrr, mua puistattaa pelkkä ajatuskin, ja mietin just, että millä hypnoterapialla saan itteni suostuteltua palaamaan koko kaupunkiin. Mun siskolla on maailman pahin hiiri/rotta-pelko, ja se siis alkaa itkee ja panikoimaan jos sellasen kanssa joutuu kanssakäymisiin. Jannahan siis kiertää kaukaa meidän ulkovaraston edelleen, kun sieltä kaksi vuotta sitten juoksi päästäinen ulos 😀 Se menee ihan vauhkoks pelkästä ajatuksestakin. Mun ton luokan pelko ulottuu vaan käärmeisiin, mutta pakko sanoa, että rotat on close second. Hämikset, liskot, torakat ihan sama, bring it on. Rotta? Hyi saatana. Oon tässä nyt tunnin istunu ja kelaillu tätä tilannetta. Meen puistatuksesta siihen, että tuijotan tyhjillä silmillä eteeni ja mietin vaan, että ei voi olla mahdollista 😀

Ollaan tässä käyty tekstarivaihtoa mun alivuokralaisten kanssa ja siellä tunnutaan olevan aika varmoja, että homma on hoidettu, ja että se/ne rotta/rotat heittää veivinsä kohtapuoliin ja sit tilanne on taputeltu. Mä harkitsen optioita a) hypnoterapia, b) asunnon vaihto, c) Helsinkiin jääminen ja d) kissan ottaminen (mä inhoon kissoja). Simba sais vaan turpaan parilta rotalta.

Mä olen ymmärtänyt, että Lontoossa on ihan normaalia ”pienet” vesivahingot tai esim. etanavalloitus asunnossa (kiitti Annika vieläkin tästä tarinasta ihan hirveesti…) Olipa tossa muuten koulukaverilla toukokuussa kettu täysin normaalisti olkkarissa. Pitikö sinne mun asuntoon nyt kaivautua jotain helvetin rottia? Nähtävästi oisin voinut ottaa kämpän jostain paikallisesta Kontulasta jätelaatikon takaa, ja mä ku näin vaivaa hyvän kiinteistön ja asunnon ettimisessä. Toisaalta ehkä Lontoon kalliit vuokrat selittyy sillä, että siellä saa LEMMIKIT KAUPAN PÄÄLLE! Eilen vielä jotenkin suhtauduin asiaan sellaisella 50/50 tyyneydellä kun puhe oli hiiristä, tänään kun lävähti ruutuun sana ROTTA, niin sain about slaagin.

Puistatus.

Eipä muuten huolta, että toi sisko ikinä tulis käymään siellä mun luona kylässä 😀

Screen Shot 2013-08-14 at 14.35.04.png

Onneksi tässä on vielä sellanen viisi tuntia ennen lentoa, joka lähtee tai ei lähde tänään, niin tässä on hyvin aikaa googlettaa seuraavaa:
– Kokovartalopuku teräksestä hengitysaukoilla
– Yliopiston etäsuorittaminen suomalaisesta kerrostaloasunnosta käsin
– Kumisaappaiden tilaaminen kotitossuiksi
– Erinäisten rokotusten tilanne
– Parhaat kissarodut rotanmetsästykseen
– Valiumin saamisen edellytykset
– Montako pahoinvointilääkettä on sopivaa ottaa päivässä
– Hypnoterapian toimivuua

Alankin toteuttamaan noita heti sen jälkeen kun lakkaan kiusaamasta mun alivuokralaista viesteillä luokkaa ”Kattoko se sängyn takaa?!”. ”Entä kaapin?”. ”Entä siivouskaapista?” Koska tuholaistorjuja oli varmaan ekaa kertaa tällaisessa tilanteessa hei. Not.

Hyi yäk. En nyt kykene. Hrrr.

funny cat playing with rat

Sopi musta teemaan tää. Koska jos mulla ois kissa, se raegois rottiin aivan varmasti just näin.

Noonis yritti FB:ssa lohduttaa sillä, että niiden himasta Ausseista löyty jättikokoinen supermyrkyllinen hämähäkki. Mä ottaisin sellasen sänkyyni mieluummin ku rotan himaani. Tein listan.

Maapallon vittuimaisimmat olennot:
1. Käärmeet. Pienet, isot, mustat, värikkäät, myrkylliset, myrkyttömät. Ihan sama. Kaikki.
2. Rotat.
3. Miehet.

Siinäpä ne Luojan kolme pahinta virhettä.

Ainii. Ja Suomessa on kuulemma +12 ja sataa ku esterin perseestä.

Ois kauheen kiva, jos vois herätä aina uusiks tähän päivään silleen ”Päiväni murmelina” -henkisesti.

Ei.

Kommentit (108)
  1. Ei voi olla noin valtava shokki tai yllätys että kaupunkikämppiin, hyviinkin sellaisiin, saattaa joskus tulla eläimiä. Etenkin Briteissä, koska lämpötilat ovat paljon suotuisampia ja eläimet paremmin kaupunkiin sopeutuneita. Ja talot huonommin rakennettuja… 😀 nimim. kun sanoin, että kämpässä on hometta, vuokraisäntä kävi laittamassa uuden kerroksen maalia päälle 🙂 Briteissä on omanlaistaan tää rakennuskulttuuri, siihen on vaan totuttava!

    1. No kyllä se voi olla shokki, kun se ensimmäisen kerran itselle tapahtu 🙂

  2. Mulla on sama suhtautuminen käärmeisiin, henki loppuu, kun sellaisen näen. Mua on yritetty siedättää ja on annettu käärme käteenkin, mutta ei. HYI, HYI, HYI! Rotat nyt on vaan söpöjä. 😀 Itsellä on ollut gerbiileitä lemmikkeinä ja ne on kuin minikokoisia rottia, joten suhtautuminen on neutraalia. Rotat ja muut jyrsijät hakeutuu näin syksyllä helpommin sisätiloihin, siitä syystä varmaan ovat sunkin kämpän valloittaneet.

    1. Yäk. Mä saisin oikeesti jonku aivoverenvuodon jos joutuisin ottamaan käärmeen käteeni 😀 Ei vaan tuu tapahtumaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *