Joululahjavinkki, pt.1

Mungolife

Kun sain tänään tehtyä mun tärkeimmän joululahjahankinnan, niin tuli mieleeni jaella näin joulun alla muutamia joululahjavinkkejä tai jos oma Dear Santa... -lista vielä on tyhjillään, niin näitä voin sitten lämpimästi suositella sille listalle ruksittavaksi.

Nyt kun oon viikon erossa mun Canonista, onkin hyvä hetki kirjoittaa pari äärimmäisen ihastunutta sanaa mun Olympuksesta. Sain tosiaan kesällä tuon Olympuksen OM-D E-M10 -kameran, ja ainoa negatiivinen asia, jonka kamerasta keksin on se, että en ikinä muista sen mallin nimeä. Mä kirjoitin jo kaiken olennaisimman kesällä TÄNNE mun kameraseteistä, eikä mikään ole sinänsä muuttunut. Nyt olen ehkä enemmän päässyt kuvaamaan molemmilla kameroilla, ja Olympus on mun tuttu ja turvallinen päivittäinen kamera tätä nykyä. Mun Canon on sen verran kallis ja painava, ettei sitä tule ihan joka päivä mukana kanniskeltua. Olympus mahtuu vähän joka laukkuun ja toimii kaikissa olosuhteissa. Multa usein kysellään, miten mun IG-kuvat on niin tarkkoja, niin rehellisesti myönnän, harva niistä on kännykällä kuvattuja. Kuvaan useimmat kuvani Olympuksella ja sitten siirrän ne tolla Olympus Image Sharella puhelimeen ja sieltä IG:iin.

Jos siis lähipiirissä on ahkera valokuvailija tai innostunut someilija, en voi kuin suositella tota mun kameraa kaikille. Mä jättäisin melkeinpä ton 14-42 mm linssin kauppaan, jos vain yhteen voi sijoittaa, ja kyllä suosittelen kaikille tuota 25mm f1.4 linssiä. Valovoimainen linssi pärjää vaikka missä olosuhteissa, mm. pimeissä ravintoloissa. (Esimerkkinä kerrottakoot, että kaikki ruokakuvat Gibraltar-postauksessa oli muuten tällä napsittuja) :)

Kommentit

Sanshine

Joo, ehkä todellisuudentaju on jotenki vääristyny jo tulee tällasia joululahjavinkkejä... Jos on jotain kymmenen ihmistä joille pitäis miettiä jotain joululahjaa, ni ehkä ensimmäisenä ei tuu mieleen kuudensadan dollarin lahja. No ehkä muilla lukijoilla on erilaiset resurssit.

Anna (Ei varmistettu)

Lähinnä tämä nyt oli sellainen, mitä itse voisi toivoa esimerkiksi, jos isompaa lahjaa voi toivoa. Meillä ainakin on perheessä tapana lahjoittaa jotain vähän järkevämpää kuin kasaa kaikkea turhaa.

Järki hoi (Ei varmistettu)

Hah! Vastaus ei paljoa asiaa parantanut. Ei siinä mitään, tosi kiva, että oot etuoikeutettu. Kaikki ei vaan oo.

Anna (Ei varmistettu)

En tule koskaan ymmärtämään ihmisiä, jotka kokevat normaaliksi määritellä muiden ihmisten elämän omansa kautta :D Järki hoi nimenomaan sinne päähän, Sinun tapasi elää ei ole ainoa oikea ja muiden määrittely sen kautta on käsittämättömän typerää ja ahdasmielistä.

Nuppu (Ei varmistettu)

En voi ymmärtää tollasta märinää, jokaisen talouden tilanne on ihan eri, yhtähyvin jonkun toisen blogiin voi mennä nillittämään "miksi ehdotat tälläistä krääsää". Anna on todennut tämän tuotteen hyväksi ja päättänyt vinkata siitä. Useissa perheissä ostetaan yhdet paremmat lahjat (itse käytän näihin veronpalautukset), eikä se ole muilta pois. Aamen.

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin :)

Ja miksei näin iso lahjaa voi ostaa vaikka kymmenen ihmistä yhdessä jos tämä lahja olisi jonkun unelma lahja? Useampi ihminen kun osallistuu niin lahja tulee halvemmaksi. Minusta ei ainakaan huono vinkki. Sitä paitsi ei kaikkea ole pakko ostaa mitä blogeissa ehdotetaan. :)

Anna (Ei varmistettu)

Aivan :)

rane (Ei varmistettu)

hyvin sanottu Anna, I agree 100%.

emppu (Ei varmistettu)

Ymmärrän täysin tuon pointisi. Meillä kaikki on aina saaneet max. 50e arvosta joululahjoja. Tämä lahja on ollut aina sellainen, jolle todellakin tulee käyttöä. Vanhemmat ovat olleet aina hillitöntä krääsähysteeriaa vastaan. Tämän lisäksi saatiin konvehtiresia. Tämän vuoksi haluankin kouluttautua niin korkealle, kuin lahjoiltani suinkaan kykenen, jotta pystyisin joskus tarjoamaan lapsilleni paremman joulun, vaikka eihän sitä lahjoilla mitata.

lisah

Välillä tuntuu siltä, että jotkut etsivät väkisin syitä valittaa ja päästä avautumaan tästä blogista. Etenkin nämä raha-asioita käsittelevät piikit alkavat kyllästyttää.

Joillekin tämä lahjavinkki ei välttämättä ole ajankohtainen, toisia taas ei kiinnosta vuosittain toistuvat, geneeriset lahjakollaasit. Ostamme usein sisarusten kesken yhteiset lahjat vanhemmillemme, joten esim. postauksessa mainittu kamera on erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Jos et koe vinkkiä hyödylliseksi, voit onneksi ohittaa postauksen nopeasti. Aion itse tehdä samoin kun törmään lahjakollaasiin, jossa ehdotetaan boksereita poikaystävälle tai tuoksukynttilöitä äidille.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä en yhtään jaksa noita rahakommentteja. En elämässä kenellekään suunnattuna, en blogissa itselleni suunnattuna :) J nimenomaan näin! :)

jmp (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta pukinkonttiin tämä kamera. Saanen vielä tiedustella millä kameralla ja millä linssillä kuvasit Gambian eläin- ja muut hotellialueelta otetut kuvat? Ne oli täydellisiä. :) Kiitos ja leppoisaa joulun aikaa!

Anna (Ei varmistettu)

Fifty ja fifty kuvailin tällä ja Canonillani :) Yleensä käytän tätä aina hämärtyessä / pimeässä, koska se on melkeinpä parempi niissä olosuhteissa :)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Uskaltaako kysyä paljon tälläinen kustantaa? Myönnän, oon laiska ja en jaksa ettiä netistä :D

Anna (Ei varmistettu)

Noin 700 euroa muistaakseni :)

Mari (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos Anna näistä sinun kamera-postauksista! Heti julkaistuasi ensimmäisen jutun tästä Olympus minijärkkäristä, ostin itselleni 40 -vuotislahjaksi samanlaisen! Sehän on tunnettu tosiasia, että juuri ahkerat bloggaajat ovat niitä, jotka juuri ovat kokeneita kameran käyttäjiä! Kamera nimittäin tulee juuri samantyyppiseen käyttöön kuin bloggaajillakin; tarkoitus on ottaa ihania maisema- ja tilannekuvia lomamatkoilta, vapaa-ajalta, sekä sitten kuvia itsestä ja omista läheisistä arki-elämässä ja juhlissa jne. Ja koska blogissa kuvasi ovat erittäin hyvälaatuisia, kauniita niin terävyydeltään kuin väreiltään uskalsin luottaa arvioosi tästä kamerasta, ja ostin sellaisen itselleni. Nyt sitten opetellaan sen käyttöä! Kiinnosti kamerassa myös se helppo kuvien siirto esim puhelimeen, tietokoneelle. Koskaan ei ole kuvien siirto facebookiin ollut helpompaa! Kiitän sinua myös kaikista vinkeistä mitä olet blogissasi jaellut; matkatavaroiden pakkaus, Lontoon julkisen liikenteen käyttö (tästä oli suuri hyöty työkaverilleni joka lähti Lontooseen reissuun; linkitin hänelle sinun juttusi ja työkaveri sai paljon infoa milloin kannattaa Lontoossa milläkin lipulla reissata), kameravinkit jne. Ja ISO kiitos myös siitä Elisan e-kirja etuuksista; kun sai kirjoja tilata -50%:n alella, tilasin heti 150 eurolla kirjoja... On sitten pariksi vuodeksi luettavaa kirjastossa läppärillä ja puhelimella!! Näistä juttuvinkeistä, etuuksista on ihan oikeasti ollut minulle paljon iloa ja hyötyä! Joten jos keksit mitä tahansa toimivaa vinkkiä, tai yhteistyökumppanin tarjoamaa etua lukijoillesi, niin ilolla otetaan vastaan :) Toivotan sinulle paljon menestystä ja onnea. Ja kameran käyttövinkkejä odotellessa toivotan Hyvää Joulua!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, aivan ihanaa kuulla, että juttuni ovat olleet hyödyllisiä :) Ja samoin sinne ihanaa joulua :)

Doppwoman (Ei varmistettu) http://www.doppwoman.fi

Kiitos vinkistä! Tulipa tarpeeseen:) tarvitsen varakameran jota on helppo kuljettaa mukana ja jolla saisi vieläpä hyviä kuvia! On tämä kuvaaminen haasteellista nyt kun on niin pimeetä, varsinkin näin aloittelijalle..:)

Anna (Ei varmistettu)

Niinpä, toi on kyllä upea :)

Ida (Ei varmistettu)

Hei et osais suositella jotain sellasta "digikamera-järkkäriä" jotka ois hyvä laatusia mut vähän pienempiä kun tää sun? Etsinnässä ois just hyvälaatuinen vähän pienempi kamera ja aattelin että sä voisit osata antaa vinkkejä jos tiiät jotain hyvää tän tyylistä kameraa!:)

Anna (Ei varmistettu)

Sitä en valitettavasti osaa suositella, kun ei tämän hetken kameroista ole hirveesti muuta kokemusta kuin näistä omista :/

Kommentoi