July outfits

Mungolife

Terveisiä täältä hieman pienenevän kaaoksen keskeltä. Ollaan onnistuttu viemään vihdoin rempparoskia monta kuormallista jäteasemalle, niin täällä on jo kulkuväyliä. Sain kasattua eilen meidän puutarhahuonekalut vihdoin paikalleen ja tänään näyttäisi olevan mahdollista päästä ehkä jopa ylikasvaneen nurmikkomme lähelle vihdoin lyhentämään se inhimmillisen mittaiseksi.

Sattuneesta syystä meikäläinen ei oo pahemmin viime aikoina asuja esitellyt. Rehellisyyden nimissä siihen on useampi syy. En tiedä missä meidän kamera on. Ei niin, että ottaisin sillä mitään kuvia. Emme ehdi nukkumaan täysiä yöunia, saatika kuvaamaan asukuvia tässä vaiheessa. Onneksi tässä alkaa pikkuhiljaa hommat olemaan sen verran pitkällä, että alan jo olemaan kyvykäs paikallistamaan vaatteitani. Oon ollu aika jännän näköisenä tässä pari päivää töissä. Ilmoitin jo serkullekin, että heidän seremoniamestarinsa saattaapi tulla paikalle crocseissa, jos kamat ei kohta ala löytämään omia paikkojaan ja minä juhlatamineitani. Olen kyllä todella onnellinen tästä meidän asunnosta ja odotan innolla arkeen paluuta tämän kaaoksen keskeltä. 

Mutta arvatkaa mitä? Huomenna ajattelin jopa jo meikata! Ja ehkä pukeutua johonkin, mitä voi kutsua asuksi ilman huutonaurua :D Tänään voin vielä hyvällä omallatunnolla jättää tuollaiset asiat taka-alalle ja esitellä menneen kuukauden asuja. Niitä ei heinäkuussa ollutkaan kuin kuusi, mikä kertonee aikamoisesta kiirekuukaudesta. Tänään asuni on miehen verkkarit ja T-paita, sillä ne osuivat käsiin ensimmäisenä. Ihan sopiva asukokonaisuus illan projektiini. Teen itse meidän yöpöydät ja niiden vuoro on tänään. (Kyllä, välttelen laatikoiden purkamista, se on niiiiiiiiin tylsää)

Kaipaisin teiltä tähän väliin hieman kommenttia :)

Olen aina elänyt siinä uskossa, että punaista ei saa pukea häihin. Venäjällä väri on varattu morsiamen äidille, Suomessa siinä oli kai joku vanha uskomus, että punaisella värillä häissä viestii siitä, että on ollut sillai sulhasen kanssa :D Eli, miten te 2016 vudoessa elävät naiset koette, mitä ei sovi laittaa häihin päälle, ja kuuluuko punainen vaate sille listalle?

Muutenkin olisi kiva jos kertoisitte hauskoja, hulluja tai muuten vaan etikettiin liittyviä hääjuttuja :) Voisin häiden jälkeen kertoilla hieman seremoniamestarin roolista kahden kerran kokemuksella ja esitellä jotain leikkejä sekä muita hääjuttuja. Postaukseen voisin koostaa myös teidän juttuja :)

Ja, mikä oli heinäkuun paras asu? 

Kommentit

Nipsu (Ei varmistettu)

En oo ite koskaan kuullumoisesta säännöstä ja paljon olen punaista jäissä nähnytkin. En usko että nykyaikana isoa vahinkoa aiheuttaa jos punaista päälleen laittaa:

Merja (Ei varmistettu)

Se pitsipaitakuva, mikä ei ole tässä, oli paras viimeaikaisista. Mitä hääetikettiin tulee, niin muulla kai ei ole väliä, mutta valkoinen olisi hyvä jättää morsiamelle, jos puvun väristä puhutaan.

Lotta (Ei varmistettu)

Omiin häihini, jotka ovat syyskuussa, toivon naispuolisten vieraidemme kunnioittavan pyyntöämme jättää valkoinen, musta ja punainen väri väliin ja löytävän jotain muuta. Etenkin punainen puku vieraan päällä veisi mielestäni morsiamelta huomiota, juuri sen kerran kun saa hyvällä omatunnolla olla huomion keskipisteenä! ;) Mutta toki tästä on monia eri mielipiteitä! Ensisijaisesti suosittelen kysymään morsiamen suhtautumista asiaan. :)

Henna (Ei varmistettu)

Tosi vaikea ymmärtää tuota ajatusta, että joku voisi punaisella mekollaan viedä morsiamelta huomiota. Jengi tulee kuitenkin juhlimaan tuoretta avioparia ja halusivat tai eivät niin he kaksi ovat päivän keskipiste :) Näin ainakin itse ajattelen eikä tulisi mieleenkään ensi vuonna rajoittaa kenenkään pukeutumista meidän häissä.

Tarude (Ei varmistettu)

Mulla oli ainakin työkaverin häissä punainen asu, enkä kyllä koskaan ole hänen miehen kanssa ollut silleen. En ole moisesta kuullutkaan...
Punaista päälle vaan

Kia (Ei varmistettu)

Ensimmäinen asu on kaikista mieleisin. Itse haluan omalla pukeutumisellani kunnioittaa tiettyjä kuulemiani etikettejä, joita ovat juurikin ettei muu kuin morsian pukeudu valkoiseen ja punainen tosiaan on juuri mainitsemastasi syystä sopimaton. Onhan se vähän hassu sääntö/etiketti, mutta jostain sellainenkin jäänyt tapoihin. Musta on myös mielestäni kovin synkkä väri häihin, mutta jos joku tuntee olonsa kotoisaksi vain mustassa niin kai se on hyväksyttävää. Olen menossa n. kuukauden päästä häihin ja oma mekkoni on sellainen tummanvihreä. Sopii syyshäihin hyvin :)

En oo hirveen monissa häissä ollu, mutta mulle oikeestaan vaan se valkonen väri on vierailla no-no ja se jätetään morsiammelle. Mut toisaalta häissä juhlitaan sitä hääpari ja keskitytään heihin, nii tuntuu vähän oudolta, et joku omalla asullaan vois viedä huomion siltä parilta pois.

Sanna (Ei varmistettu)

Paras asu heinäkuulta ehdottamasti valkoinen bleiseri, alla raitapaita, farkut ja nuo punaiset korkkarit.
Yleensä häissä pyritään välttämään valkoista, mustaa ja punaista. Toki asu saa noita värejä sisältää, mutta ei tosiaan saisi olla kokonaan noita värejä. Nykyaikana ollaan ehkä jo vähän rennompia noiden värien suhteen, tuskin sinua kivitetään hengiltä, jos punaisen mekon laitat :)

Hanna (Ei varmistettu)

Yksissä häissä missä olin kaasona oli morsiamen toiveesta punaiset juhlapuvut kaikilla kolmella kaasonaisella. Eli varmaan riippuu tosiaan myös morsiamesta tämä asia.

Ja terkkuja muuttohördellin keskeltä. Just vietiin kaikki kamat vaatteita lukuun ottamatta varastoon. Asutaan kuukausi porukoilla ennen kuin päästään uuteen omaan kotiin. Tämmöinen jännä välivaihe väliin, yli 30v. ja vielä vanhempien nurkkiin Innolla odotan sitä kun saan rempata ja asua siellä rempan keskellä. Koska eihän vanhempien nurkissa nyt viitti asua pidempään kun on pakko.

Rosa (Ei varmistettu)

Oon ehkä vähän hullu, mutta mun mielestä valkoinen pitää jättää kokonaan morsiammelle jos hän valkoiseen pukeutuu. En pukus siis ees esim kukkamekkoo jossa on valkoinen pohja. Oonko ihan seko? :D toivon ettei omiin häihin kukaan tuu sekoileen valkoisessa (tai liian vaaleassa koltussa). Toinen minkä kanssa oo natsi, on se etten pukis mitään sen väristä päälle mitä hääkutsussa on käytetty. Mun mielestä kutsu kertoo häiden teemavärin/värit enkä haluis olla samoissa väreissä kun ehkä kenties morsiusneidot tai kaaso on. Mitä punaiseen tulee, jossain luki että se herättää liikaa huomiota ja vie huomion morsiammesta pois. Omasta mielestäni punainen on ihan kelpo väri :)

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Jos täysin "sääntöjen" mukaan mentäis, ni ei mustaa (ei olla onnellinen avioparin puolesta) valkoista (ei tarvi selitystä :D ) eikä punaista (tässä oli joku rakastaja-hässäkkä sulhaseen kai). Mutta nykyään ei niitä kai enää niin pahalla katsota, paitsi valkoista. Mutta itse en mustaa laita silti ikinä häihin, koska jotenki se etiketti on jäänyt alitajuntaan...

Ella (Ei varmistettu)

En ole koskaan kuullutkaan, että punaista ei saisi laittaa häihin. Ainut, mitä ei saa, on valkoinen väri. joku mainitsi kommenteissa, että punainen veisi huomiota morsiamelta, mut itse olen toista mieltä. On vaan hienoa, jos pukeudutaan väreihin eikä vain mustaan!

Toukka (Ei varmistettu)

Ainut hääkoodi minkä tiedän, on ettei valkoista saa pukea. Se väri jää vain morsiammelle, mutta kyllähän tuostakin jotkut jo hieman luistavat... En itse laittaisi mitään vesirajamekkoakaan häihin, mutta varsinaisia rajoituksia en muuten tiedä. :)

Laura (Ei varmistettu)

Samaa mieltä kuin moni muu; valkoinen on ainut johon en häävieraana pukeutuisi. Minusta myös musta on ihan ok, jos siinä on kaverina esim. värillinen laukku, kengät tms.

Jotenkin kreisiä ajatella että joku vieraan asuvalinta veisi huomiota morsiusparilta O_O

O (Ei varmistettu)

Luin joskus vaan netistä tuosta vanhasta uskomuksesta, mut sen jälkeen oon kyl ajatellu, että en vois ikinä laittaa häihin punaista! :D Valkonen on kyl ehdoton nounou enkä laittais myöskään mustaa.

Marika (Ei varmistettu)

Meillä oli viime kesänä häät:) olisin kyllä ottanut nokkiini jos joku olisi pukeutunut valkoiseen mekkoon. Mieheni äidillä oli punainen iltapuku, ja se oli hänelle kyllä täydellinen valinta. Kälylläni oli puolestaan barbipinkki bling-bling redcarpet iltapuku, joka oli ehkä vähän liikaa. Hän sitten päätti vetää reilusti yli riman, mutta kaikki tyylillään.

Siirirosmariini (Ei varmistettu)

Tällä viikolla avioituvana totean, että jokainen tulkoon vaatteissa, joissa viigtyy. Kuitenkin tilaisuutta kunnipittaen juhlavaatteissa. Kaikki värit sallittu, sillä vaikka joku tulisikin vaaleassa mekossa, niin kyllähän kaikki tietävät minun omevan morsian (ei ole mitään puolituttuja tulossa ja hunnun kanssa ei varmaan erehdyksen vaaraa) :D mutta minusta on hyvä kysyä morsiamelta, mikä on ok. Jokaisella on omanlaisensa näkemys asiasta :)

Aidan (Ei varmistettu)

Itse en pukeutuisi mustaan tai punaiseen kysymättä/tietämättä morsiamen mielipidettä asiasta. Valkoisesta nyt puhumattakaan, tietysti. :) Samoin mielestäni häissä ei tarvitsisi vieraalla olla liian lyhyt helma tai överipaljastava kaula-aukko.
Useammissa häissä olen kyllä ollut mustassa mekossa, mutta silloin olen varmistanut, että tämä on ok. Mielestäni musta sopii useimmiten juhlaan kuin juhlaan. Nuorempana en ollut tarkka/tietoinen pukukoodista, ja teininä olenkin mennyt tosi lyhyellä mekolla häihin – NOLOA! :D Nykyään olen aika tarkka pukukoodista ja perinteistä omassa pukeutumisessa, mutta jos olisin itse morsian, en välittäisi "värikoodeista" yhtä paljon kuin siitä, että vieraat ylipäätään olisivat pukeutuneet hyvän maun mukaisesti..

Heidi (Ei varmistettu)

Mun mielestä ainut kielletty väri vierailla on valkoinen, mun mielestä se kuuluu morsiamelle ( vaikka itse viime viikolla häissäni olin hennon pinkissä mekossa :D ). Vajaa 10 vuotta sitten oltiin menossa serkun häihin, enkä kertakaikkiaan löytänyt muuta mekkoa kaupoista kuin yhden ihanan mustan. Mummo ja äiti oli sitä mieltä että ei missään nimessä, pakko se oli kuitenkin ostaa koska ei muuta löytynyt. Asustin mekon hennon pinkeillä korkkareilla ja jollain vaalealla jakulla (?). Asu sai kehuja ja oli mielestäni nätti. Olen sittemmin nähnyt häissä monen pukeutuvan mustaan mekkoon, onhan se vähän synkkä, mutta aina tyylikäs ja asusteet vaikuttaa aika paljon kokonaisuuteen. Mun mielestä toi punaiseen pukeutuminen on ihan höpöä, kuulin sen akan kerran noin vuosi sitten eikä kuulosta mun mielestä vuodelta 2016, eli aika vanhanaikainen juttu.

meow (Ei varmistettu)

En pukeutuisi punaiseen kysymättä hääparin mielipidettä. Pari kesää sitten ennen häitä menettelin juuri näin ja punainen mekko oli hääparille ihan ok :)

Kirsi (Ei varmistettu) http://pitsiniekka.blogspot.fi

Viime kesän morsiamena täytyy sanoa, että omat toiveet olivat tasan: ei kokovalkoista. Itse tykkään pukeutumisellani myös kunnioittaa juhlan arvoa, mutta sanoin kyllä myös meidän vieraille, että pukukaupoille ei tarvio meidän häitä varten lähteä, tärkeintä on kuitenkin läsnäolo. Vaan niinpä moni lähti silti :) minäkin olen kuullut tuon punaiseen liittyvän uskomuksen ja vaikken tiedä ketään jonka ajatukset siihen nojaisi niin varmistaisin kyllä itse vielä morsiamelta! Ihania juhlia :)

Maria (Ei varmistettu)

Ois tosi kiva kuulla juttua noista hääohjelmista yms! Sain juuri itsekkin kaason roolin (<3) ja vinkit ohjelman suhteen ois todellakin tarpeen. Muuten tuli tästä postauksesta mieleen, että ootko vielä julkassut viime vuoden asujen lukijoitten lempparia ja sun lempparia? Oon yrittäny ettiä sitä mutta onko multa vaan mennyt kokonaan ohi?:D Jos et niin toivottavasti julkaiset jahka remonttihommat ja kiire helpottaa, ne on ollu aina tosi kivoja :)

vipe (Ei varmistettu)

Olin laittamassa punaista mekkoa häihin mutta morsian ilmoitti ennen häitä, että ei mielellään - se kun tarkoittaa just sitä, että olisin ollut sillai sulhasen kanssa....

Nipsuu (Ei varmistettu)

Viime kesän morsiamena mua ei ainakaan haitannut vierailla mitkään värit. Mauton oli ainoastaan kälyn olkaimeton mekko, joka oli aivan liian lyhyt ja jota hänen täytyi nykiä vuorotellen helmasta ja kaula-aukosta. Anoppini kysyi saako heidän sijaislapsensa pukeutua valkoiseen (oli jo seiskalla, ei mikään pikkutyttö) niin en kehdannut sanoa ei, vaikka vähän ärsyttikin. Ja sitten tuli yllätyksenä, että myös toisella sijaislapsella oli valkoista, ja vielä miehen siskon tytöllä. Ja tässä ärsytti se, että ne näytti joltain morsiustytöiltä, ja siitä ajatuksesta en tykännyt.. Mutta eipä tämä mun iltaan pilannut. Muuten oli kyllä mustaa ja valkopohjaisia kukkamekkoa, ja en kyllä koe, että nämä mitenkään voisi viedä liikaa huomiota. Tärkeämpää on, ettei mitään liian lyhyttä tai muuten paljastavaa, eikä liian arkista.

Anniina (Ei varmistettu)

No musta sen valkoisen vois varata morsiamelle, siitä huolimatta jos morsian sanois että on ok jos joku pukee sitä. Se nyt on kuitenki yks ainut väri satojen joukossa joten tuskin on mitenkään välttämätöntä laittaa sitä. Oon kans kuullu tuon punaiseen liittyvän jutun mut esim. viime viikonloppuna olin häissä ja siellä oli muutamaakin eri sävyistä punaista, taitaa olla aika vanhanaikainen juttu. Mun(kin) mielestä värivalintoja tärkeämpää on just se, että on asialliset vaatteet eikä mitään perseen ja tissit paljastavaa mautonta jeans.fi- renttua.
Ehkä kaikista mauttomimpana näkisin jos joku tulis jossain lattiaan asti ulottuvassa vaikkapa vaaleansinisessä tylliunelmassa, ehkä jos häissä olisi teemana prom tai jotain mut menee liian lähelle kyllä häämekkoa tommonen.

leena (Ei varmistettu)

Laittaisin häihin päälle mitä haluaisin :D Eikä mulle olis mitään väliä, mitä väriä ihmiset laittaa mun häihin päälle.

NS (Ei varmistettu)

Valkoinen on minunkin mielestäni "varattu" morsiamelle enkä sitä laittaisi, enkä edes kysyisi saako laittaa - joku ei kuitenkaan tohdi kieltää, mutta saattaa sitten pahoittaa muuten kuitenkin mielensä. Muista etiketin väreistä (musta / punainen) kysyisin ehkä suoraan morsiammelta, vaikka tosiaan riski on ettei kehtaa kieltää. Mutta tärkein musta siis olisi, että morsian saisi olla tuon päivän prinsessa ja erottua joukosta. Miellän itse tähän myös sen, että joskus näkee kun kaaso / joku vieras on käynyt kampaajalla, meikissä, pukeutuu juuri johonkin blingblingiin ja erottuu porukasta eniten, morsianta pitäisi kunnioittaa musta niin että hän olisi se päivän tähti! Jotkut valmistelee tuota yhtä päivää toista vuotta ja harmi on varmasti suuri jos sen joku "varastaa". Annetaan siis jokaisen morsiamen loistaa kauneimpana juhlapäivänään.

tiian (Ei varmistettu)

Valkoinen on morsiammen väri, eli ei pelkästään valkosta missään nimessä. ja liian "pienet" vaatteet on ehdoton ei. Muuten ihan omantunnon mukaan.

Minna (Ei varmistettu)

Itse en laittaisi toisen häihin mustaa, valkoista tai punaista. Ehkei tänäpäivänä etiketit ole niin tiukkoja mutta valkoinen on morsiamen väri, musta kuuluu hautajaisiin ja tuo punainen.. no, miten kukin haluaa mutta itse en pystyisi käyttämään punaista häissä miettimättä mitä muut oikein ajattelisivat kyseisestä väristä :D

Ajattelitko vielä toteuttaa loputkin lukijoiden asutoiveet joita silloin sai ehdotella ja joista mieluisimmat valitsit toteutettaviksi? :)

Kikaltsu (Ei varmistettu)

Itse ehkä enemmänkin ajattelen mekon tyyliä kuin väriä (toki koko valkoinen poissuljettu), mutta jos mekko on punainen (en ollutkaan koskaan kuullut tuota sulhas-juttua :)), mutta sellainen hillitty tyyliltään - ehdottomasti ok! Mutta esim. turkoosi ja todella överi koristeluiltaan/avara kaula-aukko jne. on enemmän nou-nou.
Itse kaasona ollessani kysyin morsiammen mielipidettä mekostani ennen kuin sen ostin (hänellä ei ollut erityisiä toiveita mekkoni suhteen).

Henna (Ei varmistettu)

Kuulin, et se on nimenomaan verenpunainen, mikä viestii tätä sulhasen kanssa pelehtimistä :D Mä en kyllä jaksais tosiaan uskoa, et vuonna 2016 jengi lotkauttaa korvaa moiselle. Tuntuis perin oudolta, jos tällainen tilanne olis ollut ja sit pukeutuis tieten tahtoen punaiseen :D Mut mä en välittäis ko. säännöstä.

Anne (Ei varmistettu)

Ei punaista häihin! Nimenomaan tarkoittaa että on sulhasen eksä. Eikä valkoista myöskään :-D ja jos kirkkohäät niin muut kuin morsian PEITTÄÄ OLKAPÄÄT JA MIELUUSTI MYÖS POLVET!!!!!!!!!!!!! En kestä sitä että ihmiset ei handlaa tätä. Mautonta olla yökerhomekossa kirkossa. Ite oon ateisti enkä kuulu kirkkoon ja ajattelen silti näin :-D myöskään liian näyttävä pukeutuminen ei ole hyvöstä, hääpari on se Juttu.

Stinaliisa (Ei varmistettu)

Ostapas jokin juhlaetikettejä käsittelevä kirja, jos oma loogisuus ja miettiminen värivalinnan suhteen ei riitä.
Uskoisin, että seremoniamestarin ei pidä myöskään pukeutua hyvin näyttävästi. Morsiamella kuuluisi olla päärooli juhlassa, ainakin suomalaisittain. Liikoja helyjä pitää välttää. Tyylillä, sanoisin nyt. Ei spagettiolkaimia eikä myöskään paksuja brodeerattuja epoletteja.

marika (Ei varmistettu)

Olen kuullut myös tästä että punainen väri olisi merkki sulhasen kanssa pelehtimisestä mutta silti olen nähnyt sitä häissä useammankin kerran. Itse en pukisi ihan vaan siksi, kun en tykkää punaisesta mutta meidän häissä molempien äideillä oli melko punertavat asut, ilman että olisimme venäläistä sukua tms. Opiskelen kyllä venäjää yliopistossa mutta en usko että äidit olisivat sopineet punaisista asuista :D

Lotta (Ei varmistettu)

En itse laittaisi valkoista, mustaa tai punaista häihin, koska olen jotenkin vähän etikettipoliisi ja katson pahasti niitä jotka ovat olkapäät paljaina kirkossa tai pyllistelevät vesirajamekossa tanssilattialla :) Moni kaveri ei edes tiedä tuosta punaisesta jutusta, mutta mun mielestä se on vielä niin "yleinen" tieto kuitenkin, että jättäisin pois :)

Mutta ois tosi kiva lukea noita seremoniamestarijuttuja. Viime vuonna oli yhden kaverin häät ja monia tulossa eli kaikki vinkit ja kivat leikkiö-ideat kiertoon vaan! Ei sit tarvi joka vuosi niitä samoja vetää :D

Lotta (Ei varmistettu)

Lisäyksenä vielä, että toki jos tietäisin 100 % varmasti, ettei morsianta punainen/musta häiritse niin en ehkä itsekään jaksaisi miettiä asiaa, ehkä..... :D

Tanya (Ei varmistettu)

Mulla on semmoinen fiilis, että jos hääpari on halunnut sinut seremoniamestariksi niin tuntevat sinut ja tyylisi. Ja ovat varmasti tietoisia siitä, että olet näyttävä missä tahansa vaatteessa ja punainen mekko ei varmaan shokeeraa heitä. Miksipä sitä ei voisi varmistaa, mutta ilkiääkö joka morsian sanoa jos häiritsee.. Mene ja tiedä. Etköhän löydä ratkaisun.

Sonja (Ei varmistettu)

Mä oon ollu parin viime vuoden aikana useammissa häissä punainen mekko päällä, ihan siitä syystä että mulla vaan sattuu olemaan muutama tosi nätti juhlamekko jotka on punasia. En jotenki vaan jaksa uskoa, että nykyään kukaan ajattelee punaisen värin viestittävän jotain sulhaseen liittyen. Iltalehessä joskus oli otsikko ettei sais olla punaista häissä, mutta täytyy kyllä todeta, että melko tylsä häämekko saa olla morsiamella, että joku vieras vois normi punaisella juhlamekolla viedä huomion. Mukavia juhlia :-)

Elli (Ei varmistettu)

Omat häät on suunnittelun alla ja olen kovasti pohtinut teemaväriä, joka lopulta valikoitui eri sävyisiksi valkeiksi. Meidän häistä tulee perinteiset, mutta koska haluan edes sen ripauksen rikkoa sääntöjä ja hääkoodeja olen valikoinut kaasojen mekot valkoisen eri sävyihin. Kyllähän minä morsiammena tulen joukosta erottumaan joka tapauksessa :)! Minulle kaveri huomautti tuosta punaisesta ja mustasta, mutta jos joku häissäni nämä värit päälleen laittaa niin se ei haittaa. Pääasia että jokaisella on kiva olla :)! Toivottavasti teille tulee mukava hääjuhla! Elokuu on ihanaa aikaa viettää häitä!!

ttaa (Ei varmistettu)

komppaan aika lailla muita, valkonen on NO-NO, ite ainakin suuttusin jos joku pukeutuis kokovalkoiseen, valkopohjanen kuviotu ei olis mikään kuolema. Mustaa oon itekin joskus häissä käyttänyt kun se oli vähän hienompi mekko, eikä mikään perus. Ja tosta punasesta oon joskus kyllä kuullu, mutta en usko et nykyään moni siitä tietää/välittää. Eli voit miettiä mitä morsian siitä aattelis, seremoniamestarina varmaan tunnet hänet niin tiedät ehkä kysymättäkin mielipiteen, mutta varmistus morsiamelta/äidiltä/siskolta ei oo pahaksi jos siltä tuntuu. Vaikka miusta olis vähän hassua ja hermostuttavaakin j0s kaikki kysyis lupaa pukuihinsa, tärkeintä että puku on "järkevä".
Hääjuttuja luen mielelläni, koristeet, ohjelma jne, itse häät kiinnostaa aina! :D

ja toi valkee mekko on paras!

lindaS (Ei varmistettu)

Mä oon sitä mieltä että ainut mikä ei käy häävieraalle, on valkoinen. Valkopohjainen kuviollinen sopii kyllä, kunhan mekko ei ole liian valkoinen. Musta ja punainen ihan ok. :)

Ellie (Ei varmistettu)

Oon kuullu kans tuon uskomuksen että jos kaasolla on punasta päällä niin se on ollu sulhasen kanssa vähän läheisemmässä suhteessa :D Yks yleisin uskomus mikä tulee morsiamen pukeutumiseen on se että päällä pitäisi jollakin tavalla on jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä.

Mitä vieraisiin tulee niin yleisesti ottaen naisten kannattais mun mielestä pukeutua/tälläytyä häihin siten, ettei varasta huomiota päivän morsiamelta esimerkiksi hyvin avoimella tai lyhyellä mekolla/asulla. Valkoinen väri tulisi jättää myös morsiamelle. Mun mielestä juhlavieraat voisivat myös kunnioittaa ehdoitta parin toiveita päivälle, esimerkiksi jättämällä ne lapset kotiin tai olla pukeutumatta siihen mustaan jos kutsussa on niin pyydetty.

Emma (Ei varmistettu)

Keltaiset sadeasut puhuttelee mua tällä hetkellä! Myös kultasandaaliasu on kiva! Punaista voisi harkita häihin, mutta varmaan fiksuinta olisi konsultoida hääparia :) Tsempit muuton ja rempan loppurytinöihin!

Helene (Ei varmistettu)

Munkin mielestä kaikki muut värit paitsi valkoinen käy :)
Nuo itsetehtävät yöpöydät herätti kiinnostuksen! Oletko löytänyt ohjeen netistä vai teetkö omasta päästä? :D Kuva ja ohjeistus olisi tosi jees, jos jaksat sellaista tehdä.

Laura (Ei varmistettu)

Olen kuullut tämän uskomuksen joskus enkä sen vuoksi ole koskaan uskaltanut laittaa häihin punaista ;) Valkoistakaan en laittaisi.

Paras asu ehdottomasti tuo vihreä mekko <3 Aivan ihana!

Kalypso (Ei varmistettu)

Vuonna 2016 on onneksi niin paljon erilaisia pariskuntia ja hääjuhlia, ettei minkään kummallisten sääntöjen ja huhujen mukaan tarvitse automaattisesti hypätä. Ja hyvä niin, koska monet säännöt, viralliset tai kirjoittamattomat, perustuvat vähintään kulissien takana suoraan siihen, että etenkin naisten käytöstä ja ulkoista ilmaisuvoimaa on haluttu kontrolloida jotenkin. Eli vaikka monet perinteet ovat kaunis asia, niin osa joutaa kyllä suoraan romukoppaan. :)

Tässä tilanteessa kysyisin siis suoraan morsiusparilta, että mitä näistä asioista ajattelevat. Jos itse pitäisin häät, en välittäisi tuon taivaallista vieraiden asujen väreistä, ja juuri tuossa eräs ensi kesän morsian ehdotti kahdelle kaasolleen (joista minä olen toinen) valkoisia mekkoja.

padam (Ei varmistettu)

(Koko)Valkoista ei saa perinteen mukaan laittaa kukaan muu kuin morsian. :) itse en myöskään laittaisi farkkuja tai "rentoja" vaatteita.

Kommentoi