Lande-elämää

Mungolife

Enpä olisi tuossa muutama vuosi takaperin uskonut, että muuttaisin Kuopioon. Vielä vähemmän olisin kuvitellut, että riemuidiootin lailla haluaisin kirjoittaa "lande-elämisestä".

(Selvennyksenä vielä; itse en mitenkään pidä Kuopiota landena, tämähän on Itä-Suomen suurin kaupunki käsittääkseni. Tässä kun puhun "maaseudusta" tai "landesta", tarkoitan lähinnä asenteita ja ajatuksia, joihin olen törmännyt tämän muuton myötä :)

Toki täällä ollaan oltu vasta reilun viikon verran, enkä voi vielä sanoa Kuopion elämästä yhtään mitään. Voi olla, että muutaman viikon tai kuukauden päästä inhoan koko paikkaa, ja käännän sitten takkia täysin. Sitä ennen haluan kuitenkin kertoilla vähän fiiliksiä näin heti muuton jälkeen.

Oon ollut jopa yllättynyt miten paljon ennakkoluuloja tämä muuttomme on herättänyt. Suurin osa tuttavista, lukijoista, hatereista ja jopa kavereistakin on kiusoitellut aiheesta tai muuten vaan avoimen kauhistuneesti ihmetellyt valintaani. Minulle oli melko lailla itsestäänselvää, että näissä vaihtoehdoissa paras ratkaisu mulle on yhteiselo poikaystäväni kanssa Kuopiossa. Ura-itsemurhasta, landetylsistymisestä ja sivistyksen ulkopuolisuudesta on jauhettu melkeinpä kyllästymiseen asti. On ollut jotenkin hassua huomata, miten Helsinki-orientoitunutta pääkaupunkiseutulaisten elämä on. Eikä tähän syyllisty pelkästään Helsingin, Tampereen ja muiden "isojen" kaupunkien asukkaat, vaan täälläkin on monet jotenkin vähätellen puhuneet kaupungista. Onhan joo Helsinki omalla tavallaan Suomen sosiaali- ja kulttuurielämän keskus, mutta ei se tee elämästä heikkolaatuisempaa missään muuallakaan. Jollakin tapaa elämä vaikuttaa jopa mukavammalta täällä maaseudulla.

Spending this warm summerday preparing for fall :) #strawberries #wifing #summerfun

Helsingissä elämäni on ollut aika kiireistä. On koko ajan menoa, tekemistä ja tapahtumaa. Nyt niistä haluaa osallistua vain olennaisimpiin ja mielenkiintoisimpiin, harkitummin. Täällä jotenkin enemmän nauttii tavallisista arjen hetkistä. Jopa nyt muuton keskellä olen päivittäin ottanut aikaa itselleni. Makoillut riippudivaanissa ja väritellyt hetken aikaa. Tai syönyt jätskiä takapihalla makoillen. Tai perkanut 15 kg marjoja parvekkeella, kuten tänään.

Olen nauttinut täällä pienistä asioista. Siitä, että voi täyttää pakkasen kotimaisilla marjoilla, jotka on ihan itse perkanut ja pakastanut. Siitä, että voi lajitella roskat, kastella ulkokukkia ja fiilistellä auringonlaskua parvekkeen riippukeinussa. Mikäänhän ei estä tekemästä näitä samoja asioita Helsingissä tai pk-seudulla, mutta jotenkin täällä se tuntuu mulle luontevammalta. Kun ei ole liikaa tekemistä, ehtii vähän pysähtymään ja tekemään asioita, jotka on koko ajan "myöhemmin" -tilassa.

Itsekin oon hirveesti syyllistynyt jotenkin pääkaupunkiseudun pitämisenä koko Suomen napana. Turku ja Tampere on aina olleet mun mielestä ihania kaupunkeja, mutten oo koskaan edes kokenut tarvetta lähteä jonnekin näistä "maaseutukaupungeista". Nyt kun tätä kodikseni kutsun, olen ollut jotenkin positiivisen yllättynyt. On ihanaa ajaa ydinkeskustaan, josta saa helposti parkkipaikan, joka maksaa euron tunnilta. On ihanaa kun Kampin yksiön hinnalla saa lähes sataneliöisen kämpän, ja tilaa enemmän kuin olisi edes välttämätöntä tarvetta. On ihanaa, kun voi mennä lihakauppaan ja saada lähellä tuotettua lihaa samaan hintaan kuin Pirkan paketteja K-Supermarketista. (Kiitos ihanat lukijat neuvosta, ankkaa ja lammasta on pakkasessa ja jääkaapissa ja tämä täti tyytyväinen! :) Paikalliset ihmiset on ollut tosi lämpimiä ja sydämellisiä, ja fiilis kaupungissa on ollut jotenkin tosi mukava. Kotoisan rauhallinen ja sellainen leppoisa. Oon ehkä vaan kaivannut tällaista rauhaa. Ymmärrän, että moni haluaa nuorena tai nuorena aikuisena isompaan kaupunkiin, varmasti jossakin elämän vaiheessa pienemmässä kaupungissa asuminen käy ahdistavaksi tai tylsäksi. Näin viiden vuoden seikkailemisen jälkeen tällainen rivitaloarki tuntuu mun mielestä aivan ihanalle.

Ystävät pysyvät varmasti ystävinä, vaikka ovatkin eri puolella Suomea. Jos ne suhteet on säilyny Australiassa ja Lontoossa ollessani, tuskinpa Kuopio niitä hajoittaa. Helsinkiin pääsee nopeasti tai edullisesti, joten haluamiinsa tapahtumiin ja kissanristiäisiin pääsee helposti. Uraitsemurhaltakaan tämä ei tunnu, sillä näillä näkymin pääsen aloittamaan oman alani työt ensi kuun puolessavälin :) Nettishoppailukin on mahdollistanut sen, ettei tarvitse olla suuressa kaupungissa voidakseen nauttia suuren kaupungin ostostarjonnasta.

Mun yksi tavoitteita muutossa oli kiireettömämmän elämän tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Haluan olla parempi tyttöystävä, parempi minä ja parempi ihminen. Tänään vein paikalliseen Konttiin vanhoja vaatteita ja muita tavaroita. Samalla ostin kotiin ruokakirjoja vinon pinon. Haluan oppia tekemään parempaa ruokaa, enkä jumittaa samoissa hyväksi havaituissa aterioissa, jotka saa kasaan nopeasti ja helposti. Haluan kierrättää ja ostaa lähituotettuja ruokatuotteita. Haluan maalailla rauhassa, oppia espanjaa ja opetella soittamaan kitaraa. Haluan istua lukemassa hyvää kirjaa takkahuoneessa takan valossa ja rentoutua kunnolla.

Ei minusta tule eri ihmistä. Ihan yhtä lailla mä käytin eilen pari tuntia kaikkien meikkien putsaamiseen ja paikalleen laittamiseen. Ihan yhtä lailla puen korkkarit täälläkin jalkaan, koska ne on musta kauniimmat. Ja ihan yhtä lailla mä tulen rakastamaan kaikkia samoja asioita ja ilmiöitä kuin Helsingissä, Lontoossa tai Australiassa.

Jotenkin vaan tuntuu, että täällä landella on helpompi olla minä.

Kommentit

***

!<3

Ööh (Ei varmistettu)

LANDELLE?
Ihan oikeasti, just joo .............................

Anna (Ei varmistettu)

Luepas nyt ajatuksella....

Jenna (Ei varmistettu)

Mullakin nous aluks karvat pystyyn, mutta onneksi tarkensit :D kiitos!

Elllii (Ei varmistettu)

Jotenkin naurattaa se, että Kuopio on sun mielestä maaseutua. Itse asun paikassa, jossa asuu 6000 ihmistä ja ympärillä on peltoa ja metsää. Ruokakauppoja sun muita täällä on, mutta jos haluaa esim hennesille niin pitää ajaa 25km. Lähtö ulkomaille opiskeluiden perässä lähenee mutta kyllä mä takaisin tällaiseen pikku paikkaan haluan. Kivaa syksyä sulle! Tykkään tosi paljon näistä sun nykyisistä postauksista. Tulee aina hyvä mieli niitä lukiessa :)

Anna (Ei varmistettu)

Haluan vielä selventää, että siitä puhuttaessa musta tuntuu, että kaikki puhuu siitä maaseutuna. Sehän oli postauksen pointtikin :)

Blondie
Project: Sex

Hih, on Kuopio maaseutua tai ei, niin mua nauratti ihan kauheesti tää "lähimpään hennesiin on jopa 25 km"! :D
Ensinnäkin se on musta ihan mahtava pituuden merkkaamisen määre, niinkun esimerkiksi metri tai valovuosi, mutta toisekseen Suomessa on myös paikkakunta, josta lähimpään (Suomen puoleiseen) hennesiin on melkein 500 km...: D

mervi (Ei varmistettu)

On ollut oikein kiva lukea näitä sinun viimeaikaisia postauksia. Hyvä fiilis välittyy ruudun tälle puolen. :) Mukavaa että viihdyt pienemmässä kaupungissa. Sama juttu itsellä, kun muutin Tampereelta Valkeakoskelle. En koe että elämänlaatu olisi mitenkään huonontunut, oikeastaan parantunut huimasti. Kaikki mitä kaipaan on edelleen lähellä.

Edop (Ei varmistettu)

En ymmärrä miks tosiaan niin monelle tuntuu olevan ongelma jos syystä tai toisesta sattuu muuttamaan muualle kun Hki-Tre-Tku akselille.

Uskon, että tulet nauttimaan olostasi Kuopiossa ja ei sitä voi kukaan tietää kauanko siellä viihtyy. Pääasia, että itse nautit. :-)

Mukava kuulla, että tunnet olosi kotoisaksi Kuopiossa! Varmasti kiva olla kun "ehtii" tekemään sellaisia perusjuttuja, joille ei ehkä ole aikaa muualla. Tsemppiä syksyyn! :)

NellaM (Ei varmistettu)

Hyviltä suunnitelmilta kuulostaa! Älä välitä mitä muut sanoo tai ajattelee muutostasi. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu vai miten se nyt menikään.

ta (Ei varmistettu)

Pitääpä muuten vinkata, että kauppakeskus Minnassa on 2h ilmaista parkkiaikaa.

miumou (Ei varmistettu)

Ihania nämä sun nykyiset postaukset. Niistä jotenkin huokuu onnellisuus ja seesteisyys että sulla on hyvä olla. Ehkä olet löytänyt nyt "kotiin". Ja toisaalta onko sillä paikkakunnalla väliä jos saa olla rakkaimman kanssa. Where heart is there's home. Ja elämä on muutenkin muutoksia täynnä joista onneksi tunnut nauttivan ja luottavan tulevaisuuteen pelkäämisen sijaan. Muista että miten kävikään Kuopiossa viihtymisen suhteen, et ole epäonnistunut jos et jostain syystä viihdykään sillä elämä on muutoksia, valintoja ja joskus virheellisiäkin valintoja. Toivottavasti saat Kuopiosta uusia ystäviä ja tulet viihtymään siellä. Olet herttainen persoona

Sohvi (Ei varmistettu)

Ihana lukea näitä sun ajatuksia! Tässähän meinaa iskeä ikävä kotikaupunkiini :)
Ps. Jos Rauhalahti ei oo vielä tuttu, niin kannattaa käydä tsekkaa, siellä on kanssa nättiä ulkoilumaastoa sekä talvella on jotenkin hirmuisen rentouttavaa mennä sinne kylpylään, jossa on uima-allas ulkona. Kivan raikas fiilis tulee, kun hengitys höyryää.

Dede (Ei varmistettu)

Kiva lukea näitä uusia postauksia. :) tuntuu jotenkin että nautit elämästäsi nyt ihan uudella tavalla!

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan unelmalta!

Marianna (Ei varmistettu) http://merensininen.blogspot.fi

Tästä postauksesta tuli hyvä mieli (: Myönnän, olen aina pitänyt sua todella kosmopoliittina ja juuri sellaisena "Kaikki kehä III:n ulkopuolella on landea" -tyyppinä, joten on mahtavaa huomata susta myös tämä seesteisempi ja ns. arkisempi puoli (siis sellainen että fiilistelet ihan perusjuttuja). Vaikuttaa siltä, että tämä muutos tuli just sopivaan kohtaan elämääsi ja tekstistä huokuu todellinen onnellisuus. Kaikkea hyvää ja ihanaa kesän loppua sulle ja miehellesi sinne kauniiseen järvi-Suomeen! (:

Maria (Ei varmistettu)

Itsekin muutin pienemmästä kaupungista hkiin, enkä vois tyytyväisempi olla. Kaikki on lähempänä ja töitäkin paremmin tarjolla! Vaikka on se kiva joskus kävästä kotikaupungissa, nii silti on ihana palata takaisin hesaan. Eniten mua ihmetyttää se, kun nettikirppiksillä myy tavaraa ja laittaa et mielellään nouto stadista tms ja AINA joku ulkopaikkakuntalainen vetää herneet nenään :-D tottahan se on, että enemmän täällä asuu ihmisiä, mutta miksi ois miksi pitää vetää ne pultit.. Itse olen sua n.3v nuorempi, ja muuttamassa vajaan 2v päästä tohon lähelle keskustaa mieheni kanssa, ja tavoite onkin sitten asua siinä niin pitkään kuin mahdollista! Mulla on kotikotona 3 kerrosta, ja itse en jotenkin pystyisi asumaan kahdestaan miehen kanssa isommassa kun max.80neliössä :DD se siivouksen määrä! Mutta onnea teille!

Ida (Ei varmistettu)

Nää viime postaukset on ollut ihan parhaita! Niin aitoja ja mielenkiintoisia, vaikka kerrotkin ihan normiarjesta :) Kiva, että viihdyt Kuopiossa!

Laura (Ei varmistettu)

Mun paras ystävä asuu Vantaalla ja itse Joensuun vieressä pienemmässä kunnassa. Meillä on ihan tavallista puhua mun elämästä maalaiselämänä ja hänen arjestaan Suuressa Kaupungissa. Koen eläväni landella, pelkästään hyvässä mielessä :) Ja varmasti Kuopio tuntuu Helsingin jälkeen maaseudulta ilman sitä negatiivista kaikua! Jos olet selvinnyt Australiasta, Lontoosta ja Helsingistä, selviät kyllä Savostakin! Ihanaa syksyä ja tsemppiä arkeen :)

meizi (Ei varmistettu)

Joskus ja yleensäkin on hyvä lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle..hypätä tuntemattomaan..ottaa riskejä..heittää se "korttipakka" ilmaan..onneks olkoon..viisaan valinnan oot tehny,eikä sun tarvi sitä kelleen selitellä..ja hesaan pääsee aina takasin tai Lontooseen tai ihan minne vaan..

JessiH (Ei varmistettu)

Voi miten hyvä mieli tuli tätä tekstiä lukiessa. :) Jotenkin sun hyvä fiilis välittyy näistä teksteistä. :) Ihana kuulla, että Kuopio ei ainakaan vielä ole alkanut tökkiä. Vaikkei elämä täällä olekkaan aivan kuin Helsingissä, on Kuopio kuitenkin aika ihana paikka asua. :) Ainiiin! voisin suositella hammaslääkäriksi Dentaalipalvelua, joka sijaitsee torin reunalla olevassa sektorissa (puijonkatu 23). Myös hammaslääkäripelkoinen isäni käy heillä ja on ollut erittäin tyytyväinen palveluun. :)

marjut (Ei varmistettu)

Asuin Tampereella unelmieni kämpässä ja vannoin etten ikinä muuta pois sieltä. Kappas, elämäni mies pyyhkäisi jalat alta ja puolen vuoden seurustelun jälkeen asun pienellä paikkakunnalla ja vartin työmatka vaihtui puolentoista tunnin bussiseikkailuun per suunta. Kaverit ja työkaverit kysyy että miten viitsin. Viitsin, koska tää on nyt elämässä tärkein asia. Ihanaa Kuopioon asettumista teille:)

Venla (Ei varmistettu) http://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/

Ja hei vaikka nettikaupatkin on olemassa, niin Kuopiossa on Matkuksen myötä yhet Suomen parhaista shoppailumahdollisuuksista! Löytyy näiden perusliikkeiden lisäks New Yorker, jota ei maassa kovin monessa paikassa oo, Guess ja muut merkkiliikkeetkin taitaa Matkuksessa olla ja ihania itsenäisiä kenkäkauppoja ja putiikkeja <3

Noora (Ei varmistettu)

Ihana kuulla, että oot viihtyny Kuopiossa! :) mä asuin elämäni 20 ekaa vuotta täällä, sit muutin Rovaniemelle opintojen perässä ja nyt käyn Kuopiossa lähinnä näin lomien aikaan. Sillon kakskymppisenä oli niin ihanaa päästä täältä pois, nyt taas on ihanaa aina palata tänne. Joskus 15-vuotiaana teininä mä olin vahvasti sitä mieltä, että Kuopiota pohjosemmaksi en varmana muuta ja haaveissa oli Turkuun tai Helsinkiin muuttaminen mutta näin se elämä vaan vie, nykyään rakastan Rovaniemeä ja siellä on ihana asua.
Mutta niin, sitä mun piti sanoa että ihanaa että oot viihtynyt Kuopiossa ja niin ku joku muukin tossa ylempänä kirjotti, vaikutat tosi onnelliselta ja nää postaukset on tosi hyväntuulisia ja lämpimiä.
Mukavaa syksyn alkua! :)

marix
Mari style - oho

Mä oon jonkun aikaa lähes salaa haaveillut landella asumisesta, koska oon Seinäjoen jäljiltä totaalikyllästynyt betoniin. Ja tarkoitan nyt sitä landella, että haluaisin asua keskellä peltoja/metsää. Poikaystävä ei kuitenkaan ole kovin innostunut ajatuksesta, joten jatkossa taidan pyrkiä rakastumaan vain syvemmin Aurajokeen, jonka näen joka päivä ja parin kuukauden päästä jopa suoraan asunnon ikkunoista :)

primrose (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla, että kaikki on alkanut kivasti! On jotenkin tosi rauhoittavaa lukea tällasista kivoista jutuista. Se pistää kyllä miettimään omallakin kohdalla, että pitäisi tehdä niitä "myöhemmin"-juttuja ihan nyt! :) Niin kuin vaikka seurata esimerkkiä ja laittaa mansikoita pakkaseen! :)

jenny (Ei varmistettu)

Aah, ihana kuulla et oot viihtynyt! Lande on vaan niin <3
Itse olen oppinut arvostamaan maaseutua vieläkin enemmän, kun sain lapsia. Tuntuu että on aikaa ihan eri tavalla kuin suurkaupungin sykkeessä.
Ihanaa eloa teille ja nauttikaa tästä elämänvaiheestanne täysiä!

Idahhh (Ei varmistettu) http://idahhh.blogspot.fi

On ihan pakko kommentoida että vitsi on ollut kiva lukea sun postauksia sen jälkeen kun viime vuonna tapasit miehesi ja varsinkin sen jälkeen kun paljastit muuttavasi Kuopioon! Susta ihan huokuu onni ja se innostus! :) <3 eikä ihme maalla on mukavaa ja muistan itsekkin miten ihanaa on päästä laittamaan kotia ihan kunnolla! Itse työskentelen pääkaupunkiseudulla mutta asun kuitenkin sadan kilsan päässä ja jaksan edelleen ihmetellä kun ihmiset siellä eivät halua käsittää etten halua muuttaa sinne, en siksi että se olisi huono paikka vaan siksi että rakastan maaseutua ja tätä pikku kaupunkia ja tätä rauhaa ja lepposaa fiilistä! Ihanaa syksyn alkua sinne, kiva seurata sun kotoilua! :)

tiian (Ei varmistettu)

Kiva, että oot viihtynyt Kuopiossa! :) Kuopio on kaunis kaupunki. Mun mielestä jokaisen syntyperäisen helsinkiläisen pitäis asua vähintään vuosi muualla Suomessa, huomaisivat, että ei se niin kamalaa ole :D

Katsu (Ei varmistettu)

Näitä sun viimeisimpiä postauksia on ollut älyttömän kiva lukea :) ensinnäkin oot äärimmäisen taitava kirjoittamaan ja niin ihanan rehellinen ja aito kaikissa jutuissa! Nauran välillä vedet silmissä :D ja kyllä mä ymmärrän erittäin hyvin että Kuopio tuntuu landelta Aussien, Lontoon ja Helsingin jälkeen :D mä itse asun länsirannikolla ja jotenkin "hirvittää" ajatuskin muutosta itä-Suomeen! Ja kuten jo joku aiemmin sanoi, niin ihanaa vanhaa kunnon mungolifevibaa blogissa taas! Toivottavasti sama jatkuu :)

eerin (Ei varmistettu)

Mukavaa että oot viihtynyt Kuopiossa, tää on hyvä paikka kun tottuu! :) Tuli tosta kontista mieleen ja ihan innostuin, että jos ja kun sulla tulee joitain kirppisvaatteita ja oot täällä niin superjee!! Oon aina kattonut sun (ja muidenkin bloggaajien) ihania myynnissä olevia vaatteita ja harmitellut kun asun Kuopiossa niin noudot jne ois ollut aika hankalia, joten aina on jäänyt vaatteet huutamatta.. Eli jos myyt vaatteita Kuopiossa niin voin kertoo et ostajia löytyy! :')

Tiinaa (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida! Tämä sinun Kuopioon muutto on minun mielestä parasta mitä "blogimaailmassa" on tapahtunut vuosiin! Näin muualla kuin pk-seudulla asuvana välillä ärsyttää kaiken pk-seutu keskeisyys. Tuntuu, että osittain Suomessa on unohdettu 4/5 osan kansasta asuvan muualla kuin pääkaupunkiseudulla, ja ihan vaan tiedoksi kaikille sinun muuttoa ihmetelleille: mekin elämme ihan normaalia elämää, ja vielä pidämme sitä (landeurpo täällä, terve).

Postauksesi sisältö on ihanan raikasta tällä hetkellä! Samoista kissanristiäisistä on nähty jo, niin monta vuotta kuvia: samat ruuat eri kulmista. :D Toki kissanristiäisetkin on kivoja ja osa teidän työtä. Osittain niistä kaikista kertomisen taakse jää ne oikeat postaukset, siitä oikeasta elämästä, jotka on yleensä parhaimpia.

kuopiolaisittain: TÄTÄ LISSEEEE!

kiasa (Ei varmistettu)

Tuli mieleen, että haluisitko tehä taas jotain ruokapostauksia. Ei siis naisellisia salaatteja vaan jotain ruokaisaa mistä miehetkin nauttisivat olan takaa :)

Noushka (Ei varmistettu)

Tuli hyvä mieli tästä postauksesta, kuulostaa tosi mukavalta!

Rosalienism (Ei varmistettu) http://rosalienism.blogspot.fi

Näistä postauksista saa sellaisen kuvan että muutto teki sulle todella hyvää. Esim. Kun vertaa siihen postaukseen jossa mietit jatkatko edes koko blogia. Vaikutat sellaiselta tyyneltä ja onnelliselta nyt. :)

Heidi (Ei varmistettu)

Ongelma voi olla myös päin vastainen, muutimme poikaystävän kanssa 2 vuotta sitten Espoosta Helsingin keskustaan. Ihan vaan selventääkseni emme ole Espoosta, vaan vielä enemmän maalta. Mutta pääkaupunkiseutulaiset ystävät, tutut ja työkaverit ei voineet ymmärtää tätä keskustaan muutto. Tällä hetkellä olen onnellisempi kuin koskaan, vaikka on vuokra-asunto ja vain 50 neliötä. Arki vaan maistuu paremmalta keskustassa. Fiilistelen Helsinkiä ja kauniita rakennuksia kun kävelen aamulla töihin. Ja tää on mun mielipide, joku toinen on onnellinen 100 neliön talossa järven rannalla. Salaa kuitenkin pelkään hetkeä kun pitää muuttaa pois. En usko että näille sijainneelle meillä on varaa (siis omaa hankkia).

Johanna (Ei varmistettu) http://www.handmadedreamsofmine.com

Entisenä (ja toivottavasti myös myöhemmin tulevana) kuopiolaisena on mahtavaa kuulla että oot alustavasti viihtynyt siellä. :) Itselle Kuopio tulee aina olemaan koti, ja juurikin se ihmisten lämmin asenne on itselle näin muualla asuessa tullut entistäkin rakkaammaksi. Ja sama on ollut miehellänikin, joka on toiselta puolen Suomea kotoisin, hänkin on ihastunut Kuopioon ja sen ihmisiin.

Mutta riippumatta siitä missä asut ja mitä teet, on ennen kaikkea ihanaa lukea sitä onnellista tekstiä mitä olet viime aikoina tänne blogiisi kirjoittanut. Tulee hirmuisen hyvä mieli tekstejä lukiessa :) Toivottavasti olette miehesi kanssa jatkossakin onnellisia Savon sydämessä

Aino (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus :-) mukava lukea pk-seutulaisen toteavan, että elämää on oikeasti kehä 3:n ulkopuolellakin :D (viitaten siis siihen perus kauhisteluun kaikista muista paikoista hki-tre-tku akselia lukuunottamatta eikä niinkään sinun asuinpaikkoihisi/syntyperääsi:) )

Niin paljon kaikkea hyvää ja onnea kotiinne ja kotikaupunkiinne!:)

-erika (Ei varmistettu)

Itse olen landella kasvanut ja rakastanut aina maaseutua, sen rauhallisuus ja ympäröivä vehreys on vaan jotain mitä itse tarvitsen, varmaan siinä missä joku toinen tarvitsee kaupungin sykettä ympärilleen. Muutin muutama vuosi sitten opiskelujen takia Jyväskylään, ja vaikka maalaiselämää rakastankin, oon todella tyytyväinen, että lähdin vähän kauemmaksi, ainakin hetkeksi aikaa. Uskon, että jokaisen kannattaa elämänsä aikana kokea paljon myös normaalin elinympäristönsä ulkopuolella. Välillä pitää mennä kauaksi nähdäkseen lähelle. Tämän vuoksi pidän suuressa arvossa matkustamista, niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja vaikka todennäköisesti maaseudulle palaankin, aion nyt ottaa kaupunkielämästä irti niin paljon kuin voin. On hienoa, että oot päässyt matkustelemaan ja asumaan erilaisissa ympäristöissä, varmaan sellainen kokemus opettaa paljon itsestä ja auttaa ymmärtämään, mitä ja millaisia asioita elämäänsä tarvitsee :) Ihanaa Kuopioaikaa sulle!

-erika (Ei varmistettu)

Niin, ja piti vielä lisätä, että itse akateemisen alan opiskeilijana olen miettinyt paljon tulevaisuuden uratoiveideni ja unelma-asuinpaikkani (maaseutu) ristiriitaa, useat akateemiset urat (ja etenkin kansainväliset sellaiset) kun usein keskittyvät sinne pk-seudulle. Tuttavapiirissäni kuitenkin on monia, jotka ovat onnistuneet luomaan kansainvälistä uraa maaseudulta käsin (mukaanlukien oma äitini). Täytyy toivoa, että jonkinlainen kultainen keskitie uran ja asumistoiveiden välillä sitten tulevaisuudessa löytyy :)

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://www.littlebigthings.fi

Kuulostaa aikas ihanalta tuollainen seesteisempi ja rauhallisempi elo! <3 Kuopio on kyllä kiva kaupunki.

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Hahaa, on tosiaan outoa että asut nykyisin Kuopiossa, jossa itse olen syntynyt. :-D

isabella (Ei varmistettu)

Sun tekstit ovat todella muuttuneet mielenkiintoisimmiksi, lämpimän humoristisiksi, oisko se lupsakkuutta vaiko aidon rakkauden tuomaa?
Paras oli kyllä instan wonder-woman.
Kaikkea hyvää syksyysi!

Jjenni (Ei varmistettu)

Talvet on menny Helsingin kokoisessa kaupungissa niin kyllä kesälomat kotona "maalla" on luksusta. Ihan parasta kun vai ilman kenkiä tallustella terassille syömään aamupalaa lämpiminä aamuina, maalata ulkona ja soittaa kitaraa just siihen kellonaikaan kun huvittaa:)

Toi kitaran soiton opettelu on mulla kans ollu nyt uutena prokkiksena ja kannattaa tsekata yousician niminen appi siihen:) on auttanu tosi paljon pääseen alkuun ilman opettajaa ja pikkuhiljaa alkaa jo pystyyn laajentaan soittelemista senkin ulkopuolelle:))

Monissa blogeissa näkyy helposti toi Helsinki keskeisyys niin on kiva että saa vähän erilaista näkökulmaa eripuolelta Suomea :)

Anne (Ei varmistettu)

Ymmärrän mitä tekstillä haet (: valitettavasti taitaa olla paljon ihmisiä, jotka ei tiedä mistä kaikesta jäävät paitsi, kun kehä3 sisäpuolella tai hki-turku-tre akselilla eletään eikä tutustuta mihinkään muuhun. Mielestäni avarakatseisuutta on juuri se, että ymmärtää tämän mistä kirjoitit (: tuleeko muuten nämä kommenttini "läpi" kun en aikaisemmista postauksista löytänyt omiani /: hyvä että löysit lähituottajien lihakauppamme, ja hammas-/kenkä ongelmiinkin tarjottiin sulle apuja (: jos muuten on vaatteita sinulla ylimääräisiä ja jaksat pitää kotikirppiksen tms, on täälläkin yksi innokas joka ostaisi miellellään (: nyt kun olet täällä (: !

Merja (Ei varmistettu)

Ihanaa <3
Omasta mielestä parasta elämässä on juurikin tuollainen rauhallisuus ja hetkessä oleminen etenkin kun sen pystyy jakamaan rakkaansa kanssa. Tekee varmasti sielulle hyvää seikkailuntäyteisten vuosien jälkeen. Nauttii sitten täysillä kaikista niistä tapahtumista joihin päättää osallistua :)

Laura Koo

Ihana. Ihana, ihana. <3 nauti siitä tunteesta, toi todella on sitä, mitä sielu levätäkseen kaipaa. Sitä, ettei koko ajan ole kiire. Ja että itsensä kanssakin on hyvä olla. Ihanaa Kuopiota, toivottavasti viihdyt siellä piiitkään :*

nemilian (Ei varmistettu)

Kaikki mitä sanoit on mielestäni niin totta! Itsekin isoissa kaupungeissa asuneena ja maalle muuttaneena allekirjoitan kaikki huomiosi ja rauhallisuuden kaipuun. Maalle muuttaessa tajusi, kuinka paljon elämä rauhoittui fyysisesti mutta myös pääkopan sisällä. Toki toisille sopii kaupunki, toisille maaseutu. Eiks ookin kivaa kun välimatkat mitataan kilometreissä eikä minuuteissa kuten Helsingissä :D Parkkipaikka on ja se ei maksa 1e/9min! Oi elämän pieniä iloja!!

Krista (Ei varmistettu)

Moikka! Ekaa kertaa varmaan kommentoin sun blogiin! Lukenut sitä jo sen verran pitkään, että oli jo aikakin :D Sulla on mielenkiintoinen blogi, kauniita kuvia ja omia vahvoja mielipiteit ja niitä saa ollakin - ei meitä kaikkia samasta taikinasta olla leivottu. Tuo sun suunnitelma kuulostaa ihanalta. Itsekin kaipaisi tuommoista "irtiottoa", että saisi keskittyä vähän enemmän omaan hyvinvointiin ja tehdä niitä asioita mistä tykkää (ajan kanssa). Ota siis kaikki irti munkin puolesta. Innolla odotan reseptejä ja vaikka videota kitaran soittotaidoista :D Niin ja tuo lande-juttu. Ihmiset tykkää hirveesti lukea väkisin väärin. Kaikki vois ottaa haasteen vastaan ja yrittää ajatella yhden päivän kaikista hyvää, ihan huvikseen kokeilla miltä se tuntuu. Varmasti jää itsellekin parempi mieli :)

hanna (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Itse olen tullut tulokseen, 3500 asukkaan pikkukaupungista lähteneenä ja myöhemmin nyt Jyväskylään muuttaneena, että täällä on hyvä olla. Keskustaan hurauttaa nopeasti, voi opiskella melkein mitä vaan ja Helsinkiin pääsee 3,5 tunnissa halvalla bussilla. Tai autolla 2,5h niin halutessaan. Helsingissä on ihana käydä ja tykkäänkin viettää siellä yleensä pari päivää kerralla hoitaen bisneksiä, mutta en ainakaan ydinkeskustassa haluaisi asua - liian hektistä jatkuvana syöttönä tälläiselle 'landelaiselle' :D.

Allekirjoitan siis lähes kaiken mitä sanoit, 'landella' on ihmisen hyvä asustaa!

hanna
www.hannamariav.com

Pages

Kommentoi