The joy of giving

Mungolife

* Kaupallisessa yhteistyössä Pandora

Mä rakastan joulun aikaa! Mulla on nytkin lahjat valmiina niin omalle kuin miehen perheellekin (pl. hankala lahjasaaja eli isäni) ja vielä uupuu lähinnä parin parhaan ystäväni joululahjat, muuten olen ihan all-set. Ennen en tykännyt ihan hirveesti joulusta, ja edelleen mulle aiheuttaa harmaita hiuksia antaa lahjoja, jotka on "pakko antaa". Eli sellaiset, joiden kohdalla ei ole tarkkaa ideaa siitä, mitä haluaisia lahjansaajalle antaa lahjaksi, mutta kun on joulu, niin on pakko. Olen antanut vuosien varrella tosi onnistuneita lahjoja, ja sitten varmasti myös niitä vähemmän onnistuneita. Olen saanut upeita ja ihania lahjoja, joista muistot lämmittävät varmasti vielä vanhanakin. Tänä vuonna olemme miehen kanssa sopineet, että emme anna toisillemme lahjoja, vaan ostimme toisillemme joululahjaksi matkan uudeksi vuodeksi. Tää aiheuttaa mussa vähän ärsytystä. Ei sen takia, etten saisi itse lahjaa, vaan koska en pääse antamaan miehelle lahjaa. (Kukaan ei kuitenkaan ole kirkossa vielä kuuluttanut, että aion noudattaa kyseistä päätöstä :D)

Mä tykkään saada kyllä lahjoja, kukapa ei. Mutta ennen kaikkea mä tykkään antaa lahjoja! En näe siinä mitään oman kruunun kiillottelua epäitsekkäänä tekona, vaan lahjojen antaminen on mielestäni täysin itsekästä. Mä rrrrakastan sitä tunnetta, kun onnistun tekemään jollekin lahjan, joka on saajalleen supermieluisa. Toki musta on mahtavaa ilahduttaa saajaa, mutta kyllä jokin osa minua on vaan hirveän iloinen siitä, että onnistuinpa keksimään jotakin näin mieluisaa. Tiedättekö tunteen? Siksi lähden tähänkin jouluun hyvillä mielin tietäen, että mulla on perheelleni ja läheisilleni tosi kivat lahjat. Mä ostan itse asiassa joulu- ja synttärilahjoja pitkin vuotta. Harvoin joudun etsimään päivää ennen hiki hatussa jotakin lahjaa, vaan hankin lahjan jo silloin, kun saajan näköinen juttu tulee vastaan.

Mä inhoan tosi geneerisiä lahjoja. Sellaisia "ostinpa sulle uusimman Remeksen ja jouluksi ehtineen hittileffan DVD:n ja muumimukin". Ellei tietenkin saaja ole Remeksen superfani ja keräile muumimukeja. Itse tykkään antaa ja saada lahjoja, jotka ovat ehkä hieman henkilökohtaisemmin kohdistettuja. Siks mulla on ollut iät ajat sellaisia koruja, joihin voi ostaa paloja tai heloja. Musta on hirveän kätevää, että ellei lahjan antaja keksi mitään muuta, hän voi laajentaa itselleni mieluista korua jollakin helalla, jossa on sanomaa tai joka on muuten vaan tyyliini sopiva. Pandorahan on tunnettu juurikin näistä heloistaan, mutta Pandoran valikoimiin on tullut vuosien varrella paljon paljon muita upeita koruja. Mulle ainakin korut on aina tosi varma tärppi, ja yleensä saankin mieheltä merkkipäivinä (nimpparit, vuosipäivät, naisten päivät jne.) nimenomaan koruja tai täytettä koruihini. Korut elävät mukavasti ja muuttuvat, ja jokainen on uniikki, sillä ne voi laitta mihin järjestykseen vain ja minkälaisiksi seteiksi tahansa.

Sain valita Pandoralta joululahjaideoiksi esiteltäväksi teille muutaman kauniin talvisen korun, joista voipi olla apua joululahjaideoiksi. (Korut ovat kuvauslainassa)

Mä rakastan helmiä, ja klassinen helmikaulakoru vielä uupuu mun valikoimasta. Miehelle on lähtenyt pientä vihjettä siitä, että tällainen voisi olla joskus mukava. Tuo riipus on itse asiassa yllättävän edullinen, ja luonnossa ihan tosi kaunis tuolla pienellä kiviviimeistelyllään :)


Muita suosikkejani tämän talven mallistosta oli tuo kaunis kaksirivinen mutkitteleva rannekoru, joka on näyttävä, mutta samalla ajattoman tyylikäs.

Niistä heloista kun puhuin, niin ihastuin tähän Pandoran kovaan rannekoruun, johon kerätään heloja sitten oman mielen mukaan. Suosikkejani uusista heloista oli tuo kaunis sininen Moonlight Blue Radiant ja sen molemmin puolin kuvissa näkyvät Galaxy-helat. Pandoralta saa nyt joulun alla valita kolmen rannekorun ja kahdentoista helan väliltä setin, jossa on suosikkihela ja korumalli, ja tämän setin saa hintaan 79 euroa, mikä säästää 35 euroa. Tarjous on voimassa vain aattoon asti, joten jos tällaiselle lahjaratkaisulle olisi tarvetta, suosittelen tutustumaan lähimmässä Pandora-myymälässänne :)


Last but not least, ihastuttava Crystallised Snowflakes -sarja, joka tällaista talvihääjärjestelijää ihastutti kovasti :) Siinähän olisi sitten something new ja something blue samassa paketissa :D

Olin myös aivan myyty tälle rusettihelalle, joka kiinnitti huomioni jo Balilla, kun pyörähdin Pandoralla. Myös tämä tuttihela olisi aivan ihana ensi vuoden perheenlisäystä sillä silmällä pitäen. Saa nähdä ehtiikö joulupukki vielä saamaan kirjeeni ;)

Mikä on teidän suosikkinne näistä? 

Onko teillä joitakin keräilykoruja, ja jos on, mitä? Onko ne helpottaneet lahjojen antamisia ja saamisia, vai keräilettekö niihin enimmäkseen omaksi iloksenne heloja/paloja? 

Psst!! Pandora on esillä myös huomisessa joulukalenterissa, kannattaa olla silloin hereillä Mungo-kilpailujen puolella! :)

Kommentit

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Toi rannekoru sinisellä helalla on upea! :) En tiedä miksen ole ennen tätä vuotta oikein tajunnut Pandoran koruja, tai siis en vaan oo kiinnittänyt merkin valikoimaan erikoisemmin huomiota koruliikkeissä käydessä. Nyt kaihoan jatkuvasti noiden helarannekorujen perään, ehkä pitäisi ostaa itseltä itselle moinen :D

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä aivan upea! :) Ja itse olen löytänyt itseni ihailemasta tuota rusettisydäntä vaikka miten usein :D

idahhh (Ei varmistettu) http://idahhh.blogspot.fi/

Voi niin samaistua tuohon sun aluksi kirjoittamaan tunteeseen lahjojen antamisesta ja saamisesta! Mä niin rakastan joulua ja tykkään ihan hirveesti keksiä lahjoja läheisille ja tykkään itsekkin saada lahjoja, mutta voin sanoa etten ole todellakaan kranttu, tykkään lähes mistä vaan :D (en halua paineita kenellekkään) Enkä näe tässä mitään pahaa, koska minä pidän joulua aikana kun voin tavallaan edes kerran vuodessa kiittää ja muistaa lähimmäisiä heidän ihanasta olemassa olosta rinnallani, avusta ja kaikesta heidän antamasta huomiosta ja läsnäolosta. Meillä kun ei ole tapana ostella kovin isoa synttärilahjoja enään niin jouluna haluan ehdottomasti panostaa! Eikä lahjan edes tarvitse olla mitään materiaa, itse olenkin valinnut lahjoiksi juuri kaikenlaista yhdessä tekemistä ja elämyksiä! Viime vuonna ostimme esim. koko perheelle karting-ajelu kisan, joka oli ihan super hauskaa ja oli kiva viettää ihana päivä koko perheen kera.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, mä luulen, että mulla vaikuttaa "kranttuiluun" eniten se, etten halua mitään "turhaa" kotiini enkä halua, että läheiseni käyttävät rahaa turhaan asioihin, joille ei ole käyttöä. Niinpä meillä yleensä sovitaan, ettei osteta lahjoja tai sitten hieman on tiedossa, mitä muut toivoisivat lahjaksi. Ei nyt tarkkaan tuotetta, mutta miltä osa-alueelta esim. kauneus / salilahjakortti / tms. Ja sitten säästetään aina kaikesta kuitit, että saajat voi vaihtaa mieleiseksi lahjansa :) Yleensä kuitenkin löytyy ainakin perhekeskiössä mieluisat lahjat toisillemme, koska aika avoimesti kysytään, mitä toivomuksia kelläkin on ja mille olisi tarvetta :)

Alice (Ei varmistettu)

Vitsi miten upeita koruja! Olen itse aika laiska käyttämään koruja, mutta nuo kyllä kelpaisivat. Olen myös maailman mielikuvituksettomin lahjanantaja, en yksinkertaisesti keksi ikinä mitään mitä antaisin lahjaksi. Mies raukkakin joutuu kerta toisensa jälkeen tyytymään johonkin kirjaan (lukee paljon), kun en muutakaan keksi. :D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, voi ei, mulla taas on aina joku kymmenen jutun lista, mistä voisin valita, kun olisi tarpeeksi tekosyitä lahjoille :D

Miwkku (Ei varmistettu)

Hei! Menee yli aiheen mutta oletko mitä mieltä raskausaikana ripsienpidennyksistä ja hiustenvärjäämisestä? Kamppailen itse ajatuksen kanssa kun juuri olen saanut tietää omasta uutisesta.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Noo, ylimääräisiä kemikaaleja kannattaa toki välttää, mutta tutkimukset puhuu mun käsityksen mukaan sen puolesta, että kohtuukäyttö molemmissa on ihan ok. Mä oon pitkittänyt hiustenvärjäämisen välejä ja pyytänyt, ettei kampaaja laita ihan tyveen, niin ei pääse imeytymään verenkiertoon. Ripsiliima on vähän ehkä ajatuksena pelottava, itse olen käyttänyt kevyempää tekoripsien liimaa silloin kun olen niitä ripsiä käyttänyt, mutta ripsipidennyksiä en ehkä raskaana pitäisi :)

Roosa (Ei varmistettu)

Mä oon aatellut että ripsenpidennykset on turvallisempi vaihtoehto kuin hiusten värjäys, sillä ripsiliimahan ei osu ollenkaan ihoon eli ei voi imeytyäkkään missään välissä (jos oikein laitettu). Toki se liimakäry on laittovaiheessa huono... mut kyllä niitä monet tekeekin työkseen raskausaikanakin, luulis et se altistaa ainakin ;o aloin tätä oikeen pohtimaan nyt ku itekkin oon raskaana rv 12 ja ripset kyllä otin ja nyt tuli vähä huono omatunto

Merja (Ei varmistettu)

Ihania koruja, minulla on myös miehen antamia Pandoran rannekoruja, joihin hän aina ostelee killuttimia. Rakastan.

Tuija (Ei varmistettu) http://starbox.fi/tuijastateofmind

Tsihihii, nyt minäkii sit vihdoin tiedän mikä on hela, kiiitoos! :D

Aidan (Ei varmistettu)

Hei, samat fiilikset, eli saajiensa näköisiä lahjoja on ihanaa ostaa ja antaa. Meilläkin isä on tosi vaikea lahjansaajakohde. En oikein koskaan keksi hänelle mitään persoonallista, eikä hän koskaan osaa toivoakaan mitään. Yleensä vien jonkun pullon alkosta, koska se on takuuvarma. Hän tykkää fiilistellä viinejä, konjakkeja, viskejä. Tänä vuonna yritin taas kärttää, että eikö tosiaan olisi mitäään, mitä hän haluaisi? Lopulta sain vastauksen: "leffailta olis kiva". :'D eeiiihh, voiko olla mitään liikuttavampaa? Sen hän kyllä saa.

Silkkis (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta vinkistä. Pohdin pöljänä mitä ostaa pikkusiskolle, hän kun on minimalisti (toisin kuin eräs :)) mutta tuo Pandoran helmikoru tuskin on överi edes hänelle :)

Mukavaa joulun odotusta ja odotusta muutenkin Anna!

Kommentoi