Kesälukemistoa

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Kun esittelin tuossa talvella teille BookBeatin applikaatiota, en osannut ajatellakaan, miten käytetty tuosta tulee meidän taloudessa. Jäimme miehen kanssa molemmat koukkuun ja täällä on tänä vuonna kulutettu enemmän kirjoja kuin viimeisen viiden vuoden aikana. Huomasinpa tuossa joku päivä, ettei taideta olla hetkeen kuunneltu musiikkia. Milloin ollaan vilkuiltu House of Cardsin uusia jaksoja, milloin kuunneltu äänikirjoja tai luettu.

Mä oon hyödyntänyt äänikirjoja imettäessä öisin, mies pitkillä työmatkoilla. Molemmissa on hyvä se, että kun jotain jännäriä kuuntelee, ei tuu ihan heti unelias olo :D Nyt kun on kesä ja kesälomat hyvässä vaiheessa, niin halusin hieman listailla omaa kesälukemista. 

Mä rakastan oikeastaan kahdentyyppisiä kirjoja; jännäreitä ja sellaisia ällöpinkkejä naisten kirjoja :D Joo, pitäisi varmaan lukea tieteiskirjallisuutta ja elämänkertoja, mutta en mä jaksa. Musta on ihanaa tipahtaa johonkin jännittävään rikosromaaniin nauttimaan kirjailijan kauniista kielellisistä koukeroista ja jännittävistä juonenkäänteistä. Parasta lukemisessa on se tunne, kun palaa halusta kurkata vikoille sivuille. “Onko tämä murhaaja?”, “Onhan tää hahmo vielä hengissä lopussa?” jne. Myönnän, että Danten nukuttaminen tai imettäminen on välillä viivähtänyt hetken jos toisen kun on ollut tosi jännä luku kesken :D 

Mies on aloittanut suuren projektin nimeltä Harry Holet, ja etenee niissä vahvaa tahtia. Mä oon lueskellut summanmutikassa eri kirjoja, ja mun viime aikoina luetuista kirjoista suosittelisin (Harry Holejen lisäksi) seuraavia kesälukemiseksi:

Henriikka Rönkkönen - Mielikuvituspoikaystävä

Oon vähä huutonauranut tätä kirjaa ja joutunut lukemaan muutaman kappaleen miehellekin, koska Mielikuvituspoikaystävä nyt oli ihan hurjan hauska. Oma sinkkuelämä näyttäytyi tuossa valossa hyvinkin tapahtumaköyhältä jälkeenpäin katsottuna ja tästä sai sellaista hyvän mielen energiaa. Sopii mun mielestä mainiosti piknikille tai aurinkotuoliin.

Jo Nesbo - Jano 

Sanon tän jokaisen Harry Holen kohdalla, mutta ai että miten hyvä!! Ei ehkä sarjan paras, mutta jälleen ihan superhyvä Harry Hole -kirja :)

Jan-Erik Fjell - Ilmiantaja 

Tässä oli jotain samaa kuin Nesbøn kirjoissa, ja tykkäsin todella! Jokin hurmasi minut näissä hahmoissa ja kerronnassa ja jos tykkää jännäreistä, niin suosittelen lämpimästi. Mut on selkeästi hurmannut pohjoismaiset rikosromaanit :D

Mary Kubica - Pretty Baby 

Tää oli aika erilainen. mielenkiintoinen kirja, joka on ehkä vähän vaikeaa luettavaa pienen vauvan äidille, mutta tämäkin veti mukaansa ja teki kovan tarpeen saada äkkiä loppuun. 

Marian Keyes - Vielä on toivoa 

Mä tykkään Keyesin kirjoista, ne on tosi kivan helppoja lukuelämyksiä, jotka kuitenkin imaisee mukaansa siihen kirjan maailmaan. Tämä oli sellainen hyvän mielen kirja, jota suosittelen ihan kesäpäivien iloksi.

Mun kesälukemisten listalla on ainakin nämä vielä: 

Liane Moriarty - Nainen joka unohti

Liane Moriarty - Mustat valkeat valheet

Liane Moriartyn Hyvä aviomies oli ihan älyttömän koukuttava ja hyvä kirja, joten haluan ehdottomasti kokeilla noita Moriartyn muitakin kirjoja. Nämä ovat saaneet BooBeatin lukijoilta 4.0 ja 4.1 pistettä (/5), joten odotan näiltä paljoa.

Karen Perry - Girl Unknown 

Jane Corry - My Husband’s Wife

Nää kiinnostaa mua hirveesti infojensa perusteella, ja nämä on saaneet tosi hyviä arvioita. Joku näissä kirjojen infoissa tuo mieleen Jilliane Hoffmanin Cupidon ja ylipäätään Hoffmanin kirjat, joten aion tutustua. Katsotaan, jos näitä voi sitten loppukesästä/syksyllä suositella :)

Gillian Flynn - Teräviä esineitä 

Gillian Flynn - Paha paikka

Gillian Flynnin Gone Girl jakaa mielipiteitä. Toiset kehuvat sen maailman parhaaksi, toiset (kuten minä) olivat hieman närkästyneitä kirjasta. En tiedä mikä mua ärsytti siinä kirjassa (ja leffassa). Ehkä jotenkin sen hahmon pahuus ja julmuusvaan oli niin luotaantyötäviä, etten osannut nauttia kirjasta. Gillian Flynnin kirjoitustapa on kuitenkin niin mukaansatempaava, että ajattelin antaa näille kahdelle Gone Girlia edeltäneelle opukselle mahdollisuuden.

Ja pari suomalaista vielä kiinnostaa.

Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Tätä on kehuttu niin paljon, että täytyy ehkä vihdoin tutustua tähän kirjaan.

Satu Rämö ja Hanne Valtari - Unelmahommissa 

Kiinnostaa valtavasti kahden ammattibloggaajan kirjoittama teos, varsinkin kun molemmista naisista tulee blogiensa perusteella hyvin hauska ja rento mielikuva. Odotan innolla, mitä tällä kirjalla on tarjota.

Mitä teidän kesän lukulistalta löytyy? Ja joko olette BookBeatin asiakkaita? 

Jos ette, niin kirjottelin täällä lisää palvelusta. BookBeat ei tosiaan ole mitenkään määräaikoihin sitova, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla (16,90 €/kk) rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

Lukijani saavat jälleen kampanjakoodin, jolla saatte kokeilla palvelua maksutta kuukauden ajan! Tämä koskee siis uusia käyttäjiä, eli jos BookBeat ei ole vielä tuttu, kannattaa kokeilla! :) mungolife -koodilla tai TÄSTÄ pääsette rekisteröitymään kuukaudeksi veloituksetta, ja koodi on voimassa koko kesän.

Kommentit

Maria (Ei varmistettu)

Itse en tuosta bookbeatista innostunut mutta storytel on vienyt mukanaan ja sai mutkin innostumaan äänikirjoista:) omasta mielestäni laajempi valikoima ja paaaaljon kirjoja englanniksi! Rakastuin pottereihin taas uudestaan.. täytyy ehkä harkita molempien käyttöä koska tuli niin hyviä kirjavinkkejä:) ihanaa kesää!

Riina/Sarkasmia ja shampanjaa (Ei varmistettu) http://sarkasmiajashampanjaa.com

Onko tuolla Bookbeatissa siis myös kirjoja luettavissa? Olen luullut, että on pelkkiä äänikirjoja. Itse tykkään ihan perinteisistä paperisista kirjoista, mutta viime vuosina on jokunen teos tullut luettuna myös e-kirjana. Äänikirjoja vierastan ajatuksena, koska olen aina kaikkea perinteestä poikkeavaa vastaan, mutta pitkillä automatkoilla sellainen voisi olla järkevä vaihtoehto kun en pysty lukemaan liikkeessä.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, on, mäki tykkään ennemmin lukea, nii mä luen enemmän ku kuuntelen, mut mies taas on tykästynyt siihen äänikirja-juttuun enemmän :)

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Mä en enää mitää muuta teekään, ku vaa kuuntelen äänikirjoja :D :D Harry Holet oli mulle vähän pettymys :/ Tai kuuntelin siis niitä jonkun 4-5 kpl, mutta ne eteni jotenkin tosi hitaasti ja se loppu oli aina vähän lässähtävä :/ Varsinkin, kun olin juuri kuunnellut Lars Keplerit, niin niihin verrattuna Holet oli kyllä vähän plääh mun makuun.

Nyt vaihdoin kesän kunniaksi Himoshoppaajiin :D Mahtavaa kevyttä, viihdyttävää kuunneltavaa!

Noissa Gillian Flynnin kirjoissa mua muuten ärsyttää sama juttu noiden päähenkilöiden suhteen... Tykkäsin aivan törkeesti kyllä Gone Girlistä, mutta toi Pahan paikan päähenkilö jäi ärsyttämään ihan sairaasti, vaikka kyllä sekin kirjana oli tosi koukuttava :D

Mä en tiiä, olenko yksin tän asian suhteen... Mutta mua ärsyttää aivan sairaasti, jos/kun äänikirjaelämyksen pilaa huono lukija!!! Liian kimeällä äänellä lukeminen, "väärissä" kohdissa draamailu, "väärin" eläytyminen, VÄÄRIN nimien lausuminen yms. Oon meinannu moneen otteeseen laittaa palautetta Silenciolle yhdestä lukijasta, jota vihaan sydämeni pohjasta, mutta oon ajatellut, että ehkä vika on vaan mussa :D :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahaha, joo, välillä noi äänet ei sovi yhtään tarinaan, mut jotenki seki musta helpottuu ku kuuntelee useemman kirjan :) korva tottuu varmaan :D

Ella (Ei varmistettu)

Oon lukenut Voittamisen anatomian ja Mustat valkeat valheet, ja voin suositella molempia :)

Kiia (Ei varmistettu)

Ihanaaaaa!! Just joku päivä puhuin poikaystävälle, että haluisin kokeilla onko musta äänikirjojen kuuntelijaksi. Tää tuli siis niin hyvään saumaan, vielä kun elokuussa ollaan lähdössä rantalomalle, niin pääsen siellä testaamaan! Iso kiitos nii tästä kuin myös huippublogista ja ihanaa kesän jatkoa!:)

Annemaj (Ei varmistettu)

Mä olen myös ihan hurahtanut äänikirjoihin! Luettua tulee enää tosi vähän kun kuunteleminen on niin paljon mukavampaa. Tykkään että voin tehdä kuunnellessa samalla muuta, vaikka käydä kävelyllä, tehdä ruokaa, siivoilla tai tehdä käsitöitä. Koska luen / kuuntelen lähes ainoastaan englanniksi olen Audiblen asiakas, siellä on valtava valikoima englanninkielisiä äänikirjoja kaikista lajityypeistä. Kiva että vastaavia palveluja on tullut myös suomenkielisiä kirjoja kuunteleville!

Aiemman kommentoijan tavoin lukijan taitavuus on mulle olennainen juttu ja vaikuttaa äänikirjan valintaan. Ennen äänikirjan ostamista kuuntelen aina ensin "koepätkän" jotta saan tuntumaa lukijasta ja luen joitakin arvosteluja. Jos lukutavassa tai äänessä on jotain minusta häiritsevää tai epämiellyttävää, en osta kirjaa. Hyvä lukija nostaa kuunteluelämyksen aivan uudelle tasolle, jolloin kuuntelu on erityisen nautinnollista. Ah, äänikirjat

ilkee (Ei varmistettu)

Suosittelen Christian Rönnbackan kirjoja etenkin äänikirjoina.Jarkko Sipilän ja ja Seppo Jokisen kirjat myös oikein hyviä ja kuunneltavia ja oikein mahtavia on Harry Potterit kuunneltuina siinä tulee huispausta pelattua itsekin.

Ode (Ei varmistettu)

Mä just sain luettu Aki Hintsan Voittamisen Anatomia kirjan. Pakko sanoa että oli kyllä hyvä. Jopa niin hyvä että sieltä parhaat palat omaan elämään poimittavaksi on pakko lukea kirja uudelleen.

Savon (Ei varmistettu)

Voiko yksillä tunnareilla käyttää vain yhtä laitetta? Onko teillä molemmille omat tunnarit?

Luin lomalla itse seuraavat: Liane Moriarty - Hyvä aviomies, Anne Frankin päiväkirja, Sheryl Sandberg - Lean in
Kaikki todella hyviä!

Kommentoi