Kohti uutta vuosikymmentä

Mungolife

 

10 vuotta bloggaamista. Kokonainen vuosikymmen mitä mielenkiintoisempia tapahtumia, kokemuksia, hetkiä ja yhteistöitä. Niistä yksi rakkaimmista tulee nyt päätökseen, sillä jatkossa kirjoitan Mungolifea muualla. Rantapallo on ollut matkassa mukana nyt lähes kahdeksan vuotta, mikä tuntuu älyttömän pitkältä ja hienolta yhteiseltä matkalta. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti uutta vuosikymmentä jossakin muualla. Blogin täyttäessä huomenna 10 vuotta, blogitaival jatkuu, mutta ei enää Rantapallon alla.

Tämän päätöksen tein jo viime vuoden lopulla, kun olin sitä jo jonkun aikaa pyöritellyt mielessäni. Blogini ei enää sovi Rantapallon matkailuaiheiseen sisältöön samalla tavalla kuin ennen, ja niinpä oli aika miettiä, mihin seuraavaksi suuntaisin. Vuosien varrella olen kuullut paljon mielipiteitä eri paikoista kollegoilta ja omastakin Rantapalloa edeltävästä ajasta on kokemus toisesta blogiportaalista. Osa kuulemistani tarinoista on vähintäänkin mielenkiintoisia, joten yhtenä vahvana ehdokkaana oli kokonaisvaltainen itsenäistyminen. Kuitenkin pari yhteisöä koin hyvin mielenkiintoisiksi ja niinpä kilpailutin mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Ja löysinkin itselleni erinomaiset yhteistyökumppanit tulevaan.

Yksikään mahdollisuus ei ole täydelinen, mutta halusin valita sellaisen, joka on minulle sopivin. Sillä se, missä minun on helpointa, luontevinta ja menestyksekkäintä kirjoittaa blogia, palvelee myös teitä hyvät lukijat. Silloin postauksia tulee hyvällä tahdilla ja pääsen omistautumaan blogille.

Pitkän vertailun ja pohdinnan jälkeen kirjoitin nimen paperiin sen saman tahon kanssa, joka heti alkuun tuntui minusta luontevimmalta. Minä jatkan siis tästä eteenpäin A-lehtien sopimusbloggaajana. Tarkemmin niin, että Mungolife jatkaa Lilyllä ja Mungobaby kokee pienen muutoksen ja jatkaa terve.fi -sivustolla. (Siitä lisää Mungobabyn puolella :)

Lily tuntui alusta asti tosi “omalta”. Tuttuja ihmisiä talossa, hyviä kokemuksia kollegoilla ja mieletön bloggaajayhteisö, jossa on sekä tuttuja ihmisiä kollegoina, että myös paljon hyvää porukkaa A-lehtien puolella. Odotan innolla kaikkea tulevaa ja Lilyn tarjoamia mahdollisuuksia. En voi myöskään sanoa, että valinta on tullut tehtyä pelkästään fiiliksen mukaan. Näin perheellisenä ammattibloggaajana on ajateltava myös taloudellisia aspekteja, ja tunsin A-lehdet myös hyvin taloudellisesti turvalliseksi ratkaisuksi blogilleni. En tässä elämäntilanteessani näe ideaa juosta mahdollisimman suuren lompakon perässä vaan haluan jatkaa tekemistäni niin, että minulla on turvallinen ja luotettava kumppani, jonka kanssa toiminta on läpinäkyvää, rehellistä ja reilua. Taloudellinen turvallisuus oli kuitenkin vahvin tekijä sille, miksen lähtenyt täysin itsenäiselle tielle.

Nyt kun aloitan Lilyssä, saan taakseni A-lehtien tiimin, josta on valtava apu. Mutta älkää pelätkö, tilanne on ollut aina sama myös Rantapallon kanssa, joten myös jatkossa vain minä itse valitsen kaupallisen sisällön blogiini ja kirjoitan vain niistä asioista, jotka koen hyväksi ja mielekkääksi.

Loppujen lopuksi valinta pyöri oman itsenäisyyden tarjoamien mahdollisuuksien ja taloudellisen turvallisuuden ympärillä. Tajusin kuitenkin, että itsenäisyys ei välttämättä olisi avain onneen, jos kaikki aikani menisi kaupallisten asioiden kanssa eikä aikaa bloggaamiselle jäisi. Ja se olisi myös tarkoittanut sitä, että sisällössä olisi enemmän kaupallista sisältöä. Uskon siis vahvasti, että tämä valinta palvelee myös teitä paremmin.

Lily on mulle täydellinen valinta, mutta en voi sanoa, että ulkoasullisesti blogi on täydellinen lähiaikoina. Tiettyjen lainalaisuuksien vuoksi en pääse vaikuttamaan ulkoasuun loputtomasti, joten pieniä kompromisseja on tehtävä siellä täällä. Esimerkiksi mainokset postausten keskellä eivät ole suosikkijuttuni ja alusta on paikoitellen hieman ärsyttävä, ja esimerkiksi sivupalkki on makuuni hieman väritön. Tätä pohdin pitkään, sillä selkeä ja helppokäyttöinen ulkoasu on varmasti lukijoille yksi tärkeimpiä asioita. Varsinkin kun vuosia mukana kulkeneet lukijat ovat varmasti tottuneet tiettyihin juttuihin niin kuin ne oli Rantapallolla. Tämä minua eniten arveluttanut asia on kuitenkin hyvin lyhytaikainen, nimittäin Lilyn blogit tulevat kokemaan lähiaikoina ulkoasumuutoksen, jota jo valmistellaan. Positiivista ulkoasussa on kuitenkin se, että jatkossa kuvat voivat olla hieman leveämpiä ja kirjoituspohjakin on mieluisampi.

Toivottavasti viihdytte jatkossakin siis blogieni parissa, uusissa osoitteissa!

Mungolifen löydätte jatkossa osoitteessa http://www.lily.fi/blogit/mungolife

(Tosin, www.mungolife.fi, www.mungolife.com ja www.mungobaby.fi ohjaavat jatkossakin oikeisiin osoitteisiin :)

Odotan innolla, mitä seuraavat vuodet tuovat mukanaan.

Mulle hirveän ison ja merkittävän tapahtuman kunniaksi haluaisin arpoa lukijoideni kesken 10 pientä lahjaa. Nimittäin Mungolifen kymmenvuotisuuden kunniaksi mulla olisi yhteistyössä Lilyn kanssa mahdollisuus arpoa 10 Trendin vuosikertaa! (Arvo 69€)

Kerro, mikä oli ensimmäisten kymmenen vuoden aikana suosikkipostauksesi blogissani ja kaikkien vastaajien kesken arvotaan kymmenelle onnekkaalle Trendin vuosikerta :) Arvonta voimassa tämän viikon loppuun asti. 

Psst! Uutta blogiani vielä viimeistellään hieman, mutta sen pitäisi toimia melko hyvin. Kuten ehkä ymmärrätte, näin pitkän historian vieminen yhdeltä alustalta toiselle vie jonkin verran aikaa ja tuo jonkin verran haasteita, joten sallittehan pienet mahdolliset tökkimiset ja töksähtelyt. Teemme parhaamme, että sivu toimisi mahdollisimman sulavasti ja ongelmitta :)

Kommentit

Minttu (Ei varmistettu)

Parhaiten minulle on jäänyt mieleen postaukset, joissa esittelet upeita juhlamekkoja ja postaukset maailmanympärimatkaltasi. Lempipostaukseni taitaa kuitenkin olla Daim-cupcakesien resepti, olen tehnyt niitä useamman kerran tästä inspiroituneena :)

-A (Ei varmistettu)

Lemppari postaus on ehdottomasti ollut postaus Vince Neil nimmarin tatskaamisesta sun ja Merin maailman ympärimatkalta. Tää taska juttu oli niin siisti ja grazy, että jääny mieleen! :)

Krisu (Ei varmistettu)

Mullakin on jäänyt parhaiten mieleen sun maailmanympärysmatka ja etenkin kuvaus siitä, kuinka metsästitte Vince Neiliä Vegasissa nimmareita varten :) Kiitos huippublogista!

Sanni (Ei varmistettu)

Maailmanympärimatkalla hyppäsin matkaasi mukaan, siltä reissulta oli monta hyvää postausta. Parhaiten ihan viime ajoilta on jäänyt mieleen kun kerroit raskaudestasi. Siitä huokui sellainen onnellisuus, josta oli ilo lukea.

mmar (Ei varmistettu)

Voihan hitsi, kaikista portaaleista se vähiten mieluisa :D en tykkää yhtään heidän pohjastaan, se on jotenkin todella kaupallinen, kökkö ja rumasti sommiteltu. Tämän takia en seuraa yhtään Lily-portaalin blogeja, joten joudun sanomaan sulle heipat :( Kiitos 10 vuodesta, olen alusta asti roikkunut sun mukana, mutta tämä uudistus valitettavasti kääntää mulle nyt selän.

Anna (Ei varmistettu)

Harmi juttu, varsinkin kun se on hyvin väliaikainen asia. Mutta jos noin pieni asia häiritsee blogin sisällön lukemista, niin se tarkoittanee sitä, että sitoutuminen sisältöönkään ei ole kovin kummoista. Hyvää jatkoa :)

Eelin (Ei varmistettu)

Lily ei kuulu munkaan suosikki-portaaleihin, koska ne postauksen keskelle ilmaantuvat mainokset on ärsyttäviä. Eikä se ulkoasukaan oikein silmiä hivele, joten kiva kuulla, että siihen on tulossa muutoksia. Nää asiat ei kuitenkaan niin paljon häiritse että jättäisin mieluiset blogit lukematta. Sisältö on mulle huomattavasti tärkeämpi kuin esim. sivuston ulkoasu, joten jatkan ilman muuta lukemista.

Caroline (Ei varmistettu)

Varmaan se kun kerroit olevasi raskaana. Tuli vaan kylmät väreet :) onnea tulevaan!

SAANA (Ei varmistettu)

Itsellä tuli ekana mieleen hääpostauksesi ja se postaus jossa kerroit raskaudestasi! :)

Lil (Ei varmistettu)

Ei pysty valitsee yhtä. Harvoinpa jätän postauksia lukematta. Niin hyvin kirjoitat!

Anni (Ei varmistettu)

Maailmanympärysmatka ehdottomasti. Myös postaukset Lontoon ajoilta olivat ihania.

Annika (Ei varmistettu)

Muotipostaukset blogin alkuajoilta :)

mappe

Korkokenkäkoulu on jäänyt vahvasti mieleen. siitä on kauhean kauan, mutta on jäänyt mieleen ja aikanaan oli varsin hauska :)

K (Ei varmistettu)

Mäkin kallistun tälle maailmanympärysmatkateemalle, on jäänyt hyvin mieleen julkistuspostaus siitä ja se kuva susta ja Meristä, missä istuitte Jack Daniels pullo välissänne ja siihen etikettiin oli photaroitu joku teksti (jota en nyt tarkalleen muistakaan enää heh) ja ihailin että vitsi miten siisti juttu, että ootte saanut tollasen custom-made pullonkin matkan johdosta. Haha :D Jäi odottava fiilis että mitä kaikkea kivaa pääsette tekemään! Hääpostaukset oli myös lemppareita :)

Elisamm (Ei varmistettu)

Postaus teidän häistä

Aino (Ei varmistettu)

maailmanympärysmatka ehdottomasti! :-)

Jenni (Ei varmistettu)

En tiedä olenko ainoa, mutta mulle on jäänyt mieleen aprillipilasi, jossa esittelit sormusta vasemmassa nimettömässä, joka siis ei ollut oikea kihlaus. Meni minuun silloin ihan täydestä, kun olin ruennut hiljattain blogiasi lukemaan Pienen pojan äitinä myös kertoessasi raskaudestasi, olin puolestasi onnen kukkuloilla, siinä vaiheessa itse lapsettomuuden kourissa kiereskellessä.

Susanna (Ei varmistettu)

Mun lempparipostaus oli varmaan se postaus teidän häistä kivaa että oot löytänyt blogille jatkoon toimivan ratkaisun, muutokset tekee välillä hyvää!

Jonna (Ei varmistettu)

Mulle on jäänyt mieleen se postaus kun aikanaan kirjoitit ensimmäisestä erostasi. Muistan vielä kuinka siinä oli kuvissa kaksi nallekarhua. Varmasti erityisesti jäi mieleen, kun itsellä oli samaan aikaan samat aiheet käsillä. Aussivuosi ja Lontoo vuodet on ollut myös huikeita! Toki ei se maailman ympäri matkakaan jättänyt kylmäksi.

Onnea uudistukseen blogille!

Anni (Ei varmistettu)

Ekat postaukset, jotka sulta aikoinaan luin, oli teidän Aruban reissulta (vuonna nakki?? :D). Ja siitä jäinkin koukkuun ja piti samantien selata koko blogi läpi. Hyvässä muistissa on myös se legendaarinen korkokenkäkoulu!

On ollut mahtavaa seurata sun elämää ja sen eri muutoksia ja vaiheita näiden vuosien ajan. Samassa ajassa itsekin on aikuistunut ja elämä myllertänyt melkoisesti, ja pian kolmen lapsen äitinä sitä edelleen jaksaa aina palata tämän blogin pariin. Kaikki muut sieltä vajaan 10v takaa luetut on jäänyt matkasta.

Onnea uudelle blogikodille! :)

Emppu (Ei varmistettu) http://tornbergemilia.com

Sun aussivuodet ja maailmanympärimatka oli tosi kiinnostavaa luettavaa. Mieleen on jäänyt myös se kun ilmotit muuttavasi Kuopioon koska muutin kaupunkiin samana vuonna itse opiskelemaan. Tulikin nähtyä sut bussissa useampaan otteeseen. Tuntui ihan hullulta asua samassa kaupungissa sun kans kun oli tottunut siihen että viiletät ympäri maailmaa.

Tiia (Ei varmistettu)

Armottomana sohvalätkäfanina mieleen on jäänyt mm-kisa aiheiset postaukset. Niitä lisää keväällä! ;)

Minnali (Ei varmistettu)

Ensimmäisenä tuli mieleen korkokenkäkoulu

SaraI (Ei varmistettu)

Korkokenkäkoulu on ehkä jäänyt parhaiten mieleen, sen takia tulin ensimmäisen kerran blogiisi ja jäin lukijaksi :)

Jane (Ei varmistettu)

Jäänyt mieleen Aussivuosi ja sieltä kaikki postaukset:)

Terhi (Ei varmistettu)

Vuosien aikana mieleen jääneitä postauksia on paljon. Harvoin tosiaan on joku postaus jäänyt lukematta.
Australian postaukset ja uusimpana kun kerroit odottavasi Dantea. Laukkuja rakastavana tietysti huhtikuulta laukkuja, laukkuja postaus on jäänyt mieleeni.

Ella (Ei varmistettu)

Hahaa tietysti korkkarikävelykoulu-videot!! Hyvä etten muistiinpanovälineiden kaa niitä opiskellu :D

Jenni (Ei varmistettu)

Mieleen on jäänyt vahvasti maailmanympärysmatka, Aussi vuodet, postaus Vince Neil nimmarin tatskaamisesta ja tietysti korkokenkäkoulu! Pitkään on tullut luettua ja luen varmasti myös jatkossakin :)

Monaveronika (Ei varmistettu)

Aussivuoden postaukset ovat minullekin jääneet parhaiten mieleen, mutta kyllä suosikkipostauksen on pakko olla se, kun kerroit odottavasi Dantea. <3 Pitkään täällä on jo roikuttu mukana ja eiköhän sitä roikuta jatkossakin. :D Tsemppiä muutokseen!

Satu (Ei varmistettu)

Ehdottomasti se, kun kerroit raskaudestasi. <3

Iitu (Ei varmistettu)

Olen lukenut blogiasi ihan sen alusta saakka. Mieleenpainuvimpia ovat olleet postauksesi, jotka ovat sisältäneet kuvia lapsuudestasi ja nuoruudestasi. Se on tutustuttanut lukijaa yhdeltä osin siihen miten sinusta on tullut sinä.

Minski (Ei varmistettu)

Sä oot kirjoittanut sekä.Oon lukenut Niiiiin monta vuotta etten tosiaa osaa vain yhtä mainita! Ehkä mieleenpainuvin postaus on ollut, kun kerroit, että olet raskaana!<3 se on aina miiiin onnellista luettavaa :D sekä oon pari kertaa lukenut läpi sinun ja miehesi "rakkaustarinan" :D jotenki niin ihania asioita! Mut oon saanut monia leivonta reseptejä täältä sekä asu inspiraatioita! Tykkään kaikesta :D Onnea tulevaan :)

Tiia (Ei varmistettu)

Korkokenkä koulu

Magda (Ei varmistettu)

Hah, mulla tuli myös ekana mieleen se postaus, jossa Amerin kanssa poseerasitte maapallon ja viskipullon kanssa. Australia ylipäänsä on sellainen, jonka muistan hyvin.

Katriina (Ei varmistettu)

Kun Jedi kotiutui ja kannoit pentua mukana milloin missäkin pitkin Helsinkiä. Itselläni on todella paha shelttikuume ja välillä käyn edelleen katselemassa vanhoja postauksia missä Simba ja Jedi esiintyy. <3

Kristiina (Ei varmistettu)

Parhaiten mieleen on jäänyt postaus, jossa kerroit raskaudesta :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Suosikkipostaukseni on ehdottomasti se, jossa kerroit raskaudesta. :)

Laura (Ei varmistettu)

Hääpostaus varmaan :)
Kiitos ihanasta blogista ja nähdään Lilyn puolella!

Laura (Ei varmistettu)

Raskausaikaiset postaukset sekä aussiajat :) olen ollut matkassa mukana lähes koko kymmenen vuotta, hui kiitos mahtavasta blogista.

Anna-Maria K (Ei varmistettu) http://www.anna-mariak.com/

En ole ihan varma onko nämä just suosikkeja mutta mieleenpainuvimmat ovat olleet kun olet kertonut blogin synnystä, ja toinen postaus jossa sulla oli huikea intiaanipäähine.

Onnea ihan supermega paljon jatkoon! Ja tietty täys kympistä <3 Kiva tää Lily-juttu :)

=D aika aikaansa kutakin! <3 Onnee uuteen blogikotiin!! Suosikit löytyy munkin mielestä Vincen tatska-ajalta ja se reissaaminen ja muistan sun tukkakriisin joltain reissulta kun kampaaja oli vetänyt aika överisti ja raskaaksitulo ja Kuopioonmuutto ... aika paljon muistan sun blogimatkastasi, eli pitkään seurannut.

Hannapp (Ei varmistettu)

Aussivuosi kokonaisuudessaan on ollut mulle mielenkiintosin ja antoisin, koska itsekin siellä on tullut asuttua. Postaus Australiasta lähdöst on jäänyt parhaiten mieleen. Tunteet oli niin samaistuttavia.

Onnea kymmenvuotiaalle ja jee Lily!

Fair Enough

Ihan mahdotonta valita vain yhtä! Postaukset Australiasta ja Lontoosta upeine kuvineen nousevat ensimmäisenä mieleen. Jos jotain pitää nostaa esille, niin oli supermielenkiintoista lukea yliopisto-opinnoistasi Lontoossa. :)

Resus (Ei varmistettu)

Se kun kerroit raskaudestasi :) Onnea 10 vuodesta!

J (Ei varmistettu)

Korkkarikoulu tuli ekana mieleen! :D Australian ajat ja maailmanympärys matkan postaukset myös :)

Jenni (Ei varmistettu)

Las Vegasin Vince Neil tatuointi seikkailu ja jostain syystä kuvat siinä ihanassa H&M mekossa Australiassa rannalla (?) Lukenut sun juttuja sen verran että ei kaikkea voi millään muistaakkaan mutta noi on sellaisia jotka on jäänyt elävästi mieleen, ja tosi monet Lontoon ajan postaukset myös kun opiskelin samaan aikaan briteissä :)

julia (Ei varmistettu)

Maailmanympärysmatka tekstit:)

Helinä (Ei varmistettu)

Perus höpöttelypostaukset, ja sellaiset joissa olet kertonut kommelluksista/ei niin putkeen menneistä sattumuksista..ne olleet mielenkiintoisinta ja samaistuttavinta luettavaa

A (Ei varmistettu)

Se crazy, stupid love-postaus. Muistan edelleen kuinka paljon itkin sen postauksen jälkeen koska tajusin sen myötä ihan hirveästi omasta rakkauselämästä :D

Anna (Ei varmistettu)

Itselleni on jäänyt mieleen sun Aussi-aikaiset postaukset, mitään yksittäistä en osaa nimetä. Silloin löysin blogisi ja edelleen seurailen säännöllisen epäsäännöllisesti. Välillä tulee tuo elämä esteeksi :D

Pages

Kommentoi