Koh Samui, pt. 2

Hola!

Huh, olipas kiva perjantai ja kohta jatkuu mukavissa merkeissä 🙂 Aamulla käytiin sadetta uhmaten Simban kanssa puistossa leikkimässä, sitten lojuttiin kotona. Minä läppärillä meilejä selaten, Simballe tennispalloa heitellen koneen yli. Noi on aina niin ihania työhetkiä, kun voi samalla leikkiä pikkuisen kanssa 🙂

Päivän ohjelmassa oli vielä yksi palaveri ja showroom-vierailu ja todella myöhäinen lounas ihanan Nooran kanssa. Myöhemmin suuntaan vielä parille lasilliselle hyvässä seurassa, joten aika mukava perjantai tästä kieltämättä on kuoriutunut, sateesta huolimatta.

Olikin vihdoin aikaa uppailla lisää kuvia meidän Thaimaan reissulta, nimittäin toinen osa Koh Samuin kuvistamme 🙂

Yhtenä päivänä kävimme siskon kanssa hieman pyörimässä ympäriinsä mun lempitouhussa, vesijeteillä hurjastellen! Maisemat oli taas aika henkeäsalpaavia ja seura tietenkin maailman parasta ♥

Hello hello!
I’ve been spending a great Friday with Simba and friends, and am soon off to have some fun for a couple of drinks. 

I thought that it’s time to finally publish some photos from the rest of our stay in Koh Samui. One day me an my sis took a jet ski for a few hours ride around the islands. So great! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisko ja sen sisko.

Sisters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Systeri oli aivan fiiliksissä tosta, ja oli ihanaa kuunnella toisen iloista kiljahtelua. Annoin siskoni ajaa puolet matkasta, ja siitähän riemu repesi!

Voin muuten kertoa, että fyysisesti toi on aika rankkaa puuhaa. Siinä roikkuu kuskina ristiaallokossa ainakin koko voimillaan kiinni siinä ohjaustangossa, ja vielä sen matkustajan paino tulee mukaan, kun hän roikkuu kuskissa kiinni. Systeri roikku ekan puoli tuntia ku pieni apina kiinni selässä kovalla rutistuksella. Koska takana istuja ei itse pysty ohjailemaan liikkeitä hirveesti, vaan pomppii kuskin mukana, niin kyllä tällä rimpulakädellä oli vähän hankalaa välillä 😀  Käsivarret on ihan palasina tollasen 3-4 tunnin ajelun jälkeen, mutta niin on reidetkin. Siinä kun pomppii aallonharjoilla, niin kyllä reidet työskentelee koko ajan, ja ottaa vastaan niissä pompuissa. Herra isä kun seuraavana päivänä kävely on yhtä rankkaa ku uskomattoman salitreenin jälkeen. Paljon hauskempaa tää kyllä on!

Mulla oli lisäksi ton jälkeen pari päivää kolme aika nättiä mustelmaa sisäreisissä. Näytin vähän jännältä, mutta kun tuossa pomppaa aika ylös aalloissa, ja sitten laskeutuu siihen pehmustetulle penkille takaisin vauhdilla, niin mustelmilla on kyllä tosi helposti 😀

My sister was so thrilled about this. It was so great to listen to hear her joyful squeals! She was overjoyed when I let her ride the rest of the way.

Let me tell you, that’s not easy, even though it’s fun! I felt like after a proper boot camp after this. I was all bruised up from jumping up and down on the jet ski, and my arms were killing me! Just letting everybody know, driving this thing is super fun, but when there’s two of you on it, it’s easier to be the passenger. Because when you drive, you are the one whose muscles end up carrying all the weight of both jet skiers. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan vesiskoottereilla alueiden tutkimista, kun pääsee lähelle pieniä saaria ja uskomattoman kauniita koskemattomia paikkoja, samalla kun saa tuntea auringon porotuksen iholla ja suolaveden pisarat kasvoilla. Fijillä otettiin Merin kanssa aikanaan sellainen viiden tunnin vesiskootteri-safari, ja se on yksi mun elämän onnellisimpia muistoja. Jotenkin niin täydellisen vapaa fiilis.

Halusin siis ehdottomasti viedä siskoni samanlaiselle kokemukselle tuolla, mutta ongelmaksi tulikin se, minkä firman kautta tämän varaisin. Googlettein miljoonalla eri tavalla asiaa, ja ainoa mitä tunnuin löytävän koko ajan, oli kasa varoituksia siitä, miten paljon turisteja kusetetaan tuolla noilla vesiskootterijutuilla. Vuokrataan vesiskootteri 30 minuutiksi, sitten kun tulee takaisin, löydetään siitä joku ”uusi” halkeama tms, ja sitten vaaditaan hirveitä korvauksia, väkivallalla uhaten. Poliisi on mukana näissä jutuissa, joten helposti voi käydä köpelösti pienestä huviajelusta. Lisäksi mua vähän ahdisti se, että usein tollaiset rantapuljut, jotka vuokraa skoottereita paskat välittää ympäristöstä, koralleista ja kaloista siellä.

Löysinkin pitkän etsinnän jälkeen yrityksen Wateredge Sports, joka oli saanut paljon positiivista palautetta, ja tuntui luotettavalta. Soitin paikkaan, ja hyvää englantia puhuva asiakaspalvelija vakuutti, että heidän oppaat pitävät huolen, että reitit on valittu niin, ettei korallia vahingoiteta, vaan mennään syvissä vesissä. Paperiasiat vaikutti kanssa aika järkeviltä kun mukana tuli vakuutus omavastuuosuudella, joka oli sopivan kokoinen. Siltä varalta, että jotain kävisi.

Mulla ei jäänyt tuosta muuta kuin positiivista sanottavaa. Wateredge löytyy Lamai Beachilta, ja palvelu pelaa erinomaisesti, kun hotellilta tultiin hakemaan ja sinne vietiin takaisin. Venekuskeilla oli mukana snorkalusvälineet, makeita limuja ryytyneille vesijetteilijöille ja he olivat tosi mukavia. Hintatasokin oli aika samaa kuin muualla, paikoissa jotka oli saaneet tosi huonoa arvostelua. Jos siis noilla alueilla haluaa vesijetteleimään, suosittelen kovasti tuota yritystä! Me palattiin tuonne pari päivää myöhemmin eri juttu mielessä…

I love jet skiing and one of my favourite memories from travels is me and Meri jet skiing in Fiji. So I definitely wanted my sister to experience it too. 

But reading about jet skiing in Thailand, I came across a lot of information on jet ski scams, and it was quite difficult to find a place that looks reliable. Reliable in regards of scamming and also so that its ecofriendly, not driving in the shallow waters and destroying the corals. 

We found a place called Wateredge Sports, who seemed like a proper company, and I don’t have anything negative to say about them. The people were friendly and professional, we got picked up and dropped off included in the price, the price was reasonable, and everything went smoothly.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitä ennen vaihdettiin kuitenkin hotellia 🙂

Siirryttiin pohjoiseen Deva Samui hotelliin, joka on ihan temppelin lähestöllä, ihan 3 minuutin kävelymatka tuosta aiemmin esittelemästäni temppelistä, ja lisäksi lähempänä sitä satamaa, josta laivat lähtee Koh Taolla.

We changed our hotel to another place, called Deva Samui in northern Koh Samui. 

IMG_4342

IMG_4343

IMG_4340

IMG_4410

Mun ehdottomasti suosikkihotelli tämä, joten voisin kaikille suositella. Chawengin keskustaan matkaa about saman verran kuin Fenixistä, eli n. 10-15 minuuttia, mutta allasalue ja koko hotellin alue ihan uskomattoman rauhallinen, kaunis ja henkilökunta kaikista paikoista ystävällisin ja jotenkin ammattimaisin. Allasalueita on kaksi, toinen rannalla, toinen sisäpihalla, ja huoneista oli suurimmaksi osin pääsy altaisiin suoraan.

This was my favourite hotel of my whole stay in Thailand, it was so beautiful, and the staff was great as well 🙂 It’s been built just a while ago and it right near the temple in the first Samui post. 

IMG_4338

IMG_4402

IMG_4893

IMG_4405

Kun tultiin hotelliin, niin ensimmäisenä tuli ”Ms. Anna, we upgrade you to a better room”. No ei kyllä haittaa. Maksettiin varatessa normaali huone, mutta saatiinkin sitten tuollainen huone, josta oli suora kävely parvekkeesta altaaseen. Huone itsessään oli aivan uskomaton! Upea kylppäri, ja tilava huone. Hintaa hotellilla on n. 45 euroa yöltä, muistaakseni, joten suosittelen lämpimästi!

Our room was upgraded to one that had access to the pool, so we could just walk out of our bedroom into the pool. For 45 euros a night, I loved every minute of it!

IMG_4315

Näköala meidän parvekkeelta.

The view from our balcony.

IMG_4313

IMG_4408

Auringonottoalue oli tosi rauhallinen ja siellä pystyi nauttimaan lämpimästä päivästä ilman mitään turhaa hässäkkää.

The sunbathing area was very peaceful, not too many people and no hassle.

IMG_4319

Eikä puitteet ole kovin ikävät, kun melkein joka huoneella on tällainen auringonottopaikka.

I must say it’s quite nice to enjoy the sun, when almost every room has a bed like this to it.

IMG_4306

Oli kyllä kiva herätä tähän näkyyn ikkunasta 🙂

I loved waking up to this view 🙂 

IMG_4568

IMG_4546

En melkein halunnut poistua hotellialueelta, kun oli niin ihanaa vaan hengailla tuolla ja nauttia viileästä vedestä ja lämpimästä ilmasta.

I didn’t really even want to leave the pool area, since it’ was so great to just laze around there. 

IMG_4618

IMG_4483

IMG_4464

Mä en ikinä ymmärrä miten bloggaajilla on ihanan tyylikkäitä ja hienoja asuja Thaimaan henkisistä maista? How!? Mä vietän melkein kaiken valoisan ajan biksuissa ja jossain huitulassa, jolla voin peittää biksut kun menen syömään tai alkaa tuntumaan liian polttavalta olla auringossa koko ajan. Kun vihdoin puen, on yleensä jo ilta ja pimeetä, ja sitä paitsi kostea nahkeus ei auta kovin kauniisiin asukuviin.

I can’t get how some bloggers have amazing outfits on their trips? How!? I’m just hanging around in bikinis and scarves / shirts, to cover myself. And whenever I do get dressed, it’s already dark and being all sweaty doesn’t really help it all.

IMG_4404

IMG_4896

Toinen allasalue on rannalla, ja siellä on enemmän aurinkotuolia 🙂

The other pool area is on the beach, with more chairs and more space 🙂

IMG_4418IMG_4415

IMG_4413

IMG_4433 IMG_4429 IMG_4346 IMG_4441

IMG_4426 IMG_4423

IMG_4443

Hotellin ravintola on tuossa rannalla myös, ja siellä on iltaisin tarjolla paikallinen buffet -illallinen, joka oli NIIIIIN herkullinen, etten pääse vieläkään yli tän muistosta. Vedettiin Jannan kanssa navat niin täyteen, että melkein teki pahaa 😀

The restaurant here is also great, and I seriously recommend the buffet offered. Amazing local food, and such a variety that we were so full, even though we only tried little bits of everything. 

IMG_4444

IMG_4449

IMG_4455

IMG_4445

Muistelisin, että toi buffa maksaa jotain 12 euroa hengeltä, ja äärimmäisen hyvää oli!

Näin mainoksen, että Koh Samuilla on Aasian ainoa Jet Lev. En tiedä onko totta, mutta joka tapauksessa sellainen siellä oli. Kyseinen laite on saanut inspiraationsa Bond-leffojen Thunderballista, ja kun näin, että sellainen on Samuilla, oli pakko kokeilla. Idea on siis se, että laitteessa tulee voimakas vesisuihku, jolla pääsee lentoon jopa 10 metrin korkeuteen.

I saw an ad, that there’s a Jet Lev in Koh Samui, the only one in Asia apparently. It’s this great thing, that’s supposed to make you fly about 10 m in the air at best. Inspired by Thunderball in the Bond -movies, it seemed so cool, I just had to try it out 🙂

IMG_4304

Näin.

So this is how it’s supposed to work.

IMG_4246

Päätin kokeilla. Ensin kiinni laitteeseen. Vuosisadan iloisin ilme.

I decided to give it a go. Looking very happy I see. 

IMG_4281

Sitten kokeilemaan.

Let’s do this!

IMG_4266

IMG_4299

IMG_4288

IMG_4279

Toi vaati ihan sikana käsivoimia, koska tota ohjataan käsillä. Vesisuihkun kovuutta säädellään pyörittämällä kahvaa ja sitä nostetaan lasketaan noista käsipidikkeistä. Ongelmana on nostaa juuri tietyn verran, muuten laite saattaa kääntyä itsessään ympäri ilmassa, ja se voi olla melko vaarallista.

Needless to say, mä en leijunut taivaissa oppaan lailla. Sain hädin tuskin jalkani irti ja liitelin hetken niin, ennen kuin tulin turpa ensimmäisenä alas nokkasukelluksella veteen 😀

Hauskaa oli, vaikka olinkin pettynyt itseeni, ettei osaamista tai vahvuutta ollut tarpeeksi pääsemään kunnolla ilmaan. Tuossa on kuulemma bonusta painossa, eli painavammalla ihmisellä, esim. miehellä on helpompaa ohjailla tuota. Tai näin mulle valehdeltiin 😀

Näiden seikkailujen jälkeen lähdettiin Taolle, mutta tulimme takaisin Samuille päiväksi ennen lähtöämme, jottei vahingossakaan mitkään ongelmat estäisi lähtöämme, koska lensimme aikaisin aamulla Samuilta Suomeen.

Viimeiset kaksi yötämme vietimme siis Chaweng Noi Pool Villa -nimisessä hotellissa, joka on ihan vastavalmistunut tuonne Chawengin eteläpuolelle.

It requires so much strength, it’s ridiculous! I didn’t manage to get higher up than just barely getting my feet off the water. It’s quite difficult to keep the Jet Lev steady, and I didn’t have enough strength or skill for it, but it was fun!

So after these adventures we left to Koh Tao, and came back just to spend the last day in Samui, because we were leaving in the morning, and didn’t want to cut it too short in case of problems with transfers. So our last night we stayed in Chaweng Noi Pool Villa, which was also very good!

IMG_5603

Villat on ihan uskomattomia, aivan uusia ja todella viihtyisiä. Jokaisella villalla on oma pieni uima-allas, johon sai mm. poreominaisuuden. Hotelli ei näytä tieltä katsottuna miltään, ja siinä on osittain vielä remontti kesken, mutta tätäkin voin ainoastaan suositella, nimittäin siellä asuminen tuntui kyllä todella luksukselta.

Ensimmäisenä iltana sateli, mutta me hypättiin silti tuonne superlämpimään altaaseen riehumaan 😀

The hotel is just newly built, and the villas are amazing, with their own pools. Even with light rain outside we just had to jump in the warm pool! 

IMG_5614

IMG_5616

Hotellilla on myös iso allas ja allasalue baareineen sen ympärillä.

The hotel has a bigger pool area with a pool bar and all. 

IMG_5693IMG_5664

IMG_5883

IMG_5757

Muuten Samuilla vietimme aikaa hengaillen pääkadulla, kävimme hieronnoissa ja pedikyyreissä ja vaan vietettiin laatuaikaa keskenämme 🙂

Palaan aiheeseen pian Taon osalta 🙂 Nyt perjantain viettoon, ihanaa viikonloppua kaikille ruudun toiselle puolen!

Otherwise we spent our time in Samui hanging on the main street, taking massages and pedicures, and just spending quality time with each other 🙂 

I’ll get back to the Thailand trip with the Koh Tao posts later, now I’m off for some drinks with friends!

Kommentit (62)
 1. Oot niin upee! Pakko kuitenkin antaa kritiikkiä, mua (ja varmasti muitakin) ärsyttää nää postaukset jossa on sata samanlaista kuvaa, ei niitä vaan jaksa katsoa… Ja sit sekin ku sulle antaa negatiivistä palautetta niin vastaat tosi ankeesti ja jotenki epäkohteliaasti niin tulee tunne että pidät ittees jotenkin parempana vaikka niin ei varmaankaan ole! Sitten kun tulee näitä kehumis kommentteja, sä vastaat niihin ihan kieli ruskeena. Oot kumminki yks mun lempi bloggaajista niin ärsyttää lukee näitä sun vastauksia vähänki kriittisiin kommentteihin.. Taidan siis jättää kommentit jatkossa lukematta…

  1. Kannattaa ehkä jättää myös kommentoimatta, jos aikoo käyttää ”kieli ruskeena” ja vaatia bloggaajalta sitä, mitä lukijat eivät itse pysty antamaan 😀

   1. Varmaan se kusipää omahyväisyysfiilis tulee siitä kun positiivisiin kommentteihin vastaillaan ”kiitti! oon samaa mieltä :)” ja negatiivisiin ”aha”. Kuka nyt alkaa inttämään kehujille että no ei en oo samaa mieltä mun mekko on ihan ruma ja negatiivisiin että joo niinpä mun pitäis hypätä kalliolta alas. Ongelma on varmaan tuttu jokaiselle bloggaajalle joka on koskaan saanu yhenkään anonyymin vihakommentin 😀 Eikä tohon oikein oo ratkaisua olemassa, jos haluaa vastata kaikkiin kommentteihin.

    1. No juuri näin! 🙂

   2. Mun mielestä on kiva, että kuvia on enemmän, kuin se, että tekstiä olisi jumalaton määrä. Matkastakin, kun kuvat kertovat usein enemmän, kuin sanat!
    Lisäksi, jos kuvien määrä ottaa päähän, onko pakko lukea. Tai ainakaan sanoa sitten, että ”oot mun lempi bloggaaja”. Ehkä joku muu on sitten parempi. Sellainen, jolla on pari kuvaa ja enemmän tekstiä?!

    Lisäksi, pakko sanoa. Mun mielestä oot vastannut asiallisesti suurimpaan osaa kommenteista. Tietenkin on ymmärrettävää, että vähän hiiltyy, jos alkaa tulemaan samasta aiheesta valitusta. Kuten se, että joku englannin kielen sanoista on vähän väärin tai et halua mainita kuka kuvat on ottanut. Huoh…
    Joskus ihmiset voisi miettiä omalle kohdalleen jotain asioita ja harkita sen jälkeen uudelleen kommentin laittamista. Tai ainakin sitä, että mitä siihen laittaa.

    Noh kuitenkin, mukavaa syksyä sulle Anna! Ole oma itsesi ja älä anna meidän lukijoiden vaikuttaa millään tapaa siihen, mitä sä olet ja mikä on sulle tärkeää. Kaikilla on salaisuuksia ja todellakaan kaikkea ei tarvitse netissä jakaa. Eikä edes saakkaan, terveisin minä 21v kahden lapsen äiti :’)

    1. Amen, juuri näin ajattelen, kuin mitä ensimmäisessä kappaleessasi kirjoitat 🙂
     Ja muutenkin, kiitoksia kommentistasi, olen täysin samaa mieltä ja ihanaa syksyä pikkuisten kanssa 🙂

   3. Mun on pakko nyt kommentoida tätä asiaa, koska olen lukenut blogiasi varmaan jo neljä vuotta mutta jättänyt kommentoinnin vähemmälle. Tykkään tyylistäsi tosi paljon, mutta kuten moni on sulle lähiaikoina sanonut, negatiivisesta kommentoinnista tulee yleensä paskaa niskaan. Parempi siis jättää kommentoimatta jos ei ole jotain hyvää kommentoitavaa. Ehkä siis munkin on parempi jättää kommenttiboksi lukematta ja keskittyä asukuviin.. Toivottavasti tästäkin ei tarvitse laittaa ip bännejä tms, kirjoitan kuitenkin ihan omilla kasvoilla enkä piiloudu anonyymin taakse.

    1. Mun mielestä jos ei osaa jättää asiallisesti negatiivista kommenttia, niin altistaa itsensä sille, että vastaus tulee samalla tavalla. Minun mielestäni tämä kommenttisi on täysin asiallinen kritiikki, joskin ehkä hieman tiedostamaton, joten miksi näin tekisinkään? 🙁 Tuolla hieman tiedostamaton on se, että sinähän et tiedä mitä kommentteja saan ja keneltä, kun taas minä voin itse helposti tarkistaa sen. Mun mielestä jos kommentoi jollekin jotain tuollaista ”kieli ruskeena” -sontaa, niin mulla ei ole mitään velvollisuutta kommentoida takaisin yhtään nätimmin 😀

 2. Auh, tekis mieli lähteä tonne nyt ja heti! Miten voi tää syksy ahdistaa jo nyt 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *