MakeItVisual – 1

*Postaus toteuttu yhteistyössä Huawei Suomen kanssa*

hiukset (2 of 2)-3

Mun istagramia ahkerasti seuraavat tietävätkin jo, että mulla on ollut käytössä jo hetken aikaa uus puhelin. Mä nimittäin sain kokeiluuni tuossa jokunen viikko sitten Huawei P8-puhelimen, ja olen rakastunut. Olen kokeillut tässä vuosien varrella iPhoneja, Samsungeja, Sonyja ja vaikka mitä muita, ja vaikka pidin jokaisessa puhelimessa joistakin ominaisuuksista, Huawei on ollut näistä kyllä se, jossa yhdistyy kaikki. Myös Huawei on aika varma uudesta lippulaivastaan, nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä, on tälle älypuhelimelle myönnetty kolmen vuoden takuu. Ja miksipä ei myöntäisi, kun on niin mahtava laite! Olin paikalla, kun puhelin julkistettiin maailmalle Lontoossa, ja siellä annetut lupaukset on pitäneet paikkansa ainakin täysin mielestäni.

Miksi tämä on loistava?

Ulkoisesti:
– Tässä on musta tosi kaunis muotoilu. Näitä löytyy neljää eri, mulla on tämä shampanja-kulta, joka on edestä valkoinen. Väri ja muotoilu on musta tosi kauniita tässä mallissa.
– Puhelimessa ei ole näyttöpuolella mitään nappeja. Mä jotenkin tykkään siitä tosi paljon.
– Tässä on todella hyvin käytetty näyttötila. Vertasin tuossa siskon iPhone 6:een, ja vaikka tämä ei ole kuin ihan vähän leveämpi ja pidempi, näyttö on helkkaristi paljon isompi. Kyllä, itse kapulakin on isompi, mutta suhteessa näyttö on tässä todella iso.
– Koko on just eikä melkeen. Puhelin on ”iso”, mutta mun naiselliseen käteen just sopiva, eli yhdellä kädellä pystyy naputtamaan viestin helposti.
– Puhelin on todella litteä, ja siinä on sivuilla käytetty tekniikkaa, joka vähän estää puhelimen liukumista käsistä. Sellainen ”grip” meininki, jota en osaa selittää, mutta joka käytössä tuo tosi paljon varmuutta puhelinta käytettäessä.

Akun kesto:
– Vaikka kokeilemassani Sonyssa oli akku ihan omaa luokkaansa, on tässä kyllä melkeen yhtä hyvä akku. En nyt osaa niitä teknisiä tietoja laittaa, mutta jo ihan milliampeereissa verrattuna, akku on tässä suurempi kuin iPhone6:ssa, ja mun ahkerallakin käytöllä mulla on yleensä 20-30 % akkua jäljellä iltaisin. Vähintään.
– Virransäästömahdollisuudetkin on tässä tosi hyvät ja selkeät.

Kamera:
– THE REAL THING. Oikeesti. Ei ole ikinä ollut missään puhelimessa näin helkkarin hyviä kameroita! Etukamerassa 8 megapikseliä, takakamerassa 13. Vertauksen vuoksi, iPhone 6:ssa on takakamerassa 8 megapikseliä käytössä, ja etukamerassa vain 1,2 MP. Matikka puhuu puolestaan, mutta selvennetään nyt vielä. Tässä on siis selfie-kamerassa yhtä paljon megapikseleitä kuin kilpailevan kaverin takakamerassa. Ja siis jos kuvaa päivänvalossa, tällä puhelimella saa ihan supertarkkoja ja mielettömiä kuvia. En nykyään jaksa kantaa kameraa mukana, kun on tää puhelin.
– Kamerassa on vielä yksi kiva bonus. En tiedä onko tätä muissakin laitteissa, mutta tässä kun tarkentaa johonkin, ruutuun ilmestyy aurinko ja säädin. Kuvaa voi valoittaa mielensä mukaan tummemmaksi tai vaaleammaksi.
– Jos kamera on tärkeä osa kännykkää, en voi mitään muuta puhelinta suositella yhtä lämpimästi. Tässä on myös miljoona makeeta toimintoa, joita en osaa edes vielä käyttää, mutta toivottavasti opin pian 😀

hiukset (1 of 1)-2

Hinta:
– Huawei P8 maksaa 16 GB muistilla ”vain” 499 euroa. Älypuhelin-vertailussa tää on siis myös edullinen.

Muuten:
– Android käyttöliittymä ja tyylikkäät kuvakkeet. Kaikkia kivoja pikkutoimintoja, kuten se, että saa screenshotin napauttamalla rystysellä kaks kertaa näyttöä tai piirtämällä suoraan haluamansa kuvakaappauskohteen näyttöön. Tosi jotenkin käyttäjäystävällinen laite kaikin puolin.

hiukset (1 of 2)-3

Ja miksi mä kerron teille tästä puhelimesta nyt? No koska nyt on neljän viikon ajan kaikilla teillä mahdollisuus voittaa tuollainen puhelin omaksi 🙂 Huawei Suomi on nimittäin järkännyt tosi kivan kamppiksen. Valokuvaaja Veikko Kähkönen antaa yhden kuvausneuvon viikossa neljän viikon ajan Huawein kampanjasivustolla. Kampanjasivulla kootaan kampanjahastagillä #MakeItVisual otetut kuvat yhteen. Veikko valitsee viikon kuvien perusteella suosikkinsa, joka palkitaan P8-puhelimella. Lisäksi kaikkien kuvaajien kesken arvotaan 800 euron tuotepaketti. Arvioitavaksi pääsee siis ottamalla kuvan jossa on käytetty viikon vinkkiä ja postaamalla se Instagramiin #MakeItVisual.

Samalla saa mahdollisia mahtavia vinkkejä omaan kuvaamiseen 🙂

Ensimmäinen vinkki liittyy rajaamiseen ja sommitteluun.

Veikon vinkki kuuluu:
”Rohkea rajaaminen auttaa tuomaan kohteen paremmin esiin. Karsi turhia elementtejä kuvasta ja tee tilaa oleelliselle. Mieti tilannekuvassa, kiinnittyykö katse haluamaasi kohtaan? Pyri jo kuvaushetkellä lähelle lopullista rajausta ja viimeistele rajaus puhelimen käsittelyominaisuuksilla.”

Huawei-tiimin P8-vinkki:
”Kuvan rajaaminen käy P8:lla helposti, ota kuva, valitse ottamasi kuva ja valitse toiminnoista Muokkaa.”

Meikäläisen vinkki:
Mä tykkään kun kuvan kohde ei ole kuvan keskellä. Kuvan pääkohteen pitää olla joko ihan täsmälleen symmetrisesti keskellä, ja kuvan olla jotenkin vaikuttava sen symmetrisyyden puolesta, tai mielellään niin, että kuvan kohde on hieman sivussa. Tässäpä siis mun ensimmäinen MakeItVisual -kuva 🙂

hiukset (1 of 1)

Tämä vinkki ja osa kilpailua jatkuu sunnuntaihin 14.6. asti, jonka jälkeen ensi maanantaina kilahtaa seuraava vinkki ja ohje 🙂

Kommentit (11)
  1. Minulla on ollut kohta kaksi vuotta Huawei P6, siis vanhempi malli tuosta puhelimesta. Vaikka tuossa uudessa on ihan huippu tuo kamera, niin ei se ole huono vanhassakaan mallissa. Olen ottanut tuolla omallani todella paljon kuvia ja osasta ei oikeasti äkkiseltään tiedä niiden olevan ”kännykkäkuvia”. Tykkään ja tykkäisin tuosta uudestakin 🙂

  2. Aiotko vaihtaa tähän nyt kokonaan vai? 🙂 Ihan sillä kyselen, että oliko niiin hyvä phone. Jäi kyllä vähän nyt kummitteleen toi puhelin takaraivoon.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *