Kierteiset kanelipullat

Pyöritetyt kanelipullat herätti mielenkiintoa Instagramissa ja piti jakaa ne jo viime vkl, mutta lapset vei ensin mukanaan ja sitten flunssa. Otetaan nyt. Laitan IG videot näiden tekemisestä, koska kuvissa havainnollistaminen on hankalaa, kun tossa on sellai pyöräytys 😀

No anyway, tarviitte ihan kunnon vanhanaikaisen korvapuustiohjeen, mikä tahansa minkä ootte todennu hyväks. Mä teen näin:

KANELIPULLAT

5dl maitoa
50 gr hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
13-15 dl jauhoja
150 gr voita

Täytteeseen kanelia, sokeria ja voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen. Lisään eka 2 dl kerrallaan ja sekoitan ja sit ku on n. 10 dl mennyt, niin käsin sekoitan loput. Sulata voi ja lisää joukkoon. Älä käytä liikaa jauhoja niin, että tulee kovaa taikinaa, vaan saa olla aika löysää/pehmeetä. Anna taikinan kohota. Mä kohotan pyyhkeen alla mikrossa (mikro ei päällä) n. 30-60 min.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa se tasaiseksi pullataikinaksi hieman lisää jauhoja käyttäen ja jaa se kolmeen samankokoiseen osaan. Kauli mahdollisimman ohueksi levyksi.

Levitä koko levylle sulatettua voita, kanelia ja sokeria.

Taittele 1/3 taikinasta ylhäältä alaspäin ja sitten alaosa sen päälle.

Leikkaa n. 1-2 cm paloja koko matkalta.

Asettele kaksi palaa päällekkäin.

Paina ei-terävällä puolella veistä tai syömäpuikolla viiva ylhäältä päin näihin.

Venytä mahdollisimman pitkäksi.

Taita kahtia.

 

Pidä sormilla kiinni päistä ja laita tikku sinne taitoksen kohtaan.

Sitten kiepauta. Kannattaa kattoa se video 😀

Laita pulla muffinivuokaan ja paista n. 12 minuuttia  200 asteessa. Voitele kananmunalla ennen uuniin laittoa.

Näyttää paljon hankalammalta kuin on, on oikeesti helppoa. Ja nää on paljon parempia ku peruskorvarit, koska on tosi ohuesti tota taikinaa monta kerrosta, niin on tosi ilmavia ja pehmeitä.

  

Muffinivuoka ei pakollinen, toimii ilmankin, mutta nätimmän pyöreitä tulee näin 🙂 Hauskaa myös lapsen kanssa, jos lopputuloksen symmetrisyys ei ole tärkeää 😀

Tsekatkaa IG videot ja kokeilkaa, on kivan erilainen korvari herkkupöytään! 🙂 

Kommentit (2)
  1. Kiitos ohjeesta! Nää on hienoja, pakko testata tässä lomalla lähipäivinä 😀 En oo pullaa leiponut varmaan 3-4 vuoteen, joten nyt voisikin kokeilla pitkästä aikaa.

  2. Ihan loistava idea! Varmasti hyviä, kun tossa on noin monta ”kerrosta”. Kiitos, sulla on kyllä aina hyviä vinkkejä:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *