Kumpi kampi

Mungolife

Tuossa eilen illalla vietin hetken jos toisen blogiin lähipäivinä tulevien postausten suunnitteluun, ja päätin antaa teille tällä kertaa vapauden ohjata mun päätöstä.

Toisaalta haluaisin hirveesti blogissani pitää mahdollisimman hyviä asukuvia. Teräviä, tarkkoja ja viimeisen päälle mietittyjä. Kauniilla taustoilla, joissa ei mene takana busseja ja autoja viemässä huomiota. Haluaisin kuvien olevan viimeisen päälle ammattimaisen bloggaajan kädenjäljen mukaisia. Kuitenkin valitettavasti todellisuus on se, että mulla on joka päivä menoa; töitä, koulua ja sosiaalisia menoja. Kuvaaminen pitää järjestää sen mukaan. Jos kuljetaan ensin jonnekin tietylle kuvauspaikalle, sitten napsitaan kuvia ja tullaan takaisin, koko hommaan menee helposti parikin tuntia. Samaan aikaan päivä lyhenee koko ajan ja kuvausajat ovat lähinnä 11 ja 16 välillä. Siihen vielä kuvaajan sopiminen on vähän hankalaa. Toisaalta voi olla helppoa pyytää kaveria, kämppistä tai poikaystävää kuvaamaan, mutta kuvien laatu saattaa heitellä, ja taustatkin ovat niitä ei-välttämättä-niin-viehättäviä kotikadun kulmia. Hankalaa, muttei mahdotonta. Siksi haluankin kysyä teiltä, mitä te haluatte asukuvilta?

VAIHTOEHTO 1: LAATU
(+) Kuvat ovat laadukkaita, tarkkoja ja paremmissa ympäristöissä kuvattuja = esteettisempiä
(-) Asukuvia on harvemmin esillä, sillä niiden kuvaaminen on vaativampaa

VAIHTOEHTO 2: MÄÄRÄ
(+) Kuvia tulee useammin
(-) Kuvat eivät aina ole yhtä tarkkoja, hyvin aseteltuja ja näyttäviä

Laitoin plussat ja miinukset sulkuihin, koska jonkun mielestä voikin olla, että mieluummin kuvia asuista olisi harvemmin.

Nyt on teidän aika kertoa, kumpi vaihtoehto on teistä parempi?
Vähän veteen piirretty viivahan tämä on, sillä ei valinta tarkoita sitä, että vain jompaa kumpaa blogissa tulee olemaan jatkossa. Itse valitsisin vaihtoehdon numero 1, mutta samalla uskoisin suurimmalle osalle blogin lemppariosan olevan juuri niiden asukuvien. Vaihtoehto 2 ei suinkaan tarkoittaisi, etteikö niitä parempiakin kuvia välillä näkyisi, mutta ehkä mä haluan vaan saada teiltä kuulla jotain positiivista senkin vaihtoehdon tueksi, etten tunne itseäni ihan rotaksi kun julkaisen epätarkkoja, semihämärässä kuvattuja asukuvia :D

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä ehdottomasti vaihtoehto 2! Tuo oikeanpuoleinen "huonolaatuinen" kuva ei musta todellakaan oo huonolaatuinen! :D Muutenkin mua itseäni ainakin harmittaa, kun blogeista on tullut niin naistenlehtimaisia. Kaikki on suunniteltu viimeisenpäälle. PS. Ihana kuulla, että sulla on poikaystävä! Onnea teille! <3

emppu (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla mennään. Ei elämä muutenkaan ole täydellistä, joten miksi kuvien pitäisi olla. Sun "huonolaatuiset" kuvat ovat kuitenkin ihan tarpeeksi hyviä. Ei sitä edes itse ajattele, kun kuvia katsoo, pääpaino on asussa. Mahdollisimman paljon postauksia haluaisin, tää sivu on nimittäin eka jonka aina avaan ja käyn tsekkaan monta kertaa päivässä, onko uutta postausta tullut. :D

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Vaihtoehto kakkonen, sanoisin! Totta kai laadukkaita ja tarkkoja kuvia oikein mielellään katselee blogeissa, esteettisyys ei koskaan ole pahasta, mutta toisaalta sun asut on aina niin super kivoja että mieluusti niitä näkisi entistä useammin täällä. Asut mua kuitenkin inspiroi, ei niinkään se kuinka täydellisiä kuvat teknisesti on, heh :)

Ab (Ei varmistettu)

2!

Upeita, harkittuja kuvia on toki kiva katsoa silloin kun vaan ehdit - mutta tuskin ne pois jäävät :)

Lilyyy (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2 ehdottomasti! Mulle kuvien laatu ei oo tärkeintä, koska sun "huonolaatuset" kuvat ei pistä mun silmään sen ihmeemmin :) Oon muuten ollut sun lukija jo ties kuinka kauan ja koukutuin sillon heti! Tykkään sun kirjotus- ja vaatetyylistä tosi paljon :) Ihanaa talvea sulle!

Annukka (Ei varmistettu)

Ehdottomasti numero 2, nykypäivän blogit ovat täynnä (liian) täydellisiä kuvia ja monesti tavan tallaajan on vaikea samaistua niihin, joten minun mielestäni arjen realismi kunniaan. Oon lukenut sun blogia alusta saakka, jatka samaan malliin<3

Even (Ei varmistettu)

Vaihtoehto kaksi: syy että en usko sinun ei niin laadukkaiden kuvien olevan oikeasti niin huonolaatuisia että kellään olisi asiaan nokan koputtamista. Muutenkin on ihana nähdä niitä normaalin ihmisen perusasuja, joissa pyörii samoja lempiasioita yhdistettyä erilailla. :)

eini (Ei varmistettu)

Musta ne "huonolaatuiset" antaa blogiin aidompaa sisältöä. Silloin niissä kuvattu asu on oikeasti ollut päällä, koska noista paremmista kuvista tulee usein jotenkin liian aseteltu olo. En pitänyt noita ton raitapukupostauksen kuvia mitenkään huonolaatuisina, musta ne oli kivoja.

Ehdottomasti vaihtoehto 2!! :)

Mixed

Mä taas kannatan vaihtoehto 1:stä, sillä kauniita kuvia on kivampi katsoa ja valokuvausta harrastavana noi epätarkat kuvat pisti todella silmään... :D Lisäksi asukuvia ei mun mielestä tarvitsekaan tulla joka päivä eikä niiden tarvii olla juuri samalta päivältä. Tämä kysymys kyllä varmasti jakaa mielipiteitä, kun jokainen tykkää sun blogissa vähän eri asioista :)

minää (Ei varmistettu)

Mielestäni sinun kuvissa ainoa ongelma on se, että tarkennus ei välillä tunnu osuvan oikein minnekkään ja valokuvauksen harrastajana se todellakin pistää silmään. Eli ekaa vaihtoehtoa minäkin kannatan :) Asukuvien harventuminen voisi olla jopa ihan hyvä juttu, sillä niitä on nyt aika paljon ja monet asut on aika samanlaisiakin. Kenties sitten valitsisit erilaisia asuja kuvattavaksi ja siten lukijoilla olisi tavallaan enemmän katsottavaa. Oletan nyt, että niiden ei-niin-hyvien asukuvien tilalla olisi sitten jotain muita kuvia, sillä täysin kuvatonta pitkää tekstiä on mahdoton lukea ellei teksti sitten ole joko mielenkiintoinen tai sitten todella hyvin kirjoitettu.

Anna (Ei varmistettu)

No siis eri aiheesta ois tietenkin sitten jutut :) Ja valokuvauksen harrastajana varmasti tiedät, että juuri tarkennuksen oppiminen kunnon ammattikameralla on vähän vaikeaa, varsinkin jos kuvaa harvoin :/

minää (Ei varmistettu)

Joo, tiedän kyllä. Tarkentaminen on vaikeaa varmasti jokaiselle alussa, mutta kuvatessa sen oppii! Eli 2. vaihtoehtokaan ei välttämättä olisi huono valinta... :D

Alice (Ei varmistettu)

Oon myöskin näin valokuvauksen harrastelijana sitä mieltä, että ainoa mikä sun "huonoissa" asukuvissa häiritsee on epäonnistunut tarkennus. Tästä huolimatta kannatan vaihtoehtoa numero kaksi, koska asut on kuitenkin tässä pääasia. :)

Mariia (Ei varmistettu)

vaihtoehto 2! Itse ainakin katson sun asukuvia niiden ihanien asujen takia, enkä kiinnitä huomiota taustoihin yms sälään. Oot ihanan inspiroiva nimenomaan muotibloggaajana, joten tee vaan useemmin asupostauksia :)

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Hmm ehkäpä vaihtoehto kaksi! Mutta sinänsä molemmat käyvät kyllä :) Ymmärrän kyllä pohdinnan siitä panostaako enemmän määrään vai laatuun ja kai siinä se kultainen keskitie on paras. Kuitenkin ainakin itse katselen mielelläni myös ihan "perusasuja takapihalla" tyyppisesti vaikka toki tykkään myös viimeisen päälle hiotuista asukuvista. Haha, ei tainnut paljon olla apua! :D

Mimmi (Ei varmistettu)

Kakkonen on ykkönen! Ei se nyt ole niin justiinsa! Välillä ei niin tarkat kuvat tekee blogista enemmän arkipäiväisempää, kun ei ole kaikki mietitty viimeisen päälle! Rosoisuus on kotoista!

Toivottavasti saamme nähdä kysymyspostauksen vastaukset lähipäivinä :)

karlaemilia (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2! :)

Laura (Ei varmistettu)

1; se tekee asukuvista erityisiä, että niitä on harvemmin mutta ne on upeita : )

saltsu (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2. Ehdottomasti.
Asusi ovat mielestäni inspriroivia ja ihailen mielummin määrää :)

Ehdottomasti 2! :)

Aino (Ei varmistettu)

Mun mielestä vaihtoehto 1! Pidä kiinni siitä linjasta, joka on sun mielestä parempi (jos siis osasin tulkita oikein ton sun postauksen sanoman :D)

lillamy (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2 :) ei se haittaa, että kuvat eivät ole aina ihan tiptop!

nipsuu (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2! Ja samalla nostan peukkua myös näille arkisemmilekin asuille, joita on viime aikoina ollut :). Mun mielestä ihan perus farkut ja neule asutkin on ihan inspiroivia, ja odotan innolla asuja nyt, kun oot shoppailulakossa. Itekin jonkin näköstä tapojen muuttamista yritän itekin, niin kiinnostaa :)

Liina (Ei varmistettu) http://liinalovesit.blogspot.com

vaihtoehto 2 on parempi! Itse tykkään sun asuista paljon ja monesti mun lemppareita on ollu ne asut jotka sun mielestä on ollu liian tylsiä tai jotenkin huonoja! Se on vaan inhimillistä jos kuvat on joskus otettu jonkun trafalgar squaren tms. sijaan vaikka olkkarissa :)

marika (Ei varmistettu)

En nyt suoraan osaa sanoa noista kahdesta vaihtoehdosta, mutta minun ja varmasti monen muun silmiin ei-niin-laadukkaat kuvasi ovat hyviä, koska meillä ei ole itsellämme mitään valokuvaustaitoja taustalla :) mutta jos välillä joukkoon tulee ns. huonompilaatuisia niin se ei haittaa, kun yleinen taso on kuitenkin aika hyvä. ei haittaa vaikka joskus itse kuvat olisi "hieman mitä sattuu", sehän vaan tuo sitä luonnollisuutta ja maanläheisyyttä. (anteeksi punaisen langan puuttumisesta viestissä mutta tänään multa poistettiin yksi viisuri niin ajatukset ei oo ehkä kirkkaimmillaan. :D) hyvää viikonloppua <3

Niiskis (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2. Itse saan hurjasti uutta inspiraatiota omaan pukeutumiseen erilaisista asukuvista ja niitä on siten mukava nähdä vähän useammin. Pieni laadun heikentyminen ei siis haittaa yhtään :)

Leni (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2! Sun asukuvat inspiroi mua ihan mielettömästi, joten haluisin nähdä niitä mahdollisimman paljon. :) Eikä mua ainakaan haittaa, vaikka osa niistä olisi huonomman laatuisia.

Vaihtoehto kaksi ehdottomasti! Yllämainittujen syiden lisäksi tuntuu välillä että aina on vain uutta päällä. Tietysti tietyt kengät ja merkkilaukut vilahtelee jatkuvasti, mutta erityisesti olen jäänyt kaipaamaan sitä kuinka pari vuotta takaperin saattoi nähdä samat viininpunaiset housut monella eri tapaa yhdistettynä. Tai sama huivi.

Vähän molempia ;) eli kun ehtii niitä upeita otoksia niin silloin niitä, muuten niitä vähän huonolaatuisempia. En usko, että sun kuvat kuitenkaan mitään pimeää raemössöä olisi. Mun mielestä blogeissa on juuri se kiva puoli, ettei kaiken tarvii olla viimoisen päälle mietittyä ja lavastettua vaan juuri sitä normiarkeakin. Joskus peilin kautta napattu selfie "tälläsissä rytkyisdä muuten viiletän nyt" on ihan piristävä mauste ja antaa persoonallisuutta blogille. Kiitos tosi kivasta blogista!

petra (Ei varmistettu)

aivan ehdottomasti vaihtoehto 2!

annika (Ei varmistettu)

En ikinä oikein kommentoi, mutta alkuajoista mukana olleena lukijana tungen nyt lusikkani tähän soppaan.
Sanom ehdottomasti vaihtoehdon 1.
Perustelut:
-blogin linja pysyisi yhtenäisenä, kuvat tähäv asti on 99,9% ollut superlaadukkaita ja niitä on kaunista katsoa
-ehkä itseäsi saattaisi alkaa jossaim vaiheessa "harmittamaan" jos yhtäkkiä päästätkin blogiin "huonolaatuisia" kuvia... enhän tästä tiedä, mutta iso muutos saattaisi harmittaa jälkikäteen
-vaikka asukuvia olisi harvemmin, kirjoitat myös muita juttuja, joita on yhtä kiva lukea!
-blogin korkealaatuinen esteettinen linja jatkuisi - se toimii täällä!!
-minusta kauniista kuvista saa enemmän irti kuin "vähän sinne päin" otetuista kuvista
-kuvaat muut kuvat kuin asut kuitenkin itse, olisi outoa jos itse ottamiesi korkealaatuisten kuvien joukossa olisi "huonompia" asukuvia, aiheuttaa vähän ristiriitaa :D

Tulipas pitkä!

Janita (Ei varmistettu)

Komppaan tätä!

Riikka (Ei varmistettu)

Ei niiden kuvien todellakaan aina tarvitse olla niitä upeita ja muotilehtimäisiä! Mulle ei laadulla ole niin väliä, valokuvauksesta kun en itse juuri mitään ymmärrä. En näe noissa kahdessa kuvassa laadullisesti mitään eroa! :D Mua inspiroi ihan hirmuisesti kaikki sun asut, joten niitä olisi todellakin kiva nähdä enemmän :) Varsinkin niistä perusasuista, jotka voi tuntua vähän tylsältä tavaralta esitellä, saan ihan suunnattomasti inspiraatiota, koska ne on niin helppo usein kasata omastakin vaatekaapista. Eli kakkosta kannatan ehdottomasti :)

tintti (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 1. Arvostan estetiikkaa, ja laatu ennen määrää ehdottomasti! Mä en ainakaan kaipaa blogeihin mitään realismia tai arkisuutta, itselle blogit kun ovat nimenomaan paikka inspiroitua. :) Sitä realismia ja arkisuutta saa katsella ihan tarpeeksi sitten omassa elämässä :D

Lise (Ei varmistettu)

Minäkin liputan vaihtoehtoa 2!!:)

pinsku (Ei varmistettu)

2 ehdottomasti :) Oon itse asiassa pitkään jo miettinyt, että vaikka nykyiset asukuvat ovatkin hienoja, pidin enemmän entisestä meiningistä, jossa kuvia tuli useammin ja ne olivat jollain tapaa "aidompia". Eli ei aina sitä erikoista ja täydellistä kuvaustaustaa ja todella harkittuja poseerauksia, vaan sellaisia kuvia, joissa näkyy se elämäkin välillä, koska eihän puitteet aina ole kunnossa, vaan arkeen mahtuu niitä arkisia taustojakin välillä :) Aitous puuttuu, kun puitteet on aina liian laskelmoidut. Hienot ja hyvälaatuiset asukuvat on toki hieno juttu, mutta sekaan mahtuisi ihan hyvin niitä "tavallisempiakin" kuvia! Etenkin, kun ne hienoihinkin kuviin turtuu, mikäli niitä on joka postauksessa, koska eihän ne ole sit spessuja ja hienoja enää. Niistä katoaa se hohto jollain tapaa. Eli kannattaisin ajatusta siksikin, että kun tulisi useammin niitä tavallisia kuvia, ne "hienommat" kuvat pääsis sitten pomppaamaan paremmin esiin aina silloin tällöin!

Mumu (Ei varmistettu)

2 ! Mun mielestä blogiin kuuluu välillä ne "huonommat" hämärässä tai kiireessä napatut kuvat, on blogi kuinka "ammatillinen" tahansa. Niistä kuvista tulee aina jotenkin realistisempi ja aidompi fiilis. Rakastan asujasi ja haluaisin nähdä niitä mahdollisimman usein, myös niitä mihin et välttämättä ole panostanut niin paljoa! Estetiikka kakkoseksi, vaikka sekin on toki kivaa aina välillä :)

Anna (Ei varmistettu)

Itse haen blogeista inspiraatiota pukeutumiseen ja vaikka täydellisiä kuvia on ihana katsoa, niin kallistun silti määrän ja ihan tavallisten arkiasujenkin puoleen :)

K (Ei varmistettu)

Kunhan tausta on suhteellisen rauhallinen, laatu ok ja valotus semikunnossa niin mikä vaan kuva menee. Sun huono ei taida ihan vastata useimpien käsitystä huonosta :D Mut sellasia "tässä minä peilin edessä pokkarin salamavalon kera" -kuvia ei kyl huvita nähdä. Nättejä kuvia on kiva katsella, mut postaa välillä "huonompiakin" niin ei mee realiteetti ja kuvitelmat sekaisin.

Sohvii (Ei varmistettu)

2. Ei tullut ihan heti mieleen kuinka paljon aikaa vie 1 kuvien tekeminen. Jää sinullekin enemmän aikaa koulujuttuihin ja muuhun!

jenna (Ei varmistettu)

Sanoisin että vaihtoehto 1. Kuvasi ovat aina upeita ja näytät niissä kauniilta, mielestäni tavaramerkkisi on se, että kuvat ovat viimeisen päälle tehtyjä. Tosin ei noissa toisissakaan kuvissa ollut mitään vikaa, voithan julkaista molempia kuvia aina fiiliksen mukaan :)

Karo (Ei varmistettu)

Laita edelleen hyviä, laadukkaita asukuvia vanhaan tyyliin kun ehdit, mutta muuten vaikka Instagram-OOTD tyyliin päivän asuja nopeasti ja vähemmän perinpohjaisesti kun on kiire :)

Nuppu (Ei varmistettu)

Mä sanoisin että 2. Nykyään blogit on täynnä kuvia jotka olisi valmiita vaikka muotilehden sivulle, minusta ne ovat välillä persoonattomia tai ainakin välillä niistä katoaa aitous ja mahdollisuus samaistua.. Toki niitäkin on ihana katsoa, mutta mielestäni bloggaajat ottaa nykyään kuvista ihan liikaa stressiä ja kuvat alkavatkin useasti näyttämään "tekaistuilta" :)

jonna (Ei varmistettu)

Määrä laadun edelle. Uskon, että moni meistä lukijoista nauttii blogissasi juurikin uskomattomasta tyylitajustasi, jonka vuoksi minä ainakin toivon useammin asupostauksia. Lisäksi, käsityksesi huonommasta laadusta lienee meille lukijoille kuitenkin todella hyvää laatua. Jos huolehdit siitä, että blogisi taso jotenkin laskee "laaduttomien" kuvien vuoksi, niin no worries! Välillähän taatusti postaisit niitä ajan kanssa otettuja, harkittuja ja laadukkaita kuvia.:)

Siri (Ei varmistettu)

Vaihtoehto 2 täälläkin! Blogimaailmassa on yleistynyt "naistenlehtimäiset" kuvat ja musta ainakin on tosi piristävää nähdä ns. normaalejakin kuvia. Ei ne viimesen päälle olevat kuvat toki haitaksikaan ole, mutta vaihtelu virkistää. :) Ja ainakaan mun silmään nuo "huonolaatuiset" ei ole erityisen huonolaatuisia, kun en itse mitän valokuvauksesta ymmärrä. :D

iinamaj

molemmat on hyviä vaihtoehtoja! laadukkaita ja tarkasti valittuja kuvia on tietysti mukava katsella, mutta toisaalta välillä on kivempaa kun kaikki kuvat eivät ole ihan täydellisiä. itse tykkään jopa enemmän katuvilinässä otetuista kuvista joissa vaikka taustalla hurahtelee bussi, kuin kuvista joiden taustalla ei näy mitään. :)

Maija (Ei varmistettu)

Tuntuu että kaikki kannattavat määrää... Mä sanoisin vaihtoehto 1, koska:

-Olen tottunut blogissasi hirmu korkeaan laatuun, enkä haluaisi että laskisit tasoa määrän vuoksi. Netti on täynnä kuvia ihmisten katsottavaksi, jos sitä määrää haluaa.
-Kaunis kuva on enemmän kuin pelkkä terävä kuva asusta
-Karkaan arkisuutta blogeihin, epätarkkoja kuvia voi katsella muuallakin
-En halua että sä kyllästyisit jokapäiväiseen kuvaamiseen ja että se tekisi blogistasi tylsän.

Pidän blogissasi juuri korkeasta tasosta kuvien (ja kirjoituksen!) suhteen, ja pelkään että niitä hienoja, harkittuja kuvia tulisi sitten vähemmän... Mutta ihan miltä susta tuntuu :) Mukavaa päivää x

Anna (Ei varmistettu)

En nyt ihan kamalan huonoja kuvia muutenkaan julkaisisi, lähinnä tarkoitin tuossa siis sellaisia kuvia, kuin esimerkiksi nuo raita-asun kuvat ja ne kuvat Roomasta :) Mutta tosiaan, kiitos mielipiteestä :)

Inski (Ei varmistettu)

2!!!
Luen sun blogia koska rakastan sun tyyliä ja sun rohkeutta pukeutumisessa. En tarvii täydellisiä kuvia nähdäkseni näitä asioita.
Sun tyylissä on just sopivasti söpöyttä ja tyttömäisyyttä, täydellinen määrä rockia ja sitä rohkeutta, ja klassisuutta oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Luen sun blogia koska keksit mitä upeampi kohteita mihin mennä lomalle. Jaksat kuvata tuota kohdetta ja jakaa siitä meille kokemias asioita.
Oon lukenut sun blogia jo melkein ihan alusta asti ja mä vaan yksinkertaisesti tykkään nähdä ihan minkälaisia kuvia vaan sun omasta arkiympäristöstäs ja sun päivästä ja sun asuista. Asut Lontoossa, herranjumala mun puolesta siellä saa näkyä taustalla ihan mitä vaan! :D

Pages

Kommentoi