Le Boy

raita (6 of 6)-5

LE BOY. Mä olen aina rakastanut Coco Chanelin tarinaa. Sain taannoin ystävältäni Cocosta kertovan kirjan, ja odotan innolla sitä, että joululomalla voin kietoutua mun sänkyyn tai tuoliin lukemaan kirjaa moniksi tunneiksi.

Chanel on musta upea edelläkävijä, mieletön nainen, joka on tehnyt niin valtavasti sekä muodin, että naisten eteen. Mulle ainakin Chanelin asema on ollut aina ihan omalla tasollaan. Maailma on muotitaloja täynnä. On arkimerkkejä, on luksusmerkkejä ja sitten on Chanel. Jotenkin on ollut mielenkiintoista koulussakin huomata, miten jopa opettajilla on erilainen suuntautuminen Chaneliin merkkinä kuin esimerkiksi Louis Vuittoniin, Celineen tai jopa Hermesiin. Chanel on historiallinen muotitalo, joka jakaa toki mielipiteitä kuluttajien parissa. On niitä, jotka inhoavat tikattuja ”mummolaukkuja” ja vuosikausia samaan malliin ommellut Chanel-bleiserit. Toiset palvovat merkkiä lähes uskonnollisella vakaumuksella. En halua ajatella kuuluvani jälkimmäiseen ryhmään, mutta kyllä olen lähellä sitä ääripäätä.

En allekirjoita satoja Chanelin luomuksia. En edes pidä monista, mutta klassikot, no niissä on Chanelilla onnistuttu. Chanelin 2.55 on mielestäni kaunein laukku maan päällä, ja on mahtavaa tietää pitävänsä jotakin, minkä itse Coco on aikanaan suunnitellut. Laukuissa on niin upeita tarinoita. Kuten esimerkiksiflap bagien sisällä olevien kahden taskun välissä oleva tasku. Onko se huulipunalle? Onko se rakkauskirjeelle? Teorioita ja tarinoita riittää. Mielestäni Coco Chanelin itsensä jälkeen paras asia, joka on tapahtunut Chanelille, on ollut Karl Lagerfeld. Lagerfeld jotenkin edustaa merkkiä niin täydellisesti ja on myös nostanut merkin ihan uusiin ulottuvuuksiin. Mestarin masterpiece onkin mun mielestä ollut tuo ihana kuvissakin näkyvä poikanen. Le Boy. Tarina Boyn takana on aivan ihana. Coco Chanelin elämän suuri rakkaus, Boy, on nimittäin antanut ”nimensä” Lagerfeldin varmasti kauneimmalle työlle. Jos joku ei ole vielä nähnyt Coco avant Chanelia, nyt suosittelen katsomaan.

raita (2 of 6)-5

raita (3 of 6)-4

Mun Boy on lampaannahkaa, Medium-kokoa ja maksoi vajaa 2900 euroa. Sopii hyvin mun 2.55 jatkoksi, se nimittäin löytyy jo kestävämmässä kaviaarinahassa. Ymmärrän kyllä jos joku arvostelee valintaa, tai kokee sen turhaksi, kun on jo molemmista kokoluokista löytyvä samannäköinen laukku. Miksi otin taas mustan, enkä värikästä? Koska mulle Chanel, pikkumusta ja musta väri kulkee käsi kädessä. Ja koska mun mielestä Boy toimii parhaiten nimenomaan mustana. 2.55 edustaa mun mielestä kaunista klassisuutta, ajattomuutta ja naisellisuutta, kun taas Boy on jotenkin rokki, jotenkin niin ilmeikäs ja ketjuineen rujokin tietyllä tapaa. Väri oli heti selvä, matsku myös. Tuo lampaannahka on vaan niin taivaallisen pehmoista. Kokokaan ei aiheuttanut pohdintaa. Mulla on iso ja pieni Chanel, kaipasin jotain keskikokoista. Sitä paitsi, vaikka tämä olisi ainoa Chanelini, ottaisin sen mediumina. Boy ei musta toimi samalla tavalla isona ja pienenä se vuorostaan on liian pieni käytännöllisyyttä silmällä pitäen.

Boy maksaa tällä hetkellä Briteissä 2690 puntaa medium-kokoisena. Mä sain omani onneksi mukavalla alennuksella, 2241 punnalla. 450 puntaa, eli about 600 euroa säästöä. Miten? No tässäpä vinkki vitonen. Jos Chanel on haaveissa, ja nimenomaan Boy, suosittelen ottamaan riskin ja hankkimaan sen Heathrowlta. Klassikkoja, eli 2.55 Heathrowlla ei myydä, mutta Boyta sieltä (vielä) saa. Heathrowlla hinnat sattuvaat olemaan vaan huomattavasti mukavammat, 20 % alennus Chanelista kun ei ole kovin yleinen. Mä päätin hankkia tuon Heathrowlta, ja onnekseni siinä onnistuin. Chanelilla ei varata laukkua päivää pidempään, eivätkä he itse osaa koskaan ennustaa, mitä toimituksessa tuodaan päivittäin. Olin mielestäni kovin fiksu, kun mietin, että helpostihan sitä lentää lyhyelle reissulle Manchesteriin tai Skotlantiin / Irlantiin vierailulle, ja samalla nappaa mukaan tämän. Soittelin vähän väliä liikkeeseen, mutta näitä ei tuntunut olevan tai kun niitä oli, mulla oli koulua tai muuta pakottavaa menoa. Sitten viikko sitten maanantaina soitin liikkeeseen, ja heiltä löytyi yksi musta medium hopeisella ketjulla. Kehitin mulle ja Jennille jo mahtavan suunnitelman Manchesterin vierailusta, kunnes tajusin, että perhana Heathrowllahan on viisi terminaalia. Pieni selvitys kertoi, että kolmosterminaalista mennään Euroopan sisällä vaan Prahaan, Budapestiin, Barcelonaan, Helsinkiin, Wieniin ja pariin johonki muuhun kohteeseen. Olis sieltä löytyny joku matka Barcelonaan, joka ois maksanu parisataa puntaa, ja ollut vaan pikakäännähdys. Totesin kuitenkin, että mun omatunto ei kestä kahta lentoa parinsadan punnan säästön takia. Totesin jo, että täytyy poistaa varaus sieltä liikkeestä, että otan riskin ja odotan itsenäisyyspäivään. Ja sitten välähti! Annika! Annika oli menossa juuri seuraavana päivänä Suomeen, joten sai toimia mun Chanel-muulina 🙂 Yksi viideosa halvempi Boy saapuikin sitten Annikan hellässä huomassa meille keskiviikkona ja riemu oli rajaton.

Jos siis haluatte säästää merkittävästi Chanel-hankinnassa, niin yrittäkää samaa! Heathrowlta Helsinkiin lentäville tämä lienee mukava tieto, tai Lontoossa asuville lukijoilleni.

raita (1 of 6)-5

raita (5 of 6)-5

En nyt ehdi tarinoimaan tämän enempää, sillä tänään on tiistai, eli Sen Nin -50%, eli loistava tekosyy tyttöjen dinnerille. Palataan siis later! Mutta sitä ennen…

… eikö se olekin kaunis? ♥

Kommentit (74)
  1. Mitäs muuta ihanaa sieltä Heathrowlta vois saada? Menin ihan sekasin tästä tiedosta!!!!!! 😀

    1. Hahahhahah 😀 Kai aika lailla kaikkea, esim. WOCeja, mutta mun mielestä 2.55 siellä ei myydä :/

  2. Moikka,
    Jumankauta mikä hinta, en iki maailmassa ostas ton hintasta laukkua. Pohdin vain, et sehän maksaa mun 1 1/2 kuukauden nettopalkan!!! Hoidan puoltoista kuukautta syöpäpotilaita, joka arkipäivä/8 tuntia päivä enkä saisi kuin laukun, eikä sitten muuhun mitään jäisikään! Sorry avautuminen, mutta ei Suomessa näytä normi työnteolla rikastuvan
    Terv, hoitoalan ammattilainen

    1. Haha, no onhan se arvokas :/ Ja ei toi nyt munkaan kuule sellanen ”hups, jäipä palkasta yli” ostos ole 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *