Japanivinkkejä

fujcherryblossom

*Matkani toteutetaan yhteistyössä Japaninspesialistin ja Rantapallon kanssa*

Maailmalla paukkuu taas ja melkeen tuntuu väärältä kirjoittaa matkustamisesta mitään tänään, saatika intoilla tulevaa matkaa.

Pyytäisin kuitenkin nyt apua teiltä Tokiota ja Kiotoa tuntevat 🙂 Me nimittäin suuntaamme sunnuntaina miehen, äitini ja tätini kanssa Tokioon ja käymme samassa reissussa päivämatkan Kiotoon. Itse lähden reissuun yhteistyössä Japaninspesialistin kanssa, ja äitini ja tätini innostuivat matkaamaan kanssamme, sillä kirsikankukkien kukinnan näkeminen Japanissa on aina ollut meidän kaikkien unelmana. Paitsi miehen, mutta se nyt haluaakin lähinnä syömään japanilaista ruokaa viikoksi ja tutkimaan kaikkia samurai-ninja-juttuja. Japaninspesialisti on Rantapallolle tuttu kumppani, ja mahtava apu Japanin matkaa suunnittelevalle. Japaninspesialisti räätälöi Japanin reissut asiakkaien toiveiden mukaisesti ja vieläpä kustannustehokkaasti.

Itse halusimme aika lailla vapaat kädet ohjelmalle, mutta apua kaipasimme mm. majoitusalueiden kartoittamisessa ja siinä, mitkä on oikeat päivät matkustaa Tokioon, jos tavoitteena on nähdä kirsikankukinta parhaassa loistossa. Saimme siihen hyötykäytettyä pääsiäisen pyhiä, joten vapaata töistäkään ei tarvinnut ottaa ihan hirveästi.

Joitakin ajatuksia meillä toki on paikoista, joissa aiomme käydä, mutta mielelläni kuulisin teiltä suosituksia erilaisista kohteista, jotka kiinnostavat niin meitä nuorempia kuin vanhempaa sukupolveakin. Kaikki loistavat ravintolasuositukset ovat myös tervetulleita. Me majoitumme Akasakassa ja otamme yhtenä päivänä luotijunan Kiotoon, johon olemmekin jo varanneet junaliput.

Kertokaa, jakakaa, höpöttäkää! Kaikki Japani-aiheinen puhe tervetullutta! 🙂

Kommentit (22)
 1. Cherrymarja
  22.3.2016, 11:42

  Shinjukun alue oli mielestäni kahden viikon matkalla Tokiossa viime kesänä kaikkein kivoin. Eläväinen, kaunis, paljon ravintoloita jne. En osaa oikein tarkemmin kuvailla, mutta kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen kaupunginosa 🙂 Ja must-go paikka Shinjukussa on Don Quijote-tavaratalo. AIVAN täynnä kapeassa, 7-kerroksisessa rakennuksessa kaikkea krääsää mitä kuvitella voi. Ei mikään laatukaman paikka mutta kaiken maailman nippeliä sieltä löytyy+hulluna kaiuttimissa hakkaava J-pop 😉

  Jos haluaa nähdä ihan kreisiä menoa niin sitten metrolla Akihabaraan. Akihabara on pelifiguurien, fantasian ja lolita-tyttöjen luvattua maata 😉 Siellä käveleskellessä on aika lailla huuli pyöreänä kun kaikki on niin hullunkurisen näköistä ympärillä 😉

  Tokiossa raideliikenne toimii kuin unelma ja meno on kurinalaista ja siistiä. Shoppailupaikkoja Tokiosta ei tarvitse etsiä tai oikeastaan edes miettiä etukäteen, kunhan kävelee niin kauppoja laidasta laitaan suorastaan pursuaa naamalle 😀 Mukavaa matkaa!

 2. Ravintolasuosituksia täällä Nipponissa pari vuotta asuneelta, ensimmäiset kirsikankukat kukkivat jo 🙂

  UOBEI Sushi Shibuyassa. Ihan mahtava! Jokaiselle annetaan kortti, ja mennään omalle paikalle istumaan, sulla on ipad siinä pöydällä, tilaat susheja(on myös muuta ruokaakin), liukuhihna tuo lautasen, ja kun lautanen on kohdallasi, siinä on sellanen nappula joka alkaa vilkkumaan ja piippaamaan, ja sitä pitää painaa että se telaketju joka toi sulle sen ruuan lähtee siitä sun kohdalta pois, ja syönnin jälkeen viet kortin kassalle ja sitten maksat sen mukaan mitä tilasit. Tää on tosi jännä ja kiva paikka, eikä tänne oo koskaan päässyt ilman jonoa joka onneksi kulkee tosi nopeaa. Eikä varmaan haittaa että lähes kaikki sushilautaset maksaa alle euron 😉

  Toinen suositus Lock Up, sijaitsee myös Shibuyassa. Öööö, tästä ei voi alkaa edes selittämään, muutaku että saat käsiraudat kätees kun meet ravintolaan ja joku random monsteri ohjaa sut vankityrmään syömään. Noin tunnin välein tulee ”hälytys”, vankilan vangit karkaa ja tulee pelotteleen ihmisiä niihin tyrmiin ja thriller soi taustalla 😀 Ei voi vaan selittää, tää täytyy kokea..! googlesta löytyy tietenkin kuvia. Ihan must to go!

  Niin ja tietenkin Alice in Wonderland-ravintola Shibuyassa ja Kawaii Monster Cafe Harajukussa myös listaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *