MakeItVisual – 3

*Yhteistyössä Huawei Suomen kanssa*

Toisiksi viimeistä viedään tässä Huawein kilpailussa, jossa olen mukana. Joka viikko tosiaan arvotaan Huawein upea P8 -puhelin, joka on itselläni tätä nykyä puhelimena, ja joka on mielestäni kyllä markkinoiden paras puhelin, varsinkin jos arvioidaan puhelimen kameraominaisuuksia.

Tällä viikolla aihe on todella lähellä sydäntäni, sillä sekä Suomen talvessa ja kesässä valoasiat ovat suurimpia päänvaivoja bloggaajalle. Keskikesän auringossa keskellä päivää kuvaaminen on todella vaikeeta. Taustat joko ylivalottuu tai on pimeitä, kasvoille tulee hirveät varjot, värit ei näy selkeästi jne. Varjossa taas ei aina ole kiva tausta tms. Vähän saa aina taistella. Talvella vuorostaan aurinkoa ei vaan riitä. Vaikka keskipäivän aurinko kesällä onkin painajainen kuvaamiseen, niin kesä tarjoaa myös mielettömät kuvausmahdollisuudet. Pitkään jatkuva valoisa, mutta auringoton aika on täydellinen aika kuvaamiseen. Puolipilvinen keli keskellä päivää luo myös kauniit valot kuvaamiselle.

Keväällä ja syksyllä taas pääsee paljon kokeilemaan sitä kuuluisaa kultaisen hetken metsästämistä. Laskeutuessaan auringon saa välillä tallennettua taustalle todella kauniina. En ole itse vielä tätä jaloa taitoa oppinut, mutta yritystä on ollut. Sen takia tämän viikon kuvaan valitsinkin kultaisen valon taustalle.

Veikon vinkki kuuluu:
”Keskipäivän kirkas valo voi polttaa kuvan puhki, hakeudu siis varjoon. Toisaalta illanistujaisten kuvat voivat jäädä usein liian tummiksi. Uusimmilla puhelimilla valotusta pystyy hallitsemaan. Missä kuvassasi on mielestäsi onnistunut valotus?”

raita (1 of 12)-004

Huawei-tiimin P8-vinkki:
“Uudessa P8-puhelimessa on loistavat hämäräkuvaustoiminnot puhelimen ensiluokkaisten etu- ja takakameran sekä kuvausohjelmistojen ansiosta. Oletko kokeillut millaisia yökuvia saat Valomaalaus-toiminnolla, joka mahdollistaa valotuksen säätämisen manuaalisesti?”

Meikäläisen vinkki:
Auringon laskiessa, yritä saada kuvaan auringon kultaiset säteet taustalta ja kuvaan kauniin lämpimän tunnelman ja taustavalon. Oppiminen vaatii paljon valosäätöjä, mutta toimii myös puhelimella, nimittäin P8:ssa voit säätää kuvan ottohetkellä valoitusta sopivasti.

Muistakaa tägätä oma kuvanne Instagramissa hashtagein makeitvisual ja huaweisuomi, niin osallistutte arvontaan! 🙂 Lisää tietoa ja ohjeita täältä.

Kommentit (3)
  1. Vautsi! Kyllä näyttää hyvältä kuva, näköjään kännykässäkin voi olla ihan mahtava kamera 🙂
    http://matildaselin.blogspot.fi/2015/06/dress.html?m=1

  2. Olen täällä malttamattomana odotellut sunless-arvonnan selviämistä? Vai päättyikö se jo..:)?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *