Lahopää

Mungolife

Hurraaa!!! Oon kotona. Ainaki siis seuraavat 24 h, kunnes pitäisi lähteä taas samalle hiton lentokentälle :D Teki mieli jäädä sinne yötä ja todeta, että aurinkorasvat ja bikinit on ihan yliarvostettuja.

Mulla on (iso ylläri kaikille) noin seitsemänsataa asiaa, jotka pitäisi hoitaa ennen lähtöä. Tarkoitus oli lähteä asioille tänään, mutta saavuttuani himaan klo 17 paikallista aikaa, muistin, että kaupat ja kaikki menee kiinni 18. Kiva. Varsinki ku postilaatikossa odotti DHL:n ja UPS:n laput siitä, että he yrittävät toimitusta uudelleen huomenna, kun yrittivät perjantaina toimittaa pari asiaa, jotka haluaisin mukaan reissuun. En voi mennä huomenna siis minnekään, vaan venaan kiltisti himassa, että ne lähetit tulis ja pidän sormia ristissä, että ne tulee molemmat heti aamulla. Ahahahah, toiveajattelua, mistä lähtien lähetit tuo mitään sillon kun ne asiat haluaisi saada.

Meitsin huominen ohjelma, aina jos ja toivottavasti kun ovikello soi:

(Miksi muuten kaikki hauskat gifit ja kuvat internetin syövereissä on aina kissoista?! Mä en tykkää yhtään kissoista, mutta niistä on aina hauskimmat matskut.. ) 

Mulla seisoo tossa keskellä eteistä joulukuusen sijaan yksi punainen Samsonite, joka ei ole vieläkään oppinut tyhjentämään itseään ja täyttämään heti perään uudestaan. Musta se on aika surullista. Mä vihaan pakkaamista. Ja melkein yhtä paljon purkamista. Ja nyt pitää molemmat asiat saada tehtyä vuorokauden sisään. 20 päivän reissussa voisi olla aika ikävää huomata, että on unohtanut kotiin esim. kaikki alushousut, kameran laturin ja sopivat allergialääkkeet.

Vähän niinku oli ikävää huomata kotiin saapuessa, että unohti kameran piuhan kotiin...

Kuinka mä muistan aina pakata kaiken epäolennaisen, mutta sitten tollaset semitärkeät asiat unohtuu? Yritäpä siinä sitten siirrellä kuvia kameralta koneelle, kun ei ole piuhaa. Elättelen toivoa, että kun Annika tossa kohta saapuu himaan, niin löytyy joku vastaava, niin saan teille postattua jotain vähän sisältörikkaampaa postausta.

Ei tää sinänsä oo ees paras unohdus. Lähdin maailmanympärimatkalle ilman kameran laturia ja yhtäkään matkakorttia. Oon mä joskus lähteny kentälle ilman passiakin. Käyhän näitä. Nykyään tarkastan maanisesti himassa että mukana on luottokortti, passi ja kännykkä. Kaiken muun saa yleensä onneks aika hyvin korvattua reissussakin.

Mä ajattelin jatkaa nyt toiveajattelua siitä, että tapahtuu about näin:

... ja kattoa uusimman jakson Hawaii five-o:ta samalla syöden äitini mukaan pakkaamat eilisten jouluruokien jämät. Nam. Toivottavasti pääsen viimeistään aamulla postailemaan teille kaikkea kivaa. Mulla on esimerkiksi oottamassa mun mielestä kaikkien aikojen kivoimmat asukuvat, mutta aaaa, ne on tuolla kamerassa vielä. Se kamera varmaan ihan vaan vitsillä syövyttää ne kuvat ennen ku saan piuhan. Ois ihan oikeen mulle. Mitäs oon semidementoitunut.

Ettei mene ihan itseni mollaamiseksi, niin haluaisin ilmoittaa täten, että Anna Vanhanen oli lentokentällä tänään 45 minuuttia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista, eli 1,5 h ennen lennon lähtöä. Niih. Jos siellä Suomessa sataa huomenna punasta lunta, se on sitten meikäläisen vika. Ei nyt oteta tähän esille sitä, että Lontoon päässä saavuttiin torstaina kentälle mun laskuilla 2 min ennen lähtöselvityksen sulkeutumista, sillä tänään löin KAIKKI henkilökohtaiset ennätykseni. Voisin pyrkiä samaan huomenna, koska jotenkin musta tuntuu, että mun joku musta magia tän ehtimisen suhteen alkaa olla ehtymään päin. En voi uskoa, etten oo koskaan missannu lentoa, vaikka oon kentällä ollu ainakin kymmenen kertaa 1-5 min ennen lähtöselvityksen sulkeutumista ja ainakin pari kertaa reippaasti sen jälkeenkin.

Heathrowsta kuuluu nyt jotain tietokoneiden sekoilu-uutisia, mutta toivottavasti homma toimii huomenna.

Mitäköhän muuta epäolennaista saisin mahdutettua vielä yhteen postaukseen? Jos vaikka meen nyt pois tekemään jotain edes puoliksi järkevää, eli tuijottaa Alex O'Loughlinia ja huokailla.

Kertokaa mulle jotain kivaa, vaikka huonoja lentotarinoita tai pakkausfeilejä, niin en halua kuristua mun uusiin pallovaloihin, jotka ajattelin vielä rakentaa ja ripustaa ennen pakkaamisen aloitusta :D

Kommentit

Noora (Ei varmistettu) http://mylife-noora.blogspot.com

tuttu juttu toi matkalaukku eteisessä ja toivoo sen itse purkavan itsensä (nimim. koko omaisuus reissaa viikon välein kahden kodin välillä) Oon nimittäin viimeiset 5 tuntia vältellyt laukun purkamista.. :D Toi on muuten totta että kunhan puhelin, luottokortti ja passi on mukana niin hyvin pärjää! Yhdelle perhelomalle lähdettiin niin että kolmen hengen seurueesta yhdellä oli se mukana se puhelin, ja siihen ei kuitenkaan ollut laturia mukana, eli oli tosiaan irtiotto arjesta sen viikon ajan! Ja pitkälle kommentille vielä sen verran jatkoa että kun sulta se kamerapiuha jäi niin ootko kokeillu muistikortinlukijaa, mulla macbookissa ainakin on semmonen niin ei piuhaa tarvitse! :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on siis Air, jossa ei oo muistikortinlukijaa alkuunkaan ja lisäksi Canon 7D, missä on se jättikortti, joka ei siis tietenkään sovi yhteenkään kortinlukijaan muutenkaan :/

L (Ei varmistettu)

Toivon samaa että tavarat vaan siirtyis itestään noin tyhjyyttä häämöttäviin pahvilaatikoihin täällä. Vihaan muuttamista ylikaiken. Kauheeta kärsimystä! Enkä tietenkään oo pakkaamassa vaan sohvalla syömässä jäätelöä ja kattomassa erittäin laadukkaita sunnuntaisarjoja....vetoon tosin siihen että oon myös kipeenä että pakkaaminen ei vaan oo ollu mahdollista ajallaan. Huomista muuttoautoa odotellessa -.- tsemppiä sinne!

Anna (Ei varmistettu)

Ahahahhaha, hauskaa muuttoa! :D

Sonkku (Ei varmistettu)

Mun huonoin lentokokemus on ehdottomasti viime vuodelta, kun olin tulossa Brasiliasta Portugaliin (sanottakoon, että matka on tosiaan sen reilu 10h). Kone oli tosi täysi, ja jo alkumatkasta mun edessä alko about muutaman vuoden ikänen lapsi itkeen ja huutaan täyttä kurkkua. Joo ymmärrän, että pienistä lapsista ei koskaan tiiä ja näin, mutta tän nuori äiti ja ilmeisesti joku mummi ei sanonu lapselle MITÄÄN. Vähän hyssytteli vaan. Ja kun katoin tarkemmin, niin koko huuto johtu jostain M&M's-putkilosta. No sit tän lapsen huuto hiljeni ja olin et jee rupeen nukkuun, niin huuto alkoki uudestaan ja kahta kovempana. Mietin et miten on mahollista niin huomasin et just mun takana istu toinen just samanikänen lapsi jonka vanhemmat ei kans sanonu mitään tästä huudosta :D Ei herranjumala, jos mulla ois lapsi joka ilman mitään syytä vaan raivoo koneessa niin pakkohan siinä ois ajatella muitakin matkustajia ja tehä jotain! Sitten nää lapsoset koko loppumatkan vuorotellen huus kumpikin et oli tosi kivat 10 tuntia :D Toisaalta mun vieressä istu vähän nuorempi söpö pikku tyttö ja se oli nätisti ja katteli vaan lastenleffoja eli ei oo iästä käytös kiinni. Anyway, sitten Portugalissa koneenvaihdolla toinen näistä lapsista oli just äitinsä kanssa ja turvatarkastuksessa hirveellä huudolla hajotti sellasen M&M's-putellin nätisti siihen lattialle ja äiti oli vaan et hups ei voi mitään. :) Oli ne tarkastajatki tosi ärsyyntyneitä, heh.

Anna (Ei varmistettu)

Jooo hitto mua ärsyttää nää "VAPAA KASVATUS" ihmiset. Jos ei osaa laittaa lasta käyttäytymään lennon ajaksi, ei sitten mielellään kiitos lennä...

Kabuu (Ei varmistettu)

Miten "laitetaan lapsi käyttäytymään"? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä kummasti 95 % vanhemmista saa lapsensa hiljaiseksi lennolla, eikä anna 4-14 -vuotiaan terrorisoida muita läsnäolijoita :D

ee (Ei varmistettu)

Joo ja meillä ainakaan uskallettu kauaa känistä jos äiti tai varsinkin iskä karjas. Sen jälkeen oltiin hiljaa. Mutta kyllä suurimman osan ajasta riitti, että vanhemmat tiukasti käskivät olla hiljaa. :P ja hyvin käyttäytyviä lapsosia meistä tulikin :D

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä :D Meillä riitti isiltä vihainen katse, niin osasi olla kiltisti :D

Ansku in Ireland (Ei varmistettu)

Hauska juttu: mun poikaystävän serkku on meillä yötä ja kävi ilmi että opiskelee samassa koulussa/ohjelmassa kun teikku tosin viimeistä vuotta ja lentää huomenna Perthiin. Kehuin sun blogia sille ja se aikoo lukea sun tuotantoa... jos pohjois-irlantilainen blondi tulee juttelemaan ausseissa/Lontoossa niin tiedät mistä se bongas sun blogin :)

Anna (Ei varmistettu)

Ohoh, sano ihmeessä, että tulee moikkaamaan jos näkee mut koulussa :)

zozo (Ei varmistettu) http://www.atelierzozo.com

Lol this was a funny post. Hate it when stuff like that happens! I was working on a new background for my blog and accidentally deleted it on Friday. Tried to recover but nothing. :( 3 hours of my life down the drain!!

Anna (Ei varmistettu)

Ohhh no, hope you get it back somehow :)

Half of me

No tää nyt ei ole lentotarina, mutta kerran (muutenkin jo epäonniselta)matkalta kotiin tullessani, kotimme oli ryövätty puhtaaksi. Sen vuoksi jouduin lopettamaan tällöin myös postaamisen kun ei ollut enää konettakaan.

Anna (Ei varmistettu)

Hyi kamalaa, toi ois ihan pahinta :/

Emppu (Ei varmistettu)

Hauskin postaus pitkään aikaan! :D itse rakastan pakkaamista, se laukun purkaminen vaan on ärsyttävää

Anna (Ei varmistettu)

Mä vihaan pakkaamista, kaikki ei ikinä mahdu :D

surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa/

Itse pakkaan aina hetkeä ennen lähtöä n. kymmenessä minuutissa - siis täysin riippumatta siitä, olenko menossa Turusta Helsinkiin vai lähdössä toiselle puolen maailmaa yli puoleksi vuodeksi. Sen verran helpotusta tilanteeseen olen keksinyt, että listoja rakastavana ihmisenä teen matkatavaroista listan jo joskus hyvän aikaa ennalta, tyyliin kun junassa on tylsää, eikä nettikään toimi, joten on pakko tehdä jotain etäisesti järkevää. Sitten ei tarvitse käyttää miettimiseen aikaa hetkeäkään, vaan tsekkaa vain sen listan ja sitä mukaa, kun tavara on lentänyt laukkuun, niin deletoin sen listasta. Ei myöskään tule pakattua turhaan liikaa, koska jos listassa lukee, että nämä kolme paitaa, eikä ole aikaa miettiä muuta, niin siinä ne sitten ovat. Aloin käyttää tätä listasysteemiä säännöllisesti just siksi, ettei kiirepaniikissa tule heiteltyä laukkuun kaikkea mahdollista ylimääräistä siksi, ettei ehdi miettiä.

Kunhan kaikki olennaiset kuten passi ja lompakko ovat mukana, niin otan aika chillisti. :) Toki omat käytössä mukavaksi todetut kalsarit on kivat, mutta alushousuja ja muuta sellaista saa kuitenkin mistä vaan. Ja jos lentää, niin se tapahtuu yleensä johonkin sen verran isoon kohteeseen, että sieltä saa shoppailtua unohtunutta tekniikkaakin. Itsehän raahasin kameran piuhan mukana turhaan, koska näppäränä tyyppinä huomasin täällä perillä, että läppärissä, jota olin kuitenkin käyttänyt jo muutaman kuukauden, on muistikortinlukija. :D

Öm mitäs noita unohduksia.. Kerran luulin unohtaneeni passin ja lähdin sitä hakemaan Turusta ollessani isän luona Forssassa. Onneksi en ehtinyt vielä kaupungista ulos, vaan pääsin jäämään pikavuoropysäkillä pois, kun isä soitti, että passi löytyi. :D Olin mukamas tarkastanut kaikki matkalaukun taskut, mutta niin se passi vain oli piiloutunut pienimpään etutaskuun. Että loppu hyvin siinäkin tarinassa.

Kihlattuni sen sijaan on yrittänyt lähteä ainejärjestön reissulle ja lentokentällä lähtöselvityksen täti sitten kysynyt, että ootko huomannut, että sun passisi on vanhentunut. Ei tullut sitä reissua sitten. :P Samalle jampalle tai oikeastaan meille yhteiseksi joululahjaksi ostin Helsinki-Tukholma-Tallinna-Pietari-Helsinki-risteilyn, ja eikös hän unohtanut sen uuden passinsa. :D Teimme siis niin, että minä menin laivaan, hän silpaisi ensin Tampereelle hakemaan passinsa ja sitten Turkuun, josta lähti laiva niin, että pääsimme tapaamaan toisemme Tukholmassa, että ei hirveesti missattu yhteistä risteilyä. :D

Anna (Ei varmistettu)

HAhahahahhaha, on siinä kyllä todella hyvällä muistilla varustettu mies :D Mä oisin repiny tossa tilanteessa pelihousut aika lailla peruuttamatomman perusteellisesti :D

Sunna (Ei varmistettu)

Haaa! Kaverille sattui aika hieno passifeili vuosi sitten, kun oltiin menossa Madridiin. Huomattiin kilometri ennen Rovaniemen lentokenttää, että auts, kaverin passi oli jäänyt kotiin paljon pohjoisemmaksi. No, ei kun opiskelijakortilla Helsingin-koneeseen ja sitten odottelemaan kauhuissaan, että pääseekö kaveri Madridiin nyt ollenkaan. Soiteltiin miljoona hätäistä puhelua ja lopulta saatiin kaverin sisko viemään passi Ivalossa lentokentälle. Siellä se sisko sitten kierteli ja yritti saada ketä tahansa randomia ottamaan passin mukaansa Helsinkiin. Lopulta sitten joku ystävällinen mies oli lupautunut kuriiriksi ja kaveri sai passinsa! Ihan mahtavaa, että Ivalosta oli vielä Helsinkiin yksi lento illalla, koska meidän lentomme lähti yöllä Madridiin :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahha, perusmeininkiä :D Onneksi saitte kuitenkin passin Helsinkiin asti, well done :)

Nasu (Ei varmistettu) http://nasseigoteborg.blogspot.fi/

Jännittääkö sua ikinä lentäminen, esim turbulenssissa? :)

Anna (Ei varmistettu)

No ei kyllä oikeestaan. Kerran oli tosi paha turbulenssi ja olin vähän silleen "okeiiii, mitäs täällä tapahtuu..." muttei muuten :)

Tiia (Ei varmistettu)

Miten kissoista voi olla tykkaamatta? :<

Anna (Ei varmistettu)

Helposti :D Mä oon niille allerginen JA ne on musta pirun ärsyttäviä :D

*Suvi* (Ei varmistettu)

Tai sitten sun pitää itse kuvata oma koiragif :D Eikö sekin mene vähän niin, että itse ne kaikki asiat pitää tehdä... Simba + tennispallo?

Minut pysäytetään tosi usein turvassa epäilyksellä, että laukussa on ylimääräisiä nesteitä. Epäiltyä esinettä ei aina edes löydetä! Viimeksi kun tulin Maltalta parin stopin kautta, menin kolmen turvan läpi ja jokaisen mukaan siellä oli jotain ylimääräistä sen litran pussukan lisäksi. Helsinki-Vantaalla pyörittelin jo rutiinilla lasista maustepurkkia "jaa tämäkö se oli?" :D
Intiassa puolestaan piti purkaa koko hätäisesti pakattu laukku siksi, koska siellä kuulemma oli viinipullo. En muistaakseni ollut alkoholia pakannut, lasisen hiusöljypullon kylläkin. Oma moka, olin unohtunut laittaa samaan muiden nesteiden kanssa. Tämä nesterajoitusrumba ei ole ihan tästä maailmasta...

Samaiselta reissulta ostin myös erityisen paljon mausteita, maustefriikki kun olen. Olin pakannut ne tosi nätisti ja tiiviisti monen pussin mutkaan yhdeksi paketiksi, ettei vain leviäisi laukkuun jos jokin yksittäinen pussi hajoaisi. Jossakin Intian ja Suomen välillä pussi oli selvästi avattu ja hieno rakennelma hajotettu :( Vähän kyllä naurattaa mielikuva tullin kavereista tutkimassa intialaista tee- ja maustevalikoimaa. Tosi huumaavaa tavaraa :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahhahaha, täytyyki laittaa Simba poseilee kameralle Gifejä varten :D Se on kyllä kieltämättä naurettavaa miten noi tarkastukset eroaa niin valtavasti toisistaan maittain :D

elppu (Ei varmistettu)

Heippa! Oon lähdössä itse tammikuussa ulkomaille ja lennän Helsingistä Heathrowle. Heathrowlla vaihdan sitten konetta kohti Kanadaa. Onko sulla antaa vinkkejä miten selviytyä ekaa kertaa Heathrowlla terminaalista3 terminaaliin5 ?:)

Anna (Ei varmistettu)

No siitä menee suora juna, ja on hyvät ohjeet, eli ihan maalaisjärjellä kun menet, niin pärjäät varmasti :)

Kommentoi