Kevättä rinnassa!

Mungolife

Hellurei ja ihanaa kevättä täältä tien päältä! :) Eilen laskeuduimme Helsinkiin puolenpäivän jälkeen ja siitä siirryimme paijailemaan Benjiä ja vappuhulinoihin. Ei jessus miten vanha sitä, kun muutama lasi skumppaa ja siideriä illan aikana laittaa naisen ihan matalaksi koko päiväksi :D Otimme vapun hyvin chillisti, ystäväni luona Suomen peliä katsellen, skumppaa ja pizzaa kuluttaen ja maailmaa parantaen. Ystävälläni oli synttärit Teatterissa, ja halusin käydä paikalla onnittelemassa, mutta synttärisankari oli jo kadonnut paikalta ja koko paikka oli vaan täynnä mukatärkeitä ihan kännissä olevia sankareita. Not my place. Baarigeimit kävi kyllästyttämään jo ennen kuin tapasin mieheni, ja usein lähdin illanvietosta ajoissa kotiin. Seurustelun myötä täpötäydessä röökinhajuisessa baarissa hengailu kiinnostaa ihan äärimmäisen vähän. En sieltä ennenkään elämäni rakkautta etsinyt, mutta jotenkin siellä notkumisen sai perusteltua itselleen sillä, että ehkä siellä mahdollisesti tapaisi jonkun kivan tyypin. Nyt sekin potentiaalinen mahdollisuus on poissuljettu, niin koko homma vaan maistuu puulta. Varsinkin noissa pintaliitopaikoissa. Jotenkin sitä on vaan tullut se ikä elämäntilanne vastaan, että haluan mieluummin hengata mukavassa paikassa hyvällä porukalla siemaillen hyvää viiniä ja keskustellen. En ryystäen ylihintaista lonkeroa ja huutaen paskan musan yli, että mitäsullekuuluu :D Näin sitä muuttuu omatkin mieltymykset. Baareissa käymisessähän ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin itselle ne näyttäytyy nyt vaan huonojen puoliensa kautta. En tiedä, vaikka sekin muuttuisi vielä jossakin vaiheessa. Nyt on vaan sellainen elämäntilanne, että homemade dinner, viinit ja ystävät kiinnostaa enemmän, ja ulkoilunkin viihtyy mieluiten jossakin lounge-tyyppisessä cocktail-paikassa :)

Mutta voi herrajumala, mitä tekee ihmiselle pitkästä aikaa muutama lasi skumppaa ja yksi drinkki baarissa. Tai ei ehkä sekään, vaan se, että nukkumaan mentiin hieman ennen neljää. Vaikka herättiin 11.30, niin piti nukkua vielä päikkärit parin tunnin ajan murun kainalossa Benji vieressä, ennen kuin matka kohti Kuopiota ei tuntunut niin mahdottomalta. Onneksi palvelu pelasi ja aamupalaksi oli sekaisin grilliruokaa ja lettuja :D Go sis!

Sellasta siis tänne :)

Mä pidinkin sitten Kreikka-viikon nähtävästi aika lailla lomana. Tarkoitus oli kyllä ehtiä välillä blogiinkin, mutta kaikki aika, jonka raaskin käyttää koneella tuolla reissussa meni päivätöiden kiireisten juttujen hoitamiseen, joten blogi jäi vähän odottelemaan.

Paljon kivoja kuvia kuvasimme reissussa, ja ne näkevät päivänvalon varmasti mahdollisimman pian :) Ateena vei sydämemme, Santorini sen sijaan aiheutti pienen pettymyksen. Asiaan saattaa tietenkin vaikuttaa se, että Ateenalta emme odottaneet mitään, ja Santorinilta ehkä liikaakin. Ateenasta olimme kuulleet aika paljon huonojakin mielipiteitä ennen matkaamme, mutta me kyllä ihastuimme! Se oli äärimmäisen hurmaava, sellainen Rooman ja Kroatian ja Wienin sekoitus mielestäni :) Joku Ateenassa oli mun mielestä vaan todella miellyttävää, ne kahvilat, kapeat kadut, ravintolat, palvelu ja kaikki. Meillä sattui ihan hullun kiva tuuri, kun hotellimme oli n. 10 minuutin kävelymatkan päässä Syntagma Squarelta, joka on se Ateenan keskusta. Asuimme ihan Akropolis-museon vieressä tosi sympaattisessa hotellissa. Valitsin hotellia viime syyskuussa ihan summanmutikassa, ja se osui kyllä tosi nappiin. Kiinnostuneille tiedoksi, kyseessä on Hera Hotel :) Hotelli oli melko edullinen, 80 euroa yöltä, ja tosi hyvä! Respassa oli tosi osaavaa henkilökuntaa, joka kertoi vinkkejä ja palveli hyvin englanniksi. Suosittelen lämpimästi.

Välillä on vaikeaa yhdellä tai useammallakaan lauseella kertoa, miksi joku kaupunki tuntui tosi kivalta tai vähemmän kivalta. Niissä vaan on "sitä jotakin", tai sitten ei ole. Meille Ateenassa oli "sitä jotakin". Kaiken muun lisäksi Ateena oli musta todella kiva shoppailupaikka! Emme juuri kaupoilla käyneet, vaikka tarjolla olisi ollut kaikki maailman kaupat Sephorasta Massimo Duttiin ja Nike Storeen. Plakaa pitkin käpöstellessämme osuin Ioanna Kourbelan liikkeeseen, jossa todella asiansa osaava myyjä sai minut loppujen lopuksi ostamaan kolme eri vaatetta :D Kourbela on kreikkalainen suunnittelija, joka valmistaa tosi kauniita puuvillavaatteita erikoisilla leikkauksilla, ja itselleni sieltä löytyi mukaan housut, hame ja mekko. Lisäksi Instagram-kuvissa vilahtanut nahkainen reppu ja gladiaattorisandaalit olivat Ateenan löytöjä. Nämä kaikki löytyivät vähän niin kuin ohikävellessä, mutta olen ihan hullun tyytyväinen kaikkiin ostoksiini Ateenasta. Jos siis haluaa tutustua ihanaan eurooppalaiseen pääkaupunkiin, jossa on lisäksi aivan mielettömän hyvää ruokaa ja hyviä shoppailumahdollisuuksia, niin Ateena saa minulta kyllä pisteitä roppakaupalla!

Santorini taas.. No en oikein osaa sanoa, mikä jäi puuttumaan. Mukava kokemus kyllä, mutta ei sellainen, että sinne haluaisi päästä takaisin heti. Moni varmasti rakastuu Santoriniin, mutta me puhuimme miehen kanssa juuri reissusta, ja olimme molemmat sitä mieltä, että Santorini ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta. Onneksi olimme siellä pahimman turistiajan ulkopuolella, sillä saari oli mielestäni muutenkin todella turistipaikka. Fira, Oia ja Imerovigli pursusivat turistikrääsää myyviä kojuja, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää. Nyt ei vielä ihan hirveenä ollut turisteja, mutta silti paljon. Ateenan ihanuus oli ehkä siinä, että se on "oikea" kaupunki, sellainen missä asuu paikallisia ihmisiä, ja joka on sikäli tosi aito. Santorini on vuorollaan enemmänkin vain ja ainoastaan turismia varten, kuten monet Kreikan saarista.

Toki Santorinilla on todella paljon hyvääkin! Valkoisten rakennusten täyttämät Fira ja Oia on kauniit, Imeroviglistä on upea näköala ja Pyrgos oli söpö ja autenttinen pikku"kylä". Upeita näköaloja vuorineen ja sinisine merineen oli joka suuntaan. Jos kuitenkin vertaan sydämeni vieneeseen Kroatiaan, en lähtisi Santorinille uudestaan. Kroatiassa on ne samat upeat vuorimaisemat, ne pienet kylät Dalmatian rannikon jyrkillä kallioilla ja hyvin pitkälti ne samat ihanat asiat kuin Santorinilla. Mutta lisäksi siinä on paljon muutakin, ja juurikin tuo aitous. Edullisempaan hintaan vieläpä. Odotin myös jotenkin enemmän niiltä Santorinin valkoisilta rakennuksilta sinisine kattoineen. Loppujen lopuksi Santorini oli mielestäni hieman resuinen ja jotenkin sellainen "viimeistelemätön". Viimeistelemättömyys ja koruttomuus olisi jotenkin sielukasta ja symppistä monellakin tapaa, mutta tuntui paljon siltä, että Santorinilla oli ne kuvankauniit muutama paikka, ja muuten paljon graffitteja, roskia, turisteja ja vähän "sinnepäin" kyhättyjä rakennelmia ja rakennuksia. En oikein osaa selittää. En missään nimessä halua dissata Santorinia, ja voisin suositella sitä kyllä kaikille lomakohteeksi! En tiedä alkaako minulla jo muutenkin hieman vinoutua oma näkemykseni matkustamisessa, kun on tullut käytyä niin upeissa paikoissa, vai odotinko yksinkertaisesti hieman liikoja.

Oma näkemykseni tiivistettynä on...
... Ateena: Varaisin reissuun 2-4 päivää ja huhtikuun loppu oli erinomaista matka-aikaa. Ei liian kuuma, vaan tosi hyvät lämpötilat. Mukava, sympaattinen, sielukas, rauhallinen ja todella kiva kaupunki kokea. 8/10 matkakohteena.

.. Santorini: En varaisi reissuun 3 päivää enempää, siinä ajassa Santorini on aika lailla nähty ja koettu. Varaisin mahdollisuuden autovuokraan, tai mönkijävuokraan, sillä liikkuminen olisi vaikeaa ilman. Välttelisin kesäkuu-elokuuta, ja matkustaisin huhti-toukokuussa tai syyskuussa. Suomen hinnoissa, hyviä ravintoloita, paljon turistipaikkoja ja turisteja ja vähemmän sävähdyttävä kuin kuvissa. Aasin lanta tuoksahtaa ja kirkonkellot soi, mutta muuten tunnelmallinen ja mukava saari. 7/10 ja jos ei ole pakkomiellettä Santorinista, suosittelen mieluummin kokeilemaan Dalmatian rannikkoa Kroatiassa :)

Tässä siis tiivistetysti ajatuksia menneestä viikosta, kuvia kaason asustani, häistä, Santorinista ja Ateenasta sekä hieman kesäisemmistä asuista tulossa lähipäivinä. Nyt aion paijata ja pusutella Benjiä loppumatkan ja fiilistellä sitä, että Suomessa on myös kevät! Huomenna uskallan jo pyörällä töihin ja Benjin kanssa pitkälle kävelylle. Tosin Benji ei oo kehdannut nukkua nyt sitten about viikkoon, kun on ollut liian kiire leikkiä Simban ja Jedin kanssa, joten se nukkuu ehkä n. juhannukseen asti :D Se ei edes nostanut äläkkää tuolla kassissaan kun pysähdyttiin tankkaamaan, joten se ehkä nukkuu koko matkan ja vähän päälle. Poju ei kuulemma ikävöinyt yhtään, eikä se vaikuttanut kovin kiinnostuneelta meikäläisten paluustakaan. Pieni mökökohtaus piti kyllä esittää ensimmäisen kerran sylissä, jonka jälkeen hempeiltiin vartin verran, kunnes olikin aika taas jahdata Jediä. Benji kuulemma nukkui koko viikon halikaulaa Jedin kanssa Jedin pedissä. (Ne harvat hetket kun noi malttoivat nukkua) Voi pojat! ♥

Simba on näköjään myös ymmärtänyt että tästäkään ääliöstä se ei pääse eroon, hyväksynyt kohtalonsa ja Benjin laumaan. Sydän särkyy ajatella, miten ikävä Benjillä varmaan tulee tässä lähipäivinä. Usein ihmetellään koiran hankkimista melko matkustelevaan elämäntapaamme. Mulla on vastaus ihmettelijöille. Jos on hyvä turvaverkko ja hyviä hoitopaikkoja, ei ole mitään ongelmaa avata kotinsa ovia lemmikille. Itsellekään ei juuri tullut ikävä reissussa, kun sain koko ajan videoita ja kuvia Benjistä, joka paukkasi menemään tai oli äitini halittavana ja paijattavana. Meillä on Benjille mahtava rauhallinen hoitopaikka miehen vanhempien luona ja action holiday paikka vanhemmillani, missä on kaksi kaveria ja iso terassi pihoineen, joilla voi viettää aikaa yllin kyllin. Vielä kun lähes aina on joku kotona, tai ainakin koirakaveri, niin aika ei käy pitkäksi eikä ikävä pääse yllättämään. Lisäksi molemmat vanhemmat rakastavat pientä palleroa varmaan yhtä paljon kuin me, ja äitini esitti jo ensimmäisen kerran "kyllä se voisi meille jäädä" -korttinsa. On tärkeää, että koiralla on hoitopaikkoja, joissa se ei ole vaivaksi, vaan jossa sen saapumista kyläilemään odotetaan kuin lapsi joulua.

Toistelen tätä aina, mutta kertaus on opintojen äiti. Älkää koirasta haaveilevat kuunnelko niitä "meidän jari-petterillä on parempi elämä" -tyyppejä. Me vietiin Benji suoraan kasvattajalta joulunviettoon vanhempieni luokse, jossa se sai heti tutustua meidän poikiin. Sillä on sen seurauksena nyt kaksi ystävää, joista se ihan selkeästi tykkää hirveästi. Sitä onnen määrää on mahdotonta kuvailla, kun Benji näkee Jedin! Ja Jedi rakastaa pientä buddyaan. Nää kaks on ihan erottamattomia! On helppoa elää mukavaa elämää, niin omistajien kuin koiranki, kun sillä on tuttuja ihmisiä ja koiria, joiden kanssa viettää aikaa ja elää turvallisesti ja iloisesti. Me roudasimme Benjiä ihan kaikkialle ihan alusta asti, ja en ole noin pelotonta ja innostunutta pientä koiraa ehkä koskaan nähnyt. Tehkää siis niin kuin itse parhaaksi koette, toki huomioiden esim. kasvattajan näkemykset asiaan.

Nyt jatkan tosiaan Benjin pusuttelua ja palailen ihan viimeistään huomenna aamulla asiaan, mutta ehkä jo illalla :) Onhan tässä tätä matkaa, ja jos toi yksi tuossa tuhisee.

Iiiik, meillä on huomenna kosteusmittaus meidän kämppään, ja jos kaikki menee hyvin, niin tällä viikolla varmaan kirjoitetaan jo kauppakirjatkin! Fingers crossed.

Okei, mä valehtelin tuolla alussa. Notkuin mä kyllä ehkä puolitoista tuntia vikana iltana Santorinilla netissä, kun ulkona satoi, enkä jaksanut alkaa pakkaamaan. Katteltiin kivilaattoja, parketteja ja muita tosi seksikkäitä juttuja netistä. Oon vähän huolissani itsestäni, kun en oo kiinnostunut kauppojen mid season salesta, mutta välilehtihistoria on täynnä remppajuttuja, ja harkitsen ihan vakavasti, josko me osattais itse tehdä betonipöytä. Ja olen tästä vieläpä innoissani. Help me!

Kommentit

Laura (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/

Mulla on ihan samat fiilikset Santorinista! Kuvankauniita paikkoja löytyy kyllä ja tumma hiekka on hauskannäköistä, mutta pari päivää siellä riittää enemmän kuin hyvin. Mönkijän vuokraus tosiaan ihan ehdoton! Jotain sieltä vain tosiaan puuttuu.

Kiva lukea, miten hyvin Jedi viihtyy teidän porukoilla!

Terhi / Muru Mou (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/murumou

Minäkin olen ihan samaa mieltä Santorinista! Olen käynyt siellä pari kertaa saarihyppelyllä, ja onhan se ihan kiva, mutta... Ei ole mitään kiinnostusta mennä sinne enää kolmatta kertaa. Ja keskikesällä etenkin risteilyjen aikaan se turistien määrä on aivan järjetön: pienillä kaduilla pitää kävellä jonossa ja jos erehtyy pysähtymään, jää jalkoihin kun takaa puskee tuhat tyyppiä. Kreikassa on paljon upeampiakin paikkoja! Ja Kroatian Dalmatia on tietysti aivan omaa luokaansa, mutta onhan se eri maakin :)

Petra (Ei varmistettu) http://petranmatkablogi.blogspot.fi/

Mulla kävi täysin samalla tavalla tuon baari-elämän kanssa kun aloimme seurustelemaan. Muutenkin homma oli tympinyt jo hetken aikaa, siellä on yhä edelleen ne saman kasvot, sama meininki ja samaa surkeaa musaa :D Baareilussa ei ole mitään vikaa, mutta itselle se ei vain sovi enää :)

Maiju (Ei varmistettu)

Uhhh, betonipöytä!!! Itselle ei nyt se ajankohtaisin juttu tähän kerrostalokämppään mut oon haaveillu betonisesta sohvapöydästä.
Jos projektiin ryhdytte, niin ihmeessä päivitystä tänne. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta!
Mukava postaus taas kerran. :)

Mona (Ei varmistettu)

Oi tää postaus sai mut kyllä tosi hyvälle tuulelle heti maanantaiaamusta!
Sulla on ollut instan puolella hienoja kuvia teidän reissusta ja tuntui et itseänikin alkoi Ateenaa kiinnostamaan :)
Allekirjoitan kanssa tuon koiran hoitopaikan tärkeyden ja viihtyvyyden. Tulen perheestä, missä meillä on aina ollut koiria ja silti matkustettiin useamman kerran vuodessa. Koirilla aina tuttu hoitopaikka, jossa isot ulkotarhat yms. kun viihtyvät hyvin ulkona. Ja nyt otan itselleni koirat hoitoon, kun vanhemmat tykkäävät matkustaa eläkkeellä :) onni, että teiltä löytyy benjille turvaverkkoa!
Kiinnostaisi tietää, että mitkä on sun mielestä hyviä cocktail-paikkoja helsingissä? Itsekin tykkään enemmän mestoista, joissa pystyy pitämään keskustelua helposti yllä ja ehkä tilata drinkin kanssa pientä syötävää.
Hyvää kesää teille!

jenni (Ei varmistettu)

Ei liity postauksen aiheeseen mutta sun pitää laittaa se täytettyjen paprikoiden resepti taas esille! Oon aina silloin tällöin tehnyt sitä ja nyt olin taas alkamassa tekemään kyseistä ruokaa, ja mulla oli resepti kirjanmerkeissä mutta näköjään oot poistanut noita vanhoja postauksia täältä :(

Ulkomuistissa se melkein on niin kokeilen nyt tehdä sen mukaan sitten, saa nähdä mitä tästä tulee :D

Laura (Ei varmistettu)

Samaa mieltä santorinista. Mua huvittaa se toitotus maailman kauneimmasta auringonlaskusta. Sata ja miljoona ihmistä venaili meidän lisäks 7 aikaan illalla että laskis jo se aurinko! Ja totta puhuakseni olen nähnyt makeempia ihan vaikka tossa itämerellä. Olihan se toki nätti ja pastellinen, niinhän auringonlaskut aina :) Ateenakaan ei sykäyttänyt, mutta jollain kreisillä tapaa kreikasta jäi hyvä fiilis ehkä ruuan ja lämmön takia :D
Kivoja ajatuksia sulla. Mukavaa alkavaa kesää :)

Tatjanal (Ei varmistettu)

Mä olen käynyt Santorinilla 14 vuotta sitten luokkaretkellä ja ihastuin aivan valtavasti (niinkuin 12-vuotias voi) ja kaikki nämä vuodet olen haaveillut pääseväni sinne uudelleen... Mutta jos turismi on täysin vallannut saaren on ehkä parempi jättää se muistoihini sellaisena kuin se oli vuosia sitten... Toki turisteja oli silloinkin ja jotkut ravintoloitsijat osasivat jo silloin bongata suomalaiset ja huudella Mika Häkkistä :D Kaunis saari oli kyllä ja luokkaretken ansiosta tutustuttiin tosi monipuolisesti saareen.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, on se kyllä aika turrepaikka nykyään :(

Kommentoi