Jälkilöylyjä

Mungolife

Huomenta! Me herättiin just :D Ois kiva ajatella, että sen takia, että oltiin krebaamassa aamua myöten, mutta todellisuudessahan me katsottiin viisuja ja puitiin niitä puoli kolmeen yöllä.

Olipahan viisut! Oli oikesti tasokkaimmat viisut naismuistiin. Ei ollut yhtään täysin huonoja tai sellaisia hävettävän noloja euroviisubiisejä. Oli ihan mahtava fiilis seurata Euroopan laulukilpailua ja miten huikean upean shown Ruotsi järjesti. Kirjoittelin ylös maita, joista tykkäsin, ja niitä kertyi aikamoinen määrä. Australia, Ruotsi, Itävalta, Puola, Unkari, Latvia, Kypros, Britannia, Hollanti, Liettua... Oli vaikea määritellä oma TOP5, mikä on poikkeuksellista euroviisuissa. Ainaki mun musiikkimaulla.

Oli hienoa, kuinka Måns ja Petra aloittivat shown puhumalla siitä, että Euroopassa on rankat ajat, mutta tuo ilta on se kun kaikki murheet unohdetaan ja annetaan musiikin viedä.

Ei kyllä tainnut ihan niin mennä...

Toki musiikkimaku on makumieltymys, joten en lähde sitä väittelemään. Mutta jos minulta olisi kysytty ennen euroviisuja, ennen kuin olin kuullut yhtäkään kappaletta, kuka voittaa, olisin sanonut, että Ukraina. Koska vaikka euroviisujen kuuluisi olla laulukilpailu, se on aina ollut poliittisesti värittynyt. Vaikka sen omissa säännöissä kielletään poliittisesti värittyneet kappaleet ja politikointi.

Kyllä, mulla on venäläisiä sukujuuria. Ne eivät liity nyt tähän. Mun näkemys Ukrainan ja Venäjän sotkusta on se, että selvittäkööt keskenään tai EU:n ja muiden avulla. En kiukuttele sitä, että Venäjä "hävisi" Ukrainalle, koska onhan mulla venäläisiä sukujuuria. Sergey Lazarev on musta symppistyyppi ollut siitä asti kun nuorena välillä popitin Smash!!-yhtyettä, mutta valitettavasti eilinen biisi oli yksi tusinassa. PerusOK lallatus, mutta äärimmäisen makea lavashow! Kyse ei siis ole siitä, että mielestäni Venäjän olisi pitänyt voittaa ja nyt kiukuttelen Ukrainan voitosta.

Kyse on siitä, että mielestäni laulukilpailussa voiton tulisi tulla hyvän laulun perusteella. Ei sen takia, että "voi Ukraina-raukka"."On hienoa, että Eurooppa tukee kaltoinkohdeltua Ukrainaa tällä tavoin" oli yksi syy tänään, jonka näin perusteluna sille, miksi on hyvä, että eilinen laulukilpailuvoitto taisi olla aikamoinen poliittinen tulos. Mitenkähän tämä liittyy mitenkään laulukilpailuun?

En tiedä onko meillä jotenkin ihan oudot maut sitten, mutta koko meidän viisustudiossa suosikeiksi nousi jotkut ihan muut. Koko viisustudiomme rankkasi Ukrainan huonoimmaksi tai toisiksi huonoimmaksi lauluna. Voiton selvittyä äitini halusi vielä kuunnella toistamiseen Jamalan kappaleen, jonka aikana mies lähti kiroillen makuuhuoneeseen ja totesi, että ei tota joikaamista jaksa kuunnella kahta kertaa. Lauluasioista voi toki olla montaa mieltä, mutta tuo kappale oli minusta ihan hirveän huono ja lisäksi en näe, että se sopii vaikkapa radioon ollenkaan.

Ennen kaikkea menee tunteisiin Ukrainan edustajan selitykset vuodesta 1944 ja henkilökohtaisista kokemuksista. Nimeä lukuunottamatta biisistä ei käynyt mitenkään ilmi, mikä vuosi on kyseessä. Ja vaikka Jamalalle tataarina tataarien kohtalo on varmasti tärkeä asia, tuskin hänen isoisoäitinsä kokemukset nyt ihan noin kovasti henkilökohtaiselta tuntuvat. Tai siis miten nämä vuoden 1944 Stalinin aikaiset tapahtumat ovat Jamalan nuoruuden varastaneet? Ehkä en ihan tajunnut. (En lähde tässä sen tarkemmin muuten käymään läpi Tatarstanin tilannetta, mutta jo vertaamalla vaikka Tatarstanin ja Ukrainan BKT:itä saanee silmämääräisen arvion tilanteesta...) Eiköhän jokainen, joka biisiä kuunteli, tiennyt sen ottavan kantaa Krimiin ja Ukrainan tilanteeseen; tänään ja nyt. Eikä siinä. Rikotaan sääntöjä ja lauletaan politiikasta; onhan musiikki aina tuonut yhteiskunnallisia ja poliittisiakin kannanottoja biiseihin. Mutta olisi sitten edes tehnyt hyvän biisin! :D Nyt tämä biisi oli mielestäni ihan surkea, ja ainakin minulle tuli sellainen olo, että Ukrainan voiton takana oli säälipisteiden tulva.

No joka tapauksessa, huikea show ja huikeita lauluja, mutta valitettavasti ihan väärä lopputulos.

Tässä vielä mun eiliset suosikit

Minus One - Alter Ego (Kypros)

Harmikseni sijalle 21 jäänyt Kypros oli meidän kaikkien yksi suosikkeja. Hieno esitys, eikä bändi häviä yhtään maailmanluokan poprock-bändeille :) Menevästä biisistä tuli mieleen jotkut tanssittavimmat hitit, ja tykkäsin ihan valtavasti. Jää soittolistalle, ja pakko tutustua Minus Onen biiseihin enemmänkin.

Michal Szpak - Color of Your Life

Jos kansanäänestys määräisi Michal olisi tullut kolmanneksi. Nyt sijoitus oli kahdeksas, sillä tuomareilta ei liiennyt Michalille kuin 7 pistettä, vaikka katsojilta niitä tuli 222! Sellainen biisi, jota jäisin kuuntelemaan radiossa, ja jonka nostin samantien soittolistalleni. Koskettava, kauniisti laulettu ja ihanan symppiksen näköinen kundi, ja kaikin puolin hieno esitys. Olin niin onnellinen, että tuomaripisteiden jälkeen Michal roikkuin kolmanneksi asti katsojaääniä odottaessa.

ZOË - Loin d'Ici

Ihana ihana ihana!! En ymmärrä lukioranskallani mitään, mutta voi että, haluan vaan halata Zoea :) Ihana kesäbiisi; aion soittaa koko kesän ja laulaa nuotin vierestä ja väärillä sanoilla, mutta tämä biisi tekee mut iloiseksi :) Ja voiko tyttö olla enää söpömpi?? Nyt tänään aamulla tämä on melkein suosikkini.

Frans - If I Were Sorry (Ruotsi)

En itse asiassa tiennyt, että tämä on Ruotsin euroviisuedustaja, ja olen sitä paljon kuunnellut töissä. Ensimmäistä kertaa toivoin ihan avoimesti Ruotsille voittoa :D Tykkään ihan törkeen paljon tästä biisistä, ja Fransin euroviisuihin minimalistinen esitys oli ihana! Ihana poika, jotenkin niin karismaattinen ja symppis. Tulee niin hyvälle tuulelle biisistä ja tästä esityksestä. Loistava kaikin puolin! Sijoitus viidentenä ihan täysin ansaittu, olisi mahtunut ihan kärkikahinoihinkin :)

Dami In - Sound of Silence (Australia)

Tästä mä olin samaa mieltä tuomariston kanssa. Biisinä ehkäpä laadukkain kappale, ja Dami osaa laulaa. Australian voitto euroviisuissa tuntuisi ehkä hassulta tuon EURO-osan takia, mutta silti. Onhan tämä nyt herrajumala ihan pikkuisen eri luokassa tuon voittobiisin kanssa. Tykkään, jää soimaan soittolistalle.

Freddie - Pioneer (Unkari)

Okei, mä myönnän, osa pisteistä menee tuolle kundille :D Biisi on tosi hyvä, mutta tuo ääni! Ja karisma! Okei, mä ihastuin ihan vähän :D Haluun kuulla ton kundin laulamana jotain rokkiballadeja. Tolla äänellä.

Justs - Heartbeat (Latvia)

Kyllä, kaikki hieman rockia hakevat biisit saivat multa pisteitä, mutta tämä kappale olisi loistava jossakin kivassa loungessa tai klubilla. Ihana poika, ja osaa käyttää ääntään :)

Kommentit

S (Ei varmistettu)

Ukraina ei ollut suosikkini mutta laulu todellakin herätti tunteita koska itse olen joutunut lähtemään omasta kotimaastani nimeni ja uskontoni takia.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, mutta eikös se mene niin, että viisuissa ei saa olla poliittista kannanottoa ja parhaan laulun pitäisi voittaa? :)

S (Ei varmistettu)

Australialla oli mun mielestä parempi laulu mutta jos multa kysytään kumpi laulu kosketti enemmän niin ehdottomasti Ukrainan laulu. Toivoin Australian voittoa mutta ei mua toi Ukrainan voitto kauheasti haittaa. Seuraavia euroviisuja odotellessa :)

Peppi (Ei varmistettu)

Itse kyllä pidin Ukrainasta laulusta erikoisuuden takia, mutta myös merkityksellisten sanojen takia. Kerrankin laulun sanat eivät koskeneet mitään tylsiä tusinalaulun tekstejä. En usko, että äänet olivat vain säälipisteitä, ehkä osa mutta eivät kaikki... Jos voittaja ei miellytä, aina voi itse äänestää vaikuttaakseen tulokseen, muuten on vähän tyhmä kiehnätä valittamassa. Mutta, luonnollistahan se on että kaikki eivät pidä aina samasta :D musiikkimakuja on moneksi - ja se on vain rikkaus! :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin. Mutta kun ESC:n omat säännöt kieltävät poliittisen sanoman, niin mun mielestä on väärin väittää selkeästi poliittista sanomaa vaan historialliseksi ja ratsastaa sillä säälipisteisiin :(

lindaS (Ei varmistettu)

Hyvä jälkipuinti ja olen samaa mieltä että politiikan ei pitäs vaikuttaa laulukilpailuun. Australia oli minun suosikki.

Anna (Ei varmistettu)

:)

Oon täysin samaa mieltä Ukrainasta, ärsytti kun sain meidän katsomosta kaikkien vihat päälleni ja kunnon "Miksi sä vihaat Ukrainaa" kommentit....ööhhh daa. No joo, eipäs aleta uudestaan raivoamaan, ei kappale ollut ehkä hirvein mitä olen ikinä kuullut mutta ei myöskään hyvä. Mutta voidaanko puhua Fransista. Kuuntelin valehtelematta ennen nukkumaanmenoa biisin 13 kertaa, enkä pääse siitä takuulla koko kesänä eroon. NIIIN IHANA! Mä tykkäsin näiden lisäksi vielä perus Australiasta (vaikka vähän tuntui hassulta että X-Factor voittaja laitettiin Euroviisuihin, kun muilla mailla nyt on vähän ehkä köhköh huonompia esiintyjiä, tai siis ainakin jos katsoo Brittien esiintyjiä vaikkapa vuodelta 2007 :D), Venäjästä (varmaan eka kerta kun tykkään Venäjän biisistä, koska ne on yleensä mun mielestä liian dramaattisia ja teatraalisia mutta tää oli mahtava, kunnon parasta energistä poppia!) ja Liettuasta, joka oli aika samanlainen kyllä kun Venäjä eli ehkä syy siinä :D

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä enemmänkin saisi laittaa jo isompiakin tähtiä tuonne :) Ois kiva saada joskus joku ihan huikeen hyvä suomalainen sinne :)

Ettena (Ei varmistettu)

Tykkäsin kanssa näistä kaikista listaamistasi kappaleista :) Ja oon ehdottomasti samaa mieltä tuon Freddien raspiäänestä, jota voisi kuunnella taustalla kokoajan :D

Mä itse en kokenut Ukrainan voittobiisiä poliittisena kannanottona ja se melko hyvin tuli selville useista haastatteluista, että perustuu historialliseen tapahtumaan. Vähän niinkuin Abban Waterloo aikoinaan. Laulu myös sai tyylipuhtaudestaan tuomariääniä, sillä juryn tarkoituksenahan onkin keskittyä enemmän niihin puoliin lauluissa. Ja se henkilökohtaisuus artistilla aihetta kohtaan; hän itse on joutunut kasvamaan muualla kuin mistä koko suku on ollut alunperin kotoisin ja palasivat jossain vaiheessa sinne takaisin, mikä varmaan herättänyt kuitenkin kysymyksiä siitä, miksi on edes alunperin sieltä pitänyt pakolla lähteä pois.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, helppohan se on haastiksessa sanoa jotakin, millä ei diskata, vaikka hän on itsekin myöntänyt, että biisi liittyy vahvasti myös vuoteen 2014. Ja onko hieman jännä, että Jamala laulaisi 1944 tapahtumista, kun varmasti 2014 on häntä enemmän koskettanut? Eli olisi vaan myöntänyt mistä biisi oikeesti on, ja olisi olematta tekopyhä. Sekään ei muuttaisi sitä, että mielestäni biisi oli ihan surkea :D

Mehis (Ei varmistettu)

Mulle Euroviisut on joka vuosi se asia, jota odottelen kun kuuta nousevaa. Tän vuoden viisut oli kyllä showna aivan mielettömät, mutta voittajasta jäi samanlainen viisupettymys ja paska maku suuhun kuin Conchita Wurstista ja kyllä, myös jollain tavalla Lordista. Mun naiivi mielipide on edelleen se, että tässä pitäisi kilpailla parhaalla biisillä vaikkakin paras lavashow ja ennakkosuosikin leima on jo aikaa sitten kiilannut laulutaidon edelle. Liputin Ruotsin ja Unkarin puolesta ihan loppuun asti, mutta politikointi vei tänäkin vuonna voiton :(

Anna (Ei varmistettu)

Jjjjep, ihan samat ajatukset :/

annika (Ei varmistettu)

Ai vitsi noi Unkari ja Ruotsi <3 En ollut ennen sun postausta kuullut yhtään euroviisubiisiä, enkä edes tiedä millä Suomi lähti matkaan :D Mutta hei kiitos näistä!

Anna (Ei varmistettu)

Noi on tosi hyviä ihan oikeestikin :D Oon vähän yllättynyt vieläkin :D

sssss (Ei varmistettu)

Oonko ainut jolle tuli tosta Kyproksen biisistä ihan the killersin somebody told me mieleen? Hoilotin kertsin aikana somebody told me:tä ja hyvin sopi! :D
Mulle viisut ei koskaan ole olleet mikään vakava laulukilpailu vaan lähinnä olen odottanut mitä yliampuvampia vetoja ja naureskellut niille sitten. Tää vuosi oli aika suuri pettymys, mutta onneksi Ruotsi järjesti aivan mielettömän show'n!

inna (Ei varmistettu)

Et oo ainoo! Mun korvaan oli ihan tismalleen sama kertosäkeistö,ja se vähensikin meijän viisustudion antamia pisteitä, vaikka muuten hyviä olivatkin..

Anna (Ei varmistettu)

Nyt kun te sanoitte tän niin mä kuulen sen nyt ihan väärin :D

Iidis (Ei varmistettu)

Meidän viisukatsomossa rankattiin myös Ukraina (ja Puola, sori! :D) yhdeksi huonoimmista ja mun mies, joka ei viisuista piittaa, mutta mun mieliksi katsoo, oli vielä aamullakin ihan kiukussa Ukrainan voitosta. Australia voitti meidän äänestyksen, mutta kaikki olimme sitä mieltä, että kummaltahan se tuntuisi, että Australia voittaisi eurooppalaiset laulukisat. Muita lemppareita oli Espanja, Ruotsi ja Venäjä. Myös Itävalta ja Italia keräsi pisteitä. Kaiken kaikkiaan oli kyllä viihdyttävimmät viisut ikinä, mutta nyt jänskättää miten Ukraina saa omat viisut järjestettyä ja miten Justin Timberlaken esiintyminen voidaan ylittää, koska pakkohan jatkossakin tuolla on jonkun staran esiintyä, jos jenkki-markkinoille yritetään päästä :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, sama. Mies meinasi nukahtaa kesken viisujen, eikä kiinnostus ollu mitenkään katossa alkuun, mutta oli kyllä ihan superkiukkunen tuloksen myötä ja vielä seuraavanakin päivänä :D

Outi (Ei varmistettu)

Musta euroviisut oli ennen vanhaan parempia, koska kaikki ne järkyttävät eurohumpat modulaatioineen ja asunvaihdoksineen oli niin viihdyttäviä, että kavereiden kanssa on ollut vaikea saada henkeä naurun ja kyyneleiden lomasta :'D Eli siihen nähden Venäjän esitys oli suoraan kuin viime vuosikymmeneltä, joka oli eurohumpan kulta-aikaa! Mutta jos nyt ihan vakavasti puhutaan, niin mun mielestä koko kisan kauneimmat biisit oli Ukraina ja Italia :) Herran jestas mulla meni kylmät väreet selkäpiitä myöten ja iho kananlihalle kun kuuntelin Jamalan sanoituksia ja sitä tunnelatausta ja uhkaavaa taustabiittiä. Pelkkä ajatuskin siitä mitä Jamalan isoisoäiti on kokenut sai palan kurkkuun. Jamalahan siis lauloi hänen isoisoäidistään, joka menetti nuoruutensa; ei itsestään. Tottakai jokainen ymmärtää että laulu on viittaus myös nykyaikaan, mutta ei se vähennä yhtään sitä miksi vuonna 1944 tapahtuneet asiat eivät voisi koskettaa Jamalaa. Itkenhän minäkin isoisäni tarinoille talvisodasta, mutta ehkä olen vain liian tunteellinen ihminen.

Ja Italiasta tykkäsin niin hurjasti, mutta lapsellinen asu ja grafiikat pilasi koko homman. Biisinä se oli niin kaunis, tällainen naiivi maailmanparantaja kun olen. Ja italian kieli <3

Anna (Ei varmistettu)

Italian biisi oli kyllä hyvä, mutta se hiton lavashow pilasi sen :( Spotifyssa parempi :)

Outi (Ei varmistettu)

Jep, onneks voi kuunnella viisuja spotifyssa :)

Susanna (Ei varmistettu)

Meillä on aika sama maku! Unkari, Kypros, Latvia, Australia ja Itävalta oli mun suosikkeja. Ja mitä viisuihin tulee niin jos Suomi olis lähettänyt samantyyppisen biisin niin zero points.. Ihan naurettavaa pelleilyä koko touhu oli tänä vuonna. Mä en vieläkään muista koko voittobiisiä vaikka oon kuullut sen jo neljästi. No nyt se Ukraina on saatu voittajaksi niin toivottavasti ensi vuonna tilanne normalisoituu.

Anna (Ei varmistettu)

Jjjep :D Kun suomalainen ois laulanut jostain Kalevalasta saman biisin, sijoitus olisi viimoinen :D

Hilkka (Ei varmistettu)

Itsekin olen pettynyt Ukrainan voittoon politikoinnin takia. Kukaan ei mielestäni voi väittää, että kyseinen kappale olisi ollut kisojen paras ja näin ollen ansainnut voiton. Koska kyllä mielestäni laulukilpailuissa pitää voittaa laulun perusteella. Olisin suonut Australialle voiton, koska olihan heillä kisojen paras kappale.

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä. Ja olihan siellä muitakin hienoja biisejä :)

KK (Ei varmistettu)

Monesta asiasta oon sun kanssa ollut erimieltä vuosien aikana, mutta nyt ollaan niin samaa mieltä näistä viisuista, että aloin jo epäilemään onko tää mun kirjottama postaus! :D Myös Ranskan biisi oli aivan ihana mun mielestä, eikä se laulajakaan paljoa hävinnyt tolle Ukrainan Freddielle...

KK (Ei varmistettu)

Niin siis UNKARIN Freddielle!!

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, et oo ainoo jolle kävi sama moka :D

Miitti (Ei varmistettu)

En tiiä oonko ite sitten jotenkin outo, mutta mun mielestä Ukrainan biisi oli vaan puhtaasti hemmetin kaunis ja koskettava. Tykkäsin siitä ettei se ollut mikään perus balladi, vaan siinä oli just sopivasti erilaista tvistiä ja melko minimalistinen toteutus. Pakko myöntää että ihan tippa tuli linssiin ku ekaa kertaa kuulin :D Ja joo Euroviisut on laulukilpailu, mutta ois aika naiivia väittää että niissä koskaan ois ollu pelkästä laulusta kyse. Mikään ei oo niin mustavalkoista, kaikki vaikuttaa kaikkeen tässä maailmassa ja hyvä niin :) Jos joku näissä kisoissa harmittaa, on ne jokaisen maan tuomaripisteet. Ei mitään järkeä, että yksittäisten ihmisten mielipiteet vaikuttaa niin paljon lopputulokseen. Ilman niitähän Ukrainakaan ei ois voittanut, että siinä mielessä kritiikin ymmärrän, mutta se pitäisikin suunnata Euroviisuja kohtaan, ei Jamalaa tai Ukrainaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Olet outo :D No ei, makuasioitahan nämä :)

zara (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Mielestäni Ukrainan voitto oli täysin säälivoitto. Meillä oli myös kisakatsomo pystyssä ja emme kukaan pitäneet Ukrainan esityksestä puhumattakaan laulusta! Omia suosikkejani oli Australia (ihanan yksinkertainen esitys joka luotti täydellisesti hyvään lauluun) ja Venäjä (upea ja hienosti toteutettu lavashow joka ei ketään varmasti jättänyt kylmäksi). Todella ärsyttävää vetää politiikka ja Euroopan tilanne mukaan jokavuotiseen kaikkia kansoja yhdistävään viisutapahtumaan! Mutta oli kyllä upeasti ja taidolla järjestetty tapahtuma, hienot väliaikanumerot ja ei oikeastaan mitaan huonoa sanottavaa.

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä, tapahtuma oli upea, se ansaitsee kaikki kiitokset :)

December (Ei varmistettu)

Muakin harmittaa Ukrainan voitto, mun mielestä kappale olis pitänyt diskata poliittisuutensa vuoksi, ja luulen että pari vuotta sitten se oliskin diskattu. En tykkää siitä että viisut ratkotaan sympatiaäänillä. En myöskään tykkää tuomarisysteemistä, niillä on liikaa valtaa ja ainaki tänä vuonna esimerkiksi Venäjä kärsi siitä. Oon vähän katkera koska Venäjä oli mun lemppari heti siitä asti ku kuuntelin kappaleet ekaa kertaa - se oli ainoa joka jäi heti mieleen. :D En oo ollu näin pettynyt viisujen voittajaan koskaan, ärsyttää jopa enemmän ku Azerbaijanin voitto aikoinaan. Mut ei siinä, jännää nähdä millaiset viisut Ukraina järkkää ens vuonna.

Anna (Ei varmistettu)

:D:D Mikä Azerbaijanin voitto? Ja joo, musta katsojien pitäisi saada äänestää aina kokonaan :)

Outi (Ei varmistettu)

Joo, muakin ärsytti toi Azerbaijanin voitto! Sen lisäks, että se ei iskenyt mun musiikkimakuun, niin biisi oli kaiken lisäksi ruotsalaisten tekemä :( Mun mielestä EBU:n pitäisi kirjata omiin sääntöihinsä että vain oman maan kansalaiset saa säveltää ja esittää kilpailukappaleensa.

Suvi (Ei varmistettu)

Mä taas rakastin Ukrainaa, etenkin äidinkielellään laulettuna. Mitään en ymmärtänyt sanoista mutta joka kerta piti siirtyä sivummalle pyyhkimään silmäkulmaa. Ääni ei ollut kaunis vaan ladattu, tuohon sanomaan ei kaunis ääni olisi sopinutkaan. Eli kyllä monikin saattaa väittää että tuo biisi oli paras. Muut oli korviini pretty much tusinatavaraa, ei yhtään huonoja (kaipasin tänä vuonna jopa lisää viisukitchiä), mutta vähän samantekeviä, kukaan ei olisi huomannut jos ne olisi jätettykin tekemättä. Tai no Itävallasta pidin kanssa, se oli jotenkin ihanan haaveileva ja toiveikas, Australiasta tavoitti jotain tunnetta myös. Sergey vaikutti tosi symppikseltä, show oli hieno, mutta biisi loppua kohden yhä rasittavammaksi muuttuva yksinkertainen jumputus. Politisoinnista on sanottava, että Venäjä ei siihen kyllä voi vedota, se on ollut kaikkein kovin tuomaripelaaja varmaan koko viisuhistoriassa ja aina saanut nimenomaan poliittisia ääniä sankoin joukoin. Tapahtuma oli tänä vuonna superhieno ja parhaat juontajat mitä olen koskaan nähnyt, saa nähdä miten ensi vuonna järjestetään :o

Prunella (Ei varmistettu)

Olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Ukrainalla oli mielestäni upea kappale. Suosikkini oli tosin Australia, sitten ukraina ja kolmantena Bulgaria. Kyllä nää viisut on pitkään vähän poliittiset olleet. Ukrainalla on pitkään ollu hyviä kappaleita ja sen oli aikakin voittaa jo. Venäjän show oli hieno, mutta kappale loppua kohden tosiaan tylsä jumputus. Itse en ymmärrä miksi se sai niin paljon ääniä.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, no olemme eri mieltä Ukrainan biisistä, mutta viisukitchin puuttuminen jäi harmittamaan muakin :D Ja Itävalta oli ihana myös :)

Venla / Breezes from my Atlas (Ei varmistettu) http://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/

Ukraina oli meidänkin (mun plus kaks kaveria) viisukatsomossa ylivoimasesti huonoin biisi, selkeästi poliittinen voitto. Surkeeta että politiikka pitää mennä sekottamaan koko kilpailuun ylipäätään. Me pisteytettiin kaikki ja laskettiin antamamme pisteet yhteen, jolloin saatiin aikaan kolme tasaväkistä voittajaa: Kypros, Bulgaria ja Italia.

Anna (Ei varmistettu)

Mä tykkäsin kanssa noista kaikista :)

Kia (Ei varmistettu)

Siis jos osaisin kirjoittaa mielipiteini sanoiksi juurikin näin olisin kirjoittanut!!! Olen siis täysin samaa mieltä Ukrainan voitosta.. Monia suosikkejasi oli myös omalla listallani! :) ja voi, että kun tuo frans on vaan niin suloinen!!

Anna (Ei varmistettu)

Se on ihana, haluisin adoptoida sen :D

sara (Ei varmistettu)

Mä kattelin viisuja sivusilmällä samalla kun valmistauduin yövuoroon jne, ja tuli huomioitua että Ukrainan biisi oli kyllä yksi huonoimmista :( Sekin on aina ärsyttänyt euroviisuissa, että naapurimaat äänestää toisiaan biisistä huolimatta. Mennyt laulukilpailun pointti aika kovaa ohi.

Anna (Ei varmistettu)

Jep, valitettavasti :/

Amanda (Ei varmistettu)

Ukrainan biisi oli paras: se erottui joukosta, se oli kaunis ja koskettava, omaperäinen ja sillä oli jotain merkitystäkin. Olen kuunnellut kappaleen muutamaan kertaan ja liikutun aina kyyneliin. Varmasti monet eurooppalaiset voivat samaistua tuohon, että joutuu lähtemään omasta kotimaastaan.
Euroviisut kuvastaa aina omaa aikaansa, niin tälläkin kertaa. Ja olihan siellä muitakin poliittisia biisejä tänä vuonna: Bulgaria otti selvästi kantaa seksuaalivähemmistöjen asemaan, niinkuin Suomikin joitakin vuosia takaperin "Marry me"-biisillä. Vaikka suorat poliittiset kannanotot ovatkin viisuissa kielletty, se on silti poliittinenkin kilpailu eikä sitä voi millään estää.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, no mielipideasioitahan nämä :)

ensq (Ei varmistettu)

Ukrainan biisi oli musta ihan ok, mutta en kyllä voittajaksi asti olis myöskään laittanut.. MUTTA siis ah toi Unkari!! :D toi mies, ja toi ääni, niiin ihana... voisin kuunnella tota ääntä aina ennen nukkumaanmenoa <3 Oon menossa heinäkuussa Budapestiin, ja jos siellä oikeesti on noin komeita miehiä, niin en ehkä kestä..
Toi Latvian biisi oli kans hyvä, kivan menevä biisi! :) Tykkäsin myös esim Armenian biisistä :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, sellainen hyvä taustamelu aina taustalle tuon äänen muodossa :D

Pages

Kommentoi