July 1st

Desktop1-001

Kesä on alkanut jo hetki sitten, mutta itsellä on sellainen fiilis, että mun kesä alkaa ihan vasta nyt, kun tänään on viimeinen työpäivä ennen koko heinäkuun kestävää lomaa. Odotan kesältä ja lomalta paljon, mutta en ihan hirveesti ole suunnitellut lomaa. Haluan oikeasti vähän lomaillakin 🙂 Tiedän, että joillekin kesät on myös vähän tylsiä, kun koulut tai työt on tauolla, eikä oikein keksi, mitä tekisi. Ajattelin listata tähän kivoja juttuja, millä voisi parantaa kesäänsä.

1. Aloita uusi harrastus. Itse vaihdoin nyt kuntosalia, tavoitteenani käydä mahdollisimman paljon ryhmäliikunnassa. En ole kovin kummonen salikävijä, niin ehkä näin tulee vastapainoa grillailulle ja terassilla istumiselle. Harrastusten alkuvaihe on aina se kaikista innostavin, ainakin itselleni, ja siksi on loistava idea aloittaa kesällä tai lomalla, kun voi panostaa uuteen harrastukseen lisää aikaa. Kokeile tankotanssia, ryhmäliikuntaa, uutta pallolajia, valokuvausta tai vaikka maalausta. Mikä ikinä hyvältä tuntuu.

2. Lepää ja ime itseesi D-vitamiinia. On täysin aliarvostettua maata ulkoilmassa ja nauttia vaan kevyestä tuulenviireestä kasvoilla. Arjessa tuntuu päivät menevän niin hirveetä vauhtia, ettei ehdi vaan pysähtyä. Olemaan tekemättä mitään ja ajattelematta mitään. Kesä on hyvä hetki ottaa hieman lepoa, ja vaan nauttia hetkestä.

3. Käy jossakin uudessa tapahtumassa tai tilaisuudessa. Jos olet ikäsi kulkenut Ruisrockissa, kokeile tänä vuonna Ilosaarta. Tai tule Kuopioon Wine Festivaleille. Itse suuntaan viinifestareille ensimmäistä kertaa ja odotan innolla, millainen tapahtuma se oikeesti on. Koska miksi ei? Ilosaareen käy tie tänä kesänä, ja Blockeille sitten elokuun lopulla. Kokeile mysteerihuonetta, seinäkiipeilyä tai vaikka karting-ajelua.

Desktop

4. Reissaa Suomen sisällä tai lähialueilla. Suomessa on paljon ihania paikkoja, joissa käydä, ja jonne ei koskaan tunnu ehtivän. Me lähdetään Maltan lisäksi käymään Tallinnassa ja Rummulla, ja roadtrippaillaan hieman muutenkin Virossa. Kuvitelkaa, tuo upean eksoottinen Rummukin on ihan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, eikä sinne ole ikinä eksynyt. Pohjoismaat on täynnä mahtavia kohteita, minne pääsee edullsiesti ja helposti.

5. Aloita jokin uusi kurssi. Ilmoittaudu syksyn avoimen yliopiston kursseille, tai vaikka Kansalaisopiston kurssille. Ehdotin miehellekin Ruoanlaiton startti miehille -kurssia Kansalaisopistolla. Ei innostunut. Kumma juttu. Ilmoittauduin Espanjan alkeisiin ja siitä mieskin innostui. En ollut koskaan tietoinenkaan kuinka paljon mahtavia kursseja järjestetään ihan täällä Kuopiossakin, olen tutkinut mm. kokkikursseja ja kielikursseja ja lähinnä on iskenyt valinnanvaikeus. En ole varma miten homma toimii Avoimessa, mutta joka kaupungissa lienee jonkun sortin Kansalaisopisto, jonka kurssit on hyvinkin edullisia, ja jos tilanne on sellainen, että on kotona työttömänä, niin kurssin saa puoleen hintaan. Itse odotan jo innolla syksyn espanjan opiskelua! Sieltä löytyy myös vaikka mitä siistejä tanssijuttuja, ja esim. paritanssitunnit on kiinnostellu jo pidemmän aikaa. Poikaystävä oikeesti tykkää tanssia, ja musta ois ihan superhauskaa ilmoittautua jollekin kivalle paritanssitunnille.

6. Tienaa vähän ekstraa. Käy poimimassa mansikoita tai hae keikkahommia koiravahtina, lapsenvahtina, talovahtina, tai muissa kesähommissa. Lontoossa asuessani oli paljon kaikkia erilaisia kanavia, joita kautta pystyi työllistymään eri hommiin, tarjoilijana tai koiravahtina. Suomessa en oo ihan hirveesti törmänny näihin, joten oma-aloitteisuutta tarvitaan. Lastenhoitoa varten on olemassa mahtava treffipaikka, joka yhdistää perheet ja lapsenvahdit. Babysitter yhdistää perheet ja lastenhoitajat, jos ei vaikka lähipiirissä ole omasta takaa jo luotettavaa lähihoitajaa. Siskoni aloitti lapsenvahtia keikkailun pari vuotta sitten ja on nykyään maailman söpöimpien lasten lapsenvahtina ihan ympäri vuoden. Työ on avannut mahtavia mahdollisuuksia, ja samalla tuo perhe löysi itselleen lapsenmielisen nuoren naisen, jota heidän lapsensa rakastaa 🙂 Mieti mistä tykkäät, ja etsi itsellesi sopiva ansaintakeino kesäksi! Kesätyö lapsenvahtina voi olla ihan superrikastuttava kokemus, jota voi jatkaa mahdollisuuksien mukaan vielä syksylläkin.

(Mun mielestä on ylipäätään kummallista, miten nihkeesti Suomessa otetaan lapsenvahteja. Lapsen saamisen ei pitäisi olla aikuisiän aktiviteetit lopettava tapahtuma, vaan jossakin vaiheessa pitää pystyä jo luottamaan lapset muille, että voi kehittää elämänsä muita rooleja; rooleja naisena/miehenä, puolisona, ystävänä, kumppanina. Ystäviä ja kumppaneita voi arvostaa niin, ettei tuo pieniä lapsia viininmaisteluiltoihin tai muihin aikuisten rientoihin. Okei, lähin keulii taas vähän asian ytimestä :D)

Desktop2-001

7. Tee kaappien suursiivous. Kesällä on reippaasti pihakirppareita ja ulkoilmakirppareita, minne on helppo roudata kaikki ylimenevät tavarat. Käy läpi kaikki omaisuus, hankkiudu kaikesta ylimääräisestä eroon ja nauti saaduista tuloista viettäen aikaa hauskoissa kesätekemisissä. Mulle tytöt kertoi eilen KonMarin metodista, josta en ollut kuullutkaan. Täytyy itsekin tutustua tässä muuttoprosessin aikana 🙂

8. Aloita elämäntaparemontti. Itselläni kesä on grilliherkkuja lukuun ottamatta aina terveellisimmän ruoan aikaa. On niin kuuma, ettei tee mieli mitään ällömakeaa tai kauhean täyttävää, vaan lautaselle eksyy useammin salaatit ja kevyet ruokavalinnat. Kesällä on reippaasti enemmän aikaa, ja erityisesti valoisaa aikaa, niin ehtii panostamaan itseensä eri tavalla. Tee itsellesi suunnitelma, jossa teet selväksi, mikä on tavoite. Parempi peruskunto vai -5kg? Tee viikkokohtainen liikuntasuunnitelma, ja pohdi ruokaratkaisuja. Panosta suomalaiseen ja luomuun jos voit, heitä sokereita ja vehniä pienemmälle ja nauti kasviksista ja marjoista. Kesän helteillä ei tarvitse syödä niin raskaasti kuin talvella. Ainakin oma kroppani vaatii talvella hirveesti herkkuja ja painavia ruokia, kun on niin kylmää ja masentavaa. Vaihda jätskit frozen yuguihin (Yolliboxin kookos on ihan taivaallista), irttarit kotimaisiin mansikoihin ja sipsit pähkinöihin. Älä jätä tätä muutosta vain ruokaan ja liikuntaan. Tiesittekö, että yksi syy lihomiselle on se, että stressaantunut ihminen ei hengitä tarpeeksi syvään? Rentoudu, nauti kesän kiireettömyydestä ja muista hengittää.

9. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Haluatko auttaa koirien parissa tai ehkä lasten? Kartoita vapaaehtoistyön mahdollisuudet HESYstä MLL:ään ja Naisten Linjaan. Tutustu pienempiin kohteisiin tai hakeudu yksinäisten vanhusten kanssa tekemään vapaaehtoishommia. Etsi itsellesi merkitsevä kohde omassa kaupungissasi ja tee vapaa-ajastasi tärkeää.

10. Ole, rentoudu. Nauti yksinolosta tai kavereiden kanssa kiireettömistä päivistä.

Kesä on paras ♥

Mun kesäsuunnitelmat: Reissu Maltalle ja Viroon, rentoutumista, remppaamista, mansikoita rajaton määrä, treeniä, Benjin kanssa lenkkeilyä, ystävien kanssa ajanviettoa ja asukuvissa petraamista, kun on kerrankin aikaa 🙂

Kuvituksena kesäkuun asuja. Mikäs oli suosikkinne? 

Kommentit (25)
  1. It’s impossibile to choose a favorite, Anna. I don’t know. I love them all 😀 I love your girls but also your black style. Yep! 🙂 Have a great weekend! x and thanks for your help about Paris.

  2. Olen huomannut mielenkiintoisen jutun blogeissa viimeaikoina eli ennen sensuroitiin kuulemma vain negatiiviset kommentit, mutta nykyään moni jättää julkaisematta liian positiivisetkin. Ihmettelin tätä eräälle bloggaavalle ystävälle ja hän sanoi tekevänsä niin, koska yksi ainoa liian positiivinen palaute voi aiheuttaa muissa kommentoijissa hallitsemattoman rageryöpyn ja siksi se kannattaa jättää julkaisematta -siis mitä?!

    Silläkin uhalla sanon, että olet ihan mielettömän kaunis! Harva näyttää yhtä kauniilta revityissä farkuissa, t-paidassa ja nahkatakissa kuin A-linjaisessa mekossa tai tyllihameessa. Voih, olisinpa 20-vuotta nuorempi, niin teettäisin itsellenikin tuollaisen ihanan hattarahameen.

    Ihanaa kesänjatkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *