Kuopio

Mungolife

Kiitoksia rakkaat lukijat kommenteistanne edelliseen postaukseen :) Siellä on taas niin kauniita sanoja ja ajatuksia, ja haluan ehdottomasti vastata ajatuksiinne ja kysymyksiinne, mutta tämä viikko menee kyllä hirveää vauhtia. Eilen töiden jälkeen suuntasimme hieman tutkimaan huonekalukauppojen alennuksia, jotta voisimme hieman tutkia mitä tarvitsemme tulevaan kotiimme ja ylipäätään missä hinnoissa huonekalut ovat. Tähän mennessä olemme pärjänneet yhdistelmällä sitä, mitä molemmilla oli ennen yhteenmuuttoa, mutta nyt kun asunnon koko kasvaa, oli tarvetta vähän uusia ja lisätä. Vahingossa päädyimme myös ostamaan sohvan valmiiksi. Normaalihintaisen tietysti. Oon suorastaan aleshoppailu-ninja. No, saimme me siitä 300 euroa neuvoteltua pois mukavan asiakaspalvelijan kanssa, joten edes pieni voitto. Siellä se odottaa meitä sitten Kuopion liikkeessä, jahka tänne itse pääsimme.

Hieman yllättävästi itsellemmekin saimme sovittua tälle päivälle pari näyttöä, ja aamulla lähdimmekin tänne katsomaan, josko asunto napsahtaisi. Alku oli tahmainen. En ihmettele, kun joissain asunnoissa Kuopiossa näyttää, että on seissyt vapaana kuukausia, jos välittäjien taso on sitä luokkaa, kuin ensimmäisessä asuntonäytössämme. Ihmettelin välittäjän käyttäytymistä hieman jo puhelimessa. Soitin nimittäin asunnosta maanantaina ja kyselin, josko heillä on välityksessä samanhenkisiä, ja jos näyttöjä voisi sopia yhdelle päivälle, kun tulemme pk-seudulta. "Nooo, kato sieltä meidän nettisivuilta". Sanoin mailaavani neidille puolen tunnin sisään ja jos mahdollisimman pian voisimme sopia näytöt, kun Kuopioon lähteminen Helsingistä vaatii hieman järjestelyä matkan pituuden takia. Jouduin itse soittelemaan eilen perään, että niin mitenkäs olisi. "Jaa, siellä on toiset tyypit tulossa huomenna näyttöön, tulkaa tekin jo pääsette." Pyysin soittamaan ajan kanssa, niin tuli tekstari hieman myöhemmin, että tässä aika, tulkaa jos pääsette. Vastaukseeni ei mitään kuittausta tai vastausta. Ajattelin alkuun, että ehkä nyt tässä on vaan puhelinkulttuuri hieman erilainen, niin järjestimme toisen näytön sitten heti tuon perään ja lähdimme aamulla aikaisin tänne ajelemaan. Saavuimme pihaan 14.27, ja neiti istui autossaan puhelimen kanssa säätämässä. Huomasi aivan varmasti, että odotamme häntä siinä, mutta auton ovi ei auennut ennen kuin tasan 14.40. Käsipäivää, eikä sanaakaan muusta. Asunnossa lateli samat asiat kuin ilmoituksessa, ei tiennyt lisäkysymyksiin vastauksia (eikä tarjoutunut selvittämään) ja oli muutenkin tympeä. Siinä vaiheessa mulla nousi kyllä savu korvista. Okei, se alkoi nousemaan jo siinä vaiheessa kun odottelimme hänen nousemista sieltä autosta.

Jotenkin itse en ole tällaisiin välittäjiin ikinä törmännyt. Yleensä tulee edes pientä small talkia, vähän kysymystä siitä, mitä asuntoa etsii, mihin tarpeeseen, tms. Ei mitään. Faktatiedot tiskiin, tympeä meininki päälle ja loppuun sitoumuslappu, joka olisi pitänyt palauttaa mahd. pian. En minä nyt mitään punaista mattoa tai skumppaa odottanut, mutta ihan sellainen inhimmillinen pieni small talk ja edes pieni hymy voisi olla ihan paikallaan kun palvelualalla on :D Ilmoitin autossa miehelle, että en halua tuota kotia. Tiedostin itsekin, että hölmöä takertua välittäjän todella tylyyn käyttäytymiseen, ja realisti-mies rauhoitteli siinä, että älä anna tunteiden mennä järjen edelle. Asuntokaan ei ollut täydellinen, vaikka ihan hyvä olikin. Onneksi seuraavassa asunnossa oli aivan ihana omistaja-pariskunta odottamassa, asunto oli halvempi, mutta isompi ja ihan heittämällä parempi! Kaunis, avara ja vaalea asunto mukavine ihmisineen oli selkeä valinta meille, ja vuokrasopimuksen allekirjoittamista vaille asunto on nyt sovittu :) Toivottoman alun jälkeen todella mahtava fiilis jäi.

Vähän toki jännittää. On se aikamoinen muutos, kun ensimmäistä kertaa Suomessa osoite tulee olemaan muualla kuin pk-seudulla, ja city-yksiö muuttuu ykskaks valtavankokoiseen (mulle ainakin :D) rivaripätkään luonnonhelmassa Kuopiossa. Pieni identiteettikriisi tullee olemaan paikallaan jossakin välin, tosin eipä kai se persoona ole asuinpaikasta kiinni. Odotan jo innolla, kun muutamme meidän 44-neliöisestä asunnosta tuohon reippaasti yli tuplasti isompaan kotiin. Jännittävää!

Tässä menee siis seuraavat kuusi viikkoa aikamoisessa sisustushuumassa veikkaisin :D Tänään pyöritään täällä Kuopiossa tutustumassa kaupunkiin. Huomenna suuntaamme Suonenjoelle tsekkaamaan, jos pääsisi poimimaan mansikoita, ja sitten Helsinkiin koukattuamme ensin miehen vanhempien luona pikavierailulla. Maaseutumatkailua, voi kyllä. En huokaise, ennen kuin nimet on paperissa, mutta aika hyvä fiilis tällä hetkellä! Jätski Kuopion satamassa oli taivaallista ja kaikki ihmiset tähän mennessä oikein mukavia. Ensimmäinen kosketus paikallisiin ei ehkä ollut se paras, mutta kyllä mulla vahvasti sellainen fiilis on, että viihdyn täällä! Ehdin jo ihastumaan tuohon keskustan lähellä olevaan satamaan ja ihanaan puistoon keskellä kaupunkia. Innolla odotan :)

Jos vaikka täällä Kuopiossa saisi kuvattua asukuviakin, kun kauniita paikkoja näyttäisi riittävän! Tällä kertaa tosin tarjolla pari puhelimeen tallentunutta kuvaa satamasta :)

Kommentit

pipe (Ei varmistettu) http://pilkullistaelamaa.blogspot.com

Tervetuloa Kuopioon! :) joo, ei kannata juuri välittää, savolaiset on välillä aika erikoisia, mutta ihana täällä on asua; luonto on todella kaunista ja on ne ihmisetkin yllättävän mukavia ja alkavat höpötellä torillakin. Itsekin asun kuopiossa.

pirre (Ei varmistettu)

Heh enpä ois ihan heti uskonu et sun blogista luen et meet kattoo Suonenjoelle joko mansikoita voi poimia :D Ei siis todellakaan millään pahalla mut tuli hieman yllätyksenä :) Kuopio on ihana kaupunki kesällä ja Suonenjoki on suloinen pieni kylä mihin vuoden aikaan tahansa :) Toivottavasti viihdyt!

Ansku (Ei varmistettu)

Instagramista huomasin, että olet täällä Kuopiossa käymässä ja kuinkas kävikään. Päätin töiden jälkeen käydä kiinalaista ruokaa mukaan ja ketkäs sinne ravintolaan sattuivatkaan; sinä ja miehesi! Kyllä tämä kaupunki vaan on pieni :) toivottavasti ruoka maistui ja toivottavasti viihdytte kuopiossa! Ps. Toivottavasti en tuijottanut kovin pahasti! Olin vaan niin hämmästynyt. :D

Heini (Ei varmistettu)

Oli ihan pakko kommentoida... olen itse Kuopiossa asunut 18-vuotiaaksi asti ja asia jota edelleen jaksan ihmetellä on miksi savolaisia kutsutaan aina lupsakoiksi kun totuus on lähempänä tuota kiinteistövälittäjän kuvausta :D Haha ei vaan Kuopio on ihan kiva ja hyvä paikka asua, vaikka varmasti jonkinlaisen kulttuurishokin tulet kokemaan, on se muutos niin suuri Lontoosta/Stadista! Ihanaa kuitenkin että uskallat heittäytyä elämän mukaan ja kokeilla muuttoa Kuopioon, varmasti päätös yllätti monet! Olet oikea inspiraatio, carpe diem! <3

Ja onneksi mikään ei ole lopullista ja aina pääsee junalla pois :D Mielenkiinnolla jo odotan postauksia Kuopiosta :)

Jepa (Ei varmistettu)

Kävellessäni tänään Kuopion torin halki en meinannut aluksi edes tajuta,että se olit sinä,joka käveli takanani. Täytyihän sitä toiseen kertaan vilkaista ja hieraista silmiään. Olin niin lähellä,ettenkö olisi sanonut sinulle jotain tai pyytänyt saada kuvaa kanssasi,mutta en sitten uskaltanutkaan:/ Kauan blogisi lukijana olen ollut ja vaikutit aivan yhtä valoisalta ja kauniilta ihmiseltä,kuin mitä blogisi antaa olettaa! Toivottavasti viihdyt Kuopiossa ja jos joskus satun törmäämään sinuun siellä uudestaan,lupaan etten sillä kertaa ujostele!:)

Merja (Ei varmistettu)

Hyvä asenne Anna, onnittelut vielä valmistumisen johdosta ja rohkeudesta uuden "elämän" edessä. Kaikkea hyvää tiellesi, jonka valitsit.

K (Ei varmistettu)

Mulla on ainakin Kuopiossa samanlaista kokemusta Realiasta, toi välittäjä kuulostaa samalta tapaukselta... Mut ei tosiaan mitään normaalia tollanen täällä!

lotte (Ei varmistettu)

Wau! En olis uskonu sun päätyvän tänne. Mutta ei se mitään. Ite muutin vuosi sitten opintojen perässä Kuopioon ja on tullu huomattua että savolaiset on vähän erikoista porukkaa. Toiset on aivan ihania ja toiset on aika hämmentäviä. Mutta luonto on aivan ihana, kesällä Kuopio on parhaimmillaan. :)

aaaa (Ei varmistettu)

hahaah sä kuopiossa,goodbye sun "jetset"elämä :D alkaa blogi varmaa olee mennyttä

himppu (Ei varmistettu)

Kuopiossa suosittelen ehdottomasti tutustumaan Matkus shopping centeriin Ikean vieressä(kuopiosta moottoritietä etelään päin, ajatte ohi kun menette Suonenjoelle), jos lenkkeilemään haluaa niin Puijon ulkoilureitit on must upeineen masemineen ja keskustassa suositeltavia ruokailu/chill out paikkoja: http://kingscrown.fi/, http://www.wanhasatama.net/etusivu, http://panza.fi/ JA jos ''ahtaanpaikan kammo'' iskee, niin Kuopiosta Rissalan lentokentältä lähtee päivittäin lentoja Helsinkiin ja takas :) Tervetuloa Kuopioon!

ta (Ei varmistettu)

Tervetuloa vaan Kuopioon! Tuli kyllä melkoisena yllätyksenä, että muutat tänne kun oot asunut Lontoossa ja Helsingissä, vaikea kuvitella, että viihtyisit näin pienellä paikkakunnalla. Vaikka loppupeleissä ei Kuopio nyt ees niin pieni oo, tuntuu että jotkut olettaa tän olevan jotain maaseutua :D Jospa sä täällä viihtyisit, varsinkin kesällä Kuopio on ihana ja tori yks paras osa sitä. Ja eiköhän sulle seuraakin löydy, varmasti lukijoissakin on paljon kiinnostuneita tapaamaan sua :) jonkun ehdottama lukijamiitti ei ois varmaan yhtään huonompi ajatus, jos sua yhtään itseäs kiinnostaa. :)

Eeva (Ei varmistettu)

Voi en malttais oottaa josko mahollisesti kirjottelisit sitten joskus taas jotain sisustuspostausta, oon ollu niin ihastunu sun aikasimpiin sisustuspostauksiin! :) Onnea Kuopioon, itelläkin muutto syksyllä edessä, tosin Jyväskylään! :)

Ida (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, että oot muuttamassa tänne Kuopioon! Tervetuloa :)

Anni (Ei varmistettu)

Kuopios on ihana <3 Mulle tuli ihan ikävä kesäistä Savoa sun tekstiä lukiessa, siitä on kuusi vuotta kun muutin (toista kertaa) pois Savosta ja vaikka maailma onkin suuri, niin siinä pienessä kaupungissa on vaan sitä jotain, mikä viehättää. Välimatkat on pieniä, ruuhkat inhimillisiä ja järvimaisemat vertaansa vailla. Ihmiset on erokoisia ja mieleenpainuvia, ja murre tekee olon kotoisaksi.

Inka (Ei varmistettu)

Kommentoin tänne todella harvoin mutta nyt on pakko! Mun mielestä on todella mielenkiintoista seurata tätä teidän muuttoa Kuopioon, oon itsekin kotoisin Kuopion läheltä, en tosin asu täällä enää vakituisesti. Joku muukin mainitsi kommentissaan sun hyvän asenteen ja oon ihan samaa mieltä. Olisi varmaan helppo pk-seudun asukkaana (ja sun tapauksessa ulkomailla asuneena) kokea muualle muutto Suomessa katastrofina ja voihan se toki sitä olla. Kun on tottunut siihen, että on kaikenlaista ympärillä, niin voi tuntua shokkina lähteä jonnekin muualle. Kaupunkina Kuopio on tietenkin rauhallisempi kuin Helsinki, mutta samanlaista elämää ja arkea sielläkin eletään. Kun ei tosiaan lähde sillä asenteella muuttamaan, että kaikki on varmasti paskempaa, niin homma sujuu varmasti hyvin. Voi vaikka pitää etuna esimerkiksi sitä, että talvisin Kuopiossa on todella helppoa harrastaa urheilua hiihtäen ja lasketellen. Tämä ei ehkä ole niin simppeliä Helsingin keskustassa asuessa. :) Ja varmaan löytyy joku lentopallo-joukkue, johon pääsisit pelaamaan ja tutustumaan ihmisiin. Vaikka ette jäisikään Kuopioon loppuiäksenne, niin siellä viettämänne aika on varmasti arvokasta ja opettavaista. Voihan se olla, että vuosien päästä muistelette lämmöllä Kuopio-aikojanne. :)
Harmi, että eka välittäjä oli tökerö, mutta laitetaan se hänen huonojen käytöstapojen piikkiin, ei erityisesti savolaisuuden. :D Tsemppiä muuttoon!

meow (Ei varmistettu)

Tsemppiä ja onnea suureen elämänmuutokseen Anna! :)

D. (Ei varmistettu)

Avointa mieltä ja kutkuttavaa jännitystä uuteen elämänvaiheeseen! :) Omat juuret on idästä ja siellä olen viettänyt aikaa enemmän ja vähemmän koko ikäni. Ja voisin jopa kuvitella joskus karistavani pk-seudun pölyt jaloistani ja muuttavani sinne esimerkiksi työn perässä - Tosin vasta sitten joskus jos ajan ajokortin, siellä on ihan mahdotonta selviytyä ilman autoa! :D Jään innolla odottamaan Kuopio-postauksia!

Matilda (Ei varmistettu) http://matildaselin.blogspot.com

Olipas putoa käytöstä välittäjältä. Toki huonoja päiviä sattuu, mutta jos elää provikalla, niin ne tuntee kannattaa kyllä ainakin esittelyn ajaksi piilottaa. Mutta onnea kuitenkin uuteen kotiin :)
http://matildaselin.blogspot.fi/2015/07/dinner.html?m=1

Vinni (Ei varmistettu)

Joko koirat nyt muuttaa mukanasi kun sinun ei tarvitse enää reissata kahden maan välillä ja asunnossannekin on oma pihakin?

D-you

Tervetuloa Kuopioon! :)

Hauska kuulla että muutat Kuopioon :) Varmasti kiva paikka asua! Ja tällasena Kuopiota pienemmässä kaupungissa asuvana ihmisenä täytyy sanoa että vaikka ei sitä kaupungin hälinää ja hulinaa niin paljon ole ympärillä, niin on aivan ihanaa kun melkeen Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan yksiön hinnalla saa omakotitalon ja ison pihan :D

Tsemppiä sulle Anna muuttoon! Olet niin sopeutuvainen ja vauhdikas persoona (ainakin blogin perusteella) että varmasti viihdyt paikassa kuin paikassa! Mä en oo ikinä odottanut sulta näin kovin asuntopostausta kuin nyt odotan sitten joskus toivottavasti ilmestyvän tuosta rivarista :)
Ihanaa kesää teille <3

Annina (Ei varmistettu)

Olen asunnut 25 vuotiaaksi Helsingissä ja sitten muutin Kuopion kupeeseen. Suurin shokki tais tulla pankissa asioidessa, kun pankkivirkailija huomasi mun tulleen muualta ja uteliaana savolaisena kyseli kaikkea maan ja taivaan väliltä . Mulla ei ollut kiire, mutta olin silti ihan hermostunut kun takana oli jonoa. Ajattelin että ihmisillä menee hermo kun siinä joristaan joutavia eikä jono etene. Mutta mä opin että siellä ihmisillä ei ole niin kiire, mitä pääkaupunkiseudulla. Ja on ihan ok höpötellä rauhassa ihmisten kanssa. Ihanaa sellaista ystävällistä menoa! Tosin ne on aika uteliaita ja kyselee kyllä tosi paljon. Pitää oppia kysymään vastakysymyksiä, niin pärjää savolaisten kanssa!

Milla (Ei varmistettu) http://Moonshapedlittlebox.blogspot.com

Kuopio on kyllä mahtava kesäkaupunki! Isosisko asuu sielläpäin ja itselläkin on tullut siellä käytyä teini-ikäisestä lähtien. Tsemppiä muuttoon ja sopeutumiseen uudessa kaupungissa! :)

will (Ei varmistettu)

Moikka! Ajattelin kommentoida ihan vaan sen takia, että haluan sanoa sulle että oot tosi rohkea. :) Oon lukenu tätä blogia ihan teinistä asti ja ikinä en oo kommentoinut, mutta nyt on pakko sanoa että anna palaa!

sini (Ei varmistettu)

Tervetulloo! Oon itse asunu Kuopiossa kohta kolme vuotta ja voisin jäädä tänne vaikka loppuiäksi :)

Jenni (Ei varmistettu)

Lämpimästi tervetuloa Kuopioon!!

Itse olen kiertänyt maailmalla siellä sun täällä, mutta kyllä veri vetää aina loppujenlopuksi Kuopioon. Täällä on ihmisen hyvä olla! :)

Mulla olisi sinulle niin paljon vinkkejä jaettavana, niin Kuopion parhaista lenkkipoluista, ravintoloista kuin shoppailumestoistakin! Ette eksyneet vielä yhteen Suomen suurimmista kauppakeskuksista, Matkukseen? :)

D-Day
D-Day

Toivotan sulle tsemppiä!! Oot niin rohkee tyttö ja pärjäät missä vain! Kuopio on kaunis kaupunki! <3

Maria (Ei varmistettu)

Hei hienoa että sopiva asunto on löytynyt, onnea! Oon aina saanut hurjasti inspiraatiota sun sisustuspostauksista, joten jos vaan intoa riittää niitä tehdä uudesta asunnosta / jostain yksityiskohdista siellä, se ois mahtavaa :)

JessiH (Ei varmistettu)

Ajattelin maanantaina uutiset lukiessani kirjoittaa jotain tosi syvällistä ja pitkää, mutta toteankin nyt näin pari päivää myöhemmin vain, että tervetuloa ihanaan (ja pikkuiseen) Kuopioon! :) Toivottavasti viihdyt. Tuntuu erikoiselta, että seurattuani blogiasi iät ja ajat (lähes aivan mungolifen alusta lähtien) tulee olemaan erikoista lukea blogiasi täältä käsin kirjoitettuna (siis toivottavasti saadaan lukea kirjoituksiasi vielä täältäkin:). Niin ja suuresti onnea siitä, että sopiva asunto löytyi!! :)

Laura (Ei varmistettu)

Kuopio on minun entinen kotikaupunkini, lähdin sieltä viime syksynä miehen perässä Helsinkiin. Ja joo siis kyllähän sinun kuvaamalla tavalla savolaiset voi olla tylyjä ja töykeitäkin, mutta kyllä sieltä löytyy fiksuja, koulutettuja ja ystävällisiäkin ihmisiä paljon. Ehkä samanlaista palvelualttiutta ei ole kuin täällä pääkaupunkiseudulla, mutta siitä ei kannata ottaa stressiä. Kuopio on viime vuosina kehittynyt vähän nykyaikaisempaan suuntaan ja vaikka sieltä itse halusinkin kovasti muuttaa pois, niin täytyy myöntää että ei se enää niin pieneltä tuntuva paikka ole. Matkus ja sen tuomat palvelut toivat kivasti lisää Kuopioon ostosmahdollisuuksia ja keskustasta löytyy oikeasti hyviä ravintoloitakin. Kannattaa käydä tutustumassa Introon ja ravintola OS:iin. :) Niitä mä kaipailen vielä ihan täällä Helsingissäkin! Ja tietty leffan jälkeen oli ihan parasta käydä syömässä hyvät burgerit Bowl Dinerissa. Ajattelin vinkata sulle noista, kun tiedän että uudessa kaupungissa kaikki on vähän hakusessa. Toivon että kotiudut Kuopioon hyvin ja onnea uuteen kotiin! :)

Sigu (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon jos olette kihloihin tai naimisiin mennyt kun teksteissä et puhu enää poikaystävästä, vaan miehestä!

Salamander (Ei varmistettu)

Hei Anna,

Tervetuloa Kuopioon! Itsekin aikoinani (>10v sitten) Kuopioon muutin maailmalta, miljoonakaupungeista. Kotiuduin kuitenkin erittäin hyvin tähän kauniiseen kaupunkiin. Kunhan muistaa, että "vastuu siirtyy kuulijalle" savolaisten kanssa asioidessa, niin aina täällä pärjää.

Jos kaipaat opasta Kuopiossa, niin laita viestiä (sähköpostini taidat nähdäkin).

P.S. Ihailtavaa rohkeutta lähteä pk-seudulta tsekkaamaan muutakin Suomea - arvostan!

alisa (Ei varmistettu)

Hei! En ollu käyny hetkeen lukemassa ja vautsi mitä muutoksia sulle luvassa! Vaikka oon vuosia lukenu sun blogia mä kirjottelin sulle keväällä ekan kerran kun pakersin omaa disseeni kirjoitukseen jossa kerroit että muutat Suomeen ja poikaystävän kanssa yhteen. Pystyin silloin jo hirveesti samaistumaan, but little did I know! Mä siis kanssa valmistuin tänä keväänä UK yliopistosta ja nyt asun poikaystävän kanssa yhdessä: Suomessa, maakunnassa, maalla. Ja hei tää on ihanaa! On tilaa, perunamaa, ajatus lentää ja osaa ihan toisella tavalla luova. Elämä on toki ihan erilaista ku metropolissa, mutta vaan hyvällä tavalla. Ja siis jotenkin en yhtään ihmettelis, vaikka en sua tunnekaan, että tällänen meno vois hyvinkin sopia sulle! Nimittäin vaikuttaa todella vahvasti siltä että oot puuhasteleva, aktiivinen, maalaisjärjellä varustettu nuori nainen, ja musta juuri semmoset saakin jotain iloa siitä että on lääniä ympärillä :D Toivon niin paljon että löydät niitä asioita joita kaipaat ja saat juoksennella kukkaistyttönä lämpinä elokuisena iltana ruispellossa tai sitten kostealla ja fressillä kesäaamun nurmella, vai miten se nyt menikään :D Ja toivon että sulla muutenkin tulee kaikkea hyvää ja ihanaa elämään :) Voihan olla että jotkut jutut menee huonosti, mut tuskinpa sellasia kannattaa murehtia, kun ei koskaan voi kuitenkaan satavarmasti tietää :)

Ja vielä! Ikävää ettet saanu sitä tiettyä duunipaikkaa, mut ihan varmana tulee uusia hyviä haasteita ja työmahdollisuuksia. Hirmuisesti myös onnea valmistumisen johdosta, toivottavasti saat nauttia valmistumispäivän riemusta täysin rinnoin.

Sit loppuun yks quote jonka ootki ehkä kuullu, tää ei varsinaisesti liity aiheeseen, mut liippaa niin kovin läheltä ja mä ite aattelen näin tosi vahvasti ja säkin vaikutat aika avoimelta mielestäsi (vaikka esim. eihän sitä nyt pidä loputtomiin yrittää jos jostain ei tykkää, mut anyway kertoo musta ihan hyvää yksilöstä ihmisenä jos osaa elää elämäänsä sekä suurkaupungissa että pikkukylässä).

"It is not the most intellectual of the species that survives; it is not the strongest that survives; but the species that survives is the one that is able to adapt to and to adjust best to the changing environment in which it finds itself" Darwin

PPS. Harakkailu ja merkkilaukkujen himo ei onneks myöskään lopu vaikka postinro ei ookkaan nollanolla-jotain

Kaikkee hyvää :)

täh? (Ei varmistettu)

Ei ole ollenkaan asiallista, julkisessa blogissa, kommentoida tuohon sävyyn kyseistä kiinteistönvälittäjää ja hänen työtään

Minna (Ei varmistettu)

Tervetuloa ihanaan Kuopioon! Muutos on varmasti suuri Helsingin ja Lontoon jälkeen, mutta olen varma, että Kuopiolla on tarjottavana jotain sellaista, mitä suuremilta kaupungeilta puuttuu.

Tulet varmasti turhautumaan moneen kertaan siihen, että asiat eivät suju täällä yhtä tehokkaasti ja nopeasti kuin Helsingissä, mutta toisaalta kaupungin tahtiin sopeutuu nopeasti. Täällä Subwayn työntekijät tekevät vain yhden patongin kerrallaan, bussit kulkevat vain muutaman kerran tunnissa ja arki-iltaisin saatat hyvin olla keskustan vaateliikkeen ainoa asiakas. :D Täällä elämä on leppoisaa, rentoa ja turvallista. Ihmiset ovat hyvin jalat maassa eivätkä yritä tehdä vaikutusta muihin yhtä kovasti kuin pääkaupunkiseudulla. Suurimmat ääripäät kaikista ihmisryhmistä puuttuvat ja äkkiä katsottuna kaupunki ja sen asukkaat voivat vaikuttaa tylsän tavallisilta.

Älä kuitenkaan anna vaatimattoman kaupungin hämätä, sillä täällä on todellista huippuosaamista useallakin alalla. Itä-Suomen yliopisto tekee maailmantason tutkimustyötä ja usea huippu-urheilija on täältä lähtöisin. Harrastusmahdollisuudet ovat upeat ja Puijon kymmenien kilometrien lenkkipolkuihin ei heti kyllästy. Asuntomessualueella Saaristokaupungissa on todella upeita taloja, ja Saaristokaupungin läpi kulkeva Saaristokatu on nähtävyys, jota on tultu Kiinasta asti ihastelemaan. ;) Yhtään muita kaupunkeja vähättelemättä täällä on myös Suomen upein järvimaisema ja maailman parhaat H. Partasen lihapiirakat. Ravintolat ja kulttuuri eivät varmasti yllä lähellekään samalle tasolle suurten kaupunkien kanssa, mutta aitoutta täältä kyllä löytyy sitäkin enemmän.

Vaikuttaa siltä, että sinulla on hieno asenne muuttoon, pidä tuo! :)

Minttu (Ei varmistettu)

Moi Anna!
Kannattaa käydä kahvittelemassa Kahvila Kanelissa, se on torin vieressä kauppakadulla.
Se on vanhoilla huonekaluilla sisustettu tunnelmallinen paikka, missä soi jazz :) Itse kun asuin Kuopiossa muutama vuosi sitten niin siellä tuli istuttua aika paljon, en ole sen jälkeen löytänyt ihan yhtä viihtyisää kahvilaa mistään :)

Tonppa (Ei varmistettu)

Tervetuloa Kuopioon!

Kannattaa varmaan kysellä yhteiseltä ystävältämme Lontoon-Marikalta vinkkejä, kun hän on kanssa Kuopiossa asunut nuoruutensa (itsekin 19 vuotta "Kuopijon" ytimessä elelin).

Suosittelen mm. Kauppahallin Unelmapatonkia, Kahvila Kanelia, keskustan aasialaisia ravintoloita, Fressiä, jokavuotista Kuopiorockia, kesällä varsinkin Valkeisenlammen ympäristöä ja Väinölänniemeä (upea hiekkaranta!), kaupunkijunaa, ja torin antimia, Puijoa, Tähti- ja Gloria-yökerhoja, Malja-pubia ja Henry's pubia (ja muutenkin baarikatua). Varsinkin kesällä satama ja Vänäri (Väinölänniemi) ovat aivan upeita lenkki- ja hengailupaikkoja.

Kannattaa esim. orientoitua muuttoon kuuntelemalla Timi Lexikonin "Huasteleppa levveemmin". ;) Ihanaa kesää ja tsemppiä maisemanvaihdokseen! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Päätin pitkästä aikaa lueskella blogeja kun kesällä niitä harvemmin tulee vilkastua. Noh, täällähän se yllätys oli, sillä olen myös muuttamassa Kuopioon elokuun lopussa! Tosin Vaasasta, mutta iso muutos itellekin edessä. Mukava seurata teidän muuttoa ja sisustamista kun itsellä sama edessä, ja tutustuminen samaan kaupunkiinkin! Asunto onneksi täälläkin järjestyksessä, mutta muutto kyllä hieman jännittää! :) tsemppiä! Ja perässä tullaan!

Liisa (Ei varmistettu)

Hei! Minäkin muuttamassa Kuopioon, joten saanko udella mikä firma oli kyseessä?

MissR (Ei varmistettu)

Hei, tervetuloa!! Tänne olen itsekin muuttanut ulkopuolisena, ja tiedän tosiaan mistä puhut, kun noiden jöröjen savolaisten kanssa asioi :)
Mikäli tarvitset kahviseuraa, täältä löytyy yksi, joka lähtee mielellään näyttämään kuvauspaikkoja jne!
Aurinkoisia päiviä teille!

anna milano (Ei varmistettu) http://www.anniinankulma.blogspot.it

Tervemenoa Kuopioon! Olen sieltä lähtöisin ja huonosta alusta huolimatta toivon, että viihdytte. Leppoisa, hauska ja monipuolinen kaupunki, kun sinne kotiutuu.

Li-Ann (Ei varmistettu)

Vinkkejä Kuopioon:

- Kuopio on ollut avoin ja suvaitsevainen kaupunki jo Minna Canthin päivistä lähtien, mutta samalla kuopiolaiset ovat myös äärimmäisen itse- ja reviiritietoisia. Sopeutuminen helpottuu, jos kaupunkiin ja sen asukkaisiin suhtautuu nöyrästi ja avoimesti.

- Kuopiossa elää eteläeurooppalainen mañana-kulttuuri. Kuopio kasvaa ja modernisoituu vahvasti, mutta me rakastamme myös heimolaiskulttuurimme ominaispiirteitä.

- Madonna ja Nicki Minaj eivät keikkaile Kuopiossa, mutta kaupungissa on varsin vahva kulttuurielämä, kun jaksaa pintaa hieman raaputtaa.

- Luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. Trendikkääseen polkujuoksuun Kuopion maastot sopivat kuin nenä päähän. Puijon tai Neulamäen metsissä kannattaa rohkeasti poiketa pururadalta pienemmille poluille, koska niistä löytää ne hienoimmat ja sykähdyttävimmät paikat.

Kommentoi