KAPPADOKYA PHOTO DIARY

*Lennot Kappadokyaan toteutettu yhteistyössä Turkish Airlinesin kanssa

kappadokya1 (59 of 68).jpg

Kappadokya oli monta vuotta mun unelmien kohteiden listalla. Noin vuosi sitten täsmensin haavetta niin, että ajattelin sen olevan täydellinen kohde matkustaa täyttämään 30 vuotta. Kuumailmapallossa olin jo kolmatta kertaa, mutta Kappadokyan kaltaisessa paikassa ensimmäistä kertaa ikinä. 

Me lennettiin Kappadokyaan Turkish Airlinesilla Helsingistä Istanbulin kautta. Se on Suomesta Kappadokyaan matkustaville ihan paras vaihtoehto, ja itse asiassa vaihtoehtoja on kaksi. Turkish Airlines lentää Istanbulista sekä Kayseriin että Nevsehiriin, jotka on molemmat n. tunnin ajomatkan päästä itse kohteesta. Kappadokyassa on kolme ”olennaista” aluetta, Uchisar, Urgup ja Goreme. Kuumailmapallot lähtevät liikkeelle Goremesta ja ne näkee ehkäpä parhaiten juuri Goremessa, mutta myös Uchisarista näkymät on upeat, ja sieltä pääsee ihastelemaan kaunista auringonlaskua. Me majoituttiin sekä Goremessa, että Urgupissa reissun aikana, mutta itse asiassa useampi ilta ja iltapäivä viihdyttii Uchisarissa. Etäisyydet ei oo mahdottomia, n. 15 minuuttia autolla, mutta suosittelen kyllä auton hankkimista, sillä se oli edullista ja helpotti liikkumista todella paljon. 

Vaikka haaveilin vuosia Kappadokyaan menosta, en olisi ikimaailmassa kuvitellut, että paikka ylittää ihan kevyesti kaikki mun sille asettamat todella korkeat toiveet ja ennakko-oletukset. En ole ehkä ikinä rakastunut mihinkään matkakohteeseen yhtä paljon kuin Kappadokyaan ja Kappadokya nousikin mulla jaetulle ykkössijalle Perthin kanssa siinä, miten suuren vaikutuksen jokin paikka voikaan ihmiselle tehdä. 

kappadokya1 (67 of 68).jpg

kappadokya1 (52 of 68).jpg

kappadokya1 (44 of 68).jpg

kappadokya1 (3 of 68).jpg

kappadokya1 (23 of 68).jpg

kappadokya1 (20 of 68).jpg

kappadokya1 (61 of 68).jpg

kappadokya1 (25 of 68).jpg

kappadokya1 (54 of 68).jpg

kappadokya1 (33 of 68).jpg

Mä jotenkin ajattelin, että Kappadokya olisi todella turistien suosimaa aluetta, ja että siellä olisi näin sesonkiaikaan ihan hirveä ryysis. Olin todella positiivisesti yllättynyt, kun siellä ei ollut yhtään ryysis, vaan itse asiassa ihmisiä oli tosi vähän. Ihmettelimme tätä useasti, sillä kesä on tosiaan ihan sesonkiaikaa kaikkien tietojemme mukaan. Itse asiassa asiaa ehkä rajoittaa tän alueen erityislaatuinen rakenne ja se, että majoituspaikkoja ei ole rajattomasti Kun katselin viikkoa ennen hotelleja, suurin osa oli loppuunvarattuja tai vähintäänkin vikoja huoneita tarjolla. Luulen, että turismi ei tuolla pääse oikein ikinä räjähtämään käsiin, koska sinne ei vaan yksinkertaisesti mahdu majoittumaan enempää ihmisiä. Siellä ei ole mitään pilvenpiirtäjähotelleja, vaan majoitus on söpöissä pienissä luolahotelleissa, jotka ovat osa Kappadokyan viehätystä. 

Vaikka kuumailmapallojen juhla auringonnousun aikaan on tietenkin Kappadokyan ykkösviehätys, niin koko paikka on muutenkin ihan taianomainen. Fairy chimney -vuoret on supersuloisia ja koko alue on jotenkin rauhallisen kaunis. Vuoristot on todella upeita ja kaikkialla on sellaisia söpöjä kahviloita ja pikkuhotelleja, jotka on rakennettu nimenomaan kunnioittaen jo olemassa olevaa luontoa ja rakennetta. 

kappadokya1 (15 of 68).jpg

kappadokya1 (43 of 68).jpg

kappadokya1 (5 of 68).jpg

kappadokya1 (47 of 68).jpg

kappadokya1 (55 of 68).jpg

kappadokya1 (68 of 68).jpg

kappadokya1 (36 of 68).jpg

kappadokya1 (8 of 68).jpg

kappadokya1 (66 of 68).jpg

kappadokya1 (7 of 68).jpg

Mä olin yllättynyt kuinka vähän paikalla oli eurooppalaisia turisteja, enimmäkseen paikalla oli aasialaisia turisteja, ja esimerkiksi suomenkielistä puhetta emme kuulleet kertaakaan koko neljän päivän aikana. Parissa liikkeessä kun meiltä kysyttiin mistä olemme, totesi myyjät, että olemme ensimmäisiä suomalaisia liikkeessä. Tosi tosi moni lähetti mulle Instagramissa viestiä liittyen siihen, mikä tämä ihana paikka on, ja jotenkin tää kaikki avas mulle silmiä sen suhteen, että ehkä tää ei ookaan vielä niin ”löydetty”, kuin mitä mä kuvittelin. 

Kappadokyaan on tosi helppo mennä. Turkish Airlinesin suora lento Istanbuliin kestää n. 3,5 tuntia ja meillä oli siellä vaan alle 2 h vaihto, jonka jälkeen vielä tunti ja oltiin perillä Kayserissä. Mä rakastan Turkish Airlinesia, kun siellä on superhyvä palvelu ja Istanbulin kenttä toimii todella todella hyvin. Passintarkastus ja kotimaan terminaaliin vaihto oli tehty todella nopeasti ja ehdimme hieman hengailla vielä terminaalissa ennen koneeseen menoa. Kayserissa perillä ei tarvinnut kuin poimia matkalaukut ja jatkaa matkaa. Lento Kappadokyaan on n. 400 – 800 euroa, riippuen vähän missä vaiheessa varaa. Oon joskus nähnyt alle 400 € lennot Turkishilla Helsingistä Nevsehiriin, mutta esim. just noille meidän lentopäiville lennot oli about 450 euroa. Mun mielestä ei todellakaan paha hinta, varsinkin kun perillä on paljon edullisempaa kuin Suomessa. Hintataso on musta aika sama kuin Turkissa ylipäätään.

kappadokya1 (32 of 68).jpg

kappadokya1 (46 of 68).jpg

kappadokya1 (14 of 68).jpg

kappadokya1 (26 of 68).jpg

kappadokya1 (27 of 68).jpg

kappadokya1 (13 of 68).jpg

kappadokya1 (12 of 68).jpg

Paikkana tuo on kuitenkin hyvin erilainen kuin ne Turkin lomakohteet, joissa olen käynyt. Sieltä puuttuu kokonaan sellainen kaupustelu ja sellainen vähän ihollekin tulo, ja koko paikka on tosi rauhallinen. Jotenkin siellä sai ihan erilaisen kuvan turkkilaisesta kulttuurista ja vähän ehkä tuntui siltä, että ennen on saanut aina hyvin väärän kuvan siitä kulttuurista. 

Me rakastuttiin tuohon paikkaan aivan täysin. En kestä miten ihana, kaunis, viimeisen päälle suloinen ja esteettinen ja rauhallinen lomakohde! Tuonne on mentävä joku kerta sitten kun Dante on vanhempi ja ymmärtää kuumailmapallolla lennon upeuden. 

Tää ei oo ehkä optimaalisin kohde hirveän aamu-unisille, koska me herättiin siellä joka päivä n. 4.30. Kuumailmapallot lähtee ilmaan puoli kuuden jälkeen hieman ennen auringonnousua, ja haluttiin olla joka päivä näkemässä tää. Toisaalta siinä tuli sitten nukuttua päiväunet ja mentyä vaan ajoissa nukkumaan, että jaksoi. Ehkä ensimmäiselle matkalle ilman taaperoa olisi voinut valita kohteen, jossa saisi nukkua joka aamu, mutta olihan tää ihan mieletön 😀 Mä oon tosi aamu-uninen ja silti heräsin todella innoissani joka aamu tuijottelemaan tuota kauneutta. Jotenkin tuo koko kuumailmapallojen rykelmän katsominen oli aivan taianomaisen ihanaa. Ei sitä voi kuvin tai sanoin selittää, se pitää kokea.

kappadokya1 (34 of 68).jpg

kappadokya1 (4 of 68).jpg

kappadokya1 (35 of 68).jpg

kappadokya1 (37 of 68).jpg

kappadokya1 (21 of 68).jpg

kappadokya1 (22 of 68).jpg

kappadokya1 (28 of 68).jpg

kappadokya1 (9 of 68).jpg

kappadokya1 (10 of 68).jpg

kappadokya1 (48 of 68).jpg

Itse asiassa siellä ollessani mietin useaan kertaan, että tuo olisi ihan täydellinen paikka pitää häät tai vähintäänkin mennä häämatkalle. Lyhyt etäisyys, edulliset lennot eikä hirveitä aikaeroja. Kaikin puolin helppo ja mukava kohde. Paljon nähtävää, mutta myös sellainen paikka, mikä oikein tihkuu romantiikkaa. Joka puolella on sunset pointteja, joilta katsoa auringonlaskua tai auringonnousua kuumailmapallojen rikastamana. 

Me lennettiin mun syntymäpäivänä kuumailmapallolla ja se on ehdottomasti ihan top3-kokemuksia mun elämässä. Ihan mieletön juttu! Jotenkin vaan niin taianomainen, niin uskomaton ja ainutlaatuinen kokemus. En vieläkään ole oikein päässyt yli siitä, mitä onnen ja onnellisuuden tunteita siinä tuli käytyä. Mun mielestä lennot on melko edullisia, joidenkin mielestä tuo on kallista. En tiedä, Suomessa on kuumailmapalloilu niin kallista, että tuo tuntuu mun mielestä tosi edulliselta. Me oltais saatu halvempikin lento, mutta varasin meille lennot Butterfly Balloonsilta, joka Royal Balloonsin kanssa on saanut parhaat pisteet ja joka on joka välissä suositeltu tosi turvalliseksi ja hyväksi firmaksi. Kerron lisää itse lennosta omassa postauksessaan, mutta tuo tosiaan maksaa Kappadokyassa n. 120-170 euroa ihmiseltä, meidän lento oli muistaakseni 140 € käteisalennuksella. Mun mielestä tuohon kokemukseen nähden aivan todella hyvä hinta.

kappadokya1 (24 of 68).jpg

kappadokya1 (38 of 68).jpg

kappadokya1 (17 of 68).jpg

kappadokya1 (18 of 68).jpg

kappadokya1 (41 of 68).jpg

kappadokya1 (64 of 68).jpg

kappadokya1 (53 of 68).jpg

kappadokya1 (39 of 68).jpg

kappadokya1 (19 of 68).jpg

kappadokya1 (56 of 68).jpg

kappadokya1 (50 of 68).jpg

kappadokya1 (63 of 68).jpg

Ahh, mua melkein itkettää katsoa näitä kuvia. Olisi ollut vielä niin monta asiaa, mitä olisi voinut tehdä Kappadokyassa ja jo nyt haluan sinne takaisin. Jos joku kohde on sellainen, minne on palattava, niin tämä. Me ollaan jo naurettu miehen kanssa, että tiedämme aivan varmasti että menemme tuonne uudestaan ja mihin hotelliin ja mihin ravintoloihin syömään 😀 Mä teen vielä hotelleista ja rafloista oman suosituslistan erilliseen postaukseen, nyt ajattelin vaan hetken fiilistellä tätä kanssanne kuvin. 

Tää on vaan yksi kymmenistä ja taas kymmenistä paikoista minne Turkish Airlines lentää, mutta ehkäpä se kaikista upein ja ihmeellisin. Toisaalta, seuraavaksi on myös päästävä Pamukkaleen, se on kuulemma myös upea paikka.

Ihanat maisemat, ihanat näköalat, ihanat ihmiset ja ihanat hotellihauvat! Ihana paikka, menetin sydämeni sille täysin! 

Kommentit (11)
  1. Uskomattomia kuvia, aivan mielettömiä näkymiä ja maailman suloisin koiranpentu. Mahtava reissu ja Onnea Anna jatkossakin, olet upea!

  2. Apua miten kauniinnäköistä! Tää vahvisti sen, että jonain päivänä tuonne on mentävä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *