Leivontatuskailuja ja mustia asuja

Mungolife

Anteeksi, etten eilen kirjoittanut mitään. Arvatkaa miksi? Koska mä päätin alkaa tekee macaronseja. Nyt on kolmas satsi odottamassa uuniin menoa. Ei ole kuulkaa mennyt ihan niinku leffoissa. Joko näistä tulee jotain, tai tod. näk. tää mun kokeilu jää hyvin lyhyteloiseksi :D Eilen tein elämäni ekat macaronsit, joista kaksi tai kolme onnistui. Muut näytti siltä, että ne oli macaronseja, mutta ne jäi rekan alle. Tein äsken toisen satsin ja no, kuoret meni aivan pipariksi. Vaikka macronseja tässä yritetään kai tehdä. No heh heh hei. Oli niin hyvät täytteet valmiina, että päätin kokeilla vielä kerran. Nyt pidän niitä pellillä vielä pidempään ja toivon, että on jotain toivoa saada kunnon macaronseja tällä kertaa. Eiliset kyllä maistuu ihan älyttömän hyvältä, joten jotain toivoa ees on. Macarons-reseptiä siis tulossa kehiin ehkä 2019 keväällä. Sit ku ne alkaa jo näyttää joltain.

Benkulla on tässä kanssa iskenyt aikamoinen uhmis päälle, ja kun mies oli työmatkalla, niin meillä oli pientä tapakoulutusta, johon menikin sitten se loppu vapaa-aika. 10 minuuttia koulutusta 50 minuuttia ärripurriutta sohvalla. Aikamoinen luonnepakkaus herra on, mutta kyllä siitä vielä yhteiskuntakelpoinen aikuinen saadaan :D Ulkona haluaisi karkailla kovasti ja sisällä on sitä mieltä, että saa tulla kutsutta sohvalle. EI on ollut paljon käytössä :D

Mut hei arvatkaa mitä?! Mä sain laskettua viime vuoden asujen saamat äänet! Wuhuu, go me! Oikeesti siihen ei ees menny älyttömän kauaa, mutta mulla vähän niinku unohtu se juttu. No ei se mitään, parempi maaliskuussa kun ei milloinkaan.Mä oisin myös aika valmis kevääseen jo. Tuntuu, että vaatekaappi on vaan mustaa mustaa ja mustaa tällä hetkellä, tai ainakin nää asut. Mut ehkä tästä pikkuhiljaa. Ei ees haittaa nää lämpötilat, jos sais kuivat kadut alle. Oon bussimatkat tuijotellu Pinterestiä ja kaikkia ihania korkkarikuvia ja siitä inspiroituneena saatoin käyttää miehen poissaoloa kotoa hyvänä tekosyynä stalkata ainakin neljäsataa eri nettikauppaa, ja saattaapi olla postimiehellä taas tuomista lähiviikkoina.

'

River Island trousers
Amber jacket
H&M blazer
Zara top
Chanel bag
Zara boots

Kevättä odotellessa olisi tarjolla tällainen yksi todella mustanpuhuva asu, jossa olisi sekaisin lähinnä erilaisia matskuja edes jotain erikoista tuomassa. En vaan osaa kaivaa tässä talvella vaatekaapista muuta ku sinistä, harmaata ja mustaa vaikka mielessä olisi jo kaikki pastellivärit ja punaiset ja raitapaidat ja muut. Ei kai mikään estäisi niitä nytkään käyttämästä, mutta ei toi vielä ehkä parhainta keliä niille tarjoa. Tämä on itse asiassa jo hetki siten kuvattu, mutta jotenkin jäi kuvat tästä julkaisematta. Wonder why, koska itse ainakin tykkään asusta kovin!

Huomenna lähdetään viikonloppureissuun Tampereelle, kun tällä kertaa on luvassa lukioaikaisen ystäväni tohtoriksi valmistujaiset Tampereella ja päätimme samalla tehdä siitä romanttisen minigetawayn sitten :) Wingsejä, Marusekia, Masua ja vaikka mitä kuuluu tähänkin viikonloppuun :) Ensi viikonloppuna saa onneksi olla kotona rauhassa ja sen jälkeen olisikin suuntana Tallinnaan ja Japaniin, joten todella haipakkaa kevättä taas mennään!


Nyt meni ensimmäinen macaron-satsi uuniin. "Jos nää ei nyt jumalauta onnistu, niin sit alkaa tapahtuu, eikä mitään hyviä asioita" -lauseen saattelemana. Mies totesi alakerrasta, että "ihanaa kulta kun oon innostunut tästä leipomisesta nyt". Haistan aavistuksen sarkasmia. No ihan sama, kunhan haistan kohta helvetin onnistuneet macaronsit.

Mitäs tykkäätte asusta? :) 

Kommentit

Hulijo (Ei varmistettu)

Kiitos sun postauksista!!! Ne on niiin parasta viihdettä. Teen aina oikeen lulsushetken ja luen huolella sen postaukset (ja räkätän ääneen). Oikeesti sun blogi on vaan niiin ihana, kiitos että tuot näitä ihania lukuhetkiä mun päiviin!:)

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/annaxmollyx

Hi Mrs Perfect, I love you and your style! :) <3

Jatta (Ei varmistettu)

I feel you!! Nimim. Kerran jos toisenkin macaronien kanssa tuskaillut :D
Mutta mitä sun instagramista jo katsoin, näytti tuo kolmas erä jo onnistuneen tosi hyvin! Niissä tarvitaan vain hemmetinmoista tarkkuutta ja hermoja, niin kyllä se siitä! :D

Emma (Ei varmistettu)

Moi! Onko joulukalenteriarvonta tehty vielä? :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Ihana asu! Noita Zaran bootseja jaksaa aina vaan ihastella. :) Ja asun lisäksi tykästyin jotenkin tohon taustaan, jotenkin ihan erityisen kiva kuvauspaikka valikoitunut näihin otoksiin.

Muistan ton tuskan joka alussa oli macaronien kanssa, varmaan 3-4 ekaa pellillistä meni ihan pieleen :D Mutta nykyään jo onnistuu, ainakin useimmiten. Parhaaksi ohjeeksi oon todennut kun tekee macaronit ranskalaisella marengilla, eli täältä se alempi resepti: http://www.jauhotsuussa.fi/2010/06/macaron-ohje.html

Ja vielä lisävinkkinä, ainakin Lekurella on valikoimassaan macaron-muottimatto. Sitä ilman en suostu macaroneja leipomaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Siis mä tilasin joo ton muottimaton eBaysta :D Sitä odotellessa, että saadaan tasakokoisia macaroneja :D

Helene (Ei varmistettu)

Wawawoom mikä asu! Näytät taas upealta, ihana saada täältä asuinspistä omien collegepaita + farkut - asujen rinnalle :D

Macaronsit kuulostaa jo niin haastavilta tehdä, että taitaa jäädä niiden leipomishommat itseltä väliin. Toivottavasti sun viimeinen satsi onnistui! Ja olipa taas kerran hyvin ja hauskasti kirjoitettu postaus, kiitos siitä.

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, kiitoksia kovasti :) Ja joo, onnistu, ihanaa!! :)

Kengät *sydänsilmäemoji kertaa sata*. Ollaanks jo liian pitkällä kevättä että vois ostaa noi? Asun tosin Skoteissa eli täällä on saapaskeli ympäri vuoden.

Mimi (Ei varmistettu)

Random kysymys mut jos käyt Tallinnassa niin puhutko siellä suomea vai englantia? :D Asun siis itse Tallinnassa ja kyllä mua vähän aina ärsyttää kun suomi turistit tulee tänne hillumaan ja luulee että KAIKKI virolaiset osaa suomea kunhan vaan tarpeeks kovaa ja hitaasti puhuu..

Anna (Ei varmistettu)

Englantia :) Tai jos on selkeesti venäläistaustainen ihminen, niin venäjää, mutta kysyn ensiks englanniksi puhuuko venäjää. Musta on kunnioittavaa puhua yleiskansallisella englannilla, kuin alkaa vääntää suoraan suomea tai venäjää. Viro on oma maansa, jossa on oma kulttuuri ja kieli, ja siksi mun mielestä pitää osoittaa kunnioitusta, vaikka moni varmasti ymmärtäisikin :)

Aliisa (Ei varmistettu)

Hei vinkkinä että jos ei macaronit vieläkään onnistuneet nii kannattaa kattoa youtubesta, olikohan se joku honeysuckle baking niminen se kanava, niin video macaronien leipomisesta! en oo ihan samaa ohjetta käyttänyt kuin videolla mutta joka kerta on onnistunut ton videon katsomisen jälkeen :) hyödyllisiä vinkkejä ja havainnollistamista!

pari vinkkiä joilla macaronssit onnistuu: 1) kananmunat jääkaappikylmiä 2) älä sekoita taikinaa vaan taittele sitä reunoilta keskelle, kestää kauan mutta estää macaronssien paakkuuntumisen 3) kun macaronssit on pursotettu pellille, kopauta pelti pöytää vasten niin ilmakuplia ei synny. ja 4) ota uunista vasta kun pystyt irroittamaan macaronssit leivinpaperista ilman että taikinaa jaa yhtään paperiin kiinni :)
Näillä vinkeillä jopa minä amatoorileipuri sain macaronssit onnistumaan!

(lisävinkkinä vielä se, että cream cheese frosting sopii älyttömän hyvin täytteeksi!)

Venla (Ei varmistettu) http://hissingbooth.blogspot.fi/

Mun mielestä toi asu ei tee oikeutta sulle, ei jatkoon. :(

Marja (Ei varmistettu)

Oon tehny kerran macaronseja. Tuli hyviä, mutta tosi rumia. Tyttöjenillassa niille vaan naurettiin... mutta sain kuulla, että on olemassa jotain macarons-muotteja, joilla sais tasalaatuisia.

Laura (Ei varmistettu)

Riippuu muuten tosi paljon myös reseptistä miten onnistuu. Meinaan itse olen kokeillut monia eri reseptejä, joista joitakin useampaan kertaan ja kaikilla aina sama lopputulos kuin aiemmilla kerroilla niitä kokeillessa. Eli siis kannattaa kokeilla eri reseptejä, jotta löytää sen täydellisen ja toimivan! :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä löysin onneks toimivan, tai ainakin yhdet hyvät sillä onnistuin saamaan :D

Sanna (Ei varmistettu)

Noi macaronsit kannattaa antaa kuivua pellillä ennen uuniin menoa riittävän kauan nii onnistuu varmasti :)

Kommentoi