Maailman helpoin mutakakku

Sunnuntain kunniaksi voisinpa jakaa maailman helpoimman herkkureseptin, joka on ollut tässä kesän alkaessa ihan loputtoman paljon käytössäni. Näin lämpimillä keleillä mä yksinkertaisesti rakastan hyvää mutakakkua, tuoreita marjoja ja vaniljajäätelöä.

Mulla ei ole edes välivaihekuvia tästä kakusta, koska tää on niin helppo tehdä, että jokainen onnistuu tässä takuuvarmasti.

TARVITSET:
(26 tai 28 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan)

2 kanamunaa
2 dl sokeria
0,5 dl leivontakaakaoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
150 gr voita 

Ohjeet on helppoakin helpommat.

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
2. Sulata voi mikrossa tai kasarissa.
3. Vatkaa vatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Mä vatkaan ehkä sellainen 7 min täydellä teholla.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekoittaen kevyesti vatkaimella.
5. Lisää joukkoon sulatettu voi hiljalleen sekoittaen.
6. Viritä leivinpaperi irtopohjavuokaan (aseta pohjan päälle ja paina renkaalla se paikalleen kiinni) ja kippaa taikina vuokaan.

Iske kakku uuniin ja paista n. 20 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen. Mä paistan yleensä n. 22 minuuttia, koska tykkään, että tämä läpipaistuu, eikä jää sisältä hieman tahmeaksi, vaikka se on kai mutakakkujen ideakin. Kun kakku on valmis, ripottele päälle tomusokeria koristeeksi.

Tarjoile heti vaniljajätskin ja marjojen kera. Jos kakkua jää seuraavaan päivään, suosittelen käyttämään sen mikron kautta ennen syömistä 😀 Se on ihan sairaan hyvää nimenomaan lämpimänä!


Tiedättekö mikä on parasta? Tää vie tasan puoli tuntia aikaa ja onnistuu AINA.

Melkein vielä sitäkin parempaa on se, että jos ei suklaatäytekakku muuten luonnistu, niin tässä hyvä vinkki vitonen. Tee kolminkertainen taikina, paista kolme mutakakkua ja kasaa ne täytekakuksi, laittaen täytteeksi mitä ikinä haluat! 🙂 Kukaan ei huomaa eroa, ja homma on äärimmäisen helppo. Kun kippaat ylimmän kerroksen pohja ylöspäin, saat supertasaisen pinnan, johon voi helposti taiteilla cholocatedrip-kakun koristelun tai vaikkapa sitten ihan sokerimassakakun koristelun. Täytteeksi suosittelen jotain raikasta tai kirpakkaa (esim. lime-tuorejuustotäyte) ja ero täytekakkuun on oikeastaan aika hiuksenhieno. Täytekakku on yleensä aika ilmava, kun taas mutakakku hieman tahmeampaa. Itse tykkään tästä jopa enemmän. Jos näistä haluaa taiteilla täytekakun, suosittelen tosiaan hieman ”ylipaistaa”, eikä jättää tahmeaksi.

Kokeilkaa vaikka sunnuntai-illan kunniaksi, nimittäin raaka-aineetkin todennäköisesti löytyy aina kaapista 🙂 

Kommentit (10)
  1. Olit sopivasti postannut ohjeen 10 minuuttia sitten ja pitihän se laittaa kakku uuniin paistumaan, kun vaniljajätskiäkin löytyy pakkasesta. Mutta 22 minuuttia myöhemmin kakku on edelleen raaka ihan joka puolelta Jatkakoon siis uunissa oloa..

    1. Et tainnut tietää että mutakakku jää aina puoliraa-aksi 🙂

      1. Tiedän kyllä, mutta tuota jos olisi yrittäny leikata niin olisi valunut koko sisältö. Pari minuuttia lisää niin sai vähän lisää kiinteyttä ja raakuus jäi keskemmälle 🙂

  2. Westend Mum
    12.6.2017, 10:38

    Niin herkullista..! Jäden voi myös korvata vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Hyvää! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *