Kiitos ja anteeksi

Mungolife


Huhhhh, nyt kun "the secret is out" on jotenkin helpompi hengittää ja suhtautua blogiin, ilman salaisuuksia :) Kiitos ihan valtavasti ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! On ollut mieletöntä lukea niin paljon kauniita onnentoivotuksia ihmisiltä niin kommenttiboksissa kuin sähköpostissakin, ja mieli on ollut aivan äärimmäisen iloinen ja onnellinen :) Toki se on ollut sitä jo pitkään :D Ja ihan mahtavaa kuulla, kuinka monella lukijallani on alkuvuonna laskettu aika!! Hullun paljon onnea kaikille muille odottajille myös, ihania aikoja elämme! ♥ Yritän vastata kaikille mahdollisimman pikaisesti, molempien blogien puolella :)

Teimme heti raskaudesta tiedon saatuamme tietoisen päätöksen, että pidämme vauvauutisen visusti salassa lähes kaikilta ainakin nt-ultraan ja toiseen kolmannekseen asti, mutta sitten kun rupesimme kalenteria myöhemmin tutkimaan, päätimme, että marraskuun puoliväli ei ole sen huonompi julkaisuajankohta kuin mikään muukaan. Jotenkin uuden vauvablogin julkaisu sopi mielestäni hirveän hyvin meidän vuosipäivään Rantapallon kanssa, ja se päätös sanelikin aikataulua aika hyvin.

Kertomisen siirtäminen hieman pidemmälle kuin ensimmäisen kolmanneksen jälkeen oli ihana ratkaisu! Olemme saaneet itse rauhassa totutella elämän suuriin muutoksiin ja kaikkeen tähän siinä ympärillä. Ja "kaikkea tätä" on riittänytkin. Päätös olla kertomatta kenellekään paitsi lähiperheille osoittautui mahdottomaksi mun olojen kautta. Pari sairaslomaa jouduin pitämään kotona heti alkutaipaleella, sillä olo oli kaikkea muuta kuin työkykyinen. Koin siinä vaiheessa parhaaksi kertoa silloiselle työnantajalleni tilanteesta, sillä inhoan saikulla olemista, se tekee minulle hirveän syyllisen olon. Tein myös hyvin aikaisessa vaiheessa päätöksen, että haluan pyhittää raskausajalle myös lepoa ja rentoa oleskelua, eikä se kaikkien töiden puolesta ollut mahdollista. Jostakin oli luovuttava ja päätin luopua päivätöistä. Mies tuki ratkaisua vahvasti, koska halusi myös, että saan viettää mahdollisimman rennon raskausajan. Tiedostin, että raskaus voisi mennä myös kesken. Silti halusin rauhoittaa hieman elämääni ja keskittyä tähän vauvaunelmaamme täysillä.

Muitakin ihmisiä on ollut matkan varrella, joille olen joutunut paljastamaan raskauden aina valmentajasta luottokampaajaani. Koko ajan on tullut vaikeammaksi ja vaikeammaksi olla kertomatta blogissa ja jouduin syksyn mittaan hieman antamaan murusia siitä, että taustalla on jotakin. Tarkoituksenani oli yrittää jotenkin edes viestiä, että epäsäännöllinen bloggaaminen, välillä tasotonkin sellainen, johtuu minun heikosta olosta ja välillä aika rankoistakin ajoista, ei blogin uudesta, valitusta tyylistä. Olipa tuossa sellainen kuuden viikon kausi, jonka elin käytännössä kaurakekseillä, Hesen juustoilla ja 16 tuntia vuorokaudesta nukkuen. Niistä valveillaolotunneista kun kuusi tuntia meni töissä ja työmatkoilla, ei siinä hirveesti ollut energiaa blogin puolelle.

Oli ihan älyttömän vaikeaa olla paljastamatta todellisia syitä tälle hyvin erikoiselle syksylle blogissakin, ja olen pahoillani, että olen sepittänyt hieman valheellisia tietoja tulevaisuudesta. En oikein voinut kertoa jättäväni päivätyöni, koska olen raskaana. Tai että blogin postaustahti on ihan kuraa, koska olen nukkunut melkein ympäri kellon. Koskaan en ole tietoisesti valehdellut vauvasta, eikä sille ole onneksi ollut tarvetta. En tiennyt itsekään, että tämän kuvan ja avautumiseni julkaistessani olin ihan ensi päivillä raskauttani. Tuo kuva kuitenkin ehkä antoi minulle sen rauhan alkuraskaudelle, jota en osannut edes toivoa, onhan raskausepäilyt olleet osa bloggaamistani jo useamman vuoden.

Syksyn mittaan vihjailemani elämän mullistava asia on tietenkin oma pieni vauva, joka muuttaa kaiken elämässä perustavanlaatuisesti. Toki se on vaikuttanut työkuvioihin jne, mutta puheeni syksyn mittaan ovat olleet lähinnä smoke screen, jolla olen saanut itselleni ostettua aikaa. Jokainen odottava tai jo lapsen saanut äiti tietää, kuinka pelottavaa ja jännittävää on alkuraskaus, ja sen haluaa tietenkin pitää vain itsellään. Joka päivä on suuri huoli siitä, miten vauva pärjää, ja miten kaikki tulee sujumaan. Samaan aikaan olin niin voimaton, etten kyennyt ylläpitämään bloggaamista normaalisti, joten jotain oli keksittävä.

Oli aivan ihanaa julkaista vauvauutiset blogin puolella muutamia päiviä sen jälkeen kun vauva on alkanut liikuskelemaan niin selkeästi, että mieskin on sen jo tuntenut. Tätäkin kirjoittaessa vatsassa myllää tasainen potkuskelu ja mieli on melko rauhallinen.

Minulle "salailu" oli ehdottoman tärkeää, sillä halusin päästä kertomaan kaikille läheisillemme kasvotusten ja melkein kaikille ehdimmekin kertomaan tai vähintäänkin soittamaan asiasta. Emme pitäneet kertomisen kanssa kiirettä, vaan halusimme ottaa aikaa ja iloita asiaa ihan rakkaimpiemme kesken. Vielä tämän viikon alussa julkaisimme tiedon Facessa lopuille ystäville ja kavereille. Ensi viikolla raskaus on virallisesti puolessavälissä, ja nyt se saa olla myös näkyvä ja iso osa myös bloggaamisessani :)

Anteeksi, että olen huijannut blogissani syksyn mittaan. Toivon, että ymmärrätte syyt sille :)

Kiitos kaikille ihanille lukijoille ja onnittelijoille ja lisää raskaudesta ja sen alusta on Mungobabyn puolella :)

Kommentit

Iina (Ei varmistettu)

Paljon onnea teille! Mä ajattelinkin, että voisko syynä olla kumminkin raskaus, mutta en tietenkään varma voinut olla. Ihania uutisia kumminkin! Paljon tsemppiä odotukseen. :) On se raskaus ja rakkaus omaa lasta kohtaan niin ihmeellistä! Sen takia oonkin valinnut ammattini (terveydenhoitaja), vaikka omaa lasta ei vielä olekaan eikä omaa kokemusta asiasta. Pienen vauvan vanhemmista aistii vaan niin ihanan rakkauden ja ylpeyden omaa vauvaa kohtaan. Ihania aikoja teillä <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Katri (Ei varmistettu)

Voi tottakai on ymmärrettävää tuollainen pieni huijauksen poikanen! Onnea ihan hirmuisen paljon teille molemmille, taas on maailmassa vähän enemmän onnea ja rakkautta! ️

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Mariii (Ei varmistettu)

Paljon onnea! Täälläkin odotellaan pikkuista saapuvaksi huhtikuun puolessa välissä :) Ihanaa, että voin lukea Mungobabyä kun me ollaan luultavasti aika samoilla viikoilla.

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, mehän ollaan ihan samoissa aikatauluissa! :) Kiitoksia ja ihanaa odotusta sinne! <3

Hansku (Ei varmistettu)

Oikein paljon onnea! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Sanna (Ei varmistettu)

Paljon onnea! Todella mahtava ja kiva uutinen, teistä tulee loistovanhemmat! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Laura (Ei varmistettu)

Täysin ymmärrettävää. :) kuka tahansa tekisi varmasti ihan samoin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Jonna (Ei varmistettu)

Voi että, ihan tosi tosi suuret ja pehmoiset ja lämpimät onnittelut Tätä onkin odotettu ;) Hävettää edes myöntää, mutta liikutuin kyyneliin asti tästä uutisesta, ihana päästä lukemaan vauvajuttujakin

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3 Voi teitä ihania :D

Sipe (Ei varmistettu)

Ymmärrän niin hyvin. Toivoin vauvaa aika kauan ja kun vihdoin tärppäsi alkoi pian ne oireetkin. Täällä myös nukuttii ja syötiin digestivejä. Mun harmikseni keskenmenon pelko ja kohtukuolema-ajatukset sai aikaan kamalia ahdistus/paniikkikohtauksia. (Kannattaa lukea vauvapalstoja, eh..) Onneksi oli ihana neuvola ja kyllä mä siellä ravasinkin sykettä kuuntelemasaa ja myöhemmin ultrissa vaikka viikosta 21 asti vauva piti sellaista jytää että. Onneksi synnytys oli sitten oikein hyvä kokemus ja vauveli on ollut tosi helppo ja tyytyväinen. Tsemppiä ja onnea! Odotan innolla tulevia postauksia! Näytät niin hehkuvalta.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3 Ja voi että miten ihana kuulla näin kauniita ja "helppoja" raskaus/synnytystarinoita :)

Anna (Ei varmistettu)

Ihan uskomatonta että vaikka me lukijat emme sinua tunne, niin jotenkin blogiasi alusta asti seuranneena sitä on aivan vilpittömän onnellinen teidän puolesta!! Hymy nousi korviin ja tippa tuli linssiin kun näin instagramiin lisäämäsi kuvan, koita nyt siinä sitten selittää miehelle miksi olet niin liikuttunut "mungoannan" raskaudesta :'D Mutta onnea aivan mielettömän paljon teille molemmille <3 Olet niin säteilevä ja hehkuva näissä kahden viimeisen postauksen kuvissa !!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kuulla, ja kiitoksia kovasti kommentistasi <3

Veera (Ei varmistettu)

Oih! Ihana uutinen! Onnea teille molemmille!!! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

monskii (Ei varmistettu)

Hurjan paljon onnea! Kurjaa, että alkuraskaudessa koit kovaa pahoinvointia, toivottavasti kaikki se on takana ja saat kokea seesteisen loppuraskauden. Itselläni on toukokuun loppupuolella laskettu aika ja kyllä sinun raskausuutinen herkisti näin hormonihuuruissa minut. Paljon onnea sinulle, miehellesi ja molempien perheille. ️

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3 Onneksi tässä viime aikoina on jo helpottanut, mutta alku oli kieltämättä aikamoista :D Onnea sinnekin ja ihanaa odotusta! <3

Emilia (Ei varmistettu)

Nyt en voinut olla tirauttamatta paria kyyneltä ihanien uutisten johdosta Vaikka en sinua tunnekkaan, tunnen suurta onnea teidän puolesta! On ollut mahtavaa olla seuraajana näin monien vuosien ajan ja kasvaa "yhdessä" aikuiseksi samankaltaisten elämänvaiheiden saattelemana. Kaikkea hyvää tulevaan ja kiitos, että me lukijat saamme jakaa tämän kaiken kanssasi, etenkin kun pienokaista en itse voi saada.

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kuulla, kiitoksia kovasti <3

. (Ei varmistettu)

Veikkasin salailun johtuvan joko vauvauutisisga tai häistä, oikein meni! Paljon onnea ️

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Jennii (Ei varmistettu)

Onnea! Mun intuitio niin arvasi tän. Viimeistään niistä joulumuori kuvista näkee söpön vauvamasun

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, se punainen takki on kyllä vähän petollinen siinä :D

Mamma (Ei varmistettu)

Haa, kätilöä ei voi huijata ;) Asut muuttuivat löysiksi ja yhdistettynä tietynlaiseen asentoon poseeratessa (johtuu lantiosta) ja tietty utuinen, onnellinen katse kavalsi sinut ihan ensimmäisistä viikoista asti. Ihanaa! Onnea!

Anna (Ei varmistettu)

:D no näköjään ei :D Kiitoksia! :)

Jenni** (Ei varmistettu)

Onnea tuhannesti! Ymmärrän niin tuon salailun, ensimmäisen kanssa salattiin asia "suurelts yleisöltä" yli puoleen väliin asti ja nyt tämä toinen on niin alkuvaiheessa, että ei tästäkään ole kerrottu kuin lähimmille. Töissä on hieman vaikeaa, koska olo on välillä kaikkea muuta kuin ah-niin-hehkuva, mutta jospa tää tästä. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja ihanaa odotusta myös sinne! <3

jenny (Ei varmistettu)

Paljon onnea teille, ihana uutinen! :-)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Eveliina (Ei varmistettu)

Ihana uutinen anna!! <3 paljon onnea ja rakkautta koko perheelle ja onnellista odotusaikaa!

Tänään aamulla luin blogiasi ennen tämän uutisen julkaisua. Ajattelin vain miten seesteiseltä ja aidosti onnelliselta vaikutat nykyisin. Ymmärrettävästi haluat suojata yksityisyyttäsi. tästä huolimatta blogisi lukeminen koskettaa joka kerta ja saa arvostamaan arkea.

Olen ollut mukana lukijana lähes alusta asti ja olen tykännyt seurata edesottamuksiasi maailmalla.  blogisi käännekohta oli nykyisen miehesi tapaaminen. Puhuit ja puhut rakkaudesta ihanasti. Aidosti, kauniisti ja koskettavasti. Tuolloin olin itse tavattoman yksin ja kaipasin toista ihmistä elämääni. Oli kuitenkin ihanaa lukea sinun onnesta. Varsinkin runo "niin paljon on heitä joiden kanssa voi mennä sänkyyn, ja niin vähän heitä joiden kanssa haluaa herätä" oli yksi hienoimmista!

Nyt olen minäkin löytänyt elämääni hänet jonka viereltä haluan herätä. Ja minusta oli vaan tavattoman ihanaa kuulla että olet saamassa suurimman rakkauden osoituksen yhdessä oman rakkaasi kanssa.

Kiitos tästä blogista anna! Kaikkea hyvää teille <3 ja hurjasti onnea!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa! Kiitoksia ihanasta kommentistasi ja kaikkea hyvää jatkoon! <3

Omppu (Ei varmistettu)

Suuret onnittelut teille ️
Tipahdin tosin kärryiltä että oletteko jo kihloissa ja menossa naimisiin?
Onneksi olkoon jos näinkin. Toivottavasti blogin puolella kuullaan hääjuttujaki.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja ollaan menossa naimisiin kyllä :) Häistä en ihan hirveästi ajatellut kertoilla, mutta varmaan jonkin verran kerron siitä :)

Sari (Ei varmistettu)

Paljon onnea Anna ja kumppani! Hellyyttävän ihania uutisia, täälläkin kyynel silmäkulmassa näin mainion uutisen johdosta <B

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos! <3

Ellie (Ei varmistettu)

Ihania uutisia, paljon onnea teille! <3
Varmasti tulee seurattua jatkossa molempia blogeja. :) En osannut tätä aiemmista postauksista aavistaa, mutta onpa kiva päästä lukemaan myös raskaudesta ja muista vauvajutuista.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia! <3

Hih, itse en mitään tällaista osannut odottaa, luulin muutosten liittyvän jotenkin uusiin työkuvoihin. Enkä ole myöskään huomannut laadutonta bloggaamista tai pidempiä välejä postausten välillä. Osaksi johtuen siitä, että saan nauttia kättesi jäljestä ilmaiseksi eikä minulla näin ollen ole oikeutta vaatia mitään, vaikka palkkaa (ansaitusti) työstäsi blogin kautta saatkin. Ja osaksi siitä syystä, että itsellä on ollut kiire ja stressaava syksy töissä, jonka seurauksena en ole ehtinyt blogien pariin iltaisin, kun työ on vienyt mehut ja kiinnostuksen koneella olemiseen aika tehokkaasti. Olen vain onnellinen teidän molempien puolesta ja toivon itsekkäästi, että jatkat molempia blogejasi todella pitkään. Onnea

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kommentti, kiitoksia! <3

Terhi (Ei varmistettu)

Paljon Onnea!
Täällä odotellaan omaa miniä helmikuulla syntyväksi, joten kiva lueskella Mungobabyä matkan varrella :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, sä oot siis jo pari kk pidemmällä :) Ihanaaa!! Ihanaa loppuodotusta sinne! <3

Elina (Ei varmistettu)

Siis mää en kestä. Vieressä nukkuu kolme kuukautinen kultakimpale ja noi kaikki on niin tuoreessa muistissa. Noi liikkeet. mä ihan liikutun, täällä kyynel silmässä.

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, kiitoksia ja paljon ihania vauvahetkiä sinne :)

Bambi Tattari (Ei varmistettu)

Oi, onnea paljon teille <3 Tsemppiä raskausaikaan, toivottavasti pysyisitte molemmat vauvan kanssa terveinä ja kaikki menis hyvin :) Ihana seurata sun blogia ja kiva idea laittaa vauvahöpötykset eri blogiin, vaikka se ei hirveästi haittaisi, ainakaan mua :D Vauvat on ihania ja raskaana olevat naiset jotenki säteilee rakkautta ja onnellisuutta. Pidä sama, ihanaa raskausaikaan, nauti täysillä :) <3

Pages

Kommentoi