Kiitos ja anteeksi

vauva (7 of 10)

Huhhhh, nyt kun ”the secret is out” on jotenkin helpompi hengittää ja suhtautua blogiin, ilman salaisuuksia 🙂 Kiitos ihan valtavasti ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! On ollut mieletöntä lukea niin paljon kauniita onnentoivotuksia ihmisiltä niin kommenttiboksissa kuin sähköpostissakin, ja mieli on ollut aivan äärimmäisen iloinen ja onnellinen 🙂 Toki se on ollut sitä jo pitkään 😀 Ja ihan mahtavaa kuulla, kuinka monella lukijallani on alkuvuonna laskettu aika!! Hullun paljon onnea kaikille muille odottajille myös, ihania aikoja elämme! ♥ Yritän vastata kaikille mahdollisimman pikaisesti, molempien blogien puolella 🙂

Teimme heti raskaudesta tiedon saatuamme tietoisen päätöksen, että pidämme vauvauutisen visusti salassa lähes kaikilta ainakin nt-ultraan ja toiseen kolmannekseen asti, mutta sitten kun rupesimme kalenteria myöhemmin tutkimaan, päätimme, että marraskuun puoliväli ei ole sen huonompi julkaisuajankohta kuin mikään muukaan. Jotenkin uuden vauvablogin julkaisu sopi mielestäni hirveän hyvin meidän vuosipäivään Rantapallon kanssa, ja se päätös sanelikin aikataulua aika hyvin.

Kertomisen siirtäminen hieman pidemmälle kuin ensimmäisen kolmanneksen jälkeen oli ihana ratkaisu! Olemme saaneet itse rauhassa totutella elämän suuriin muutoksiin ja kaikkeen tähän siinä ympärillä. Ja ”kaikkea tätä” on riittänytkin. Päätös olla kertomatta kenellekään paitsi lähiperheille osoittautui mahdottomaksi mun olojen kautta. Pari sairaslomaa jouduin pitämään kotona heti alkutaipaleella, sillä olo oli kaikkea muuta kuin työkykyinen. Koin siinä vaiheessa parhaaksi kertoa silloiselle työnantajalleni tilanteesta, sillä inhoan saikulla olemista, se tekee minulle hirveän syyllisen olon. Tein myös hyvin aikaisessa vaiheessa päätöksen, että haluan pyhittää raskausajalle myös lepoa ja rentoa oleskelua, eikä se kaikkien töiden puolesta ollut mahdollista. Jostakin oli luovuttava ja päätin luopua päivätöistä. Mies tuki ratkaisua vahvasti, koska halusi myös, että saan viettää mahdollisimman rennon raskausajan. Tiedostin, että raskaus voisi mennä myös kesken. Silti halusin rauhoittaa hieman elämääni ja keskittyä tähän vauvaunelmaamme täysillä.

Muitakin ihmisiä on ollut matkan varrella, joille olen joutunut paljastamaan raskauden aina valmentajasta luottokampaajaani. Koko ajan on tullut vaikeammaksi ja vaikeammaksi olla kertomatta blogissa ja jouduin syksyn mittaan hieman antamaan murusia siitä, että taustalla on jotakin. Tarkoituksenani oli yrittää jotenkin edes viestiä, että epäsäännöllinen bloggaaminen, välillä tasotonkin sellainen, johtuu minun heikosta olosta ja välillä aika rankoistakin ajoista, ei blogin uudesta, valitusta tyylistä. Olipa tuossa sellainen kuuden viikon kausi, jonka elin käytännössä kaurakekseillä, Hesen juustoilla ja 16 tuntia vuorokaudesta nukkuen. Niistä valveillaolotunneista kun kuusi tuntia meni töissä ja työmatkoilla, ei siinä hirveesti ollut energiaa blogin puolelle.

vauva (3 of 10)

Oli ihan älyttömän vaikeaa olla paljastamatta todellisia syitä tälle hyvin erikoiselle syksylle blogissakin, ja olen pahoillani, että olen sepittänyt hieman valheellisia tietoja tulevaisuudesta. En oikein voinut kertoa jättäväni päivätyöni, koska olen raskaana. Tai että blogin postaustahti on ihan kuraa, koska olen nukkunut melkein ympäri kellon. Koskaan en ole tietoisesti valehdellut vauvasta, eikä sille ole onneksi ollut tarvetta. En tiennyt itsekään, että tämän kuvan ja avautumiseni julkaistessani olin ihan ensi päivillä raskauttani. Tuo kuva kuitenkin ehkä antoi minulle sen rauhan alkuraskaudelle, jota en osannut edes toivoa, onhan raskausepäilyt olleet osa bloggaamistani jo useamman vuoden.

Syksyn mittaan vihjailemani elämän mullistava asia on tietenkin oma pieni vauva, joka muuttaa kaiken elämässä perustavanlaatuisesti. Toki se on vaikuttanut työkuvioihin jne, mutta puheeni syksyn mittaan ovat olleet lähinnä smoke screen, jolla olen saanut itselleni ostettua aikaa. Jokainen odottava tai jo lapsen saanut äiti tietää, kuinka pelottavaa ja jännittävää on alkuraskaus, ja sen haluaa tietenkin pitää vain itsellään. Joka päivä on suuri huoli siitä, miten vauva pärjää, ja miten kaikki tulee sujumaan. Samaan aikaan olin niin voimaton, etten kyennyt ylläpitämään bloggaamista normaalisti, joten jotain oli keksittävä.

Oli aivan ihanaa julkaista vauvauutiset blogin puolella muutamia päiviä sen jälkeen kun vauva on alkanut liikuskelemaan niin selkeästi, että mieskin on sen jo tuntenut. Tätäkin kirjoittaessa vatsassa myllää tasainen potkuskelu ja mieli on melko rauhallinen.

Minulle ”salailu” oli ehdottoman tärkeää, sillä halusin päästä kertomaan kaikille läheisillemme kasvotusten ja melkein kaikille ehdimmekin kertomaan tai vähintäänkin soittamaan asiasta. Emme pitäneet kertomisen kanssa kiirettä, vaan halusimme ottaa aikaa ja iloita asiaa ihan rakkaimpiemme kesken. Vielä tämän viikon alussa julkaisimme tiedon Facessa lopuille ystäville ja kavereille. Ensi viikolla raskaus on virallisesti puolessavälissä, ja nyt se saa olla myös näkyvä ja iso osa myös bloggaamisessani 🙂

Anteeksi, että olen huijannut blogissani syksyn mittaan. Toivon, että ymmärrätte syyt sille 🙂

Kiitos kaikille ihanille lukijoille ja onnittelijoille ja lisää raskaudesta ja sen alusta on Mungobabyn puolella 🙂

Kommentit (116)
  1. Paljon onnea teille! Mä ajattelinkin, että voisko syynä olla kumminkin raskaus, mutta en tietenkään varma voinut olla. Ihania uutisia kumminkin! Paljon tsemppiä odotukseen. 🙂 On se raskaus ja rakkaus omaa lasta kohtaan niin ihmeellistä! Sen takia oonkin valinnut ammattini (terveydenhoitaja), vaikka omaa lasta ei vielä olekaan eikä omaa kokemusta asiasta. Pienen vauvan vanhemmista aistii vaan niin ihanan rakkauden ja ylpeyden omaa vauvaa kohtaan. Ihania aikoja teillä <3

    1. Kiitoksia kovasti 🙂

  2. Voi tottakai on ymmärrettävää tuollainen pieni huijauksen poikanen! Onnea ihan hirmuisen paljon teille molemmille, taas on maailmassa vähän enemmän onnea ja rakkautta! ️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *