Kirjoihin hurahtaneena (+arvonta)

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Mikä ihana hiljaisuus ja rauha! Mies lähti käymään salilla, pikkumies nukkuu sikeästi vieressä unipesässä, Benkku vetää tirsoja lattialla ja meikäläisellä on ihana rauhallinen oma hetki. Aikamoista hulinaa täällä ollut tämä viikko, kun vierailijoita on riittänyt ja vauva on rytmittänyt arkea. On ihanaa pitää pieni oma hetki sohvan nurkassa evästarjottimen kanssa käsitellen vauvakuvia ja kuunnellen kirjaa.

Kirjoittelin tuossa joku aika sitten jo BookBeatista ja siitä, miten innoissani olin äänikirjamahdollisuudesta. Nyt kun vauva on tullut rikastuttamaan arkeamme, oma vapaa-aika tulee olemaan vielä enemmän kortilla. Nyt kun oon pari kuukautta käyttänyt BookBeatia, oon ihan innoissani siitä, miten paljon oon saanut imettyä itseeni kirjoja ilman, että se on vienyt multa yhtään aikaa. Kun tuossa joku päivä huomasin, että uusin Jo Nesbon Harry Hole -kirja oli ilmestynyt, ensimmäinen ajatukseni oli "voi piru, millon mä ehin ahmii ton, en uskalla ees alottaa, kun on niin paljon kaikkea". Ja sitten tajusin, että en mä tarvii aikaa! Ihan hassusti edelleen on se mielikuva lukemisesta, että siihen pitää oikeesti ottaa aikaa. Vaikka edelleen rakastan kääriytyä pehmoisen viltin alle lukemaan jotain kirjaa ihan ajan kanssa, on BookBeat ollut kyllä ihan mahtava lisä mun arkeen!

Pienen vauvan kanssa on aikaa ihan eri tavalla kuin myöhemmin taaperon kanssa, sillä kyllähän tuollainen pieni nukkuu vielä ihan valtavasti. Jotenkin kuitenkin tämä alku on ollut aikamoista härdelliä. Kun vauva nukahtaa, on n. kolmisen tuntia peliaikaa. Siinä pitäisi syödä itse, käydä suihkut jne., vähän siivoilla, vähän pestä pyykkiä, steriloida pulloja, levätä välillä itsekin jne. Ykskaks huomaakin, että aikaa ei juuri jää muuten vaan tuhlattavaksi.

Olenkin tässä kuunnellut tuota uutta Jano-kirjaa ja siivoillut hieman kotia, ja nyt istun ihastelemassa vauvan kuvia koneelta. Samalla saan otettua kaiken irti tästä uusimmasta Nesbon kirjasta ja voin kadota hetkellisesti hieman muuhun maailmaan.

En malta odottaa, kun vaunulenkit pienen kanssa ovat ajankohtaisia. Mikäänhän ei estäisi sitä nyt jo, mutta mua jarruttelee toi hirvee viima ulkona ja hieman kiristelevät tikit. Veikkaan, että muutaman päivän päästä alkaa päivittäiset pitkät lenkit vauvan kanssa, mutta vielä annan hänen hieman kasvaa ennen kuin mennään haukkomaan ihan hirveesti tuota kylmää ilmaa. Ihan naurettavaa, että Kuopiossa on nyt ollut -10 asteen öitä ja päivisinkin perhanan kylmä. Kohta on hei jo toukokuu! BookBeat ja vaunulenkit tulevat olemaan varmasti ihan mielettömän hyvä yhdistelmä, nimittäin vauvan nukkuessa vaunuissa voin keskittyä ihan täysillä kirjan kuuntelemiseen ja omien ajatusten nollaamiseen. Mä tarviin jotain viihdettä lenkeille, muuten jään pohtimaan työjuttuja, muuttojuttuja tai muita vastaavia, eikä se ole aina ihan rentoutumista parhaasta päästä.

Näin kahden kuukauden kokemuksella oon kokenutkin BookBeatin ihan mahtavaks nimenomaan kolmessa eri tilanteessa:

- Arjen perusjuttujen aikana taustalla on kiva kuunnella kirjoja. Tiskikonetta täyttäessä, ruokaa laittaessa, siivoillessa jne. Silloin ei oikein pysty keskittymään mihinkään TV-sarjaan tai muuhun vastaavaan, joten on helppoa ja mukavaa kuunnella kirjaa ja samalla suorittaa arjen pakottavia tehtäviä. Kirjaa voi jatkaa bussissa, ripsihuollossa tai vaikka ruokakauppaa kierrellessä.

- Automatkoilla ja ylipäätään pitkillä matkoilla. Autossa varsinkin ei oikein voi lukea, mutta on helppo kuunnella kirjaa ajaessa.

- Ulkoillessa. Varsinkin jos on samanlainen kuin minä, ja kaipaa hieman viihdettä saman päivittäisen kävelylenkin viihteeksi.

BookBeatissa on muuten kaikki Nesbon Harry Hole -kirjat luettavissa ja kuunneltavissa (miehen kunnianhimoinen tavoite on kuunnella noi kaikki läpi vanhempainvapaalla) ja suosittelen niitä äärimmäisen paljon! Ihan mun lempikirjasarja, ja oon ihan onnessani, että tuosta on uusi kirja taas, vaikka oon pariin otteeseen luullut, että tuo sarja on nyt tuossa.

Nyt kun olen päässyt tätä kokeilua tekemään yhteistyössä BookBeatin kanssa, sain mahdollisuuden järjestää teille arvonnan! Nimittäin jättämällä mulle erinomaisen hyvän kirjavinkin osallistutte arvontaan, jossa voi voittaa 6 kk:n lahjakortin BookBeatin palveluun! Lisäksi lukijani saavat edelleen kampanjakoodin, jolla saatte kokeilla palvelua maksutta kuukauden ajan! Tämä koskee siis uusia käyttäjiä, eli jos BookBeat ei ole vielä tuttu, kannattaa kokeilla! :) mungolife -koodilla tai TÄSTÄ pääsette rekisteröitymään kuukaudeksi veloituksetta, ja koodi on voimassa kesäkuun loppuun asti. Kertokaas siis, mitä mun kannattaa kuunnella sitten, kun Harry Holen uusin seikkailu päättyy? 

BookBeat ei ole mitenkään määräaikoihin sitova, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla (16,90 €) rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

Kommentit

Nipsu (Ei varmistettu)

Mun viimesin dekkarisarjalöytö on Mari Jungstedtin dekkarit. ihanan helppolukusta ja koukuttavaa!

V (Ei varmistettu)

Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä on ihan huikea. Välillä jopa inhorealistinen, mutta se osuu niin hyvin asioiden ytimeen, että mun mielestä jokaisen tulis lukea se! :D

Ana (Ei varmistettu)

Itellä kans monta kuukautta bookbeat jo käytössä ! Aivan loistava juttu ja esim viikon aurinkolomalla ollessani luin/kuuntelin kahdeksan kirjaa - mitä luksusta!
Kirjasuosituksina sanoisin Tavarataidot, lukuisista lukemistani järjestelykirjoista paras. Lisäksi Murhalesken muistelmat pistää miettimään vuosia sitten tapahtunutta rikosta uudelleen ja median vaikutusta yhteen pieneen ihmiselämään.

JohannaL (Ei varmistettu)

Jojo Moyes - Kerro minulle jotain hyvää. Nauraen ja itkien tuli kirja luettua lähes yhdeltä istumalta joulunaikaan. Ihana kirja, jonka voisin mielelläni kuunnella uudelleen :-)

Ti-inan

Leena Lehtolaisen Maria Kallio-sarja. Olen lukenut ne perinteisenä paperiversiona, ja niistä on hauska pongailla tuttuja paikkoja mm. Espoossa.

Riitta (Ei varmistettu)

Jos muukin kuin dekkarit kiinnostaa, kokeile vaikka Donna Tartt: Tikli. Ja dekkarimainen juoni on Joel Dickerin kirjoissa.

susannamari4 (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/susasroundandabout

Voi ois kyllä niin monta kirjavinkkiä annettavana, joten heitetääs tähän nyt muutama: Stieg Larssonin Millenium-trilogia ja sitten Minä olen Malala, Malala Yousafain kertomus omasta elämästään, jossa käsitellään mm. islami, talibaninin valtaa ja tyttöjen oikeutta koulutukseen. Todella mielenkiintoinen ja ajatuksiaherättävä mielestäni. Kaikki Jane Austenin klassikot menee myös aina. Itellä nyt tavotteena, kun kouluhärdelli on kohta alta pois aloittaa lukemaan/kuuntelemaan ns. klassikkokirjoja, niin pääsee taas vähän sivistämään itteään ;D

Paljon onnea vielä vauvasta, hän on aivan mielettömän suloinen. Ja täällä Helsingissäkin on aivan pirun kylmä, toivotaan että kevät ja kesä tulee pian!

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Voi! Tää ois kyllä niin mua varten tää palkinto :D Ite aloitin just Harry Holet, kun sain Lars Keplerit kuunneltua. Ne on siis ehdottomien suosituksien arvoisia!!!! Myös kaikki Liane Moriartyn kirjat on vienyt mukanaan, vaikka ajoittain ovatkin vähän hidaskulkuisia. Plus kaikki Agatha Christiet!

Titi (Ei varmistettu)

Still Alice oli todella hyvä mun mielestä. Kuuntelin sen äänikirjana :)

Hanna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Camilla Läckbergin rikosromaanit! Ehdottomasti paras kirjasarja minkä olen pitkään aikaan lukenut. Hyvin koukuttavaa luettavaa ja sopivasti jännitystä.

Taru (Ei varmistettu)

Aki Hintsan voittamisen anatomia on ihan sairaan mielenkiintoinen ja opettavainen. Suosittelen kaikille, vaikkei formulamaailma sen kummemmin kiinnostaisikaan, on kirja todella mielenkiintoista kuunneltavaa!

SallaM (Ei varmistettu)

Mikko Kamula: ikimetsien sydänmailla

Virpi (Ei varmistettu)

Kerro minulle jotain hyvää ja mielikuvituspoikayatävä :)

Ava (Ei varmistettu)

Suosittelen Diana Gabaldonin Outlander-sarjaa, niin koukuttava :)

Lars Kepleristä oon ite tykänny :) pitää ottaa seuraavaks Harry Hole-sarja kuunneltavaks!

Jennaj (Ei varmistettu)

Minulla on kaksi kirjasarjaa joista en malta odottaa uusinta kirjaa ilmestyväksi! Toinen on Camilla Läckbergin kirjat ja toinen on Lars Keplerin Joona Linna -kirjat. Ihan mahtavia dekkareita!

Donna Tartt, Tikli. Suosittelen!

S (Ei varmistettu)

Paras kirjasarja jonka oon lukenut viimeaikoina oli Siri Pettersenin Korpinkehät -trilogia. Vaikka päähenkilönä onkin 15-vuotias tyttö, toimii kirja myös aikuisille. Mahtava fantasiamaailma, älyttömän hyvä juoni ja huiput henkilöhahmot. Varsinkin eka ja kolmas osa oli ihan huikeita, suosittelen lukemaan vaikka ei äänikirjana löytyisikään! :)

NooraJ (Ei varmistettu)

Jos yhtään elämänkerrat tykkää lukea, niin vahva suositus Pekka Hyysalon Fightersin Back -kirjalle! Todella koskettavaa ja ajatuksiaherättävää luettavaa :)

Lillamy (Ei varmistettu)

Oon ihan hurahtanut BookBeatiin, kuuntelen kirjoja esim. aamuisin laittautuessa töihin ja ruokaa laittaessa. Viimeksi kuuntelin Nälkäpeli-kirjat ja tykkäsin kovasti, joten suositellaan vaikkapa niitä

meg (Ei varmistettu)

Mä kokeilinkin jo yhden ilmaisen BookBeat -kuukauden ja tykkäsin kyllä! Kirjavinkkinä voisin mainita Mari Mannisen Yhden lapsen kansan, joka kertoo Kiinan yhden lapsen politiikasta. Toi mielenkiintoinen kirja!

Laura (Ei varmistettu)

Lars Keplerin kirjat ovat aivan mahtavia! Varsinkin Joona Linna-sarja. Rupesin lukemaan näitä kirjoja jouluna ja kaikki paitsi uusin kirja löytyi e-kirjana oman kirjaston e-kirjastosta ja se harmitti kun olin lähdössä kolmen kuukauden matkalle. Mutta sitten kun vinkkasit bookbeatistä ja saatiin vielä kokeilla sitä kuukauden verran ilmaiseksi niin oli pakko kokeilla! Ja sieltähän se uusinkin Kepler löytyi! Hypin melkein ympäriinsä Kambodjan rannalla kun sen huomasin :D

Winna

Suosittelisin Cilla&Rolf Börjlindin ja Viveca Stenin kirjoja. Olen dekkareiden ystävä, ja bookbeat ajoittain käytössä ollut, joten lahjakortti olisi oikein kiva juttu. Sopisi tulevan syysvauvamme vaunulenkeille myös

Pilvi (Ei varmistettu)

Bookbeatista pystyy kuuntelemaan muistaakseni myös kaikki Lars Keplerin Joona Linna -sarjan kirjat niitä suosittelen ehdottomasti, jos Harry Holet uppoo! Oispa huippua voittaa 6kuukaudeksi bookbeat käyttöön :)

larppis (Ei varmistettu)

Tunne lukkosi tai sen jatko-osa Murra tunnelukkosi :) varmaan moni vinkkaa tästä mut uskon et jokaisen aikuisen on hyvä lukea/kuunnella näitä kirjoja :)

Mari Kinnunen (Ei varmistettu)

Pekka Hiltusen Studio-sarja on mielestäni parhaimpia mitä Suomesta löytyy! Varsinkin sarjan eka Vilpittömästi sinun :)

Saija (Ei varmistettu)

Luin just itse Stephen Kingin Mersumies-trillerin ja tykkäsin kovasti. Normaalisti en Kingin kirjoja lue, koska en tykkää kauhusta genrenä, mutta tää oli enemmän normidekkari/trilleri, ei mitään yliluonnollista. Oli myös tosi eloisaa ja värikästä kieltä, ilo lukea.

Susanna (Ei varmistettu)

Mun hyvä kirjavinkki on Yksin Berliinissä!

Ida K (Ei varmistettu)

Kannattaa ehdottomasti tutustua Cecelia Ahernin koko tuotantoon, erityisesti P.s. Rakastan sinua ja Sateenkaaren tuolla puolen ovat aivan ihania! :)

Marjut (Ei varmistettu)

Itse rakastan kirjoja, mutta äänikirjoja en ole kyllä kokeillut! Lempikirjoja on vinot pinot, mutta Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat, David Nichollsin Sinä päivänä, Markus Zusakin Kirjavaras ja Chris Cleaven Poikani ääni mainittakoot nyt sellaisina, joihin itse olen palannut useamman kerran. Runoutta luen myös paljon. Palasin lukemisharrastukseen kun tajusin, että keskittymiskykyni oli heikentynyt ja arki pyöri liikaa somen ympärillä. Hetkeäkään en kadu valintaani:) Hyviä luku- ja kuunteluhetkiä!

Sini (Ei varmistettu)

Kristina Ohlsson: Varjelijat :)

Tiistai (Ei varmistettu)

Prinsessa Dianan elämäkerrat ovat olleet todella mielenkiintoisia kirjoja. Diana on ollut mielenkiintoinen henkilö.

Laura (Ei varmistettu)

Pekka Hyysalon fightback ja anneli auerin murjalesken muistemat

Päivi J (Ei varmistettu)

Karoliina Sallinen: Tee se itse -vauva. Tää oli hyvä!

Sari (Ei varmistettu)

Kirjoja kuunneltuina, hmmm. Jotain, missä käytetään kauniita lauseita ja sanat leikkii yhdessä ajatuksia herättävän kauniisti. Runoja tai esseitä? Finladia-voittajat toimii ainakin useimmiten :-)

Lotta (Ei varmistettu)

Sydämenlyönneissä ikuisuus :) Ihana ja mukaansa tempaava! Löytyy myös jatko-osa; sydämen ääntä ei voi unohtaa:)

Saararara (Ei varmistettu)

Kuunnelkaa miehesi kanssa yhdessä Sami Minkkisen havaintoja parisuhteesta. Mulla ja poikaystävällä oli tänään hauskaa kun kuuntelimme sitä samalla kun leikkasin hänen hiuksiaan :D yhdistävä kirja ja mahtavaa kun BookBeatissa Sami lukee kirjan itse ääneen jolloin fiilis siinä on vielä parempi:)

Lottis (Ei varmistettu)

Tän Harry Hole -sarjan lisäksi olen ihastunut John Verdonin Dave Gurney -dekkarisarjaan. Tästä on nyt tullut neljä kirjaa, mutta ihan mun suosikki on neljäs osa, Tappakaa Peter Pan. Murhaajan selvitessä, itselleni tuli todella hölmistynyt olo, se oli koko ajan rivien välistä luettavissa, mutta sitä ei vain tajunnut. Tää on ollut itselleni niiiin koukuttava sarja, ja harmittaa, että näitä ei vielä ole tullut enempää!

Lottis (Ei varmistettu)

Ja heti perään, sarjaahan on tullut siis viisi eikä neljä kirjaa :D neljäs oli se meikän lemppari...

Anni (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kannattaa kuunnella Henriikka Rönkkösen - Mielikuvituspoikaystävä! Lähti myös itsellä tuo BookBeat testiin ja olen aivan rakastunut, jotenkin tuntuu että pitkään aikaan en ole löytänyt uutta hyvää musiikkia, joten tämä tuo mukavaa vaihtelua arkeen, kiitos! :)

Saara (Ei varmistettu)

Aaaah, Helmet-kirjastojen 50 kirjaa -lukuhaastetta tekevänä tää ois kyllä huippu ja vinkkejähän löytyy! Toki vähän riippuu mikä sun maku on, mutta ite oon lukenut/saanut hyviksi vinkeiksi
-Bea Uusman The Expedition (2014). Kuulemma hyvä tosipohjainen kirja kadonneista naparetkeilijöistä, mukaansatempaava. Omalla listalla seuraavana!
-Kjell Westön Missä kuljimme kerran. Kaunis, hyvä kirja 1900-luvun alun vuosikymmenistä Helsingistä, sulle saattaid aueta paremmin kun tunnet paikat :) pitkä ja välillä vähän hidas, mutta ehdottomasti väärti.
-Jonas Gardellin kirjat Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Kaikki kolme kirjaa sai mut itkemään, kamalan koskettava kertomus elämästä homona Ruotsissa kun HIV huomattiin ja kaaos alkoi.
Muuten tässä viime aikoina onkulunut paljon Agatha Christieta, Muumikirjoja paikallisella kielellä (asun ulkomailla), vähän hassu mutta kauniskielinen Perhoskerääjä (Joel Haahtela), Henning Mankellia, Totuus Harry Quebertin tapauksesta (Joël Dicker) ja mooonta muuta. Pitääpä jatkaa lukemista vielä tälle iltaa, tässähän ihan innostuu!

Ja koska oon myös harvoin kommentoiva, niin kovasti onnea lapsesta! :)

Sanna (Ei varmistettu)

Musta parasta on kuunnella äänikirjaa meikatessa! Aivotonta hommaa, ja ajan saa käytettyä hyödyksi :) Suosittelen Kätilöä, äänikirjana se oli ehkä vähän vaikea seurata kun tapahtumat pomppi ties miten, mutta tosi ajatuksia herättävä :)

Melissa (Ei varmistettu)

Oon itse myös ihan hurahtanut BookBeatiin ja erityisesti äänikirjoihin samasta syystä kuin sinäkin. Etenkin täällä Ausseissa niitä on ihana kuunnella kun voi ulkona liikkuessa kuunnella ladattuja kirjoja ilman että se syö dataa, jes! Terkkuja vaan niille Suomen rajattomille neteille... Ikävä.
Itse oon kuunnellut nyt aika monta kirjaa mutta jostain syystä ne kaikki liittyy jotenkin parisuhteisiin, alitajunta kai poikaystävää ikävöidessään ne valinnut
Tim Walkerin Lost in Suomi on ihan huippu, suosittelen! Itselle kolahti erityisesti koska poikaystäväni on juurikin amerikkalainen ja suurin osa jutuista osui niin naulan kantaan että nauraa räkätin ääneen, paljon.
Toinen joka varmasti huumorin ystäville uppoaa on Veera Niemisen Avioliittosimulaattori. Kuuntelin sen yhdessä päivässä enkä olisi millään halunnut kirjan loppuvan. Taas purskahtelin nauruun yksikseni, ihan loistavaa tarinankerrontaa! 5/5
En tykkää lukea jännityskirjoja kuten äitini joka on varmaan lukenut jokaisen murhamysteeri-dekkarin mitä on, tykkään hauskoista ja vähän romanttisista kirjoista. Ainiin, myös Karoliina Sallisen Tee se itse-vauva oli ihan mahtavaa kuunneltavaa! En ole raskaana eikä kyseinen aihe ole ajankohtainen mutta silti tykkäsin.
BookBeat on ihan huippu ja lahjakortti tulisi kyllä tarpeeseen täällä minibudjetilla reppureissatessa ja monen kuukauden farmi-erakoitumisen odottaessa

*Annimiina* (Ei varmistettu)

Itse tykkäsin Maaret Kallion Lujasti lempeä -kirjasta, ja Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan Mielen päällä oli myös mukavaa kuunneltavaa :)

KatKat (Ei varmistettu)

Vanhat kunnon Maria Kallio kirjat! Ite oon tällä hetkellä kirjassa 10/13, että koukussa ollaan! Hah!

Elina (Ei varmistettu)

Jos dekkarit kiinnostaa niin Camilla läckberg on aina hyvä. Tarpeeksi hömppää tohon aivottomaan vauvavaiheeseen. Ei tarvii olla turhan skarppi. Stefan anhemiltä löytyy myös bookbeatista kolme kirjaa, ruotsalaista dekkaria of course. Toimii.

Katja (Ei varmistettu)

Lars Kepler lienee sulle jo tuttu, mutta Stefan Ahnhem - kokeile ihmeessä jos et ole vielä lukenut. Kaikki hänen 3 kirjaansa löytyvät BookBeatista, etkä takuulla tule pettymään :) Meillä näyttää olevan aika samanlainen dekkarimaku (kuten ehkä monella muullakin), joten uskalla lämpimästi suositella myös Ursula Poznanskia ja Kristina Ohlssonia sekä Lotte ja Soren Hammerin Yksinäisten sydänten kerhoa, joka löytyy sieltä myös (heillä on useita muitakin saman sarjan kirjoja). Ah, mulla ja miehelläsi on samat suunnitelmat - olen ahminut kaikki Jo Nesbot jo muutama vuosi sitten mutta juuri pohdin pitäisikö ottaa kierros uusiksi kun sopivasti ovat tuossa tarjolla :) Itse aloitin BookBeatin käytön viime kesänä - kuuntelin kaikki Camilla Läckbergit läpi mustikoita poimiessani metsässä, voin muuten kertoa, että välillä hieman jännitti :D Ihanaa vauva-arkea <3

J-Li (Ei varmistettu)

Suosittelen Sebastian Bergman -kirjasarjaa (Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt). Se pitää aloittaa alusta, eli ensimmäinen kirja on "Mies joka ei ollut murhaaja".

Suosittelen myös Katarina Wennstamin kirjoja. Uusimpana Shirin Sundin sarja, joka alkaa kirjalla "Petturi" ja jatkuu kirjalla "Kivisydän". En ole vielä viimeisintä "Varjot" lukenut, mutta se on mulla listalla seuraavana.

Onhan noita tietysti muitakin esim Stefan Ahnhemin Fabian Risk kirjat tai Jussi Adler-Olsenin Carl Morck tai Lars Keplerin Joona Linna....

Miida (Ei varmistettu)

Karin Slaughterin kirjoja kyllä suosittelen

Noira (Ei varmistettu)

Lars Keplerin tuotantoa suosittelen :)
Viimeisimpänä Kaniininmetsästäjä

Pages

Kommentoi