Malta, first glimpses

Mungolife

Maltalla ollaan ja olo on mitä mainioin! Okei, tein perinteiset ja aiheutin itselleni pienen palovamman tässä jo nyt, mutta ei se mitään. Tiedättekö mikä on tyhmyyden huippu? Ei se, että unohtaa siirrellä bikinien nauhoja aurinkorasvalla läträtessä, ja sitten ottaa ne nauhat alat kesken auringossa makoilun. Vaan se, että tämän saman virheen tekee n. triljoona kertaa. Tästä lähtien lupaan pyhästi suojella ihoni ennen bikinien pukemista kauttaaltaan, ja sen jälkeen vasta isken bikinit päälle. No ei se mitään, mulla on sellaiset vähän käänteiset biksurajat, jotka on muuta kroppaa tummemmat :D Ja okei, hurahdin tänään mun lomalukemiseen, ja makoilin liian pitkään kädet kiinni kainaloissa jännässä asennossa, niin mulla on kivat rajat vatsamakkaroista ja kyljet ihan valkoiset. Onneksi on muutama päivä aikaa tasoitella tätä kaunista näkyä. Mikä siinä on, kun ei ikinä opi? Mietin tässä, että toimisko homma niin, että jos maksaisi vatsalihakset piirrettynä jollain SPF80:lla auringossa koko päivän, niin näyttäiskö sit jonku kuukauden tosi lihaksikkaalta? Pitäis ehkä kokeilla.

Maltalla on kieltämättä aika raju tää aurinko, sillä ihan pienestä ajasta auringossa saa aikamoisen värin (mun tapauksessa siis punaisen) aikaiseksi. Siinä missä aurinko on porottava, niin vesi on kirkkainta, mitä olen koskaan nähnyt! Granted, olen nähnyt sen vasta tässä hotellimme läheisyydessä, mutta jo sen perusteella on sanottava, että aika ihastuttavaa.


Olimme remontin ja muuton jälkeen niin rikkipoikki, että suunnitelmana oli ehdottomasti viettää päivä kaksi rauhallisesti ja mukavasti. Ei mitään suorituslomaa, jossa ravataan nähtävyydeltä toiselle, vaan ihan vaan lomaa auringossa ja merivedessä. Siinä olemme onnistuneet melko hyvin. Pitkien yöunien jälkeen aamupala auringossa merinäköalalla, jonka jälkeen altaalla makoilua ja kirjojen lukemista sekä vaan nautiskelua. Olemme käyneet polkemassa polkuveneellä Cominon edustalla ja kävimme hieman tutustumassa Red Castleen, St. Paul's Bayhin ja Bugibbaan eilen illalla ennen siirtymistämme Blue Elephantiin illalliselle. Huomenna ajamme auton lautalle ja suuntaamme koko päiväksi Gozolle. Suunnitelmissamme on myös käydä veneretkellä Blue Lagoonilla ja Cominolla, sekä loppulomasta käydä vielä Blue Grottolla. Me päätettiin majoittua matkamme ensimmäiset päivät Ramla Bayssa Melliehassa, joka on ihan saaren pohjoisosassa. Tästä pääsee helposti niin Gozolle kuin Cominollekin, ja loppuloma sujuukin sitten Sliemassa, josta pääsee helposti tutustumaan St. Julian's Bayhin, Vallettaan ja Blue Grottoon. Nyt kaksi päivää rennosti otettuamme olemme taas täynnä energiaa ja valmiita tutustumaan kauniiseen Maltaan ja sen lähiympäristöön :)

Suosittelen ihan superlämpimästi Maltalla illallista Blue Elephantissa, joka sijaitsee Hilton -hotellissa. Hotellin lähiympäristo on supersympaattinen ja ravintola on aivan ihana! Vetäisimme loman kunniaksi set menun, Royal Thai -menun, jossa oli viittä eri alkuruokaa, keitto ja viittä eri pääruokaa, sekä jälkiruoka. Hintaa tuolla oli 42.50 euroa per henkilö, joten hinta-laatusuhde todellakin kohdallaan. Viinilista oli kattava, ja alkudrinkit herkullisia! Jos siis haluaa herkullisen ja hieman hienomman illalliskokemuksen täällä, niin lämpimästi suosittelen. Alkudrinkkeineen ja viineineen illallinen maksoi n. 60 euroa henkilöltä ja vatsat kyllä täyttyivät :D Itse lipittelin mocktailia, sillä olen tämän reissun kuskina. Australian vuoden, Lontoossa asumisen ja Uuden-Seelannin reissujen myötä osaan ajaa vasemmalla puolen tietä ihan samalla tavoin kuin oikeallakin, eikä mies ole koskaan edes kokeillut. Olin siis hieman luontevampi valinta tähän hommaan tällä kertaa. Maltan tiet ovat tähän mennessä aiheuttaneet aikamoista jännitystä, sillä asfaltti voisi olla paremmassakin kuosissa ja pikkutiet ovat aiheuttaneet minulle melkein sydänkohtauksen. Vuokraamamme miniauto on myös siitä hauska, että vaihteita on usein turha nostaa kakkosta korkeammaksi, kun vääntö on aika heikkoa :D Jännittäviä tilanteita tiellä on piisannut, ja odotankin jo pelonsekaisin tuntein huomista Gozon reissua!

Meille kuuluu siis aurinkoista, mukavaa ja paikoitellen jännittävääkin! Mitäs teille kuuluu? 

Kommentit

Maltalainen (Ei varmistettu)

Malta on ihana pieni saari joka vie sydämen! Suosittelen sunnuntai aamulla/aamupäivällä kurkkaamaan marsasloxxin kalamarkkinat (Markkinoilta saa tietenkin kaikkea muutakin). Kyseinen paikka on mahtava pieni kalastus kaupunki jonka ranta on täynnä pieniä värikkäitä veneitä. Rannan tuntumassa on myös paljon pieniä ravintoloita joissa voi nauttia meren antimista mikäli onnistuu nappaamaan pöydän. Mukavaa lomaa!

Kia (Ei varmistettu)

Nauti upeasta Maltasta! Olin aikoinaan kielikurssilla siellä kolme viikkoa ja siinä ajassa tuli koluttua saaret läpi. Lähtisin kyllä mielelläni joskus uudestaan reissuun.

Aliisa (Ei varmistettu)

Itse olin Maltalla pari vuotta sitten ja blue lagoon on kyllä ihan ehdoton vaikka onkin aivan täynnä turisteja!! Gozosta mä taas en niinkään innostunut, se oli jotenkin tylsä mun makuun. Meidän asuinpaikasta ihan kävelymatkan päässä oli popeye village, jonne ei ikinä menty sisälle kalliiden maksujen takia mutta olihan se söpö pikku "kylä" ja sen ulkopuolella oli aivan upea uimapaikka, sellainen vanha kivinen laituri. Sliema oli kiva, hyvää ruokaa ja varmaan maltan parhaat shoppailupaikat (vaikka nekään ei kyllä hääppöiset). The body shop on muuten tosi halpa!
Oho tulipa paljon vinkkejä, vaikket niitä ees pyytänyt.. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille!! Itselläni sunnuntaina lähtö Kreikkaan, ihanaa päästä aurinkoon. :)

Heidi (Ei varmistettu)

Kuulostaapa kivalta!:) Hyvää lomaa!

Emma (Ei varmistettu)

Ihania lomasuunnitelmia teillä ja tsempit autoiluun! Se onkin varmaan hurjaa välillä, mutta autoillen pääsee näkemään kohdetta usein niin paljon laajemmin ja vapaammin. Terkut Brasiliasta, täälläkin päin vesi osaa olla niiiiin kaunista :)

H (Ei varmistettu)

Auts noi palamiset, ja voi niin tuttua.. Ongelma taitaa olla siinä, että se aurinkorasva imeytyy niihin biksujen naruihin ennen ihoa, siks pitäis rasvata hyvissä ajoin ilman niitä ja antaa imeytyä kunnolla. Muuten näyttää ja kuulostaa oikein ihanalta! :)

Kommentoi