July 1st

Mungolife


Kesä on alkanut jo hetki sitten, mutta itsellä on sellainen fiilis, että mun kesä alkaa ihan vasta nyt, kun tänään on viimeinen työpäivä ennen koko heinäkuun kestävää lomaa. Odotan kesältä ja lomalta paljon, mutta en ihan hirveesti ole suunnitellut lomaa. Haluan oikeasti vähän lomaillakin :) Tiedän, että joillekin kesät on myös vähän tylsiä, kun koulut tai työt on tauolla, eikä oikein keksi, mitä tekisi. Ajattelin listata tähän kivoja juttuja, millä voisi parantaa kesäänsä.

1. Aloita uusi harrastus. Itse vaihdoin nyt kuntosalia, tavoitteenani käydä mahdollisimman paljon ryhmäliikunnassa. En ole kovin kummonen salikävijä, niin ehkä näin tulee vastapainoa grillailulle ja terassilla istumiselle. Harrastusten alkuvaihe on aina se kaikista innostavin, ainakin itselleni, ja siksi on loistava idea aloittaa kesällä tai lomalla, kun voi panostaa uuteen harrastukseen lisää aikaa. Kokeile tankotanssia, ryhmäliikuntaa, uutta pallolajia, valokuvausta tai vaikka maalausta. Mikä ikinä hyvältä tuntuu.

2. Lepää ja ime itseesi D-vitamiinia. On täysin aliarvostettua maata ulkoilmassa ja nauttia vaan kevyestä tuulenviireestä kasvoilla. Arjessa tuntuu päivät menevän niin hirveetä vauhtia, ettei ehdi vaan pysähtyä. Olemaan tekemättä mitään ja ajattelematta mitään. Kesä on hyvä hetki ottaa hieman lepoa, ja vaan nauttia hetkestä.

3. Käy jossakin uudessa tapahtumassa tai tilaisuudessa. Jos olet ikäsi kulkenut Ruisrockissa, kokeile tänä vuonna Ilosaarta. Tai tule Kuopioon Wine Festivaleille. Itse suuntaan viinifestareille ensimmäistä kertaa ja odotan innolla, millainen tapahtuma se oikeesti on. Koska miksi ei? Ilosaareen käy tie tänä kesänä, ja Blockeille sitten elokuun lopulla. Kokeile mysteerihuonetta, seinäkiipeilyä tai vaikka karting-ajelua.

4. Reissaa Suomen sisällä tai lähialueilla. Suomessa on paljon ihania paikkoja, joissa käydä, ja jonne ei koskaan tunnu ehtivän. Me lähdetään Maltan lisäksi käymään Tallinnassa ja Rummulla, ja roadtrippaillaan hieman muutenkin Virossa. Kuvitelkaa, tuo upean eksoottinen Rummukin on ihan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, eikä sinne ole ikinä eksynyt. Pohjoismaat on täynnä mahtavia kohteita, minne pääsee edullsiesti ja helposti.

5. Aloita jokin uusi kurssi. Ilmoittaudu syksyn avoimen yliopiston kursseille, tai vaikka Kansalaisopiston kurssille. Ehdotin miehellekin Ruoanlaiton startti miehille -kurssia Kansalaisopistolla. Ei innostunut. Kumma juttu. Ilmoittauduin Espanjan alkeisiin ja siitä mieskin innostui. En ollut koskaan tietoinenkaan kuinka paljon mahtavia kursseja järjestetään ihan täällä Kuopiossakin, olen tutkinut mm. kokkikursseja ja kielikursseja ja lähinnä on iskenyt valinnanvaikeus. En ole varma miten homma toimii Avoimessa, mutta joka kaupungissa lienee jonkun sortin Kansalaisopisto, jonka kurssit on hyvinkin edullisia, ja jos tilanne on sellainen, että on kotona työttömänä, niin kurssin saa puoleen hintaan. Itse odotan jo innolla syksyn espanjan opiskelua! Sieltä löytyy myös vaikka mitä siistejä tanssijuttuja, ja esim. paritanssitunnit on kiinnostellu jo pidemmän aikaa. Poikaystävä oikeesti tykkää tanssia, ja musta ois ihan superhauskaa ilmoittautua jollekin kivalle paritanssitunnille.

6. Tienaa vähän ekstraa. Käy poimimassa mansikoita tai hae keikkahommia koiravahtina, lapsenvahtina, talovahtina, tai muissa kesähommissa. Lontoossa asuessani oli paljon kaikkia erilaisia kanavia, joita kautta pystyi työllistymään eri hommiin, tarjoilijana tai koiravahtina. Suomessa en oo ihan hirveesti törmänny näihin, joten oma-aloitteisuutta tarvitaan. Lastenhoitoa varten on olemassa mahtava treffipaikka, joka yhdistää perheet ja lapsenvahdit. Babysitter yhdistää perheet ja lastenhoitajat, jos ei vaikka lähipiirissä ole omasta takaa jo luotettavaa lähihoitajaa. Siskoni aloitti lapsenvahtia keikkailun pari vuotta sitten ja on nykyään maailman söpöimpien lasten lapsenvahtina ihan ympäri vuoden. Työ on avannut mahtavia mahdollisuuksia, ja samalla tuo perhe löysi itselleen lapsenmielisen nuoren naisen, jota heidän lapsensa rakastaa :) Mieti mistä tykkäät, ja etsi itsellesi sopiva ansaintakeino kesäksi! Kesätyö lapsenvahtina voi olla ihan superrikastuttava kokemus, jota voi jatkaa mahdollisuuksien mukaan vielä syksylläkin.

(Mun mielestä on ylipäätään kummallista, miten nihkeesti Suomessa otetaan lapsenvahteja. Lapsen saamisen ei pitäisi olla aikuisiän aktiviteetit lopettava tapahtuma, vaan jossakin vaiheessa pitää pystyä jo luottamaan lapset muille, että voi kehittää elämänsä muita rooleja; rooleja naisena/miehenä, puolisona, ystävänä, kumppanina. Ystäviä ja kumppaneita voi arvostaa niin, ettei tuo pieniä lapsia viininmaisteluiltoihin tai muihin aikuisten rientoihin. Okei, lähin keulii taas vähän asian ytimestä :D)

7. Tee kaappien suursiivous. Kesällä on reippaasti pihakirppareita ja ulkoilmakirppareita, minne on helppo roudata kaikki ylimenevät tavarat. Käy läpi kaikki omaisuus, hankkiudu kaikesta ylimääräisestä eroon ja nauti saaduista tuloista viettäen aikaa hauskoissa kesätekemisissä. Mulle tytöt kertoi eilen KonMarin metodista, josta en ollut kuullutkaan. Täytyy itsekin tutustua tässä muuttoprosessin aikana :)

8. Aloita elämäntaparemontti. Itselläni kesä on grilliherkkuja lukuun ottamatta aina terveellisimmän ruoan aikaa. On niin kuuma, ettei tee mieli mitään ällömakeaa tai kauhean täyttävää, vaan lautaselle eksyy useammin salaatit ja kevyet ruokavalinnat. Kesällä on reippaasti enemmän aikaa, ja erityisesti valoisaa aikaa, niin ehtii panostamaan itseensä eri tavalla. Tee itsellesi suunnitelma, jossa teet selväksi, mikä on tavoite. Parempi peruskunto vai -5kg? Tee viikkokohtainen liikuntasuunnitelma, ja pohdi ruokaratkaisuja. Panosta suomalaiseen ja luomuun jos voit, heitä sokereita ja vehniä pienemmälle ja nauti kasviksista ja marjoista. Kesän helteillä ei tarvitse syödä niin raskaasti kuin talvella. Ainakin oma kroppani vaatii talvella hirveesti herkkuja ja painavia ruokia, kun on niin kylmää ja masentavaa. Vaihda jätskit frozen yuguihin (Yolliboxin kookos on ihan taivaallista), irttarit kotimaisiin mansikoihin ja sipsit pähkinöihin. Älä jätä tätä muutosta vain ruokaan ja liikuntaan. Tiesittekö, että yksi syy lihomiselle on se, että stressaantunut ihminen ei hengitä tarpeeksi syvään? Rentoudu, nauti kesän kiireettömyydestä ja muista hengittää.

9. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Haluatko auttaa koirien parissa tai ehkä lasten? Kartoita vapaaehtoistyön mahdollisuudet HESYstä MLL:ään ja Naisten Linjaan. Tutustu pienempiin kohteisiin tai hakeudu yksinäisten vanhusten kanssa tekemään vapaaehtoishommia. Etsi itsellesi merkitsevä kohde omassa kaupungissasi ja tee vapaa-ajastasi tärkeää.

10. Ole, rentoudu. Nauti yksinolosta tai kavereiden kanssa kiireettömistä päivistä.

Kesä on paras ♥

Mun kesäsuunnitelmat: Reissu Maltalle ja Viroon, rentoutumista, remppaamista, mansikoita rajaton määrä, treeniä, Benjin kanssa lenkkeilyä, ystävien kanssa ajanviettoa ja asukuvissa petraamista, kun on kerrankin aikaa :)

Kuvituksena kesäkuun asuja. Mikäs oli suosikkinne? 

Kommentit

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/annaxmollyx

It's impossibile to choose a favorite, Anna. I don't know. I love them all :D I love your girls but also your black style. Yep! :) Have a great weekend! x and thanks for your help about Paris.

Minna (Ei varmistettu)

Olen huomannut mielenkiintoisen jutun blogeissa viimeaikoina eli ennen sensuroitiin kuulemma vain negatiiviset kommentit, mutta nykyään moni jättää julkaisematta liian positiivisetkin. Ihmettelin tätä eräälle bloggaavalle ystävälle ja hän sanoi tekevänsä niin, koska yksi ainoa liian positiivinen palaute voi aiheuttaa muissa kommentoijissa hallitsemattoman rageryöpyn ja siksi se kannattaa jättää julkaisematta -siis mitä?!

Silläkin uhalla sanon, että olet ihan mielettömän kaunis! Harva näyttää yhtä kauniilta revityissä farkuissa, t-paidassa ja nahkatakissa kuin A-linjaisessa mekossa tai tyllihameessa. Voih, olisinpa 20-vuotta nuorempi, niin teettäisin itsellenikin tuollaisen ihanan hattarahameen.

Ihanaa kesänjatkoa!

Kristiina / CAVA blogi (Ei varmistettu) http://www.cavablogi2.blogspot.fi

Rentouttavaa ja inspiraationtäyteistä kesälomaa! <3
Itsellä on kertynyt vain vähän lomapäiviä tälle kesälle, niin pitää sitten iloita toisten lomista! :D

Juliaa (Ei varmistettu)

Mä alotin nyt kesälomalla hyvällä ajalla säännöllisen juoksun uudestaan. Juoksin pari vuotta sitten paljon ja kipinä iski äkkiä taas. Löysin vielä motivaattoriksi sovelluksen, jossa juostaan pakoon zombeja. Joku toinen harrastus vois sinänsä olla aikuiselle ihmiselle hintsusti kehittävämpää toimintaa kuin paeta korvanapeista kuuluvaa lähestyvää ölinää illasta toiseen, mutta oon saanut sen avulla pudotettua jo kolme kiloa joten en todellakaan aio rankasta itseäni siitä etten mennykään maailmankirjallisuuden klassikoiden lukupiiriin niinku keväällä lupasin itselleni.

Kia (Ei varmistettu)

Mä oon tehnyt lastenhoitajan hommia jo noin kaksi vuotta, jolloin löysin kans ekan perheeni netistä. Nyt mulla on kolme ihanaa perhettä ja viisi maailman ihaninta hoitolasta<3 Hoidan kaikkia säännöllisesti kerran viikossa ja oon pitäny sitä tosi hyvänä lisätienestinä koulun ohella! Suosittelen kyllä kaikille ja ainakin mun perheiden vanhemmat kiittelee joka kerta, että saavat edes hetken aikaa vain itselleen/parisuhteelleen.

J (Ei varmistettu)

Mun suosikki on tuo raita t-paita mekko vaaleanpunaisella takilla! Sulla on niin kaunis naisellinen tyyli niin jos saa toivoa, olisi kiva jos jaksaisit joskus tehdä vinkkipostauksen miten lisätä ripaus naisellisuutta arkiseenkin asuun :) eikä haittais yhtään vaikka tulis jonkun kaupallisen yhteystyön muodossa voisipa sitten ostaakkin samalla.

Lotta (Ei varmistettu)

Mä tykkäilen tosta ekasta maksihameesta <3 Ei sopis mulle, ei sitten yhtään, mutta ihan tajuttoman kaunis sun päällä! Väritkin jotenki just eikä melkein :)

Unelmia arjessa

Tämän mainitsemasi lapsien jätön lastenvahdille-homman ymmärrät vasta sitten kun itselläsi on lapsia.

Johanna (Ei varmistettu)

Niin.. Olet varmaan näitä "minä itse hoidan lapseni, eikä kukaan muu saa luoda suhdetta lapseeni" -äiti? Kyllä mulla on lapsi, ja hän saa säännöllisesti viettää aikaa tätiensä ja mummiensa kanssa. Samalla saan itse tehdä jotain mistä pidän, ilman että tarvitsee koko ajan kantaa vastuuta pienestä ihmisestä. Vaikka kuinka rakastaisi omaa lastaan, niin on TÄYSIN TERVETTÄ tehdä myös asioita ilman lasta.
Huh, ihan ottaa sydämeen kun toiset on niin ahdasmielisiä tän kans. Relatkaa!

Amanda (Ei varmistettu)

Taidat olla onnekas sillä tavalla, että sulla on lähipiirissä tukiverkkoa. Hieno juttu sekä sulle että lapsillesi! Niin minäkin - vauva oli eka kerran mummin hoivissa alle kaksiviikkoisena, niin että päästiin mieheni kanssa kaksin tärkeisiin, odotettuihin juhliin. Mutta monella omat ja puolison sisarukset, lapsen isovanhemmat ym. asuu kaukana, heillä ei ole mahdollisuutta auttaa elämäntilanteen takia tai ei vaan lastenhoito luonnu. Ja mulla olisi kyllä todella korkea kynnys jättää pikkuvauva täysin tuntemattoman ihmisen hoiviin! Kaikilla ei ole myöskään taloudellisesti mahdollista palkata lastenvahtia ainakaan säännöllisesti vaikka kuinka haluaisi päästä harrastamaan ja tuulettumaan. Lasten hoitoonjättämisasiat ei ole ihan noin mustavalkoisia!

Unelmia arjessa

Tätä juuri tarkoitin mihin ylläolevakin viittasi. Kaikilla ei ole tukiverkkoa, Ja kaikki eivät halua jättää lapsia tuntemattoman lapsenvahdin hoitoon. Varsinkaan kun se ei aina todellakaan ole lapsen edun mukaista, kuten aran ja hitaastilämpiävän lapsen kohdalla. Mulla pistää aina silmään nämä lapsettomien kommentit, kuin lapset olisivat joku riesa ja vanhemmat tyhmiä eivätkä vain tajua laittaa niitä lapsia hoitoon.

MimiH (Ei varmistettu)

Moi Anna! Meilläkin on muutto edessä tämän kuun lopussa ja itse tartuin myös tuohon KonMarin oppaaseen lomalukemisena ja se kyllä antoi uutta näkökulmaa tavaroiden järkkäilyyn :) Ajatus siitä, että jo muuttaessa ihan kaikki turha on karsittu, on aika huippu! Suosittelen siis lukemaan :) Nämä vinkit olivat muutenkin mukavia, itse tosiaan vietän juuri lomaa ja tästä sai napattua vielä muutaman idean tylsien päivien varalle! Ihanaa lomaa sinulle :)

Unelmia arjessa

Tätä juuri tarkoitin mihin ylläolevakin viittasi. Kaikilla ei ole tukiverkkoa, Ja kaikki eivät halua jättää lapsia tuntemattoman lapsenvahdin hoitoon. Varsinkaan kun se ei aina todellakaan ole lapsen edun mukaista, kuten aran ja hitaastilämpiävän lapsen kohdalla. Mulla pistää aina silmään nämä lapsettomien kommentit, kuin lapset olisivat joku riesa ja vanhemmat tyhmiä eivätkä vain tajua laittaa niitä lapsia hoitoon.

Unelmia arjessa

Tämä kommentti meni väärään kohtaan.

Mallu (Ei varmistettu)

Vaikka mä oon koko kesän lomalla, niin ei toivoakaan, että ehtis tehä jotain uutta :D Seuraava vapaa viikonloppu on elokuun puolen välin jälkeen ja tässä seilaa koko ajan jossakin to tai pe-ma... ja nuo viikonloppumenot tuppaa oleen juhlia tai matkoja, niin vaan lihoo, kun viikolla ehtii vaan pari kertaa jumppiin :D

Amanda (Ei varmistettu)

No nythän tuli odottamattomasta lähteestä apuja :D En ollut koskaan kuullutkaan tuosta Babysitter-palvelusta, näyttää hyvältä ja tulee tarpeeseen syksyllä, että päästään mieheni kanssa palaamaan paritanssiparketeille. Suosittelen lämpimästi, loistava harrastus! Nimim. menin sitten naimisiin tanssiparini kanssa, ja nyt meitä on kolme :D

Satriina (Ei varmistettu)

Musta niitä pieniä lapsia tulis arvostaa niin paljon, ettei niitä vie niihin viininmaisteluiltamiin :)
Ihania asuja kaikki, olet upea!

Emma (Ei varmistettu)

Meillä on mökki Virossa ja on tultu käytyä Rummussa! Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, vaikka ei olekaan niin massiivisen kokoinen kun luulin. Kannattaa ottaa hyvät kävelykengät, joilla pääsette kävelemään sinne mäen päälle (nm. flipflopeilla lähes 5m välein liukastellut)! Näkymät on sieltä mahtavat ja jos uskallatte niin käykää hyppäämässä siitä vankilan päältä:) Minulle se oli vaikeaa, koska vain heppoiset itsetehdyt rakennelmat saivat tämän korkeapaikankammoisen jäämään puoliväliin vankilaa ja hyppäämään sieltä. Varautukaa reissuun hyvin eväin ja juomin, sillä lähellä ei ole kauppaa.
Virossa matkailu muutenkin on ihanaa! Välimatkat eivät ole pitkiä ja on vaikka mitä nähtävää. Suosittelen teille muuten Noa ravintolaa, joka sijaitsee Tallinnassa aivan meren äärellä. Todella kauniit näkymät ja kiva tunnelma:)

Sanna (Ei varmistettu)

"Ystäviä ja kumppaneita voi arvostaa niin, ettei tuo pieniä lapsia viininmaisteluiltoihin tai muihin aikuisten rientoihin." Kiitos, juuri näin. Kumpa useammat tajuaisivat tämän. :) Minulla itselläni ei ole lapsia, enkä niistä myöskään erityisemmin välitä, minkä takia onkin hieman ärsyttävää kun järjestän ystävilleni illanistujaiset tms. ja AINA sinne joku tuo jonkun vaippaikäisen kiljumaan.

Maija_ (Ei varmistettu)

Ihan tosi kiva postaus, vähän erilainen, tykkään! :)
Aurinkoista ja rentouttavaa lomaa, varmasti ansaittua! :)

Sarashe (Ei varmistettu)

Kiitos Babysitter-vinkistä, kävin katsomassa heti meille potentiaalista hoitajaa :D Olemme käyttäneet ennenkin vastaavaa palvelua ja saimme viimeksi monivuotisen hoitajan, jonka nyt elämäntilanne ymmärrettävästi kuljettaa muualle. Kolmilapsisena yrittäjäperheenä jonka sukulaistukiverkosto on hyvin heikko, tällaiset on tärkeitä juttuja.

Ensimmäisen kerran jätin lapseni "ventovieraalle" muutamaksi tunniksi vähän vajaa vuoden ikäisenä ja pystyin luottamaan reippaaseen nuoreen, puhelimet on keksitty enkä ollut kaukana. Nyt nuorin on jo 5v ja vanhin 10v joten tilanne jo erilainen. Kyllä se pieni vapaa-aika tekee välillä hyvää, jokainen tietää omalla kohdalla kun aika on kypsä ja millainen lastenhoitojärjestely on oikea, kurjaa että jotkut taas hyökkäävät Annan mielipidettä kohtaan. Tuskin kukaan vastasyntynyttä heti hoitoon jättää, mutta se ensimmäinen vuosikin menee niin lentäen ja pian huomaa että lapsi on jo vähän isompi ja itse olisi vähän huilitauon tarpeessa :D

Kaunis Anna, paranet vain iän karttuessa, ja siis nuorihan sä olet :)
On ollut mukavaa seurata blogia parisuhteesi myötä, olet oikein puhjennut kukkaan ja selvästi löytänyt vastapalasi, ihanaa <3 toivon teille paljon onnea ja yhteisiä vuosia.

Odotan innolla etenkin Maltan loman kokemuksia, o

T."vanha" ;) lukijasi jo ekan blogisi alkuajoilta.

Missie (Ei varmistettu)

Kiitos kivoista kesävinkeistä. Suosittelen minäkin lämpimästi kotimaahan tutustumista. Itse en ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla. Moni ei ole koskaan kokenut Lappia tai Saimaata. Meillä on upea maa, josta löytyy moninaista katseltavaa ja koettavaa.
Asuista monikin sytyttää. Kivannäköinen on tuo hattarahame raitapaidalla. Sinun päälläsi siis.
Lyhyemmät jalat omaaville ei ehkä se paras lookki.
Sitten tulee postaustoive:
Olisi kiva jos voisit joskus tehdä postautuksen, jossa neuvot eri vartalotyypeille parhaat valinnat. Koen harmillisen sen, että melkein kaikki te muotibloggaajat olette siroja. Sitten on muutamia XL-kokoisia bloggaajanaisia. Tuntuu jotenkin, että se keskiverto suomalainen naistyyppi ei sitten alakaan muotibloggaajaksi.
En tiedä olisiko tällainen postaus mahdollinen? Esim. tuttavapiirissäsi olevien eri ruumiinrakenteen omaavien naisten stailaus. (?)
Ihailen näitä asuja sinun päälläsi, mutta ehkä 2-3 sopisi lyhyemmän ja tukevamman tyypin päälle.
Kiitos jo siitä että luet tämän toiveen ja harkitset!
Ja kiitos muutenkin inspiroivasta blogista!!

Heidi (Ei varmistettu)

Kiitos! Tää oli loistava postaus! Sulla tuli ideoita kyllä niin paljon, että noista voisi monia toteuttaakin, jos oma kesä ei olisi jo buukattu täyteen :)
Haluan sanoa vielä samaan syssyyn, että sun karuselli-postauksen asu ja kuvat olivat aivan ihania!! :) Se tyllihame ja raitapaita -yhdistelmä oli jotenkin todella raikas ja kaunis :)

J! (Ei varmistettu)

Paritanssi on aivan ihana harrastus, suosittelen lämpimästi. Ainakin lavatanssikursseilla on kivan rento meininki ja pääsee oppimaan monia tanssilajeja :) ja ihanaa jos miehesikin tykkää! Meillä ei valitettavasti mies lämpene ajatukselle ei sitten ollenkaan, joten täytyy taas mennä yksin ja toivoa että sopiva pari löytyy paikan päältä :) ja tanssi menee kyllä ihan kunnon urheilusta sitten kun kunnolla vauhtiin pääsee! Ja jos päädytte tanssikurssille niin olis tosi kiva lukea mitä olette tykänneet.

Tallinnalais-Kuopiolais-Lontoolaisena (? :D) kuuntelen aina ilolla sun paikallistärppejä, ja voin kyllä ilolla suositella ihanaa Rummua! Aluehan suljettiin yleisöltä virallisesti puoli vuotta sitten, mutta jatkamalla lukituilta porteilta vielä noin 500m eteenpäin muurin vartta pääsee kolosta pujahtamaan aitojen sisään. Meitä ei ainakaan käyty hätistelemässä pois, vaikka jengiä onkin rannalla entisaikoja vähemmän - paljon privaatimpi kokemus siis ;) Vesi on kristallinkirkasta ja tunnelma kaiken pysähtyneen ajan keskellä ihan uskomaton.

Varsinaisilta porteilta n. 2o0m takaisin kaupungin suuntaan tönöttää tien vasemmalla puolella pieni about ikkunaton kyläpuoti, joka näyttää jo vuosikymmeniä sitten suljetulta, mutta sieltä saa rannalle kylmät jädet ja aivan ihanaa asiakaspalvelua! :)

Kommentoi