KIRPPISLÖYTÖ

Mungolife

LANKALAUANTAIN PÖRRÖINEN LÖYTÖ. Olipas kiva eilinen! Oltiin myymässä Kaapelin kirpparilla siskoni kanssa (kiitos kaikille paikalle tulleille!!), ja jotenkin ihan spontaanisti koko päivä meni hyvässä seurassa mukavissa merkeissä. Töitä ja tekemistä olisi riittänyt, mutta päädyimme ystäväni ja siskoni ja poikaystävänsä kanssa ensin syömään Gringos Locosiin, josta sitten illaksi ystävien ja noiden nuorten kanssa meille juomaan viintä ja pelaamaan sanapelejä, koirien pyöriessä mukana koko päivän. Aivan ihania tuollaiset illat :)

MY NEW FLEAMARKET FIND. What a nice day we had yestersday. First we sold some of my old clothes at the flea market, followed by an awesome day and evening with friends and my sister. I had too much work to do, but sometimes it's just so great to have a spontaneous evening with your loved ones sipping wine and playing word games.

Myymisen lisäksi tein muutaman ihan mahtavan löydön eilen kirpparilta! Ai että mulla on ollut ikävä hyviä kippareita. Vallilan sulkeutumisen jälkeen mikään kirppari ei oo ollut hirveän kiva, enkä Lontoossa oikeen ees löytänyt kivoja kirppareita, joilta olisi voinut tehdä löytöjä. Suosikkilöytöni oli tämä 5 eurolla löytynyt Mango Suitin pehmoinen ja pörröinen pitkänmallinen bleiseri. Kokeilin sitä oikeastaan vaan mielenkiinnosta, kun epäilin, että XS-kokoinen takki ei menis mulle. Kiinni se menee hädin tuskin, mutta muuten bleiska olikin ihan sopivan kokoinen! Malliltaan juuri minun makuuni oleva vähän pitkä ja kapea bleiseri on aivan ihana! Leopardikuosia vihaava poikaystäväkin teki myönnytyksen. "On toi ihan kiva viiden euron bleiseriksi." Tämän lisäksi löysin suloisen sitruunankeltaisen hameen, kauniit vaaleat kukkafarkut ja tummansiniset suorat housut. Odotan innolla, että pääsen esittelemään ne teille :)

I didn't just sell some of my old gear yesterday, but I also got to do some finds at the flea market. I've been missing shopping at the flea market, it's so rare for me nowadays. I found this leopard printed fluffy oversized blazer from Mango Suit for 5 euros. I didn't think it would fit me, as it's size XS, but it was actually great fit! I can barely button it up, but who ever buttons up the blazer anyway? I love how it looks; slim and longlined, when opened. Even my boyfriend who hates leopard admitted that "it's decent for a 5 euro blazer". Besides the blazer, I bought a nice lemon yellow skirt, navy blue trousers and cute flower printed jeans for the summer. Can't wait to show them to you guys :)Sen lisäksi, että hyviä kirppareita on jotenkin harvassa nykyään, joutuu kyllä vähän ihmettelemään välillä joidenkin kirppariostajien odotuksia kirpparilta. Mustakin on toki kiva tehdä tosi edullisia ja kivoja löytöjä. Kuitenkin, eilen sain muutaman kerran ihmetellä, kun hintoja kyseltiin, että mitä oikein niiltä odotetaan. Hinnoittelen kirpparilla yleensä niin, että topit ja T-paidat on kaikki alle 5 e, farkut n. 8-10 euroa ja sitten mekot 7-20 euroa. Toki on sitten halvempia mekkoja ja kalliimpia mekkoja, ja sama pätee muihin tuoteryhmiin. Välillä vaan kyllä ihmetyttää, että oletetaanko, että kirpparilla myydään kaikkia vaatteita 1 tai 2 euron hintaan. Jos mulla on pöydässä 50 euroa maksaneet farkut, joita oon pitänyt ehkä kaksi kertaa ja ne on uudenveroisessa kunnossa, ei hintapyyntö 8 euroa oo musta mikään mahdoton hinta niistä. Ehkä mulla on sitten jotenkin liian kalliit hinnat sitten muihin verrattuna. Mun mielestä kun myydään uudenveroisia vaatteita muutenkin n. 15 % hintaan  niiden alkuperäisestä hinnasta, ei nyt niin hirveän kalliita ole. En tiedä. No, hyvin kuitenkin meni kaupaksi vaatteet, että ei kai ne nyt niin ylihinnoiteltuja olleet :D

Jotenkin kirpparikulttuurissa on muutenkin nykyään muutama tosi inhottava piirre. Oli tosi tylsää kuulla, että perjantaina oli tytöiltä varastettu tosi paljon tavaroita. Lisäksi jotenkin se, että nykyään kirpparilla täytyy olla aina järjestyksenvalvojia jne. latistaa hirveästi alkuperäistä tunnelmaa ja tarkoitusta. Mä en ees viitsinyt ottaa paria laatikkoa mukaani sinne kirpparille, koska en uskalla viedä kivoimpia vaatteita enää kirppareille, juuri varkauden pelosta. Tänään onkin sitten vuorossa pitkä iltapuhde noiden valokuvaamisen kanssa :/ FB-kirppis tulee siis toivottavasti illalla Mungolifen puolelle :)

Mutta sitä ennen, mitä tykkäätte mun kirppariasusta? Vaihdoin eilen rokkipaitani valkoiseen toppiin ja uuteen bleiseriin kun lähdettiin syömään, mutta odotan innolla, että pääsen yhdistämään tuon bleiserin eri asuideoihin, jotka mulla on sen varalle.

Now I'm gonna spend the evening photographing some of other clothes for an online flea market on the Mungolife FB page. Make sure to check it out :) What do you think of the outfit this time?

Kommentit

Lilli (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Hyviä kirppiksiä on tosi vaikea löytää ja itseäni ärsyttää ihan samat asiat. Tosin itse etsin ennemminkin materiaaleja omiin töihin, mutta silti. Jotenkin ahdistavaa käydä kirpparilla, kun varastelu on iso ongelma ja itseäni ärsyttää myös trokaaminen. Tiedät, että joku halpis polyesterinen pitsiverho on ostettu joskus kymmenen vuotta sitten Anttilasta ja ollut sillonkin muutaman euron hintainen, mutta silti siitä on kohtuullista kirpparilla pyytää kympin hintaa ja joskus lapussa lukee vielä että antiikkia. Just joo. Itse tulee enää katsottua Tikkurilassa Kontti, eipä juuri muuta. Siellä on asiat niin kivasti järjestyksessä ja tietää, ettei kukaan trokaa. Facen kirppareista en edes alota :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, valitettavasti kirppareiden kulta-aika vähän kuoli Valtterin mukana :/

Kristina (Ei varmistettu)

Mä en ymmärrä noita samoja juttuja kirppareilla. Oltiin viime kesänä myymässä iso kasa vaatteita, kenkiä, koruja ja laukkuja kirpparilla siskon ja kaverin kanssa. Koko ajan sai olla hirveen tarkkana ettei mikään lähe maksamatta kenenkään mukaan, etenki kun porukka yritti tulla penkomaan meidän kasseja jo ennen kun oltiin saatu edes rekkiä kasattua eikä kirppariaika ollut vielä ees alkanut. Meillä oli myös todella edullisia kamoja, iso laari toppeja ja t-paitoja eurolla, osa niistä käyttämättömiä ja kaikki ihan priimakunnossa niin kuulemma pyydettiin liikaa niistä, osa tarjosi 0,20 euroa niistä. Sama oli mekkojen kanssa, pyydettiin 5-10e niistä, mikä ei mun mielestäni oo paljon tosi hyväkuntoisesta mekosta, kun osa niistä oli maksanut uutena sen 50e ja pari oli uniikkeja, koska oli meille mittojen mukaan tehty, ni siinä sitte ihmiset ottaa 7 mekkoa ja kysyy saako ne kaikki kympillä, minkä jälkeem suututaan kun sanon että sori ei käy. Siis eihän kirppari oo mikään "annetaan pois ilmaiseksi" tori?! Vaatteet on kuitenkin uusina yleensä aika hintavia, niin siihen nähden kirpparithan on naurettavan halpoja. Ja kyllä musta pitää myyjän saada joku vaivanpalkka kun seisoo myymässä ja maksaa pöytäpaikasta...

Toisaalta toinen juttu mitä en ymmärrä kirppareissa on se toinen ääripää, joka ilmeisesti kuvittelee että sinne mennään rikastumaan. Eihän nyt kukaan osta käytettyä tavaraa kalliimmalla kun millä sais uuden vastaavan:D juuri tolla viime kesän kirpparireissulla viereisessä pöydässä myytiin sellasta isoa kynttilälyhtyä, jonka vois laittaa parvekkeelle esimerkiks roikkumaan ja katottiin siskon kanssa että onpa kiva ihan peruslyhty. No moni muukin katteli sitä ja kävi kysymässä myyjiltä sitten hintaa, ja tässä vaiheessa selvis että ripustuskoukku on lyhdyssä rikki. Siitä huolimatta myyjät pyysi 30 euroa siitä lyhdystä, kun ehjän vastaavan löytäis kaupasta helposti 10-15 eurolla, ei nimittäin ollut mikään designlyhty kyseessä ja todella perus. Siinä vaiheessa tuli vielä enemmän ärsytys siitä, että toiset kehtaa valittaa, että euron t-paita on liian kallis ja toiset myy rikkinäistä tavaraa alkuperäseen hintaan nähden tuplahinnalla... ei voi ymmärtää.

Asusta vielä, että kiva yhdistelmä ja noi sneakerit tuo kivasti sellasta rentoutta:) verrattuna siis jos sulla olis vaikka saappaat/korkkarit jalassa, tykkään!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :) Ja noi on jotenkin niin omituisia käyttäytymismalleja :/

Ansku (Ei varmistettu) http://www.peaceandstyle.fi

Joo, hyvältä näyttää. Tykkään erityisesti siitä että muu asu on melko neutraali. Näin bleiseri tulee sopivasti esiin, mutta on kuitenkin hillitty ja tyylikäs. Leopardikuosilla kun ainakin omasta kokemuksesta voi mennä helposti pieleenkin :D

...ja sitruunankeltainen hame kuulostaa ihanalta.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja se on! <3

Terhi / Muru Mou (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/murumou

En voinut olla ajattelematta näitä kuvia katsellessa, että kyllä sitä myyjää nyt harmittaa, että meni tuon bleiserin myymään. Sen verran hyvältä se nimittäin näyttää sun päällä :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no toivottavasti ei sentään :) ja kiitoksia :)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Hieno on! :-)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Janina (Ei varmistettu)

Ihana asu, vaikka en itsekään mikä leo kuosin suurin ystävä oo :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Tiina (Ei varmistettu)

Näytät jotenkin niin onnelliselta näissä kuvissa, ihanaa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Hyvällä tuulella olin kyllä vkl :)

Sannak. (Ei varmistettu)

Tuo kirpparikulttuuri on kyllä mennyt ihan oudoksi, mutta toisaalta ne muutamat huiput löydöt paikkoo pettymyksiä ihan kivasti :) Täällä päin niitä löytöjä vain tekee niin harvakseltaan.
Kiva tuo bleiseri, joskin itse vierastan eläinkuosia isoina pintoina. Mutta tuo malli.. Tosi kiva. Mutta ennen kaikkea, nuo hiukset!! Uusi väri niissä on ihan die for :) Ihana!!

Anna (Ei varmistettu)

Niinhän se menee :) Ja kiitoksia kovasti, itsekin tykkään tästä tukasta valtavasti :)

Kate (Ei varmistettu)

Onpas harmi! Millainen tää kirppis oli? Oliko se osalla sitten niin etteivät olleet koko aikaa pöydässä myymässä vai miten ne pääsivät siltikin varastamaan?
Minuakin harmittaa kovasti, että kirpputorilla odotetaan kaikkien siis ihan kaikkien olevan 50snt-2 euroa. No ok jos minullakin olisi myynnissä kymmeneen kertaan pestyjä ei niin laadukkaita rättejä niin laitan kyllä alle euron hintaa. Mutta sitten kun on ihan kerran pari käytettyä muotivaatetta niin jotkut ei kykene käsittämään että miten farkuilla voi olla 5-7 e hintaa ja takeilla 10-20?? Jos itse on niistä maksanut 50-100. Helppohan se on NIIDEN sanoa jotka sinne oikeasti vie semmosta tavaraa jotka joko kulutettu puhki TAI itsekin ostanut kirpputorilta sen vuosia sitten sillä eurolla. Minusta vain tuntuu että nämä hinnastavalittajat on juuri niitä jotka vie omaa puhkikulunutta likasta rääsyä sinne ja pyytävät niistä silti 1 e, kun kaikki ei edes ole tarpeeksi hyvää "edes" sinne kirpputorille. Tai sitten ovat vain kateellisia, eivätkä maksaisi kaupassakaan uudesta 5 euroa enempää.

Itsehän laitoin nettiin myyntiin vaatetta tyyliin: "kirpputorit" ja edullisia hintoja niin heti joku älypää kysyi facebookissa että kun kyseessä kirpputori niin minkä hintaisia?? No 15 e KÄYTTÄMÄTTÖMÄSTÄ takista jonka alkuperäinen hinta 85 e eikä ole mistään halpisliikkeestä vaan alesta ostettu, ei ole paha, niin silti kateellisuuttaan pitää tiuskia ja valittaa. Oikein valittamalla valitetan kun ei ole "kirpputorihinnat", Meinasin laittaa että jos et halua uudenveroista vaatetta halvalla niin olet oikeutettu mennä ostamaan sitten niitä puhkikulutettuja rääsyjä sillä eurolla. Itse kyseinen henkilö ilmeisesti vie kaikki paskaisetkin vaatteet joista itse maksanut 20 senttiä, kirpputorille ja pyytää 1 euron ja kuvittelee että kaikkien pitäisi pyytää. Vissiin kateellista siitä, että joku on ihan uutena ostanut vaatteen. Samalla minulta on pyydetty ostaa netissä uudet kengät 10 e sisältäen postikulut? ELi okei ihan niinkuin tekisin siinäkin jotain hyvntekeväisyyttä kun ilmaiseksi alkaa antamaan. Tai farkut 4 e sisältäen postit. Hahhaha.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, noi on ihan naurettavia :D Ja tää oli ihan tavallinen kirppis, missä oltiin pöydän takana koko ajan. Mutta kun on ryysis, jossa on 30 ihmistä pöydän ääressä, niin ei kaikkea vaan huomaa :/

Elisa (Ei varmistettu)

Yhdyn kyllä täysin sun mielipiteeseen kirppareista. Oltiin tänään kaapelilla myymässä ja sekä kaverin että poikaystävän tavaroista varastettiin... Ja kaikki pitäisi saada eurolla tai kahdella. Ei sinne tosiaan viitsisi vähän käytettyjä/käyttämättömiä merkkituotteita raahata, kun kaikki pitäisi saada aivan pilkkahintaan. Mielestäni esim. tori.fi:ssä on paljon mukavampi meininki käytetyn tavaran kierrätyksessä. Jäi kyllä vähän surkea fiilis koko päiväksi vaikka tavaraa menikin ihan hyvin. :/

Kivaa kevättä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, itsekin tykkään paljon enemmän myydä netissä vaatteita, siinä on vaan oma vaivansa :/

Jenni R (Ei varmistettu) http://Www.kenkafriikki.com

Muakin niin ärsyttää toi että kaikki pitäs saaha kahella eurolla. Ite en mikään kirppisihminen oo, mutta syksyllä möin omia kamppeita. Eräs nainen katteli yhtiä mun saappaita, jotka olin hinnoitellut 8e. Sanoi että huhuh ompa kalliit, ostan jos lasket hinnan kuuteen euroon. Siis mitä v*ttua oikeesti, teki mieli jättää alennus antamatta, mutta ilmeisesti oli niin kahen euron päälle.. :D

Anna (Ei varmistettu)

Ja siis miten voi olla 2 eurosta kiinni haluaako aivan ihanat saappaat vai ei? Silloin niitä ei oikeesti ees halua varmaan :D

enmi (Ei varmistettu)

No ei tosiaan oo liian kalliit hinnat! Toisten vaan pitää saada tingata tinkaamisen ilosta vaikka olis jo halpaa ja toinen ääripää taas sitten pyytää enemmän kaupassa uutena ostettuna!

Anna (Ei varmistettu)

Ei musta tuntuu että joillakin on vaan vähän väärä käsitys kirpparista :/

eini (Ei varmistettu)

Ite oon kans sitä mieltä, että hinta hyväkuntoisessa tuotteessa pitäis olla 10-15 prossaa alkuperäisestä. On raivostuttavaa, kun jotkut ei vaan usko, että jos pyydän mekosta kolme euroa, se kakskytsenttisen tyrkytys ei vaan käy. Toki paljon on merkitystä myös sillä, millainen ostajan asenne on; joskus hyvinkäyttäytyneelle tyypille voi sit antaakin enemmän tinkausvaraa. Kaapelilla just kuulin, kun jotkut tytöt keskusteli siitä, miten nykyään kirppiskulttuuri on inhottavaa: ennen kuulemma sai biletystoppeja jollain 20 sentillä. Aika paljon saa myydä toppeja, että ees pääsee omilleen pöydän oston jälkeen, jos kamaa myy tollasilla hiluilla...

Anna (Ei varmistettu)

Mä en ees ymmärrä miksi mennä kirpparille, jos siitä ei saa edes pientä osaa omasta rahasta takaisin. Eihän ne vaatteet mullekaan ilmaisia olleet?

Milla (Ei varmistettu) http://Moonshapedlittlebox.blogspot.com

Hieno asu, kaunis bleiseri! :) Hinnat kuullostaa hyvinkin kohtuullisilta hyväkuntoiselle / uudenveroiselle tavaralle ja itseäni eniten ärsyttää kirppiksillä likaisten, nukkaisten, reikäisten tai muuten rikkonaisten tuotteiden myynti ylihintaan. Monta kertaa on tullut ihania vaatteita tai kenkiä vastaan, mutta tarkistaessa on sit huomannut reikää, pilalle käveltyjä korkoja tai esim. Veritahroja. Turhauttavaa, mutta onneksi välillä kirppiksiltä tekee superhyviä löytöjä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, toi on niin ärsyttävää :/

Ennpu (Ei varmistettu)

oonko mie ainoa vajaa, mutta en saa selvää tuosta kuvissa olevasta fontista. Maroduring? Nyt sain selvää että toi my fleamarket findin vika sana on find, luin eka et tind ja luulin sen viittaavat jotenkin tinderiin :D En halua sanoa tätä pahalla mutta oon täällä ihan hoo moilasena :D

Anna (Ei varmistettu)

Aijaa, outoa, musta toi fontti on aivan täysin selkeä :)

Ann (Ei varmistettu)

Siis noi sun hinnathan kuulostaa aivan jarkeenkayvilta! Huh huh kun joskus kay kirppareilla ja sielta loytyy vaikka mita rattia ihan tajuttomilla hinnoilla.. Torkein mika on tullut vastaan oli varmaan yksi kulahtanut TAHRAINEN Onlyn trikoomekko 20 eurolla :O Sitten ihmiset valittaa miten kirppareilla ei saa mitaan kaupaksi :'D En tieda, on naita jotka odottaa loytavansa kaiken parilla eurolla, ja naita alypaita jotka sitten odottaa etta vanhoista ryysyista saa rahansa taytena takaisin.. Sulla oli varmasti viella tiptopkunnossa olevia kauniita vaatteita :) Tulipas vahan epaselva kommentti, mutta pointti oli etta sulla oli varmasti hinnat taysin kohdallaan ja oikeutettuja!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, todella hämmentävää välillä ihmisten käyttäytyminen :/

Kommentoi