Kirjoihin hurahtaneena (+arvonta)

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Mikä ihana hiljaisuus ja rauha! Mies lähti käymään salilla, pikkumies nukkuu sikeästi vieressä unipesässä, Benkku vetää tirsoja lattialla ja meikäläisellä on ihana rauhallinen oma hetki. Aikamoista hulinaa täällä ollut tämä viikko, kun vierailijoita on riittänyt ja vauva on rytmittänyt arkea. On ihanaa pitää pieni oma hetki sohvan nurkassa evästarjottimen kanssa käsitellen vauvakuvia ja kuunnellen kirjaa.

Kirjoittelin tuossa joku aika sitten jo BookBeatista ja siitä, miten innoissani olin äänikirjamahdollisuudesta. Nyt kun vauva on tullut rikastuttamaan arkeamme, oma vapaa-aika tulee olemaan vielä enemmän kortilla. Nyt kun oon pari kuukautta käyttänyt BookBeatia, oon ihan innoissani siitä, miten paljon oon saanut imettyä itseeni kirjoja ilman, että se on vienyt multa yhtään aikaa. Kun tuossa joku päivä huomasin, että uusin Jo Nesbon Harry Hole -kirja oli ilmestynyt, ensimmäinen ajatukseni oli ”voi piru, millon mä ehin ahmii ton, en uskalla ees alottaa, kun on niin paljon kaikkea”. Ja sitten tajusin, että en mä tarvii aikaa! Ihan hassusti edelleen on se mielikuva lukemisesta, että siihen pitää oikeesti ottaa aikaa. Vaikka edelleen rakastan kääriytyä pehmoisen viltin alle lukemaan jotain kirjaa ihan ajan kanssa, on BookBeat ollut kyllä ihan mahtava lisä mun arkeen!

Pienen vauvan kanssa on aikaa ihan eri tavalla kuin myöhemmin taaperon kanssa, sillä kyllähän tuollainen pieni nukkuu vielä ihan valtavasti. Jotenkin kuitenkin tämä alku on ollut aikamoista härdelliä. Kun vauva nukahtaa, on n. kolmisen tuntia peliaikaa. Siinä pitäisi syödä itse, käydä suihkut jne., vähän siivoilla, vähän pestä pyykkiä, steriloida pulloja, levätä välillä itsekin jne. Ykskaks huomaakin, että aikaa ei juuri jää muuten vaan tuhlattavaksi.

Olenkin tässä kuunnellut tuota uutta Jano-kirjaa ja siivoillut hieman kotia, ja nyt istun ihastelemassa vauvan kuvia koneelta. Samalla saan otettua kaiken irti tästä uusimmasta Nesbon kirjasta ja voin kadota hetkellisesti hieman muuhun maailmaan.

En malta odottaa, kun vaunulenkit pienen kanssa ovat ajankohtaisia. Mikäänhän ei estäisi sitä nyt jo, mutta mua jarruttelee toi hirvee viima ulkona ja hieman kiristelevät tikit. Veikkaan, että muutaman päivän päästä alkaa päivittäiset pitkät lenkit vauvan kanssa, mutta vielä annan hänen hieman kasvaa ennen kuin mennään haukkomaan ihan hirveesti tuota kylmää ilmaa. Ihan naurettavaa, että Kuopiossa on nyt ollut -10 asteen öitä ja päivisinkin perhanan kylmä. Kohta on hei jo toukokuu! BookBeat ja vaunulenkit tulevat olemaan varmasti ihan mielettömän hyvä yhdistelmä, nimittäin vauvan nukkuessa vaunuissa voin keskittyä ihan täysillä kirjan kuuntelemiseen ja omien ajatusten nollaamiseen. Mä tarviin jotain viihdettä lenkeille, muuten jään pohtimaan työjuttuja, muuttojuttuja tai muita vastaavia, eikä se ole aina ihan rentoutumista parhaasta päästä.

Näin kahden kuukauden kokemuksella oon kokenutkin BookBeatin ihan mahtavaks nimenomaan kolmessa eri tilanteessa:

– Arjen perusjuttujen aikana taustalla on kiva kuunnella kirjoja. Tiskikonetta täyttäessä, ruokaa laittaessa, siivoillessa jne. Silloin ei oikein pysty keskittymään mihinkään TV-sarjaan tai muuhun vastaavaan, joten on helppoa ja mukavaa kuunnella kirjaa ja samalla suorittaa arjen pakottavia tehtäviä. Kirjaa voi jatkaa bussissa, ripsihuollossa tai vaikka ruokakauppaa kierrellessä.

– Automatkoilla ja ylipäätään pitkillä matkoilla. Autossa varsinkin ei oikein voi lukea, mutta on helppo kuunnella kirjaa ajaessa.

– Ulkoillessa. Varsinkin jos on samanlainen kuin minä, ja kaipaa hieman viihdettä saman päivittäisen kävelylenkin viihteeksi.

BookBeatissa on muuten kaikki Nesbon Harry Hole -kirjat luettavissa ja kuunneltavissa (miehen kunnianhimoinen tavoite on kuunnella noi kaikki läpi vanhempainvapaalla) ja suosittelen niitä äärimmäisen paljon! Ihan mun lempikirjasarja, ja oon ihan onnessani, että tuosta on uusi kirja taas, vaikka oon pariin otteeseen luullut, että tuo sarja on nyt tuossa.

Nyt kun olen päässyt tätä kokeilua tekemään yhteistyössä BookBeatin kanssa, sain mahdollisuuden järjestää teille arvonnan! Nimittäin jättämällä mulle erinomaisen hyvän kirjavinkin osallistutte arvontaan, jossa voi voittaa 6 kk:n lahjakortin BookBeatin palveluun! Lisäksi lukijani saavat edelleen kampanjakoodin, jolla saatte kokeilla palvelua maksutta kuukauden ajan! Tämä koskee siis uusia käyttäjiä, eli jos BookBeat ei ole vielä tuttu, kannattaa kokeilla! 🙂 mungolife -koodilla tai TÄSTÄ pääsette rekisteröitymään kuukaudeksi veloituksetta, ja koodi on voimassa kesäkuun loppuun asti. Kertokaas siis, mitä mun kannattaa kuunnella sitten, kun Harry Holen uusin seikkailu päättyy? 

BookBeat ei ole mitenkään määräaikoihin sitova, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla (16,90 €) rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

Kommentit (148)
  1. Mun viimesin dekkarisarjalöytö on Mari Jungstedtin dekkarit. ihanan helppolukusta ja koukuttavaa!

  2. Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä on ihan huikea. Välillä jopa inhorealistinen, mutta se osuu niin hyvin asioiden ytimeen, että mun mielestä jokaisen tulis lukea se! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *