Lukutoukka lomailee

Mungolife

*Postaus toteutettu yhteistyössä Bonnier Booksin kanssa* 

Valittelin tuossa aikoja sitten siitä, miten vähän tulee nykyään luettua suomeksi kirjoja. Alkuperäiskielellä kirjat ovat usein mielestäni parempia, ja suomalaisia kirjoja ei juurikaan silloisen väittämäni mukaan saa iPadille. Mä tykkään lomalla lukea iPadista, ihan tilan puolesta. On paljon paljon helmpompaa raahata mukanani kässäreissä kokonaista kirjastoa kuin kantaa montaa isoa pokkaria matkalaukussa reissuun. Thaimaassa viime kesänä taisin lukea yhteensä viisi kirjaa kymmenessä päivässä, ja tahti onkin yleensä kirja päivässä kahdessa lomaillessa. Yleensä ahmin ensimmäisen kirjan jo lentokoneessa matkaalla kohteeseen.

Oon kuitenkin tässä huomannut, että on tullut luettua tosi vähän suomeksi ja se totta kai vaikuttaa myös mun kirjalliseen ulosantiin. Tein siis tässä lupauksen itselleni alkaa lukemaan enemmän suomeksi, ja Bonnier Booksin yhteydenotto ei olisi parempaan aikaan voinut tulla :)

Aiheeseen hieman tutustuttuani huomasin, että suomenkielisiä teoksia on loppujen lopuksi ladattavissa iPadiin pilvin pimein. Muun muuassa Elisa Kirjasta ja iBooksista saa ladattua roppakaupalla kirjoja, sekä ulkomaisten kirjojen suomennettuja versioita, että ihan suomalaisia opuksia. Itse lähdinkin poikkeuksellisesti reissuun pelkästään suomenkielisellä materiaalilla tällä kertaa!

Aika menee rannalla ja aurinkotuolissa kuin siivillä, kun pääsee uppoutumaan hyvään kirjaan! Mä nappasin mukaani matkalle nää seuraavat kirjat tuolta Elisa Kirjan valikomista:

- Bushnell, Candace: Hissillä huipulle
- Seppänen Jaana & Venho, Johanna: Revitään rikki se rakkaus
- Flynn, Gillian: Kiltti tyttö
- Slaughter, Karin: Sokaistu 
- Kepler, Lars: Tulitodistaja
- Kepler, Lars: Paganini ja paholainen 
- Nieminen, Veera: Avioliittosimulaattori
- Tartt, Donna: Jumalat juhlivat öisin

(Linkit vievät Elisa Kirjan kirjaesittelyihin)

Jos muita innokkaita lukijoita blogini lukijoiden joukosta löytyy, niin nyt olisi tarjolla alekoodia, jolla pääsee lataamaan iPadin kirjaston nopeasti ja edullisesti täyteen mielenkiintoisia kirjoja!

Kaikki Tammen ja WSOY:n kirjat saa nyt mun lukijat puoleen hintaan! :) Alekoodi MUNGOLIFE syötetään oston vahvistuksen yhteydessä Elisa Kirjan palvelussa. Tammen kirjat löydät täältä ja WSOY:n täältä :)

Tämä alennus toimii siis muillekin kuin Apple-tuotteiden käyttäjille. Alennuskoodi on voimassa 7.4. asti!

Apple-tytöille (ja pojille) ruudun toisella puolen on tarjolla myös iBooksin kautta mielenkiintoinen kampanja! Books made into films -kampanjasta saa 7,99 €:n kappalehintaan sellaisia kirjoja, joista on jo tehty tai on tulossa elokuva. Siellä on kirjoja aika laidasta laitaan, mm. nuo Kiltti tyttö ja Hypnotisoija löytyy tuolta :) Kampanjaan pääsett TÄSTÄ. Tämä kampanja on voimassa 8.4. asti vuorostaan! :)

Käykääs tutkimassa ja täydentämässä kirja"hyllyjänne"! Mä palaan mun lukukokemuksiin pian noiden lataamieni kirjojen osalta tarkemmin :)

Kommentit

kiasa (Ei varmistettu)

Lars Keplerin kirjat on ihan loistavia!! Ei voi lopettaa ku alottaa!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, luin Hypnotisoijan sillon Thaimaassa, ja nyt on pakko lukea nuo kaksi vielä :)

Lotta (Ei varmistettu)

Niitä on neljäskin! Sen nimi on nukkumatti ja se on mielestäni ehkä kaikista paras niistä.

Anna (Ei varmistettu)

Okei, täytyy tutkia :)

mark (Ei varmistettu)

that is a nice tablet! and you look absolutely awesome in these pics!

Anna (Ei varmistettu)

Thanks! :)

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Mulla on myös tuo Elisan kirjatili (vai mikä se nyt on) ja iPadilla olen sitä hyödyntänyt. Harmi vain iPadini temppuilee kuumassa ja se siitä lukemisesta sitten. Miten iPad reagoi Dubain kuumuuteen? Olen nyt siirtynyt Kindleen, toistaiseksi toiminut padiani paremmin :)

Anna (Ei varmistettu)

Outoa, mulla kestäny oikeen näppärästi kaikki +35 asteetkin Malediiveilla, Thaimaassa ja muuallakin, ei ees pahemmin kuumene :)

Sarina (Ei varmistettu) http://www.bySarina.com

Sokaistu on tosi hyvä! Kindle helpottaa kyllä tosi paljon, ei tarvitse enää raahata painavia kirjoja matkoille yms:-) Toisaalta oikean kirjan lukemisessa on ehkä enemmän tunnelmaa, mutta voihan ne parhaat kirjat sitten hankkia ihan pokkariversionakin.

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan näin! :)

samson (Ei varmistettu)

oon päättäny etten osta kirjoja e-laitteelle vaan ostan ihan "oikeita" kirjoja mielummin mutta ilmaisia kirjoja latasin tabletille reissuja varten.
Noista kirjoista en oo yhtäkään lukenut enkä tiedä minkätyylisistä kirjoista tykkäät mutta mun on pakko suositella Pieni suklaapuoti ja tyttö ja helmikorvakoru kirjoja luin just ne ja tosi ihania oli (: Lisäksi Wonder oli tosi kiinnostava ja kaunis kirja samoin Book Thief.
Nyt lopetan ennenkuin luettelen koko kirjahyllyn tänne :D mutta jos kiinnostaa niin kannattaa kattoa mistä ne kertoo nii voit päätellä että kiinnostaako senlaiset kirjat (:

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, mulla oli ennen vähän sama, mutta tilanpuutteen takia tuo on paljon kätevämpi ratkaisu :) Ja hei, saahan siitä kirjailija myös rahansa, eikä tarvitse painaa uusia kirjoja :)

Elpsu (Ei varmistettu)

Halusin kysyä sulta että miten susta iPad toimii rannalla? Mulla menee kirjoja myös kirja per päivä-tahtia aurinkolomilla, joten kirjojen raahaaminen alkaa käydä hieman rasittavaksi. Mä myös tahraan ne aurinkorasvalla, hiekalla ja muutenkin kosteudella… En uskalla ees veikata miten iPadille kävisi :D miten sää toimit sen kanssa? Ja miten ruudulta näkyy lukea?

Anna (Ei varmistettu)

Mulla toimii ainakin hyvin :) Laitan sen sellaiseen suojakoteloon useimmiten rannalla ja siitä luen :) Toimii :)

Tuomi (Ei varmistettu)

Hei Anna,

Olen kanssasi samaa mieltä: kirjat ovat, melkein poikkeuksetta, parhaita lukukokemuksia alkuperäiskielellään. Siksi suosittelen suomeksi luettaviksi kirjoiksi nimenomaan suomeksi kirjoitettuja kirjoja käännösten sijaan. En väitä etteivätkö käännökset tarjoaisi "suomenkielistä materiaalia", mutta ne ovat silti tulkintaa alkuperäisestä. Yritänkin siis pienellä kommentillani liputtaa mainoksesi vanavedessä suomeksi kirjoitetun, ei käännetyn, kirjallisuuden puolesta.

Yst. terv. I.E. Prunus Padus

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tuli ladattua sekä alkuperältään suomenkielisiä että käännöksiä tällä kertaa :)

alexandria (Ei varmistettu) http://www.thefaword.blogspot.com

Onks sulla joku kikka kolmonen siihen, ettei toi näyttö heijasta auringonpaisteessa? Itte oon kans lukenu jonkin verraan tabilta mutta mua ainakin häiritsee suunnattomasti kun näytöltä heijastuu oma pärstä :D nimim: yritäppä siinä lukea pääsykokeeseen, kun "mikä tossa otsassa nyt on" ja "ai hirveetä ku on tukka huonosti".... :DD

Anna (Ei varmistettu)

Mä laitan vaan kirkkauden täysille, niin mulle riittää se oikein hyvin :)

routapisara (Ei varmistettu)

luehan keplerit ihan alusta, ekaa ei kannata jättää välistä! aivan loistava sarja

Anna (Ei varmistettu)

Oon lukenut Hypnotisoijan joo :)

surku (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/laurareissaa/

Nyt oli todellakin alekoodi minun makuuni! Viimeksi eilen selailin Elisasta kirjoja ja harmittelin sitä, että pari kiinnostavaa opusta oli budjetilleni liian korkeissa hinnoissa. Itse käytän täällä reissussa ollessani Koboa, joka on supernäppärä eikä vähiten pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi.

Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin kuuluu muuten ehdottomasti lempikirjoihini! Olen lukenut sen ties kuinka monta kertaa, eikä se menetä tenhoaan. Okei, olen muinaiskreikan opiskelija kuten kirjan päähenkilötkin, mutta vakuutan, että ihastuin kirjaan jo lukioiässä ennen kuin tiesin tulevaa pääainettani. ;)

Anna (Ei varmistettu)

On kyllä hiton hyvä kirja!! Mulla on vasta vähän yli puolenvälin sen, eli innolla odotan, mikä on sen loppuosa :D

jenna sinikka (Ei varmistettu) http://jennnasinikka.blogspot.fi/

Mä en tiedä osaisinko lukea kirjaa millään lukulaitteella tai iPadilla. :D Tosin niinkuin sanoit niin olisihan se todella helppoa "kantaa" montaa kirjaa mukanaan jos ne lataa lukulaitteelle, kuin pakata useita kirjoja laukkuun. Jotenkin ajattelen vain että se on sen kirjanlukemisen syvin olemus, mikä tulee esiin siinä kun oikeasti lukee sitä paperista kirjaa. :D Saattaa kyllä olla, että muuttaisin mieleni siinä vaiheessa kun tajuaisin kuinka helppoa ja vaivatonta lukulaitteella lukeminen on, mutta perinteisin keinoin mennään kunnes tuohon elektroniseen versioon pääsen tutustumaan.;)

Anna (Ei varmistettu)

Mä olin ennen samaa mieltä.. T: eilen koneessa 3 h iPadia lukenut vanha paperikirjojen puolestaliputtaja :D

suvi (Ei varmistettu)

Moi,
yritin ostaa tuolla koodilla elisan kirjakaupasta mutta sanoo koodin syötön yhteydessä että Koodi virheellinen tai jo käytetty "MUNGOLIFE"..

Anna (Ei varmistettu)

Omituista. Lähetin aiheesta tiedustelun tuonne.

Anna (Ei varmistettu)

Nyt selvisi yksi vastaus tuolta :) Oliko kirja, jota yritit ostaa varmasti WSOY:n tai Tammen? Alennuskoodi koskee vain näitä kirjoja nimittäin :)

Anna (Ei varmistettu)

Mää niin kateellisena seuraan näitä sun lomapostauksia, haha :D Musta on niin kiva seurata tätä blogia! Saan tästä hirveesti positiivista energiaa päivään eli kiitos sulle! <3 Sulla on aina niin upeita kuvia ja olet itsekin todella upea.:) En ymmärrä miksi ihmiset valittavat sulle (tai keskustelupalstoilla) sun rahankäytöstä? Eikö jokainen saa käyttää omia rahojaan mihin haluaa? :D Niin kauan kun et mun rahoja käytä niin saat ihan vapaasti ostaa mitä haluta! :D En ymmärrä valittajia, koska et tietääkseni käytä heidän rahoja vaan ihan omia. :D Viettäkää hauska ja rentouttava loma! :) Aurinkoista kevättä <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi :)

Tia (Ei varmistettu)

Vitsi mä oon ihastunut noihin biksuihin, googletin noista ja löysin mitä ihanimmissa väreissä. Haluun niin paljon nyt tollaset. Ruotsalainen nettisivu myy mm noita mutta ei varmaankaan suomesta saa..

Anna (Ei varmistettu)

Sieltä mä ainakin olen tilannut :)

Anna (Ei varmistettu)

Tää oli tosi kiva, tykkään hirveesti lukemisesta! Ja odotan innolla mielipiteitäsi noista kirjoista :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

MouMou (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Damn, miten hyvä idea kirjat tabletille, mutta lekuri käski viettää vähemmän aikaa erilaisten näyttöjen parissa. Blaah. :(

Anna (Ei varmistettu)

Tähh? Oikeesti? :D

nanna (Ei varmistettu)

Jos pidät Revitään rikki se rakkaus-romaanin tyylistä, suosittelen lukemaan myös Johanna Venhon Syntysanat. Koin aikamoisia tunnekuohuja sen parissa :)

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy ensin lukea tuo, mutta kiitos vinkistä :)

ninni (Ei varmistettu)

kauniita kuvia, niinkun aina! :) Noi biksut lähtee mulla nyt just tilaukseen, en kestä enää kun ne on niin ihanat! <3

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia <3

3lli (Ei varmistettu)

ÄÄK! Meinasin just kommentoida kiireellä, et luethan ensin Keplerin Hypnotisoijan, ellet ole vielä lukenut. Kommenteista onneks selviää et oot sen jo tehnyt, huh! :D Ihan huipputeoksia kaikki kolme :)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, olen joo :)

Lotta (Ei varmistettu) http://Notallthosewho.blogspot.com

Mitä tykkäsit tuosta Tarttin kirjasta? Itse luin sen vuosia sitten opettajan suosittelemana ja tykkäsin kovasti,vaikka kirja onkii aika erilainen verrattuna siihen mitä normaalisti luen :)

Anna (Ei varmistettu)

Aivan koukussa atm siihen :D Onneksi tässä on lomaa, niin ehtii lukemaan :)

iknowthis (Ei varmistettu)

Jee, kivaa! Just viime viikolla mietin, et olis kiva saada suomalaisia kirjoja sähkösessä muodossa, kun niitä ei suomessa käydessä viittis kasoittain tuoda :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tuolta löytyy kuule! :)

Riikka (Ei varmistettu)

Lomalla e-kirjat on käteviä, mutta kotona normaalia fyysistä kirjaa ei voita mikään! Kirjan tuoksu ja tunne käsissä on osa lukuelämystä :) Tuntuu sitä paitsi hullulta maksaa sama hinta sähköisesti kirjasta ja fyysisestä opuksesta, vaikka ymmärrän kyllä, että oli kirjan muoto mikä hyvänsä, kirjailijan täytyy siitä palkkansa saada... onkohan e-kirjoista tehty kirjasto tyyppistä ratkaisua? Olen kirjaston suurkuluttaja, joten e-kirjojakin voisi harkita, jos niitä saisi vain lainaan.

Anna (Ei varmistettu)

Yleensähän e-kirjat on vähän edullisempia? Ja mun tapauksessa oon samaa mieltä sikäli, että kirjaa on kivempi lukea, mutta toisaalta, niitä ei ole musta kiva säilyttää.. Pienessä asunnossa kaikki tilaratkaisut on mulle tervetulleita aina :)

Charlotta (Ei varmistettu)

Moikka Anna!

Onko sulla vielä ripsipidennykset Xtreme Lashesilta ja millä pituuksilla? :)

Anna (Ei varmistettu)

On joo :) 11 mm mulla on :)

almap (Ei varmistettu)

Siis mulla on nyt postaukseen liittymätön kommentti mutta ajattelin kysyä et onko sulla vielä tää mekko olemassa?
http://www.ipernity.com/doc/famousde/10237811
tuli vaan mieleen että se vois olla tosi kivan näkönen celinen ja mustien joie-kenkien kanssa! :)

Pages

Kommentoi