Joogaillen

*Kaupallisessa yhteistyössä Yogaian kanssa

Mä en oo koskaan ollut kovin kummoinen joogaihminen. Oon aina ollut liikuntani suhteen se tyyppi, jonka mielestä kunnon hikiliikkuminen on paras vaihtoehto liikkumisen suhteen ja olen kokenut joogan vain sellaisena venyttelynä, josta ei oikeasti ole “hyötyä”. Raskaana ollessani oli pakko hieman miettiä sitä omaa liikkumista uudelleen, koska lentopalloilu ja salitreeni eivät enää olleet mitenkään mahdollisia samalla tavalla. Kaverini vannoivat raskausjoogan nimeen, ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Jotenkin ujostutti mennä tunneille ja olla siellä ihan surkea aloittelija, joten päätin kokeilla Yogaiaa, joka on siis suomalainen jättimenestys, joka on valloittanut maailmaa tuomalla joogatunnit jokaisen omaan olohuoneeseen. Huomasinkin hyvin nopeasti, kuinka väärässä olinkaan ollut joogan suhteen!

Raskausaikana kokeilin erilaisia tunteja sen mukaan, mikä omassa kropassa tuntui hyvältä, ja huomasin tykästyneeni palveluun. Ensinnäkin, kotijoogaaminen on helppoa. Ei tarvitse lähteä mihinkään, ei tarvitse aikatauluttaa päivää jonkun tunnin ympärille eikä tarvitse varata aikaa sen enempää kuin itse tunti kestää. Toiseksi, Yogaia on tosi edullinen ja sitä pääsi kokeilemaan ilmaiseksi, joten ei tarvinnut järjestää itseään millekään kuntosalille tai tunneille tai sitoutua mihinkään.

Nyt kun vauva on jo maailmassa, jooga on vieläkin tärkeämpää! Näin pian synnytyksen jälkeen liikkumiselle on paljon rajoituksia, enkä voi vain hilpaista salille jumppaan tai lentopallotreeneihin. Otan vakavissani kaikki synnytyksen jälkeiset mahdolliset haitat, jos lähtee liikkumaan liian nopeasti, ja olenkin pitäytynyt lähinnä joogaamisessa ja vaunukävelyissä. Joogassakin on paljon liikkeitä, mitä ei suositella raskaana ollessa tai synnytyksen jälkeen, ja niitä tulisikin välttää, mutta tunneista voi vaan skipata itselleen epäsopivat liikkeet. Yogaiassa on tarjolla myös raskausaikaan eriyisesti sopivaa äitiysjoogaa, johon saa mahtavia vinkkejä tuolta Yogaian blogista. Yogaia on kuitenkin niin paljon enemmän kuin pelkästään joogaa. Valikoimassa on satoja tallenteita, joiden joukossa on treenejä, venyttelyjä, meditaatiota ja vaikka mitä.

Yogaia on yhdistelmä tallenteita ja livetunteja, eli voit joko haluamanasi hetkenä joogata tallenteen parissa tai voit katsoa itsellesi sopivaan aikaan menevän livetunnin ja liittyä sellaiselle. Pienen vauvan äitinä ei aina ole aikaa treenailla vaikkapa tuntia kerrallaan, sillä vauva voi herätä milloin vain. Siksi Yogaian lyhyet tunnit on ihan mahtava idea! Yogaiassa on nimittäin satojen tallenteiden valikoima lyhyitä tunteja, jotka kestävät vartin tai alle. Kyseiset tunnit ovat joko tehotreenejä tai mieltä rauhoittavaa meditaatiota, tai mitä tahansa siltä väliltä. Nämä vartin treenit ovat ihan pelastus kiireisessä vauva-arjessa, jossa sana “tehokkuus” on kultaakin arvokkaampaa ja mikä tahansa fyysinen harjoitus, joka samalla rauhoittaa mieltä, on erittäin hyvä lisä päivään. Pienen vauvan kanssa vuorokausirytmi voi olla mitä vain, ja väsymystäkin voi kerääntyä melko lailla. Jotenkin itseään ei myöskään välttämättä saa siitä lähtökohdasta hirveän tehokkaasti pitämään itsestään huolta. Yogaia on loistava kaveri siihen, että on jokin ohjattu harjoitus, joka vie mielestä etusijan ja antaa samalla treeniä koko keholle. Vartissa voi saavuttaa aika mielettömän rauhan tunteen ja hyvän olon. Ja jos vauva vetelee pidempiä päikkäreitä, mikään ei estä tekemästä paria tuntia peräkkäin. 

Minä nyt tietenkin koen Yogaian tällä hetkellä vastasyntyneen kanssa vietettävän arjen läpi, mutta tämä on mieletön sovellus mielestäni kelle tahansa. Joogata voi missä tahansa milloin tahansa. Kesken työpäivän lounastauolla, reissussa tai kotona. Kenelle tahansa paljon liikkuvalle tai kiireiselle ihmiselle Yogaia antaa mahdollisuuden treenata omilla ehdoillaan, eikä sitouta pitkiksi ajoiksi, sillä jäsenyyden voi ostaa kuukaudeksi, kolmeksi tai kahdeksitoista.

Itselleni liikkumaan lähtemisessä vaikeinta on aina nimenomaan se lähteminen. Salilla tai jumppastudiossa on kivaa, mutta sinne lähteminen on aina jotenkin hirveän suuri projekti. Nyt mullakaan ei oo tekosyitä. Tietokone auki, jumppamatto olkkarin lattialle ja tunti päälle. Ei voi olla helpompaa 🙂

Yogaiaa pääsee kokeilemaan ilmaiseksi, mutta jotta pääsee käsiksi kaikkiin tallenteisiin ja livetunteihin, on Yogaiaan liityttävä. Kuukausimaksu on 19,95 €, jos liittyy vain kuukaudeksi kerrallaan, ja halvimmillaan Yogaia on 9,95 €/ kk, jos palvelun tilaa vuodeksi. Nyt jos lukijoideni joukossa on kiinnostusta kokeilla Yogaiaa, niin saatte koodilla MUNGOLIFE 14 päivän kokeilujakson ilmaiseksi. Tämä kokeilujakso sisältää siis kaikki tallenteet ja livetunnit! Koodi on uusille jäsenille ja on voimassa 31.5.2017 asti. Voit lunastaa ilmaisen kokeilujaksosi helposti täällä!

Onko teillä kokemuksia jo Yogaiasta ja jos on, mitä tunteja voisitte suositella? 🙂 

Kommentit (4)
  1. Mä olen koittanu youtuben kautta joogaa ja jessus et se teki hyvää lihaksille 😮 Pitää kyllä koittaa tota yogaiaa, osaatko sanoa kuinka kauan toi koodi on voimassa? Meillä maanantaina muutto omaan kotiin, joten pääsisin aikasintaan n. viikon päästä ton alottamaan. Tässä on muuttolaatikoiden keskellä vähän vaativampaa joogaa 😀

    1. Koodi on voimassa kuun loppuun asti tehtyihin rekisteröitymisiin 🙂

  2. Yogaia on kyllä ihan huippu! Ihastuin palveluun heti ensi hetkestä alkaen. Helppoa, vaivatonta, edullista ja innostavaa. Mitä voisi enempää toivoa? Suosittelen kaikkia kokeilemaan, vaarana on tosin, että jää heti koukkuun…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *