Jalat kesäkuntoon!

*Kaupallisessa yhteistyössä MayBeauty

Kesä on kalenterin mukaan ihan kulman takana, mutta tänään on tuntunut kyllä jo ihan keskikesältä ja salaa toivon, että tästä syyskuuhun mennään näissäkeleissä. Mulle tuli tänään ekat rusketusrajat! Kun säätiedotus näytti tänä vuonna ensimmäistä kertaa +20, meikäläinen kaivoi kaapista kaikki sandaalit ja kesäkengät esille. Tekisi mieli hihkua, että niin paljon kenkiä, niin vähän aikaa, mutta todellisuus on mulla usein keväällä se, että niin paljon kenkiä, niin rumat jalat 😀 Mä laiminlyön nimittäin talvella mun jalat aina täysin ja kevääseen tullessa ne on yleensä ihan kovettumien peitossa, kynsinauhat varpaissa hoitamatta ja kaikin puolin jalat sen näköiset, ettei niitä halua kyllä kellekään esitellä. Ja kesällä tulee niin paljon käytettyä sandaaleita ja pyörittyä pihalla avojaloinkin, että jalat kovettuvat helposti ja kaipaavat hoitoa kesälläkin.

Tänä vuonna sain testiin MayBeautyn Foot Mask -jalkanaamiot, joita tuli kokeiltua jo tuossa kylmemmillä keleillä ja nyt kun sääennuste alkoi näyttää lämpenemisen merkkejä, kaivoin nämä heti taas käyttöön.

MayBeautyn Foot Mask toimii kuorintana ja kosteuttavana naamiona jaloille. Käytön jälkeen luvataan pehmeät jalat, joissa ei ole kovettumia ja omalla kohdallani lupaukset lunastettiin kyllä hyvin perusteellisesti.

Jalat kannattaa ennen käyttöä pestä huolellisesti joko suihkussa tai jalkakylvyssä (MayBeauty suosittelee 10 min jalkakylpyä), minkä jälkeen jalkoihin sujautetaan tuollaiset pussimaiset jalkanaamiot. Pussit teipataan kiinni tarralla ja annetaan olla jaloissa 1,5-2 tuntia. Mielellään ihan parikin tuntia, jona aikana näiden pussitossujen sisällä oleva voide vaikuttaa. Mä laitan pussien päälle sukat helpottamaan liikkumista ja samalla pitämään nuo paremmin jalassa, joskin jos hengailee vaan sohvalla vaikkapa leffaa katsoen, pysyy noi oikein hyvin jalassa muutenkin.

Parin tunnin päästä sukat voi ottaa pois jalasta ja jalat on hyvä pestä huolellisesti. Sen jälkeen kohtaa se vaihe, jolloin jokainen varmaan ajattelee heittäneensä rahansa kankkulan kaivoon. Vaikutus ei nimittäin ole millään lailla heti huomattavissa. Mulla kesti kolme päivää, että alkoi näkymään ensimmäisiä merkkejä jalkojen kuoriutumisesta. Pintaiho alkoi halkeilla ja ihoa alkoi lähtemään. Oli äärimmäisen tyydyttävä tunne pikkuhiljaa kuoria kuollutta ihosolukkoa pois ja nähdä alta tuleva ihanan pehmeä vauvaiho. Itse asiassa kun iho alkaa irtoilla, jälki on todella rumaa (jätin tarkoituksella kuvan tästä pois, koska kukaan ei varmasti halua nähdä sitä) ja irtoava iho on aika ällöttävää. Irtoamista voi avittaa pesemällä jalkoja pyörivin liikkein esim. suihkussa tai jalkakylvyssä, ja ihoa kannattaa tosiaan pestä pyörivin liikkein, ei repimällä tai vetämällä ihoa pois.

Tuo kamalannäköinen kuoriutuminen jatkuu 3-4 päivää, joillain enemmänkin, mutta mulla kesti melko pitkälti juurikin kolme päivää. Tuntuu ja näyttää vähän samalta kuin palanut kesivä iho.

Kun sitten tuo kesiminen on ohi, on tuloksena ihana pehmeä iho, joka tuntuu ihan vieraalta, koska on ihan tottunut sellaiseen karheaan jalkojen ihoon. Parasta on se, että ton tulos kestää tosi pitkään! Jos ihoa muistaa vähän rasvata ja välillä pestä vaikka kuorintavoiteella, esim. kerran viikossa, jalat pysyy tosi hyvässä kunnossa viikkoja.

Tuotteen miinuspuoli on siinä, että jalkahoitoa pitää hieman ennakoida. Jos huomaa pari päivää ennen kesäjuhlia, että jalat on rumassa kunnossa, ei tämä ehdi hätiin. Oikeastaan parhaan tuloksen saa, jos tämän käyttää n. 2 viikkoa ennen kuin haluaa hyödyntää tuloksia. Jalkojen kuoriutuminen kestää nimittäin monta päivää, ja alkaa parin päivän viiveellä, joten ei kannata alkaa kuorimaan jalkoja pari päivää ennen kesähäitä. Jos jalkoja hoitaa kesällä, on hyvä muistaa, että muutaman päivän joutunee käyttämään lenkkareita tai tennareita, sillä on ihan mukavaa kanssaihmisiä kohtaan olla näyttämättä jalkojaan muutaman päivän ajan sandaaleissa, on aika karu näky.

Toisaalta perusteellinen ihon kuoriutuminen on ällöttävän näköistä, mutta toisaalta se on todella tehokasta! Jalat kuoriutuvat ihan kaikkialta, varpaiden väleistä, kynsinauhoistakin!

Jalkanaamio maksaa 25 €, mikä on tavallaan kertahoidosta korkeahko hinta, mutta toisaalta ottaen huomioon, että tällä saa viikkojen tuloksen, on mielestäni hinta hyvinkin sopiva. Mun alennuskoodilla siitä saa vielä 30 % alennuksen, joten jos käytätte koodia mungofoot, ei tuotteelle jää hintaa kuin 17,50 €. Koodi on voimassa 9.6. asti. Mä oon yleensä maksanut jalkahoidosta jotain 100 euron luokkaa ja tulokset on olleet hyvin samanlaisia. Hinnan ja tulosten puolesta MayBeautyn Foot Mask on mun mielestä loistava tuote, mutta tosiaan vaatii hieman aikatauluttamista, ja sitä, että on valmis kestämään muutaman päivän ajan kuoriutuvia jalkoja. Ja sitten kun se on kestetty, voikin nauttia hyvin pitkään kauniista ja pehmeistä jaloista ja jalkapohjista. Eikä tarvitse häpeillä sandaalien käyttöä! 🙂

Tuote kannattaa tilata mahdollisimman pian, jos sen hyödystä haluaa nauttia koko kesän ajan, eikä tarvii sitten piilotella jalkoja lämpiminä kauniina kesäpäivinä 🙂 Tästä pääset tilaamaan Foot Maskin!

Kommentit (15)
  1. Ai että kiehtoo tuo jalkojen kuoriutuminen. oli pakko pistää tilausta menemään.

  2. Siis todella tulee tarpeeseen! Tilaukseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *