Laukkuaddiktin tunnustuksia

laukut (1 of 1)

Huhhhh, mikä tehtävä. Moni teistä toivoi jonkin sortin laukkupostausta ja erityisesti käyttökokemuksia ja ajatuksiani siitä, miten laukuissa on laatu vastannut hintaa. Ajattelin tehdä tähän pienen listauksen mun suosikeista, ”pettymyksistä”, yllättäjistä ja yleisesti vähän ajatuksia laukuistani.

Mun on pakko aloittaa sillä, että lähtokohtaisesti olen tyytyväinen jokaiseen tämänhetkiseen laukkuuni. Toiset ovat nousseet käytössä yli muiden, toiset jääneet vähemmälle käytölle, mutta mitään pettymyksiä ei kyllä ole. Jouduin ihan miettimään, mitä siihen kategoriaan voisin edes laittaa. Laadullisesti mulla on käynyt varmaan ihan megalomaaninen tuuri, sillä en ole joutunut pettymään yhteenkään laukkuuni. Päinvastoin moni on yllättänyt positiivisesti. Oli oikeasti työn ja tuskan takana erottaa joitakin negatiivisesti ja ihan ykköstä lukuun ottamatta oli myös todella hankala tehdä jotain TOP-listaa laukuistani, sillä ne kaikki on mielestäni aivan upeita. Väittäisin, että kuukauden päästä saattaisin valita eri laukut, tai viikonkin päästä. Ihan fiiliksestä kiinni. Nämä nyt tuli mieleen ominaisuuksiltaan sellaisina, mitä halusin tuoda esille ehkä muita enemmän 🙂

The one, the only. Chanel Le Boy.

laukut (4 of 9)

Suurin rakkauteni laukuistani on ja pysyy Chanelilla. Boy. Mediumina. Ihana ihana ihana. Tää tuntuu jakavan mielipiteitä; kelle se ei tunnu sopivaksi oman kropan mittasuhteisiin, kelle se on liian rough, kelle se on liian pieni. Mulle Boy on täydellinen! Menee olalla ja crossbodyna. On tarpeeksi pieni, ettei mulle tuu vielä pahempaa hartiavammaa, mutta samalla tarpeeksi iso, että sinne mahtuu mun lompakko, avaimet, kännykkä, tarvittaessa passi ja miljoona pikkuhärpäkettä. Boy sopii kaikkeen, juhlaan ja arkeen, ja tuo jokaiseen asuun sitä jotain. Jos mun pitäisi jättää vain yksi laukku, olisi se Boy.

Minun silmääni Chanelin tikattu laatikkomainen malli on aivan upea, ja sen klassisuus saa ihanaa röyhkeyttä Boyssa noista metalliosista. Oon tosi tyytyväinen tähän 2,5 vuotta vanhaan yksilööni, josta pitää etsimällä etsiä käytön jälkiä. En oo säilyttänyt sitä dustbagissaan, koska tää on melkein päivittäin käytössä. En oo myöskään hirveesti varonut tän kanssa. Kumarrellessa tää on lentänyt välillä olalta ja kerran on jopa kohdannut tiiliseinän kun kävelin hieman liian läheltä (ja sain melkein sydärin). Olen pakannut tätä käsimatkatavaroihin matkalaukkuun dustbagissa ja täytettynä tokikin, mutta silti tämä on edelleen kuin uudennäköinen.

Desktop70

Voisin tähän samaan nostaa mun vaalean Chanelin kultaisilla yksityiskohdilla parhaimpana kesälaukkuna, mutta jos ehtisin tulipalosta pelastaa vain yhden laukun, se olisi kyllä Boy.

Mun Boy on edelleen täydellisen mallinen, eikä ole mitenkään liiskaantunut tms, mitä on tuntunut joillekin käyneen. Mä en oikeesti löydä moitteen sijaa, ja pakko sanoa, että tämä saa multa kyllä aina 10/10. Unelmana olisi Boy burgundyna tai nudena jossakin vaiheessa, mutta jollakin tapaa haluan ehkä kuitenkin pitää vain mustana tämän. Erityisasemassa 😉 Mulla kävi tän oston kanssa sikäli erinomainen tuuri, että tätä sai Heathrowlta sopivasti kun Annika lensi kerran Suomeen, ja tämä maksoi vain n. 2500 euroa (marraskuu 2014), kun viimeisimmän hintataulukon mukaan Boyn 2017 tammikuu hinta on 3700 euroa. Näitä yleisesti tunnutaan myyvän n. 3300-3500 euron pintaan, joten money well spent sanoisin. Ei niin, ettäkö ikinä tätä haluaisin myydä. Mulla on Boysta Old Medium -koko, joka on mielestäni hieman parempi kuin uusi, sillä tämä on vähän pienempi ja niin mulle ainakin sopivampi käyttötarkoitukseensa.

Yllättäjä. Louis Vuitton City Steamer PM. 

laukut (2 of 9)

Viimeisin hankintani, joten jos vuoden päästä kiroan tän alimpaan helvettiin, niin laitetaan uutuudenviehätyksen piikkiin. En kyllä usko siihen, sillä Steamer on ilahduttanut ja ihastuttanut ja samalla noussut ihan kakkossuosikikseni tässä viime aikoina. Ensinnäkin laukun nahka on ihan mahtava! Pinnalta ei niin röpelöinen kuin Chanelin caviar, vaan ehkä ennemmin samantyyppinen kuin Celinen Luggage-laukkujen pebbled nahka tai Hermesin Birkineiden nahka. Se on samalla sileä, mutta tosi järeän tuntuinen. Tykkään valtavasti tuosta sen mallista, joka on selkeästi saanut vaikutteita Birkiniltä, mutta on kuitenkin mielestäni jotenkin paljon freesimpi. Koko on ihan täydellinen! Tämä on se syy, miksi Steamer on ”yllättäjässä”. Ajattelin, että se nousisi kilpailijaksi Boylle, sillä kuvittelin niiden olevan samaa kokoluokkaa. Ne näyttävät hieman saman kokoluokan laukuilta, mutta jos vertaatte mitä mahtuu Steameriin vs. Boyhin, huomaatte eron. Ensinnäkin, mun 12″ Macbook mahtuu tuohon! Uskomatonta, mutta tuohon tosiaan mahtuu läppäri 😀 Tai tarvittaessa järkkäri. Boy on rajoittuneempi kokonsa puolesta, ja Steamer onkin noussut mun eniten käyttämäksi arkilaukuksi silloin kun tarvitsen enemmän kaikkea mukaani.

laukut (3 of 9)

Desktop72

Tästä ei missään nimessä tullut kilpailijaa Boylle, vaan Celinen Luggagelleni. Tähän mahtuu toki hieman vähemmän, mutta silti kaikki mitä arjessa tarvitaan. Rakastan Luggageani, mutta siinä on kieltämättä huonojakin puolia. Se on hieman painava ja siinä ei ole pitkää hihnaa. Steamer on vuorostaan aika pieni ja erittäin kevyt. Lisäksi siinä on pitkä hihna, jonka saa helposti olan yli. Käyttömukavuus ihan eri luokkaa.

Erityismainintoina: paljon taskuja, mikä mieluista järjestysnatsille ja hyvin mukava keveys.

laukut (5 of 9)

Vertailun vuoksi, Boyn ja Steamerin kokoero.

Yllättäjä nr. 2. Furla Metropolis.

laukut (6 of 9)

Mä yleensä tykkään noista korkeamman hintaluokan laukuista (elämä olisi paljon helpompaa, jos olisi halvempi maku :D), mutta yksi mukavamman hintaluokan laukku on ihan suosikkejani! Nimittäin Furlan Metropolis tuossa pienessä koossa. Näitä on useamman kokoista, ja mun suosikki on tuo 17 cm leveä ”perus”malli. Kun tämä ensimmäisen kerran tuli, ihastuin tämän malliin, mutta siinä vanhassa mallissa ei mielestäni ole ihan niin kiva lukko ja ketju. Sen ketju on perusketju ja leveä lukko ei miellytä ainakaan omaa silmääni samalla tavalla. Uudistunut Metropolis tuotiin myyntiin punotulla ketjulla ja kapeammalla lukolla, ja se on mielestäni aivan upea! Kun tästä törmäsin laventelinväriseen yksilöön, en voinut vastustaa laukkua. Onneksi en vastustanutkaan, sillä en ole väriin törmännyt missään sen jälkeen. Jäi sesonkiväriksi, ja harmittaisi varmaan edelleen, jos se olisi jäänyt silloin kaupan hyllyyn. Tällä hetkellä mulla löytyy näitä kolmessa eri vaaleassa sävyssä (*moonstone, *sabbia ja laventeli, jonka virallista väriä en muista), ja yksi pirteänvärinen kesälaukkukin on, tosin se on nyt ystävällä lainassa. Mulla on kohta sellainen ”kerää koko sarja” näiden kanssa 😀 Tällä hetkellä mua viehättää nimittäin valtavasti uusin *cappucino-väri ja nudenvärinen *acero houkuttelee myös. Korallinvärinen on myös upea!

laukut (7 of 9)

Desktop71

(Kevät tule jo, haluan yhdistää taas sitruunankeltaista ja laventelinviolettia!)

Näissä on kaikki kohdillaan! Nää on kevyitä ja hinnaltaankin melko huokeita (hieman alle 250 €). Laadullisesti nää ei häviä ollenkaan Pradoille ja Chaneleille, vaan nahka on jämäkkää, turhaan taipumatonta ja erittäin helppo pitää puhtaana. Joskus kuulin huhua, että Furlan saffiano-nahka valmistetaan samalla tehtaalla kuin Pradan, mutten tiedä asian paikkansapitävyyttä. Olen nähnyt Furlalla laukkuja, joissa nahka ei ole saanut minulta kovin hyvää palautetta. Liian pehmeää ja näyttää helposti käytössä huonolta. Metropoliksen saffiano-nahka on kuitenkin tosi jämerää, ja erittäin hyvin muodossaan pysyvää. Koko on täydellinen niihin päiviin, kun ei tarvii kantaa koko elämää mukana. Mahduttavampi kuin esim. WOC, ja mulla tuonne menee kevyesti korttikotelo, avaimet, kännykkä, aurinkolasit ja pari huulirasvaa.

Erityismaininta: todella kauniit metalliosat. Tuo uudenkin mallin metalli on kultaisen sävyinen, mutta ei keltaisen kultainen, vaan sellainen, joka elää vähän valon mukana, ja näyttää välillä melkein hopealta.

”Pettymykset”. Prada Saffiano Tote, Louis Vuitton Eva ja Chanel WOC. 

laukut (8 of 9)

Haluan heti alkuun sanoa, että yksikään näistä ei oikeasti ole pettymys. Piti kaivaa vaan ne vähiten kehuja saavat yksilöt, ja se olikin yllättävän vaikeaa. Nämä eivät oikeasti ole pettymyksiä, mutta ne ovat jääneet vähälle käytölle.

Pradan pieni Saffiano Argilla-sävyssä on mielestäni ihana, mutta jostain syystä se on jäänyt vähälle käytölle. Tykkään mallista, tykkään sävystä ja olen erittäin tyytyväinen laatuunkin. En siis osaa sanoa miksi, mutta ehkä tuo väri on kuitenkin ollut haastava yhdistää, tai sitten tuo malli kaikessa suloisuudessaan ei olekaan niin yhtenevä asuihini. Tämän väri on musta kuitenkin hyvin upea, sellainen mutainen harmaa, hieman vihertävä, eikä puhtaan harmaa.

Louis Vuittonin Eva on jäänyt myös vähäiselle käytölle viimeisen parin vuoden aikana. En tiedä. Tämä tarvii rinnalleen rusketuksen ja kivan kesäiset vaatteet, mutta ei sekään selitä sen vähäistä käyttöä. Ehkä tuo putkimallisuus on haaste, nimittäin tuo ei mahduta ihan toivomallani tavalla kaikkea sitä, mitä haluaisin mukanani kanniskella useimmiten. Todellinen syy on ehkä se, että se vaan ”unohtuu” kaappiin jatkuvasti, vaikka kesällä tuo on ihan mahtava pitkän hihnan ja värinsä puolesta. Täytyy skarpata.

Chanelin WOC on ehkä pettymyksistä se todellisin pettymys. Se on ehkä mulle kuitenkin liian pieni. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin mä oon hamstraaja ja tykkään kantaa mukanani enemmän kaikkea. Iltahulinoihin olenkin valinnut ennemmin sitten YSLin minin, johon mahtuu mielestäni hieman paremmin tavaraa, vaikkei sekään mikään tilaihme ole. Jotenkin tähän tuntuu haastavalta saada edes korttikoteloa (joo, ei tarttis olla, kun on korttipaikat laukussa) ja kännykkää, saati että sinne saisi jotain muuta joukkoon. Olen kuitenkin nyt paikantanut ongelmaksi ehkä ennen kaikkea tuon nahan. Mä vaan tykkään WOCista enemmän kaviaarinahkaisena, ja olenkin harkinnut, että yrittäisin tehdä vaihtokauppoja sellaiseen. Ehkä sille olisi sitten enempi käyttöä!

Jottei tämä pääty nyt negatiiviseen sävyyn, niin haluaisin antaa erityismaininnan seuraaville laukuille:

laukut (1 of 1)-3

Chanel Maxi 2.55 kaviaarinahassa. Boyn lisäksi suuri laukkurakkauteni, ensimmäinen Chanelini ja aivan upea isompi arkilaukku. Kestänyt käyttöä erinomaisesti ja on edelleen upeassa kunnossa. Kaunis, iso ja monipuolinen. Sen verran haluan vielä Chaneleista sanoa, että multa löytyy kaksi Maxia, yksi Jumbo ja yksi old mini square, sekä WOC ja Boy. Mulle nykyisin mieluisin koko perusmallista on kyllä Jumbo, sillä se on mielestäni monipuolisin. Iso, muttei liian iso mihin tahansa tilaisuuteen. Maxi on mielestäni paljon arkisempi, vaikka kokoero ei olekaan mikään valtava. Mun Chanelit on double flappeja (paitsi mini square) ja sitä suosittelen kyllä. En ole koskaan kokenut sitä kahden flapin avaamista vaivalloisena (en oo koskaan laittanut sitä nappia kiinni toisesta flapista :D), mutta olen huomannut, että double flapit pitävät muotonsa paljon paremmin kuin monet single flapit, joita olen muilla nähnyt. Jos siis pyöristetty yläosa on mieleenne, niin suosittelen double flapia!

Valentino Glam Lock puuterinsävyisenä. Samoja elementtejä kuin Furlassa, eli hopeankultaiset metalliosat ja tuo kaunis sävy on ihan mahtavia! Tykkään edelleen mallina hirveästi, vaikka käyttöä tälle on kertynyt liian vähän.

Gucci Dionysus. Mulla kesti lämmetä tälle jostain syystä, mutta sitten se lämpö muuttuikin aika tuliseksi. Tykkään sävystä, tykkään kuosista ja rakastan lukkoa.

Louis Vuitton Pochette Metis. Onneksi äitini haistoi tämän trendin ja sain sitten äidiltä vaihtokaupassa tämän kaunottaren itselleni. Pochette Metisissä on paljon samoja elementtejä kuin Boyssa tai Steamerissa. Pieni, mutta mahduttava. Helppo kantaa olalla ja crossbodyna ja sopii niiiiiin moneen asuun ja väriin. Tykkään, tykkään tykkään ja on yksi käytetyimpiä laukkujani.

Mulberry Alexa oversized. Mun kokemuksen mukaan Alexan saama kritiikki on ihan outoa. Moni on arvostellut laukkua, mutta mä tykkään tosi paljon! Mun Alexa on vuodelta 2012, ja se on edelleen ihan todella hyvässä kunnossa, vaikka se on kiertänyt maailmaa kanssani ja nähnyt aika rajua arkea. Se on mun ”tilavin” laukkuni, joten sinne todella mahtuu kaikkea mahdollista, ja se saa käyttövuoronsa yleensä heavyduty-päivinä. Siltikään en nää siinä valituksen sijaa. Kultaiset osat on mulla säilyny tosi hyvässä kunnossa, pitkä hihna on valtava plussa ja tykkään tuosta mallista edelleen valtavasti. Ainoa miinus on, että omassani on pieniä värjäymiä takana, mikä on ihan omaa tyhmyyttäni kun kerran heitin tämän olalle tuliterien tummansinisten farkkujen kanssa ja se hiersi siihen lantioon koko päivän. Yllättävän hyvin nekin kyllä putsaantui, eli pisteitä ropisee myös Alexalle 🙂

Voisin tähän kuvata vaikka kaikki laukkuni, sillä erityismaininta tekisi mieli antaa myös Celinen Luggagelle, vaaleille Chaneleille, Drewlle ja vaikka mille, mutta jätän tämän tähän.

Eikun kerron, että ystäväni oli käymässä viikonloppuna Suomessa ja laukkukokoelma on mahdollisesti kasvanut uudella kaunokaisella, joka saattaisi ensi vuonna hätyytellä kärkisijoja… No, katsotaan katsotaan 😀 Palataan siihen pian 🙂

Jos haluatte kysyä jotain tarkempaa tietyistä laukuista, niin antakaa tulla. Yritän vastata parhaan osaamiseni mukaan!

Oliko yllätyksiä? Ja, mikä on teidän suosikkinne? 🙂

*Kaupallisia affiliate-linkkejä

Kommentit (58)
  1. Mulberryn laukut on mun mielestä ylipäätään tosi aliarvostettuja! Olen kuullut monen sanovan että niitä ei lasketa high-end merkkien joukkoon, vaikka hinnat ovat nykyään esimerkiksi Vuittonin kanssa samalla tasolla. Laatunsa puolesta Mulberryt on mun mielestä ihan ykkösiä kaikista laukuistani 🙂 Harmi että Alexan valmistus on jo lopetettu!

    1. Aika monella on ollut kai jotain negatiivisia kokemuksia niistä, mutta itselläni ei ole pahaa sanaa tuosta omastani 🙂

  2. Moi Anna,
    muistelisin, että sinulta löytyy myös Neverfulleja. Millä ihmeellä olet saanut pidettyä sisäkankaan puhtaana. Itse kaipaisin puhdistusvinkkejä etenkin Azurin kanssa 🙂

    1. No en mitenkään :/ Se vaalea on aika karun näkönen jo sisältä. Pahimmat tahrat oon yleensä saanu aina meikinpoistoliinalla, mutta onhan ne vähän nuhjuuntunut käytössä kieltämättä :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *