Kroatia, pt.2 - Drive

Mungolife

Hellurei ja moi Lontoosta!

Huh, tuntuu, että tää toukokuu on yhtä matkustamista, odotan jo innolla sitä, että kesä rauhoittaa menoa :D Tai no matksutamistahan se sitten on, mutta onneksi ei niinkään lentokoneilla ympäri Eurooppaa :)

Mutta mennääs nyt toiseen osaan tätä Kroatian purkua, nimittäin kuvamateriaaliin ajomatkalta Splitistä Dubrovnikiin :) Mitään kerrottavaa ei aiheesta juurikaan ole, mutta kuvamateriaalia sitäkin enemmän :)

Vuokrasin auton Oryx-autovuokraamosta, ja päivän vuokra oli mun päänsisäisellä valuuttalaskimella jotain 120 euroa suunnilleen kaikkine vakuutuksineen ja ilman mitään omavastuuta jne. Auto oli isomman kokoluokan, kun pieniä ei ollut, joten eiköhän halvemmallakin pääse.

Matkaa on Splitistä Dubrovnikiin 210 km "suoraa tietä". Eli kääntyä ei tarvii ku ehkä 3 kertaa, mut se tie on kaikkea muuta ku suora, vaan se tie on ihan törkeen mutkikas, ja ajonopeus on n. 60 km/ h parhaimmillaan. Mulle oli varattu reissuun aikatauluissa 4 h. Siinä vaiheessa ku tajusin, että oon menny vasta 130 km ja 5 h oli kulunu jo, niin kuulu sellanen pieni "hups" autossa. Siinä vaiheessa vähän enemmän tallaa pohjaan, ja vähemmän stoppeja kuvailemaan. Suurin aikasyöppö tuolla on se, että haluaa joka tasanteelle pysähtyä kuvailemaan..

Alkuun keli oli aika sateista..

Mut maisemat oli aika upeita! Vai mitäs sanotte?

Oon ajellu ton Uuden-Seelannin eteläsaaren pari kertaa, ja pakko on sanoa, että noi Kroatian rannikkotien nähtävyydet ei kyllä kalpene juuri ollenkaan :) Hauskaa on ajella vieläpä maisemissa, joissa vasemmalla menee vuoristo havupuineen ja oikealla palmuja merenrannassa. Jälleen tätä Kroatian kahtiajakoa, joka on jotenki hirveen hurmaavaa.

Tosi skarpin näkönen kuski.

Noi maisemat oli vaan jotenkin niiiin rauhoittavia, ja on kauheen surullista että toi kauneus ei vaan tuu mitenkään esille kuvissa samalla tapaa ku omalle silmälle:)

Kato äiti, mä olin täällä!!

Saaria on Kroatialla yli 1200, joten näitä maisemia riittää koko matkalta :)

Kattokaa nyt tota veden väriä!

Huh!

Tää oli näistä Kroatian postauksista se lyhin, nimittäin karsin näitä kuvatuksia rankalla kädellä. Vielä tulee postaus Dubrovnikista ja vähän yleistä tietoa Kroatiasta, joten jatketaan niillä pian.

Tää oli nyt lähinnä tällainen henkeäsalpaavien maisemien kuvapostaus :)

Kommentit

Wendy
Across the Universe

Wow! Tosi upeita kuvia ja maisemia! Sä olet niin onnekas, kun sä saat työn puolesta matkustella tolleen.

Marsku (Ei varmistettu) http://livelaikmii.blogspot.fi/

Oon kyllä melekein kade siun elämäntyylille! :) Tai sit se johtuu nuista kuvistas/kirjotustyylistäs. Oot ehottomasti yks parhaimpia "bloggaajia" mielestäni :)
Ainii, mie oon lueskellu siun blogia säännöllisesn epäsäännöllisesti ja vasta vähä aika sit tajusin että siultaha mie oon sen kotitekosen detoxhomman alunpitäen lukenut! (Sitruuna/vaahterasiirappi/vesi/cayannepippuri) ja en tee ennee ikinä!!! :D

Koo
Tässä mä seison

Wow, hienot maisemat :) osassa kuvista näyttää tosi samalta kuin Pohjois-Italiassa, esimerkiksi Gardalla.

johsuo (Ei varmistettu) http://life-in-switzerland-jossu.blogspot.fi/

Täällä Sveitsissäkin kun lähtee ajeleen, saa paljon enempi irti kuin jossain tietyssä kaupungissa. Parasta on just se, et autolla voi pysähtyä ja jäädä ihmettelemään mitä kauneimpia maisemia, pikku alppikyliä sekä laaksoja! Harmi kun Kroatia ei oo yhtään lähempänä Sveitsiä, niin voisikin käydä siellä, niin upealta näyttää!

Henna (Ei varmistettu)

Ei liity postaukseen sitten yhtään, mutta kuinka saat sun hiukset noin kireelle ponnarille ilman, että jokaisesta välistä törsöttää teippipidennyksien teipit? Oma teippireuhka ei pysy sitten millään nätisti kiinni niin, että jostain välistä ei joku teippi tunkisi ulos. Tupeerata en kauheasti hiuksia taas haluaisi, koska sitten se näyttää just niin harakanpesältä kun olla ja voi ja loput hiukset roikkuu hiirenhäntänä ponnarin jatkeena:D

D-Day
D-Day

WAU miten kaunista!!!! Nyt rupes kiinnostamaan matka Kroatiaan!!!! En oo tiennyt miten kaunista siellä onkaan! Kiitos siis tästä postauksesta! :)

Martina (Ei varmistettu)

Voi hyvänen aika miten kaunista! Ollaan mietitty Kroatian reissua ja nämä kuvat kyllä vahvistivat päätöksen siitä, että tuonne on päästävä heti kun ikuisuusprojekti nimeltä Omakotitalo Järvenpäähän valmistuu. Eihän tässä olekaan kasvatettu matkakuumetta kuin sellaiset pari vuotta ajatuksella "reissataan sitten kun talo on valmis". Kun talo sitten vihdoin on valmis ja meikätyttö pääsee matkaan, on varmasti mikä tahansa kohde ihana. Kroatian kaltaisesta kaunottaresta puhumattakaan. Huoh..

Veera E. (Ei varmistettu) http://veeraeinolanelamaa.blogspot.com

Aivan mielettömiä kuvia! Millainen on Kroatian liikennekulttuuri? Pelottiko yhtään ajaa siellä? :D
Oliko suurin osa vuokra-autoista ilmastoituja? Haluan tuonne! Ensin käyn kuitenkin viikon päästä, missäs muualla kuin Berliinissä. ;)

t. Veera

miiracarita (Ei varmistettu)

Vaikuttaa todella upealta ja mielenkiintoiselta paikalta tuo Kroatia! :)

Olen lueskellut sun blogin läpi melkeen kokonaa, mutta silmään ei oo osunnut postausta noista sun teippipidennyksistä. (tai sitten olen vain sokea..) Olisi tosi kiva tietää esim. mistä nuo pidennykset on, paljon niiden laitto kampaajalla maksaa (noin suurinpiirtein), hoito ohjeita ja -tuotteita yms. :)

anterokarapalo (Ei varmistettu)

Nuo kuvat herätttää niin paljon muistoja! Tuota reittiä on tullut ajeltua ja ihastuttua Kroatian rannikkoon.

Muutaman kerran olen jo sielä käynyt, mutta mieli halajaa takaisin. Välimatkat ovat niin lyhyitä, ja suosittelen autonvuokrausta. Haluaisin käydä Montenegron puolella (Bosnia ja Herzegovinissa on jo käyty - suosittelen!)

sara (Ei varmistettu)

Jahas.oon jotenki skipannu automaattisesti Kroatian ku oon miettiny kesälomakohdetta, mutta okei.. sait ylipuhuttua! I-h-a-n-a-t maisemat <3

Herminica (Ei varmistettu) http://lolimte.blogspot.com

Hei ihan mahtavaa tietää että oot tykänny olla tuolla ja reissu mennyt nappiin ! :) Itse siis tosiaan noilta alueilta kotoisin ja sinne reissaan joka vuosi :) Meidän reissulta tosiaan tässä Splitistä pikku juttu myös jos kiinnostaa lukea :)!

http://lolimte.blogspot.fi/2012/12/europetrip-part-6-from-jablanica-to-one.html :)

Ja tässä myös esim Zagreb :)!

http://lolimte.blogspot.fi/2012/10/europe-trip-part-2-zagreb-finally-home.html

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy ehdottomasti lueskella noi hetimmiten, haluan nimittäin hetipian uudestaan noille seuduille :)

Kommentoi