Kroatia, pt. 3

Mungolife

Noniin, viimeinen osa Kroatiasta olisi sitten vuorossa :)

Mun rannikkoajeluni siis päättyi Dubrovnikiin, jossa asustelin Grand Villa Argentinassa kaksi viimeistä yötäni Dubrovnikissa. Dubrovnik on jonkun verran samanlainen kohde, mutta kuitenkin ihan yö ja päivä Splitistä. Itselleni Split oli aivan ehdoton suosikki, mutta kyllä Dubrovnik heti siinä perässä tuli hyvällä 9,5 arvosanalla :)

Dubrovnikiin ajettaessa sieltä pohjoisesta päin ei sitä linnotusta näy, vaan ne näköalat tulee sieltä etelästä katsottuna :)


Hotellilta lähdettyäni seikkailemaan, odotti se näky, jota venailinkin jo :)

Kierreltiin oppaan kanssa sitä Dubrovnikin rauniota, ja kuuntelin mielenkiintosia tarinoita Dubrovnikin historiasta.

Luostari

... jonka vieressä on täysin normaalisti YSL:a, Balenciagaa ja Wangia myyvä huippumerkkien vaatekauppa :

Siinä missä Split ei saanut mitään osumaa Jugoslavian sodassa, Montenegron läheisyydessä oleva Dubrovnik joutui pommituksen kohteeksi ja vanhoissa rakennuksissa näkyy vielä sodan jäljet pieninä koloina rakennuspinnoissa :)

Niinkuin Splitissäki, Dubrovnikin keskustassa on paljon paikallisia viettämässä aikaansa kahviloissa, ravintoloissa ja muuten vaan hengailemassa. Turistit tietenkin rakastavat linnitusta, mutta se ei ole vain turistikohde, vaan ihan paikallistenkin suosiossa :)

Kadut on kapoisia ja täynnä vanhanajan henkeä :)

Keskisuihkulähde. Dubrovnikin suihkulähteistä saa juoda, vesi on ihan täysin juomakelpoista, ja paikalliset täyttää vesipullojaan tuolla :)

Suuntasin tutkimaan Dubrovnikia yläilmoista :)


Mäen huipulle on rakennettu ihana ravintola, ja siellä voi ruokailla tai nauttia drinkin melko edullisesti.

Näköala on ainakin aika upea, eikö?!

  • Mekko / dress, Ted Baker
  • Laukku / bag, Louis Vuitton Eva
  • Vyö / belt, random

Jos jotain voin suositella, niin Hawaii -drinkkiä tuolla! Parasta ever! ♥

Sit takas linnoitukseen!


Ravintoloista voin suositella lämpimästi Marco Polo -nimistä paikkaa, jossa oli aivan uskomattoman hyvää ruokaa ja viihtyisä fiilis pienellä kapealla kadulla istuskellessa :) '

Kiertelin ilta-aikaan linnoitusta ja ihastelin sen kauneutta.

Linnoituksen sisällä on pari hotellia, niistä yksi on viiden tähden.

Kroatiassa muutenkin on todella paljon hienoja hotelleja. Dubrovnikissa on n. 45 000 asukasta, mutta sitten viiden tähden hotelleja löytyy 13, neljän tähden peräti 27.

Mä yövyin tosiaan Grand Villa Argentinassa, ja oli kyllä upea hotelli, joten voin sitä lämpimästi suositella kaikille :) Kaunis ympäristö, pool -alue ulkona ja sisällä ja todella mukava henkilökunta :)

Ahh, täydensin mun matkakauneustuote-pussukkaa nyysimällä noita mukaani. Ihanaa kun hotelleissa on laadukkaita rasvoja ja pesutuotteita :)

Sieltä kurkkii linnoituskin näköpiirissä. Kävelymatkaa keskustaan tosta oli alle 10 min :)

Iltardinkit voi nauttia kauniillanäköalalla upeassa hotellin baarissa.

Eikä aamupalanäköalassakaan vikaa ole :)

Heitttäydyin villiksi ja vietin päivän suoralla tukalla :D

Mites toi veden väri?!

Jos rannalla lööbailu innostaa, niin sitäkin voi Dubrovnikissa harrastaa mielin määrin :)

Kiipesin city wallseille ja lähin tutkiskelemaan niitä. Kyseessä on siis linnoituksen ulkoseinien ympäri käpöstely, joka on kai n. 2 km kaiken kaikkiaan :) Ehdottomasti suosittelen, sieltä näkee ihan eri tavalla kaupunkia!

 

  • Mekko / dress, Zara
  • Sandaalit / sandals, Forever21
  • Laukku / bag, Louis Vuitton Eva

Hauskaa on se, että tossa linnoituksen sisällä on paljon ihan tavallisten ihmisten asuntoja. "Kuivaanpa tässä pyykit ikiaikaisessa linnoituksessa..."

Siellä on myös koulu.

Vähän pelottavaa, että sun parvekkeen ohi kävele piäivittäin tuhansia turistea todella lyhyellä etäisyydellä.

Kahviloita ja turistikauppojakin on laitettu pystyyn tuonne wallseille.

EI parhaat kengät tonne, koska toi lattiapinta on vähän liukasta :)

Seikkailun jälkeen kävin pienellä välipalalla :)

Tuossa heti linnoituksen ulkopuolella on paikan kallein ravintola, joka ei sekään ole musta hirveän hintainen. Kaksi spriteä, jäätelö ja pääruokasalaatti maksoi n. 16 €

Siinäpä se kaikessa kauneudessaan :)

Nyt on hirveenä himona lähteä uudelleen Kroatiaan, pidemmälle matkalle ja harrastaa sitä Island hoppingia. Oppaani puheista päätellen ainakin Hvar on sellainen paikka, jossa haluan ehdottomasti käydä! Mulla nyt tuli unelmaksi tän reissun jälkeen ehdottomasti ottaa sellanen viikon laivareissu Kroatiassa, jossa joka päivä laiva pysähtyy eri saarelle. Nää on niin kauniita ympäristöjä, että haluan nähdä enemmän.

Toisaalta, Kroatia tuntui jotenkin niin "oikealta", että voisin hyvin kuvitella muuttavani sinne edes jokskin aikaa, vaikka muutamaksi kuukaudeksi vain. En oo koskaan ollut mihinkään Euroopan maahan ja alueeseen niin rakastunut kertaheitolla, kuin Kroatiaan ja varsinkin Splitiin.

Ihana kaupunki ja maa, ja suosittelen ehdottomasti kaikille vierailua sen perinteisen Teneriffan reissun sijaan, nimittäin näkemistä täällä on vielä rutosti!

Kroati liittyy EU:hun tänä kesänä, joten sinne meneminen varmaan helpottuu, vaikka ei siis ollut mitään ongelmaa nytkään. Leima passiin ja menoks vaan.

Tutkiskelin, että Rantapallolta saa lentoliput Dubrovnikiin Helsingistä noin 350 eurolla (suorat lennot) tai n. 250 eurolla (välilaskulliset). Splitiin lentää vähän kalliimmalla. Suorat lennot on alle 450 € ja yhen välilaskun lennot on n. 300 €. Suosittelen tutkimaan vaihtoehtoa, että lentää ensin Lontooseen ja sitten täältä Kroatiaan, koska täältä sai sangen edullisia lentoja tuonne! :)

Jos teillä on jotain kysymyksiä paikasta tai muuta Kroatiaan liittyvää, niin kyselkää ihmeessä, ja mä vastailen mielelläni!

(Matka Kroatiaan toteutettu yhteistyössä Kroatian turistiyhdistyksen kanssa :)

Kommentit

sulla (Ei varmistettu)

Sulla ei kyllä kertakaikkiaan mun silmään oo minkäänlaista tyyliä. Kultaa ja hopeaa keskenään, samoin klassisia ja lastenvaateosasto-tason vaatteita. Toivottavasti et tulevaisuudessa pääse pilaamaan minkään merkin tyylisuuntaa kaltaiseksesi.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ahh-niin-osuvasta palautteestasi :)

Cairo (Ei varmistettu)

Nää Kroatia-postaukset oli kaikki ihan huippuhyviä, kiitos siis niistä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

M (Ei varmistettu)

Kaunista! Itse matkailin Splitissä, Dubrovnikissa ja Zagrebissa 2010 ja rakastuin paikkaan myös :) Käytiin myös Hvar -saarella, oli upeaa. Sinne voisi kuvitella menevänsä ihan muutamaksi päiväksikin, oli sen verran kaunista, vaikka pieni saari olikin. Täytyy päästä kiertelemään uudestaan joku päivä ehdottomasti! Kroatia on kyllä varteenotettava vaihtoehto Bulgarian, Kanarian, Kreikan ja sunmuiden turistipaikkojen rinnalla.

Anna (Ei varmistettu)

Noi on kyllä ehdottomasti ihania kaupunkeja, kyllä mä väitän, että hieman kauniimpaa ku monissa perusturistirysissä :)

ka (Ei varmistettu)

Norwegianilla on kanssa tarjouksia dubrovnikiin ja Splitiin, 59€ suunta , ainakin jos varaa ajoissa:)

Anna (Ei varmistettu)

Oho:) Mä katoin heinäkuulle, ku se on sitä sesonkia, nii aattelin, että tulee ainakin pahin yläraja :D

Ihanan näköistä!:) suunnitelmissa itselläkin lähteä kroatiaan, satuitko näkemään muuten game of thrones kuvauksia? :D t. innokas fani, kiva kun laitoit näin paljon kuvia, saa hyvän käsityksen paikasta kun vain parin kuvan perusteella :) muutenkin rakastan blogiasi juuri siksi koska postaukset on pitkiä ja riittää luettavaa eikä vain kaks lausetta + pari kuvaa :) kiitos siis!

Anna (Ei varmistettu)

En nähny en :D EN oo ees nähny koko sarjaa, täytys ehkä katella vähän :) Kiitoksia kovasti, tosi kiva kuulla :)

Viivi (Ei varmistettu) http://nooughtfromis.blogspot.fi

Miten ihmeessä nuo pyykit on saatu tuonne? :DD

Anna (Ei varmistettu)

En muuten tiedä yhtään :D

emma (Ei varmistettu)

Se naru menee vastapäiseen seinään kiinni ja molemmissa päissä on semmoset rullat. Narua vetämällä se liikkuu ympyrää seinien välissä ja sillein saa asetettua ensin yhden vaatteet ja hilattua lisää narua ja taas seuraavan ja seuraavan. Olin Espanjassa vaihdossa, niin Madridin keskustassakin kuivatettiin tollei.

Venla (Ei varmistettu)

Mä mietin kanssa ihan samaa. Mahtavia maisemia! Tuonne olis mahtava joskus päästä :)

Elli (Ei varmistettu)

Niitä silleen hilataan, naru on kaksinkertanen, vedät jommastakummasta, toinen ja pyykit samalla liikkuu "eteen/taakse".. :) Havaijicocktail ihana! Ja muutenkin Kroatia, josko ens kesänä..

Shoppailija (Ei varmistettu)

Oliko Dubrovnikissä hyvät shoppailumahdollisuudet? Löytyykö siellä halvempia kauppoja (Bershka, Zara yms.) tai kalliimpia merkkejä? Ja jos oli niin oliko kaupat lähellä toisisaan? Kiitos avusta :)

Anna (Ei varmistettu)

En osaa yhtään kertoa Dubrovnikin shoppailumahdollisuuksista, kun en ollut siellä shoppailemassa :) Splitissä oli kyllä kivasti kauppoja, Dubrovnikista en osaa sanoa :/

addisabeba (Ei varmistettu)

Norwegianilla Helsingistä Splitiin lentoliput alk. 79€/suunta...itse maksoin menopaluusta 200€. Että halvemmallakin pääsee :P

Anna (Ei varmistettu)

Mitä aikoja katsoit ja milloin olit? Mä en sen tarkemmin katellut, vaan katoin ihan suoraan heinäkuun, eli kalleimman sesongin lennot, jotta oisi sitten yläraja tossa esimerkkinä :)

Elisa (Ei varmistettu) http://bohemianwonderland.blogspot.fi/

Aivan upeita kuvia taas! Ja oletpa ollut niin älyttömän nättinä, varsinkin tuo turkoosi mekko on todella hieno. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Oi ihania kuvia. Tulee ihan matkakuumetta mulle. Viimeksi olin itse ulkomailla 6 vuotta sitten, Kreetalla. Ihana paikka. Pitäisi kyllä lähteä taas jonnekin, kunhan mun tytär kasvaa sen verran että hänet voi ottaa myös mukaan,hän on vasta 4 kk ikäinen, mutta menossa kokoajan vaikka ei eteenpäin viel pääsekään. Ihana toi sun turkoosi mekko ja toi luikkarin laukku, aivan supermagee!:)) tahtoo myös!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanalta tyttöseltä kuulostaa <3 Paljon ihania kesäpäiviä pikkuisen kanssa täällä Suomen kamaralla <3

elina (Ei varmistettu)

ihanan näköinen paikka, heräsipä kunnon matkakuume! älä ota kysymystäni mitenkään pahalla ja mikäli se on sinusta sopimaton, niin ymmärrän jos et vastaa. blogimainonnan/mainonnan maailmasta tietämättömälle heräsi kysymys, mitä tuo 'yhteistyössä matkatoimiston kanssa' pitää sinun osaltasi sisällä? tai mitäpä jos olisitkin inhonnut kroatiaa, mutta saanut jo matkan, niin olisitko voinut kertoa rehellisen mielipiteesi? sanottakoon nyt vielä, että rakastan blogiasi ja kaikki yhteistyöpostaukset, joita olen täällä lukenut ovat olleet aitoja ja olen ajatellut sinun olevan tuotteen/yrityksen takana :)

Anna (Ei varmistettu)

Yhteistyö tarkoitti sitä, että mä sain kutsun sinne käymään, ja samalla vapauden kirjoittaa / olla kirjoittamatta reissusta :) Kroatian turistiyhdistys tietenkin toimii Kroatian turismin lisäämiseksi, mutta koko reissu oli aika lailla mun ehdoilla ja toiveilla (sain itse valita minne kaupunkeihin menen ja kaikki muut osat, kuten esim, ton ajomatkan Splitistä Dubrovnikiin) Jos maa ei olisi miellyttänyt, olisin kirjoittanut niistä epäkohdista, ja usein tällaset yhteistyöt on esim. jotain tapahtumia paikassa X, ja mä en usein ees kirjota niistä :D Moni ei ees tajua, missä kaikkialla mä huseeraan, koska en kirjoita siitä, mikä ei oo musta positiivista :) Joten vastauksena, että se sisälsi mahdollisuuden tälle matkalle, kaikki muu oli ihan sen varassa JOS haluan kertoa ja kirjoittaa :)

elina (Ei varmistettu)

jee kiitos vastauksestasi! pitää kyllä alkaa katselemaan lentoja :D

Huithapeli (Ei varmistettu)

Upeat maisemat ja propsit sulle yksin matkustamisesta!
Toisaalta siitä voi olla montaa mieltä onko tällainen mainos sitä parasta. Ehkä, ihmiset ovat niin erilaisia. Minusta olisi ollut kiva nähdä sun kanssa matkaseuraa ja enemmän tilannejuttuja ja what to do, where to go tyyppistä meininkiä, fiilistelyä johon voi samaistua, vaikka kuten sanoin, onhan noi maisemat tosiaan upeat. Näistä jutuista jäi vaan jostain syystä niin yksipuolinen fiilis, toki ei työnkuvaan aina pysty vaikuttamaan.
Mä tykkään myös matkustaa yksin, mutta silloin lähden yleensä pidemmälle visiitille joku vapaaehtoistyö plakkarissa ja tarkoituksena tutustua paikallisiin ja kulttuuriin.

Anna (Ei varmistettu)

Mulla ei valitettavasti koulun puolesta oo mahdollisuutta pidempään reissuun tällä hetkellä, ja sitten taas tollasessa työkeississä mä en oikeen voi sanella, että en nyt kuulkaa mee yksin, vaan haluan kaverin mukaan :)

NN (Ei varmistettu)

Ah, mieletön Krotia! Oon jo pari vuotta miettinyt matkaa tuonne, mutta näiden kuvien ja tekstien myötä on ihanihanihan pakko päästä ja pian! Ihan mahtavia kuvia ja maisemia, ai että.. Sitä tulee aina katottua "ammatti"silmällä kuvia läpi, omaan työhön kun oleellisesti liittyy, ja täytyy sanoo, että tosi hyvin oot saanut ikuistettua noita maisemia ja tunnelmaa, tosi upeen näköstä :)

Anna (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla, kiitoksia :) Ja aivan ehdottomasti suosittelen reissua tuonne, hurmasi mut aivan perusteellisesti toi mesta :)

Jeremiel

Kuule näinkin tärkeä kysymys kun mitä tuohon hawaji - cocktailiin tulee ? onko aavistustakaan?
Ravintola-alalla työskentelevänä olisi mukava päästä kokeilemaan tuota!

Anna (Ei varmistettu)

Ahhahah, ei mitään tietoa :D Makea oli :D Tai siis enää en muista, vaikka varmasti menussa ne ainesosat oli :D

Jenny (Ei varmistettu)

Siis olitko yksin tuolla matkalla? Eikö ollut tylsää olla ilman kaveria yms.?:) Ja ne matkaoppaatko sinua kuvasi siellä? Hienoja kuvia anyways! Niitä varmaa iha muutama vaan kamerassa... :D

Anna (Ei varmistettu)

Ei ollut ollenkaan tylsää, itse asiassa tosi mielenkiintostaki painella yksin omalla aikataululla ja oman nenän varassa niinsanotusti :) Oli työmatka, niin olin yksin :) Ja random turistit on yleensä aina ottanu pari kuvaa per kohta, kun oon pyytäny :) Osa kuvista toki oppaiden ottamia.

mk (Ei varmistettu)

Moi! Mä kirjoittelinkin vissiin sulle jossain vaiheessa meidän talosta siinä Splitin kulmilla, kiva kuulla, että olet tykännyt maasta! Island hopping kannattaa todellakin tehdä jos on mahdollisuus -mitä pidempi sen parempi. Mitä kaukaisemmille saarille menee niin mahis nähdä delfiineitäkin kasvaa. :) Tosin olipa joku yksittäinen delffari viime vuonna eksynyt Trogiriinkin mitä kovasti ihmeteltiin (ja säikähdettiin tietysti, että HAI ekaksi :D).
Jos joskus olet pidempään maassa, niin ajoreissun arvoinen paikka on kansallispuisto Plitvice Lakes (guugleta kuvat!), ihan mun lemppareita Kroatiassa. Tosin sinne kannattaa varata joku majapaikkakin ja pari päivää, että ehtii rauhassa nähdä nuo maagiset valuvat turkoosit järvet. Istrian niemimaa on ihan oma maailmansa myös pohjoisessa -enemmän italiavaikutteita siellä. Kyllä Dalmatia on silti mun lemppari... <3

Anna (Ei varmistettu)

Hei, ei saa!!!! Tää mun suunniteltu reissu venyy kohta ainaki neljäkuiseks :D Eieieieiei tällasia kommentteja ;D

K (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos blogista! Olen ollut lukija jo pitkään ja nyt oli pakko kommentoida kun on ollut niin ihania nämä Kroatia postaukset. Olen lähdössä pian Kroatiaan ja oon netistä yrittänyt etsiä tietoa siitä, onko Dubrovnikissa hyvät shoppailumahdollisuudet. Mitään kovin järkevää en ole löytänyt. Siispä kysyisin, onko Dubrovnikissa shoppailumahdollisuuksia?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia sulle :) Hmm, mä en osaa ihan hirveen hyvin sanoa siitä, kun en siellä shoppausaikeissa ollut, mutta Splitissä oli ainaki ihan peruskaupat kaikki Zarat ja Massimo Duttit, eli olettaisin, että Dubrovnikissakin ehkä olisi? Splitissä oli ainakin pari isompaa ostoskeskusta, mutta Dubrovnikista en osaa sanoa :/

Nina (Ei varmistettu)

Ihan mielettömän ihana tuo sun Zaran mekko :) Oletko sen milloin ostanut eli onko toivoakaan löytää enään Zarasta samanlaista? :)

Anna (Ei varmistettu)

Ei oo kauaa tosta, eli pitäisi varmasti olla vielä :)

Tytti (Ei varmistettu)

Heippa :) Olisi todella kiva jos tekisit joskus postauksen eri maiden kulttuurieroista mitä oot kokenut esim. suomen ja lontoon väliset erot ja myös muiden maiden!

Anna (Ei varmistettu)

Mmjoo, toi vois olla mielenkiintoinen :)

Soofia (Ei varmistettu)

Oot niin hyvännäkönen suorallaki tukalla, pidä ihmeessä useammin ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos :)

Tinsku (Ei varmistettu)

Näytti nii tutuilta maisemilta. Haluan tuonne takaisin!

Dubrovnik on upea, mutta kerran kun sinne menee, niin ei toista kertaa tarvitse mennä. Se ehkä tuntuu eniten 'turistirysältä' Kroatiassa. Mutta näkemisen arvoinen ehdottomasti.

Mun mielestä island hopping ja/tai liikkuminen rannikkoa pitkin kannattaa. Paikat on tosi pieniä ja itseäni kun pelkkä auringonotto ei jaksa kiinnostaa, niin tarvitsen vaihtelua.

Hvar: ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Fun fact: siellä myös maailman julkkikset vierailevat Beyoncesta Prinssi Harryyn ja Eva Longoriaan :D. Jos on mahdollista, niin suosittelen veneen vuokrausta, näet aivan eri tavalla Kroatiaa.

Anna (Ei varmistettu)

Mä ajattelin just jotain Island hoppingia harrastaa :) Toivottavasti saan kaverin messiin, ois varmasti ikimuistoinen päivä :)

Emppu (Ei varmistettu) http://valkoistajamakeaa.blogspot.fi

Kylläpäs näiden sun reissupostausten myötä tuo Kroatia alkoikin houkuttelemaan! :-) Kesälomareissu on suunnitteilla, ja tuo Split on yksi vahvoista vaihtoehdoista. Tuli mieleeen, että pärjääkö englannilla tuolla hyvin eli millainen kielitaitotaso paikallisilla on? Tykkäsin kovasti kaikista Kroatia-postauksista, kuvat on todella houkuttelevia :-)

Anna (Ei varmistettu)

Pärjää tosi hyvin (Hitto ku unohin kirjottaa tästä kielitaidosta!!), mä olin oikeestaan yllättyny miten hyvin osaavat siellä englantia kaikki. Verrattuna esim. Espanjaan tms, niin aivan eri luokkaa!! :) Ja kiitos kiitos :)

Emppu (Ei varmistettu) http://valkoistajamakeaa.blogspot.fi

Kiitos kovasti vastauksestasi!
Tuli vielä mielee jatkokyssäri eli olen suunnitellut lähteväni yksin reissuun, niin miten koet turvallisuuden Kroatiassa? Tarkoitan siis ihan "normaalia" turvallisuutta, en mitään sen erikoisempaa toimintaa tai syrjäkujia. Eli onko naisen turvallista liikkua tuolla yksin päivä-/ilta-aikaan, iltaelämän suhteen olen usein melko tylsä ;-) Sulla on sen verran vertailupohjaa eri maiden suhteen, niin tästäkin olisi kiva kuulla vielä! :-)

A certain age

Milloin Kroatiassa on säiden puolesta sesonki? Tää vaikuttaa sellaiselta kohteelta, jonne lähtisin avomiehen kanssa tosi mielellään!

Pages

Kommentoi