Japanivinkkejä

Mungolife

*Matkani toteutetaan yhteistyössä Japaninspesialistin ja Rantapallon kanssa*

Maailmalla paukkuu taas ja melkeen tuntuu väärältä kirjoittaa matkustamisesta mitään tänään, saatika intoilla tulevaa matkaa.

Pyytäisin kuitenkin nyt apua teiltä Tokiota ja Kiotoa tuntevat :) Me nimittäin suuntaamme sunnuntaina miehen, äitini ja tätini kanssa Tokioon ja käymme samassa reissussa päivämatkan Kiotoon. Itse lähden reissuun yhteistyössä Japaninspesialistin kanssa, ja äitini ja tätini innostuivat matkaamaan kanssamme, sillä kirsikankukkien kukinnan näkeminen Japanissa on aina ollut meidän kaikkien unelmana. Paitsi miehen, mutta se nyt haluaakin lähinnä syömään japanilaista ruokaa viikoksi ja tutkimaan kaikkia samurai-ninja-juttuja. Japaninspesialisti on Rantapallolle tuttu kumppani, ja mahtava apu Japanin matkaa suunnittelevalle. Japaninspesialisti räätälöi Japanin reissut asiakkaien toiveiden mukaisesti ja vieläpä kustannustehokkaasti.

Itse halusimme aika lailla vapaat kädet ohjelmalle, mutta apua kaipasimme mm. majoitusalueiden kartoittamisessa ja siinä, mitkä on oikeat päivät matkustaa Tokioon, jos tavoitteena on nähdä kirsikankukinta parhaassa loistossa. Saimme siihen hyötykäytettyä pääsiäisen pyhiä, joten vapaata töistäkään ei tarvinnut ottaa ihan hirveästi.

Joitakin ajatuksia meillä toki on paikoista, joissa aiomme käydä, mutta mielelläni kuulisin teiltä suosituksia erilaisista kohteista, jotka kiinnostavat niin meitä nuorempia kuin vanhempaa sukupolveakin. Kaikki loistavat ravintolasuositukset ovat myös tervetulleita. Me majoitumme Akasakassa ja otamme yhtenä päivänä luotijunan Kiotoon, johon olemmekin jo varanneet junaliput.

Kertokaa, jakakaa, höpöttäkää! Kaikki Japani-aiheinen puhe tervetullutta! :)

Kommentit

Cherrymarja (Ei varmistettu) http://cherrymarja.wordpress.com

Shinjukun alue oli mielestäni kahden viikon matkalla Tokiossa viime kesänä kaikkein kivoin. Eläväinen, kaunis, paljon ravintoloita jne. En osaa oikein tarkemmin kuvailla, mutta kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen kaupunginosa :) Ja must-go paikka Shinjukussa on Don Quijote-tavaratalo. AIVAN täynnä kapeassa, 7-kerroksisessa rakennuksessa kaikkea krääsää mitä kuvitella voi. Ei mikään laatukaman paikka mutta kaiken maailman nippeliä sieltä löytyy+hulluna kaiuttimissa hakkaava J-pop ;)

Jos haluaa nähdä ihan kreisiä menoa niin sitten metrolla Akihabaraan. Akihabara on pelifiguurien, fantasian ja lolita-tyttöjen luvattua maata ;) Siellä käveleskellessä on aika lailla huuli pyöreänä kun kaikki on niin hullunkurisen näköistä ympärillä ;)

Tokiossa raideliikenne toimii kuin unelma ja meno on kurinalaista ja siistiä. Shoppailupaikkoja Tokiosta ei tarvitse etsiä tai oikeastaan edes miettiä etukäteen, kunhan kävelee niin kauppoja laidasta laitaan suorastaan pursuaa naamalle :D Mukavaa matkaa!

Nippontar (Ei varmistettu)

Ravintolasuosituksia täällä Nipponissa pari vuotta asuneelta, ensimmäiset kirsikankukat kukkivat jo :)

UOBEI Sushi Shibuyassa. Ihan mahtava! Jokaiselle annetaan kortti, ja mennään omalle paikalle istumaan, sulla on ipad siinä pöydällä, tilaat susheja(on myös muuta ruokaakin), liukuhihna tuo lautasen, ja kun lautanen on kohdallasi, siinä on sellanen nappula joka alkaa vilkkumaan ja piippaamaan, ja sitä pitää painaa että se telaketju joka toi sulle sen ruuan lähtee siitä sun kohdalta pois, ja syönnin jälkeen viet kortin kassalle ja sitten maksat sen mukaan mitä tilasit. Tää on tosi jännä ja kiva paikka, eikä tänne oo koskaan päässyt ilman jonoa joka onneksi kulkee tosi nopeaa. Eikä varmaan haittaa että lähes kaikki sushilautaset maksaa alle euron ;)

Toinen suositus Lock Up, sijaitsee myös Shibuyassa. Öööö, tästä ei voi alkaa edes selittämään, muutaku että saat käsiraudat kätees kun meet ravintolaan ja joku random monsteri ohjaa sut vankityrmään syömään. Noin tunnin välein tulee "hälytys", vankilan vangit karkaa ja tulee pelotteleen ihmisiä niihin tyrmiin ja thriller soi taustalla :D Ei voi vaan selittää, tää täytyy kokea..! googlesta löytyy tietenkin kuvia. Ihan must to go!

Niin ja tietenkin Alice in Wonderland-ravintola Shibuyassa ja Kawaii Monster Cafe Harajukussa myös listaan :)

Katie (Ei varmistettu)

Kiotossa ja varmasti myös Tokiossa on studioita, joissa pääsee pukeutumaan maikoksi (geisha harjoittelija), jos sellaisesta on kiinnostunut :) Omasta mielestäni oli ainaki upee kokemus, kun laitettiin meikki, peruukki ja oma valintainen kimono päälle ja sit parit studio kuvat ja 10min aikaa ottaa omia kuvia ulkona. Näitäkin on tietty eri paketteja tarjolla ja hinta taso on korkea mutta täysin sen arvoista!
Voi tosin olla että aikoja ei välttämättä ole paljoa enää jäljellä kun meette pahimman turisti rysän aikaan :/

Tai (Ei varmistettu)

Kannattaa ehdottomasti käydä Narassa, vanhassa pääkaupungissa, Kiotosta n. tunnin matka junalla. Ihana kaupunki, peuroja vilistää vapaana puistossa kauniiden vanhojen temppeleiden keskellä :) hauskaa reissua!

Hansu (Ei varmistettu) http://hassutellen.blogspot.fi

Oi, kuulostaa ihanalta reissulta! Ilmeisesti ette yövy Kiotossa, mutta jos aikaa vaan on niin yksi yö kannattaa viettää perinteisessä majatalossa, ryokanissa. Muita Japani-vinkkejä olen koonnut tänne: http://hassutellen.blogspot.fi/2014/01/japanivinkkeja-osaka-kioto.html

arla (Ei varmistettu)

http://www.japan-guide.com/sakura/

Tuossa sakura forecast. Sieltä löytyy myös parhaat paikat eri kaupungeista ja kukinta-ajat niille.

Kävin viimeks Tokossa vuosi sitten uusimassa passin Suomen suurlähetystössä ja se suurlähetystön läheinen alue oli oikeastaan aika kiva.. Mut siitä kun oon viimeks kunnolla käynyt Tokiossa on jo niin pitkä aika et en uskalla alkaa heittää ehdotuksia. Varmaan noi perus Shinjuku ja Shibuya mitä kaikki sanoo, mut ne on turistirysiä/teinihelvettejä. Tietty näkömisen arvoisia, koska ne on niin tajuttoman isoja. Mut sit kannattaa googlata esim. tokyo hipster neighbourhoods niin löytää sellasia hoodseja missä paikalliset, tyylitietoiset nuoret aikuiset hengaa. Yleensä mitä enemmän sinkuloita parkissa sitä trendikkäämpi alue ja paremmat kahvilat :D

Kiotossa Kiyomizuderan ja Gionin välinen alue kaikkine vanhoine rakennuksineen on ihana.

Osakasta osaisin sanoa paremmin, täällä kun on tullut jo kuusi vuotta kituutettua.

Mari (Ei varmistettu)

Shinjukun alue on niin ihastuttava. Erilainen. Paikallisten pukeutumistyylien näkeminen sai hymyn huulille. ilotulittelua suorastaan!

anonyymi (Ei varmistettu)

Sellainen vähän ehkä itsestäänselvä vinkki, että kannattaa ehdottomasti opetella vähän kieltä ennen reissua! Englannilla ei tosiaankaan pärjää siellä joka paikassa, joskin japanilaiset ovat niin ystävällisiä, että yrittävät silti auttaa jos apua tarvitsee :)

Elina (Ei varmistettu)

Kioto on aivan ihana paikka! Itse rakastuin siihen täysin viime reissullamme. Kultainen Kinkaku-ji -temppeli on upea, vaikkakin melkoinen turistirysä. Kioton vanha kaupunki, Gion, on myös näkemisen arvoinen paikka. Ja mikäli samurait kiinnostelee, niin Kiotosta löytyy myös aika siisti samurailinna ;)
Jos aikaa löytyy, niin suosittelen myös vierailua Naraan. Siellä tosiaan kuljeskelee peuroja vapaana ja niitä saa syöttää ja paijata. Ihan parasta! :D
Tokiossa tykkäsin kovasti Uenon alueesta :) Vähän rauhallisempi paikka jonne voi hetkeksi paeta kaupungin vilinää.

Oi Japani, minun lempimaa! Paljon voisi antaa vinkkejä mutta ykkösenä mieleen juolahti Kiotossa Arashiyama bamboo grove, se on oikea valokuvaajan unelma. Narassa suosittelen myös käymään päiväreissulla jos teillä on aikaa. Tokiossa kannattaa uskaltautua hämyisiin kellarikerrosten ravintoloihin syömään perinteisiä japanilaisia ruokia paikallisten kanssa. Jos ei japani taivu niin pitää huitoa ja osoitella muiden annoksia mutta takaan että se on sen arvoista haha. Ihanaa reissua! :)

Bambiina (Ei varmistettu)

Heippa!

Juuri muutama viikko sitten tulin reissusta Tokiosta ja Kiotosta, joten seuraavat olkoot minun vinkkejäni:

Tokio
- valitse etukäteen tietyt keskustat, joihin haluat Tokiossa tutustua... koska niitä on paljon. Omia lemppareitani olivat Asakusa (vanhimpia Tokion alueita) ja Shibuya (ostoksia, ihmisvilinää, Shibuyan risteys, kaikkea..).
- kalliimpaa shoppailtavaa löytyy vaikka mistä (+Harajukun shoppailukatu on must), mutta jos haluat second handia tai muuten vaan hipsterimpää kamaa ota lähijuna Shimokitawaan. Siellä näin myös eniten "harajuku"- tyylisesti pukeutuneita nuoria hipsterinuorten lisäksi.
- suosittelen oikeasti aivan älyttömästi Tokyo Skytreetä! En itse ole mikään suuri vastaavien pömpelien ystävä, mutta illalla, voi juku. 38 miljoonaa suur-Tokion asukasta on aika mieletön näky - joka pennin arvoinen!
- Tsukijin kalamarketti, jonne tosin pitää mennä jo aamuyöstä

Kioto
- Fushimi inari taisha on aika must, vaikka se onkin todella crowded. Mutta alue on todella upea
- Nara - yksi Japanin entisistä pääkaupungeista. Peurat juoksevat villinä temppelialueella (ei ole täysin ongelmatonta, aiheen eettisyydestä voidaan olla montaa mieltä) ja alue on muutenkin todella kaunis.
- vuokratkaa fiuget ja katselkaa sen kanssa paikkoja, puistoja jne
- myöhään illalla kannattaa mennä Gionin alueelle, mikäli haluaa bongata _oikean_ maikon tai geikon. Suurin osa maikon ja geikon näköisistä on usein heiksi pukeutuneita turisteja.

Yleisesti
- yöpykää edes yksi yö kapselihotellissa, se on mukava ja hauska kokemus :)
- syökää ihan hitosti japanilaista, aaah se on parasta (kuten tiedät) ja sushia myös kaiten sushi- paikoista, koska se on todella halpaa ja minun kokemuksieni mukaan usein aivan hyvää.
- Japani on kaikista vierailemistani maista eniten sellainen, jossa vanhat tavat ja käytöskulttuuri on erittäin näkyvää ja sitä oletetaan tietyllä tasolla myös turistilta (voin olla väärässäkin, tämä oma kokemukseni). Joitakin tapoja ja japanilaisia tervehdyksiä eri tilanteissa oppii kyllä nopeasti, koska todella harvoin kukaan sinulle englantiakaan puhuu... :D

Toivottavasti näistä on jotakin hyötyä!

Tuija (Ei varmistettu) http://tuijastateofmind.blogspot.fi

Voi ei noi kirsikkapuut! Myös oma unelmani, joskus oli tarkoitus myös ottaa samanmoinen tatuointi! Japanista mulla ei valitettavasti ole mitään tietoa muuten :D

Johanna (Ei varmistettu)

Meguro joen varrelle kannattaa mennä katsomaan kukintoa, todella kaunista, paljon ihmisiä mutta oikeastaan ei häirinnyt kun kaikilla hyvä ja positiivinen fiilis kauniista paikasta! Kojuissa myytiin vaal pun kuoharia, sopi kuin nenä päähän. Shibuyassa on valtava tavaratalo, vähän kuin paikallinen Stocka, kiva fiilis ja kivoja vaatemerkkejä (ranskankieliset nimet, joten ihmettelin miksi en ole kuullut niistä Ranskassa mutta kys brändit (kymmeniä) ovat täysin paikallisia, he vain tykkäävät ranskalaisista nimistä :D)

Emmi (Ei varmistettu)

Kannattaa mennä kalamarkettiin, josta joku jo mainitsikin. Siellä on huutokauppa jonka läpi kaikki Tokion kala menee joka päivä. Vieressä on muutamia pikkuravintoloita, joista saa parasta ja tuoreinta sushia ikinä. Varautukaa aikaiseen herätykseen. :)
Suosittelen myös Fujin viereisessä kansallispuistossa käyntiä ja siellä japanilaista kylpylää <3

Johanna (Ei varmistettu)

Sushin ystävältä toiselle, elämäni parhaat sushit söin Tsukiji fishmarketilla! Kalat tulee suoraan mereltä aamuyön huutokauppoihin, torimyyjille sekä torialueen ravintoloihin. Tuoreempaa saa siis hakea. Huutokaupat torilla käydään jo aamuyöstä, niistä ei ole kokemusta. Kalatorilla myydään kaloja, simpukoita ja äyriäisiä erilaisissa muodoissa sekä kotiin vietäväksi että ihan paikan päällä maisteltavaksi, japanilaisia veitsiä ja muuta keittiötavaraa sekä tietty pari turistikrääsää myyvää kojua mahtuu joukkoon. Alueen ravintolat aukeaa muistaakseni virallisesti 11:ltä, me löydettiin joku joka oli auki jo puol 11. En tiedä tietty onko kaikki fishmarketin sushit yhtä hyviä vai osuttiinko vaan hyvään raflaan. Makuelämyksen lisäksi kokemuksenakin ihan hauska talsia pitkin pikkukujia ja katsella meininkiä.
Huh, meinaa alkaa kuola valua jo ajatellessa!

Jos japanilainen sekoilu kiinnostaa näkemisen vuoksi niin me käytiin kattomassa Shinjukussa friikki robottishow. Liput oli aika tyyriit, mutta vähintään hyvät naurut sai ainakin :) Tää löytyy googlettamalla Tokyo robot restaurant tms.

Yhden reissun kokemuksella sanoisin, että majoitusalueen sijainnilla ei sinällään ole niin väliä. Tokio kun koostuu kaupunkina useasta eri alueesta, joista jokaisella on "oma leimansa". Hyvin karkeasti esim. Shibuya on nuorten suosima shoppailualue, Shinjuku bisnesaluetta, Asakusassa temppelialuetta ja turistikrääsää jne. Kaikilla näistä alueista on jotain nähtävää ja koettavaa, joten metrolla sitä tulee kuitenkin liikuttua päivittäin. Toki jos kaipaa jotain tietynlaista fiilistä heti hotellin ovista ulos päästyään niin kannattaa tsekata noi eri alueiden ominaispiirteet ja päättää sen perusteella. Me asuttiin Minatossa Akasakan metropysäkin vieressä ja oltiin tosi tyytyväisiä, vaikka just siinä ei hirveesti mitään kummallista ollukaan. Perus pieni keskittymä, mutta metris ihan vieressä ja se oli tärkein.
PASMO-kortit kannattaa julkisiin hankkia ehdottomasti! Niihin ladataan rahaa automaatista, piipataan metriksen porteissa kummassakin päässä ja etäisyyden mukaan lähtee summa kortilta. Päivän suuntimaa kannattaa tietty aamusta jo vähän miettiä ja ajottaa vierekkäiset paikat samalle päivälle, koska vaikka liikkuminen sinällään on suht edullista ni kyllä julkisiin saa siellä helposti tuhlattua ravintolaillalisen tai pari ihan turhaa.
Tokio on kyllä mieletön paikka, ilman suunnitelmiakin nähtävää ja koettavaa riittää jo ihan perus metromatkalla. Kulttuuri ja ihmiset on jotenkin niin länsimaisia, mutta kuitenkin jotain ihan täysin muuta :) Ihanaa reissua!

laureliini (Ei varmistettu)

Tokiossa tykkäsin Shibyn alueesta. :) muutenkin mielettömän paljon nähtävää kaupungissa. Metropolitan goverment buildingin katottasanteelta mahtava näköala Tokion yli Fuji-vuorelle.

Kiotossa mun lemppari oli Arashiyaman bambupolku ja apinapuisto. Apinapuistoon saa talsia mäkeä ylös. Villit mutta suhteellisen kesyt apinat ovat kuitenkin kiipeämisem arvoista katseltavaa.

Tiuhtis (Ei varmistettu)

Kiyomizu-temppeli ja Gion Geisha district, jos aikaa vain yksi päivä. Ja tosiaan, kukaan ei puhu englantia sanaakaan, missään. Hotellin respan työntekijät oli ainoita. Me selvittiin taksimatkoista, ruokailuista jms., koska oli japanilainen kaveri mukana. Mutta Japani on ihan huikea maa ja ihan älyttömän hieno kokemus!!!

Hemppe (Ei varmistettu)

Mä oon ite käyny pelkästään Osakassa, joten en osaa neuvoja sulle ollenkaan antaa Tokioon tai Kiotoon. :D Mutta Japani on kyllä mielettömän upea, nauttikaa reissusta !

Elli (Ei varmistettu)

Tokioon liittyen muiden tärppien jatkeeksi vielä jokunen, joita voin henkilökohtaisesti suositella:
- Jos käytte Tsukijin kalamarkkinoilla tai siellä kulmilla esimerkiksi lounaalla, niin sieltä on kävelymatka Ginzaan, merkkikauppojen keskittymään (mm. Gucci, Furla ja kumppanit).
- Jos ja kun käytte Asakusassa, on siitä taas kävelymatkan päässä Kappabashi, keittiötarvikkeisiin keskittynyt alue. Jos siis kiinnostaa hankkia ihan mielettömän hyviä keittiöveitsiä, kauniita astioita tai mitä tahansa mitä keittiöstä voisi vain kuvitella kaipaavansa, on tämä piipahtamisen arvoinen paikka. Ostin itse sieltä kolme vuotta sitten aivan tykin "perus"leikkuuveitsen (terä jotain samuraimiekkaterästä ja kahva puhvelihäränsarvea) ja se on heittämällä eniten käyttämäni veitsi - ja hiomakiven hankkimisesta huolimatta ei ole tarvinnut vielä kertaakaan teroittaa. :)

Sitten muutama ruokatärppi:
Ylipäätänsä Japanissa kannattaa kokeilla mm. övereitä parfait:teja ja kummallisia pullia, näitä tulee vastaan vähän joka puolella kaupunkiin katsomatta! Ja henkilökohtaisesti rakastan myös taiyakeja, kalan muotoisia vohveleita joidenka sisällä on tyypillisimmin joko punapaputahaa, vaniljakreemia tai pottutahnaa. Etenkin vanilja on ah! Ja sitten suolaisammalta rintamalta paistettu ankerias (unagi don) on taivaallista ja gyozia eli paistettuja lihanyyttejä suosittelen kanssa kokeilemaan. Kiotossa olen syönyt elämäni parhaat gyozat Chao Chao Sanjo Kiyamachi:ssa (https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g298564-d7438346-Reviews-Chao_Chao_Sanjo_Kiyamachi-Kyoto_Kyoto_Prefecture_Kinki.html), joka on erikoistunut vain gyoziin. Suosittelen kokeilemaan etenkin mozarella-kana -gyozat, jos tänne eksytte.

Kokeilemisen arvoista Japanissa on myös (ulkoilma) onsenit. Useimmat eivät salli asiakkaillaan minkäänlaisia tatuointeja (koska Yakuza), mutta kuulemani mukaan joissain paikoissa osataan olla joustavampia tai on mahdollista vuokrata ulkoilma-allas yksityiskäyttöön, jolloin tatuoinnit eivät ole ongelma. Hesarissa oli onseneista viikko-pari sitten matkasivuilla juttu ja siinä yhteydessä oli muistaakseni linkki saitille, minne ollaan listattu tatuointiystävällisiä onseneita ympäri Japania.

Mahtavaa matkaa!

Elli (Ei varmistettu)

Ja sitten vielä kobe-härkä! Luonnollisin paikka tälle olisi tietenkin Kobe, mutta myös Kiotossa on useita ravintoloita, jotka tätä herkkua tarjoilee. :)

Elli (Ei varmistettu)

Äh, meni niin pasmat sekaisin kentällä törmätessä, että jäi tietenkin se kaikkein oleellisin sanomatta eli KIITOS aivan mahtavasta blogista!

Ja tuli vielä Japani-vinkkinä mieleen, että kannattaa hankkia sieltä heti alkuunsa sellainen pieni käsipyyhe. Etenkin Tokiossa julkisia, ilmaisia vessoja on ihanan paljon (mm. jokaisen aseman yhteydessä) ja ne on mielettömän siistejä, mutta käsien kuivausmahdollisuudet ovat toisinaan rajalliset ja siitä syystä tällainen pikkupyyhe on vakiovaruste.

ML (Ei varmistettu)

Olin kolme päivää Kiotossa reilu vuosi sitten.

Arashiyaman bambumetsä on yleensä aina listauksissa "TOP 10 paikat jotka pitää nähdä ennen kuolemaa" ja se on taianomainen paikka, joskin tietty sekin ruuhkainen ja varmasti juuri nyt. Itse olin ruskan aikaan, joka on toinen sesonki ja jokaisessa paikassa oli kamalasti ihmisiä (asuin silloin Kiinassa, että en ihan pienestä hätkähdä...). Tänne on hiukan matkaa Kioton keskustasta. Arashimayan alue on Kioton suosituimpia paikkoja bongata ruska ja kirsikankukat.

Kinkaku-ji -temppelin alue on myös suunnattoman kaunis.

Kiomitzu Deran temppelialue

Kommentoi