Kroatia pt.1; Split

Mungolife

Heipparallaa!!

Noniin, jos nyt alkais purkaa vähän kuvamateriaalia Kroatiasta, kun näitä kuvia ON, ja saatte tällasia massiivisia kuvapostauksia aika lailla aiheesta.

Olin tosiaan Kroatiassa Kroatian turistitoimiston kutsumana, ja sain itse valita, missä vierailin. Mun kaupungeiksi valikoitui Split ja Dubrovnik, ja pakko heti alkuun sanoa, että mä menetin sydämeni ko. maalle.

Aloitetaan Splitistä.

Split on tosiaan Kroatian toisiksi suurin kaupunki Zagrebin jälkeen, kaunis rannikkokaupunki siinä about rannikon puolessavälin, ja Hajduk Splitin ylpeä kotikaupunki. Mulla oli Splitissä aivan ihana opas, jonka kanssa kuljeskeltiin ja ajeltiin ympäri kaupunkia, ja antaa kuvamateriaalin puhua puolestaan..

Splitin kaunis kellotorni.

Split on kaupunkina rakentunut niin, että sen keskiössä on vanha Rooman imperiumin aikainen linnoitus, jonka seinistä on vielä aika paljon pystyssä raunioita, ja kyseessä on Euroopan vanhin Rooman imperiumi aikainen raunio.. Sen etualalla on tuollainen vestibul, joka on siis ollut imperiumiaikoina linnoituksen keskiö, jossa hallitsija on ottanut vastaan vieraat.

Mä asustelin Vestibul Palacessa ihan tuon vestibulin vieressä ja voin suositella hotellia täydestä sydämestäni. Hotellissa on vain 11 huonetta, mutta 16 henkilökunnan jäsentä, ja palvelu toimii erinomaisesti!

Mä rakastan hotelliaamupaloja!

Kaupungin syke tapahtuu aika lailla tuolla vanhassa osassa. Kyseessä ei siis ole vain linnoituksen rauniot, vaan kyseessä on tosiaan kaupugin keskusta linnoituksen keskellä, ja paikalliset ihmiset viettää siellä paljon aikaa.

Arkkitehtuurisesti on jännä miten kontrastien keskittymä Split on.. Toisaalla on vanhan linnoitusraunion Unescon suojelemat muurit ja seinät, toisaalla vieressä on muutaman vuoden vanha moderni promenadi. Ja Kroatian maantieteellinen sijaintikin on sellanen, että siellä on niin valtavasti vaikutteita eri puolilta, että se on kunnon kontrastien kaupunki. Siellä näkyy vahvasti Keski-Eurooppaa, Italiaa, slaavilaisuutta ja vaikka mitä. Hauskaa on se, että samoista puistoista löytyy havupuita ja palmuja! Mua aina nauratti siellä se, miten skitsofreeninen paikka se tavallaan on. Monta persoonaa. Ja mä rakastin niistä jokaista.

Siinäpä se linnoitus täydessä loistossaan. Tästä on enää joitakin seiniä siis pystyssä, mutta tuo koko linnoituksen pohjakerros on edelleen kaupungin "alla", ja siellä on nykyään erinäisiä liikkeitä ja niitä vanhoja kellarikerroksia pääsee tutkimaan :)

Vestibulissa on usein tuollainen mieskuoro viihdyttämässä turisteja acapella-laulullaan, eli klapalla, joka on siis kroatialainen perinne, ja kyseinen laulu on Unescon immateriaalisen perinnön suojelulistalla. Oiskohan ainakin saamen kieli ainakin samalla listalla? (en osaa yhtään sanoa varmasti tätä..)

Kellotornin vieressä oleva keskustori on eläväinen kokoontumispaikka, missä ihmiset istuskelee drinkeilä / kahvilla, ja ympäristö on ainakin silmäänpistävän kauniita rakennuksia ja yksityiskohtia.

Otettiin mun oppaan kanssa pieni treenihetki ja kavuttiin tonne kellotornin korkeuksiin :)

Vestibul ulkoa on hämmentävä, kun se on neliö :D Sisältä se on ympyränmallinen, oli taas blondilla ihmettelemistä.

Ja sitten sieltä kellotornin suojasta olikin hyvä tutkia kaupunkia ja sen jumalaisen kauniita näköaloja.

Noi punakattoset rakennukset on vaan niin kauniita, kun niitä on tollee ku sieniä sateella vieri vieressä.

Kaupungin laidalla on Marjan Hill, joka on siis isoa puistoaluetta, jossa ihmiset viihtyy ja ulkoilee paljon.

Linnoituksen raunion länsiseinämää..

Hän kiipeili. Toimikoot samalla asukuvina :)

  • Mekko / dress, Zara
  • Sandaalit / sandals, Forever21
  • Laukku / bag, Eva clutch, Louis Vuitton

Rakastin näitä kaikkia pieniä yksityiskohtia kaupungissa, ja jotenki oli vaan niin onnellinen olo kierrellä tuota vanhaa osaa Splitissä.

Linnoituksen vieressä on marketplace, jolta saa ihania tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, sekä aivan upeita kukkia :)

Aitoa Splitiä parhaimmillaan, paikallinen väestö lauantaikahveillaan :)

Uusi promenadi, joka paikallisten keskuudessa jakaa paljon mielipiteitä. Toiset rakastavat, toiset pitävät sitä huonona vetona vanhan kaupungin kupeeseen.

Viihdyttäviä kahviloita kauniilla näköalalla oli paljon mistä valita!

Sitten napattiin skootterit ja paineltiin menemään katuja pitkin Splitin rantoja ja ympäristöä tutkien.

Vesi oli ihan uskomattoman kauniinväristä ja puhdasta, ja rannat on suurimmaksi osaksi siis pebblebeachia, eli tollasta pikkukivi-rantaa, ei hiekkarantaa.

Mun söpö menopeli.

Huomatkaa tuolta vuorikallion joukosta noita "reikiä", jotka on olleet siis taistelussa käytettyjä torneja vuonna nakki ja sämpylä.

Upeat rannat, kaunis vesi, kaunis vuoristo. Kaikin puolin jumalaista tuo rannikkoalue Kroatiassa.

Tältä näyttää termien "riemuidiootti" ja "tyytskäri" ilmentymä.

Mä rakastan skootterilla liikkumista, ja sitä, kun tuntee tuulen kasvoillaan ja hiuksissa, ja samalla näkee ja saa irti niin paljon enemmän maisemista.

Entisen hautausmaan paikalle rakennettu puisto on paikallisten keskuudessa suosittu hengailukohde myöskin, ja tää on just sitä Splitin persoonallisuushäiriötä parhaimmillaan. Havupuita ja palmuja vierekkäin..

Veneitä tuolla on muutama hassu.

.. ja jatkuvasti jotain skaboja käynnissä purjehtimisen alalla.

Sit lähettiin kapuumaan Marjan Hilliä. Noin puoleenväliin mäkeä pääsee autolla / skootterilla, muuten pitää talsia portaita ylös. +30 asteessa aikamoinen suoritus :D

... mutta ehdottomasti sen arvoinen!

Hajduk Splitin kotihalli! :)

Kesän lempikengät. Ehdottomasti.Splitin kapoisin katu, ja yksi turistinähtävyyksistä, eli lempinimellä Let Me Pass kulkeva katu :) Kadulla ei mahu kahta ihmistä kerralla kävelemään.

Toi keskustori on aivan ihana iltapäivästä kahvihetkeksi, kun istuskelet ja katselet maailman menoa tyynyillä ja siemailet vähän tuorepuristettua mehua tai kahvia.

Mä majoituin tosiaan Vestibul Palacessa, ja pelkästään positiivista sanottavaa paikasta!

Sisustus mukailee vanhan kaupungin tunnelmaa
Muotibloggaajan arkea, kun on reissussa yksin. Rakastan noita ton mekon tuuletusaukkoja, joista sopivasti kurkkii toi mun tatska :)

Vestibulin ravintolan ruoka oli täyttä namia, kuvituksena camambert-juusto alkupalana ja tryffelipihvi pääruokana. Parasta!

Illalla lähi hieman kiertelemään Splitin yöelämää, ja varsin viihdyttäviä paikkoja tuolla on, joten jos kaipaa lomaltaan myös actionia yöllä, sitäkin löytyy :)

Mm. tuon raunion edusta täyttyi väkijoukolla ja DJ tanssitti porukkaa aika yömyöhään asti :)

Itse en yksikseni jaksanut jäädä bilettämään, mutta käyskentelin noita linnoituksen pieniä teitä ja nautin kaupungin rauhasta!

Aukio 2 yöllä on aika hiljainen


Perinteinen Split-kuva, jossa kellotorni kurkkaa tuolta vestibulin kattoaukosta.

Tuo on siis se mun hotelli

Kaiken kaikkiaan, Split vei sydämeni mukanaan.

Palaan erikseen vielä Kroatia-postausten lopuksi siihen, mitä eroa on Dubrovnikilla ja Splitillä mun mielestä, ja matkasuosittelujen kera, sekä tulevaisuudensuunnitelmilla Kroatiaan liittyen, mutt tämä olkoon tällaisena ensimmäisenä osana kuvapläjäystä aiheesta!

Anna ♥ Split!

Multa aina kysellään, mikä on musta ihanin kaupunkilomakohde Euroopassa. Nyt mulla on vastaus aiheeseen :)

(Toteutettu yhteistyössä Croatian Tourist Boardin kanssa.)

Kommentit

Punavuoren insinööri

Kiitos kivasta ja hyödyllisestä postauksesta; kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja tällaiset itse otetut on usein informatiivisempia kuin virallisten matkaoppaiden vastaavat. Olen tässä miettinyt mihin kesällä suuntaisi lomalle ja samalla aprikoinut millainen kohde Kroatia ja erityisesti Split mahtaisi olla. Nyt ainakin tiedän, että siellä on todella kaunista ja vierailtavista kohteista ei tulisi pula. :) Odotan innolla myös Dubrovnik-postausta.

Anna (Ei varmistettu)

Mikä hemmetin tyytskäri???

Fanni Katariina (Ei varmistettu) http://www.fannikatariina93.blogspot.com

Aiiivan ihana postaus, mielettömiä kuvia ja täydellinen asu! Pystyin oikein eläytymään tuohon tunnelmaan näiden kuvien avulla :D Täällä Espanjassa asuessaan pitäisi itsekin vähän tutustua enemmän paikkoihin ja kiinnittää huomiota ihaniin juttuihin...

Kiitos tästä postauksesta, I like :)

mm (Ei varmistettu)

Olipa hienoja kuvia! Kiinnitin kuitenkin huomiota kirjoittamaasi tekstiin, jossa olis mun mielestä rutkasti parantamisen varaa - esimerkiksi"tyytskäri" on kaukana suomen kielestä eikä kaupungin kuvaaminen persoonallisuushäiriöiseksi osoita mitenkään kovin suurta nokkeluutta kielenkäytön saralla. (Tämä ei siis ole mikään loukkaantuminen persoonallisuushäiriöisten puolesta. :D) Myös esimerkiksi lause "Aukio 2 yöllä on aika hiljainen" on melko koominen. Enkä tarkoita nyt sitä, että blogitekstin tarvitsisi olla kirjakieltä.
En muuten edes tarttuisi tähän asiaan, mutta näin sut siinä tatuointiohjelmassa ja kerroit rakastavasi kirjoittamista. Siihen nähden tekstisi ovat paikoitellen mielestäni varsin ontuvia.

anni (Ei varmistettu)

Itsekin kävin viime kesäkuussa Kroatiassa. Oltiin viikko Pulassa, ja maa vei kyllä täysin sydämeni<3 Ihmiset olivat niin ystävällisiä ja maisemat henkeä salpaavia. Yhtenä päivänä vuokrattiin auto ja ajettiin Plitvička Jezera luonnonpuistoon, mikä oli upein paikka missä oon koskaan käyny!! Se paikka oli kuin sadusta(jos poistaa siis muut turistit;D). Seuraava reissu Kroatiaan on jo suunnitteella, ja kohteena juurikin Split. Pula oli aika pieni ja viikossa tuli jo hyvinkin koluttua moneen kertaan.

nipsu (Ei varmistettu)

Aivan mielettömän kaunis paikka! En olisi kyllä ikinä uskonut, että Kroatiasta löytyy noin mahtava kohde! :)

Heidi (Ei varmistettu)

Aika upeen näkösiä kuvia :) Varmasti ollut ihan huippu reissu ! Miten noissa maissa onnistuu skoottereiden vuokraus? Pitääkö todistaa omistavansa ajokortin toisessa maassa vai saako skopan alleen ilman korttiakin? :D

samson (Ei varmistettu)

anteeks jos tää on liian henkilökohtanene kysymys mutta kun sä matkustelet niin usein lämpimissä maissa niin miten pidät sääres karvattomina? oon ens vuonna joskus menossa reppureissailemaan ja mietin että mitenkäs ne jalat pysyy kuukauden nättinä kun en motelleissa haluaisi välttämättä sheivata + tehdä sekin n. 1-2 kertaa viikossa :D
että vahaatko jonkun ammattilaisen luona/epilaattori tms? voitko suositella jotain?

(ps. vaikka en aiemmin välittänyt mainosjutuista niin kyllä toi on musta kuitenkin kivaa kun ilmotat kenen kanssa oot tehny yhteistyötä (: ainakin joittenkin valitukset loppuu tähän... )

utski (Ei varmistettu)

Kerro nyt meille mikä on se sinun työsi missä:

- Voi ottaa vapaata silloin kun lystää ja tehdä näin aika usein (vastahan sinä tulit Malediiveiltä)
- Minkä ohessa voi opiskella siinä "ihanassa" paikassa. Opiskelustahan ei makseta mitään
- Palkka on niin iso, että lomaillessa ei tarvitse köyhäillä vaan yöpyä esim. Splitissä kalliissa hotellissa ja voi vuokrata ison auton (auton ylipäätään) eikä mitään pientä

Me halutaan tietää ja tehdä sama. Itsehän sinä sanot, että kaikki voi sen saavuttaa mitä teet.

pupsu (Ei varmistettu)

Upean näköistä, tuolla pitää kyllä joskus itsekin päästä käymään. :)

Sandra (Ei varmistettu)

Tosi kiva että olet viimen kuunnellut lukijoiden toiveita ja matkakohteista esitellään muutakin kuin sun bikinit :) Kiva postaus!

A (Ei varmistettu)

Tottakai tolla kapealla kadulla pystyy kävelemään vaikka 10 ihmistä kerralla,eriasia on että kahta ei pysty RINNAKKAIN kävelemään.

Padam (Ei varmistettu)

Ihan loistava postaus!! Oon aika kriittisellä silmällä lukenut blogiasi viime aikoina, mutta tämän kirjoituksen arvosana on 10+ ;) Koska tykkään matkustella yksin, niin kysyisin että oliko sulla turvallinen olo kulkea Splitissä yksin myöhäänkin illalla? Oon ollut aika rämäpää, ja vasta viime aikoina alkanut miettiä että yksin matkustava nuori nainen saattaa olla "helppoa riistaa" joillekin sekopäille. Yksin matkustaessa on kuitenkin sellainen ihana vapauden tunne, etten ihan heti sitä vaihtais. :)

tia (Ei varmistettu)

Moikka!
Aloin vasta muutama viikko takaperin seurailemaan sun blogia ja ensinnäkin haluan sanoa, että jeejee. :) Oon tykännyt valtavasti, olet vallan viihdyttävä, tyylikäs, hirveän kaunis ja mukavanoloinen mimmi.

Ja sitten asiaan, eli Kroatiaan! Oon venannut tätä merkintää, kun kuuta nousevaa. Mulla on kesälomaplääninä matkata juurikin Kroatiaan ja täällä suurinpiirtein paperin ja kynän kanssa kirjoittelen vinkkejä ylös. En vaivaa sua liioilla kysymyksillä, koska vielä palaat aiheeseen eri postauksen muodossa, mutta minkälainen oli autolla liikkuminen Kroatiassa, oliko kapeita katuja, helppo löytää perille, parkkeeraus tms? t. autoilija, jolle taskuparkki tuottaa ongelmia. :D
Ja minkälainen hintataso Kroatiassa yleensä ottaen on aka teenkö tuhansittain lisätyötunteja rahoittaakseni kaiken?

Kiitos etukäteen ja aurinkoa! :)

-tia

lagritsi (Ei varmistettu)

Ikinä en oo pahemmin kiinnittäny huomiota Kroatiaan ja sen suunnan maihin, mutta täytyy sanoa että näiden postausten perusteella paikka vaikuttaa aika unelmalta ja ehottomasti pitää päästä käymään. Nään jo itseni tuolla kaduilla..

SN (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, kiitos näistä mielettömästi! Ihan pakko päästä joskus käymään. Sun matkapostaukset on parasta, kun jaksat laittaa kunnolla kuvia ja myös ihan rakennuksista, maisemista, ruoasta ja nähtävyyksistä, eikä pelkästään tyyliin omasta naamasta :D (ei sillä, etteikö sitäkin katselis)

J.E. (Ei varmistettu)

Hei ja ihanaa alkanutta kevättä sekä kesää!
Kosmopoliittina, ns. "maailmankansalaisena" ihmisenä olet toki liikkunut paljon ulkomailla, mutta ihailtavaa, että voit noin luontevasti liikkua yksin täysin tuntemattomassa maassa ja kaupungissa! Täällä huutelee siis lukija, jolle kotimaankin baarireissu ilman tukijoukkoja on vaivaannuttava ajatus... Upea piirre täytyy myöntää! :)

Kiitos ihanasta blogista! Keep it real ;)

Aurinkoisin terveisin, J.E.

S (Ei varmistettu)

Olipa mukava palata kuviesi kautta tuttuihin maisemiin. Olen matkustellut Kroatiassa ja muualla Balkanin alueella melko paljon vuosina 2002-2012 ja upea paikkahan se on. Itse olen päässyt myös näkemään Kroatian muutoksen suosituksi turistikohteeksi ja onkin pakko sanoa, että maa on selvinnyt sodasta paljon naapurimaitaan paremmin. Sama on edessä tulevaisuudessa myös Montenegron upealla rannikolla. Toivottavasti pääset tulevilla matkoillasi käymään myös muualla Kroatiassa, itsekin olin aluksi aivan Dubrvnikin ja Splitin lumoissa, mutta sittemmin olen päässyt tutustumaan niihin vähemmän turistisoituneisiin alueisiin, jotka ovat yllättäneet todella positiivisesti. Matkalla Splitistä kohti Istriaa löytyy paljon pienempiä rantakaupunkeja ja -kyliä, jotka ovat vielä suurimmaksi osaksi vain paikallisten ihmisten lomailukohteita. Toki vilkkaampi ja kansainvälisempi yöelämä on sitten juuri Dalmatian alueella, mutta onneksi Kroatiasta löytyy kaikille jotakin! :)

p.s. Kroatiaanhan pääsee myös suomalaisten matkatoimistojen mukana jos ei halua lähteä omatoimimatkalle

kirs (Ei varmistettu)

Siis tää sun kuvien spämmäys on ihan älytöntä! :D Tässäkin postauksessa ties kuinka monta kymmentä kuvaa, joista suurin osa samantyylisiä keskenään. Nyt meni kiinnostus koko Kroatia-postauksiin kun kuviin ei jaksa keskittyä sitten yhtään. Liika on liikaa!

Kaista (Ei varmistettu)

Houkutteleva kaupunkiesittely! Ja ihanan raikas ja kesäinen asu.

Elisa (Ei varmistettu) http://bohemianwonderland.blogspot.fi/

Taas niin ihania kuvia! Kroatia on itselläkin ollut mielessä monta vuotta, nää kuvat kyllä vahvisti, että sinne on joku päivä päästävä. ;) Muutenkin sun matkapostaukset on aina ihan parhaita, kun jaksat kertoa paljon paikasta ja ottaa niiiiin paljon kuvia! Ja aivan yli ihana myöskin tuo mekkosi. :D

moi (Ei varmistettu)

Poimin tän kommentin yhen blogin kommenttipoksista

''Joku oli aika hyvin sanonut tossa keskustelusta MungoAnnan touhusta:

Mun mielestä esim. Anna on väärässä sanoessaan että "olette vaan kateellisia, ei se oo teiltä pois jos ostatte jotain ja siitä tulee osinkoa mulle" Se ei ole ehkä mun rahasta pois, mutta en halua tietää olevani osasyyllinen siihen uuteen mulberryyn. Myöskin unicef-juttu oli mielestäni epäeettinen vaikka en siinä itse rahaa edes menettänyt. Kyse ei ole rahasta vaan omasta elämänkatsomuksesta ja arvoista.

Esimerkki: Menen museoon katselemaan näyttelyä joka sinne on saapunut. Näyttely on ilmainen. Saan myöhemmin tietää että näyttelyn taulujen maalaaja saa jokaisesta museokävijästä rahaa itselleen tietyn rahasumman koska näyttely on houkuttanut uusia kävijöitä museoon. Näyttelyn taulujen maalaaja onkin narkkari joka käyttää saadut rahat huumeisiin.

Sama perjaate pätee mungolife blogissa. En halua liittyä mihinkään/ vierailla koko blogissa koska en hyväksy tämän ihmisen toimintatapoja ja arvoja elämässä. Haluan tukea unicefia ja saada esim. oman kummilapsen mutta en halua että se tehdään sillä kustannuksella että autan bloggaria saamaan tuotteita joita en itse hyväksy mm. turkikset ja jatkuva matkustelu ja materiaalihulluus.
''

Tuotaa miksei bloggarit voi kertoo iha rehellisesti kun mainostavat.? :D

Hannele (Ei varmistettu)

Suosittelisitko Kroatiaa pyörätuolilla liikkuvallle? Vanhassa kaupungissa liikkuminen on aina tietysti melko haastavaa, mutta entä uudemmilla alueilla? Onko rappusia ja korkeita kynnyksiä paljon? :)

blanchaton (Ei varmistettu)

Voi kun siellä on ihanan näköistä! :) Kattavan kuvan kaupungista sai kyllä noiden sun kuvien perusteella, kun niitä oli ihanan paljon. Kiitos siitä. Saitko käsitystä siitä millaiset shoppailumahdollisuudet Splitissä on? :)

say cheese! - Viivi (Ei varmistettu) http://saycheese-viivi.blogspot.com

Kroatian rannikko on kyllä ihan uskomattoman kaunista seutua! Oon pienempänä ollut siellä kaksikin kertaa purjeveneellä seilaamassa rannikkokaupunkeja ja koettu on sekä Split että Dubrovnik, joista kyllä jälkimmäisestä pidin ehkä vähän enemmän. :) Kroatia on vaan niin nätti sekoitus Etelä- ja Itä-Euroopan kulttuureita ja luontoa!

(Harmi vaan, että pienempänä olisin enemmän ollut hotellimajoituksen ja lastendiskojen perään enkä osannut arvostaa merellä purjehtimista samalla tavalla kuin nyt osaisin. :D)

Tuulikki (Ei varmistettu)

Vau! Kroatia on ollut to do -listalla jo pitkään mutta nyt se nousee listalla heti ylemmäksi! Tuonne suunnataan kyllä perheen kanssa pikaisesti. Valloittavan näköinen paikka.

juupasjuu (Ei varmistettu)

"Tyytskäri". En tajua. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun tälläisiä "suomenkielen hienouksia" tulee sun tekstissä vastaan ja sentään kirjoitat työksesi..

Lotta (Ei varmistettu)

Luen blogiasi hyvin satunnaisesti, ehkä parin kolmen kuukauden välein, enkä siis myöskään kommentoi juurikaan. Tälläkään kertaa kommenttini ei liity tähän postaukseen. Eilen illalla tulin taas tänne hyvin pitkästä aikaa, ja pari postausta luettuani oli pakko selata niin kauas taaksepäin, että sain luettua sen Barcelona-jutun. Ja voin rehellisesti sanoa järkyttyneeni todella pahasti. En reagoinut lukiessa mitenkään erikoisemmin, mutta asia jäi pyörimään mieleen niin, etten saanut moneen tuntiin unta. Onneksi selvisit ilman fyysisiä vaurioita, on kyllä ollut todella suojelusenkelit matkassa. Mua lähti kerran Kampista ratikkapysäkiltä yksi tyyppi seuraamaan, kun olin yöllä menossa kotiin, ja vaikka pääsin kotiin ilman, että mitään tapahtui, olin silti melko poissa tolaltani hyvän aikaa tapahtuman jälkeen. Voin siis vaan kuvitella miten hirveätä tollaisen läpikäyminen on, kun on ollut todellisessa vaarassa eikä edes muista siitä mitään. Halusin siis vaan sanoa, että hyvä, kun olet päässyt asiasta eteenpäin ja jatkanut elämää ja matkustelua normaalisti. En voi ymmärtää ihmisiä, jotka toivotavat toisille pahaa edes puolitosissaan.

Cairo (Ei varmistettu)

Wow, upeita kuvia! Tuo paikka vaikuttaa lähes maanpäälliseltä paratiisilta. Tahtoo Kroatiaan!

muikku (Ei varmistettu)

Maksettiinko sulle tästä mainostuksesta enemmän palkkaa kun noita ylistyssanoja oli niin paljon

Karo (Ei varmistettu)

Aivan mahtavalta näyttää :)

Tajusin kuvia katsoessani, ettei mulla ole ollut minkäänlaista mielikuvaa Kroatiasta ja se on aika paljon se, kun vähän joka paikasta jotakin tiedän, mutta jostain syystä Kroatiasta en muistanut mitään. Joten iso kiitos valaisemisesta :) Näyttää ainakin tuo Split sellaiselta paikalta, johon voisin joskus itsekin suunnata! Kiva, että sulle tulee näitä mahdollisuuksia ja matkoja, että sinä pääset nauttimaan noin kauniista maasta ja saadaan me lukijat vähän samalla vinkkejä siitä, että miltäs se muu maailma näyttääkään! :)

Susu (Ei varmistettu)

Hyvä Anna, tää oli tosi hyvä postaus :)

Nas (Ei varmistettu)

Hui olet uskaltanut ihan itseksesi liikkua vielä pimeälläkin:) Oliko turvallisen tuntuinen kohde, uskaltaisitko missä kaupungissa vaan mennä? Itseä joskus jännittää kotikulmillakin yöllä.. :/

Hanna (Ei varmistettu)

Ihana Kroatia ja ihania kuvia! Hurjaa, että jaksat ladata näin suuren määrän kuvia. En ole aiemmin kommentoinut, mutta sulla on ihana blogi täynnä kaikkea mielenkiintoista ja inspiroivaa. Sun kaltaisissa ihmisissä on niin paljon potentiaalia, joka huokuu koko olemuksesta ja motivoit mua just tämännhetkisessä elämäntilanteessa tosi paljon! Oot upea ja häikäisevän kaunis ja ihanan temperamenttinen - sun kauttantuntuu jotenkin, ettei naisen tarvitse olla hiljainen, tauhallinen ja jotenkin mielipiteiltään siloteltu. Ja silti oot niin kiehtova ja samalla hienostunut. Toivon sulle paljon onnistumisia ja kaikkea hyvää ja kaunista!

Laura (Ei varmistettu)

Mitä kameraa käytit matkalla? :)

Hans (Ei varmistettu)

Täysin postaukseen kuulumatta (toki split näyttää ihanalta), ootko kattomassa suomi-venäjä -matsia? Näin pinkin pipon ja kutrit ja ajattelin välittömästi että no nyt on tuttu bloginainen :) tai ehkä joku on vaan inspiroitunut sun pipo-huumasta!

Oona (Ei varmistettu)

Me oltiin viime kesänä heinäkuussa Kroatiassa Splitin lähellä olevalla saarella, josta oltiin vuokrattu talo viikoksi. Käytiin Splitissä kerran ja kaupunki vei mun sydämen. Se oli vielä niiden Euroopan "parhaimmiston" loma-aikaa ja siellä törmäsi niin F1-pomojen kuin sheikkien ja muiden miljonäärien pikkuriikkisiin paatteihin, jotka oli niin valtavia että en ollut koskaan nähny niin isoja. Split oli mielettömän kaunis, linnotus etenkin, mutta myös ne uudemmat paikat kauempana linnasta, jossa oli niitä paikallisten ostareita ja markeetteja vei mun sydämen mahtavalla tunnelmallaan. Mutta upea kaupunki kerrassaan, hyvin sait sen taltioitua näihin kuviin ja hassua kuinka paljon muistaa sittenkin noita paikkoja, koska asemakaavahan oli aika simppeli.

Ja jos vielä eksyt Splitiin kehotan ottamaan satamasta Bura Line nimisen pikkulautan ja mennä käymään Trogir nimisessa kaupungissa, joka on aivan Splitin vieressä :) Vanha linnoituskaupunki myös, mutta sieltä voi bongata vaikka ketä julkkiksia, koska se on rauhallisempi kuin Split ja siellä on myös isot satamat huvipursineen :))

Salla (Ei varmistettu)

Huh, pointsit huikeasta matkakertomuksesta! Mukavaa, että blogissa oikeasti esitellään matkakohdetta tarkemmin, arvostan suunnattomasti sun panostamista näihin. Pakko myöntää, että vaikka en ehkä osuisi oikeaan jos pitäisi Kroatia piirtää kartalle, niin nyt viimeistään harkitsen kyllä kohdetta kesän lomareissulle :) Ihan huippua miten sulla on mahdollisuudet päästä vastaaville reissuille, ei auta kun tähdätä itse samaan!

D (Ei varmistettu)

Split on todella upea kaupunki, ja sitä kelpaa kaikille suositella. Mutta mikään vanhin roomalainen raunio se ei ole. Diokletianus oli rooman keisarikunnan verraten myöhäinen keisari joka rakennutti palatsin jonka raunioille kaupunki on rakentunut. Joten yli tuhat vuotta vanhempiakin roomalaisia raunioita löytyy, mutta harvoja yhtä komeita kuin Split.

laura (Ei varmistettu)

Oi sä oot tosii kaunis :):) sun blogissa on parasta se kun sulla on pitkiä postauksia ja ihania laadukkaita kuvia :) innolla aina ootan uutta postausta :) kivaaa päivää Sulle :)

lindaa (Ei varmistettu)

Ihania kuvia!! Tonne on kyllä pakko päästä :)

tunnels (Ei varmistettu)

Jee kiitos tästä! Oon menossa syksymmällä Kroatiaan ensimmäistä kertaa, joten kiva lukea tällaisia jutuja. Oon vaan Zagrebiin menossa, mutta kyllä tää mun matkakuumetta ennestään nostaa :D

J (Ei varmistettu)

Millä kameralla ja objektiivilla kuvailet?

Tytti (Ei varmistettu)

Anna....tässä oli yli 180 kuvaa...:D mun selain kaatu... Hienoja oli silti!

suklaasydän (Ei varmistettu) http://www.suklaatajakahvia.blogspot.com

Olipa kiva lukea - Kroatia on ollut omalla matkakohdelistalla jo pari vuotta! Pitääpi päästä itsekin tuonne joku kerta, mahtavalta paikalta vaikutti :)

Anna (Ei varmistettu)

Sinne vaan! Ehdottomasti Lontoosta sitten, paljon halvemmat lennot, ja Splitiin pääsee esim. menopaluun about 200 punnalla, eli ei oo paha :)

Maijahii (Ei varmistettu)

Uskalsiko Splitissä kulkea yksin yömyöhällä? Millainen hintataso?

Anna (Ei varmistettu)

Uskalsi joo, se on ihan todella turvallinen paikka :) Mä kyselin tätä tosi paljon just sen Barcelonan elämyksen jälkeen :) Mä kirjotan lisää Kroatiasta yleisesti ja tosta turvallisuudesta vikassa postauksessa taas :)

Sofia (Ei varmistettu)

Äää tahtoo takas Kroatiaan! Iteki olin siellä muutama vuosi sitten ja se oli kyllä ihan huippu paikka. Oltiin vielä sellasessa "vuokratalossa", eli siis saatiin kokonainen kämppä itellemme vähän syrjäsemmästä paikallisten talojen seasta. Sattuu sydämeen ku tunnistaa noita paikkoja noista kuvista, tahon takas :D

Veera E. (Ei varmistettu) http://veeraeinolanelamaa.blogspot.com

Mielettömän upea postaus. Jos minullaolisi enemmän aikaa niin lähtisin heti tuonne ja mieluiten perheen kanssa! ;) Puhuiko oppaasi sujuvaa englantia?

t. Veera

Pages

Kommentoi