Japan in red

Mungolife

Hellurei hei! Tokiokuvien läpikäynti on alkanut, ja aloitankin sen purkamisen ensimmäisillä asukuvilla :) Suuntasimme Tokioon Japan Airlinesilla Helsingistä puoli kuuden aikaan, ja voi että, taisi löytyä toinen lempiyhtiöni Malaysian Airlinesin rinnalle! Japan Airlines oli vähän liiankin kiva, sillä mies ei viitsinyt nukkua lennolla yhtään. Tai kyllä se kuulemma yritti, mutta kun uni ei tullut parissa minuutissa, niin oli liikaa kivaa tekemistä. Pelejä, tosi paljon leffoja ja ennen kaikkea tosi hyvä ja terävä iso näyttö. Ihan siellä karjaluokassa siis. Jos sanon, että mun mies joka on 189 cm kiitteli tilavia penkkejä, kyse todella on siitä, että ihan siellä halvassakin luokassa on tilaa hyvin! Sama tyyppi valitti koko lennon Singaporesta Helsinkiin ja nyt ilmotti molempien lentojen jälkeen vaan, että täähän meni nopeesti ja näppärästi. Ekskusee, se meinas seota joskus Lontoon lennolle! :D Eli kyllä meidän perhe varmasti jatkossa valitsee aina Japan Airlinesin, jos vaan mahdollista. Ruoka oli erinomaista lentokonesafkaksi, juomia tuotiin tosi ripeällä tahdilla ja saatiin koko ajan japanilaisia riisiherkkuja, joten kun saavuimme Japanin aikaa n. 10 aamulla Tokioon, emme kukaan olleet pahemmin viitsineet nukkua. Tai no mä nukuin neljä tuntia, koska mua nukuttaa ihan jokaikisessä liikkuvassa kulkuvälineessä.

Me otettiin ratkaisuksi Tokion keskustaan siirtymisessä Limousine Busin. Meidän hotelli oli Monterey Hotel Akasakassa, joka oli kaikin puolin loistava valinta. Tosi kaunis ja viihtyisä hotelli, jonka ainoa miinus oli sen huoneen pienuudessa. Mutta hyvin sinne loppujen lopuksi mahtui, sijainti oli aivan erinomainen ja lähellä kaikkea! Limousine Bus osoittautui mukavista siirtymäkeinoista kaikista edullisimmaksi, sillä bussi lähti suoraan terminaalin edestä ja pysähtyi Excel Hotellille, joka sijaitsee ihan Akasaka Mitsuken metroaseman vieressä ja näin ollen n. 7 min kävelymatkan päässä meidän hotellista. Menopaluu lippu kentältä Akasakaan ja takaisin oli  35 euroa, joka oli todella hyvä hinta verrattuna esim. taksin kalleuteen tai metrojen ja junien hankaluuteen (kun matkassa on väsyneitä matkaajia ja isoja matkalaukkuja). Liput sai kätevästi ostettua lentokentän saapumisterminaalista. Menolippu oli 25 euroa, joten menopaluu tuli paljon halvemmaksi. Kannattaa muuten soittaa heti tuonne Limousine Busille, kun tietää, milloin haluaa lähteä takaisin ja varata paikkoja. Meidän paluulento lähti 10.30 lauantaina, ja kun soitimme kaksi päivää ennen lähtöä aspaan, oli aikaisin bussi, eli 6.45 lähtevä bussi jo täynnä. Pääsimme onneksi 7.15 bussiin. Kello 10 aikaan lähtenyt bussi kulki Akasakaan ruuhkan takia reilu kaksi tuntia, mikä meille kyllä kerrottiin jo terminaalissa. Takaisin päin lähtö oli niin aikaisin, että pääsimme tunnissa lentokentälle. Yrityksestä osasivat aika hyvin ennustaa ajat, joten kannattaa kysellä sieltä, jos joku palvelua käyttää.

Me päätimme ottaa parin tunnin tirsat ennen kuin lähdimme kaupungille, vaikka matkamme olikin lyhyt. Turha lähtee väsyneenä ja kiukkuisena heti painamaan, ja parin tunnin levon jälkeen suuntasimmekin tyytyväisenä heti tutkimaan Akasakaa ja Shibuyaa. Mä otin tuolla Tokiossa liittymän, jonka sai Bic Camera -liikkeestä. Bic Cameroita on tosi paljon ympäri Tokiota, ja 1 GB:n nettiliittymä maksoi noin 20 euroa. En toki tiedä, jos niitä saisi halvemmallakin, mutta no, meille tuo kelpasi kun sitä liikkeessä tarjottiin.

Ensimmäinen yllätys Tokiossa oli kyllä ensimmäinen käynti vessassa :D Olin toki tietoinen, että Japanin vessat on maailmankuuluja, mutta kun ensimmäisen kerran istahdin pöntölle, meinasin saada slaagin. Se oli kuuma!! Hitto säikähdin ja koska mies oli just hakemassa adaptereita hotellin aulasta, päätin olla kertomatta sille mitään. Hihitin sitten jossain vaiheessa myöhemmin kun vessasta kuului hirveä häsellys ja mitvit -huudahdus :D Japanilaisissa vessanpöntöissä on about kaikki, mitä olla ja voi :D Kaiken maailman suihkut, musiikit (!!!) ja vaikka mitkä säätimet. Ja hauskintahan tässä on se, että näitä on ihan kaikkialla, ei vaan hotelleissa ja hienoissa ravintoloissa. Vaan metropysäkeillä ja julkisissa vessoissakin! En tiedä miten paljon ketään kiinnostaa vessatarinat, mutta pakko sanoa, että Japanissa on turismin mukavuus ihan katossa. Joka paikassa on julkisia ilmaisia vessoja, jotka on tosi siistejä ja puhtaita. Meikäläinen juo matkan aikana ihan hirveesti, että jaksaa paremmin, joten kun ollaan keskellä jotain puistoa, on ihan kiva, jos ei tarvii jalat solmussa tuntikaupalla.

Joku suosittelikin mulle tätä kommenteissa, ja jaan viisauden. Ostakaa ennen lähtöä joku pieni kangasnenäliina tai minipyyhe ja kantakaa sitä mukananne! Vaikka vessoja on paljon, niin niistä suurimmaksi osin puuttuu mihin kuivata kädet. Minipyyhe olisi ollut paikallaan, mutta päädyin ostamaan kosteusliinoja käsien puhtaana pitämiseen.

Ja kun nyt päästiin puhtauteen. On ihan naurettavaa, miten puhdas ja siisti voi olla tuollainen miljoonien ihmisten suurkaupunki. Ei roskia missään, ja joka paikka on ihan älyttömän siisti! Vaikka roskiksia on tosi vähän. En ollut yhtään odottanut ihan noin siistiä ja puhtaana pidettyä kaupunkia, mutta sitä se oli. Olin myös tavallaan yllättynyt, miten "saastumattoman" oloinen Tokio oli. Jotenkin kuvittelin, että niin runsasväestöisessä kaupungissa olisi pientä saastepilveä koko ajan. Kyllä, silmiäni kutitti iltaisin hieman eri tavalla kuin Kuopiossa luonnon keskellä, mutta Tokiossa oli jotenkin tosi puhdas olo. Esim. Lontoossa oli pakko pestä aina kädet kun pääsi kotiin, koska oli jotenkin filthy olo usein kaupungilla. Tokiossa tätä en kokenut ollenkaan.

Yllättävien asioiden listalle kuuluu myös ehdottomasti Tokion metro. Odotin kaaosta. Odotin sitä, että jokainen metro on piripintaan täynnä, ja että siellä ei mahdu juniin. Toki nuo vetävät hieman enemmän porukkaa kuin Kalasataman metroasema, mutta viiden päivän aikana me käytettiin metroa ihan älyttömän paljon, ja kai kolme kertaa metro oli täynnä. Mahduimme aina ensimmäiseen metroon, eikä koskaan ollut hirveetä tunkua. Toisin kuin esim. Lontoossa, jossa saattoi välillä joutua odottamaan jopa 5-10 junaa, että pääsi kyytiin ruuhka-aikaan. Tokiossa homma on myös tosi järjestäytynyttä, kun ihmiset jonottavat selkeissä jonoissa, ja ihmisille on helppo tila poistua. Ja me kuitenkin olimme pahimpaan turistirysäaikaan.

Metroon suosittelen muuten lämpimästi Pasmo-korttia. Sen saa ostettua lippuautomaatista, joka on englanniksi, ja hintaa kortilla on 500 yeniä, eli n. 4 euroa. Meillä taisi mennä viidessä päivässä yhteensä n. 3000 yeniä, eli n. 24 euroa lippuihin, mutta me matkustimme ihan älyttömästi metrolla. Mun mielestä Tokiossa on tosi edullista kulkea metrolla, sillä yleensä yksi matka oli n. 160 yeniä, eli öööö, 1,20 euroa? Ihan jos vertaa taas vaikka Lontooseen, jossa kertalippu maksaa ihan naurettavan paljon ja Oyster-cardiltakin se ei ole ihan hirveesti alle 5 euron. Muistaakseni. Saatan olla väärässäkin. Pasmoa sai helposti ladattua koneissa, ja se toimi moitteettomasti. Pasmo käy metron lisäksi myös busseissa, toisin kuin käsittääkseni päiväkortit metroon, jotka laskimme tulevan muutenkin kalliimmaksi.

Mun tiedot ei ihan joka kohdassa ole kovaa faktaa, vaan mutua, mutta näin meillä meni :) Tokiolta odotinkin sitä, että kielimuuri on valtava, ja japanilaisten englannin kielen taito heikko. Opettelimme ennen lähtöä Konnichiwan, (Domo) Arigaton, Sayonaran ja pari jotain muuta lausahdusta. Yleensä aloitimme kommunikaation japanilaisella sanalla ja sitten englanniksi asiamme esittäen. Useimmiten vastapuoli ei puhunut englantia ja siirryimme sitten pantomiimiin ja käsieleisiin. Kertaakaan se ei kuitenkan ärsyttänyt, sillä en ole ikinä kohdannut niin kohteliasta ja hyväntuulista kansaa kuin japanilaiset! Joka paikassa saimme vastaamme hymyjä ja iloisia ihmisiä, jotka kumartelivat ja auttoivat. Tutkiskelin matkamme aikana, ja opin, että Japanissa on vain n. 3 % työttömyys ja maailman matalin rikollisuus. Tokio on maailman turvallisimpia suurkaupunkeja, ja Japani ylipäätään todella turvallinen. Yakuza (joka on tuttu Hawaii five-0:sta :D) toki on edelleen olemassa, mutta hekin keskittyvät aika paljon keskenään taisteluun ja sitten kovemman luokan talousrikoksiin. Yakuza, eli ns. Japanin mafia, tekee kuitenkin myös hyvää, ja esimerkiksi Japanin tsunamin aikaan he saivat liikkeelle rekkalastillisittain aputarvikkeita kauan ennen valtiota. Japanin työttömyys on vahvassa kytköksessä japanilaisen kulttuurin auktoriteettimyönteisyyteen ja nolaamisen pelkoon. Joku on joskus sanonut, että Japanissa jos tiputat lompakkosi, joku juoksee perääsi palauttamaan sen. Näin vajaan viikon reissun jälkeen voin kyllä sanoa, että niin varmasti tapahtuisi. Eräs nainen juoksi perääni tuomaan kuitin, joka tippui taskustani ja olen melko varma, että olisin voinut kävellä ympäriinsä laukku auki, eikä tarttisi pelätä minkään katoamista. Toki tämän saman kulttuurin varjopuolena lienee se, että Japanissa on maailman korkein itsemurhatilasto.

Asuna toimi:

Lee farkut (no ne nämä samat*)
Zara kengät
Louis Vuitton Pochette Metis laukku
Zara takki
Primark kauluspaita
Mulberry huivi
Celine aurinkolasit

No anyway, näin turistin näkökulmasta Japani oli todella puhdas, turvallinen ja äärimmäisen mukava paikka matkustaa. Kielimuuri ei ollut kertaakaan ongelma, saimme aina mitä halusimme (ruoka-annokset, liput, reittiohjeet jne.) ja se annettiin aina hymyillen ja innokkaasti. Olen aivan rakastunut japanilaisiin ja Japaniin matkamme jälkeen, enkä ole edes päässyt vielä ruokapostaukseen, joka tulee olemaan ylisanojen tulva :D

Yksi upeimpia asioita Japanissa oli se, kuinka "kulttuuri-maa" se on. Monessa paikassa se oikea kulttuuri on jotenkin etäällä turismista tai sitten sitä ei erityisemmin ole (mun mielestä esim. Jenkeissä ei ole kulttuuria, vaan se on vaan sitä länsimaisuuden huipentumaa), mutta Japanissa sekoittuu niin kauniisti nykyaika ja konservatiivisuus, ja joka paikassa on jotenkin todella japanilaista. (EDIT:// Ilmaisin itseäni ehkä hieman huonosti. Toki Jenkeissä on kulttuuria, yritin huonolla menestyksellä ilmaista, että mun mielestä Jenkkien kaltaisessa maassa ei ole sellaista vahvaa kulttuuriperimää, joka olisi ainutlaatuinen, vaan sen laajallelevinneisyyden vuoksi se ei tunnu "eri kulttuurille :) Ruokaa, ihmiset, käyttäytyminen, rakentaminen ja kaikki. On ihanaa olla matkustamassa maassa, jossa on niin valtavan vahva kulttuuriperimä, ja joka on niin vieraanvarainen maa tutustuttamaan ihmiset omaan kulttuuriin. Esimerkkinä tulee mieleen kaksi eri tapahtumaa. Jonotimme isossa väkijoukossa kävelemään Keisarillisen palatsin alueelle. Ihmisiä oli oikeesti satoja ja varmaan tuhansia. Missään ei ollut järjestyshäiriöitä tai ruuhkaa. Kaikki järjestettiin tehokkaasti, ihmiset siirtyivät jonoittain tietyssä järjestyksessä. Kukaan ei ryntäillyt, kukaan ei töninyt tai ohitellut, lasten kanssa oleville perheille oli oma kaista jne. Kun yksi tyttö pyörtyi, hän oli ambulanssissa alta minuutin. Tässä mielestäni tiivistyi japanilaisten tehokkuus ja kohteliaisuus sekä muiden ihmisten kunnioitus. Eräässä toisessa tilanteessa mies otti minusta kuvaa ja kaksi keski-ikäistä naista seurasivat toimitusta hymyillen. Kosketin kirsikankukkaa, sillä en tiennyt, että niihin ei saa koskea. Täti sanoi hymyillen varovasti "no touch" ja hymyili todella lämpimän ystävällisesti. Pahoittelin japaniksi ja kysyin englanniksi miksi kukkiin ei saa koskea. Ihan siis uteliaisuuttani, en kapinahengessä. Minua kiinnosti onko tässä joku vahvempi uskomus. Täti piti minua kädestä kiinni, hymyili hirveästi ja selitti japaniksi. En minä ymmärtänyt, mutta tuli sellainen olo, etten halua koskea niihin kukkiin enää. Vaikka en edes tiedä, vaikka tuo ajatus oli vain kyseisen tädin oma. Jotenkin tuo japanilaisten tapa kertoa, ohjata ja kommunikoida on niin hellä ja kohtelias, että sitä tulee väkisin hyvälle tuulelle, vaikka kuulisi juuri jonkin kiellon.

Oho, tulipas pitkä paketti. No anyway, asuna ensimmäisenä päivänä oli sopivasti punaista ja valkoista. Ostin tuon takin nimittäin jo helmikuussa, ja olen vain odotellut, että kelit sallisivat sen käytön :) Olin stailaajana eräälle suomalaiselle lehdelle ja hain tuon takin kuvauslainaan ennen kuvauksia. Ihastuin siihen kuitenkin niin valtavasti, että se oli pakko sitten myös ostaa tämän kevään väripilkuksi.

Jatketaan Japanista taas ihan pian, nyt pientä sulattelua tälle kaikelle informaatiolle ja vastapakettina toivoisin teidän ajatuksia asusta? Jeij or neij? 

 * = mainoslinkki

Kommentit

Alexandra (Ei varmistettu)

Tuli melkeen tippa linssiin, kun luin tuon kirsikankukka-kohdan - niin hellyyttävää! Olen jo pitkään haaveillut Japaniin matkustamisesta juurikin sakura-aikaan ja tämä sekä tulevat Japani-postaukset todennäköisesti saavat matkakuumeen ihan huippuunsa. Innolla odotan jo tuota ruokapostausta. :)

Asu toimii myös todella kauniisti! :)

Anna (Ei varmistettu)

No äläpä :) Ja kiitoksia :)

Emma (Ei varmistettu)

Ihana matka ollut teillä varmasti ️ Nyt tuli itsellekkin pieni kipinä matkustaa Japaniin vaikken koskaan ole ensimmäisenä ollut sinne haluamassa. Ihanaa miten jossain ihmiset ovat noin ystävällisiä ja instagramista bongatut kuvat olivat niin kauniita. Asu on kaunis, mutta instassakin vilahtaneet vaaleanpunaiset asut olivat vieläkin ihanempia . Ja siitä aprillipilasta, meinasin mennä siihen ihan täysin ja järkytyinkin jo vähän ennen kuin muistin että on aprillipäivä ja olin kyllä onnellinen että oli vaan hauskaa pilaa, oot niin kaunis just noin! ️

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, se meni yllättävän hyvin sekin läpi :D Ja kiitoksia kovasti! <3

Lotta (Ei varmistettu)

Jee, onneks oot taas postausvauhdissa!:D Et voi uskookaan miten monta kertaa painoin jo suosituimmissa sivuissa olevaa mungolife-painiketta ja petyin kun ei ollu tullu vielä postausta :) Nää reissupostaukset on kivaa vaihtelua ja kiva tietysti päästä tutustumaan uusiin paikkoihin, vaikka ees näin jonkun toisen näkökulmasta. Itse en oo koskaan tuntenut halua päästä matkustelemaan minnekkään päin Aasiaa, ei vaan oo koskaan tuntunut omalta jutulta, mutta tän jutun jälkeen yllätyin kun mielenkiinto heräsi! Japani kuulostaa aivan ihanalta paikalta! Kukapa ei haluais paikkaan, jossa on kaunista, siistiä ja ystävällisiä ihmisiä, hyvistä palveluista ja kokemuksista puhumattakaan :) Tuo kulttuuri ja ystävällisyys on suorastaan liikuttavaa: ihania nuo kaikki hyväntahtoiset ja hymyilevät, välittävät ihmiset, joita kuvailit! Japani vois sittenkin kuulostaa paikalta, johon voisi joskus matkustaa, vaikkei se tätä ennen ole oikein vaihtoehdolta tuntunutkaan :) Mutta vielä kerran, mahtavaa, että oot taas postaamassa! Täältä löytyy aina yksi innokas lukija :)
PS: Hassua, just Tallinasta pääsiäisen aikaan tultuani menin instagramia selaamaan ja näin, että sinäkin olit ollut siellä! Ja ihan samaan aikaan :D Hippasen harmitti, että tiesin jälkikäteen (olin tosin lukenut jo täältä, että sinullakin Tallinnan reissu edessä, mutta eipä sitä tajunnut, että ihan samaan aikaan kun meillä)!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla :) Ja voi vitsi, suosittelen kyllä matkustelemaan Aasiassa, siellä on upeita matkakohteita :) Harmi juttu ettei törmätty, lukijoihin on aina kiva törmätä maailmalla :)

Marika (Ei varmistettu)

Miksi et matkustanut Finnairilla Japaniin? Jossain postauksessa kehuit niin kovin ettet enää matkusta mieluiten muilla lentoyhtiöillä (Lontooseen liittyvä postaus). Oletko saanut lennot kenties ilmaiseksi? Ei sillä väliä, mutta ihmettelen miksi et tue enää kotimaista.

Anna (Ei varmistettu)

Koska Japaniin matkustaessa halusin kokea Japan Airlinesin lentoyhtiönä, sillä sitä tuskin pääsee muuten kokemaan. Finnairin kehuistani on mennyt jo hetki, ja lentoyhtiö on mennyt valtavasti alaspäin. Euroopan sisäisillä lennoilla se on edelleen minusta ihan hyvä lentoyhtiö, mutta pitkän matkan lennot ovat Finnairilla olleet jo useamman vuoden enemmän tai vähemmän kuraa. Kyllä minä sillä edelleen lennän, jos se on selkeästi halvempi ja sikäli hinta-laadultaan sopiva. Tukisin kotimaista mielelläni, mutta Finnairin taso on laskenut viime vuosina luvattoman paljon :/ Se on nykyään halpalentoyhtiö laatuyhtiön hinnoilla, mm. laukkujen maksullisuus ja palvelun heikentynyt laatu säästösyistä ovat olleet erittäin suuria harha-askelia mielestäni.

Japan Airlinesilla ei ole mitään tekemistä matkani kautta kaupallisten yhteistöiden osalta. Matka on toteutettu yhteistyössä Japaninspesialistin kanssa, kuten olen alunperin kertonutkin :)

Jenni R (Ei varmistettu) http://www.kenkafriikki.com

Äh mua niin ärsyttää kun moni kuvittelee Finskin olevan ainoa "hyvä" lentoyhtiö, koska se on kotimainen. Itsekin käytän Finskiä Euroopassa, mutta kaukolennoissa se on todellakin paljon huonompi kuin muut. Me ollaan lennetty Aasiaan pari kertaa Turkish Airlinesilla ja tykkään kovasti!!

Anna (Ei varmistettu)

Meni, ja korjasinkin sen ennen tätä kommenttia :) Insta kun automaattisesti tarjoaa kaikki seuraamani Sofiat siihen näppärästi :. Eipä tuo hetkellinen häiriö varmaan kenenkään elämään pahemmin vaikuttanut? :D

jessi (Ei varmistettu)

Kyllä tuo Japani ja Tokio on vaan huiketa paikkoja :) uudestaan on myös itsekkin sinne päästävä piakkoinkin niin kova innostus tuli. Ja kyllä, Japan airlines meni täällä lempparilentoyhtiöksi! Niin ihana henkilökunta ja nimenomaan kunmon tekemistä kerrankin pitkille lennoille!

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan, ihan ehdottomasti iso peukku Japan Airlinessille! :)

J (Ei varmistettu)

Anna, paljonko olet viettänyt aikaa Jenkeissä? En muista lukeneeni matkastasi.

Anna (Ei varmistettu)

No oon mä siellä muutaman kerran käynyt ja sitten vietin siellä melkein puolitoista kuukautta neljä vuotta sitten :)

Tuuli (Ei varmistettu)

Voi kumpa suomeenki saatais edes ripaus tota ystävällisyyttä ja yhteishenkee :D Tosi nätti tuo takki ja asu muutenki :)

Jenni (Ei varmistettu)

Todella mielenkiintoinen ja hyvä matkapostaus! Itse en ole koskaan ollut niin kiinnostunut matkustamaan Japaniin ja Tokion näkeminen ei ole ykköskohteena mielessäni, mutta tämän jälkeen pieni kiinnostus kyllä heräsi :) Tosi kiva kun kerrot vähän faktaa ja taustoja tälleen matkapostauksen yhteydessä. Jotenkin tuo Japanin Mafian auttaminenkin oli niin hellyyttävä yksityiskohta :D
Ja ihana tuo punainen takki <3

Hemppe (Ei varmistettu)

Hahahah joo nuo Japanin vessat ! Ite en meinannu edes saada sitä vedetyksi ekalla kertaa. :DD Se ruoka on kyllä niiiin hyvää, kunnon Japani-ikävä iski tästä postauksesta. Opin tykkäämään sushista siellä, yumm ! Ite myös huomasin silloin omalla reissullani etten enkulla hirveen pitkälle pötkinyt ja juurikin pantomiimilla mentiin. Onneks poikaystävä oli silloin just vaihdossa ja opetellut japania koulussaan, niin hän yleensä hoiti kaikki tilaukset japaniks rafloissa sen verran kuin osas. :D Tuo ystävällisyys on ihan mielettömän upeeta, ehdottomasti pitäis saada sitä lisää myös muualle maailmaan ! Jasiis ennen tuota reissua en oikeestaan paljoa perustanu Japanista, mut nyt lähtisin ehdottomasti uudestaan sinne jos tilaisuus tulis. :)

Vitsit miten kiva asu, toi takki sopii sulle väriltään ihan älyttömän hyvin! :)

Tuija (Ei varmistettu) http://starbox.fi/tuijastateofmind

Tosi kaunis asu :-)

napin (Ei varmistettu)

Tää on sun parhaita matkustukseen liittyviä postauksia ikinä! :) En oo koskaan käynyt Japanissa, mut oli ihana heittäytyä sun fiiliksiin ja havintoihin. Tykkäsin kaikista anekdooteista ja konkreettisista vinkeistä. Kuulostaa siltä että teillä oli ihana reissu!

Suvi L. (Ei varmistettu) http://dress-play.blogspot.com

Muistaakseni nuo kirsikkapuiden kukat symboloi buddhalaisuudessa elämän katoavaisuutta, joten siksi niitä ei saisi perinteen mukaan koskea :) Innolla luen näitä kaikkia Japani-postauksia, koska kyseinen kulttuuri ja maa kiehtoo aivan mielettömästi! Omasta reissusta vielä haaveillen... :)

Laureatelle (Ei varmistettu) https://laureatelle.wordpress.com

Ymmärrän todellakin näkökantasi tähän Yhdysvaltain "kultuurittomuuteen" ja mielestäni se johtuu nimenomaan maan historian puutteesta (/sen alkuperäisen tuhoamisesta). Erityisesti Kalifornia on todella muovinen paikka, varsinkin näin estetiikasta ja autenttisuudesta pitävälle. Japanilla on todella pitkä ja hyvin säilynyt historia :)

Anna (Ei varmistettu)

Näinpä juuri :)

Kommentoi