Lukutoukka valmistumassa lomaan

Mungolife

*Postaus toteutettu yhteistyössä Elisa Kirjan ja Sonyn kanssa*

Muistatteko kun täällä kirjoittelin uusista lukuintoiluistani ja lomalukemisestani?

Nyt kesäloman kolkutellessa ovella ja kesähelteiden vihdoin ilmestyessä myös Suomeen, ajattelin palata aiheeseen uudella tarjouksella lukijoilleni ja samalla hyvinkin avokätisellä arvonnalla Sonylta :)

Edelliset kirjat olen saanut nyt suurimmaksi osaksi luettua, ja mielipiteitähän mulla tunnetusti riittää..

Bushnell, Candace: Hissillä huipulle
- Mahtava kirja, jos on tykännyt Sinkkuelämää / Bridget Jones -henkisistä kirjoista. Todellista aivot narikkaan romanttista viihdettä, joka saa samalla vähän miettimään. Suosittelen erittäin lämpimästi kesälukemiseksi, ellei vielä ole tullut luettua :)

Flynn, Gillian: Kiltti tyttö
- En ymmärrä hypetystä. En vaan pysty käsittämään, miksi tämä kirja on ollut niin uskomaton, että se on pyörinyt aivan kaikkialla ja kaikki ovat sen lukeneet. Mä sain jotenkuten luettua tän loppuun, eikä tarvetta enää koskaan kyllä avata kirjaa. En siis voi suositella, ellette ole samalla tapaa uteliaita kuin minä tietämään syitä tämän suosiolle.

Slaughter, Karin: Sokaistu
- AIVAN LOISTAVA. Koukutuin kirjailijan tapaan kirjoittaa, ja olen ehtinyt lukemaan myös Riistetyt, joka oli mielestäni samaa sarjaa Sokaistun kanssa. Luin sen päivässä, vaikka oli töitä ja kaikkea muuta. Nyt tuntuu siltä, että joudun lukemaan kesälomani aikana lukemaan koko tuon Slaughterin tuotannon.

Kepler, Lars: Tulitodistaja ja Paganini ja paholainen
- Mielestäni eivät yhtä hyviä kuin Hypnotisoija, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan! :) Sellasia 8-9/10 kirjoja mielestäni, eivät kuitenkaan ihan täydellisen koukuttavia mulle.

Tartt, Donna: Jumalat juhlivat öisin
-
 Alkuun aivan uskomattoman koukuttava ja mielenkiintoinen kirja, mutta en jotenkin pitänyt lopputulemasta kirjassa. Mielenkiintoinen tapa kirjoittaa, joskin vähän "heavy" ehkä lukea lomalukemisena :)

Nyt lomalukemiseksi jäi vielä nämä:

Seppänen Jaana & Venho, Johanna: Revitään rikki se rakkaus
Nieminen, Veera:
 Avioliittosimulaattori

... ja uusina kirjoina olen ladannut vielä kesälomaksi
Kristina Ohlssonin Varjelijat ja Paratiisiuhrit
Karin Slaughterin Siepattu ja Yli rajan
ja Sari Luhtasen Linssit huurussa

Palaan mielipiteeseeni näistä siis luettuani ne. Sitä ennen kuitenkin Elisa Kirja tarjoaa teille jälleen mahdollisuuden hankkia kesälukemista hieman edullisemmin :) Koodilla MUNGOKIRJA saatte heinäkuun loppuun asti -50 % alennuksen kaikista tässä postauksessa mainituista kirjoista ja lisäksi vielä Jo Nesbon Harry Hole -sarjan kirjoista Veritimantit, Suruton, Punarinta, Torakat ja Lepakkomies. Kuten blogiani hetken lukeneet tietävät, vannon noiden Hole-kirjojen nimiin, ja suosittelen niitä lämpimästi kaikille kesälomailijoille lukemistoksi!

Jaaaa, sitten siihen toiseen osuuteen. Jotta jollekin teistä lukeminen ruudulta olisi helpompaa, niin kiitos Sonyn avokätisyyden, yhdelle teistä matkaa vedenkestävä Sony Xperia Z2 -tabletti, samanlainen kuin minultakin löytyvä yksilö :) 

Arvontaan osallistutte kertomalla tämän postauksen kommentteihin kaikkien aikojen lempikirjanne ja perustelut sille, miksi tämä kirja on vienyt mennessään :) (Kyllä, teen samalla hyvää tutkimusta lukemisen arvoisista kirjoista ;) 

Kirja-alennus on siis voimassa koko heinäkuun, mutta arvontaan voitte osallistua perjantaihin klo 23.59 asti. Koska aloitan lomani jo ensi maanantaina, haluan ehtiä käymään kommentit läpi ja ottaa yhteyttä voittajaan ennen lomalle lähtöäni :)

Kommentit

Jenni (Ei varmistettu) http://jennidiamante.blogspot.fi/

Onpa vaikea kysymys! :D Oon kanssa tykännyt tosi paljon Karin Slaughterin kirjoista ja ne on ainakin lemppareitani, ovat niin koukuttavia. :) Ihan ykkössuosikkia en kuitenkaan osaa nimetä! Cecelia Ahernin Lahjasta tykkäsin myös tosi paljon. Se herätti paljon ajatuksia.

laura (Ei varmistettu)

Pakko heti alkuun myöntää, että aika synkkä valinta tulee, mutta koskettava ja mieleen jäänyt kirja on Timo k mukan kyyhky ja unikko! Luin Tän joskus yläasteella äikän kirjallisuusesseetä varten ja siitä asti oon aina palanut tähän kirjaan. Erilainen, omalaatuinen, järkyttävä, pimeä ja ehdottomasti lukemisen arvoinen! Siinä mun lemppari kirja :)

Karrie (Ei varmistettu)

James Herriot: Kaikenkarvaiset ystäväni. Eläinlääkärin tarinoihin Yorkshireen palaan aina uudelleen, vaikka tiedän että kyyneliltä ei voi välttyä. Toteuttamista odottaa matka Englannin nummille kirjan maisemiin. :)

m (Ei varmistettu)

Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Tätä kirjaa lukiessa itkin, itkin ja itkin. Kyyneleet virtasi solkenaan. Kirjailija on mies, joka hämmästyttävän hyvin pystyy samaistumaan naisiin ja kirjaa on todella vaikea uskoa miehen kirjoittamaksi. Taitaa olla planeetan ainoa mies, jonka mielestä naisetkin ovat ihmisiä..

Anyway, suosittelen. Mutta rankka se on. Vaan useimpien naisten arkipäivää islamin alla.

Emmi L. (Ei varmistettu)

Tää on kyllä ihan huippukirja, samoin kun Hosseinin Leijapoika joka oli kanssa tosi surullinen mutta hyvä.

primrose (Ei varmistettu)

Yhtä kaikkien aikojen lempikirjaa on täysin mahdoton valita mutta yksi niistä on Kjell Westön "Missä kuljimme kerran". Se on uskomattoman kiehtova kuvaus siitä, millainen paikka Helsinki olisi saattanut olla ja millaista elämä siellä olisi voinut olla. Päähenkilöiden elämää seurataan pitkä ajanjakso ja piti henkilöistä tai ei, on uskomattoman koukuttavaa lukea, miten eri henkilöiden elämänvaiheet menevät. Mä rakastan Helsinkiä ja pitkään kirjan lukemisen jälkeen mietin eri kulmilla ja kaupunginosissa, millaista siellä on mahtanut olla ja kuka on elänyt elämäänsä siellä. Kirja sai mielikuvituksen lentämään ja näkemään oman kaupunkinsa eri silmin, vaikka se fiktiota onkin.

Mari (Ei varmistettu)

Lempikirjani on Katherine Pancolin kirjoittama kirja Krokotiilin keltaiset silmät. Kirjan tarina on vaan yksinkertaisesti niin sympaattinen ja hupsu että ainakin minut vei täydellisesti mukanaan.

Ullis (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Wilbur Smithin Monsuuni! Smithin tuotanto muutenkin, mutta tämä kyseinen kirja on ensimmäinen jonka hyppysiini sain.

Ja perustelut tulee tässä:

Kirja kertoo tarinaa 1600-luvulta Itä-Intian kauppakomppanian melskeistä ja siitä löytyy vanhaa kunnon sankarimeininkiä, merirosvoja ja rakkautta. Kirjan edeltäjä on Petolinnut, mutta juonellisesti sillä ei ole merkitystä, vaikka tämän lukisikin ensin.

Smithin tapa kirjoittaa mm. Afrikasta saa aineskin mun silmiin piirtymään ne upeat maisemat jotka itse joskus haluaisin ihan noin niinkun livenä nähdä. Mutta kirjan avulla pääsen edes hiemän lähemmäksi mielikuvituksen avulla.

Rakkaudesta, veljessuhteista ja toveruudesta kerrotaan niin todentuntuisesti ja riipaisevasti, että kirja sai minut itkemään ja myös sukat pyörimään jalassa epätoivoisen rakkauden takia.

P.S. Nuo Slaughterin kirjat ON hyviä. Muutama löytyy mullakin hyllystä. :)

Kristina (Ei varmistettu)

Oih nyt ois kyllä täydellinen palkinto, vuosi ulkomailla edessä ja tää ois niin paljon helpompi kuin kirjojen raahaaminen, eli toivon että onni ois mun puolella:D

Mutta siis kaikkien aikojen lempparikirjoja on kliseisesti Harry Potterit. Meidän koko perhe isää lukuunottamatta on rakastanu niitä alusta asti, ja mä oon kasvanu niiden kanssa, niin on sikskin "lähellä sydäntä". Mutta myös siks että ne on todella hyvin kirjotettuja ja vaikka lukis kuinka monta kertaa ni aina löytää jotain uutta ja aina ne jaksaa viihdyttää. Jos en keksi muuta luettavaa, ni Potterit on aina hyvä vaihtoehto.

Toinen hyvä kirja, joka tulee näin tähän hätään mieleen on Emma Donoghuen (?) Huone. Tosi jännä ja erilainen, koska kirjotettu pikkupojan näkökulmasta, mutta ihan mahtava! Tarina on tosi koskettava ja erilainen, suosittelen ihan todella! On kyllä aika nopeelukunen, mutta ihan loistavasti kirjotettu ja tosi koukuttava ainakin mun mielestä. En ees oikein osaa sanoa miks, ehkä just se erilaisuus kun en oo lukenut mitään tällasta aikasemmin ja se, että on hyvin kirjotettu ja kekseliäs idea. Kertoo siis äidistä ja pojasta jotka on pakotettu elämään yhessä huoneessa.

riikkamarika (Ei varmistettu)

Lapsena uppouduin täydelle mielikuvituksella lähes jokaiseen kirjaan, jonka luin. Nyt aikuisena se on jostain syystä hankalampaa..mikä on harmi.
Mutta yhden kirjan jos valitsen, niin se on Diana Gabaldonin Muukalainen. Kyseessä on kirjasarja, jonka ensimmäinen osa Muukalainen on. Suosittelen tutustumaan! Aikamatkustusta ja Skotlantia.

Mujy (Ei varmistettu)

Piti hetken miettiä, minkä kirjan mainitsisi - sen jännittävimmän, höpsöimmän vai hyvätuulisimman. Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että pitää mainita kirja, joka on saanut miettimään asioita eniten. Naomi Klein - No logo. Mun mielestä jokaisen brändejä käyttävän ihmisen tulisi lukea tämä. Ei sillä, että kannattaisin brändeistä luopumista, käytän itekin edelleen mm. Nikea ja muita yleisiä brändjä. Mutta kyllä se anto aika paljon ajattelemisen aihetta :)

viltsun äippä (Ei varmistettu)

Harry Potterit on ollu kyllä paras lukukokemus tähän mennessä :) Ei siis oo suositella mitään uutta.

Immu (Ei varmistettu)

Onpa todella vaikea valita vain yhtä kirjaa. Ensimmäisenä tuli mieleen Harry Potterit, sen jälkeen Taru sormusten herrasta -trilogia, sen jälkeen A song of ice and fire -kirjat (joista siis ensimmäinen on se A game of thrones) mutta luulen, että jos pitää valita vain yksi kirja niin se on kuitenkin Sofi Oksasen Puhdistus. Vaikuttava, ravisuttava, paikoitellen niin kovin ahdistavakin mutta äärimmäisen mukaansatempaava ja monitasoinen.

Nuppe (Ei varmistettu)

Kaikkien aikojen lempparikirjani on Carlos Ruiz Zafonin kirjoittama Tuulen varjo. Kirja johdattaa lukijansa hämyisille Barcelonan kaduille kertoen tarinan nuoresta Danielista, Tuulen varjo -nimisestä kirjasta sekä tuon kirjan kirjoittaneesta Julian Caraxista. Näiden kolmen tarinat kietoutuvat toisiinsa ja tempaa lukijansa mukaan. Ruiz Zafonin kirjoitustyyli on aivan omaa luokkaansa, ja vain senkin takia kirjaa kannattaa vilkaista.

Kirja on paksu ja juoni saattaa vaikuttaa alkuun tylsältä, mutta montaa sivua ei tarvitse lukea, kun kirjasta ei voi enää päästää irti. Näin on käynyt niin minulle kuin monelle tutullenikin. Tuulen varjo yhdistää dekkarien ja romanttisen kirjallisuuden parhaat puolet.

Carlos Ruiz Zafon on kirjoittanut lisäksi kirjat Enkelipeli ja Taivasten vanki, jotka jatkavat Tuulen varjon tarinaa. Ne ovat myös erittäin hyviä!

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Voin myös suositella Tuulen varjoa! Oli aivan upea lukuelämys! Mutta itseeni eivät nuo jatkot ole tehnyt ollenkaan vaikutusta.

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Niin ja jäi tuosta kommentistani vielä pous, että viimeisin jatko-osa Marina on myös jo ilmestynyt.

Nadja (Ei varmistettu)

Mun lempparikirja on ehdottomasti vastikään lukemani John Green:in The fault in our stars! Aivan ihana, hyvin erilainen kirja, mitä olen tottunut lukemaan, mutta tempasi heti mut mukaan 100% ja en voinut jättää sitä mistään hinnasta kesken, suosittelen! Kirjasta on myös tulossa leffa, jonka ensi-ilta on tulevana perjantaina 11.7 ja on kyllä pakko käydä se katsomassa :)

Enpu (Ei varmistettu)

Tää on niin kliseinen, mutta Twilight. Itse suostuin vasta noin vuosi sitten lukemaan ko. kirjasarjan ja voi pojat. Uppouduin kirjaan ihan tyystin ja kun se loppu, niin tuli ihan tyhjä olo. :D

hannannaa (Ei varmistettu)

Ehkä kaikkien aikojen oma lempparikirja on Alice Seboldin Oma taivas. Luin sen ekan kerran yläasteella, ja silloin tietysti mielessä pyöri kuolema ja taivas ja se, miksi täällä ollaan. Ehkä kirja ei iskisi samalla tavalla, jos lukisin sen nyt ensimmäisen kerran, mutta silloin teini-ikäisenä se teki lähtemättömän vaikutuksen.

Maijja (Ei varmistettu)

Jos kaipaat täydellistä nollat tauluun lukemista ihaniin kesäpäiviin niin en voi muuta suositella kuin E.L. Jamesin Fifty Shades-kirjasarjaa. Suosittelen :)

Janni (Ei varmistettu)

Harry Potterit on mulle kaikista tärkeimmät ja kaikista parhaimmat mitä olen lukenut. Ehkä siksi koska ne on saanut mut aikanaan innostumaan lukemisesta ja olen jollain tapaa kasvanut niiden parissa! :)

Tykkään myös monista Nicholas Sparksin teoksista ja Safe haven on oma suosikkini niistä. Suosittelen muuten myös kyseistä leffaa!

bebe (Ei varmistettu)

Pitkään aikaan en ole kerennyt kaunokirjallisuutta lukea kun kandikirjallisuusvuoret peittävät sohvan, mutta parhaiten mieleeni on jäänyt kaksi kirjaa. En nyt tiedä, voiko niitä kutsua lomalukemiseksi - ei ainakaan ole sitä "aivot narikkaan"-lukemista. Kirjat ovat kuitenkin saaneet miettimään asioita, ja näin useamman vuoden jälkeenkin ne ovat vielä mielessäni. Voihan se olla, että pidin niistä enemmän muutama vuosi sitten, enkä välttämättä enää välittäisikään. Freyn kirja kuitenkin on lainattava heti uudestaan kun tuosta kandista pääsee eroon. Ja lisäperusteluiksi voi vaan sanoa, että ei se kovin huono kirja voi olla jos jopa Minä(!!), joka on aina inhonnut lukemista, luin kirjan parissa päivässä ja muistan sen vieläkin! Eli siis:
1. James Frey: Miljoonia sirpaleita
2. Nazer, Mende ja Damien Lewis: Orja. Kaapatun tytön tie Sudanista Lontooseen

Toivottavasti saat lomalla lukea mielenkiintoisia kirjoja - itse täytynee pitäytyä tässä tieteellisessä tekstissä.. :)

Sini (Ei varmistettu)

Onpa vaikee kysymys ! On niin monta kirjaa mitkä on tosii hyvii ! tykkään lukee tosi paljon erilaisii hömppäkirjoi :D mut täl hetkel parhain kirja taitaa olla candace bushnell ; carrien nuoruusvuodet , tähän jäin ihan koukkuu ja ahmin kirjan läpi varmaa paris päiväs :p

Sunna (Ei varmistettu)

Kenties vaikuttavin lukukokemus oli Gregory Maguiren Noidan poika, jossa omalaatuinen kirjoitustyyli, filosofian sävyttämä maailmankuva ja nerokas fantasia lyövät viisaat päänsä yhteen. Toki kannattaa aloittaa sarjan ensimmäisellä osalla (enkä tiedä uppoaako vinksahtanut fantsu suhun muutenkaan) :)

Karo (Ei varmistettu)

Lempikirjani on Mihail Bulkagovin Saatana saapuu Moskovaan. Se jos mikä on koukuttava kirja! Siitä on jo monta vuotta kun oon sen lukenut, mutta se tapa, miten se tempas mukaansa on sellanen, etten oo sitä unohtanut. Jotenkin kirja on niin absurdi ja yllättävä, ettei sen kanssa voi ikinä tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu! Yleensä vihaan kaikkia omituisia kirjoja, joissa ei tunnu olevan mitään järkeä, mutta tää on niin hyvin kirjotettu, ettei omituisuudet haittaa. Suosittelen ihan ehdottomasti lukemaan tän, josset vielä oo. :)

Mehis (Ei varmistettu)

Paras lukemani kirja on ehdottomasti Lionel Shriverin Poikani Kevin. Raskasta luettavaa, mutta niin koukuttavaa, yllättävää ja traagista. Tääkin kirja on ollut todella paljon esillä esim. blogeissa ja löysinkin tän Rokkirekin Lauran kautta. Mua kiinnosteli jo lause "Voiko lapsi olla syntyessään paha" jolla tätä on markkinointi eteenpäin ja kun aloin lukemaan kirjaa niin en voinut sitä käsistäni laskea. Onneksi olin silloin työssä, jossa pystyi lueskelemaan töiden lomassa :D Kirjahan kertoo siis Kevinistä, joka on tehnyt "sen kamalan teon" ja kertojana on Kevinin äiti. En viitsi nyt kamalasti kertoa jos et ole tätä lukenut, mutta kirja vaikuttaa ensin melko tavalliselta äidin vuodatusromaanilta, mutta onnistuu yllättämään, järkyttämään ja shokeeraamaan. Kirja on kiehtova, surullinen ja se saa ajattelemaan asioita. Sanoinkuvaamaton. Harmi vaan, että tämän leffaversio melkein pilasi tän kirjan multa..

Lott* (Ei varmistettu)

On ihan mahdotonta valita yhtä suosikkia ylitse muiden! Mutta ihan lapsuudesta asti suosikkejani on ollut Astrid Lindgrenin vaahteranmäen eemeli, peppi pitkätossu ja melukylän lapset. Näihin kaikkiin olen palannut aikuisenakin vielä usein. Uudempia suosikkejani ovat Stig Larssonin millenium trilogia, Camilla Läcbergin ja Lars Keplerin kirjat, sekä uusimpana koukutuksen aiheuttajana Nesbön Hole-sarja.

pirre (Ei varmistettu)

Hei!Mun lempikirja kautta aikojen on Jane Austenin - Ylpeys ja ennakkoluulo :) Jotenki tarina hieman hankalasta ja ennakkoluuloisesta rakkaudesta tekee siitä niin hyvän. Sitte se aikakausi 1700-luvun loppu ja 1800-luvun alku, kuka ei ois halunnu elää sillon? Muhkeita mekkoja ja miehet kohteliaita :) Tanssiaisia ja mitä kaikkea. En siis tietenkää väitä et miehet ei nykyäänki ois kohteliaita mutta noh.. tiedät varmaan mitä tarkoitan ;) Tommonen ois kyllä kiva saada niin vois intoutua taas lukemaan, se kun on vähän jääny. Erittäin aurinkoista lomaa sulle Anna!

Pirre

Pumetta (Ei varmistettu)

Pakko romantikkona sanoa, että Okalinnut. Luin kirjan nuorempana ja mahdoton rakkaustarina jäi mieleeni. Luen ruotsalaisia dekkareita, kuten Kepleriä, Camilla Läckbergiä (suosittelen, jos et ole vielä tutustunut), Liza Marklundia, Jens Lapidusta etc. Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo on myös mainitsemisen arvoinen. Ja lomalla aivot narikkaan- meiningillä myös chicklitejä tulee luettua. Parhaillaan luen Lauren Conradin kirjoittamaa sarjaa ;) Hyvää kesälomaa sinulle!

hekku (Ei varmistettu)

Olen nyt täysin rehellinen ja intuitiivinen: Harry Potterit. Ne kaikki. Viittaan pukeutuvissa ihmisissä on vain sitä jotain mystistä sympatiaa....

Minnaliisa (Ei varmistettu)

Se kaikkein paras ja koukuttavin kirjasarja on True Blood -kirjasarja. Varsinkin englanniksi. Kirjat vei mennessään, tv-sarjaan en niin paljoa ihastunut, liikaa muutoksia kirjoihin verrattuna, mutta kumpikin oma hieno kokonaisuutensa.

Leni (Ei varmistettu)

Lempparikirjoja on Harry Potterit, koska niissä voi sukeltaa hetkeksi ihan toiseen maailmaan. Rakastan myös Cecelia Ahernin kekseliäisyyttä, Agatha Christien neroja juonikuvioita sekä elämänkertoja (Nancy!!)

Tiia A (Ei varmistettu)

Oonkohan vähän tylsä, kun sanon, että Astrid Lindgrenin kaikki Peppi Pitkätossut? Peppi on mun ultimaattinen naisidolini, niin itsevarma ja rohkea. Ja kirjat ovat edelleen näin 24-vuotiaanakin hauskoja.

Jenni* (Ei varmistettu)

Kirjoja on tullut luettua sen verran monia, että suosikkejakin on kertynyt useampia... Tove Janssonin Muumi-kirjat kuitenkin on semmosia, joihin palaan aina uudestaan. Niistä ikisuosikkejani on Muumipapan urotyöt ja Taikatalvi. Näin aikuisiällä Muumeista löytyy aivan uusia ulottuvuuksia ja kirjat on täynnä hienoja, syvällisiä oivalluksia olematta mitään raskasta luettavaa. :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Jos ei heiteta lemppareista kirjoista pöytään Harry Potter -sarjoja, niin tässäpä yksi joka tempaisi kertakaikkiaan mukaansa! Becca Fitzpatrick Hush hush -kirjasarja. Jos tykkää Twilight -tyylisistä kirjoista, niin myös tämä saattaa olla aika nappivalinta, tosin tässä ei ole vampyyreja vaan enkeleitä. :) Juurikin itselleni sellainen kirjasarja, että amisaikoina vaikka tiedossa oli aikainen aamuherätys kouluun, niin kirja oli pakko lukea yöllä kerralla kokonaan ennenkuin pystyi rueta nukkumaan. Oli todella tuskallista odottaa myös seuraavia kirjoja välillä. :D Todella jännittävää kun juoni alkaa edetä, ne mahtavat fiilikset kun ottaa mahanpohjasta tai tuntuu että sydän tekee kärrynpyörää. Ensimmäinen kirja oli ehdottomasti paras.

R (Ei varmistettu)

Candace Bushnellin The Carrie Diaries on ehdottomasti lemppari! Juoni on niin hyvä, että se saa itsensä elää niitä tapahtumia mukana (mua rupes siis oikeesti ärsyttämään välillä, kun Carriella oli ongelmia miesten suhteen, ja sit taas olin ilonen ku sillä meni hyvin :D).

Saara (Ei varmistettu)

Mun lemppareihin kuuluu Jill Mansell- Making your mind up. On sille kaiketi joku suomennoskin mutta itse luin sen englanniksi.
Kirja kertoo muutaman eri naisen elämistä ja elämäntilanteista ja on aika hömppäpömppächiclittiä mutta ah niin sopivaa lomalukemista :) pitäs itekin kaivella se taas esille ja lukee nyt lomalla aurinkoo ottaessa uuestaan!

Heidi K (Ei varmistettu)

Sofi Oksasen Stalinin Lehmät. Kosketti todella paljon ja omien kokemusten kautta pystyin samaistumaan kirjan ''juoneen''.

tiijj (Ei varmistettu)

Tää on niin vaikee valinta! Pakko kyllä varmaankin vastata että Erlend Loen Supernaiivi. Luin tän ekaa kertaa vasta ihan vähän aikaa sitten poikaystävän suosituksesta ja jotenkin tää vaan kolahti ja kovaa. Ihanan hyväntuulinen kirja, joka muistuttaa siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Saga (Ei varmistettu)

Pakko myöntää, tämän hetken "muotikirja" on ollut paras kaikista lukemistani kirjoista... Eli John Green: The Fault in Our Stars, suosittelen todella paljon! Lähes jokainen mahdollinen tunnetila tuli koettua tarinaa lukiessa, sillä se oli todella koskettava.

ellie (Ei varmistettu)

Parhaat lukemani kirjat ovat edelleenkin Harry Potterit ja näistä suosikkini on niistä ensimmäinen eli Harry Potter ja viisasten kivi. Olen varmaankin sen verran lapsenmielinen ja fantasiahenkinen että nämä uppoavat minuun vieläkin täysin. Ne ovat sopivasti huumorilla höystettyjä mutta kuitenkin jännittäviä romaaneja, jotka sisältävät loistavia juonenkäänteitä.

Anna (Ei varmistettu)

Yksi kirja mihin palaan aina on Gregory David Robertsin Shantaram. Aivan mieletön tositarina Australialaisesta miehestä joka karkaa 80-luvulla vankilasta ja lähtee Intiaan. Tuhatsivuinen kirja on samalla eepos Intiasta, kertomus miehen seikkailuista Bombayn slummeissa ja uskomaton rakkaustarina! Suosittelen lämpimästi! Kirjaa on pakko vaan ahmia kun sen kerran aloittaa, miten jollain onkin voinut olla niin värikäs ja vaiheikas elämä! Sen luettuaan tekee mieli varata matka Intiaan, lukiessa melkein tuntee Bombayn katujen tuoksun.

(Ei varmistettu) http://matkalla-aitiyteen.blogspot.fi

Vaikkakin kyseessä on nuorten kirjat, niin ne on jäänyt ikuisiksi ajoiksi parhaiksi koskaan lukemikseni kirjoiksi: Rakas Mikael sekä Onnenpoika ja pelienkeli. Suosittelen :)

liisu (Ei varmistettu)

Apua miten pahan kysymyksen heitit..Ekaks tuli mieleen Potterit, mutta se on jotenkin niin selvä vastaus..Okei, valitsen Lauren Oliverin kirjan Before I Fall. Se kertoo Samanthasta, suositusta high school seniorista joka kuolee. Ideana on se, että seuraavana päivänä Samantha herää ja elää saman päivän uudestaan. Tämä toistuu seitsemän kertaa, eli hän elää saman päivän seitsemän kertaa, ja siinä hän sitten oppii miten pienetkin asiat voivat vaikuttaa paljolti lopputulokseen. Kirja pisti ajattelemaan ja oli erittäin hyvä! Ensimmäiset sata sivua ehkä vähän hitaita, mutta sen jälkeen kirja imaisee mukaansa.

Helppo! Roald Dahlin Matilda! Luin sen lapsena läpi kymmeniä kertoja. Älykäs Matilda vetosi fiksuun ja herkkään nuoreen tyttöön, sain jonkun samastumiskohteen, vaikka en ihan Matildan tasolle älynsä yltänytkään. ;)

szz (Ei varmistettu)

No, mun ikuisessa top 2:ssa on Harry Potterit ja Mötiköiden Dirt, joten tää oli sulle harvinaisen tylsä vastaus, ku et saa uusia kirjavinkkejä :D Dirt tuli luettua nyt kesällä taas pitkästä aikaa. Siihen ei kyllästy koskaan, aivan mahtavia tarinoita ja henkilöitä. Ja elämäkerraksi ihan loistavasti kirjoitettu, mikä tuntuu genressä olevan aikamoinen ongelma. Eilen oli pakko tarttua pitkästä aikaa myös Tommylandiin, ehkä sitte Heroin Diaries seuraavaksi..

tyttönen. (Ei varmistettu)

En ole mikään lukutoukka, mutta lomilla ja lentokoneissa kirja on monesti paras kaverini. Ns. vakavammista ja "oikeista" kirjoista on Khaled Hosseinin Tuhat Loistavaa Aurinkoa kaikkien aikojen suosikkini. Aivan mieletön kirja. Waris Dirien Desert Flower on myös toinen lempparini.

Kevyemmistä, aivot narikkaan kirjoista Cathy Kellyn tuotanto on ihanaa luettavaa ja pakko myöntää, että 50 Shades Of Grey -trilogia ei ollut huono lainkaan. :D

Nella (Ei varmistettu) http://kindnessisbeautiful.blogspot.fi/

Carl Honeré: Slow, elä hitaammin.
Opettaa hidastamaan elämässä; niin työssä kuin vapaa-ajallakin ja keskittymään olennaiseen. Todella opettavainen kirja ja suosittelen kaikille!

iina (Ei varmistettu)

Curtis Sittenfeldin Prep - Elämänkoulu on sellanen minkä oon lukenut uudestaan ja uudestaan.

Janita (Ei varmistettu)

Torey haydenin aavetyttö! Jos et ole lukenut Haydenin kirjoja suosittelen todella! Niin vaikuttava teos Aavetyttö on että se pistää ajattelemaan varsinkin kun Haydenin teos on tositapahtumiin perustuva upeasti kirjoitettu ja mielenkiintoinen! En ehkä tiedä onko parasta mahdollista "kesähömppä" lukemista tai tiedän ei, ei ole sellaista lukemista mitä rannalla aurinkoa ottaessa tulisi luettua vaan ennemminkin mielenkiintoinen ja todella pohtimista aiheuttava kirja. Yhdellä sanalla sanoen: vaikuttava! Tosin ei ehkä kiinnosta niin paljon, jos ei lapsista ole itse kiinnostunut, mutta todella lukemisen arvoinen kirja, suosittelen!
Lisäksi muita hyviä kirjoja voisin mainita Kasvattitytön tarina- Jane austen ja oikeastaan muutkin Austenin teokset! Jos et ole niihin tutustunut niin uskon että olisivat kiinnostavia myös kesälukemisina, ihania romanttisia! Vanhanajan mukaisia ja niin ihastuttavia kerrassaan! Lisäksi toki bronten kotiopettajattaren romaani on ihana ja vaikka klassikko onkin niin sopii myös kevyemmäksikin luettavaksi(vaikkei mikään järin onnellinen kertomus alussa olekaan). Ja tosiaan vaikka Austenin ja Bronten teokset ovat hyvinkin vanhoja, ne ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia ja niitä lukiessa huomaa, että vaikka maailman meno muuttuu niin loppuen lopuksi melko samanlaisia asioita pohtivat naiset 1800- luvulla kun nykyisin! Kerrassaan ihastuttavia! :)

Pages

Kommentoi