The kitchen

Mungolife

Huhhei, ihana viikko on siinä pisteessä, että viikonloppu on koittanut, ja se alkaa koti-illallisella ja leffalla :) Sitä ennen ajattelin hieman jatkaa remppapostauksia, ja tällä kertaa vuorossa olisi keittiön remontti ja siitä hieman kertominen.

Ostamamme asunto on tosiaan vuodelta 2011, joten se oli ostettaessa kaikin puolin hyvässä kunnossa, mutta kaipasi hieman muutoksia oman makumme mukaan. Keittiö oli hyvin perus, valkoinen perustoimiva keittiö, joka ei kuitenkaan sytyttänyt meitä tuollaisenaan ihan hirveesti.

Tästä siis lähdimme liikkeelle:

Ja tähän olemme päässeet:Suurimmat muutokset on tietenkin lattiassa ja seinässä. Lattiaksi valitsimme koko asuntoon Upofloorin Vitality Diplomatia sävyssä 619 Valkoöljytty Tammi. Ja keittiöön halusimme välitilan valkoisen omituisen laatan sijaan kiveä. Törmäsimme K-Raudassa Aitokiven verhoilukiviin, ja valitsimme ensin keittiöömme Black Quartziten, joka oli todella kaunis. Meille se ei kuitenkaan sopinut, sillä keittiöömme tulvii sen verran valoa, että kivet loistivat kuin discopallot. Vaihdoimme verhoilukivet mattaisempiin, ja pohdimme pitkään Rustic Stonen ja Dark Stonen välillä, jotka oli mielestämme aivan upeat.
Vähän mallailtuamme päätimme laittaa kivet koko keittiön seinälle pelkän välitilan sijaan.

Aitokiven asiakaspalvelusta saimme hyvää palvelua kivien asennukseen liittyen. Kivethän painavat jonkin verran, mutta ne saavat kuitenkin aika hyvin tukea tasosta ja kaapeista, eikä niiden asentamisen kanssa ollut mitään ongelmaa. Varmuustoimena halusimme varmistaa sen, ettei seinän pinta pääse kostumaan ja primeroimme koko seinän. Lisäksi käytimme nopeasti kuivuvaa laastia, joka piti kivet hirveän hyvin paikallaan. Ainoa ongelmallinen osuus oli kivien leikkaaminen vinoon muotoon, koska meillä on kaikkialla vinot katot. Loppujen lopuksi sekin kävi aika näppärästi, mies ystävineen sahasivat kivet muotoon jiirisahalla.

Suojasimme kivet Kivimestarin Kivi & Saumasuojalla, jota meille suositeltiin Aitokiveltä. Kyseessä on nanoteknologiaan perustuva hajuton, väritön ja myrkytön kivisuoja, joka ei muuta kiven sävyä tai ulkonäköä, mutta tekee pinnasta vettä ja likaa hylkivän. Aineella voi suojata myös mm. kylppärin saumat. Kiviprojekti kesti pari päivää, mutta oli joka sekunnin arvoinen! Keittiön seinämme on mielestäni älyttömän kaunis ja tuo ihan eri fiiliksen koko keittiöön.Toinen iso muutos oli tietenkin marmoritaso edeltäjän tilalle. Ensin päätimme vaihtaa lieden ja uunin ja valitsimme sopivan altaan. Näillä mitoilla lähetimme tilauksen Hansakivelle, josta saimme tarjoukset erilaisille marmoreille. Ensimmäinen valintamme oli selkeästi juovikkaampi (ja hieman edullisempi) Carrara CD, josta tehtiin taso suunnitelmiemme mukaisesti noin viikossa. Valitettavasti ko. taso hajosi kuljetuksessa, kun sen päälle tippui jotakin painavaa. Saimme kuitenkin Hansakiveltä tilalle tuota Carrara C:tä, joka on hieman hintavampi ja vähemmän juovikas marmori. Vaikka alkuun minua kuvien perusteella viehätti enemmän se juovikkaampi marmori, ihastuin minä tähän lopputuloksessa todella. Mies kannatti tätä alunperinkin, ja minäkin olen nyt myyty tämän keveydelle. Jos jotain nyt vaihtaisin, niin ottaisin ehkä 3 cm leveän tason 2 cm:n sijaan, mutta ne nyt on ihan nyansseja :)

Hansakivelle voisin antaa erinomaisen arvosanan. Kuljetus Kuopioon oli sangen maltillisen hintainen, ja taso valmistettiin nopeasti, saimme erinomaista palvelua kun ensimmäisessä kuljetuksessa oli ongelma ja lisäksi taso todella oli millilleen oikean kokoinen. Tason asentaminen oli helppoa. Nostimme osat varovasti kaappien päälle ja mies kiinnitti sen vielä jollain silikoniaineella.

Mua pelotti alkuun marmoritasossa se, kuinka "herkkä" sen väitetään olevan. Näin kolmen kuukauden kokemuksella sanon, että paskanmarjat. Kyselin ennen tilausta parilta ystävältä, heidän marmoritasojen toimivuudesta ja sain sieltä vihreetä valoa. Nyt kun olemme tason kanssa asuneet jo hetken, voin sanoa, että ei tässä huolta ole. Tasolla on tehty marjasmoothieita, raastettu punajuurta, kaadeltu punkkua ja on siinä ollut kokonaisen päivän kahvitahrakin. Sitrushedelmien kanssa olemme varovaisia tuon lähellä, muuten aika höveleitä. Jälkiä siinä ei ole vielä yhtäkään. Meinasin murhata miehen, jonka jäljiltä joku aamu oli kahvitahra tasolla. Märällä rätillä lähti yhdellä pyyhkäisyllä. En nyt suosittelisi mitään mustikkamehua siinä pitämään tuntikaupalla, mutta ei se lika tasoon pinty kyllä ihan pienellä tiputtamisella tai roiskumisella. Meillä ei ole muutenkaan tapana jättää tahroja pinttymään, joten meillä käy luonnostaan samantien siivoaminen. Ja sillä ollaan pärjätty marmoritason kanssa olematta yhtään tiukkiksena asian suhteen.

Tykkäsimme tuosta meidän liesituulettimesta mutta emme tykänneet sen alla majailevasta uunista ja liedestä, vaikka ne hyvässä kunnossa olivatkin. Saimme ne oikein sopivaan hintaan myytyä eteenpäin, ja ostimme tilalle krominvärisen uunin ja induktiolieden. Edellisessä kodissamme oli induktioliesi, emmekä halunneet luopua sellaisesta. Kierrätimme edelliset ja ihastuimme uusiin, jotka sopivat tasoon näppärästi. Mitat sai helposti katsottua jo tilaamisvaiheessa, ja ne oli yllättävän helpot ympätä tasoon.

Jääkaapit meillä oli tosi hyvässä kunnossa muutettaessa. Tavallaan tykkään enemmän kromijääkaapeista (toki integroidut on kaikista kauneimmat), mutta emme kokeneet hyväksi ideaksi alkaa kaappeja vaihtamaan. Vaikka kromikaapit on esteettisempiä, on valkoisten puhtaaanpito aika paljon helpompaa. AEG:n kaapit olivat hyvässä kunnossa, mutta edellisten asukkaiden jäljiltä niissä oli muutama huonossa kunnossa ollut laatikko/ovihylly. Olinkin ihan superfiiliksissä, että AEG:lta saa tilattua uusia tosi helposti! En ees tiennyt, että noita saa, koska meillä oli ennen joku toinen jääkaappi, ja siihen ei saanut tilattua oikein mitään Suomesta tai ylipäätään kovin helposti. Vaihdettiin halkeilleet osat ja pestiin jääkaapit kunnolla, ja nyt nuo on oikeastaan ihan uudenveroiset käytössä. Kätevätkin, kun niissä on polkimet, joilla kaapit aukeaa.

Myös allas ja hana meni vaihtoon. Unelmoimme yhdestä isosta altaasta tuollaisen kahden pienen altaan sijaan, ja sellainen löytyikin BLANCOlta. Hintaerojen takia päädyimme tilaamaan sen saksasta. Halusimme ehdottomasti kivikomposiittialtaan, ja siihen kaveriksi halusimme kovasti sellaisen suurtaloushanan tai sellaisen. Sellaisen, mitä kouluissa on, mitkä on korkeita ja niistä pystyy sitä hanaosaa vetämään. Koska emme jaksaneet alkaa nostamaan kaappeja, jotka oli jo valmiiksi hyvällä tasolla, totesimme, että sellaiselle ei ole korkeuden puolesta tilaa. Valitsimme siis Orakselta samantyyppisen, mutta pienemmän ja siromman hanan. Tuo oli yllättävän edullinen ja meillä tuo löytyi ainakin ihan lähi Kodin Terrasta.

Hana ei näytä sen kummemmalta sivuista katsottuna, mutta on ihan superkäytännöllinen! Allas on helppo pestä ja tiskejä on helppo pestä roiskuttamatta. Toiveissamme oli valkoinen allas, joka olisi yksiosainen ja iso. Siihen saa niin paljon paremmin isot kattilat ja muut isot välineet pestäväksi.

Olimme hurjan tyytyväisiä kaikkiin näihin pieniin ja isoihin osiin, joilla muutimme keittiömme ihan erilaiseksi. Se näyttää ihan eriltä, mutta se on myös käytössä hyvin erilainen.

Keittiö ei ole vielä ihan täysin valmis. Olemme asentaneet kosketuskäyttöiset LED-valot yläkaappien alle, mutta vielä pitäisi kiinnittää takaisin tuo kaappien alapuolella oleva peittolevy/koristelista/mikälie. Lisäksi tuo tilaamamme lasi pitäisi saada ruuvattua paikalleen, se on nyt hengannut siinä varmaan kuukauden ilman mitään kiinnikkeitä, kun emme ole saaneet tuota aikaiseksi.

Tilaisinko kotiini tällaisen keittiön? En. Tai siis kaapistot ja jääkaapit olisi erilaiset (mahdollisesti integroidut), ja myös tiskikone olisi varmasti integroitu. Muitakin muutoksia tulisi. Tykkään keittiössä enemmän vetolaatikoista kuin ovilla avattavista. Keittiö ei myöskään ole valtava tilansäilytyksen kannalta, mutta toisaalta harvemmin käytössä olevat välineet säilyvät hyvin myös kodinhoitohuoneessa, jota käytämme apukeittiönä. Keittiö oli mielestämme kuitenkin rungoltaan oikein sopiva, ja näillä muutoksilla saimme sen todella mieluisaksi meille. Keittiöremontti olisi ollut ihan haaskausta, mutta tällaiset muutokset olivat enemmän kuin tarpeen. Ainakin meidän mielestämme.

Mitäs te sanotte? Paraniko? :)

Kommentit

riiri (Ei varmistettu)

Mielestäni kiviseinä tuo jotenki tunkkaisen fiiliksen ja keittiössä on vähän liikaa kaikkea. Tumma kiviseinä, kiiltävät kaapit, valkoinen allas ja marmoritaso ovat yhdessä liikaa eikä mikään niistä oikein erotu edukseen. Keittiön on kokonaisuudesssaan mielestäni vähän vanhanaikainen ja tuo mieleeni vuoden 2009. Toisaalta miksi pitäisikään mennä aina uusimpien villitysten ja trendien mukaan, koska tärkeintähän on, että keittiö miellyttää käyttäjiään ja on toimiva.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, me ei tosiaan välitetä yhtään trendeistä vaan mennään sen mukaan, mistä itse tykätään :) Ja mielipiteitä on toki monia, itse olen eri mieltä esim. tuosta tason ja altaan osuudesta, koska valkoinen allas juurikin rauhoittaa keittiötä kun sulautuu täysin tasoon.

Kaapit ei itse asiassa normivalossa kiillä juurikaan, näissä kuvissa on ollut pakko ylivalottaa salamalla, ja se tekee hieman kiiltävän efektin kaikkeen :/

Mutta, kiitos mielipiteestä, onneksi jokainen voi tehdä kodistaan mieluisan juuri itselleen; trendeistä ja muiden mielipiteistä välittämättä :)

Marita (Ei varmistettu)

Itse tykkään kovasti ja kivoja ja toimivia yksityiskohtia on saatu aikaiseksi suht vähällä vaivalla :) ai kun haaveilen noin isosta pakastimesta minne saa kaikki marjat ja sienet!! Hassu kysymys, missä teidän mikro on? :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Mikro on kodinhoitohuoneessa, joka on meillä samalla vähän apukeittiö :)

Emma (Ei varmistettu)

Ehdottomasti parempi kuin alkuperäinen! Tuo on kyllä totta, ettei ole järkeä pistää noin uutta keittiötä kokonaan uusiksi, tuskin sillä saisi asunnon arvoakaan nostettua niin paljon, mitä siihen menisi rahaa. Marmori on kyllä niin kaunista, kuolaan aina kun nään keittiöitä joissa marmori jatkuu välitilaan saakka :D Itse olen enemmän laattamuija kuin kiviseinän ystävä, mutta ehkä osittain sen takia, että miellän kiven hankalaksi puhdistaa, joten hyvä tietää, että tuollainen suoja-aine on olemassa. Jäin miettimään, olisinko itse laittanut kiven vain välitilaan ja liesituulettimen taakse, mutta kaunis se on noinkin!

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka helppo tuo on ollut pitää puhtaana :) Ja mä jotenkin rakastan kaikkea luonnonmateriaalia, mm. juurikin tuollaista rouheaa kivipintaa :)

Mun mielestä tuli oikein kaunis keittiö! :) kelpaisi itsellekin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Emmi (Ei varmistettu)

Kyllä mun mielestä teidän tekemä remontti paransi keittiötä huimasti, vaikkei vanhassakaan mitään suurempaa vikaa ollut! Kiviseinä on joo tumma, mutta vaalean lattian ja kaapistojen kanssa kontrasti näyttää hyvältä, ja kivi itsessään on tosi kaunis. Kuvista tulee kotoisa fiilis, mielelläni kokkailisin tollaisessa keittiössä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, me haluttiinkin tällainen hieman tummempi seinä, koska asunto on tosi tosi valoisa, niin siinä voi pitääkin hieman tummempaa seinää helposti :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Upea muutos! :) Tumma seinä on huippu hieno!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Pia (Ei varmistettu)

Todella upea. Eihän tuossa alkuperäisessä sinällään vikaa ollut, vaan pirun tylsä. Mutta nyt on asennetta. Ja tämäkin postauksen lukeminen ei helpota muuttokuumetta yhtään. Tuo kiviseinä, i like it :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia :)

Heidi (Ei varmistettu)

Haa, mulla on tota seinää myöten melkein samanlainen kyökki! :D Siitä on tosin kiittäminen vuokranantajaani, joka sen on rempannut. Kivasti tullu teilläkin uudistusten myötä rosoa tuohon kliiniseen perusvalkoiseen lähtökohtaan. Hyvältä näyttää. Ja nää kuvat muistutti, et pitäis vihdoin hankkia keittiöön toi saippuaputeli, ettei tarvis aina ravata vessassa kuuraamassa käsiä...

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mulla on joku pakkomielle aina pestä kädet käsisaippualla sen jälkeen kun on tiskannut, vaikka kai siinäkin ne kädet on aika puhtaat :D

Heidi (Ei varmistettu)

Uusi on kyllä mielestäni ihanampi kuin vanha. Mun mielestä uudessa tumma seinä antaa kivasti kontrastia, vanha oli liian valkoinen. Mun mielestä vanha näyttää enemmänkin vanhanaikaiselta, ehkä koko valkoisen aika meni jo. Vaikka mielipide asioita nämä. Tykkään myös betoni pöydästä hurjasti :). Mistä noi ihanat marmori purkit on ostettu?

Jenniina (Ei varmistettu)

Mä ainakin muistelen Halpa-Hallissa hiplanneeni noita purkkeja :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Marmoripurkit on Halpa-Hallista, rakastan niiden keittiöosastoa :D

Jenni (Ei varmistettu)

Meillä on samanväristä kiveä myös keittiössä, tosin vain välitilassa, joten tykkään tietysti tuosta teidän seinästä tooodella paljon! Mahtava idea huitasta koko seinä, ratkaisu tuo kodikkuutta roppakaupalla. Kysyisin tuosta komposiittialtaasta, että vaatiiko erityishoitoa tai muuta huomioitavaa? Olen koko ajan enemmän sen kannalla että seuraavassa keittiöremontissa (sitten tulevaisuudessa, siinä unelmakodissa heh) päädyn siihen. Ja hana on ihan superkätevä!
Keittiön muutos on upea ja nyt niin paljon kodikkaampi, sitähän sää kysyit :) <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ei mun mieletä vaadi erityistä hoitoa. Toki lika pinttyy ehkä helpommin kuin tuollaiseen metalliseen, muttei olla vielä kohdattu tahraa, joka ei lähtisi tuosta ihan Fairylla. Kulmat ollaan välillä vedetty ihmesienellä, ettei sinne keräänny tummentumia :) Mun siskolla on sama allas mustana, ja se on vielä helpompi pitää puhtaana :)

ttuffi- (Ei varmistettu)

No panic, meillä kotikotona tehtiin keittiöremppa 10v sitten ja ne kaappien alasokkelit on aina vaan laittamatta ja keittiö on kyllä paremman näkönen ilman niitä :D

Tosi hieno keittiö, tykkään! Olispa itelläkin mahis rempata mutta ei tätä vuokrakämppää ihan niin vaan räjäytellä :(

Anna (Ei varmistettu)

:D :D Ehkä mä siis vaan luovutan sen suhteen :D

Pitkä marssi

Upean näköinen keittiö. <3 teillä on todella hyvä maku. Olemme mieheni kanssa juuri muuttaneen ja heitin kaiken muuton yhteydessä pois, koska päätin että nyt on aika rakentaa kotia missä viihdyn (viihdymme). Silmä on rakastunut vaaleaan marmoriin ja sitä olenkin kerännyt nyt jokapaikasta. Luonnollisesti itsellä pisti silmään kauniit keittiönpurkit, ovatko mistä hommatuja? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Halpa-Hallista on nuo, ja siellä on tosi paljon kaikkia marmoripurnukoita :) Suosittelen :)

Linda (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun jaat paloja teidän remontista. Oma pää ei kestäisi kritiikkiä omia valintoja koskien. Tämä keittiö ei ole omaan makuuni, mutta mielestäni iso allas korkealla hanalla ja vedettävällä jatkopalalla on upea! Meilläkin vaihdettiin aikanaan lapsuudenkotiin samalla tekniikalla oleva hana keittiöön ja on hirmu kätevä. Tuo marmoritaso on myös upea. En ole muuten aiemmin kuullut polkimilla olevista kylmälaitteista, kaikkea ne keksii

Anna (Ei varmistettu)

Mua ei oikeesti voisi yhtään vähempää kiinnostaa kritiikki meidän kodista. Itse ollaan tosi tyytyväisiä, ja se on meille ihan tärkeintä :)

Ja joo, onhan noita paljonkin. Aukeaa niin kahvalla kuin polkimella, mut esim. jos on kädet täynnä / jauhoissa tms. on kiva polkaista tuo auki :D

Kristelle (Ei varmistettu)

Aivan mahtava muutos! Tuo kiviseinä, marmoritaso, allas ja betonipöytä, a niin upeita<3Mun mielestä te ootte mahtava vastakohta kokovalkoiselle kliiniselle keittiölle, teidän keittiössä on sitä jotain. Ihanaa että jotku uskaltaa näyttää omaa tyyliä ja persoonallisuutta. Ainahan sitä tulee niitä *oisin tehny tuon erilailla*, mutta ajan kuluessa omista ratkasuista oppii tykkäämään. Aina ei voi olla kaukaa viisas.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ja ei meille kyllä keittiön suhteen ole tullut mitään ajatuksia siitä, että oltais tehty eri tavalla. Paitsi ton lampun haluan vaihtaa :D

Meeri (Ei varmistettu)

Todella upeita muutoksia olette tehneet! En olekaan ennen kommentoinut, mutta varsinkin wc oli erityisen mieleinen ja otankin niistä inspiraatiota kun oman wc:n remontointi on ajankohtainen :)

Yksi asia vain mietyttää...Jos meinaatte tulevaisuudessa myydä asunnon, on struktuuri- ja kiviseinät aika hankalia uudelle asukkaalle jos ei niistä pidäkään ja taluaisi jotain muuta tilalle, joutuu kyllä aika työn tekemään. Mutta eipä sitä kannata jättää jotain omassa kodissa tekemättäkään tuolla ajatuksella.

Joko saa toivottaa mukavaa joulun odotusta? :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, se on sitten toki sen ostajan murhe, jos haluaa lähteä muuttamaan. Ei se nyt mahdotonta ole. Kivilaatat lähtee irroittamalla, ja seinän kun hioo, voi sen päälle maalata helposti. Ja uskon kyllä, että joku ostaja tykkää ratkaisuistamme ihan näinkin :)

Tietty! Mä ainakin kuuntelen jo joululauluja ja syön pipareita :D

Jenni (Ei varmistettu)

Aivan upean muutoksen olette saaneet aikaan! Ei tunnistaisi heti samaksi keittiöksi lainkaan. Tuo kiviseinä on aivan ihana <3 Pitää käydä pinterestissä heti etsimässä inspiraatiokansioon samanlaisia :D Induktioliesi on kyllä parhaista parhain, itsekään en siitä enää luovu!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Tiiu (Ei varmistettu)

Hei Anna, minua kiinnostaa onko keittiö "suljettu tila". Lähinnä pohdin tuota ovea, viekö eteiseen/käytävään ja pääseekö keittiöön asunnosta muuta kautta?

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole :) Keittiön vieressä oleva ovi on sen takana olevaan kodinhoitohuoneeseen, joka on meillä myös apukeittiö :) Keittiö on yhtä isoa avointa tilaa olkkarin kanssa, ja niiden välistä lähtee eteinen, johon ei myöskään ole ovea :)

Tiiu (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta, olkkarikuvia odotellessa! :)

Omppu (Ei varmistettu)

Heips, tän postauksen "aloituskuvana" on bloglovinissa kuva hääkampauksesta/juhlakampauksesta valkoisella pitsikoristeella :D mistähän johtuu? Kun avas postauksen niin sitä ei enään ole

Anna (Ei varmistettu)

Jaaaa :D Meillä on täällä teknisiä säätöjä ollut pari viikkoa Rantapallon kanssa, niin en tiedä, onko joku sellainen kuva, joka on kuvapankissa ja säätöjen seurauksena jostain syystä ekana? Onko joku joskus käyttämäni kuva?

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.blogspot.com

Vau, näyttääpä kodikkaalta remontin jälkeen! :) Kiviseinä on todella kaunis ja näppärää, että sen saa suojattua omalla aineellaan. Meillä oli talo ostettaessa lähes kokonaan valkoinen sisältä, mutta ollaan pikkuhiljaa laitettu taloa oman näköiseksi. Tällä hetkellä kylppäriä laitellaan, seuraavaksi sitten kodinhoitohuone ja meidän makkari. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, mä en viihdy ihan kokovalkoisessa, vaan jotain kontrastia pitää kyllä olla :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Vau, upea muutos! Näyttää todella viihtyisältä keittiöltä, erityisesti kiviseinä ja marmoritaso ihastuttavat mun silmää! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Ansku (Ei varmistettu) http://www.peaceandstyle.fi

Joo, varsinkin lattia ja taso on upeat, toki myös välitila on hieno ja kokonaisuus tyylikäs.

Tää vaan vahvisti mun haavetta kivitasosta. Meillä on just tollainen teräksen värinen, minusta aika ruma allassysteemi mikä teillä ensin oli. En vaan osaa oikein päättää millainen kivi olisi hyvä.

Anna (Ei varmistettu)

Pitkällä tähtäimellä kivikomposiitti lienee olevan kestävin, mutta myös kallein. Niitä kannattaa tutkia :)

Haveaniceday

Todella kivan näköinen keittiö, loppujen lopuksi suht pienillä muutoksilla. Noi pikkuiset tupla-altaat on niin huonoja kun ei niissä pysty pesemään mitään patoja tai paistinpannuja. Meillä oli yhdessä talossamme marmorilattiat keittiössä ja olohuoneessa eikä ollut kyllä vaikea pitää puhtaana.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) ja ahh, marmorilattiat <3

Pandi (Ei varmistettu)

Tuleeko siis välitilan kiven päälle vielä lasi vai miten aiot pitää puhtaana esim. hellan takaa. Iltavaloissa tumma seinä ok, mutta varmaan aika synkkä päivänvalossa. Alkuperäinen niin paljon raikkaampi ja valoisampi.

Anna (Ei varmistettu)

Siinähän on lasi? Koko matkalta liesituulettimesta lieteen? :) Kivet on pysyneet muualla oikein hyvin puhtaana ja lieden vieressä tosiaan lasi suojelee :) Meillä on koko olkkarin ja keittiön mitalta isot ikkunat ja päiväsaikaan valoa tulvii sisälle, ja lisäksi on koko katossa kirkkaat spottivalot. Valoisuutta tuolta ei todellakaan puutu :D

Suvi (Ei varmistettu)

Tuo allas, vau... ihan sinun näköinen keittiö! Tai ainakin persoonallisemman näköinen kuin edellinen. Kiva kun teet näitä remppapostaukska, niitä on mukava lukea :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) varsinkin, että on meidän näköinen, koska tuo remontti tehtiin nimenomaan itsellemme :)

Pages

Kommentoi