Laukkuaddiktin tunnustuksia

Mungolife


Huhhhh, mikä tehtävä. Moni teistä toivoi jonkin sortin laukkupostausta ja erityisesti käyttökokemuksia ja ajatuksiani siitä, miten laukuissa on laatu vastannut hintaa. Ajattelin tehdä tähän pienen listauksen mun suosikeista, "pettymyksistä", yllättäjistä ja yleisesti vähän ajatuksia laukuistani.

Mun on pakko aloittaa sillä, että lähtokohtaisesti olen tyytyväinen jokaiseen tämänhetkiseen laukkuuni. Toiset ovat nousseet käytössä yli muiden, toiset jääneet vähemmälle käytölle, mutta mitään pettymyksiä ei kyllä ole. Jouduin ihan miettimään, mitä siihen kategoriaan voisin edes laittaa. Laadullisesti mulla on käynyt varmaan ihan megalomaaninen tuuri, sillä en ole joutunut pettymään yhteenkään laukkuuni. Päinvastoin moni on yllättänyt positiivisesti. Oli oikeasti työn ja tuskan takana erottaa joitakin negatiivisesti ja ihan ykköstä lukuun ottamatta oli myös todella hankala tehdä jotain TOP-listaa laukuistani, sillä ne kaikki on mielestäni aivan upeita. Väittäisin, että kuukauden päästä saattaisin valita eri laukut, tai viikonkin päästä. Ihan fiiliksestä kiinni. Nämä nyt tuli mieleen ominaisuuksiltaan sellaisina, mitä halusin tuoda esille ehkä muita enemmän :)

The one, the only. Chanel Le Boy.

Suurin rakkauteni laukuistani on ja pysyy Chanelilla. Boy. Mediumina. Ihana ihana ihana. Tää tuntuu jakavan mielipiteitä; kelle se ei tunnu sopivaksi oman kropan mittasuhteisiin, kelle se on liian rough, kelle se on liian pieni. Mulle Boy on täydellinen! Menee olalla ja crossbodyna. On tarpeeksi pieni, ettei mulle tuu vielä pahempaa hartiavammaa, mutta samalla tarpeeksi iso, että sinne mahtuu mun lompakko, avaimet, kännykkä, tarvittaessa passi ja miljoona pikkuhärpäkettä. Boy sopii kaikkeen, juhlaan ja arkeen, ja tuo jokaiseen asuun sitä jotain. Jos mun pitäisi jättää vain yksi laukku, olisi se Boy.

Minun silmääni Chanelin tikattu laatikkomainen malli on aivan upea, ja sen klassisuus saa ihanaa röyhkeyttä Boyssa noista metalliosista. Oon tosi tyytyväinen tähän 2,5 vuotta vanhaan yksilööni, josta pitää etsimällä etsiä käytön jälkiä. En oo säilyttänyt sitä dustbagissaan, koska tää on melkein päivittäin käytössä. En oo myöskään hirveesti varonut tän kanssa. Kumarrellessa tää on lentänyt välillä olalta ja kerran on jopa kohdannut tiiliseinän kun kävelin hieman liian läheltä (ja sain melkein sydärin). Olen pakannut tätä käsimatkatavaroihin matkalaukkuun dustbagissa ja täytettynä tokikin, mutta silti tämä on edelleen kuin uudennäköinen.

Voisin tähän samaan nostaa mun vaalean Chanelin kultaisilla yksityiskohdilla parhaimpana kesälaukkuna, mutta jos ehtisin tulipalosta pelastaa vain yhden laukun, se olisi kyllä Boy.

Mun Boy on edelleen täydellisen mallinen, eikä ole mitenkään liiskaantunut tms, mitä on tuntunut joillekin käyneen. Mä en oikeesti löydä moitteen sijaa, ja pakko sanoa, että tämä saa multa kyllä aina 10/10. Unelmana olisi Boy burgundyna tai nudena jossakin vaiheessa, mutta jollakin tapaa haluan ehkä kuitenkin pitää vain mustana tämän. Erityisasemassa ;) Mulla kävi tän oston kanssa sikäli erinomainen tuuri, että tätä sai Heathrowlta sopivasti kun Annika lensi kerran Suomeen, ja tämä maksoi vain n. 2500 euroa (marraskuu 2014), kun viimeisimmän hintataulukon mukaan Boyn 2017 tammikuu hinta on 3700 euroa. Näitä yleisesti tunnutaan myyvän n. 3300-3500 euron pintaan, joten money well spent sanoisin. Ei niin, ettäkö ikinä tätä haluaisin myydä. Mulla on Boysta Old Medium -koko, joka on mielestäni hieman parempi kuin uusi, sillä tämä on vähän pienempi ja niin mulle ainakin sopivampi käyttötarkoitukseensa.

Yllättäjä. Louis Vuitton City Steamer PM. 

Viimeisin hankintani, joten jos vuoden päästä kiroan tän alimpaan helvettiin, niin laitetaan uutuudenviehätyksen piikkiin. En kyllä usko siihen, sillä Steamer on ilahduttanut ja ihastuttanut ja samalla noussut ihan kakkossuosikikseni tässä viime aikoina. Ensinnäkin laukun nahka on ihan mahtava! Pinnalta ei niin röpelöinen kuin Chanelin caviar, vaan ehkä ennemmin samantyyppinen kuin Celinen Luggage-laukkujen pebbled nahka tai Hermesin Birkineiden nahka. Se on samalla sileä, mutta tosi järeän tuntuinen. Tykkään valtavasti tuosta sen mallista, joka on selkeästi saanut vaikutteita Birkiniltä, mutta on kuitenkin mielestäni jotenkin paljon freesimpi. Koko on ihan täydellinen! Tämä on se syy, miksi Steamer on "yllättäjässä". Ajattelin, että se nousisi kilpailijaksi Boylle, sillä kuvittelin niiden olevan samaa kokoluokkaa. Ne näyttävät hieman saman kokoluokan laukuilta, mutta jos vertaatte mitä mahtuu Steameriin vs. Boyhin, huomaatte eron. Ensinnäkin, mun 12" Macbook mahtuu tuohon! Uskomatonta, mutta tuohon tosiaan mahtuu läppäri :D Tai tarvittaessa järkkäri. Boy on rajoittuneempi kokonsa puolesta, ja Steamer onkin noussut mun eniten käyttämäksi arkilaukuksi silloin kun tarvitsen enemmän kaikkea mukaani.

Tästä ei missään nimessä tullut kilpailijaa Boylle, vaan Celinen Luggagelleni. Tähän mahtuu toki hieman vähemmän, mutta silti kaikki mitä arjessa tarvitaan. Rakastan Luggageani, mutta siinä on kieltämättä huonojakin puolia. Se on hieman painava ja siinä ei ole pitkää hihnaa. Steamer on vuorostaan aika pieni ja erittäin kevyt. Lisäksi siinä on pitkä hihna, jonka saa helposti olan yli. Käyttömukavuus ihan eri luokkaa.

Erityismainintoina: paljon taskuja, mikä mieluista järjestysnatsille ja hyvin mukava keveys.

Vertailun vuoksi, Boyn ja Steamerin kokoero.

Yllättäjä nr. 2. Furla Metropolis.

Mä yleensä tykkään noista korkeamman hintaluokan laukuista (elämä olisi paljon helpompaa, jos olisi halvempi maku :D), mutta yksi mukavamman hintaluokan laukku on ihan suosikkejani! Nimittäin Furlan Metropolis tuossa pienessä koossa. Näitä on useamman kokoista, ja mun suosikki on tuo 17 cm leveä "perus"malli. Kun tämä ensimmäisen kerran tuli, ihastuin tämän malliin, mutta siinä vanhassa mallissa ei mielestäni ole ihan niin kiva lukko ja ketju. Sen ketju on perusketju ja leveä lukko ei miellytä ainakaan omaa silmääni samalla tavalla. Uudistunut Metropolis tuotiin myyntiin punotulla ketjulla ja kapeammalla lukolla, ja se on mielestäni aivan upea! Kun tästä törmäsin laventelinväriseen yksilöön, en voinut vastustaa laukkua. Onneksi en vastustanutkaan, sillä en ole väriin törmännyt missään sen jälkeen. Jäi sesonkiväriksi, ja harmittaisi varmaan edelleen, jos se olisi jäänyt silloin kaupan hyllyyn. Tällä hetkellä mulla löytyy näitä kolmessa eri vaaleassa sävyssä (*moonstone, *sabbia ja laventeli, jonka virallista väriä en muista), ja yksi pirteänvärinen kesälaukkukin on, tosin se on nyt ystävällä lainassa. Mulla on kohta sellainen "kerää koko sarja" näiden kanssa :D Tällä hetkellä mua viehättää nimittäin valtavasti uusin *cappucino-väri ja nudenvärinen *acero houkuttelee myös. Korallinvärinen on myös upea!

(Kevät tule jo, haluan yhdistää taas sitruunankeltaista ja laventelinviolettia!)

Näissä on kaikki kohdillaan! Nää on kevyitä ja hinnaltaankin melko huokeita (hieman alle 250 €). Laadullisesti nää ei häviä ollenkaan Pradoille ja Chaneleille, vaan nahka on jämäkkää, turhaan taipumatonta ja erittäin helppo pitää puhtaana. Joskus kuulin huhua, että Furlan saffiano-nahka valmistetaan samalla tehtaalla kuin Pradan, mutten tiedä asian paikkansapitävyyttä. Olen nähnyt Furlalla laukkuja, joissa nahka ei ole saanut minulta kovin hyvää palautetta. Liian pehmeää ja näyttää helposti käytössä huonolta. Metropoliksen saffiano-nahka on kuitenkin tosi jämerää, ja erittäin hyvin muodossaan pysyvää. Koko on täydellinen niihin päiviin, kun ei tarvii kantaa koko elämää mukana. Mahduttavampi kuin esim. WOC, ja mulla tuonne menee kevyesti korttikotelo, avaimet, kännykkä, aurinkolasit ja pari huulirasvaa.

Erityismaininta: todella kauniit metalliosat. Tuo uudenkin mallin metalli on kultaisen sävyinen, mutta ei keltaisen kultainen, vaan sellainen, joka elää vähän valon mukana, ja näyttää välillä melkein hopealta.

"Pettymykset". Prada Saffiano Tote, Louis Vuitton Eva ja Chanel WOC. 

Haluan heti alkuun sanoa, että yksikään näistä ei oikeasti ole pettymys. Piti kaivaa vaan ne vähiten kehuja saavat yksilöt, ja se olikin yllättävän vaikeaa. Nämä eivät oikeasti ole pettymyksiä, mutta ne ovat jääneet vähälle käytölle.

Pradan pieni Saffiano Argilla-sävyssä on mielestäni ihana, mutta jostain syystä se on jäänyt vähälle käytölle. Tykkään mallista, tykkään sävystä ja olen erittäin tyytyväinen laatuunkin. En siis osaa sanoa miksi, mutta ehkä tuo väri on kuitenkin ollut haastava yhdistää, tai sitten tuo malli kaikessa suloisuudessaan ei olekaan niin yhtenevä asuihini. Tämän väri on musta kuitenkin hyvin upea, sellainen mutainen harmaa, hieman vihertävä, eikä puhtaan harmaa.

Louis Vuittonin Eva on jäänyt myös vähäiselle käytölle viimeisen parin vuoden aikana. En tiedä. Tämä tarvii rinnalleen rusketuksen ja kivan kesäiset vaatteet, mutta ei sekään selitä sen vähäistä käyttöä. Ehkä tuo putkimallisuus on haaste, nimittäin tuo ei mahduta ihan toivomallani tavalla kaikkea sitä, mitä haluaisin mukanani kanniskella useimmiten. Todellinen syy on ehkä se, että se vaan "unohtuu" kaappiin jatkuvasti, vaikka kesällä tuo on ihan mahtava pitkän hihnan ja värinsä puolesta. Täytyy skarpata.

Chanelin WOC on ehkä pettymyksistä se todellisin pettymys. Se on ehkä mulle kuitenkin liian pieni. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin mä oon hamstraaja ja tykkään kantaa mukanani enemmän kaikkea. Iltahulinoihin olenkin valinnut ennemmin sitten YSLin minin, johon mahtuu mielestäni hieman paremmin tavaraa, vaikkei sekään mikään tilaihme ole. Jotenkin tähän tuntuu haastavalta saada edes korttikoteloa (joo, ei tarttis olla, kun on korttipaikat laukussa) ja kännykkää, saati että sinne saisi jotain muuta joukkoon. Olen kuitenkin nyt paikantanut ongelmaksi ehkä ennen kaikkea tuon nahan. Mä vaan tykkään WOCista enemmän kaviaarinahkaisena, ja olenkin harkinnut, että yrittäisin tehdä vaihtokauppoja sellaiseen. Ehkä sille olisi sitten enempi käyttöä!

Jottei tämä pääty nyt negatiiviseen sävyyn, niin haluaisin antaa erityismaininnan seuraaville laukuille:

Chanel Maxi 2.55 kaviaarinahassa. Boyn lisäksi suuri laukkurakkauteni, ensimmäinen Chanelini ja aivan upea isompi arkilaukku. Kestänyt käyttöä erinomaisesti ja on edelleen upeassa kunnossa. Kaunis, iso ja monipuolinen. Sen verran haluan vielä Chaneleista sanoa, että multa löytyy kaksi Maxia, yksi Jumbo ja yksi old mini square, sekä WOC ja Boy. Mulle nykyisin mieluisin koko perusmallista on kyllä Jumbo, sillä se on mielestäni monipuolisin. Iso, muttei liian iso mihin tahansa tilaisuuteen. Maxi on mielestäni paljon arkisempi, vaikka kokoero ei olekaan mikään valtava. Mun Chanelit on double flappeja (paitsi mini square) ja sitä suosittelen kyllä. En ole koskaan kokenut sitä kahden flapin avaamista vaivalloisena (en oo koskaan laittanut sitä nappia kiinni toisesta flapista :D), mutta olen huomannut, että double flapit pitävät muotonsa paljon paremmin kuin monet single flapit, joita olen muilla nähnyt. Jos siis pyöristetty yläosa on mieleenne, niin suosittelen double flapia!

Valentino Glam Lock puuterinsävyisenä. Samoja elementtejä kuin Furlassa, eli hopeankultaiset metalliosat ja tuo kaunis sävy on ihan mahtavia! Tykkään edelleen mallina hirveästi, vaikka käyttöä tälle on kertynyt liian vähän.

Gucci Dionysus. Mulla kesti lämmetä tälle jostain syystä, mutta sitten se lämpö muuttuikin aika tuliseksi. Tykkään sävystä, tykkään kuosista ja rakastan lukkoa.

Louis Vuitton Pochette Metis. Onneksi äitini haistoi tämän trendin ja sain sitten äidiltä vaihtokaupassa tämän kaunottaren itselleni. Pochette Metisissä on paljon samoja elementtejä kuin Boyssa tai Steamerissa. Pieni, mutta mahduttava. Helppo kantaa olalla ja crossbodyna ja sopii niiiiiin moneen asuun ja väriin. Tykkään, tykkään tykkään ja on yksi käytetyimpiä laukkujani.

Mulberry Alexa oversized. Mun kokemuksen mukaan Alexan saama kritiikki on ihan outoa. Moni on arvostellut laukkua, mutta mä tykkään tosi paljon! Mun Alexa on vuodelta 2012, ja se on edelleen ihan todella hyvässä kunnossa, vaikka se on kiertänyt maailmaa kanssani ja nähnyt aika rajua arkea. Se on mun "tilavin" laukkuni, joten sinne todella mahtuu kaikkea mahdollista, ja se saa käyttövuoronsa yleensä heavyduty-päivinä. Siltikään en nää siinä valituksen sijaa. Kultaiset osat on mulla säilyny tosi hyvässä kunnossa, pitkä hihna on valtava plussa ja tykkään tuosta mallista edelleen valtavasti. Ainoa miinus on, että omassani on pieniä värjäymiä takana, mikä on ihan omaa tyhmyyttäni kun kerran heitin tämän olalle tuliterien tummansinisten farkkujen kanssa ja se hiersi siihen lantioon koko päivän. Yllättävän hyvin nekin kyllä putsaantui, eli pisteitä ropisee myös Alexalle :)

Voisin tähän kuvata vaikka kaikki laukkuni, sillä erityismaininta tekisi mieli antaa myös Celinen Luggagelle, vaaleille Chaneleille, Drewlle ja vaikka mille, mutta jätän tämän tähän.

Eikun kerron, että ystäväni oli käymässä viikonloppuna Suomessa ja laukkukokoelma on mahdollisesti kasvanut uudella kaunokaisella, joka saattaisi ensi vuonna hätyytellä kärkisijoja... No, katsotaan katsotaan :D Palataan siihen pian :)

Jos haluatte kysyä jotain tarkempaa tietyistä laukuista, niin antakaa tulla. Yritän vastata parhaan osaamiseni mukaan!

Oliko yllätyksiä? Ja, mikä on teidän suosikkinne? :)

*Kaupallisia affiliate-linkkejä

Kommentit

Mulberryn laukut on mun mielestä ylipäätään tosi aliarvostettuja! Olen kuullut monen sanovan että niitä ei lasketa high-end merkkien joukkoon, vaikka hinnat ovat nykyään esimerkiksi Vuittonin kanssa samalla tasolla. Laatunsa puolesta Mulberryt on mun mielestä ihan ykkösiä kaikista laukuistani :) Harmi että Alexan valmistus on jo lopetettu!

Anna (Ei varmistettu)

Aika monella on ollut kai jotain negatiivisia kokemuksia niistä, mutta itselläni ei ole pahaa sanaa tuosta omastani :)

Iida (Ei varmistettu)

Moi Anna,
muistelisin, että sinulta löytyy myös Neverfulleja. Millä ihmeellä olet saanut pidettyä sisäkankaan puhtaana. Itse kaipaisin puhdistusvinkkejä etenkin Azurin kanssa :)

Anna (Ei varmistettu)

No en mitenkään :/ Se vaalea on aika karun näkönen jo sisältä. Pahimmat tahrat oon yleensä saanu aina meikinpoistoliinalla, mutta onhan ne vähän nuhjuuntunut käytössä kieltämättä :/

elli (Ei varmistettu)

Upeita laukkuja, joista Boy on kyllä omaan silmään ihan tykki ja etenkin sun olalla se näyttää kuin pilkulta iin päällä! :) Itse en osaisi ehkä ihan noin paljon laukkuun laittaa, mutta hei, mitens tuo hieman isompi musta Furla, joka on aivan ihana mm. tässä postauksessa: http://www.rantapallo.fi/mungolife/2016/01/16/layers-layers-layers/ ? Olen joskus noita pikku-Furlia miettinyt, mutta sitten taas tuo isompi vaikuttaisi kokonsa puolesta täydellisemmältä. Se taitaa olla about Boyn kokoinen? Osaisitko sanoa, onko tällä isommalla Furlalla laatu samaa luokkaa miten pikku-Furlia kuvailit, tai löydätkö siitä muuten jotain huomautettavaa?

Anna (Ei varmistettu)

Mä rakastan myös sitä. Siinä on vaan iso MUTTA. Se malli on lopetettu :( Mä ihastuin siihen malliin sävyssä Magnolia, mutta eipä noita enää saa kuin jostain alesta kirkkaanvärisinä. Tuon tilalle on tullut uusi Shoulder Bag, joka on ihan erilainen, mulla se on se ruskea, jota taannoin pidin asukuvissa.

Nahan puolesta se on musta ihan yhtä hyvää kuin noissa pienissä Metropoliksissa. Malli on ihana ja hyvin samantyyppinen kuin Boy. Uusi Shoulder-malli on sikäli hieman huonompi, että se ei mene Crossbodyksi ja siitä puuttuu tuo top handle, lyhyt kahva. Malli on myös hieman erimallinen.

Uusi malli: https://shop.scaglionegroup.com/images/A16/Furla/METROPOLIS-BHV7-ARENAVY_1_P.JPG
Vanha malli: http://images.prod.meredith.com/product/2b63a1f1d9b81c1363364308e2591c38/ad0d9eabac541354632476155cc8d3962efd338fa74b2f6a3a7cc6d3bcc0c57e/l/furla-metropolis-small-shoulder-bag-moonstone

Jos jostain löydät itsellesi vanhan mallin vielä, niin sitä suosittelen ehdottomasti. Uutta suosittelen vain, jos et halua pitää crossbodyna muutenkaan :)

elli (Ei varmistettu)

Hei ja iso kiitos kattavasta vastauksestasi!
Ja voi piru että nyt kaihertaa, kun en silloin tuon Layers layers layers -postauksen yhteydessä jo tullut ostaneeksi ko. laukkua Brand City Clubin tuntuvalla tarjouksella. Tai jos olisin arvannut, että valmistus on loppumassa, olisin sen viimeistään viime syksynä Furlan sivuilta haalinut hyppysiini, kun sitä vielä silloin siellä oli :'( Lesson learned, pitää ens kerralla toimia saman tien eikä jäädä arpomaan.
No mutta, ei auta kuin alkaa kyttäämään sitä jostain käytettynä. Osaisitko muuten vielä vinkata jotain hyväksi havaitsemiasi nettikauppoja/FB-ryhmiä/mitä-ikinä, mistä voisi hyvällä lykyllä löytää (aidon) second hand Furlan? Ebay arvelluttaa, koska siellä varmasti laajalti feikkejäkin on liikenteessä... Muistelen jo(i)ssakin aikaisemmissa laukkupostauksissa sinun maininneen jonkin nettisivun, mutta se taisi painottua juurikin näihin astetta arvokkaampiin veskoihin.

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon Facessa muutamassa laukkuryhmässä, merkkien omissa jne. mutta aika hyvä on Design Corner :) Siellä on paljon merkkilaukkuja ja ainakin taannoin oli musta Metropolis pienenä siellä myynnissä :) Niin liity siihen alkajaisiksi ja voisin kuvitella, että Furlalle olisi joku omakin :)

elli (Ei varmistettu)

Kiitos ja ihanaa miten jaksat jeesiä! Mä kokeilen onneani sieltä :)

Kata (Ei varmistettu)

Heippa, mikä on sun mielestä paras Chanelin nahka? Ootko varonut Chanel laukkujesi kanssa esimerkiksi vesi tai lumisadetta?

Anna (Ei varmistettu)

Hmmmm, vaikea sanoa. Mä en oo ees ihan varma, onko mun Boy calfskin vai lambskin, mutta oon koko ajan ainakin elänyt siinä käsityksessä että calfskin. Missään sen papereissakaan ei sitä lue. Päättelen näin myös sen puolesta, että se tuntuu musta hieman erilaiselle kuin lambskin, joskin saatan kuvitella koko asian :D
Mun mielestä tuo Boyn nahka on paras! Se on musta ihanan pehmeä, mutta samalla aika jämeräntuntuinen. Tosin mä en oo onnistunut pahemmin naarmuttamaan mun lambskineitakaan missään vaiheessa, joten en osaa yhtyä siihen kuoroon, joka puhuu sen heikkoudesta. Caviar on musta kaunis esim. WOCissa ja mustassa, mutta joissakin se ei mun mielestä taas toimi yhtään. Esim. caviar Boysta en välitä. Isona taas tykkään siitä hirveesti, koska tässäkin kun katson, mun Maxin nahka on heikollakin käytöllä aika täydellistä edelleen.

Eli riippuu haluatko luksustunnetta vai kestävyyttä ja missä mallissa :)

En oo varonu kumpaakaan erityisen paljoa. Toki en rankkasateeseen ole niitä ottanut mukaan ja jos on satanut ihan hirveesti, oon heittänyt takin alle suojaan. Eli sikäli kyllä varonut sadetta, lunta en oikeastaan koskaan, ellei oo ollu tosi märkää lunta. Kyllä mä silleen aina katon, että laukku on sontsan alla tai sitten heitän takin alle suojaan :D Eikun oon mä kerran rankkasateen iskiessä Lontoossa käynyt ostaa muovipussin kiskalta ja laittanut laukun siihen :D

Minävain (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaisi tietää, että miten huollat noita laukkuja? Laitatko niihin jotain nahan suoja-aineita tmv.?

Anna (Ei varmistettu)

Riippuu kovasti laukusta. Chaneleita oon rasvannu kulmista Nivean sillä sinisellä perusvoiteella, mitä suositeltiin aikanaan liikkeessä :D (Joo, I know, mutta ihoahan se nahkakin on :) Tahrat poistan sensitive meikinpoistoliinoilla ja kuljetan suojapusseissaan mukana. En pidä suorassa auringossa tai lampun alla. En käytä nahan suoja-aineita, niistä on nimittäin todella ristiriitaista tietoa :/

Sksksb (Ei varmistettu)

Oi että, kauniita ovat oikeastaan kaikki. Meinaa sydän pakahtua

Olen hieman vain kateellinen, kun itselläni hyvä kun rahat riittävät edes tuohon pieneen ihanaan Furlan Metropolikseen. Pitkään olen sitä miettinyt ja pidellyt käsissä, mutta vielä jäänyt haaveeksi.

Tuo Louis Vuittonin Poncette Metiskin olisi heti lottovoiton osuessa ostoslistalla, niin käytännöllisen oloinen! Ihania ovat laukkusi todella, sinulla on jo kaikki mistä itse haaveilen. Onneksi blogisi lukeminen ja laukkujesi ihastelu on ilmaista hupia

Anna (Ei varmistettu)

Hahha, kiitoksia <3 Ja joo, pidetään se jatkossakin ilmaisena, mutta toivottavasti saat omat Pochetten tai Metropoliksen pian, ne on molemmat ihania :)

Sohvii (Ei varmistettu)

Tää oli loistava postaus! Se on jännä ku on olemassa vaikka mitä laukkuihanuuksia niin periaatteessa vain pitämällä/käyttämällä loppupeleissä tietää mikä toimii just itsellä. Mulla on kans kokoelman helmenä boy. Oon pitänyt sitä vähä hienompana laukkuna, välillä ihan arkenakin! Sit on jumbo flapbag mustana ja nude ja pun mediumina. Woc löytyy mustana ja siitä olen tykännyt todella paljon, varsinkin kesällä ihanan kevyt. Käyttölaukkuna on lv:n metis pochette joka toiminut todella hyvin! Kaikki muut laukut (lv, marc jacobs, mulberry) möin pois syksyllä. Nyt laukkuhaaveena olisi Chanelin Coco top handle mustana caviarina. Mies lähtee parin kuukauden päästä Pariisiin työmatkalle niin tuo sieltä tullessa. Dellassa noin 800€ enemmän niin ei viitsi turhasta maksaa. Mikäs sun seuraava laukkuhaave on?

Anna (Ei varmistettu)

Noooo, yksi toteutui tässä juuri, niin esittelen sen pian :) Kovasti metsästän harmaata Chanelia, toivoisin medium-kokoa tai sitten jumboa, jos Mediumia ei löydy :) Chanelilta kiinnostaa flapeista nimenomaan tuo medium-koko ja oon vähän ihastunut pariin Gucci Padlock Supreme GG laukkuun :D Että kyllähän näitä :)

Krisu (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus <3 Laukkuaddikti likes.

Anna (Ei varmistettu)

:D Kiitos :)

Henna (Ei varmistettu)

Moi! Onko sulla vielä LVn Keepall? Ootko tykänny? Itse harkitsen ostoa ja mielelläni kuulisin kokemuksia :)

Anna (Ei varmistettu)

On, mulla se on ollut itse asiassa vähän epäonninen. Siitä hajos yks kantokahva, niin kävin suutarilla väliaikaisesti laittamassa vaan jotkut tilalle, ennen kuin saan LV:lle sen huoltoon. Tykkään siitä tavallaan, mutta mulla se on liian iso ja siksi epäkäytännöllinen :/ Haluaisin ehkä sen mustaharmaana ja koossa 45, kun tää nykyinen on ihan liian iso :/

Mikäli haluat huollon jälkeen laittaa laukun myyntiin niin täällä on ainakin yksi kiinnostunut ostaja :D

Mmm (Ei varmistettu)

Musta on tullu tosi nirso laukkujen suhteen, ennen tykkäsin hirmusesti luikasta, furlasta, dkny... mutta päädyin lopulta omistamaan sitten luikkaa ja nyt tuntuu että oon senki merkin yli kasvanut. Seuraava hankinta varmaan YSLin sellanen perus arkilaukku :) kaipaan jotain sellasta, mitä muilla ei ole.

Ja itse pakko lisätä, että mä en ole mulberryyn ihastunut koskaan sen epäeettisyyden vuoksi. Se tapa millä ne sen nahka hankkii jne, ei ole mun mielestä oikein. Mutta muuten, kiva kokoelma :)

Anna (Ei varmistettu)

Mun on pakko sanoa, että multa on mennyt täysin ohi tuollaiset tiedot Mulberrysta :/ Olisiko sulla jotain tarkempaa lähdettä jakaa, sillä omat tietoni Mulberrysta ovat nähtävästi huomattavasti vanhentuneet tän osalta :/

Maria (Ei varmistettu)

Jossain laukkuryhmässä oli siitä ihan keskustelu, olisiko ollu Desing Corner, mutta koska se keskustelu lähti (yllättäen naisten toimesta) vähän lapasesta, niin ylläpitäjät tais poistaa sen. Mutta siellä oli niitä linkkejä sillon mm. siihen että krokotiilejä ja muita eläimiä tapettiin siis ihan vaan laukkujen takia. As u know, yleensä nahka on sivutuote, joka hyötykäytetään (eettisesti ilmeisesti ainakin Furlassa) sitten asusteisiin.
Oon hankkimassa tota Furlan mini metropolista juuri Acero värissä ja tykkään siitä hirveesti, mietin vaan et naarmuuntuuko tuo laatta kuinka helposti? Oon tosi pikkutarkka, joten en tiedä menetänkö hermot :( :D Mulla meni sinne just ja just puhelin, lompakko ja avaimet sekä pieni purkkapussi :o meinas kriisi iskeä, koska haluaisin sinne myös aurinkolasit, mutta se ei mene kyllä ollenkaan. Pitäis varmaan hankkia korttikotelo tai joku muu vastaava - koska onhan toi nyt hitsin kaunis!

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Näistä jokainen laukku on kyllä omalla tavallaan upea! Mutta pakko sanoa, kyllä Chanelin Boy vetää pisimmän korren, ja sen jälkeen eniten ihastuttaa Furlan laventelinen pikkulaukku :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä ihana se laventeli! Olen niin onnellinen, että sen aikanaan ostin :D

H (Ei varmistettu)

En yhtään ihmettele että toi Boy on suosikki, se sopii sulle todella hyvin! Tai siis, jotenkin oikeet mittasuhteet ja tyyli ja sopii sun vaatteisiin tosi hyvin :) sitä mä vaan ihmettelen, että miten ehdit käyttää kaikkia sun laukkuja :D

Anna (Ei varmistettu)

Heikosti välillä, mut ne on samalla sellainen mun oma pieni keräilysarja :) Joillain on tauluja, mulla laukkuja :D

Krista (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kysyä, että eikö sulla metropoliksen ketju värjää vaatteita? Oma metropolis nimittäin värjäsi pahasti vaalean takkini, eikä edes pesulassa lähtenyt enää puhtaaksi.. Sain onneksi laukun vaihdettua uuteen, jos olisi ollut virhekappaleesta kyse, mutta uusi laukku on myös alkanut värjäämään :/ Itse en siis suosittelisi kyseistä laukkua ollenkaan

Anna (Ei varmistettu)

Siis mitä ihmettä? Ei ollenkaan? Oon käyttänyt noita tosi vaaleidenkin vaatteiden kanssa, ja yksikään ei ole aiheuttanut mitään värjäymiä... :o En oo myöskään tollasesta koskaan kuullut missään? Tosi outoa ja ikävää :/

satu (Ei varmistettu)

Hei mulla on tuo sama Furlan Metropolis vaaleanpunaisena (mikä onkaan tarkka väri) niin mulla se ketju myös värjäsi mm. mun kamelinvärisen villakangastakin mustaksi siitä ketjun kohdalta. Reklamoin suoraan Furlalle ja olivat ihmeissään, eikä kuulemma usein tuollaista tapahdu (tai sitten ei vain reklamoida) Olkoon, sain parasta asiakaspalvelua ja seuraavana päivänä kotiin toimitettuna uuden ketjun (joka oli muuten alkujaankin aivban eri väriä kun laukun mukana tullut) sekä merkin ison lompakon/kirjekuorilaukun (ovh n. 180e) eli hoitivat asian viimesenpäälle.

Krista (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista. Itse reklamoin nimittäin Stockalle mistä olin laukun ostanutkin. Onko sulla ilmennyt uuden ketjun kanssa samaa ongelmaa?

Sari (Ei varmistettu)

Moi !
Itse omistan myös Furlan metropolis laukun ja se on aivan ihana! Nyt olen haaveillut Furlan isommasta laukusta, siitä samasta mallista kuin metropolis. Se ei mene crossbodyksi, mutta mietin että jos sitä haluaisi välillä sellaisena pitää, niin eikö siihen voisi vaihtaa hihnan furlan pienestä metropoliksesta? Vai onkohan se epämukava olalla, kun se isompi laukku niin painaa varmaan pienempää enemmän..

Anna (Ei varmistettu)

Hei mä en oo tota miettinytkään! Täytyy kokeilla, miten se toimii :) Ja ite tykkään kyllä ihan siitä olkamallistakin, mutta jos crossiksi sen haluaa, niin uusi malli ei sitä kyllä palvele :/

Sari (Ei varmistettu)

Jep ja kyllä mä sen uuden mallin haluaisin kovasti hyppysiini ,vaikkei se toimisikaan crossina. On se niin kaunis laukku ja käytännöllinen. Sitäpaitsi voi olla mukava välillä kantaa eri tavalla. Jos päädyt kokeilemaan hihnan vaihdosta ja se osoittautuu toimivaksi, niin olisitkohan halunnut asiasta jossain jotenkin kertoa jos vain ehdit... :) Ihanaa kevään odotusta teille <3

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä kokeilen joku päivä ja ilmoittelen vaikka asupostauksessa, jos se toimi :) Tai kysy multa jossain postauksessa vaikka viikon päästä, niin on parempi käyttökokemus jo :D

primrose (Ei varmistettu)

Ihana postaus!!! Kiitos valtavasti siitä, että teitä tällaisen postauksen - se sattui olemaan yksi mun toiveistani ja olikin ihan mahtavaa kun satuit toteuttamaan just tän. :) On tosi mielenkiintoista lukea käyttökokemuksia ihanista laukuista ja oon pitkään harkinnut, minkä tilavan laukun hankkisin. Lopullinen kisa taitaa nyt olla Alexan ja Neverfullin välillä ja ehkä vähän olisin nyt kallistumassa Alexaan, jos löydän sellaisen hyväkuntoisena käytettynä ja mieluisassa värissä. Näistä esittelemistäsi laukuista erityisesti mun mieleeni on Vuittonin City Steamer. Oon ihan samaa mieltä siitä, että malliltaan se on hiukan Birkinin kaltainen mutta jollain tavalla ihanampi!

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä ihana malli! <3 Ja sitä saa isompana ;) Alexaa mäkin äänestäisin, koska Neverfull ei mene koskaan kiinni, joten se vie hieman siltä käytön monipuolisuutta. Että kyllä Alexa on sikäli musta tilavana laukkuna parempi vaihtoehto :)

Maria (Ei varmistettu)

Heippa. Nämä laukut eivät varmaan ole ainoita kalliitaa esineitä, jokta sinulla on kodissasi, mutta tuli vaan mieleen (työni puolesta) että onhan sinulla kotivakuutus joka kattaa kalliita esineitä? Ja että teillä ei ole siinä enimmäiskorvausmäärää ollenkaan, tai jos on, että se on tarpeeksi iso? Todella harmillista, jos asunto palaisi ja kaikki nämä ihanat laukut sen mukana nimittäin! Sulasin ihan kun katsoin näitä laukkuja, olisipa minullakin! :D aivan ihania!

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on ihan superhyvä vakuutus ja vakuutusyhtiö, oon ihan vakuutushaukka :D Kun kihla- ja vihkisormukset tuli, hankin niihin vielä erikoisturvan, koska just ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu :) Mä palaan itse asiassa vakuutusasioihin tässä kuussa vielä, niin sitten voit kommentoida asiaa työsi puolesta, on varmaan sulle ihan mielenkiintoista :)

Mari / Marin silmin (Ei varmistettu) http://marinsilmin.com

Olipa mukava postaus näin toisen laukkuaddiktin näkökulmasta.

Boy on ehkä omistakin suosikki tai Birkin 40 -koossa. Vähän vaihtelee fiilis päivästä riippuen. Tuosta City Steamerista en osaa nähdä yhtäläisyyttä Birkiniin ja tuota nahkaa mietin että mitähän se voisi vastata Hermèsin nahkoista. Äkkiseltään en löydä samaa näköä kuin omista Togosta tai Clemencestä. Ehkä vähän samanoloinen kuin Evelynissäni oleva Epsom nahka (mutta se on taas aika ohutta), mutta parhaitenhan sen tietäisi kun pääsisi näppituntumalla kokeilemaan.

Oma OS Alexa oli kyllä rakas laukku, mutta annoin sen kummitytölleni, ja hän on kyllä sitä paljon käyttänyt. Laatu oli mielestäni siinä erittäin hyvä.

Minä jäin laukkulakkoon täksi vuodeksi ( ja variksetkin nauraa!!) ja kyllä sitä kaikkea ihanaa on jo alkanut himoita. Juuri Madridin Chanelilla kävin kuolaamassa upeaa small koon Boyta jossa oli huikean kaunis koholla oleva chevron kuosi. Onneksi small koko ei käy itselleni ollenkaan, joten laukkulakko säilyi vielä ;) .

Anna (Ei varmistettu)

Mä en ees yritä mitään lakkoja :D En halua turhaan epäonnistumisia suunnitella :D Terveisin yksi valkoinen laatikko rantautui taannoin Kuopioon :D ;)

mariiy (Ei varmistettu)

Toi Chanelin Boy on kyllä mun seuraava suurempi laukku hankinta, niiin upea. <3 Mulla on toi WOC lambskininä, kultaisilla yksityiskohdilla ja tykkään ihan hirveästi! Mulla se mahduttaa korttikotelon, kännykän, huulikiillon, puuterin ja avaimet niin enempää en mukaani tarvitse :D Toki jos haluaa myös arskat mukaan niin sitten tekee tiukkaa..

Helene (Ei varmistettu)

Ihana postaus, kiitos tosi paljon että olet nähnyt vaivaa tämänkin eteen! Laukut kiinnostaa aina, noista eniten itseäni ihastutti kyllä LV:n City Steamer ja Furlan Metropolikset. Oli tosi hyvä kuulla arviota niistä, koska olen vähän sellaisen hankkimista miettinyt täyttämään Mulberryn Lilyn jättämän aukon :D Nyt ehkä uskallan tilata tuon Metropoliksen! Suuri kiitos siis. Laukkukokoelmasi on kyllä upea!

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä ihana se Metropolis, et tule katumaan :)

B-luokan ihminen (Ei varmistettu)

Vau, ei voi muuta sanoa.
Laukkujesi arvo on isosti vuositulojeni yli Hyvä maku sinulla kyllä, kelpuuttaisin kaikki itselleni. Jään haaveilemaan edes täydestä ruokakassista tällä omalla budjetillani

Anna (Ei varmistettu)

Älä ajattele itsestäsi noin :) Kaikilla on aina hieman erilainen taloudellinen tilanne, ja siihen voi tulla muutoksia lyhyilläkin aikavälillä. Yritä ajatella positiivisesti ja tähdätä parempaan tulevassa :)

Tytti (Ei varmistettu)

Ihania laukkuja sinulla nuo kaikki.. Oletko laskenut ikinä mikä määrä rahaa niissä kiinni? Tarkoitan että jos sun olisi ne pakko myydä, niin tekisit varmaan voittoa :D
Mun suosikki on tuo Alexa, se on jotenki niin hyvän mallinen, ei oo liian lötkö eikä liian kovan näköinen. Onko vinkkiä mistä tuota kannattais etsiä käytettynä? :)

Anna (Ei varmistettu)

En oo koskaan laskenut tarkalleen, vakuutusasioihin suunnilleen oon laskenut kyllä. En oikeastaan halua tarkalleen tietää :D

Ja hei, Facessa joku myy Design Cornerissa tota precis samaa ku mikä mulla on :) Ja ylipäätään siellä liikkuu aika usein Alexoja. Suomalaisia myyjiä ja luotettavia :) Alexaa ei käsittääkseni enää valmisteta, eli second hand onkin ainoa vaihtoehto.

Pages

Kommentoi