Maailman helpoin mutakakku

Mungolife

Sunnuntain kunniaksi voisinpa jakaa maailman helpoimman herkkureseptin, joka on ollut tässä kesän alkaessa ihan loputtoman paljon käytössäni. Näin lämpimillä keleillä mä yksinkertaisesti rakastan hyvää mutakakkua, tuoreita marjoja ja vaniljajäätelöä.

Mulla ei ole edes välivaihekuvia tästä kakusta, koska tää on niin helppo tehdä, että jokainen onnistuu tässä takuuvarmasti.

TARVITSET:
(26 tai 28 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan)

2 kanamunaa
2 dl sokeria
0,5 dl leivontakaakaoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
150 gr voita 

Ohjeet on helppoakin helpommat.

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
2. Sulata voi mikrossa tai kasarissa.
3. Vatkaa vatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Mä vatkaan ehkä sellainen 7 min täydellä teholla.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekoittaen kevyesti vatkaimella.
5. Lisää joukkoon sulatettu voi hiljalleen sekoittaen.
6. Viritä leivinpaperi irtopohjavuokaan (aseta pohjan päälle ja paina renkaalla se paikalleen kiinni) ja kippaa taikina vuokaan.

Iske kakku uuniin ja paista n. 20 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Mä paistan yleensä n. 22 minuuttia, koska tykkään, että tämä läpipaistuu, eikä jää sisältä hieman tahmeaksi, vaikka se on kai mutakakkujen ideakin. Kun kakku on valmis, ripottele päälle tomusokeria koristeeksi.

Tarjoile heti vaniljajätskin ja marjojen kera. Jos kakkua jää seuraavaan päivään, suosittelen käyttämään sen mikron kautta ennen syömistä :D Se on ihan sairaan hyvää nimenomaan lämpimänä!


Tiedättekö mikä on parasta? Tää vie tasan puoli tuntia aikaa ja onnistuu AINA.

Melkein vielä sitäkin parempaa on se, että jos ei suklaatäytekakku muuten luonnistu, niin tässä hyvä vinkki vitonen. Tee kolminkertainen taikina, paista kolme mutakakkua ja kasaa ne täytekakuksi, laittaen täytteeksi mitä ikinä haluat! :) Kukaan ei huomaa eroa, ja homma on äärimmäisen helppo. Kun kippaat ylimmän kerroksen pohja ylöspäin, saat supertasaisen pinnan, johon voi helposti taiteilla cholocatedrip-kakun koristelun tai vaikkapa sitten ihan sokerimassakakun koristelun. Täytteeksi suosittelen jotain raikasta tai kirpakkaa (esim. lime-tuorejuustotäyte) ja ero täytekakkuun on oikeastaan aika hiuksenhieno. Täytekakku on yleensä aika ilmava, kun taas mutakakku hieman tahmeampaa. Itse tykkään tästä jopa enemmän. Jos näistä haluaa taiteilla täytekakun, suosittelen tosiaan hieman "ylipaistaa", eikä jättää tahmeaksi.

Kokeilkaa vaikka sunnuntai-illan kunniaksi, nimittäin raaka-aineetkin todennäköisesti löytyy aina kaapista :) 

Kommentit

Zelinda (Ei varmistettu)

Olit sopivasti postannut ohjeen 10 minuuttia sitten ja pitihän se laittaa kakku uuniin paistumaan, kun vaniljajätskiäkin löytyy pakkasesta. Mutta 22 minuuttia myöhemmin kakku on edelleen raaka ihan joka puolelta Jatkakoon siis uunissa oloa..

Rale (Ei varmistettu)

Et tainnut tietää että mutakakku jää aina puoliraa-aksi :)

Zelinda (Ei varmistettu)

Tiedän kyllä, mutta tuota jos olisi yrittäny leikata niin olisi valunut koko sisältö. Pari minuuttia lisää niin sai vähän lisää kiinteyttä ja raakuus jäi keskemmälle :)

Westend Mum (Ei varmistettu) http://westendmum.fi

Niin herkullista..! Jäden voi myös korvata vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Hyvää! :)

Iitu (Ei varmistettu)

Oijoi, tätä on kyllä AIVAN pakko kokeilla mahdollisimman pian! Ja kiitos tosta täytekakku-vinkistä, itseltäni kun ei nuo suklaatäytekakut oikein suju ja olen muutenkin vähän laiska leipomaan, niin tästä on varmasti hyötyä :)

Niina (Ei varmistettu)

Hei, halusin vaan vinkata että ensi viikonloppuna Kuopiossa järjestetään satoa goes wild- ruoka juhlat! Joten jos olette liikkumassa keskustan tuntumassa katso ihmeessä tapahtuman nettisivut.
35€lla pääsee syömään 10ssä eri ravintolassa pienen annoksen villi/lähiruokaa, suosittelen ehdottomasti!
http://satoa.fi/satoa_goes_wild/

Anna (Ei varmistettu)

Mun vajaa 4-vuotias lapsi haluaa leipoa melkein joka päivä, vaikkei ikinä ees syö niitä. Mut ollaan lyhyen ajan sisään yritetty mutakakkua kolme kertaa ja mua ärsyttää kun aina menee läpikypsäksi! Viime kerralla oli jo aavistus tahmasta, sehän on just parasta!
Taikinaa voi laittaa myös muffinivuokiin mut silloin paistoaika on ehjä 4-5 minuuttia. 6 minuuttia on jo läpikypsä.

Sophie (Ei varmistettu)

Mutakakku on herkkua! Itselläni on poikaystävältä melkein sama ohje :D suosittelen joskus vaihtelun vuoksi heittämään sekaan murskattuja cashewpähkinöitä tai hasselpähkinää, tulee ihanaa suutuntumaa ja vaihtelua!

K (Ei varmistettu)

Oli pakko kokeilla heti kun aineetkin löytyivät sopivasti kaapista! Harmi vaan että kakku paistui vahingossa läpikypsäksi, vaikka paistoin sitä vain 19 min 175 asteessa. Pitää kokeilla pian uudestaan ja paistaa muutama minuutti vähemmän, tykkään juuri sellaisesta keskeltä vähän raa'asta.

M (Ei varmistettu)

Hei! Osaatko sanoa kauan pitää paistaa jos on vuoka 24-25cm?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.