London – Shopping

Hellurei!

On aika aloittaa Lontoo-oppaat. Olen lupaillut, että teen kyllä oppaita mun lempipaikoista Lontoossa, ja ajattelin aloittaa shoppailun kartoittamisella.

Keräsin tähän lempikauppani Lontoossa, jätin tietenkin pois Zarat ja muuta vastaavat, ja pitäydyin vain niissä kaupoissa, mitä ei Suomen kamaralta löydy.

1. MASSIMO DUTTI

er

Mun yksi ehdottomia suosikkikauppoja, joissa ramppaan aika jatkuvasti. Tällä hetkellä osittain senkin takia, että teen siitä koulujuttua (tai niin ainakin itselleni väitän). Massimo Dutti on samaa perhettä Zaran, Bershkan, Pull & Bearin ja Stradivariuksen kanssa, mutta tämä on Inditexin kaupoista se ”kallein”, eli hieman hintavampi kuin Zara, mutta ihan vaan hilkun verran. Massimo Dutti käyttää ainoastaan luonnonmateriaaleja, ja kaupan vaatteet on tosi laadukkaita. Mä rrrrakastan tämän ketjun tyyliä myös sikäli, että tämä on sellaienn Gucci / Ralph Lauren / GANT -henkinen, mutta huomattavasti modernimmalla tapaa. Tässä yhdistyy paljon niitä ”ratsastus”ominaisuuksia; erilaisia solkia ja pieniä nahkadetaljeja, joita löytyy myös em. mainituilta, mutta tämä ei jotenkin ole tylsä, kuten mielestä Ralph Lauren. Vaatteiden laadun lisäksi mut hurmaa täällä aina värimaailma. Värit Massimo Duttilla on melkein aina maanläheiset, ja yksinkertaiset, täällä on todella vähän mitään printtejä, vaan todella clean cut -meininkiä kokonaisuudessaan. Käykää tutustumassa ensi kerralla, itse kävelin tästä vuosia ohi tajuamatta mikä helmi onkaan kyseessä.

2. RIVER ISLAND

river-island

River Island on tosi käänteinen Massimo Duttista, eli tää on sellainen hullu ja räiskyvä. Täältä löytyy oikeesti ihan mitä vaan, vähän pelottavaankin asti välillä, ja jos kaupan vieraileva suunnittelija on Rihanna, niin se kertonee paljon. Hieman edullisempi kuin Zara, ja hyvät nahkatakit esim. irtoo noin satasella. Mä tykkään valtavasti River Islandin mekoista, ne yleensä istuu tosi kauniisti ja on laadukkaita. Vaikka täällä on usein jotain ihan liian Lady Gaga / Rihanna -henkisiä juttuja mun makuun, niin suurin osa on kuitenkin perusvaatteita tai kauniita mekkoja, joten ei kannata säikähtää ensimmäistä vastaan tulevaa pörröistä asiaa, joka näyttää jonkun lemmikiltä. Look deeper.

3. KURT GEIGER

kurt_geiger

Kurt Geigerin ylistyslaulua olen laulanut aiemminkin. KG:n kengät vaan istuu ainakin mulle erinomaisesti ja voin kävellä tunteja korkeilla korkkareilla jalkojen vinkumatta mitään vastalauseita. Uusimmat saappaani ovat myös täältä, and I love them! Kurt Geigerilta löytyy peruskenkiä, kauniita korkokenkiä ja tosi edgyja rokkihenkisiä ratkaisuja, joten sanoisin että taas on joka makuun kenkävalikoimaa 🙂 Kengistä joutuu pulittamaan n. 70 punnasta ylöspäin, mutta ne ovat lähes aina nahkaa/mokkaa, ja ovat kyllä mulla aina pysyneet mielettömän hyvänä. Kurt Geigeriltä löytyy myös asusteita, laukkuja ja koruja siis, ja sielläkin on tosi kivoja juttuja usein, varsinkin clutchien puolella. Muistaakseni Kurt Geiger toimittaa myös Suomeen, ja jos jotain kivaa löytyy Lontoon reissulla, kannattaa yrittää kysyä myyjältä, löytyisikö tuotetta lentokentän kaupasta. Hethrowlla on nimittäin KG:n liike, ja esimerkiksi mun kaupassa 250 puntaa maksavat saappaat irtosi sieltä 208 punnalla, eli noin 50 euron säästöllä 🙂

4. WAREHOUSE

p1020663

Warehouse on näistä mun valinnoista kaikista tyttömäisin. Warehousella on mun mielestä melko laadukkaita vaatteita, ja täällä on kivoja tyylejä. On hempeitä mekkoja ja puseroita, ja samalla on tosi rokkaavia nahkahousuja ja muuta vähän järeempää. Yksi ehdottomia lempikauppojani, ja juuri vähän aikaa sitten ostin täältä superkauniin nahkayläosaisen mekon, jonka joskus ehkä vielä muistan esitellä blogissakin 😀 Hintapolitiikka on aika samaa kuin Massimo Duttilla, ehkä hieman edullisempi. Mekko on jotain 60-80 punnan välillä normaalisti, eli hieman kalliimpaa kuin Zaralla, mutta laatukin on mielestäni eri.

5. ALDO 

3

ALDO on kenkäketjuista Kurt Geigerin lisäksi suosikkini. Juuri ikinä en täältä osta asusteita, vaikka hirveä määrä laukkuja täältä löytyykin, harmi vaan, että ne on tekonahkaa kaikki. Kenkäpuolella on aika 50-50 nahkatuotteiden ja muovituotteiden välillä, mutta vannon ALDOn nahkaballerinojen nimeen. Noin puolet tuotteista on tosiaan nahkatuotteita, ja vaikka ne on toki hieman hintavampia kuin ne muovituotteet, niin ovat myös kovin kestäviä 🙂 Mun ne mustat nauhoitettavat saappaat on mm. ALDOn ja on vuosien käytön jälkeen edelleen ihan bränikät.

ALDOlla on (tai on ainakin ollut) Camden Marketin vastapäätä outlet-henkinen liike, missä on aina kaikki isossa alessa. Aikoihin en siellä ole ollut, mutta ainakin joskus sieltä sai kaikki samat ALDOn mallit kuin muistakin kaupoista, tosin mittavalla alella. Kannattaa tsekata, jos ehtii.

6. HOBBS

Hobbs (1)

HOBBSista olen aina ajatellut, että tää on vanhempien naisten liike, mutta viime aikoina olen tuntenut suurta vetoa liikettä kohtaan. Se mun ponikarvainen clutch on HOBBSista. Täältä löytyy sekä aivan ihania, että hirveän mummomaisia juttuja, mutta suosittelen vilkaisemaan, jos tiellenne osuu. Jotenkin selittämättömästi se on viime aikoina viehättänyt mua, ja tiedän että tälläkin hetkellä siellä on yksi ihana konjakinvärinen nahkahame, jolle olisi varmasti tilaa mun mittavassa kokoelmassani…

7. WHISTLES

1273738_WhistlesWestfield_02__2_

Whistles on tosi samanhenkinen kuin Warehouse tai vaikkapa ehkä suomalaisille tutummin COS. Se on musta huippulaadukas kauppa, jossa on vähän Zaraa kalliimmat hinnat, ja kauniita vaatteita. Mulla on pari mekkoa Whistlesistä ja tykkään kovasti heidän asusteistaan. Tietyllä tapaa vähän minimalistinen, mutta samalla hempeä ja rouhea samaan aikaan. Jännä yhdistelmä kaikkea kiinnostavaa mun mielestä, ja tykkään erittäin paljon hortoilla Whistlesin liikkeissä.

8. KAREN MILLEN

002

Karen Millenillä on mun mielestä klassisia ja ajattomia vaatteita, ja mun konjakinvärinen nahkatakki oli esimerkiksi löytö täältä. Hieman kalliimpi, esimerkiksi aika samaa hintatasoa French Connectionin kanssa, mutta Karen Millenin mekot on aivan ihania, ja samaten paljon kivoja asusteita löytyy.

Karen Milleniä kai nykyään saa Stockalla Suomessa, mutta se valikoima on säälittävän pieni.

9. TED BAKER

Ted-Baker-Banner

Myös Ted Bakeria on tosi vähän tarjolla Stockalla, joten vierailkaa ihmeessä näissä kaupoissa täällä ollessanne. Ted Bakerin vaatteet on tyttömäisiä, hyvistä matskuista ja kauniilla leikkauksilla. Bakerin maksit on muuten hullun pitkiä, mulle välillä vaatii korkkarit, eli jos on pitkä nainen ja kaipaa maksimekkoa, tänne!

Ted Bakerista on pakko muuten sanoa, että se on mun mielestä ehdottomasti paras miesten vaatekauppa Lontoossa. Tai siis näistä ns. normaalihintasista. Jos iskee ns. Zara -mies, niin käykää ihmeessä Ted Bakerilla ostamassa poikaystävälle tuliaisia. Ted Bakerin vaatteet istuu jotenkin hullun hyvin päälle, ja ne on tosi tyylikkäitä. Mun mielestä mielenkiintoisempia kuin Zaran miesten vaatteet, ja laadukkaampiakin 🙂

10. ALL SAINTS SPITALFIELDS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun tekisi mieli sanoa, että mun suosikkikauppani Lontoossa, mutta mä en omista yhtäkään All Saintsin vaatetta 😀 Mä rakastan käydä All Saintsilla pyörimässä, koska siellä on musta aivan ihania vaatteita. Ne on rouheita, asenteella varustettuja, todella yksinkertaisia, mutta samalla hurmaavan kauniita. En tiedä miksen omista täältä mitään. Pari asiaa, jotka olen todella halunnut, eivät ole istuneet päälle, ja loput on ollut sellaisia, että tykkäsin katsoa niitä henkarilla. Uskon kuitenkin, että varmasti monelle täältä upeuksia löytyisi 🙂

11. RUSSELL & BROMLEY 

Russell-and-BromleyRussell & Bromley myy kenkiä ja laukkuja, ja tykkään kaupasta kyllä paljon, vaikkei mulla tällä hetkellä olekaan sieltä mitään. Klassisten asusteiden ystävän ykköspaikka, jossa on laadukkaita nahkatuotteita, ja mä suosittelisin kapeapohkeisille tätä yhtenä kohteista, jos saappaat on metsästyksessä 🙂

12. HOUSE OF FRASER

House_of_Fraser

Lontoossa on paljon tavarataloja, ja niistä mun toinen suosikki on House of Fraser. Tykkään täällä pyöriä meikkiosastolla, ja heillä on tosi kiva naistenvaate-puoli, josta löytyy varmana puolet noista merkeistä, jotka olen yllä luetellut. Myös home -osasto on ehdottomasti vierailun arvoinen, todella suloisia sisustusesineitä on tarjolla.

13. SELFRIDGES

selfridges

Unlucky number 13, eli mun ehdoton suosikkini kaikista. Selfridges. Alakerta on täynnä luksusmerkkien laukkuja, kosmetiikkaa ja niin upeita koruja, että pahaa tekee. Mutta. katukerroksesta löytyy myös contemporary -muoti, eli ns. nuorten muoti, ja sieltä löytyy All Saintsista Karen Milleniin ja H&M:stä TopShopiin osastot. Minikauppakeskus, joka on valtavan iso. Selfridges haluaa olla tavaratalo kaikille, ja sitä se todellakin on 🙂 Viimeisimpänä sinne on otettu Primark -osuus, jossa on Primarkin suosikkeja saatavilla Selfridgesiltä siis 🙂

Jos ei halua pyöriä Balenciagan, Celinen ja Chanelin kaltaisten vaateosastojen keskellä, niin siirtyy sitten naisten muodin kerrokseen, josta löytyy kaikki mahdolliset farkkumerkit, kaikki osaston Zadig & Voltairesta Reissiin ja ACNEsta Alexander Wangiin, ja josta löytyy kyllä oikeastaan kaikki merkit, joista pidän 🙂 Selfridgesin kenkäpuolta suosittelen ehdottomasti. Sieltä löytyy kaikki edullisemmat kengät Topshopista Kurt Geigeriin ja Officesta Sam Edelmaniin, mutta sitten siellä voi käydä ihailemassa Jimmy Chooita, Louboutineja ja Kirk Atwoodeja.

Kaiken kaikkiaan jos voisin shoppailla vain yhdessä paikassa loppuelämäni, se olisi Selfridges. RRRRRakastan kauppaa.

14. BOOTS

boots_store

Kauppa johon voisin syytää ihan järjettömän määrän rahaa. Boots. Löytyy merkkimeikit, mutta sitten löytyy se puoli, jossa on kaikkia tavaratalo-kauneustuotteita. Ai että mä rakastan tätä. Se mun ykköskauneustuote, kasvoöljy, on täältä ja ylipäätään täällä on paljon merkkejä, joista tykkään valtavasti. Suosikkini on ehdottomasti Sanctuary Spa, mutta jos on aikaa ja varaa, niin käykää tutkimassa. Tosin mulla humahtaa tonne aina helposti satanen kun innostun. Ye be warned siis. I love it.

Dodiin, mistä nämä sitten löytää? Noi mun yllä mainitsemat merkit löytää jotakuinkin kaikkialta, mistä etsii.. Hyvänä, tai keskivertona oppaana toimikoot seuraava:

1. Oxford St / New Bond St / Regent St

Kaikkien tuntema yhdistelmä, joka on ihan keskustassa ja täyteen ammuttu turisteja. Tästä Oxfort Streetin varrelta löytyy neljä metropysäkkiä: Marble Arch (OS alkaa tästä ja tässä on heti Primark), Bond Street (Selfridges ihan hollilla), Oxford Circus, eli se varsinainen sirkus, jossa on liikaa ihmisiä aina ja Tottenham Court Road (OS vähän niinkuin loppuu tähän ja tänne on laitettu toinen Primark itse asiassa vähän aikaa sitten).

Regent Street on Oxford Streetin ”poikkikatu”, tai siis yhdessä ne muodostavat plus-merkin näköisen kohdan kartalla, ja Regent Street kulkee etelästä pohjoiseen, kun taas Oxford Street lännestä itään. OS:n varrella on kaikki tavaratalot ja kaikkien noiden edullisempien ketjujen liikkeet, ja Oxford Circuksella on esimerkiksi maailman flagship store Topshopilla. Saakelin iso H&M löytyy toisesta kulmasta. Regent Street on vuorostaan vähän kalliimpien merkkien katu. Täältä löytyy kaikki REISSit, Banana Republicit ja Zara Homet, eli sellaiset normaalihintaiset kaupat, mutta myös esimerkiksi Burberryn kansainvälinen flagship store, joka on jo itsessään kokemus vierailla.

New Bond St ja siitä jatkuva Old Bond St on sitten niiden huippumerkkien katuja, joilta löytyy Mulberryt ja Tory Burchit ja muut. Regent Streetiltä Bond Streetille kulkee Conduit Street, jonka varrella on kanssa kauppoja, mutta itse käytän sitä lähinnä reittinä, jolla pääsen Bond Streeteille kulkematta Oxford Streetin ihmishelvetin läpi. Ainiin, Victoria’s Secretin toinen liike on New Bond Streetilla, eli sitä joutuu hieman metsästämään 🙂

2. Westfield (Shepherd’s Bush tai Stratford) 
Westfieldin ostoskeskus on kiva, jos tykkää ihan ostoskeskus-kokemuksesta. Jos haluaa löytää kaiken saman katon alta, niin molemmat Westfieldit käy siihen. Stratfordiin on vähän pidempi matka, mutta sieltä löytyy toinen Victoria’s Secret -liike ja myös Primark. Toisessa Westfieldissa näitä ei ole. Itse tykkäsin käydä Stratfordissa vaikka asuin Shepherd’s Bushista ihan 5 minuutin metromatkan päässä, koska Stratfordissa on tosi paljon rauhallisempaa ja paljon vähemmän turisteja.

Näistä löytyy joka tapauksessa kaikki mahdolliset ketjuliikkeet, mitä toivoa saattaa 🙂

3. Sloane Square + Knightsbridge
Täältä löytyy Harrods (Knightsbridgen metron ihan vieressä), joka on hyvin samanlainen kuin Selfridges, eli kaikkea löytyy. Ja nykyään myös noita edulisempia merkkejä. Sloane Squaren metrolta lähtee Kings Road, jonka varrella on kaikki noi samat kaupat kuin Oxford Streetin kupeessa, sans hirveä määrä turisteja. Täällä on myös ISO Zara Home ja muita kivoja pienempiä putiikkeja ja kauppoja. Suosittelen, jos kaipaa rauhallisempaa shoppailupaikkaa.

3. Brick Lane / Spitalfields Market (+ympäristö)
Brick Lanen ympäristö ei ehkä ole eka paikka minne kannattaa suunnata perusshoppailuja tekemään, mutta viikonloppuisin (sunnuntaisin) siellä on kiva torimeininki (ja paaaljon hyvää syötävää!) ja siellä voi tehdä vähän erilaisia löytöjä, erityisesti korujen ja asusteiden saralla. Spitalfieldsissä on ainakin ollut nainen joka myy ihania Chanel -henkisiä jakkuja, kannattaa etsiä hänet käsiinsä 😀

4. Kensington High St
Kaikki samat perusliikkeet kuten Zara, Massimo Dutti, H&M, Topshop, jnejnejne. Pienempi ja paljon mukavermpi kuin Oxford Street. Putiikkeja ja huomattavasti kauniimpi ympäristö myöskin tarjolla 🙂

5. Brick Lane / Spitalfields Market
Brick Lanen ympäristö ei ole perusshoppailulle, mutta sunnuntaina tänne kannattaa suunnata ”marketilla”. Columbia Roadilta löytyy kukkamarkkinat ja sitten Brick Lanen ympäristössä ylipäätään on sunnuntaisin elämää. Kaikkia myyntikojuja, ruokakojuja ja muita löytyy, ja kunnon melskettä riittää. Vaihtoehto iänikuiselle Portobello Road Marketille, joka on lauantaisin lännessä. Suosittelen vierailua lähinnä kokemuksen, ei niinkään shoppailun kannalta 🙂

Näiden lisäksi Camdenista löytyy Camden Market ja ostoskatu, jolta löytyy kaikki samat ketjuliikkeet, mutta se on alkanut ahdistamaan mua, kun siellä on niin hirveesti laadutonta krääsää, etten siellä enää juurikaan käy.

Huuuuh. Melkein alkoi hengästyttämään näin pitkä selitys kaikkea, mutta tässä pitäisi olla aika kattava opas Lontoon shoppailulle 🙂 Mä lähen nyt valmistelemaan meidän tämäniltaisia tupareita, mutta toivottavasti ehdin vielä iltasella nopeasti palailemaan blogin puolelle 🙂

Kommentit (59)
  1. Hei, tosi kiva postaus! Karen Millenilla on kyllä olla ihan oma liikkeensäkin Helsingissä, en vain osaa sanoa missä siellä, koska en ole Helsingistä 🙂

  2. Niiiiin iso ylitsepursuava kiitos tästä Anna !! Lontoo on ihan ehdoton seuraava kaupunkilomakohde ja tästä oli erittäin paljon hyötyä. 🙂 Ihanaa, että olet jaksanut vaivautua! <3

    1. Jeee, kiva kuulla ja teretulemast tänne vaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *