Kaasopäissään (+ ompelutaitoiset hoi!)

Mungolife

KAASOPÄISSÄÄN. Benjin ja arjen lisäksi paljon aikaa tällä viikollaon vienyt sangen miellyttävä homma, nimittäin kaason tehtävät. Täällä oon vetänyt ihan kaasopäissäni, kun tärkeä tehtävä kolkuttelee jo ihan muutamien viikkojen päässä. Polttarivastaavan hommani olen ottanut äärimmäisen vakavasti ja tällä hetkellä näyttäisi järjestyvän ihan pirskahtelevan päheet polttarit, jotka ovat juuri morsiamen näköiset. Vielä tässä detskuja hiotaan, mutta maaliskuun alussa on toivottavasti Helsingissä yksi todella onnellinen ystävä viettämässä viimeisiä hetkiään naimattomana :)

Kirjoittelen varmasti sitten kaasohommien päätyttyä velvollisuuksista ja fiiliksistä enemmän, sillä aihe tuntuu monia kiinnostavan. Mitä kaasolta saa ja pitää vaatia, mitä ei jne. Nyt kuitenkin kaipaisin teidän apua. En ole ollut kuin muutamissa polttareissa, ja haluan ehdottomasti järjestää ystävälleni aivan mahtavan upeat polttarit. Hyviä ideoita on jo paljon polttariporukankin joukossa tullut ja päivän pääpiirteittäinen ohjelma on jo selvillä. En sitä tietenkään tänne kirjoita, jos ystäväni tänne eksyy :D Vinkkejänne kaipaisin parissa asiassa! Nimittäin, jälleen peräänkuuluttaisin ompelutaitoisia leidejä! Mun luotto-ompelija Juulia on ulkomailla, eikä pysty näin ollen kaason mekkosia meille tekemään. Olisiko muita käsistään taitavia lukijoita joukossa? Tarvittaisiin nimittäin kaksi kappaleta kaasojen asuja!! :) Tarkemmat yksityiskohdat voin sitten kertoa kiinnostuneille, mutta pidetään teille muille vielä yllätyksenä ;) 

Heittäkää mulle siis ompelutaitoiset leidit meiliä anna (a) mungolife.fi, jos kaipaatte ompeluhommia pöydälle! 

Myös kaipaisin teidän ajatuksia noiden polttareiden ja miksei häidenkin erilaisten ohjelmajuttujen osalta. Onko jotain ihan must-juttuja, jotka on ihan timanttisia polttareissa? Jakakaa!

Tai jos tulee huikeita ideoita polttarileikkien suhteen, niin jakakaa myös :) Kuten sanottua, itse ohjelma on vähän jo lukkoon lyöty, mutta siinä on aikaa porukalla tehdä erilaisia juttuja yhdessä sisätiloissa, niin jos tulee mieleen hauskoja pelejä ja leikkejä, niin hit me!

Lisäksi jos tulee mieleen jotain kivoja morsiamelle etukäteen tehtäviä juttuja, niin kertokaa ihmeessä! Tuollaiset henkarit ajattelin meille kaasoille ja morsiamelle hommata isoa päivää varten, mutta onko jotain muuta! Kertokaa siis kokemuksistanne te kaasoina onnistuneet tai upeita kaasosuorituksia sivusta seuranneet!

Voisinpa sitten teidän ideoita ja ajatuksia koota sitten jälkeenpäin listaksi kaasona olemisesta, joten olkaa hyödyksi minulle ja monille muille! :)

Terveisin: Kaasopäissään pyörivä ensikertalainen ♥

I'm the maid of honour this spring, and I want to have the best possible Hen Party and of course make the Big Day as best as possible for my lovely friend. So now I'm asking my readers to share their experience as bridesmaids and/or just have great ideas for weddings :) I take this honour very seriously and want my friend to have the best possible wedding ever! So hit me with any awesome ideas you may have :)  

Kommentit

Oi, mikä kunnia! Onnea ja miljoonasti tsemppiä! :)

Pauliina (Ei varmistettu)

Ha siis olin pari vuotta sitten häissä, joissa morsiammen polttari iltana morsius saunan yhteydessä tytöt oli kaikki istuneet lakanan päälle maalatuilla pepuilla niin että jokasen polttari seurueen neidin takapuolen kuva oli vierivieren sillä lakanalla. Häissä sitten sulhasen ensimmäinen tehtävä morsion ryöstön jälkeen oli tunnistaa oikea taka puoli ripustetulta lakanalta että hän saisi morsiamensa takaisin. Siis tää oli huippu tapa yhdistää polttarit tapahtumat häihin ja vieraille ei meinannu naurulle tulla loppua! Jos tämmönen on mitenkään mahollista niin suosittelen!

TiiaT (Ei varmistettu)

Ääk! Ihan huippuhauska idea! :D Jos joskus itse pääsen kaasoilemaan, niin tämä kyllä toteutetaan :)

Lotta (Ei varmistettu)

Me toteutettiin tää kun olin viime kesänä kaverin kaasona ja kuten Pauliinakin totesi oli ihan yleisömenestys häissä! :D

Meillä oli myös morsiamelle tehtynä "Things to do before you get married"-lista missä sitten oli enemmän ja vähemmän noloja tehtäviä päivän aikana suoritettavaksi - tosi yksinkertaista, mutta morsian kertoi tykänneensä tästä eniten koko päivänä!

mallu (Ei varmistettu)

Morsiussauna on hauska hemmotteluhetki taikoineen. Netistä löytyy siihen monta juttua. Mutta pakko mainita, että kerran tulevan morsiamen kaveri ulkomailta ei meinannut uskaltautua löylyihin, kun pelkäsi verenpaineitaan tms kun olivat yrittäneet vauvaa jo iät ajat onnistumatta. Sitten innostuikin ylälauteelle ja nautti tunnelmasta ja taioista ja siitä sitten ei mennyt kauaakaan, kun hän tuli raskaaksi! :)

mallu (Ei varmistettu)

Ainiin ja vielä tuosta peppuhommasta tuli mieleen, että meillä oli tuosta versio pusuhuulet ja sulhon piti sitten tunnistaa morsionsa huulipunan jäljet :)

helkky (Ei varmistettu)

Jos morsiammelle on järjestetty saunailta niin siihen yhteyteen sitten poltetaan takassa tai saunan uunissa sen "neitsyt alushousut". Niin tehtiin mulle ja vieläki naurattaa se yllätys kun alkkarit poltettiin suoraan jalasta...

Biatch

Itse pidän sellaisista polttareista jotka keskittyy enemmän rentoon yhdessä oloon eikä kalliisiin elämyksiin. Aloittaisin brunssilla jonkun luona tai kahvilassa. Sitten jotain äksöniä vaikka carting ajelua, ratsastusta, reippailuhalliin, burleski oppitunti, benjihyppy (tän voi kyllä tehdä aamiaista ennen), hot joogaa, lavatanssahtelee..etc. Kannattaa vähän valita mikä on morsmaikun mieleen, onko hän rauhallista tyyppiä menevä vai odottaako hän jotain ekstremiä missä hän voi voittaa itsensä. Kivointa tulee olemaan jos laji on jokin sellainen mihin kaikki voi osallistua. Sitten perinteinen saunominen ja taiat. Sen jälkeen yleensä bilettää.
Tapahtumista voi ottaa valokuvia ja tehdä polttarikirjan joka tulee häihin nähtäväksi sekä morsmaikulle muistoksi.

Anna (Ei varmistettu)

Omissa polttareissani kävin mieheni ja minun ensihetket läpi nukketeatterina Barbien ja Kenin avustuksella, ja tämä show videokuvattiin. Häissä miehen piti kertoa oma varsionsa meidän ensihetkistä, minkä jälkeen tarinoiden yhdenmukaisuus tarkistettiin näyttämällä polttarivideo. :)

Mate (Ei varmistettu)

Mä olen ollut muutamissa polttareissa ja tärkeintä polttareissa on se yhdessäolo. Joku kiva aktiviteetti tms on kiva ja siitä jää hauska muisto, mutta tärkeintä on morsian ja hänen läheiset. Yksissä polttareissa oli hauska idea se, että jokainen otti mukaan jonkun muiston morsiamesta, siis jonkin tavaran. Nää tavarat laitettiin sekaisin ja morsian arvaa mikä on kenenkin. Sitten kun morsian arvaa oikein kyseinen henkilö jakaa muiston kaikkien kanssa ja ehkä kertoo miten tutustui morsiameen. Tämä on hyvä varsinkin jos polttareissa on ihmisiä jotka eivät tunne toisiaan esim sekaisin morsiamen lapsuuden kavereita, opiskelukavereita jne.

Lisäksi on musta tärkeää, että morsianta ei painosteta tekemään mitään mitä hän ei halua vain koska jokin asia on perinne. Musta ei myöskään kannata juottaa morsianta liikaa, hän luultavasti haluaa muistaa päivästä muutakin kuin seuraavan päivän darran.

Yksi hauska idea on kans ollut että morsian lupaa tulevalle aviomiehelleen yhden asian per kuukausi tulevalle ekalle avioliittovuodelle. Tästä kannattaa olla yhteydessä bestmaniin ja pyytää heitä tekemään sulhasen kanssa sama. Nämä voidaan sitten häissä luovuttaa toiselle nämä lupaukset.

Ja yksi vielä, budjetti. Ei liian kallista ohjelmaa, jos joku joutuu jäämään pois sen takia ettei ole varaa osallistua, se ei vaan ole ok. Eli kannattaa ottaa huomioon jos porukassa joku elää esim opiskelijabudjetilla.

Netistä löytyy googlaamalla vaikka mitä hauskoja leikkejä. Kannattaa katsella :)

Tärkeintä on se että kaikki tulevat päivään hyvällä mielellä ja hyvällä asenteella viettämään kivaa päivää morsiamen kanssa.

Niin ja tuosta mekkoasiasta. Kannattaa kysellä oppilaitoksista, ompelijaopiskelijat tekevät oppilastyönä vaikka mitä. Ystäväni uniikki hääpuku oli ompelijaopiskelijan päättötyö.

Mate (Ei varmistettu) http://deleted

Niin ja aikataulusta kannattaa tehdä
aika väljä koska isolla naisporukalla se liikkuminen paikasta toiseen vie yllättävän paljon aikaa :D

öava?

Itse kaasona pakotin tulevan morsion leipomaan pullaa sulholleen ilman mitään ohjetta! :D Toki muut saivat vierestä huikkia mitä kannattaa tehdä seuraavaksi. Naurukuolema oli aika lähellä, kun tuotos saatiin uunista. :D

Elina (Ei varmistettu)

Minä olin yksissä polttareissa, joissa kaikki osallistujat olivat jo ennakkoon täyttäneet sivun "ystäväkirjasta". Oli siis kasa kysymyksiä, joihin kaikki osaltaan vastasi ja vastaukset tulostettiin erivärisille sivuille. Morsian sai sitten brunssin yhteydessä lueskella vastauksia ja arvata, mikä sivu kuuluu kenellekin. En muista enää kunnolla kysymyksiä, mutta yksi taisi ainakin koskea erityistaitoa ja yhdessä sai antaa morsiamelle vinkin omasta henkilöllisyydestään.

Viime keväänä kaverin polttareissa oli semmonen hauska ohjelmanumero, että jokainen osallistuja oli ostanu/tehny tulevalle morsiamelle pienen lahjan (n. max 10 e), joka liitty jotenkin lahjanantajan ja morsion väliseen suhteeseen/ yhteisiin juttuihin/inside-vitseihin :D Morsiamen piti sitten arvata, keneltä mikäkin lahja oli ja sitten avata hieman tätä lahjan takana olevaa tarinaa.

Johanna (Ei varmistettu) http://www.handmadedreamsofmine.com

Omat polttarit sisälsivät piknikin, jolla jokainen osallistuja kertoi miten on tutustunut morsiammeen. Tästä jatkettiin vaimokokeeseen, jossa piti suorittaa erilaisia, jotta todistin olevani "vaimomateriaalia". Ensimmäisenä oli formula-aiheista tietovisaa (olen sen kautta mieheni tavannut), sen jälkeen mölkkyä tyttöjen kanssa, siitä suorittamaan pujottelua potkulaudalla, josta suuntasimme seinäkiipeilemään (tämän sain suorittaa alusta loppuun silmät kiinni miesohjaajan neuvoja noudattaen, "tottelevaisuuskokeena"). Lopuksi oli pöytävaraus hyvään ravintolaan ja valokuvailua ihanien mimmien kanssa. Ja viimeisenä tietysti tanssimaan kaupungin yöhön. Yksinkertaisuudessaan tytöt olivat siis päivän ohjelmanumerot nimenneet kokeen osiksi, ja olivat keksineet miten kukin tehtävä testaa vaimovalmiutta.

Polttarit olivat ihanat koska ne olivat rennot, minun näköiset ja kaikki tytöt osallistuivat tehtäviin eli se oli enemmän yhdessäoloa kuin morsiammen painostamista mihinkään. Pelkäsin joutuvani esiintymään kadulla tai myymään jotain noloa torilla, mutta onneksi kaasoni tuntevat minut paremmin. :D Tärkeintä itselleni kaasoissa oli se, että he olivat huikea henkinen tuki ennen häitä, ja tiesin että mikäli mitään ongelmia olisi järjestelyissä ollut, he olisivat auttaneet. Mutta polttareita ajatellen esimerkiksi tuo vaimokoe (ja myöhemmin sen suorittamisesta luovutettu diplomi) on tosi kiva, koska se taipuu kenen tahansa morsiammen tyyliin.

Kommentoi